Samsung Galaxy S4 kan få ”oförstörbar” skärm [Rykten]

Postat:
06:45 - 2012-12-07
Skribent:
Lars A
Kommentarer:


Vi har hört ett flertal rykten om Samsungs flexibla och mycket tåliga AMOLED-skärmar tidigare i år. Nu rapporterar Reuters att Samsung Galaxy S4, uppföljaren till årets enormt framgångsrika Galaxy S3, kan få en ”banbrytande och oförstörbar skärm”.

Nyhetsbyrån menar att Galaxy S4 kan släppas så tidigt som i april och att enheten har fått kodnamnet ”Project J”. Rapporten nämner även en 13MP-kamera, en fyrkärnig processor samt en ”större och bättre” skärm med 440PPI. 

Samsung tillverkar sina flexibla skärmar genom att bland annat byta ut glasmaterial mot ett slags plastsubstrat. Det dröjer naturligtvis innan det tagits fram en lösning som tillåter att en enhet böjs trots de inre, fasta komponenterna men Samsung ser en framtid där man exempelvis kan bära sin skärm lindad runt handleden som ett armband.

Allt det här är naturligtvis bara rykten än så länge men det tycks sannolikt att Samsung kommer lansera en mobil med sin nya skärmteknik någon gång under 2013. Tekniken gör inte bara skärmarna tåligare utan tillåter även väldigt tunna paneler ner mot 0,6mm, att jämföra med nuvarande generationens 1,8mm.

Lediga jobb inom data / IT Företag
CaptureInnovation söker en Master of Science inom mjukvara/mjukvarusystem Publicerad 24 Nov 2015
Third Line Support med intresse för E-handel Publicerad 24 Nov 2015
Utvecklare .NET Publicerad 24 Nov 2015
Systemutvecklare inom PHP & MySQL Publicerad 24 Nov 2015
Junior Build Manager till världsledande spelbolag Publicerad 24 Nov 2015
Se fler jobb