Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Samsung Galaxy S8 imponerar i AnTuTu Benchmark

Postat:
21:00 - 2017-03-20
Skribent:
Gustav
Kommentarer:
En video som påstås föreställa det välkända prestandatestet ”AnTuTu Benchmark” tillsammans med Galaxy S8 har dykt upp på Vimeo. Av videon framgår inte om det handlar om den Snapdragon 835- eller Exynos 8895-utrustade varianten, men resultatet imponerar och är bättre än vad både OnePlus 3T samt Iphone 7 Plus presterar i motsvarande test.
Telefonen i videon får ett resultat på 205 284 poäng och slår därmed det tidigare rekordet om 180 000 poäng. I vårt test av OnePlus 3T får telefonen 165 719 poäng medan iPhone 7 Plus kretsar kring 180 000 poäng. Tidiga indikationer kring prestandan för Snapdragon 835 talar för ett resultat närmare Apples A10, vilket innebär att det sannolikt handlar om en telefon utrustad med Exynos 8895 om videon är autentisk.

Samsung kommer i vanliga ordning att leverera sina telefoner med olika plattformar beroende på region. Modeller i USA och Kina har tidigare använt Snapdragons SoC:ar medan övriga delar av världen, inklusive Norden, utrustats med Samsungs egenutvecklade Exynos-plattform.

Galaxy S8 och Galaxy S8+ kommer att offentliggöras vid Samsung Unpacked 29 mars.

 • HtcMan

  Vad anledningen till att Norden (mfl) får Exynos? Förutom tillgång…. Passar den bättre på frekvenser som vi har? Eller skulle en SD 835 i praktiken fungera lika bra här?

 • Maskinarn

  Går det att få en Exynos-lur med dual sim?

 • nZb

  Wow inte dåligt! Dom borde kunna ta mer än 8k för s8an, hoppas dom ändrar sig. Jag struntar i note 7 skandalen den har inget med detta att göra.

 • Alexander Diez Gonzalez

  De tester som jag sett visar att Exynos hos Samsung är i längden bättre än SD. Bättre batteritid, bättre prestanda osv. men hur det blir med S8, det får vi vänta och se

 • Broken arrow

  Synd bara custom blir lidande.

 • Thomas Solebrant
 • Peter

  Därför alla med S7 i Norden får typ 3 timmars batteritid medans amerikanska och kinesiska användare får typ 4-5 timmar.. Sluta läs Samsungs fingrerade tester och gå på vad som faktiskt sägs.

 • HtcMan

  Prioriteras SD före Exynos? Kan tänka mig det om många är från US?

 • HtcMan

  Tack… Jag lider inte av Exynos på något sätt. Mest nyfiken.

 • HtcMan

  Intressant SD vs Exynos…

 • Alexander Diez Gonzalez

  Det var inte Samsungs teater utan av personer som skaffat sig båda varianterna och använt den som ”daglig användning” och som slutsats var Exynos den overall bästa

 • Krossa
 • Alexander Diez Gonzalez
 • Blackstar

  vad spelar det för roll ? samsung kommer lyckas få till en lagglig telefon ändå haha.
  Dessutom så är kirin 960 fortfarande snabbare i multicore, i single core skiljer de mkt lite, så det är grafikdelen som framförallt är bättre än kirin 960.
  Att dom inte kan lyckas slå kirin 960 i multicore är ju ett misslyckande, det innebär kort och gott att kirin 960 kommer vara snabbast i multicore hela året, sedan den var släppt.

 • Otto Stuk

  Såklart att den kommer att lagga… för dig och alla andra retards som installerar 1299 appar för att sen skrika sig hesa att den laggar…

 • Anders

  Är ärligt nyfiken, finns det något tillfälle för en vanlig användare där multicore är bättre än singlecore-prestanda? Utnyttjar t ex spel 4-8 trådar?

 • Marcus

  Nix men de apparna som utnyttjar det ska tydligen ge ca 1% mer batteritid på en laddning…
  Så jag förstår inte hur ett par få kan tro att multicore-poängen i geekbench ska vara någon strävan.
  Antutu är bättre att gå efter i sådana fall.

  Sen om grafikkretsen är mycket bättre gör den nog mer för batteriet än multicore…

 • jompish

  Är det inte där alla företagen fuskar med prestandan?

 • Blackstar

  Chrome

 • Andreas Pettersson

  Sluta svamla. Min räcker i 2 dagar.

 • Emil Oskarsson

  För stt vara ärlig så behövs det inte många appar för att uppleva lagg i touchwiz tyvärr :/

 • Concha

  Heter inte TouchWiz längre.

 • Jaha

  Jag får 160k på min kinalur för 700kr. Antutu är skitsnack om det ens är något. Mobilapplikationer använder sig endast av 1-2 kärnprocesser. Så 10x 2000x multicore har ingen betydelse. Geekbench förklarar att iphone 6s fortfarande kommer vara lika snabb som de nyaste androiderna nu under 2017.

 • Otto Stuk

  Något som du inte har någon helst kunskap om eftersom du aldrig ägt en Samsung enhet av senare datum…

 • Ganska dryg..

  ”Mobilapplikationer använder sig endast av 1-2 kärnprocesser.”

  Komplett idioti. Även om det vore sant (vilket det inte är) så körs det mer än en app samtidigt i telefonen. Även om du bara sitter och pillar navelludd och kollar fejjan.

 • janbanan

  I stort sett alla appar använder multicore.
  Här är en länk som visar hur många program funkar med multicore och hur kärnorna som jobbar i de olika programmen, samt hur hårt alla kärnor jobbar.
  http://www.androidauthority.com/fact-or-fiction-android-apps-only-use-one-cpu-core-610352/

 • janbanan

  Du börjar trolla!

 • janbanan

  Läs detta så har du en redovisning av hur dels en quadcore och dels en octacore arbetar i olika program och hur kärnorna jobbar.
  Citat: It is a myth that Android apps only use one core.

 • janbanan

  Det blir nog en fantastisk telefon utan tvekan. Modern design och kamera i toppklass. Men när man får så mycket telefon för 2-3000kr som exempel Moto G5 så hoppar jag av.

 • Marcus

  Haha trolla? För att du kände dig träffad. ?
  Kom vi inte överens om att 8 halvstarka kärnor inte är bättre än 4-6 starka kärnor ur prestandans synvinkel.
  Dessutom om grafikkretsen är bättre på den med färre kärnor så är ju svaret självklart vilken som är bäst.

  Antutu räknar ut poäng baserat på cpu,gpu,ram och lagring, därför ska man använda sig utav antutu och inte geekbench som bara mäter cpu.

 • Daniel Jansson

  Behövs inga appar alls för att få uppleva det ibland. Men de blir bättre och bättre i alla fall. Om något år så kanske.

 • Emil Oskarsson

  Nej och gissa varför? Touchwiz…. O en sak till, sega uppdateringar!

 • janbanan

  Nä, träffad blir jag om du har rätt. nu är det mer för att du vill att det ska vara så. Geekbench, bara cpu? Även den testar helheten om du läser på lite.
  Bra multicore resultat är viktigast med dagens program. Men singlecore är inte oviktigt.

 • Marcus

  Nej är absolut inte viktigast med multicore i dagens mobila appar.
  Snälla läs hela den här artikeln och återkom sen.
  Processorn är så mycket mer än bara ghz och kärnor.
  http://indiatoday.intoday.in/technology/story/explained-why-dual-core-iphone-6-is-faster-than-8-core-android-phones/1/408834.html

 • janbanan

  Gå igenom ett benchmark resultat! Där har du alla moment som minneshastigheter och annat.
  Denna länk nedanför hoppas jag du läste grundligt, för här har du hur multicore är viktigare i dagens telefoner. och hur hårt varje kärna faktiskt jobbar.
  http://www.androidauthority.com/fact-or-fiction-android-apps-only-use-one-cpu-core-610352/
  Men idag är alla telefoner så snabba att det tar längre tid för hjärnan att registrera om och börja på en ny app. Vem bryr sig om millisekunderna? speciellt som det ofta skiftar från den ena till den andra telefonen i olika moment. Öppna telefonen är viktigast för mig, jag är nöjd med hur snärtig den känns trots att det är en budget telefon för 2500kr (honor 8)

 • Marcus

  Det var som sagt jag som skrev den länken till dig så ja jag orkar inte ens se ett ord mer från den då du skickat runt den sen jag gav den till dig…
  Läste du min artikel?
  Det står klart och tydligt att ett gammalt talesätt är att en stark kärna slår alltid fler kärnor.
  Men det drar för mycket watt så klart, så är inte möjligt.

  Dock om vi ser från ett prestanda-perspektiv så handlar det inte om multiscore, det kommer in alla perspektiv ur en processor.
  Så hur processorn är framställd gör mer skillnad än dess ”multicore”.
  Självklart programmeras både android, ios eller Windows för att fördela apparna så långt det går på kärnor för att lätta på bördan.

  Men det gör absolut inte att hästkrafterna och kvickheten blir bättre på en smartphone.
  Därför kommer samsungs exynos spöa skiten i prestanda mot Kirins även om den har sämre multiscore.

 • C.M.S

  Som Marcus säger, tycker du skall läsa artikeln ordentligt. Det står precis vad vi försökt säga. Att påstå att multicore score i GB4 är viktigare än singlecore står stämmer inte. Han skriver ju till och med uttryckligen så här om när han testar AnTuTu:

  ”As you can see, the latter part of the test completely maxes out all the CPU cores. It is clear that the benchmark is artificially creating a high workload, and since nearly all the cores are running at full speed then SoCs with more cores will score better for that part of the test. I never saw this kind of workload on any normal apps.

  In one way it is the benchmarks which are artificially inflating the performance benefits of octa-core phones (rather than the power efficiency advantages).”

  Du kommer i praktiken aldrig maxa alla kärnor under riktigt last på en smartphone. Kom ihåg att graferna även inkluderar Android som sådan så att det alltid är 2 kärnor som arbetar är att vänta även om applikationen i sig skulle vara fullkomligt singletrådad. Och oftast så är det endast två eller tre kärnor som faktiskt gör något ordentligt jobb medan de andra används väldigt lite.

 • Zteam

  Finns många applikationer som använder flera trådar, kika här så ser du ett par exempel:

  http://www.anandtech.com/show/9518/the-mobile-cpu-corecount-debate

 • Jaha

  Har du hört talas som cache minne/ram minne och multitaskingfunktioner som pausar appar? Eller lever du i desktopvärlden och har du kanske glömt att mobiltelefoner inte kör windows xp?

 • Ganska dryg..

  Du pausar inte Google play services när du använder Google Maps, du pausar inte telefonappen bara för att du surfar runt i Chrome. Du pausar inte någon av de andra 17 apparna som Android kör (utan att du nödvändigtvis bett det) i bakgrunden. Vi lever inte i Apples efterblivna värld här, simultana processer är inte automatiskt av ondo.

 • Broken arrow

  Ironiskt nog fick ju s7 Exynos upplåsning fortare än SD (vet inte om dom enheterna fått det än).

  Men grejen är att Exynos är ett rent helvete att bygga rom till, finns inga drivers tyvärr (utan det får dom fixa själva).

 • HtcMan

  Aha… Kanske många som gör roms är från våran region? Vi är ju ganska många som får Exynos ändå och allt handlar inte bara om US vi har mycket kunskap och ambition har också… :)

 • Broken arrow

  Jo men det är svårare än för SD. Blir alltid svårare få det fungera stabilt.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Metro söker frontendutvecklare Publicerad 14 Dec 2017
IT-Projektledare till Bilvision Publicerad 14 Dec 2017
JavaScript-utvecklare (MERN) till Bilvision/Bilprospekt Publicerad 14 Dec 2017
Windows konsult Publicerad 14 Dec 2017
Javautvecklare med fokus på e-Hälsa Publicerad 14 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. LG V30 dyker upp i svensk nätbutik, sägs vara i lager 20 december
 3. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 6. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Det här Googlade vi mest under 2017
 6. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons