Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Samsung Galaxy Tab 10.1 tillfälligt stoppad?

Postat:
21:30 - 2011-08-09
Skribent:
Björn E
Kommentarer:

Om du är ute efter en Samsung Galaxy Tab 10.1 så kan det vara en bra ide att köpa en så snabbt som möjligt. En domstol i Tyskland har nämligen belagt Samsung med ett tillfälligt sälj- och reklamförbud av Samsung Galaxy Tab 10.1, ett beslut som påstås gälla i hela Europa förutom Holland.

Få har nog missat att Apple och Samsung befinner sig i en bitter strid just nu. I detta fall handlar det inte om patent utan att Apple anser att Samsung med sina telefoner och sin surfplatta ”kopierat” iPhone och iPad och försöker ”snylta” på deras goda rykte. Apple har tidigare haft viss framgång i t ex Australien där de även blockerat försäljningen av Samsung Galaxy Tab 10.1 och nu är det alltså dags för Europa.

Vad detta kommer innebära för Sverige blir intressant att se. Kommer Telia och andra försäljningsställen stoppa försäljningen eller helt enkelt strunta i det? 

Vad säger ni? Är Galaxy Tab 10.1 för lik iPad eller är det ett tecken att Apple börjar bli lite oroade över framgångarna för Android och Samsung? Varför ger de sig inte på Motorola Xoom, Acer Iconia A500 och Asus eeePad Transformer i samma veva? Och är det inte lite udda att driva detta mål samtidigt som man kopierar flera av Androids funktioner till utseende och funktion i iOS5?

Källa: Handelsblatt (Tyska) via AndroidCentral

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy Tab 10.1 (16GB/WiFi) på Prisjakt just nu:

 • inza

  Löjligt! Fattar inte hur det kan gälla utanför tyskland.

 • Daniel

  När innovationstakten tryter så får man ta till stämningar! Det är Apple-filosofi.

 • men på senaste tiden har Samsung härmat Appel enormt, kolla bara på deras senaste telefoner, de liknar Iphone sjukt mycket!

 • wormie

  Att påstå att den inte är lik är att ljuga. Sen finns det mycket som gör den olik. Men när det gäller patenterade saker så handlar mycket om form. Sen att knapparna sitter på olika platser bryr sig ofta inte patentverk och annat om. I så fall skulle de ju stämmas hej-villt eftersom nästan alla har knapparna under skärmen samt ljudknapp på sidan och avstängning ovan på.
  Men rent formmässigt är den nog lite för lik.
  men sen kan man tycka att det är konstigt hur man kan ta patent på rundade kanter, och patent på svart och vitt.
  Och om nu Samsung försöker likna Apple så är det mycket dålig stil. Inte för härmades sak, utan att man härmar Apple. Ett företag som jag ger tummen ner, gånger 2. Har svårt med att Apple ska ha koll över allt användande och liknande (ni förstår vad jag menar). Får FRA-lags känsla av de.

 • Ulf!

  Delade meningar om vilken typ av telefon vi skall ha som policy på jobbet. Vissa säger vi skall ha iphone och några Galaxy:n. Inte lätt att vara inköpare. Men efter att läst detta så tror jag Apple precis har mist våra tankar på på iphone ( 24 st telefoner)

 • Dejvid

  Lite smålöjligt av Apple visst, men samtidigt så är Samsungs produkter väldigt lik Apples. Deras laptops börjar likna macbooks också men även skönt att ha ett annat väl än Apple/Mac/OS produkter om man vill ha en stilren design på sin telefon/dator och slippa OS, överpris m.m

 • David Hård

  Apple hindra utvecklingen.Om ett år har de minskati antal sålda produkter för att de inte bidra längre till utvecklingen, de hämmar den

 • SwedBear

  Philip: Jag har ägt en Galaxy S och hörde mkt om hur lik den var iPhone (som jag också ägt) och jag är ledsen men jag håller inte med. Höll man en telefon i handen var det väldigt uppenbart att det inte var mkt som var som iPhone. Större, bump på baksidan, annat utseende på OS’et förutom i just App Drawer som visade ikoner precis som andra Android telefoner.

  Samsung sköt sig lite i foten med Galaxy S eftersom de använde App Drawer-bild i reklamen vilket fick folk att tro den har samma utseende i OS’et som iPhone men jag förtår inte riktigt hur någon, om man faktiskt hade båda telefonerna framför sig, kunde missta Galaxy S för en iPhone. Samma gäller nu Galaxy SII.

 • Anonym

  Samsungs telefoner håller jag med om är lite väl för lika, de har ju gjort det som en grej, tom ikoner/hemskärm m.m har de gjort så likt iPhone som möjligt. Men Galaxy Tab förstår jag inte, alla plattor ser ju ut sådär.

 • fregor

  Provocerande om inte annat, Apple går för långt i sina försök att få monopol. Dom går givetvis efter Samsung eftersom dom är börjar bli störst på Android sidan. Hade HTC kommit först med en tablet så hade dom givetvis blivit stämda/blockerade. Dom andra producenterna är alltför små och för ”speciellt” intresserande jmfr med de stora massorna på marknaden för att Apple ska orka bry sig. Just 10.1 tabben från Samsung är väl den mest hype’ade just nu efter att Google i/o tog den till sig.

  När det gäller likheten på deras produkter så visar ju historien att alla har snott ideér av varann. (Sony) Ericsson började plötsligt göra rundade telefoner efter att dom halkade långt efter Nokia.

 • Robban

  nej bara trams. Äpplet ruttnar lite mer för varje dag. Synd inte Bill Gates dödade företaget när han hade chansen då på tidigt 90-tal hehe :D

 • Tyvärr, men vi hade inte haft alla telefoner vi har idag och Android hade inte sett ut som det gör utan iPhone och iOS.

 • sunken

  Galaxy tab? Trodde det var en iPad?!? Ähh driver bara med er men visst finns det liknelser mellan flera av Samsungs produkter och Appels. Den som inte ser det vill inte se det helt enkelt. Tycker inte om Appel men förstår dem i det här fallet.

 • Tobbe

  Apple hamnar mer och mer efter och tvingas göra sånt här!

 • Nisse

  sunken :Galaxy tab? Trodde det var en iPad?!? Ähh driver bara med er men visst finns det liknelser mellan flera av Samsungs produkter och Appels. Den som inte ser det vill inte se det helt enkelt. Tycker inte om Appel men förstår dem i det här fallet. Rapportera inlägg 0

  Jupp, och Samsung borde stämma andra TV tillverkar för att göra platta rektangulära TV-apparater…

 • SwedBear

  Romman: Jag håller helt med. Jag äger en iPad2 och har ägt flera iPhone så jag tycker de har/har haft bra produkter och haft många bra ideer. Men nu känner iallafall jag lite att Apple går lite på tomgång när det gäller nyheter. Min iPad2 var t ex snabbare och tunnare än min iPad men knappast en revolution och jag känner nu att jag nog kunde stannat med iPad och väntat. Samman med iPhone4. Gränssnittsmässigt (och nu pratar jag inte om hastighet/flyt) så känner jag att Android inte bara kom ifatt men gick förbi. Om inte annat märks det ju att Apple börjar notera Android då man tagit lite av funktionerna för iOS5. Vem vet, i iOS6 kanske t om det går att ha Widgets överallt …

  Jag tycker det är ett olustigt mål vars enda mål är att försöka sabotera för en konkurrent som går väldigt bra nu.

  Jag tycker förövrigt att det inte är fel av någon sida att inspireras av konkurrenter och försöka ta till sig ideer och design om man känner att det är lyckat. Det är en sak om man kopierar in i minsta detalj men det tycker jag inte är fallet här, varken för telefonerna eller surfplattan. Att det finns likheter är en sak men det är en stor skillnad i mina ögon mot rent kopiering.

 • Anonym

  @ Philip
  Ja och bilar inte inte lika varandra eller? apple e bara idioter

 • riptide

  Hur kan det komma sig att inte alla telefontillverkare stämde varandra för candybar modellerna? Alla såg ju ”likadana” ut. Raka, knappsatsen nedanför skärmen. TV apparater, de ser ju likadana ut. Bildskärm med en kant runt. Vem stämmer vem där?
  Detta är bara ett jävla hittepå. Låt kunderna välja precis vilken telefon de vill oavsett om de ser likadana ut. Det viktigaste är ju ändå funktionaliteten och inte designen om man har lite vett i skallen. Men Apple tycker tydligen inte att någon annan får göra produkter som ser ens i närheten likadana ut, de är helt enkelt rädda, för vem fan bryr sig om jag har en Apple eller en Samsung. Inte mina peers ute på gatan iaf. Och om nu någon tar fel och ser mig gå med en Samsung men köper en iPhone i tron om att det var en sådan jag hade så är det ju inte Apple som förlorar på det.

 • tramsgar

  Varför inte innovera istf trackasera? Om A nu uppfinner så fina saker, släpp ngt bättre och konkurrera som folk.

 • doc

  Var det in hr Jobs som sade att kopiera var bra ;)

 • HenkusFilijokus

  Galaxy S var ganska lik iPhone (upp till 3GS) vad gäller hårdvaran, men jag tycker de går åt andra hållet med SII. Vad gäller Taben är inte hårdvaran så mycket mer lik iPad än andra tablets, förutom att den är tunn och går att få i vitt.
  Vad gäller UI:n stämmer det väl i en del av fallen som tas upp i stämningarna världen över, som Apple säger är Samsungs svarsikon en grön telefonlur, precis som Apples. Personligen tycker jag dock att en grön telefonlur är ganska universellt som svarsknapp och inte borde kunna vara en del av Apples unika grafiska tillhörigheter.
  Det här är ett tydligt exempel på hur patent hindrar utvecklingen och konkurrensen. Det är skadligt för marknaden och för konsumenter.
  Jag håller med snubben – var han från HTC? – som sade att det är tråkigt när Apple hellre bråkar i domstolar än konkurrerar på marknaden.

 • Oldskool

  @Robban :Tyvärr, men vi hade inte haft alla telefoner vi har idag och Android hade inte sett ut som det gör utan iPhone och iOS. Rapportera inlägg 0

  Varför hade de inte de då ? Android började utvecklas 2003, lååångt innan det fanns någon iPhone. Appmodellen och annat väsentligt var redan spikat innan något var kännt om iPhone.

 • Oldskool

  @ @Robban
  Android började utvecklas 2003, låångt innan det fanns någon iPhone. Appmodellen och annat väsentligt var redan spikat 2005 innan det fanns någon iPhone. Apple har varit ”först på marknaden” med en del saker, men jag känner inte till någonting som är så unikt att inte konkurrenterna jobbat på liknande saker vid de tillfällena. Vi hade visst haft apptelefoner om inte iPhone hade funnits imho.

 • Adam

  Hoppas på ¤OpApple.

 • Maxinux

  Alla bilar är lika

 • järnakille

  Philip :men på senaste tiden har Samsung härmat Appel enormt, kolla bara på deras senaste telefoner, de liknar Iphone sjukt mycket!
  Rapportera inlägg +1

  jasså ..på vilket sätt?

 • FearZ

  Det är väl klart att Apple har härmat Samsung med designen. Var väl massa snack om detta sist. När någon postade en modell som var Samsung från 2005. Som var identiskt lik första Iphonen.
  Men dessa stämmningar och patentat och likheter börjar bli löjligt. Och måste säga att Apple av någon konstigt anledning är nästan alltid inblandad.

 • Claes

  Att köpa Apple är numera som att betala beskyddarpengar till maffian. Det är etiskt fel.

 • @ doc

  Jo, fast han tog det ännu längre, att stjäla idéer var bra. Det verkar dock som han inte tycker det nu när det drabbar honom själv.

 • uno

  Philip :men på senaste tiden har Samsung härmat Appel enormt, kolla bara på deras senaste telefoner, de liknar Iphone sjukt mycket!

  Ser man till de senaste, finns det ju inte många likheter men gamla Galaxy S liknade ju iPhone 3 en del, båda plastiga tvålkoppar, och de fyra standardikonerna längst ned liknade Apples lite, men i övrigt är ju användargränssnittet helt olika. Widgets, mappar, multitasking, icke påträngande notifieringar vilket saknades på iPhone3.

  Ikonerna är fortfarande snarlika även på senaste modellen men i övrigt betår väl likheten mest i att det är en fyrkantig låda med glasplatta precis som iPhone och dess föregångare LG Prada.

  Telefonlur som svarsknappsymbol har funnits långt innan iPhone, och att göra den grön ligger nära till hands det är inte helt ovanligt att knappar för att slå på något är gröna, trafikljus är gröna för att släppa på trafiken,…
  Knappast något som är värt ett patent.

 • Chenz

  Båda ser nästan exakt likadana ut som min 5 år gamla hp-skärm. Kan tänka mig att de liknar väldigt många andra skärmar också. Man kan inte få en skärm att se mycket annorlunda ut. Man kan variera färgen, men det är väl det.

 • Anonym

  hela Europe alltså? :P

 • uno

  Anonym :Samsungs telefoner håller jag med om är lite väl för lika, de har ju gjort det som en grej, tom ikoner/hemskärm m.m har de gjort så likt iPhone som möjligt. Men Galaxy Tab förstår jag inte, alla plattor ser ju ut sådär.

  Jo, men alla plattor är inte tunnare och smidigare än iPad2. Jag tror inte Apple vinner på det här. Det blir alldeles för uppenbart för de flesta att detta är ett tecken på att de inte längre hänger med i teknikutvecklingen.

  Det enda goda med det här är att fler och fler kommer att inse att patent inte alltid gynnar innovation, och att det därigenom blir svårare att lobba för att t.ex mjukvarupatent införs i EU.

 • Otto

  För att förstå det här måste man nog ha läst på om Apples historia och hur de skiljer sig från tex Microsoft. Det finns ett par bra sidor som på ett sammanfattat vis tar upp detta.
  Kort kan man säga att Microsoft tycker om att licensiera produkter/tekniker och ta ut små avgifter på väldigt många patent. Apple å andra sidan tar aldrig ut licenser utan stämmer istället när de anser att ett företag begått patentintrång. Microsoft försökte få Apple att licensiera en rad tekniker, men det gjorde de inte. Microsoft tjänade multum gånger en miljard, Apple höll på att dö. Microsoft gick in och lånade dem pengar för att få dem på fötter igen.

  Medan Microsoft inte direkt försvårar/omöjliggör andra företag att utvecklas gör Apple just det. Det är väldigt få småföretag som kan genomgå en rättsprocess. Därför hatar jag Apple och inte Microsoft.

  Det här är helt sjukt btw.

 • uno

  @Robban :Tyvärr, men vi hade inte haft alla telefoner vi har idag och Android hade inte sett ut som det gör utan iPhone och iOS.

  Varför inte, hade inte Apple funnits hade säkert någon annan kopierat LG Prada.

  Ideer har en tendens att komma när tiden är mogen, de är sällan resultat av något enskilt företag eller person. Produkterna dyker upp därför att det är tekniskt, ekonomisk och marknadsmässigt möjligt att göra dem. Se bara på den ursprungliga trådbundna telefonen, det lär bara ha varit timmar mellan patentansökningar från två oberoende parter.

 • Vic

  wormie :Att påstå att den inte är lik är att ljuga. Sen finns det mycket som gör den olik. Men när det gäller patenterade saker så handlar mycket om form. Sen att knapparna sitter på olika platser bryr sig ofta inte patentverk och annat om. I så fall skulle de ju stämmas hej-villt eftersom nästan alla har knapparna under skärmen samt ljudknapp på sidan och avstängning ovan på. Men rent formmässigt är den nog lite för lik. men sen kan man tycka att det är konstigt hur man kan ta patent på rundade kanter, och patent på svart och vitt. Och om nu Samsung försöker likna Apple så är det mycket dålig stil. Inte för härmades sak, utan att man härmar Apple. Ett företag som jag ger tummen ner, gånger 2. Har svårt med att Apple ska ha koll över allt användande och liknande (ni förstår vad jag menar). Får FRA-lags känsla av de. Rapportera inlägg 0

  Man kan inte patentera form. Patent är enbart ett funktionsskydd, dvs du kan patentera en uppfinning, inte en form eller ett utseende. Däremot kan man mönsterskydda former o.dyl. Även varumärkesskydd kan aktualiseras samt även i vissa fall upphovsrättsskydd. Men inte patent.

 • David

  Visst det finns likheter men jag anser att galaxy tab 10.1 som jag förövrigt själv äger inte påminner speciellt mycket om vare sig ipad 1 eller 2. Gemensamma är väl att de båda väger ungefär lika lite, har nästan samma tjocklek dvs mer eller mindre lika tunna och att laddadpterna ser nästan likadana ut men i övrigt är ingenting speciellt likt om man inte ser på program menyn att den ligger horizontellt. Har polare med både ipad 1 och 2 så plus att jag har en ipod touch 4g sedan länge tillbaka. Summan av allt är att tillverkarna blir rädda när de märker att det blir för stor konkurrens vilket fan bara är löjligt då de tjänat mer tid och pengar på att förbättra sina egna produkter i stället men tydligen är det inne nu för tiden att stämma varann för små saker

 • Tommy

  Så det räcker inte med att kontrollera varenda lilla aspekt av Apple-kunders liv. Nu vill de kontrollera även Android-kunders liv? Vad blir steget efter att tvinga kunder till att köpa iphones som enda tillåtna telefon? Förbjuda PC och tvinga alla köpa Mac? Tom Satan själv tillåter sina människor tacka nej till att sälja sina själar. Men inte Apple, tydligen.

 • Chuck
 • theodor70941

  WTF! apple är bara rädda för android!
  och förövrigt detta är vad apple tänker med… there BOLLS!

 • Martin

  @ Robban
  Då hade du fortfarande suttit med ett ruttet UI.

 • Batwoman

  Alltså, alla plattor är mer eller mindre identiska, som sig bör! Löjliga stämningar….

 • Texan

  Skulle då alla ”gamla” mobiltelefontillverkare kunna stämma Apple för att de börjat tillverka mobiltelefoner? De måste ha tittat en hel del på dåvarande telefoner för att kunna få fram sin första mobiltelefon iphone 3. Det är snart slut med Apple! Folk kommer förstå att det enda apple är ute efter är att binda upp sina kunder.

 • jocke

  Jag skulle skämmas om jag skrivit detta på en iPhone.

 • Oldskool

  Surfplattor av olika slag har funnits i åtminstone femton år. iPad är inte ens Apples första surfplatta, de hade ett misslyckat försök med Newton på 90-talet. Jag antar att det är någon form av rent fysisk likhet som det här handlar om, för så fort man slår på dem så är de ju helt olika.

  Det vore mycket intressant att höra om villkoren kring en sån här juridisk process. Kan Samsung ”betala sig ur” situationen genom att betala licenspengar för patenten ? Kan domstolen tvinga Apple att acceptera en sådan deal, även om de inte vill ? Om Apple inte vinner i slutändan, blir Apple skadeståndsskyldig för Samsungs uteblivna försäljning ?

 • mono_paul_itical

  min nästa tel (också) kommer att bli absolut en Android och Samsung i det fallet. Om jag köper en tablet den skall också bli en Android. Hoppas majoritet av potentiella kunder i Europa protesterar Apple produkter och vägrar köpa deras dyra leksaker och går efter Samsung (eller andra märken inom android världen). Alla telefoner, tabletter, datorer, kameror är mer eller mindre likadana utseendemässigt. Har ni hört ngn gång Nikon stämmer Canon (eller vice versa) eftersom D3100 mkt lik EOS1000D (bara exempel, sök bilder av de två modellerna). Alla bilar är fyrhjuliga, numera är det svårt att särskilja vissa modeller av BMW från en Audi bakifrån, ni kan lägga till vissa flera märken och modeller till detta och det som Apple håller på med nu är med korta ord; löjligt…

 • dexter

  Först. Plattorna är sjukt lika iPad2! Telefonerna tycker jag inte är överdrivet lika.
  Och Samsung, varför en egen jävla kontakt på plattorna!?!

  Sen var det nån som tog upp Samsungs bärisar. Jag har bara sett de bakifrån, uppfällda. Men då tänker jag mer på HPs Elitebook-modeller med metallskal. Ska vara att skärmen går ner på baksidan när den är uppfälld, men hur många tillverkare har inte det idag?!

  @ Oldskool
  Konstigt att det tog toll 2007 att få ut första betan om allt var spikat och klart 2005… Fram tills att iPhone kom ut på marknaden så efterliknade gränssnitten Blackberry, som var störst på marknade då. Sen att tillverkare ändrar gränssnitt som liknar andra är väl egentligen inget konstigt. Hur många ”gamla” modeller gick inte ifrån list-menyer till ikon-menyer med åren?

  @ Chuck
  Det är ju bara Android på en av bilderna… ;)

 • dexter

  Och som det står i artikeln, det handlar inte om patent utan design-/mönster-skydd.
  http://www.prv.se/Design/

 • Oldskool

  @ dexter
  Tja, det var först 2007 som OHA fick några ordentliga resurser. Innan android köptes upp av Google så var det ett källarföretag med några konceptdesigners och några få utvecklare som mest gjorde demos. Men redan kring 2005 så var huvuddragen spikade, som koncept. Något seriöst arbete med att faktiskt förverkliga projektet kom först kring 2006. När jag talar om ”appmodellen” så menar jag alltså det faktum att man kan ladda ner småprogram på ett enkelt sätt genom en eller flera marknadsplatser, att man godkänner privilegier vid installation, sandboxingmodellen, etc. Det är sant att man gjorde om hur hemskärmarna såg ut rätt mycket efter LGs framgångar med Prada, som visade på efterfrågan för ”stora” pekskärmar.

  Hur som helst så är det här en dålig dag för oss som hoppades på en värld av fri konkurrens mellan olika tillverkare, och en bra dag för dem som studerade till advokater och patentingeniörer.

 • Thoast

  Neeeeeeeej! Jag ska ju köpa en!

 • Wibergify

  Kommer mer o mer som får mig att hata apple trots deras produkter är bra. Synd att företaget är lika ruttet&mögligt som de ruttna äpplena jag tog från gräsmattan förra månaden.

 • Robert S

  Förstår inte att det finns sånna idioter till domare.
  Vad är det dom fälls på? Vad är det som är likt…
  Är som om Audi stoppar Merca för deras bilar är för lik. Dom har ju 4 hjul, ratt, pedaler växelspak, etc.

 • Freabe

  Apple inser att dom är omkörda.. Google mfl kommer att krossa dem. Testa en ipad/iPhones så inser du ganska snabbt att den är skit

 • A

  Ja, testa och jämnför en samsung/philips/sony…. tv. Sjukt lika, detta blir bara löjligt, men att det går igenom är det som förvånar mig. Helt stop med försäljning och reklam i hela europa?

 • Danne

  Ska bli intressant att se hur detta påverkar mig som har en Tab (Första batchen från telia) liggandes på service (Tre veckor nu) kommer jag få se den inom överskådlig tid? Kommer jag få kompensation av telia? (betalar 150:- i abonemangsavgift) Ska åka in till butiken jag lämnade in den till i morgon och söka svar.

 • A

  Vill se lite fight från Google sida nu, med allt apple tagit från andriod med IOS5. Om apple fortsätter skada android enheter så minskar försäljningen och samt googles intäckter..

 • Libanon

  Tar emot som androidanhängare men Samsung har känts som en enda stor applekopia. Likheterna är väldigt stora både mjukvara(touchwiz) och hårdvara. Tycker dom gott kan få sig en läxa. Se bara på HTC som inte alls försöker apa efter utan kör sitteget race. Har Apple patent så ska de givetvis ha rätt att försvara dessa.

 • ”Äppelmos” Smart……….

  Tycker att man kan tänka lite innan man öter det ruttna äpplet..

 • Joel23

  @ A
  Jag tycker att Google, Samsung m fl ska strunta i att stämma andra och att de blir stämda av Apple, även om det skulle innebära konkurs. De borde istället se framåt precis som de gjort hittills. Inget av detta är deras fel. Felet ligger enligt mig i lagstiftningen som strävar efter att ge de som är först ännu mer försprång istället för att gynna slutanvändaren. Marknaden hade väl inte ens behövts utan slutanvändare?

  Många säger att patent behövs för att folk ska våga lägga ner tid på att uppfinna saker, men även om uppfinnaren inte vinner någonting så vinner väl hela samhället tillräckligt så länge samhället tillåts använda uppfinningen?

 • Anonym

  @ A

  Äsch, skit samma i att stämma dem. Ser gärna hur Google krossar Apple trots att dem skickar stämning efter stämning. Hoppas att Android gänget visar var skåpet ska stå de närmsta åren och kör över Apple totalt. Förövrigt så är väl Samsung leverantör av komponenter i iPhone så dem har ju ett visst övertag där även om inkomsten skulle minska ifall de slutar som leverantör,

  Det kommer gå utför för Apple framöver och jag ser fram emot det.

 • Eljo

  Förstår ni inte…? Äpplet har produkt som gått att sälja så det ät det de har patentskyddat. Alla som har en produkt numera som folk vill ha gör automatiskt intrång i äpplets patent. Äpplet har alltså patentskyddat ”begäret”, ”försäljning med vinst”, ”konkurrensen” osv.

 • blunden

  @ Libanon
  När det gäller telefonerna kan jag förstå det men detta är en Honeycomb-tablet. Denna är inte speciellt lik iOS i mitt tycke och den yttre designen är för generisk för att kunna sägas vara unik. Apple själva lånar förövrigt kraftigt från andra tillverkare i exempelvis utséendet på iPhone 4 och tidigare telefoner.

  @ Leonard
  Vad har det med saken att göra? Det syftar på att de tycker Galaxy S2 är bättre än iPhone 4. Finns inget som hindrar dem från att antyda det.

  @ Joel23
  Just mjukvaru-patent anses ju också av de flesta enskilda programmerarna som något dåligt, ofta även de som jobbar på företagen som patenterar dem. De inser hur idiotiska patenten de får är i många fall. Patent är tänkt att skydda uppfinningar, inte idéer som det har blivit nu.:(

 • Uffe

  @ riptide

  Tidigare så rådde ett sorts status quo mellan mobilfabrikanterna. Allihopa (Ericsson, Nokia, Samsung, Motorola m.fl.) hade mängder med patent (dvs vanliga hårdvarupatent) på saker som antenndesign, batterispar mm som alla var tvungna att använda eftersom de var en del av GSM/3G standarden, dessa patent korslicensierades och byttes mellan tillverkarna av nödvändighet.

  Så kom Apple, med inte ett enda mobilteknik patent in… De sket i hela överenskommelsen och blev naturligtvis stämda, Nokia vann ju stort ganska nyligen exempelvis. Så för att sas ”stämma i bäcken” använder nu Apple sina mjukvaru-patent offensivt. Mjukvarupatent som de ”gamla” tillverkarna inte var starka på.

  Gissar att Apple inte ger sig på de företag de behöver köpa patent från mest, SE, Motorola sitter nog säkert, om inte Apple vill förlora rätten att använda batterier eller antenner eller andra kritiska mobildelar, de brände sig på Nokia.

 • Johnny

  Undra om nokia kan stämma apple för deras tillverkning av mobiler..

  Ont: apple är skit har en 4a hemma ärligt blind behöver man va o dessutom är de apple som kopierade samsung ifrån början .

 • Jakob

  Frågan är på hur många sätt man kan designa en skärm som man ska peka på? Hur ska samsung göra för att få den annorlunda? Jag tycker de flesta platt-tv som finns på marknaden liknar varandra precis lika mycket som g-tab liknar i-pad…

 • Thoast

  Joel23 :@ A Jag tycker att Google, Samsung m fl ska strunta i att stämma andra och att de blir stämda av Apple, även om det skulle innebära konkurs. De borde istället se framåt precis som de gjort hittills. Inget av detta är deras fel. Felet ligger enligt mig i lagstiftningen som strävar efter att ge de som är först ännu mer försprång istället för att gynna slutanvändaren. Marknaden hade väl inte ens behövts utan slutanvändare?Många säger att patent behövs för att folk ska våga lägga ner tid på att uppfinna saker, men även om uppfinnaren inte vinner någonting så vinner väl hela samhället tillräckligt så länge samhället tillåts använda uppfinningen? Rapportera inlägg 0

  Ööh, hur ska dom kunna ”se framåt” om dom går i konkurs? ;)

 • Adamski

  Jag är ingen fan av Apple sen tidigare, trots att jag ägt en 3GS, men nu börjar jag avsky det företaget. Jag som ville slå till på en galaxy tab 10.1 nu till hösten. Inte för att någon bryr sig, men efter dessa stämningar och gnäll från Apple, så kan jag ALDRIG tänka mig en produkt från dem. Varken smartphone, tablet, dator eller något annat. Så på mig personligen, kommer deras ”kampanj” att ha motsats effekt.

 • Sanna

  Bara så sjukt jäkla löjligt. Är verkligen inget Apple fan, men jag tycker faktiskt att de går över gränser nu. De är bara så ”omoget” av dem att hålla på att stämma allt och alla för deras produkter.. Apple blir bara mindre och mindre i mina ögon när de håller på och dumma sig…

 • Danne

  Hoppas inte den är/blir stoppad i Sverige, sitter själv och väntar på en som jag trodde skulle dyka vilken dag som helst :-( hoppas inte……

 • azz0n^

  Apple’s enda mål är förmodligen och stoppa försäljningen av Android helt och hållet.

 • Zyko

  Gäller detta 8.9 versionen också mån tro ?

 • Niklas

  mm det är ju så synd om Apple som inte alls går nå vinst på sina produkter, android snor ju heeeeela vinsten av dem… INTE! De går så jävla mycket plus, kan de inte nöja sig och låta slutanvändare få lite mer att välja bland och inte vara inlåsta i iOS?!

  Senaste Q3 rapporten från apple: ”All-Time Record Revenue and Earnings
  iPhone Sales Grow 142 Percent; iPad Sales Grow 183 Percent ”

  ”CUPERTINO, California—July 19, 2011—Apple® today announced financial results for its fiscal 2011 third quarter ended June 25, 2011. The Company posted record quarterly revenue of $28.57 billion and record quarterly net profit of $7.31 billion”

  Vad är dom rädda för?! att de inte ska gå 100 miljarder Dollar mer i vinst nästa år än de redan går idag?!

  Me don’t like u Apple!

 • Zyko

  Gäller detta 8.9 versionen också mån tro??? Någon som tror sig veta?

 • twisted1

  Detta är skandalöst, håller ej i längden då det är bara i US dessa idiotpatent finns. Om/när US marknaden drabbas ekonomiskt kommer det hända grejer i US, då kommer patentlagar ändras och apple va anti-american freedomhaters etc.

 • PunkRocker

  Apple måste väl utnyttja sina dyra advokater till nånting antar man…

 • Daniel

  Många som pekar finger åt Apple med viss rätt kanske. Personligen så blir jag mer upprörd över att domstolen fattar ett sådant beslut och att det finns lagar som möjliggör sånt här. Sen undrar jag hur en tysk domstol kan få genomslag i hela eu? Verkar inte vettigt.

 • Risto

  Har redan köpt min… hahahaa, ett tecken på att det är en bra platta när Apple börjar svettas.

 • antipod

  Vad stämningen i USA till stor del handlar om är den övergripande likheten mellan Samsungs produkter och Apples. Både det fysiska utseendet och mjukvaran. Alldeles för många ikoner är snarlika och TouchWiz AppLauncher är, vilket många borde hålla med om, väldigt lik iOS. Jag kan faktiskt hålla med Apple, även om jag avskyr dem som företag, i fallet med mjukvaran.

  Däremot tycker jag inte GalaxyTab 10.1 är lik iPaddorna det minsta och förstår inte hur man kunde få till ett (temporärt) stopp på dessa produkter.

  Men men, vad Samsung borde göra är att skapa lite nya ikoner och göra om AppLaunchern. Därefter ser jag inte att Apple på något sätt skulle ha något att säga till om.

 • Risto

  Danne :Hoppas inte den är/blir stoppad i Sverige, sitter själv och väntar på en som jag trodde skulle dyka vilken dag som helst :-( hoppas inte……
  Rapportera inlägg 0

  Danne, gå till Teliabutiken och köp en

 • SwedBear

  Det finns två sätt att göra en app drawer. Antingen scrollar man ikonerna till vänster/höger eller så scrollar man dem upp eller ner. Att säga att ingen får göra en app drawer som scrollar vänster/höger förutom Apple tycker jag är absurt eftersom det är en så pass enkel funktion. Att vissa ikoner är för lika kan jag hålla med om även om t ex ikonerna för telefon (grön/röd) fanns innan Apple.

  Så om Samsung ska göra något så är det pusha ut en uppdatering med lite nya ikoner. I övrigt ser jag inget i Touchwiz som direkt är ”Apple”, särskilt som hela ideen med Android är att folk kan göa vad de vill på skärmen med widgets etc.

  Det känns lite som att vad Apple vill skydda är ingen ska få lägga ikoner i ett rutnät. Men det fanns ju innan iPhone. Win Mobile hade ikoner i mappar i rutnät och HTC’s väldigt tidigare WinMo Sense hade liknande vyer där man kunde lägga ikoner i rutnät. Jag tycker det har lite med innovation att göra.

 • mindyoursoul

  Det är så roligt att ni ”missat” poängen med det hela. Det handlar INTE om patent utan MÖNSTERSKYDD (http://sv.wikipedia.org/wiki/Mönsterskydd).

  Gör om. Gör rätt.

 • shastar

  Väldigt synd, hopps mn kan få tag i Samsung Galaxy Tab 8.9 ändå på något sätt?
  Har väntat länge på denna. Den ska väl lanseras den 12:e i UK har jg för mig….Nu får man vänta ännu längre…Jävla Apple.

 • Pontus

  Sanslöst rättsövergrepp från Apple.

  Källa: http://technytt.se/2011/08/samsung-svar-till-apple/

  Enligt Titus är man från Samsungs håll mycket besvikna på utfallet och att de kommer fortsätta försvara sina produkter både i Europa och resten av världen. Han forsätter med att poängtera att Apple utfärdat dessa anklagelser, utan Samsungs vetskap och att domslutet belades helt utan någon rättslig representant från Samsung närvarande.

 • Mikael

  Om jag förstått det hela rätt har alltså Apple fått mönsterskydd på designen/formen av iPad, se här: http://www.scribd.com/doc/61944044/Community-Design-000181607-0001
  Om det är det i de bilderna som är skyddade så bör Apple rimligen kunna stoppa precis alla tablets som lanserats. Hur är det isf möjligt att man tilldelas mönsterskydd på en så banal design?

 • @-kalle

  Om man inte kan vinna på marknaden, så kanske man kan vinna i domstolar istället.
  Nästan så man börjar tro på sammansvärjningsteorin som en av Googlehöjdarna framförde härromdagen. Är målet att få upp priset android genom påtvingade licensavgifter, så att dom blir dyrare än microsofts/apples plattor och mobiler?
  Tror herr Bill och Herr Steve det kommer att hjälpa er att få tillbaka kunderna? Knappast!

 • Bengt

  Det bara förvånar mig att det inte har hänt tidigare.
  Jag fick mig ett stort skratt här om dagen då jag packade upp en Galaxy S2, dom har till och med kopierat iPhones kartong!
  Att Samsung har mage att kopiera så mycket, att dom inte skäms?

 • Tobias

  Tyvärr så är den för lik iPad, första bilderna på 10.1 var inte ett dugg lik iPad utan den var så j**la mycket snyggare än någon platta som finns på marknaden. Synd att dom ändrade slutresultatet, tror dom hade sålt dom mycket snabbare om dom haft det utssendet och exynos-processor och bytt ut touchwizz

 • Anton

  Vi har fått bekräftat att Samsung Galaxy Tab 10.1 fortfarande säljs i Sverige i skrivande stund. Om och när det stoppas väntar vi fortfarande besked på. Så det är väl först till kvarn som gäller för tillfället. ;)

  http://www.nordichardware.se/nyheter/476-surfplattor/43845-officiellt-samsung-galaxy-tab-101-far-foersaeljningsstopp-i-europa.html

 • Eljo

  Fattar ingenting. Använder Sgs2 sedan första dagen och en ipod touch sedan länge och fattar inte hur folk kan se så många likheter. Möjligen nu när Apple uppdaterar till ios5 men då är det frågan vem som kopierar vem.

 • Anonym

  Bengt :Det bara förvånar mig att det inte har hänt tidigare. Jag fick mig ett stort skratt här om dagen då jag packade upp en Galaxy S2, dom har till och med kopierat iPhones kartong! Att Samsung har mage att kopiera så mycket, att dom inte skäms? Rapportera inlägg +2

  Inte för att jag tycker at tden är en kopia rent av som många andra men var det inte en man vid namn Steve Jobs som en gång sa ”Good artists copy great artists steal”. ”And we’ve always felt shameless about stealing someone elses ideas”, iOS5 *host*

 • Anonym

  Apple tappar tablet marknaden i rekordfart till Android. Nu är det ca 70/30, Q1 var det 95/5. Så jag är inte ett dugg förvånad över Apples tilltag. Dock har jag svårt att tro att Samsung tillslut inte får sälja denna, men är den då längre aktuell på marknaden?

 • Anonym

  Anonym :Apple tappar tablet marknaden i rekordfart till Android. Nu är det ca 70/30, Q1 var det 95/5. Så jag är inte ett dugg förvånad över Apples tilltag. Dock har jag svårt att tro att Samsung tillslut inte får sälja denna, men är den då längre aktuell på marknaden? Rapportera inlägg 0

  Dem kan ju ändra designen lite inför nästa tablet så har inte Apple ett dugg att säga till om :)

 • Bengt

  Alltså galaxy tab 10.1 är en ren kopia av iPad, ser man inte likheterna mellan dessa två produkter är man dum i huvudet:
  http://www.wired.com/images_blogs/gadgetlab/2011/02/tab101-1.jpg
  http://www.wired.com/images_blogs/gadgetlab/2010/04/ipad.jpg

 • Frasse

  Anonym :Apple tappar tablet marknaden i rekordfart till Android. Nu är det ca 70/30, Q1 var det 95/5. Så jag är inte ett dugg förvånad över Apples tilltag. Dock har jag svårt att tro att Samsung tillslut inte får sälja denna, men är den då längre aktuell på marknaden? Rapportera inlägg 0

  Inte så konstigt då det inte fanns något annat än iPad, fantastiskt va? :D

 • Tråget

  Mikael :Om jag förstått det hela rätt har alltså Apple fått mönsterskydd på designen/formen av iPad, se här: http://www.scribd.com/doc/61944044/Community-Design-000181607-0001 Om det är det i de bilderna som är skyddade så bör Apple rimligen kunna stoppa precis alla tablets som lanserats. Hur är det isf möjligt att man tilldelas mönsterskydd på en så banal design? Rapportera inlägg 0

  Den är kvadratisk och den är platt… Då har ju apple kopierat varenda smartphone från tidens början! Vad är det som är så jävla unikt att dom kan få igenom ett stopp på tabben. Det hade varit en sak om hela designen var förvillande lik iPaden men det går ju inte att ta miste på vilken som är vilken. Som någon som några kommentarer upp la in två bilder och skrev att dom är så lika, skärp dig.Du kan ju inte titta rakt ner på en skärm och säga att den ena är en kopia, se till hela produkten. Dom är ju för f**n inte lika för 5 öre. Ska samsung börja stämma alla som använder en svart batterilucka då eller? För om man har det så måste det ju vara för att plagiera SGS2!?! Löjligt, så j*vla löjligt!!!!!!!
  Självklart ser man likheter mellan produkterna, det är smartphones från 2010/2011, skärmen täcker hela framsidan, fattar man inte det är man inte bara dum i huvudet, utan troligtvis efter på flera plan!

 • Frasse

  hahaha.. Jag gillar hur vissa kan bli upprörda. Fortsätt! :)

 • Tobias

  Att köpa en Apple-produkt är som att be Steve Jobs ta dig i tvåan!

 • Johan Lindgren

  Vad denna aktion säger mig är att Apple ser på sina kunder som idioter som inte läser på förpackningen innan de köper en telefon eller surfplatta.

 • Carl

  Ulf! :Delade meningar om vilken typ av telefon vi skall ha som policy på jobbet. Vissa säger vi skall ha iphone och några Galaxy:n. Inte lätt att vara inköpare. Men efter att läst detta så tror jag Apple precis har mist våra tankar på på iphone ( 24 st telefoner) Rapportera inlägg +1

  Hört att android skall vara knepigt som företagstelefon ur säkerhetsaspekt… men jag antar att du har koll på detta.

 • Jag åkte till mediamarkt och köpte en SGT 10.1 P7500 idag. Hade tänkt köpa den efter semestern men ville inte riskera att bli utan i några månader framöver tills dess att herrarna gjort upp.
  Ligger på laddning nu, can’t wait. :)

 • MrBase

  Steve jobs : Du skall icke hava några andra märken utan Äpplen … Snacka om att leka GUD !! … Sen går det tydligen jättebra att sno allt bra ifrån Android utan att be om lov … grrrr

 • agegbg

  Libanon :Tar emot som androidanhängare men Samsung har känts som en enda stor applekopia. Likheterna är väldigt stora både mjukvara(touchwiz) och hårdvara. Tycker dom gott kan få sig en läxa. Se bara på HTC som inte alls försöker apa efter utan kör sitteget race. Har Apple patent så ska de givetvis ha rätt att försvara dessa. Rapportera inlägg +6

  Är det inte så att HTC stämt Apple för nåt precis vid lanseringen av Iphone 3G så att den lanseringen blev försenad.

  Mycket är lika mellan telefoner och plattor,
  Men som du också säger att det är en del saker som är VÄLDIGT likt Ipad när man ser till Samsung Galaxy TAB

 • Enligt Fosspatent så ser det ut som Apple även har stämt Motorola för Xoom.

  Frasse: Många av oss blir upprörda eftersom det faktiskt nu handlar om att ett företag försöker stoppa ett annat företag via domstolen istället för att konkurrera med bra produkter.

  Vi pratar alltså inte om innehållet när det gäller surfplattor utan att Apple eventuellt har mönsterskyddat en design som består av en skärm med svart rand runtom. För mig personligen är det en väldigt generisk design. Det är som om en TV-tillverkare skulle mönsterskydda den generiska designen på TV’n genom att skissa en stor rektangulär yta (skärmen) med en bezel runt om. Eller den som skapade det första tangentbordet för en dator mönsterskyddar hur tangenterna satt (QWERTY) så att ingen annan kunde skapa ett tangentbord …

  jaja, vi får se var det barkar.

 • Robert S

  @ Philip

  Hur liknar dom iphone? att dom är rektangulär? är många telefoner som är det.
  Förutom det är dom inte ett dugg lik.

 • M

  Bra att man har två redan då. :-)

 • Hannes

  @ fregor

  Apple har faktiskt begärt att det ska bli säljstopp för HTC i USA också…

 • Gabriel

  Jisses…….

 • twisted1

  Libanon :Tar emot som androidanhängare men Samsung har känts som en enda stor applekopia. Likheterna är väldigt stora både mjukvara(touchwiz) och hårdvara. Tycker dom gott kan få sig en läxa. Se bara på HTC som inte alls försöker apa efter utan kör sitteget race. Har Apple patent så ska de givetvis ha rätt att försvara dessa. Rapportera inlägg +6

  Fast du vet att apple har stämt i princip alla tillverkare tidigare, faktum är att samsung klarade sig längst typ. Dom har processer pågående mot alla dom stora typ.

 • Jörgen Linnè

  Vilka idioter dom är på Apple,de kan ju inte inse att de gräver sin egna grav när de håller på så här.
  Sist jag tittade så var Android på väg att komma ifatt på världmarknaden och då hjälper det definitivt inte att vara ett r….l som bara ska jävlas med alla andra.

 • Andreas B.

  Om Apple skulle lägga lite mindre pengar på stämningar så skulle de kanske kunna sänka priserna på sina produkter i stället.

 • Stiffe

  Hoppas Apple skjuter sig rejält i foten en gång för alla.

  Den som gräver en grop åt andra…

 • Glace

  Och hur kan man variera utseendet på en platta? Hur? Klart plattor blir lika varandra. Eller ska bara Apple få tillverka och sälja plattor? Ungefär som om det vore designmässigt fel att ha olika märken på datorer. De bärbara ser väl ganska lika ut oavsett märke? Detta är det dummaste och osmartaste Apple gjort. Jag har tidigare varit lyrisk över Mac men är nu mycket negativ. Det blir bojkott framöver!

 • twisted1

  Dom har även stämmningar mot motorola(droid, droidX, droid 2) och nu senast motorola XOOM i samband med galaxy tab grejen.

  Man tycker att tom. amerikanarna borde reagera, men som sagt det dröjer nog tills det drabbar deras ekonomi mer direkt. Enda som får dom att reagera verkar det som, dom har en flexibel hållning till detta med etik och moral.. :P

 • Googo

  Kan man stämma Apple för att man vill ha mer valfrihet?

 • Mozze

  så fort Apple ser bra konkurrens så vet dem att de inte kan komma ikapp så de stämmer dem.

 • Fredrik

  Jag va i en affäre och köpte ett äpple. Sen gick jag ut och tog en tugga. Då ringde telefonen, det var Steve Jobs som hota mig med en stämning för plagiat ;)

 • Punisher

  Det mest idiotiska jag någonsin hört, varför håller inte alla dator tillverkare på och stämmer varan för att deras ”Laptops” liknar varan? Elr t.ex. stationära datorer… Så jävla idiotiskt att man har lust att köpa en extra Galaxy tab..

 • Anonym
 • Joe

  Håller med Punisher, Hur i h…e kan man tillåta detta trams. Man vet väl vad man köper och är man nu ute efter IOS så köper man väl inte GALAXY. men detta visar bara hur dumma de måste vara. Vad blir nästa stämning då, Ikoner, typsnitt, färger. Lägg av nu Äpplet..

 • Petter Nilsson

  Det är väll bara och ringa apples kundtjänst 077-140 04 84 när man blir sugen på köpa plattan och den tagit slut.

  Lite besvär kan de ha av frustrerade Samsung kunder.
  Bah, blir så irriterad.

 • Samuel

  http://www.engadget.com/2006/03/09/samsung-digital-picture-frame-stores-pics-movies-music/

  Precis som med telefonerna – vem var först med utseendet egentligen?

 • Anonym

  @Dexter

  Lägg en Galaxy tab 10.1 jämte en ipad 2 och säg att de är sjukt lika sen…tittar man på att båda har rundade hörn och mer eller mindre samma typ av laddkontakt och att de är ungefär lika tunna så är det väl det. Att folk kan förväxla iphone med Galaxy s första generationen kan jag förstå men det är så mycket som skiljer plattorna åt. Ta måtten på de tex båda är mer eller mindre lika tunna men annars är det stor skillnad på höjd och bredd. Samsung plattan ligger plattare mot underlaget och jämför man placering av knappar och högtalare är det samma sak där. Inga likheter

 • Stiffe

  Gjorde min moraliska plikt igår och beställde en SGT 10.1 fast jag hade lovat mig själv att aldrig mer köpa en Samsung, var mest sugen på en Motorola, men, denna verkar för bra… ;-)

  Stod leveransdatum idag 12/8, hmmm… det tror jag dock inte så mycket på, men, dagen är inte slut än…

  Återstår att se vad i hela friden jag skall med en platta till, men det slutar väl i sedvanlig ordning med att jag inte kan leva utan den, också… :-)

  EDIT (ett par minuter senare) Nu kom det ett sms om att jag har ett paket att hämta. :-)))))

 • Johann

  Nu måste jag köpa en Samsung GP bara för att jävlats med Apple, att de klagar på att den är så lik deras är löjligt de kan lika gärna stämma alla företag som tillverkar laptop,netbook och stationera dator de ser jo alla liknande ut.

  Kommer aldrig att köpa apple produkter efter som de uppför sig så svinaktigt mot kontokuranter…

 • Dan

  Puh, tur att jag hann köpa min digitala fotoram innan Apple slog till, den är nämligen också rektangulär, har en svart ram och silverdetaljer. Men det var förstås 3 år sedan…

 • Johann

  Köpte en Samsung GT 10,1 i helgen på Mediamarkt, sökte på nätet men de var slut över alt så jag passade på att kolla om Mediamarkt hade den och dom hade några kvar så jag slåg till direkt. LOL

 • Rasmus ”AndroidNörd”

  Telia säljer inte längre den kan jag berätta! Men jag kan också berätta att Samsung har överklagat domen och motattacken börjar den 25 augusti!

 • Danne

  Se här.. Nu händer det saker..

  http://mobil.idg.se/2.1085/1.398498

Lediga jobb inom data / IT Företag
Karriär-alert! Juniora testsystemingenjörer till 5G-projekt i Kumla Publicerad 24 Nov 2017
Bli IT-konsult på 12 veckor genom Academy Publicerad 24 Nov 2017
Frontendutvecklare till unika Mitigram Publicerad 24 Nov 2017
Utvecklare för industrilösningar till Sprymer Publicerad 24 Nov 2017
Scrum Master to Global Gaming Publicerad 23 Nov 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Vilken smartphone fick dig att hoppa på Androidtåget?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

8.4

Test av Huawei Honor 9

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 2. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 3. Rapport: Android skickar platsdata till Google även när platstjänster är av
 4. Samsung Galaxy S9 dyker upp redan under CES enligt @evleaks
 5. Tipsa om bästa Black Friday-fynden här
 6. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9

Mest läst

 1. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9
 2. Hands on med OnePlus 5T
 3. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 4. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 5. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 6. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Nexus-telefon var mest lyckad för sin tid?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons