Samsung offentliggör bjässen Galaxy Note II [IFA 2012]

Postat:
19:38 - 2012-08-29
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Sydkoreanska Samsung har nu släppt specifikationerna för Galaxy Note II tillsammans med en serie produktbilder. Vi vet att många undrat vad enheten kommer få för hårdvara så vi kastar oss direkt på specifikationerna.

Galaxy Note II har en något större skärm än originalitet: en 5,5 tum stor, 16:9, HD Super AMOLED-skärm med 1280 x 720 pixlars upplösning. Tydligen används en finslipad PenTile-matris som ligger närmare ett vanligt RGB-subpixelarrangemang än tidigare. Phableten har ett batteri på hela 3100mAh, att jämföra med föregångarens 2500mAh, och nya batteriet ska gå snabbare att ladda. 

Vi finner Samsungs egna fyrkärniga chip Exynos 4 Quad med 1,6GHz klockfrekvens på insidan – alltså ett något snabbare SoC än i Galaxy S3. Note II har en åttamegapixelkamera på baksidan som likt de flesta av dagens mobiler i toppskiktet kan filma i 1080p. Enheten kommer att köra Jelly Bean när den lanseras senare i höst.

Bjässen har begåvats med NFC, 2GB RAM-minne och kunder kan välja mellan 16GB, 32GB och 64GB internt lagringsutrymme. Galaxy Note II är tunnare (9,4mm) och lättare än originalet och har naturligtvis pekpennan S-Pen med tillhörande applikationssvit. Samsung har lagt till en del särskilda mjukvarufinesser. Ifall man håller pennan cirka 10mm ovanför skärmen känner telefonen av detta, vilket exempelvis kan användas till att öppna popupfönster med förhandsvisningar av kalenderinlägg, bilder och mejl.

Enheten har även en funktion för att spela in det man gör i gränssnittet – en videovariant av skärmdumpar med andra ord. Galaxy Note II är utseendemässigt lik Galaxy S3 och kommer att lanseras med LTE (4G) under årets fjärde kvartal.

Genom Engadget, Verge

Lägsta pris på Samsung Galaxy S III på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy Note på Prisjakt just nu: