Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Samsung Pay kan få Sverigepremiär i mars

Postat:
14:31 - 2017-02-16
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
Sverige kan inom kort få en ny betaltjänst i form av Samsung Pay. Swedroid har fått indikationer på att tjänsten kan komma att presenteras under nästa månad, vilket kan betraktas som en uppvärmning till den stundande lanseringen av Galaxy S8.  Det har sedan tidigare cirkulerat rykten om att Samsung planerat att lansera tjänsten i Sverige under 2017 – från officiellt håll har däremot inget närmare datum eller utrullningsschema presenterats.
Enligt Samsung fungerar betaltjänsten fullt ut med både Galaxy S7 och S7 Edge. I exempelvis Korea och USA fungerar Samsung Pay även tillsammans med Galaxy S6, S6 Edge, Note 5 samt Gear S3, men på Samsungs svenskspråkiga sida för tjänsten omnämns för närvarande endast S7 samt S7 Edge. Samsung Pay finns idag tillgängligt i Korea, USA, Kina, Spanien, Australien, Singapore, Puerto Rico samt Brasilien.

I Sverige har övergången till NFC varit osedvanligt långsam och först i år verkar storbanker- och kreditkortsbolag i större omfattning övergå till betal- och kreditkort med NFC. För betalterminaler som inte är utrustade med NFC erbjuder Samsung Pay även stöd för MST (Magnetic Secure Transmission), som innebär att telefonen eller klockan sänder ut ett magnetfält som emulerar magnetremsan på ett traditionellt magnetkort. Tjänsten är därför kompatibel med även äldre terminaler där NFC inte är ett alternativ.

Det är möjligt att autentisera betalningar genom antingen fingeravtryck eller PIN.  Vid fingeravtrycksläsning som är det snabbaste sättet sveper användaren uppåt från låsskärmen, väljer betalmedel, läser av fingeravtrycket och placerar sedan telefonen invid betalterminalen för att slutföra köpet.

Principen är densamma vid PIN-autentisering med undantag för att en PIN-kod slås in istället för att fingeravtrycket avläses i samband med betalningen.

Samsung Pay skall inte blandas ihop med Googles tjänst ”Android Pay” som inte heller haft premiären i vare sig Sverige eller Norden ännu. Om Samsung introducerar tjänsten så tidigt som i mars blir de sannolikt först bland mobiljättarna med en betaltjänst i Sverige.

Uppdatering: Samsung kommer att presentera Samsung Pay i Sverige 9/3. Läs mer här.

 • jacoph

  Det finns ju redan SEQR som fungerar alldeles utmärkt :)

 • Thor

  Meh. Har bara haft krångel med SEQR. Det fungerar inte på särskilt många ställen och fungerar helt olika beroende på terminal. Ibland skall en QR-kod skannas, ibland är det NFC osv.

  Att bara vifta med telefonen vid magnetläsaren är ju totalt överlägset? Fungerar det dessutom med klockan så….episkt!

 • Kalle Skalle

  Haha, ja precis :)

 • Daniel Jansson

  Som om femtioelvatusen olika betaltjänster skulle gynna slutkunden.

 • GGG

  Märkesberoende betalningslösningar tror jag inte på.
  Vad som behövs för att betala med mobilen och kan bli populärt är att pengarna dras i realtid direkt från kontot, precis som när man betalar med kort.

  SEQR har jag för mig att pengarna dras en gång i månaden, alt man får en faktura = kommer aldrig bli en vanlig betalningslösning för mobil.

 • pao

  Har sedan länge låtit kreditkort jobba år en
  Det kort jag har idag får jag 1% Cash back.
  Jag och min fru trycker allt vi kan handla genom kortet och med två barn så blir det en del pengar som går till årsavgift / valutapåslag och uttagsavgift plus att det blir lite över som bonus

 • awdawd

  Jag kör Amex på allt för eurobonuspoängen. Tror inte det har så stor betydelse vilket kort man använder. Tjänsten kommer inte bli användbar om man inte kan lägga in vilka betalkort man vill använda.

 • Hatsune Miku

  Har hört talas om att Apple Pay ska vara på gång, så hoppas det också kommer i år för oss med iOS :)

 • pao

  Det är klart ?

 • Kim

  Tycker det hade varit sjukt nice. Är på min bank som fan att de ska samarbeta med Samsung pay. Köpte gear s3 så det har varit fett att betala med klockan!

 • Rome73
 • Mother’s pie

  Äntligen

 • tidsoptimist

  Wow. Det här skulle ju nästan kunna få mig att överväga att köpa en Samsung telefon igen ?

 • Joakim

  När det inte ens går att betala med NFC-kort i 90% av Sveriges butiker…

 • Just Samsung kommer ju runt detta genom att lämna stöd för MST som nämns i artikeln. NFC är därför ingen nödvändighet för att använda tjänsten.

 • jonsjo

  Med SEQR kan man sen iaf minst över ett år tillbaka betala direkt utan faktura. pengarna dras från kontot du uppgivit nästkommande bankdag i dom flesta fall.

 • jonsjo

  Jag kör med SEQR överallt där jag kan. Gör jag 1 – 9 köp under 1 mån får jag 1%, 10 – 19, 2% och 20+ köp 3% tillbaka på alla köp. Nu när det även fungerar i NFC-terminaler är det få ställen man behöver traditionella kortet längre. Funkar för mig…

 • pao

  Intressant
  Är där någon kreditgräns om man använder SEQR Faktura?

 • Joakim

  Men magnetremsan används ju knappast längre knappt. Tror att många butiker bara tillåter chip-betalning.

 • Danne

  @Swedroid:disqus – har Android Pay stöd för MST? Dessutom, kan ni utnyttja era kontakter inom svenska Google för att dra lite i trådarna och försöka få en indikation på när Sverige kommer att få Android Pay? (själv skulle jag verkligen gilla att kunna betala för en glass eller läskeblask nu i sommar med en gråimporterad Android Wear-klocka med NFC och SIM-tvillingkort)

 • Elvira

  Det har inte med SEQR att göra att du tycker det är struligt. Jag tycker för övrigt inte att det är svårt. Du kommer att få samma problem med Samsung pay och Blippa kort. Det du tycker är strul har med kortläsaren att gör och hur det är ihopkopplat med kassasystemet. Sen vet inte personalen hur man hanterar Blippa ännu.

  På ICA säger du
  Kort,enter, enter

  På Circle K säger du
  Kort, enter

  På många andra ställen säger du att du vill se beloppet i kortläsaren.

  SEQR är superbra, funkar i alla länder, ger 3 procent cashback och du slipper årsavgift på kortet. Det är gratis. Du kan realtid stöverföra pengar till 14 länder.

 • Elvira

  Det är 5000 kr. Men du kan höja beloppet om du ringer deras kundtjänst.

  Men enklast är annars att koppla SEQR mot ditt bankkonto.

 • Elvira

  Jag bytte från Apple till Samsung för att kunna Blippa med SEQR. SEQR är så kul :-)

  Apple har låst sitt NFC chip.
  Så har inte Androiderna gjort som tur är.

 • pao

  Okej tack för info ?

  Jag kopplar aldrig något till mina bankkonton

  Okej men att få 100 000 kr i kredit känns ju som svårt.

  Då förstår jag varför de kan ge så mycket som 3% då det handlar om små belopp

 • Elvira

  SEQR kan du koppla mot ditt bankkonto oavsett bank.

  SEQR har nu även ett eget konto i appen vilket gör att du kan se SEQR som din bank och tanka in pengar där. De pengarna får du 3 procent ränta på !

  Du kan realtidsöverföra till 14 länder med SEQR kontot.

 • Elvira

  Vi som kör SEQR stöter på för att de skall aktivera NFC:n i sina kortläsare. Enklast vore om leverantörerna började föreslå till butikerna att aktivera NFC, blippa.

 • Elvira

  Med SEQR slipper man tänka på kort och deras årsavgifter.
  SEQR har ett virtuellt kort i sig, de sköter det är mig.
  SEQR är gratis och ger 3 procent tillbaka i pengar. Inte i poäng. Pengar är bättre valuta tycker jag.

 • Elvira

  Du och din fru kan få 3 procent cashback var från varsin SEQR app. Inbetalat till SEQR kontot.

 • pao

  Målet är att betala faktura direkt
  Men att inte ligga ute med några pengar

 • Broken arrow

  Som annan nämnt, magnetremsa är påväg ut.

  ICA har ju satsat på nfc liknande teknik på sina automater, är det inte bättre att alla går ihop, än att tekniken inte används?

 • Broken arrow

  Synd att alla ska köra egen standard.

  Om detta ska bli verklighet så måste man gå ihop, annars häner inget utan bara står och stampar på samma plats.

 • Broken arrow

  Vist, men tyvärr lär det inte bli lika kul vid betalning.

  Kommer ju bli spagetti, som hände Cash .

  Sen är problemet att Apple uppfinner hjulet igen och låser in kunder i egen standard.

 • Broken arrow

  Sen vart ska man betala räkningar om man inte ska betala någon avgift till ens bank? :)

 • Elvira

  Men vänta nu… Du har väl kopplat ditt kort mot ditt bankkonto. Det är mycket osäkrare än att koppla SEQR mot ditt bankkonto.
  Ditt kort kan hittas och omedelbart användas.
  Någon kan skriva/fotografera av siffrorna på ditt kort.

  Kredit kan du nog förhandla upp en bra bit om du sköter dina betalningar.

  Kopplar du mot banken kan du få flera tusen kronor i cashback av SEQR om du handlar flitigt. Mer än vad du någonsin får från din bank i ränta.

  Du kan köpa dyra saker med SEQR också.

 • Elvira

  Den biten kan nog Klarna avlasta bankerna med :-)

  Skulle inte förvåna mig om SEQR snart har en tjänst för det också.

 • Elvira

  Vad vill du uppnå med det ?
  Tackar du nej till 3 procent ränta på ditt kassaflöde ?
  Använd SEQR och få ränta vär namnet.

 • Elvira

  SEQR har på bara ett två-tre månader blivit mycket populärt i Tyskland. Tyskland har mycket folk.

 • Klappa

  SEQR är skit! Bara inse det.

 • nisse

  Seqr kan ställas in så det dras direkt på kontot istället för faktura men det krävs mobildata vilket inte alla har,samma sak gäller väl Samsung pay så för min del blir det vanlig kortbetalning även i fortsättningen.

 • pao

  Underviker att använda bankkort

  Har kreditkort som jag nollar varje månad. Har kredit för 2 månader och lite till för 2 vuxna och två barn. Kör tvilling kort till min fru.

  Målet är att ha tillgång till pengar alltid och inte behöva bry sig hur mycket ett bankkonto har för tillfället. Kredit skall klara 2 normala månader plus semester resa och kapitalvaror.

  Skulle kortet bli skimmat eller kapat så ligger man inte ute med pengar utan kan i lugn och ro spärra och sedan reda ut soppan med kreditkort leverantör

  Ser svårt att sätta upp samma system med SEQR

 • Broken arrow

  Tyvärr känner jag att SEQR inte är något att satsa på, varför satsa på privat företag man inte vet något om och dessutom inte har några avgifter (måste ju gå runt).

  Att ersätta banken lär bli svårt, du behöver t.ex kanske ta ett lån någon i livet.

  Men deras enorma vinster borde ju dras åt.

 • Elvira

  Nisse, alla har mobildata, vad har du gjort för att inte ha det ? :-)
  Har du verkligen en smartphone utan mobildata ?
  Varför isåfall?

 • Boost

  Gemensam standard för helskotta! Vad är nästa steg? LG Pay, Huawey Pay, HTC Pay, Nokia Pay, Sony Pay, OnePlus Pay, Motorola Pay, Lenovo Pay, Xiaomi Pay, Amazon Pay, Pay Pal, Pay Nova, Qliro Pay, Klarna Pay, Kanelbulle Pay, Olsson Pay, Svensson Pay, Ranelid Pay, Sweden Pay???

 • doktorn

  Betyder smileyn att du skojar? Oavsett, du betalar ju kortagift hos banken. Inget kort – ingen avgift.

  Ska kolla in seqr lite mer om det nu är så bra som Elvira påstår. Har tyckt att det varit ett udda verktyg, men det kanske har blivit bättre med åren.

 • Broken arrow

  Skrev det halvt på skoj ja, men mig veterligen kan man inte bara få internetbanken utan får ändå betala för ett kort.

  Sen tror jag inte alla butiker går att betala med seqr (fast vad vet jag), sen lite skumt att man kan få 3% rabatt och ändå inte betala någon avgift

 • DroidMe

  För jädrans sent. Köpte S6 för Samsung Pay skull, men efter 2 jäklar års väntan och bytte nyligen Xiaomi Mi5S. SEQR funkar lika bra. Dom får lära sig att lansera saker snabbare.

 • doktorn

  Jodå det finns några banker som erbjuder det. Länsförsäkringar bland annat. En gång i tiden (några år sedan) så erbjöd Häradsbanken i Mönsterås (Swedbank) ett kontokreditkort utan årsavgift. Mönsteråskortet finns kvar men är inte bättre än vanliga swedbankkortet numer bara.

  Om seqr funkar bra kommer jag kanske avsluta mitt betalkort på LF. Även om kortavgiften är försumbar numer är det en utgift. Och alla såna man kan kapa är besparingar. :-)

  Har två gratis kreditkort utöver som borde kunna täcka upp resten av behoven.

  Ett annat alternativ för internetbetalning är via Avanza eller Nordnet. De har visst någon tjänst för att åtminstone betala kreditfakturor om jag minns rätt.

 • doktorn

  I praktiken behöver de inte ha några avgifter om idén är att samla investeringskapital. Då kan de hämta intäkter genom placeringar istället. Sen är det förvisso inte tillåtet att använda pengarna för riskplaceringar om man har insättningsgaranti. Men det finns möjligheter till alternativa intäkter genom samlat kapital.

 • mickeko

  Ingen insättningsgaranti på pengarna hos seqr vad jag vet, känns lite riskabelt.

 • Ganska dryg..

  Jag vill passa på att välkomna den uppenbara SEQR-säljaren i kommentarsfältet. Med så repetitiv retorik att TV-shop rodnar.

 • Ole Strul

  SEQR är en flopp. Deras usla fakturalösning + märkliga regprocess med inscannade körkort är under all kritik. Som det inte vore nog så sänker användaren ”Elvira” och hens astroturfande trovärdigheten för hela bolaget. Lägg ner!

 • jonsjo

  Passar säkert inte alla, men då är det bara att avstå, Enkelt. För mig personligen och min familj har det passat utmärkt i flera år (Sedan 2012). Att det ”växer i kläderna” och bara blir bättre är ju heller ingen nackdel

 • Ole Strul

  …yeah, right. Webhallen, Donken och Hemköp har släppt tjänsten då ingen använde den.

  SEQR är borta inom ett par, tre år. Bolagets aktiekurs har droppat 85% sen 2014 och Vd:n håller på med mystiska insideraffärer. Läs om turerna på vilken ekonomiblaska dom helst.

 • Paulista

  Ja kommer de före Apple pay till Sverige så köper jag nog min första Samsung sen S3.

 • Elvira

  Ha pengar på banken så är du ditt eget kredit institut ?

  Alla tänker olika om pengar.

 • Elvira

  SEQR frälsta VS Dom Onda hatarna :-)

  Hemköp, Willys, q-park, Jysk är kvar.
  Och alla ställen du kan Blippa på. Fler och varje dag.

  Idag fick de 25000 online shoppar i Portugal.

  SEQR blir garanterat kvar framtiden.

  Sluta hata :-)

 • nisse

  Har kontantkort och behöver ingen mobildata utan använder wifi där det finns och tänker inte köpa mobildata för att betala med Seqr.

 • Ole Strul

  Ett tips: sluta skriv ”blippa” med stort B. Ditt sätt att skriva avslöjar dig rätt rejält, SEQR_advanced_Blipp_User och en hel del användare på Google Play Mar exakt samma stil på sitt astroturfande.

  Annars är jag rätt nyfiken på er proffs-kommentatorer, hur funkar det? Är ni anställda på Seamless eller jobbar ni frilans? Får ni fast månadslön eller jobbar ni på ackord (XX kr per inlägg)? Hur mäter Seamless effekt på kampanjen?

 • Elvira

  SEQR frälse!
  Religion har inget med pengar att göra.
  Lite som de Apple frälse.
  Kul att du är engagerad i SEQR, men på fel sida :-)
  Kanske dags att du provar SEQR igen. Det händer en del.

 • Elvira

  Men med mobildata kan du använda din smartphone utanför wifi.
  På landsbygden kan du kolla fakta med Google på ute på en åker. Mycket bra. Frihet!

 • Elvira

  Gör det och bilda dig en egen uppfattning.

  Finns SEQR hatare som förmodligen jobbar i konkurrerande verksamheter som inte ligger bra till för framtiden.

  SEQR är mycket bra.
  Räkna 20 betalningar innan du börjar bli van.

  Berätta sedan vad du tycker.

 • Elvira

  SEQR är asabäst !

 • pao

  Långsiktigt sparande ligger i aktier och fonder.

  Men tack för all info om SEQR ?

 • jonsjo

  Jag är endast kund. Inte ens aktier i bolaget, även om jag varit in och räknat på det, men avstått. För osäkert, jag är med tveksam på framtiden. Var iof sig nått år sen nu så jag kan inte kommentera hur det ser ut idag.
  Dock använder jag mer än gärna tjänsten så länge det varar. Ser bara fördelar, för mobilen har jag alltid med mig. Bara dumt att inte utnyttja att få 3% tillbaka oavsett om det bara håller i 1 år eller 20 år till, så länge det är gratis….Det är min personliga åsikt.

  Att det försvunnit från webhallen är surt men man kan/kommer kunna blippa i som fasta butikerna. På donken kan man oftast blippa och Hemköp hade det senast igår så det vet jag inte vart du fått den informationen ifrån?

  Du låter ungefär som de som satatsat alldeles för mycket och sen förlorat på sina aktieaffärer i bolaget menhänger kvar på forumet för att övertyga alla andra att lämna.
  Som nån slags hämnd eller vad det nu är som driver dig….

 • Hatsune Miku

  På vilket sätt låser Apple Pay in kunden, som Samsung Pay eller Android Pay inte gör det? Du kan ju ha alla tre samtidigt? Dessutom finns Samsung Pay bara för Samsungs telefoner så är inte det lika problematiskt?

 • Broken arrow

  Att butiker behöver tre olika standarder i så fall.

  Även om det skulle i grunden bygga på samma teknik, så är vare låst till sin lösning ändå (proprietärt helt enkelt).

  Tror faktiskt att banker och butiker ihop med google, Apple måste jobba ihop för att det ska bli någon standard att ens nämna.

  Om butiker hade tagit till sig mobil betalningar ordenkligt. Jag tror risken att butiker kör på Apples lösning och vi andra får titta på (även om dom är små i jämförelse med android), kan hända att vi andra får det på sikt i så fall.

  Men troligast är att butiker skiter i det tills det kommer en standard. Utan vissa kedjor kommet under tiden köra olika mobillösningar på prov.

 • Elvira

  Gör inte det om du är orolig. Det är inget måste att sätta in pengar på SEQR kontot.

  Använd bara vanlig bank drag istället.
  Då genereras ett bankdagar per köp.

  Kvitton får du oavsett i appen.

 • Melvin Petersén

  Alltså, diskussionen här nere…
  SEQR är på allvar ett skämt, fungerar knappt någon stans, har massvis av reklam och seg + väldigt osäker utan fingertryck.
  Samsung Pay däremot använder MST. Det gör att du kan betala i alla terminaler du kan dra dit kort. Vilket är på 9 av 10 ställen.

  Och varför fråga varför det finns så många ”Pay” appar? Samsung är helt unika med sin MST teknik. Det fungerar alltså inte med någon annan mobil än Samsung. Detta för att Samsung Pay är både hård och mjukvara.

  SÅ SLUTA GNÄLLA!

 • Broken arrow

  Fingeravtryck är enkelt ja, säkert nej.

  Du kan få tag i någons fingeravtryck om du vill (krävs inget avancerat). Du kan inte heller byta fingeravtryck.

 • Melvin Petersén

  SEQR kräver ingen kod för betalning. Det är osäkrare!

 • Broken arrow

  Går du sett att jag förespråkar den någonstans?

  Jag skulle inte se fingeravtryck som något säkert, utan snarare som kul grej.

 • Elvira

  Det som görs i bilden under titelrubriken är en vanlig contactless
  betalning. Även kallad blippa betalning. Det har SEQR appen kunnat sedan i juli 2016. Inga nyheter får oss som kör SEQR alltså.

  Så ni som vill prova på att blippa med mobilen redan imorgon kan titta på denna länk och ladda ner appen.

  https://tapandpay.seqr.com/se

  http://seqr.se

  Förbered er genom att börja konfigurera appen så det är klart när affärerna öppnar imorgon.

  Var beredd på att många affärer ännu inte slagit på blippa ,
  Contactless.

  Exakt samma upplevelse kommer ni att få med Samsung Pay om ni orkar vänta.

  Många butiker som har blippa vet inte riktigt hur de skall göra för att det skall fungera. Man brukar få berätta hur de skall göra.

  Detta kommer även att gälla de som vill köra Samsung Pay.

  Men desto fler blippare vi blir desto vanare blir de och strul känslan blir lägre.

  Egentligen är det jätteenkelt. Men mycket personal är smått skeptiska till mobilbetalning. Inte alla, vissa blir mäktigt imponerade.

  Utanför Sverige är de mycket mera vana med blippande kunder.
  Konstigt nog är vi efter i Sverige på just detta.
  Vi håller hårt i korten av någon märklig anledning.

  Men när vi väl känner oss trygga brukar de gå snabbt.

 • Elvira

  Det är inte femtioelvatusen olika. Det är samma samma samma.

  SEQR gör samma sak som bilden ovan visar sedan juli 2016. Du kan alltså redan imorgon gå och betala med din mobil.

 • Elvira

  SEQR kräver kod. Din telefon har en kod.
  Ladda ner appen och testa den.

  Blippar du belopp under 200kr så kräver inte kortterminalen kod. Det gäller allt blippande oavsett app eller kort. På bilden under rubriken görs en blippa betalning.

  Reklamen är borta från första sidan i appen.
  Nu har du två mycket stora knappar på första sidan i appen.

  En knapp heter:
  Blippa och betala. (Blippa , contactless)

  Och den andra:
  Skanna och betala. (SEQR:s egen QR kod teknik)

 • Elvira

  Men SEQR låser inte in någon. Den fungerar på Apple , Samsung , Androidtelefoner, Windows Phone.
  Du kan ha vilken bank du vill bakom SEQR.
  Den är helt oberoende.
  Du får med konfigurationen även om du byter mellan android och iOS.
  Den kan relatidsöverföra pengar mellan 14 olika EU länder. Den bryr sig inte om nationsgränser när du skickar pengar till någons telefonnummer. Du kan betala i hela världen mot contactless kortterminaler.

  Contacless blippa är en standard för övrigt.

 • Melvin Petersén

  Ingen kod har krävts för mig. Vilket fall kan du inte bortse från att Samsung Pay fungerat nästa överallt. SEQR, nästan ingenstans…

 • Elvira

  Satsa ?
  SEQR växer så det knakar i Tyskland nu medan vi skriver. Det blir möjligt att betala med SEQR i 25000 online butiker i Portugal inom kort.
  SEQR är långsiktigt finansierat av många stora bolag som till exempel Danske Bank och Kinnevik, Amerikanska välkänd investment bolag, osv..
  SEQR är inte bara svenskt. Det är internationellt.

  SEQR kommer på sikt att bli lönsamt och tjäna pengar på transaktionsavgifterna som du inte ser när du handlar. De finns där hela tiden pålagda på allt du köper.

  Det enda du behöver göra för att börja betala med din mobil är att ladda ner SEQR som är gratis.
  Koppla upp den mot din bank. ( så som du redan gjort med ditt kort)
  Sätt igång och blippa. Sen får du en belöning om 3 procent på allt du köpt i pengar. Du får tillbaka 3 procent.

  Riktigt bra tycker jag iallafall :-)

 • Elvira

  Många kortläsare i Sverige har inte magnetremsa läsare längre. Så Samsung pays fördel kommer att utebli i Sverige och andra länder med moderna kortläsare. Så vad gäller Blippa blir det jämnt lopp mot SEQR. Varför tror du bilden ovan visar en Blippa betalning med Samsung Pay.

  Med SEQR kan du sedan betala mot QR koder.
  Det kan inte Samsung Pay.
  Många kedjor har SEQR:S QR koder.

  Så summerar man så tror jag att SEQR kan betala på fler ställen än Samsung Pay i Sverige.

  SEQR kan mycket annat också.
  Realtidöverföra pengar, parkera hos Q-park, osv

 • Elvira

  SEQR är skitbäst ! Inse det.

 • Melvin Petersén

  Jag blir sååå trött på argument baserat på vad du ”tror”.

  Fakta, 9 av 10 kortterminaler har magnetremsa. Många färre har NFC. Samsung Pay erbjuder båda varianterna.

  Och allvarligt, hur ofta kommer du till ett ställe som tar QR kod?

  Jag använde SEQR i över en månad. Och dom ända ställena det faktiskt fungerade på var pressbyrån, stora Ica (inte små, inte ens med ”kort, enter, enter” knepet. Hemköp och apoteket. Ingen mindre butik tar det, inte ens stora.

  Varför välja en lösning som bara erbjuder det ena? När det finns en smidigare för båda metoderna.

  Sist, börja använda logos när du argumenterar. För dina argument blir värdelösa när det inte är faktabaserat.

 • Broken arrow

  Hör du inte din egen dumhet i argumentationen?

  Alltså egentligen ingen fördel mot bankens kort för butiker, om detta också tar en transaktionsavgift. Att man får bonus är ju som att använda kreditkort, något som blir dyrt för butiken.

  Att vi använder plastkort fortfarande, är att fördelarna är inte så stora för mobil betalning dessutom dåligt stöd ute i butik. NFC är ju egentligen rätt bra plattform att bygga på, men tyvärr inget som slagit än (förutom för busskort och vissa tvättomater).

  Sen finns ju swich om man vill betala till företag eller privatpersoner. Enda som vissa verksamheter tagit åt sig.

 • Elvira

  Du är inte fakta baserad.
  Alla ICA oavsett storlek kan blippa.
  Alla blippa lösningar måste vänta på att handlarna aktiverar blippa.

  Här är några exempel:
  Alla ICA , Pressbyrån, SevenEleven, Shell med SevenEleven har aktiverat.
  Vissa Cirkle K har aktiverat.
  Vissa Max och Burger King har aktiverat.

  Massor med handlare jobbar med att aktivera nu.
  Alla moderna vita iZettle läsare är aktiverade från start.
  På Hemköp och Apotek scannar du SEQRs QR kod.

 • Elvira

  Glömde att alla Elgiganten kan blippa. De är aktiverade överallt.

 • Broken arrow

  Ändå har detta ingen större fördel mot plastkort, du får ändå betala överpris för mat/varor ändå på grund av butiker betala ändå en avgift för varje köp.

  Jag som kund som förlorar på det, ta bort 3% bonus, så kan man komma någon stans.

 • Melvin Petersén

  Dom flesta Ica tar vara kontaktlöst med Ica kort. Detta för att dom inte har uppdaterat sitt system.

  Du går undan faktumet av att 9 av 10 butiker har MST. Visst tror jag på en framtid med NFC betalning. Men för tillfället har inte ens en tredjedel av alla butiker nfc. Och har dom det är det nästan aldrig aktiverat.

 • DH

  Lugn Martin, ”Elvira” som ju är utsänd som företaget Seqrs lilla lydhund, sitter ju bara i sin lägenhet och skriver för att få pengar till sina cigaretter. Dessutom behöver du inte vara upprörd. ”Elvira” presenterar dig ju bara alternativa fakta.

 • jompish

  Ta bort era fakturor så blir det bättre med seqr

 • Melvin Petersén

  Haha, det är ju sant… ?

 • jonsjo

  Jag har kopplat direkt till mitt konto i Swedbank. Ingen faktura.

 • jompish

  Oki. Gött. Testade för ett tag sen och då verkade som att man var tvungen att han faktura :p

 • jonsjo

  Tror det kom för 1 – 2 år sedan att man kunde koppla till konto. Faktura funkade väl, men iaf jag föredrar att ”betala direkt” och inte få en faktura i efterhand.

 • Daabas

  Bästa är om man kan koppla kort istället för bankkonto

 • Elvira

  Här kan du läsa om valmöjligheter för konton.

  https://help.seqr.com/sv-SE/support/solutions/articles/22000146014-konton

 • Erik

  Samsung avslöjade detta i deras monter i mall of Scandinavia förra året när jag var där :-)

 • Elvira

  Spottar du på dom som ligger. Nä nu ska jag gå ner på min lokala pub och försöka få ligg.

  SEQR.se är inget alternativt fakta. Du väntar på något som sedan juli 2016 är verklighet för många.

  Catch Up :-)

 • Elvira

  Här får du dina frågor besvarade:

  https://help.seqr.com/sv-SE/support/home

 • Elvira

  Här kan du läsa om hur man kopplar bankkontot istället för faktura mot SEQR:

  https://help.seqr.com/sv-SE/support/home

 • Elvira

  Här kan du läsa om hur du kopplar bankkontot istället för faktura:

  https://help.seqr.com/sv-SE/support/home

 • Elvira

  Läs på, SEQR är inget skämt:

  https://help.seqr.com/sv-SE/support/home

  https://tapandpay.seqr.com/se

  SEQR har kunnat blippa länge.
  Inte mycket till nyhet för oss som redan betalar med mobilen.

  Alla handlare har snart aktiverat blippa.

  Sätt igång och betala du också. Du kommer att bli mindre arg. Vad hindrar dig ?
  Det är gratis och positivt.

 • Elvira

  Be om hjälp om du tycker det är svårt.
  Öva lite mer så blir det enkelt. Eller läs på här :

  https://help.seqr.com/sv-SE/support/home

  De flesta affärer kan snart blippa så som visas på bilden under huvudrubriken.

  De jobbar med att aktivera nu.

 • jonsjo

  Fördelen är att SEQR tar ut hälften så stor avgift mot vad kortbolagen gör för varje transaktion. Kan inte verifiera den infon annat än att det var vad han som driver ”Delin på hörnet” på Hornsgatan i sthlm berättade. Jag brukar använda SEQR när jag lunchar där.

 • Elvira

  Kort behövs inte längre.

 • Elvira

  Du argumenterar dåligt.
  ”alla” jobbar med att aktivera Blippa-NFC-contactless i sina kortterminaler nu när du skriver.
  För varje dag som går fungerar det på fler och fler ställen. Sluta vara sur och ladda ner SEQR du också.
  Med SEQR kan du i realtid överföra pengar till telefonummer i 14 länder. Så när du trycker på skicka så plingar det samtidigt till i Juliettes mobil i Paris och hon får sina pengar samtidigt som det plingar. Pengarna blir växlade till Euro.
  Hon direkt gå och Blippa till sig en baugette för pengarna du just skickade. Häftigt, eller hur ?
  Lite större geografi än den app du pratade om :-)
  Du kan parkera med SEQR hos q-park. Scanna QR koden. Blippar du i London i GBP så ser du det som SEK under kvitton i din SEQR app.

 • jonsjo

  Jo, kort behövs. Jag klarar mig inte hela vägen med SEQR.
  Det finns en stor begränsning som inte tagits upp. SEQR stödjer inte alla telefoner. Tex så kan jag inte använda blipp-funktionen med SEQR på min Honor 8. Nått med NFS-version/certifiering bla bla bla. Min Galaxy S7 är det dock inga problem med. Efter lite efterforskningar så visade det sig att det fanns nån lista med vilka som stöds och inte. Du vet säkert mer detaljer om det det. Jag vet bara att så var fallet för mig.

  Kort kommer jag aldrig göra mig av med oavsett, inte så länge det är standard betalmetod i stora delar av världen.
  Idag har jag 1 kort från ”min” bank. Sen har jag 1 för resor till ”andra kontinenter” som medjer xx fria uttag utan valutapåslag/avgift och 1 kort jag använder i Europa. Alla inklusive SEQR är dock avgiftsfria förrutom ”min” banks kort.

  Jag gillar SEQR och använder det så mycket kan. Framförallt pga cashback-funktionen.
  Det är min setup och det funkar för mig.

 • jonsjo

  Rättelse:
  Blippfunktionen i SEQR stöds inte i alla telefoner.
  Det räcker inte med att dom har NFC.
  Jag förmodar att det bara är en tidsfråga innan det är löst.
  Men ändå.

 • Daabas

  Har man ett bankkonto så har man med säkerhet ett betalkort. Sen hade det varit bättre om man kan koppla kort i seqr, då också koppla flera kort där man kan välja vilket man vill använda. Så kommer Samsung pay att fungera.

 • TheBadgerOfDeath

  Vem Fan handlar på de fattigamansbutikerna. Är inte seqr dendär skiten där man skulle lägga sin mobil på en anordning som scannade en qr kod från mobilens skärm? Sämsta jag någonsin sett och så oerhört mycket sämre än ett vanligt kortköp

 • TheBadgerOfDeath

  Med tanke på hur det bolaget går så är det säkert vd’n som desperat försöker rädda företaget

 • Elvira

  Jag gillar att betala med mobilen så som visas på bilden under rubriken.
  Du kan också göra det, redan idag:

  https://tapandpay.seqr.com/se

  De har långsiktig finansiering av mycket stora ägare.

 • TheBadgerOfDeath

  Nej tack… Jag använder kort. Betydligt snabbare. Seqr är ett gigantiskt fiasko. Konkurs inom några år.

 • Elvira

  Nu tänker du på en app som hette BART, den appen finns inte sedan länge.

  SEQR har två metoder:

  Du scannar en QR kod och då hamnar beloppet i telefon som du godkänner. Enkelt.

  SEQR kan också Blippa – contactless – NFC betalningar. (Så som bilden längst upp visar)

  Här får du reda på mer:
  SEQR.se

  Du kan betala i NK:s saluhall. Alla affärer kommer snart att fungera. Det är affärerna som aktiverar. SEQR fungerar så fort de aktiverat.

  Du verkar arg och nedlåtande.

 • Elvira

  Absolut ingen konkurs.
  De har långsiktig finansiering av mycket stora ägare.

  Alla vet att kort kommer att försvinna precis som kontanter knappt syns till längre.

  Det är lika bra att du börjar betala modernt.
  Börja idag att betala som på bilden ovan:

  https://tapandpay.seqr.com/se

  Här kan du få information:
  SEQR.se

 • Elvira

  Listan med vilka telefoner uppdateras ständigt.
  Det har med kompabilitet och säkerhets certifiering mot Blippa-contactless att göra. Håll koll på listan så funkar det snart.
  Men majoritet av alla androider fungerar sedan länge.

  Jag använder SEQR utomlands också.

 • Elvira

  Eftersom det är som det är så se till att få tillbaka pengar. Kör du ICA kortet och SEQR samtidigt så får du 1,5% tillbaka från ICA i ICA valuta och 3% i riktiga pengar från SEQR tillbaka. Totalt 4,5 % cashback.

  Blippa på ICA med ICA kort. Dra ICA bonus kortet. Klicka på byt kort på kortterminalen. Säg KORT, ENTER, ENTER till personalen. Blippa med SEQR. Nu får du dina 4,5 procent tillbaka.

 • Elvira

  Allt är samma och SEQR fungerar där Apple Pay fungerar.

  Blippa – Contact less – NFC är en standard.
  Inget samarbete behövs för detta. Det har redan gjorts.

  Ut och börja betala med din mobil. Inget stoppar dig. Ladda ner SEQR så är du igång.

  Det är bara för handlarna att börja aktivera snabbare så funkar det på ännu fler ställen.

 • pao

  Kollade runt lite
  270 miljoner i omsättning 2016 och ca 80 miljoner back
  Minskning jämfört med 2015

  Har SEQR inte blivit större på dessa år som de funnits på marknaden så hade jag inte köpt aktier i bolaget

 • TheBadgerOfDeath

  Förstår du att du skrämmer bort folk från den där skitappen?

  Ja folk kommer sluta använda kort någongång. Men de kommer inte köra fiaskot seqr.

  Stora ägare vill ha avkastning. Annars tröttnar de snabbt. Konkurs inom några år…

 • pao

  Håller med dig fullt ut

  Usla siffror

 • Elvira

  SEQR blir kvar. Det blir ingen konkurs för dem.

  SEQR är en välutvecklad betalapp som är välbeprövad. Förmodligen den bästa i Europa och USA.

  Du går miste om att uppleva den för att du är så arg. Varför är du arg.
  Sluta hata och börja le istället :-)

  SEQR är positivt.

  SEQR har ökat fort de senaste månaderna nu när det nu börjar sjunka in hos många att det är möjligt att betala med mobilen.

  Nästa alla teknikföretag som har en ny teknik som ännu inte börjat användas behöver hjälp med finansiering.

  Du dumförklarar stora välkända långsiktiga investerare.

  Många teknik bolag har i sin början mycket sämre ekonomi. Det är normalt.

  Det är små summor för dessa investerare.

  Sluta oroa dig för SEQR och börja blippa istället.

  Våga prova .. var inte rädd…

 • Elvira

  De flesta vet inte att det går att betala med mobilen sedan hedenhös dagar.

  2012 började SEQR med QR kod teknik.
  2016 införde SEQR contactless-blippa som ytterligare en metod.

  Läser man i denna tråd ser man att det är bristfälliga kunskaper om att man kan betala med mobilen sedan hedenhös.

  För oss som kör SEQR känns det som ”Done that” när man tittar på bilden under huvudrubriken.

  Vad väntar ni på ska hända ?

 • pao

  Att betala med mobilen må vara på gång att slå igenom. Men jag tror inte ett dyft på SEQR. Kommer Samsung med Pay nu i vår så kommer de att omsätta mer än SEQR innan året är slut. Webhallen slutade med SEQR pga allt strul, det säger mycket

 • jonsjo

  Använder SEQR sen 2012.
  Gjorde en analys av bolaget nånstans däremellan.
  Avstod från att investera, använder tjänsten.
  Två skilda saker imao….

 • Elvira

  Andra Mobile Pay lösningar har inte nått lönsamhet.

  De beror på att många vet inte att det går att betala med mobilen.

  SEQR har stora och starka finansiärer så oroa dig inte. De jobbar på lång sikt.

  Här kan du ladda ner och prova direkt hur det är att blippa med mobilen.

  https://tapandpay.seqr.com/se

  Har du något emot att det fungerar sedan länge ?

 • pao

  BTW
  9 miljoner kronor i omsättning flr 2016 och bolaget har varit aktivt sedan 2012. Dessutom 80 miljoner kronor back. Säger inte det allt

 • jonsjo

  Hur mycket förlora du? Lycka till i din nästa investering. :)
  Försök skilja på investering och tjänst i framtiden.
  Antagligen klarar du inte av att läsa ”mellan raderna)

 • pao

  Behåller mitt kreditkort än så länge. Kommer Samsung Pay kan jag tänka mig att lägga in kortet i tjänsten

 • Elvira

  Det säger mig att de nu stor redo med en välutvecklad och välbeprövad lösning när folk börjar upptäcka att det är möjligt att betala med mobilen.

  De säger mig också att de har starka finansiärer som är långsiktiga.

  Sluta att vara så negativ till en fantastisk lösning.

  Le och var glad :-)
  Sätt igång istället:

  https://tapandpay.seqr.com/se

  Vänta inte till morgondagen :-)

 • Elvira

  SEQR blir tillgängligt i 25000 st olika online shoppar inom kort.
  I det perspektivet gör det inte något att man inte kan betala med SEQR i deras 1st online shop.
  Webhallen kan man inte Blippa på heller, och deras kortläsare har inte magnetremsa så Samsung Pay kommer inte att fungera där heller.
  Webhallen känns lowtech vad gäller betalning tyvärr.

  Du behöver inte tro.
  Du kan använda SEQR.

  https://tapandpay.seqr.com/se

 • Broken arrow

  Du måste jobba för dom, för så du slänger ur dig nästan exakt samma inlägg till alla. Dessutom svarar på inlägg där du blir helt offtopic.

  Skriv på riktigt i stället för att dra samma datorgenererade text gång på gång. Detta är inte en annonsplatts, du kommer bli blockad nu när helgen är över.

  Jag lär inte använda seqs på grund av dig bland annat, sen fördelarna väger inte över nackdelarna. Om köpen måste gå genom en kassa med personal är jag ännu mindre intresserad (jag använder självscanning).

  Nej 3% rabatt lockar inte så mycket, som vilket företag som helst behöver dom även få in pengar så helt idiotiskt att spä på förlusten.

 • Melmac

  Synd att Samsung har blivit som Apple och knyter allt hårt till sina egna telefoner. Ser fram emot Android Pay som förhoppningsvis kommer att funka till alla telefoner och som med stor sannolikhet kommer att anammas av de flesta större kedjor.

 • Elvira

  Du är arg ?
  Var glad åt 3%.
  Drabbar ingen fattig.
  SEQR fungerar även i ICA:s självscanning.

 • Melmac

  Masterpass (Mastyercard) är väl också på gång och t.ex. Handelsbanken har ju Mastercard som sitt kort. VISA är väl på gång de med tillsammans med de andra bankerna?

 • TheBadgerOfDeath

  Förlora? Tror du att jag är så dum att jag skulle investera i SEQR? Det är ett fiasko utan dess like.

 • pao

  Tydligen är ni på SEQR så desperata att ni måste marknadsföra tjänsten agressivt på forum som detta ?

 • Elvira

  Bara information om att du inte behöver vänta på att betala med din mobil :-)
  Jättebra lösning finns redan.

 • pao

  Så du menar att du inte får någon ersättning för att skriva dessa inlägg utan gör det på din fritid
  Otroligt

 • pao

  Alla banker och kreditkort företag är på gång med Contactless
  Då SEQR är på fallrepet hade jag inte vågat koppla mitt bankkonto till dem

 • Elvira

  Ja, då är det :-). 0 kr.
  Vissa brinner för att ha alla Kalle Anka tidningar mellan åren 64-66.

 • Elvira

  Och … ?
  SEQR samarbetar med MasterCard.
  SEQR kan du koppla mot valfri svensk bank eller europeisk bank eller amerikansk bank.

  Tänk nytt. Tänk inte som det alltid varit.

 • Elvira

  Ännu en gång, allt är samma sak.
  Men SEQR är mest obunden av alla lösningar.
  Egen patenterad QR kod lösning obunden av kort.
  Samarbete med MasterCard och Visa.
  Obunden mot bank. Alla banker fungerar att koppla upp sig mot.
  Erbjuder kredit via collector bank för de som vill ha kredit.

  Du behöver inte vänta på att få betala med din mobil.

 • Elvira

  Att utveckla ny teknik kräver långsiktiga och stora ägare.
  Det har SEQR.
  SEQR säljer contactless teknik till bankerna du pratar om.
  SEQR är som alla andra liknande företag under ständig kontroll av myndigheter eftersom de hanterar penningtransaktioner. Du behöver inte vara orolig.

 • jonsjo

  Ja med det agget du verkar hysa mot företaget i sig så är det vad jag misstänker. :)
  Tjänsten i sig nämner du knappt.
  Förklara gärna vad som får dig att gå i taket så om företaget!
  Och förklara sedan vad som är fel med tjänsten i sig och varför man inte skulle använda den och dess fördelar så länge det varar!

 • emil

  Om jag ska handla på ett ställe som inte har nfc då?

 • Melmac

  Och…?
  Jag vill inte koppla mitt konto till en tredje part!

  Tänk om, tänk rätt.

 • Melmac

  Lägg ner ditt spammande för helvete!

 • Rumpelstiltskin

  Funderar på att skaffa Galaxy S8, så det här var en riktigt trevlig nyhet.

 • Elvira

  SEQR är kopplat mot ditt bankkonto.
  1 part kopplad mot en annan blir = ?
  Räkna en gång till Melmac.

  SEQR är fritt och inte bundet till någon part.
  Byter du bank så styr du SEQR mot din nya bank och kontonummer.
  Byter du mellan Apple och Android så behåller du din SEQR konfiguration automatiskt.
  Även ditt SEQR konto följer med hela tiden.
  Du kan se det som att SEQR har ett bankkonto i sig.
  Har du dåligt med pengar någon gång klickar du på att du vill att dina drag görs mot månadsfaktura istället för mot din bank. Du kan välja mot vad dina transaktioner skall gå emot inuti appen.

  En vacker dag kanske SEQR blir bank och då har du bara en part.
  För varje dag som går nu kan du nu blippa på fler och fler ställen.

  Lär dig mer om SEQR.se
  https://help.seqr.com/sv-SE/support/home

  Det är riktigt bra ! Du behöver inte vänta på att få uppleva den bästa mobilbetalningen.

 • Elvira

  För varje dag ökar nu aktiveringen av NFC hos handlarna. Jag vill påstå att det är ganska enkelt att blippa nästa allt du behöver köpa nu.
  Gör nästa aldrig korttransaktioner längre.

  Har affären inte blippa har de säkert en SEQR QR kod och då scannar du den med dina mobilkamera.
  SEQR svarar med att skicka upp beloppet du skall godkänna. Lika enkelt som att blippa. SEQR har patent på den tekniken.

  SEQR har alltså två metoder för betalning.

  Du behöver bara din mobil. Det är på riktigt redan idag om du laddar ner SEQR nu. Då är du igång tills butikerna öppnar om några timmar.

 • Elvira

  Varför är du arg ?
  SEQR.se
  Ligger före dig. Sätt igång nu istället för att vara arg.

  https://tapandpay.seqr.com/se

  Då är du ute och handlar med din mobil imorgon.
  Prova! Du kommer inte att bli besviken :-)

 • Broken arrow

  Kan säga att jag inte är rik och att folk som använder tjänster för höja varupriserna blir jag inte glad på.

 • Elvira

  Snälla, du kommer att förbli icke rik som du tänker.

  SEQR har sina QR koder som halverar transaktionskostnaderna.
  Vissa kedjor som Willys , Hemköp, Jysk, Q-park, mfl kör SEQR:s QR koder för att kapa transaktionskostnad.
  Men det gäller att konsumenten förstår det och använder det i stor skala. Så menar du det du säger så sätt igång och gynna det systemet genom att använda det.

  Du kan även få 3% i pengar tillbaka genom att blippa med SEQR. Drar du även ditt ICA kort(1,5%) får du ca 4,5% tillbaks på dina ICA köp med SEQR.

  SEQR hjälper dig att få tillbaka transaktionskostnaden.

 • Elvira

  Tack, men jag vill bara informera att man i realtid kan överföra pengar mellan 14 länder i Europa via telefonnumret med SEQR.
  Den som ögonblickligen får pengar i annat land kan direkt börja använda dem med blippa i SEQR i lokal valuta.

  Blippa = nfc/contactless.

  Har du tillräckligt med pengar på ditt SEQR konto behöver du knappt en bank längre.

 • Elvira

  Här kan du läsa om blippa/contactless och realtids överföring mellan 14 länder i Europa.

  SEQR.se

  Du får 3% tillbaka i pengar på allt du handlar.

 • pao

  Kollade Seamless dvs Seqr
  62 miljoner i omsättning och 24 miljoner kronor minus kvartal 1 – 2017
  Hur många hundra miljoner om året vill ägarna pumpa in i bolaget

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 3. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 4. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 5. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 6. Spotify vill att Apple ska sluta missbruka sitt övertag, ber EU om hjälp

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Det här Googlade vi mest under 2017
 6. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons