Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Samsung presenterar Galaxy S Duos med plats för dubbla SIM-kort, släpps i Europa i september

Postat:
14:10 - 2012-08-20
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Samsung Galaxy S Duos, promo

Samsung har precis presenterat en ny androidmobil med en så pass ovanlig finess som plats för dubbla SIM-kort. Enheten heter Galaxy S Duos och dess utseende påminner starkt och Galaxy S3.

Hårdvaran kan inte mäta sig med dagens toppmodeller då S Duos utrustats med en 1GHz-processor, 4GB inbyggt lagringsutrymme, ett 1500mAh-batteri och en bakre 5MP-kamera. Skärmen är fyra tum stor och har WVGA-upplösning (480 x 800 pixlar). Allt väger 120g och S Duos kör Ice Cream Sandwich. 

Den här pjäsens pièce-de-résistance är dock dess plats för dubbla SIM-kort. Båda SIM-korten kan vara aktiva samtidigt: ena SIM-kortet kan ta emot samtal via en viss operatör medan det andra SIM-kortet lyssnar på signaler från en annan operatör. Samsung Galaxy S Duos kommer att lanseras i Europa i september.

Uppdatering: Samsung Sverige meddelar att Galaxy S Duos inte kommer att lanseras på den svenska marknaden. Intresset bedöms inte som tillräckligt stort.

Genom Engadget

Lägsta pris på HTC One X på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy Note på Prisjakt just nu:

 • Guest

  Jag är faktist förvånad över att det inte finns fler modeller med denna funktion, kan se ganska många användningsområden.

 • Jerpa

  Varför tryckte de inte in den funktionen i nuvarande S3a? Då skulle det blivit en stjärna till. 
  Skulle ha funktionen till då vi har urkass mottagning där vi bor trots att det är längs en riksväg Gävle-Sala, men även uppe i fjällen där Telia har monopol på stugbyn. Orka ha en extra mobil med sig.

 • David Haraldsson

  En ultimat jobbmobil, for one.

 • Daniel Martinsson

  Skönt att se att de har ändrat lite hårdvara i den i alla fall, inte ytterligare en slö Galaxy Ace i annan plast. 

 • Stefan

   Jag har länge eftersökt stöd för dubbla SIM-kort i en ”modern” mobil. Hade de klämt in prestanda motsvarande S3, eller åtminstone S2, så hade det ju blivit ett köpt på direkten! Fan alltså, varför inte…?

 • Gäst
 • Me

  Har länge tänkt på att det borde finnas en prestandamobil med plats för dubbla sim-kort. Med lite research:
  http://android-sale.com/hdc-a9100-s2-android-phone-4-3-inch-capacitive-screen-mt6573-3g-dual-sim.html

 • Me

   http://android-sale.com/hdc-a9100-s2-android-phone-4-3-inch-capacitive-screen-mt6573-3g-dual-sim.html

 • En väldigt efterfrågad funktion enligt många. Väldigt konstigt att det inte är någon som satsat på detta.
  Att ha två radioenheter aktiva samtidigt borde väl dock påverka battertiden en hel del? Någon som har koll på hur mycket?Visserligen kör man väl bara datatrafik på den ena och håller sig till endast GSM på den andra och gamla telefoner höll ju runt en vecka med mycket mindre batterier…

 • Kvillen

  Kineserna är fan inte dåliga på att göra kopior, såg dock väldigt tjock ut :)

 • Sami_M

  helt klart en konkurrent till xperia Tipo dual

 • joje67

  Innan är det väl bara lågbudgetmobiler från Kina som haft denna utomordentligt vettiga möjlighet – av någon obegriplig anledning..

 • Visquaz

  Min gissning är att att operatörerna hatar dubbla simkort,
  och operatörerna är de största uppköparna av mobiler.

  Så det verkar sannolikat att operatörerna hotar att inte köpa fler telefoner från en tillverkare som tillverkar mobiler med dubbla simkort, men det är spekulationer.

  De flesta abbonemang idag bygger på att X är billigt men Y är dyrt, med dubbla simkort kan man ha flera abbonemang och bara använda det billigaste på båda = operatörerna förlorar pengar.

 • wezzy

  Varför inte en toppmodell?
  Men bra initiativ där….

 • Jonas

  Detta är ju helt underbart. Jag skulle köpa en direkt. Det stör mig att alla andra dubbelkortsmobiler är så in i bängen dåliga.

 • Me
 • pLasse

  Precis vad jag önskar, men det skulle har varit i en lite bättre hårdvara. Då hade jag köpt direkt. 
  perfekt för oss med en privat mobil och en jobbmobil.

 • Jerpa

  Men du kan ju köpa mobiler utan att gå genom en operatör. Jag har aldrig köpt en mobil på det viset, pengar ut, mobil in. Inga avtal hit eller dit. Inget låsa upp.

 • Visquaz

  Självklart. men eftersom operatörerna är de största inköparna har de större makt än enskilda invidider.
  Speciellt som det här med operatörsfria mobiler är ganska ovanligt utanför Sverige.
  Om flera stora operatörer säger till Samsung ”om ni släpper mobiler med dubbla simkort kommer vi aldrig köpa mobiler av er igen” så kommer det slå väldigt hårt på Samsungs försäljning, och de kommer dra sig för att göra det.

  Nu vet jag inte om det är så korrupt, men det är inte helt osannolikt.

 • FlyingSurprise

  Shit vad nice!

  Comviq Kontakt Amigos som privat + jobb-abonnemanget. Super! Men jag skulle inte byta min Galaxy S3:a mot den där…

  Måste för övrigt vara BS att intresset i Sverige inte är tillräckligt stort. Det är bland operatörerna intresset inte är tillräckligt stort!

 • Facit

   Sluta göra reklam för din skitsida.

 • Me

   http://hafeezcentre.pk/Mobile-Phones/samsung-galaxy-s3-replica-high-copy-731381.html

  En annan hemsida. Ingen av de sidorna jag länkade till är mina. Det finns många sidor med chineskopior med två sim-kort av riktiga mobiler.

 • Linus T

  Håller med! Jag har ett engelskt sim-kort från t-mobile som jag använder varje gång jag är där (5£ 30 dagar fri surf). Det slutar med att man får lämna mobilen med telia-sim på hotellet eller ha med sig båda vilket är rätt bökigt. Visst, det går att ringa till UK-kortet men det är ju inte alla som känner till. 

 • Danne

  Precis. Så fort någon modell får ett syskon som tar dubbla simplatser så snikar de in på övriga specifikationer.

  Jag skulle gladeligen köpa denna om det var en normal S3 (enligt nuvarande specar) som dessutom tog dubbla simkort. Då skulle jag äntligen kunna lämna tillbaka min eländiga iphone 4 som jag kör som jobbmobil.

 • Anarkokapitalism

  Många konsulter skulle nog ha väldigt stor nytta av den funktionen.

 • Foo

  Det här är ju precis vad man vill ha, men i en ”riktigt” telefon. Tragiskt att de ska släppa en sådan killer-funktion i en  handikappad telefon.

 • Foo

  Fegt att säga ”Intresset bedöms inte som tillräckligt stort” av Samsung. Måste ju lätt gå att sälja ett par hundra tusen exemplar om telefonen prestandamässigt är i linje med aktuella toppmodeller, även om den är dyrare. Skulle vara skönt för många att slippa extratelefon eller extern modul.

 • hen

  Jag tror att ”intresset inte är tillräckligt stort” är en undanflykt. Sverige är en marknad med gott om pengar att lägga på mobiler så naturligtvis föredrar Samsung att sälja två dyra mobiler än en.

 • Razpootin

  En sån har jag velat haft och önskat efter sedan jag skaffade mobilt bredband!
  Fan vad häftigt!

 • Gustaf Renman

  Som en person som ofta reser så kan det vara något värt att importera. Om man stannar mer än 2 dagar i ett nytt land så tjänar man oftast på att ha ett inhämskt sim för exempelvis data.
  Får se när den kommer, om jag känner att det är bra att välja den.

 • kg gripson

  Bara att byta SIM kort för det behöver du inte två SIM-kortsplatser. Fattar inte vitsen med två Sim-kortsmobiler.

 • hen

  På mitt förra jobb så drömde jag om dubbla simkort.

  Tänk att du har ett jobbnummer som du vill kunna ringa på från utlandet + dessutom kan få samtal på när som helst på dygnet från olika delar av världen. Då behåller man gärna sitt privata nummer för att kunna skilja på inkommande jobb-/privatsamtal.

  Då vill man gärna ha dubbla simkort så att man kan ha båda numren igång utan att behöva släpa på två mobiler (vilket jag blev tvungen att göra i tre år..).

 • kg gripson

  Kan någon här ge mig tre vettiga argument varför jag ska ha en mobil med  möjlighet till två SIM-kort. Private/företags abonnemang undantaget.

 • hen

  Varför privat-/företagsabonnemang undantaget? Duger inte det som argument tycker du? Kan du ge tre vettiga argument till varför någon ska ge dig argument för att ha dubbla sim?

  Det fantastiska med att bo i ett fritt och demokratiskt land är att du har din fulla rätt att _inte_ köpa denna produkt. Eller köpa tre stycken om det skulle kännas bättre..

 • kg gripson

  hen,fel av mig.Jag menar att om man har en mobil och vill dela Private/ företag så är det ett bra argumentmen vad finns det mera/flera argument?Jag vill ha argument från andra för jag kan inte hitta några mer än det jag skrivit här.Alla får givetvis köpa vilka mobiler de vill, det har jag ingen åsikt om,har inte skrivit det heller.

 • Jeo

  i Portugal har nästan alla 2 mobiler pga att de ringer gratis mellan vissa abonnemang.

  sverige är väldigt billigt med sina abonnemang..

 • Jeo

  riktigt bra funktion, men vill ha d en till en high end lur som hox eller galaxy s3.. inte kompromissa..

 • Nisse

  Man har en svensk och utländskt mobilnummer (som jag p.g.a. företaget = företag/företag)
  Man vill njuta två olika abonnemang med deras specifika fördelar (företag och/eller privat)
  Man vill ha olika nummer till vänner och svärmor (privat/privat)
  Man har jourtjänst och känner att det räcker med en telefon (privat/jobb)
  Man har en älskare/älskarinna (privat/privat) 
  Med mera

 • Visquaz

  Exempel 1: Abbonemang från operatör X har billig datatrafik men dyra telefonsamtal, Abbonemang från operatör Y har billiga samtal med dyr datatrafik. Bang, du får det bästa av båda världarna.

  Exempel 2: Jobbmobil. Jag har ett annat simkort från jobbet, men jag kanske inte tänker jobba där mer än typ 3 år och alla mina vänner/släktingar har mitt privata nummer sen 15 år sparat. Jättesmidigt då att kunna vara tillgänglig på båda med samma mobil, dessutom kunna ringa från båda numrena beroende på om man ringer vänner eller kunder. Utan att släpa på två mobiler.

  Exempel 3: Abbonemnag X har väldigt bra täckning på vissa ställen du gillar att vara på, men har dyr trafik (sms/samtal/data). Abbonemang Y är billigt men har ibland urusel täckning. Med den här mobilen kan du optimera kostnad/tillgänglihet.

 • TheWierd

  EXAKT! Hur många har inte en Smartphone i jobbet och hade behövt två sim-kort samtidigt?!!
  Faan va trött jag blir!

 • Varför just konsulter? Borde inte tillsvidareanställda kunna se samma fördelar?

  (Konsult är inte ett yrke – det är en anställningsform)

 • Anarkokapitalism

  Ett abonnemang där man är anställd, dvs konsultbolaget, och ett abonnemang hos uppdragsgivaren.

 • Varför skall uppdragsgivaren betala för samtalen? De kan väl ringa till konsultens telefon som alla andra?

 • Kajowi

  Varför nämns Galaxy S III i artikeln? Samma färg?

  Det är ju en vanlig dödlig SGS, med minskat internminne, som presenteras.

  Men jag köper hellre 2st SGS än en Duo som äter hela batteriet före lunch.

 • Anarkokapitalism

  Du får väl fråga de uppdragsgivare som ger sina konsulter mobiltelefoner om varför de gör på detta sätt… jag känner mig inte särskilt motiverad att förklara för dig hur världen fungerar.

 • Aj då – och jag som satte mitt hopp till dig, o store världsupplysare.

 • Bengtblomstrand

  Äntligen, har just beställt två 
  Samsung Galaxy S DUOS  hos Expansys.se.  Bor på Rhodos och har nu två mobiler. En med grekiskt och en med svenskt sim. Äntligen kan jag lägga bort den ena. Reser dessutom mycket runt i europa och använder alltid lokala simkort. Fortsättningsvis i EN mobil. Läste dessutom inlägg här som ifrågasätter det praktiska med två sim i en mobil. Ibland helt korkade kommentarer. Fråga alla de miljoner användare i Asien,Latinamerika,europa, USA som har tillgång till dessa dubbelsim-mobiler varför dom köper dessa.

 • Roger Ewa

  Dåligt att den inte lanseras i Sverige, det kommer garanterat finnas köpare då alla med statens telefoner inte är koppalde till internet.

 • kalle

  Köpte min Duos i tyskland för två månader sedan och är helnöjd, har väntat länge på detta. I sverige bestämmer televerken vilka telefoner vi ska köpa
  och det blir absolut inga med dubbla sim, endast ett sim och operatörslåst.

 • Conny Öström

  ”http://link.jukebux.com/signup/signup.php?nats=Mi4xLjEuNDUuMy4wLjAuMC4w&lang=se&pixel=orville&step=2”

  Där får man en motsvarande mobil som också har dual sim … misstänkt lik en samsung galaxy s3 … En varning är dock att det är långt ifrån en samsung galaxy S3 … det är int ens en android mobil. Den identifierar sig som en ”MT6226” en ARMv7-liknande cpu som har alldeles för långsam hastighet som gör att den inte klarar specen att kunna köra android … Sedan att man måste skära bort plastdetaljer för att kunna montera dubbla simkort och minneskortet eller att den har tv-funktion som inte fungerar för att det klarar bara analoga sändningar … eller att laddaren inte passa i svenska el-uttag … och att skärmen är resistiv inte kapacitiv … browsern körs som ett java-program … SUCK!

Lediga jobb inom data / IT Företag
Senior fullstack-utvecklare till Spark Vision Publicerad 10 Dec 2017
Senior fullstack-utvecklare till Spark Vision Publicerad 10 Dec 2017
Junior systemutvecklare med databasintresse Publicerad 10 Dec 2017
Serviceinriktad IT-Support Publicerad 09 Dec 2017
Junior frontendutvecklare sökes till expanderande SoftOne Group Publicerad 07 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Så här ser Sonys slimmade 18:9-mobiler ut enligt löst rykte
 2. Telia och Google lanserar RCS i form av SMS+
 3. Kommer Huawei P11 ha samma sensorfält som Apple Iphone X?
 4. Hur mycket lagringsutrymme behöver du i en smartphone?
 5. Xiaomi lanserar Redmi 5 och Redmi 5 Plus med 18:9-skärmar
 6. Qualcomm tillkännager Snapdragon 845 – alla detaljer släpps senare idag

Mest läst

 1. Telia och Google lanserar RCS i form av SMS+
 2. IKEA inleder samarbete med Sonos – ny produktserie med fokus på ljud under 2019
 3. HMD och OnePlus förklarar varför de inte ger telefoner Treble
 4. Kommer Huawei P11 ha samma sensorfält som Apple Iphone X?
 5. OnePlus 5T Star Wars Edition kommer till Sverige 14 december
 6. Så här ser Sonys slimmade 18:9-mobiler ut enligt löst rykte

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur mycket lagringsutrymme behöver du i en smartphone?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons