Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Samsung presenterar plattan Galaxy Tab S3, Galaxy Book och Gear VR [MWC 2017]

Postat:
20:44 - 2017-02-26
Skribent:
Hugo
Kommentarer:
I Barcelona är Mobile World Congress redan i full gång – trots att mässan officiellt inte startar förrän i morgon – och vi har under dagen sett nya produkter från bland annat Huawei, LG och Nokia presenteras med varierande pompa och ståt.
Samsung har i år en mindre närvaro än normalt i Barcelona – de hett efterlängtade S8-telefonerna presenteras först den 29:e mars – men från Samsung-håll ser vi ändå lite livstecken i form av den nya Androidplattan Galaxy Tab S3, Galaxy Book (en Windows 10-platta) och en ny version av Gear VR med handkontroll.

Galaxy Tab S3


Tab S3 är den tredje generationen Galaxy Tab som först introducerades under första halvan av 2014. Det har alltså gått mer än ett år mellan varje ny Tab S-generation, sannolikt då konsumenterna är mindre benägna att byta sina plattor lika ofta som de byter telefoner.

Med Galaxy Tab S3 har Samsung filat vidare på Tab S2, även om hårdvarubestyckningen med 2017 års standard är tämligen fjolårsbetonad: systemchippet är Qualcomms Snapdragon 820 som vi såg redan för ett år sedan i flaggskeppstelefoner. Vidare finner vi 4 GB RAM (LPDDR4) samt 32 GB lagringsutrymme. Lyckligtvis finns plats för lagringsminnesexpansion via microSD, för oss som behöver mer än blott 32 GB. Mjukvaran bygger på Android 7.0 Nougat med Samsungs egenutvecklade gränssnitt TouchWiz ovanpå.

Samsungs svenska pressmeddelande:

Galaxy Tab S3 – en väldesignad surfplatta för jobb och fritid
Med Samsung Galaxy Tab S3 utökar vi ekosystemet och introducerar en surfplatta med samma omtyckta designspråk som telefonerna Galaxy S7 och 2017 års Galaxy A-serie. Surfplattan är tillräckligt liten för att kunna ta med sig överallt och stor nog att hantera de större projekten. Ibland räcker inte orden till och då kan en snabb skiss eller illustration vara ett bättre val.

Med utökad funktionalitet i S-Pen kan du bland annat anteckna direkt på PDF-dokument, göra om video till GIF-animering, översätta texter och till och med skriva
direkt på skärmen utan att låsa upp den. Galaxy Tab S3 ger användarna en överlägsen video- ochspelupplevelse med 4K video playback. Galaxy Tab S3 är också Samsungs första surfplatta innehållandes fyra högtalare med stereoljud av AKG by HARMAN, vilket skapar en förstklassig ljudupplevelse.

AMOLED-skärmen mäter 9,7 tum på diagonalen och har precis som föregångaren Tab S2 9.7 en upplösning om 1536 x 2048 pixlar (264 PPI). Yttermåtten är identiska med Tab S2, med undantaget att Tab S3 är drygt en halv millimeter tjockare. Den ökade tjockleken kan ha sin förklaring i att batteriet i årets modell är aningen större – 6000 mAh att jämföra med 5870 mAh i Tab S2.

Vikten har i Tab S3 ökat med hela 40 gram, vilket inte kan förklaras av det aningen större batteriet. Det återstår att se vad den tämligen betydande viktökningen beror på. Kanske får Tab S3 en mer gedigen metallkonstruktion än föregångaren. Laddning sker via en USB v3.1 Typ C-port, till skillnad från MicroUSB som i de tu föregångarna.

Vidare finner vi en kamera på 13 megapixlar, hela fyra högtalare (AKG by Harman) i stereokonfiguration, en S-Pen (stylus) för den som önskar använda plattan med en penna och uppspelning av 4K-video.

Samsung Galaxy Tab S3 säljs i två olika konfigurationer (en Wi-Fi-version samt en 4G/LTE-version) och två olika färger (Svart och Silver). Det rekommenderade priset i Sverige är 6 990 kronor för Wi-Fi-versionen och 7 990 kronor för 4G/LTE-versionen och säljstart planeras ske den 21 april.
 
Galaxy Book


Galaxy Book är trots Galaxy-namnet inte en Androidenhet utan bygger på operativsystemet Microsoft Windows 10. Enheten är en kombinerad surfplatta och laptop, med Samsungs stylus S-Pen, och säljs i två olika storlekar: 10,6 och 12 tum.

Samsungs svenska pressmeddelande:

Galaxy Book – ett optimalt arbetsverktyg för personer i farten
Samsung Galaxy Book kommer i två storlekar och är det bästa verktyget för de som inte vill kompromissa mellan en surfplatta och laptop. Galaxy Book erbjuder alla fördelar med Windows 10 i kombination med tangentbord och S-Pen. Tangentbordet till Galaxy Book är större och mer precist, vilket gör det lika bekvämt som ett traditionellt tangentbord.

Både Galaxy Tab S3 och Galaxy Book innehåller Samsungs senaste teknik med stöd för HDR-video och Samsung Flow, en tjänst som förenklar arbete på språng via säkra inlogg och trådlös synk med andra kompatibla enheter. Den synkar till exempel enkelt med telefonen för att underlätta överförandet av dokument och för att användaren inte ska missa viktiga notifikationer oavsett vilken enhet man jobbar från.

Vi hittar i skrivande stund ingen information om pris eller butiksdatum.

Gear VR

2017 års Gear VR är en vidareutveckling av tidigare modeller, där den kanske mest betydande skillnaden är att vi nu äntligen även erbjuds en handkontroll. Handkontrollen som även säljs separat är till vår lättnad kompatibel med äldre versioner av Gear VR, och inte bara med den nya versionen.

Samsungs svenska pressmeddelande:

Gear VR – nu med handkontroll
Samsung presenterar ett nytt VR-set för enklare och mer interaktiva upplevelser. Med 2017 års Gear VR följer nu en helt ny handkontroll med. Kontrollen har en ergonomisk, böjd design och fungerar som både fjärrkontroll och gamepad. Den ger användaren en bättre rörelseinteraktion med minimerad arm och huvudrörelse som resulterar i en bekväm användning även vid längre sessioner.

Funktioner som ”Finger-trigger”, hemknapp, volymknapp och tillbakaknapp gör kontrollen optimal för spelande och erbjuder användaren allt de behöver för att de ska kunna fokusera på VR-upplevelsen. Med kontrollens styrplatta ges snabbare val och interaktion i VR-appar. Styrplattan tillåter olika former av rörelse, bl.a. möjligheten att peka, dra och släpp, lutning och skjuta. Handkontrollen säljs även separat och är kompatibel med tidigare årsmodeller.

Samsung Gear VR lanseras i Sverige våren 2017 till ett rekommenderat pris om 1 490 kronor.

 • KillerTheCat

  7 papp för den?!?! Den är inte 3 tusen bättre än S2an.

 • Andreas Pettersson

  8 papp? Nejtack!

 • Roco

  4:3 *ptui*

 • nZb

  Vilka mobiler fungerar till nya Gear VR då?

 • Upplösning på 12 tummare, ser ut att vara 1089 hoppas verkligen på annat.

 • Jens

  Kontrollern ska i alla fall säljas separat enligt uppgift och fungera även med äldre headsets.

 • GH
 • Jack Hoff

  Förra var 1440 så denna lär ju ha samma.

 • jaha

  haha för 7-8 får man i5an på surface pro 4 som utklassar dessa sega lergäggor med hästlängder.

 • Narnia

  Pris och 4:3 är lagom kul till film, jävla tjock-tv.

 • wranzzon

  Var köper du den för 7-8 nånstans?

 • Anders

  Det vill jag också veta :)

 • Max

  Nja, om du nöjer dig med 4GB RAM så kostar den 9500 i Schweden

 • Kobi

  Men väger det dubbla och kommer med ett operativsystem som inte är gjort för fingrar.

 • Kobi

  För dyr. När jag köpte Galaxy Note 2014 10″ så kosta den ju runt hälften av denna. Tyvärr, den är intressant men Samsungs prissättning är vansinnig.

 • Blue_eyed_creature

  Ptja…de tänker väl ”Apple”

 • Blue_eyed_creature

  För det priset borde Snap dragon 835 och 8GB RAM vara en standard.

 • Kobi

  Säkerligen. Men den är inte värd Apple-premium IMO.

 • Ganska dryg..

  Klassiker. Visst är det måndag men du borde kunna tänka till lite ändå.

  Galaxy Note 2014 release pris låg på 5490:- vid en tid då dollarkursen låg på 6,40SEK.
  Tab S3 med riktpris på 6990:- med dollarn liggandes strax över 9SEK.

  Så S3 har alltså ca. 10% lägre releasepris än Galaxy Note 2014. Hur rimligt är det att Samsung skulle subventionera plattorna i Sverige för att kompensera för vår svaga valuta?

 • DeLorean75

  Prissättningen inte okej. Jag skaffade en Lenovo Yoga Tab 3 Plus (YT-X703L). Så jävla mycket mer för pengarna. Gav 3 690 med 4G. Hade Galaxy Tab S innan.

 • Ganska dryg..

  Så du menar att en mid-range platta var billigare än en high-end? Märkligt..

 • Otto Stuk

  Word!

 • corb06

  Trots att jag är en Samsung fanboy så måste jag medge att denna surfplatta är inte värd 8000 kr inkl LTE.
  Det är en lindrig uppgradering från Tab S2, samma skal, samma skärm, typ samma batteri. Nu med HDR, och 2 extra högtalare samt en gb extra ramminne. Svårt att motivera att detta är värt pengarna. Dessutom fortfarande 4:3 format vilket är otroligt kasst för mediauppspelning. Ironiskt nog så är ändå 4 högtalare från AKG och HDR just fokuserat till mediauppspelning, så varför 4:3 format???

 • DeLorean75

  Jag säger, att Galaxy Tab S3 inte är prisvärd.

 • Otto Stuk

  Nu har Komplett 24h rea. 7995 för i5 4/128

 • Otto Stuk

  7995 för i5 4/128 nu på Komplett 24h rea…

 • John Svensson

  40gram extra för att de tror vi vill ha glas.
  Dubbla priset för vad? Inget är dubbelt så bra!

  Nu börjar jakten på en kinaplatta som är likvärdig för halva priset. Trött på koreanernas fantasipriser nu.

 • Johan

  Haha otto, fråga dem ifall det finns fler som vill veta?

  Ae men skämt åsido, en sp4 4gb/i5 är allt att föredra. Den vägen inte alls mycket och visst fungerar det kanon med att köra med touch. 7 o 9 på komplett och för någon månad sedan var det 9k för 8gb versionen på elgiganten. Sjukt värt jämfört med skräpet från korea som inte klarar av att öppna en youtube video efter ett år. Uppdateringar är att drömma om.

 • Jaha

  Väger inte dubbla så mkt som denna platta i glas och metall. Väger nästan lika mycket. Dessutom kan man köra remix os på den så alla android touchbaserade program köra enkelt på den:) dessutom är den 1000 gånger snabbare och håller måttet i flera år till, till skillnad från koreanska skräpet som inte ens kan köra en app utan att krasha, lagga, frysa och dränera på batteriet efter ett par månader.

 • amidonk

  En sak har jag ännu inte fattat. Varför så jävla snål på intern minne på surfplattor / eller smartphone?
  Det är som att köpa en hyfsat fin bärbar dator som man knappt kan installera några program på.

 • Johnny H

  Har inte plattan 16.9 igen??sa dom på presentationen i Barcelona hörde inget om fortfarande 4.3?????då kommer jag aldrig köpa den noway jävla skandal isåfall med priserna på den r.i.p Samsung

Lediga jobb inom data / IT Företag
Lösningsarkitekt Publicerad 17 Dec 2017
Scrum Master for Sales IT Publicerad 17 Dec 2017
Software Developer Publicerad 17 Dec 2017
Junior systemutvecklare med databasintresse Publicerad 17 Dec 2017
Systemförvaltare/IT-support Publicerad 17 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 3. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 4. Spotify vill att Apple ska sluta missbruka sitt övertag, ber EU om hjälp
 5. Sensorn MediaTek Sensio mäter din hälsa, är avsedd för smartphones
 6. Google släpper två experimentella fotoappar för Android

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Det här Googlade vi mest under 2017
 5. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 6. Vi kikar på OnePlus 5T Star Wars Limited Edition – kan beställas idag

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons