Samsung slår tillbaka, säger att iPhone inte ens skulle ha existerat utan deras teknik

Postat:
13:56 - 2012-07-27
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Det har nästan blivit ett heltidsjobb att hänga med i alla turer i de pågående patentstriderna i mobilvärlden. Varje dag skrivs det spaltmeter om någon rättegång, ett nytt domstolsbeslut, en stämning eller ett nytt uttalande.

Nu tycks världens största mobiltillverkare Samsung ha tröttnat på att bli anklagad för plagiering. Nya domstolsdokument från den pågående rättegången mellan Apple och Samsung i USA visar vad de olika parterna sagt om varandra.

Samsung har tagit på sig hårdhandskarna, slagit tillbaka och säger att Apple inte skulle ha kunnat sälja en enda iPhone utan Samsungs patenterade teknik. Den sydkoreanska tillverkaren säger vidare att Apple försöker exkludera dem från marknaden baserat på att Samsung använt samma public domain-designkoncept som Apple lånat av andra tillverkare, däribland Sony.

Enligt Samsung visar Apples interna dokument att den amerikanska tillverkaren faktiskt tog sitt designkoncept från Sony. Samsung menar även att Apple medgivit inom den egna organisationen att deras styrka inte är att utveckla nya teknologier, utan att ta en befintlig teknik och kommersialisera den.

Den sydkoreanska tillverkaren hävdar att de har dokument som bevisar att de ändrade riktning för sin mobildesign långt innan iPhone tillkännagavs. Samsung gör därtill gällande att Apples mjukvarupatent handlar om sekundära och triviala pekskärmsfunktioner som utvecklades och användes flitigt innan Apple gjorde entré på mobilmarknaden 2007.

Samsung menar att de inte inkräktar på ett enda Apple-patent och att de på pricken har dokumenterat prior art som ogiltigförklarar Apples patent. Samsung säger även att iPhone och iPads till stor del bygger på hårdvara från Samsung, men att Apple även använder patenterad Samsung-teknik som de inte betalar för.

Enligt Samsung är Apple den enda stora mobiltillverkare som vägrat skriva under deras licensieringsavtal, för att Apple hävdar att Samsungs patent inte gäller. Världens största mobiltillverkare har med andra ord inte sparat på krutet under rättgången. Apple har naturligtvis en annan syn på saken och deras ståndpunkt går att läsa här.

Genom Phandroid

Lägsta pris på Samsung Galaxy S III på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:

Lediga jobb inom data / IT Företag
Senior VMS-utvecklare Publicerad 28 Nov 2015
Systemutvecklare inom Geografisk IT Publicerad 28 Nov 2015
Supportspecialist till kund i Solna Publicerad 27 Nov 2015
Kategorispecialist till Pricerunner Publicerad 27 Nov 2015
Systemintegratör Automation Industri 4.0 Publicerad 27 Nov 2015
Se fler jobb