Se Samsung Galaxy Note 2 användas som dator [Video]

Postat:
14:10 - 2012-11-24
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

I början av året fick vi se Samsung Galaxy Nexus användas som en dator. En entusiast hade med hjälp av Bluetooth anslutit ett tangentbord, en trackpad och en skärm till Nexusen och på så vis använt enheten som en stationär och androidbaserad PC.

En kille från Australien har tagit fasta på samma koncept och den här gången är det phableten Samsung Galaxy Note 2 som förvandlas till en dator. Han har anslutit mobilbjässen till en 29-tumsmonitor med hjälp av Samsungs officiella MHL-adapter och en HDMI-kabel. För input använder han trådlöst tangentbord och mus från Apple. 

Galaxy Note 2 är hittills den enda mobilen på svenska marknaden som begåvats med 2GB RAM (kommande Nexus 10, Nexus 4, Optimus G och Padfone 2 har också 2GB RAM-minne) och enheten kan därför hantera relativt tung multitasking. Även dess chip Exynos 4 Quad ligger bra till prestandamässigt och innehar för tillfället en fjärdeplats på vår lista över snabbaste chipen.

Hårdvaran kommer till användning i australiensarens test och han går bland annat igenom multitasking i fönsterläge, videosamtal, uppspelning av Flash och YouTube-videor, klippa och klistra, ordbehandling och spelande. Avslutningsvis får vi se hur enheten hanterar anslutning av USB-minnen, vilket fungerar utmärkt. Skulle ni kunna tänka er att börja använda er smartphone som en dator?

Korrigering: Även Samsung Galaxy S3 4G har 2GB RAM.