Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Senaste uppdateringen för Galaxy S2 och Galaxy S3 begränsar Androids sökfunktion

Postat:
12:17 - 2012-07-25
Skribent:
Lars A
Kommentarer:


I början av juli fick vi höra att Google skulle begränsa sökwidgetens funktionalitet i Android för att försöka kringgå stämningar från Apple. Widgeten skulle efter uppdateringen endast söka på internet och inte kunna leta igenom hela systemet (inklusive tredjepartsappar).

Vi har hittills inte märkt något av detta då Jelly Bean på Galaxy Nexus har sökfunktionen intakt. Nu har Swedroid dock fått ett tips om att senaste uppdateringen för Samsung Galaxy S2 begränsar enhetens sökfunktion. 

Man ska enligt utsago efter uppdateringen inte längre kunna söka igenom hela systemet, som exempelvis appar och kontakter, från ett och samma ställe. Det rapporteras även om att senaste uppdateringen för internationella versionen av Galaxy S3 också begränsar Androids sökning.

Vi undrar hur länge alla beklagliga stämningar kommer fortgå i mobilvärlden och vad effekten i slutändan blir för oss konsumenter?

Tipstack till Simon!

Lägsta pris på Samsung Galaxy S III på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:

 • Robbin

  Sjukt.

 • ZoneCracker

  ”Vad hade man kallat en regering som begränsade människors förmåga att söka information?”

  Ett girigt företag. Tydligen är det Apple som styr USA tillsammans med många andra stora företag.

 • frisedel

  i lördags satt jag på krogen och försökte ta reda på vad en låt hette genom den sökwidget som nu ska begränsas. jag hittade rätt låt i min telefon, troligen då en sökning på nätet gav svaret tt jag redan hade låten i telefonen och fram kom svaret. klockrent. att nu jävla skit apple ska begränsa min sökning, då motsvarande sökningar kan göras på en dator utan gnäll från deras sida är nog för att jag ska bli arg igen.
  det var nämligen länge sedan jag blev arg över deras beteende, allt som oftast blir jag bara uppgiven. nu är ilskan tillbaka.

  1. apple ska sluta fucka med patentlagarna bara för att de kan.
  2. google ska sluta vara sånna jävla fegisar.

 • ReQuaker

  Förvånade?

 • David Johansson

  Eh…snälla kan dom inte tabort mjukvaru patent det hämmar ju bara utvecklingen och gör produkter sämre dom borde göra allt open source det skulle gynna alla!

 • Aja

  Jag vet jag vet! En diktatur! Fast…. begränsningen gäller väl inte informationssökningen i sig utan HUR man söker den. Informationen begränsas ju inte så den liknelsen var lite njae ;)
  Men ja. Patentkriget är löjeväckande! 

 • Aja

  självklart menar jag ” gäller väl inte informationen i sig”.

 • robert hedblad

  Finns det något i uppdateringen man vill ha eller är det bara att ignorera den?

 • Tallkotten

  Tänk om internets fader hade patenterat internet… Jävla sågspån, fyfan säger jag till det här. Patent på hur man kodar någonting, vafan är det?

 • Gäst

   Som tur är finns det appar som återför funktionaliteten, men visst vill man ha den inbyggd från början.

  https://play.google.com/store/apps/details?id=net.veveo.ui.SmartSearch&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsIm5ldC52ZXZlby51aS5TbWFydFNlYXJjaCJd

 • leolulz

  Hoppas iaf de på xda hittar någon lösning för att få tillbaks det för oss med root iaf :) Skit äpple…

 • frisedel

  jag tror fan inte ens det är koden, utan funktionen.. hade det varit koden hade man ”bara” skrivit om den i den mån det går. nu är jag inte säker, men jag har för mig att det är själva funktionen om att söka allt på ett ställe som är grejen.
  det hela förvånar mig lite då jag inte kan minnas att ios har widgets

 • Johan

  Jag hade hoppats på att det hade lagts ner för länge sedan. 

  Det är så tråkigt och bakåtsträvande att hålla på med alla de här stämmningarna fram och tillbaka!

 • Super

  Bara att man kan få patent på något som har en ”likvärdigt tjock svart gräns runt skärmen” och lyckas få säljstopp på helt andra enheter är bara sjukt.

  Nej, ner med Apple, och inte pga produkterna eller fanboysen, utan på grund av det sjuka jävla företag det är.
  Synd att dem inte är ensamma, det är få företag som inte leker sandlåda i USA -.-

 • detta är så sinnessjukt att jag inte begriper någonting alls… jag är, som Tallkotten här nedan beskrev det, ett ”Sågspån”. Jag fattar verkligen inte HUR I HELA FRIDENS NAMN man kan få patent på något så basalt som en sökning!!?? 
  goo.gl/tKLhR Jag fattar verkligen inte… Senaste galenskapen var ju att Apple typ, och jag skriver ”typ” för att jag är inte helt insatt, fått patent på grafiska GUI i TELEFONER… hallåå??!! de är typ sist in på telefonmarknaden… Hur … alltså… men… jag… eh..? *sur* och alla andra jäpplans mähän som står vid sidan och ba: ”ja förlåt herr Äpple, naturligtvis ska ni, med era aluminiumdatorer som ni inte ens vill miljöcertifiera, få rätt till allt Ni begär, bäste herre!”
  Open Handset Alliance http://goo.gl/nOpyj , som faktiskt är dom som driver Androidutvecklingen (inte bara google…) borde ha tillräckligt med kraft i pengar mätt att stå emot sådana här fasoner. SATAN VAD ARG JAG ÄR! Ge äpplet och dess förbannade patenttroll ett stort finger. 

  fast sen bör ju inte resten av världen bete sig likadant och stämma tillbaka apple på liknande grunder, det är ju precis lika fånigt imo. Patent ska skydda, inte stjälpa! 

 • Trolljevel

  Apple luktar fotsvett som ett företag, när de håller på såhär….

 • Tycker liksom många andra att dessa patent är hämmande för utvecklingen. Man har ju alltid sneglat på varandra och tagit efter bra saker och i vissa fall förbättrat dem. Vet inte om jag är ute och cyklar nu men det känns lite som att det är en form av Amerikanskt sätt att skydda sina produkter särskilt från utländska företags produkter. Ta ett sådant som ursprungsmärkning som jag tror var ett krav från USA. Visst kan patent vara försvarbart över en tid för att försöka täcka utvecklingskostnader men även det slår ju snett ibland… 

 • Ab

  Anledningen att apple stämmer alla på patent dem har tagigt från andra äe ju för att det jävla företaget inte kan komma på nya ider och istället så stämmer dom alla så att alla andra inte kan vara bätre än dem

 • Daniel Elofson

  Borde man inte ta det som en komplimang att andra företag i så fall försöker efterlikna det dom själva tagit fram? Kan man marknadsföra sig med att vara originalet… Och är det för att andra företag gör det bättre som skrämmer dom? Ja då borde dom få en perfekt anledning att eftersträva att förbättra för sig själva och sina kunder. Detta beteende får det istället att verka som om dom har slut på idéer och försöker rädda det som räddas kan.. Nästan lite panikartat.

 • Jerry Berglund

  Ja, helt otroligt. Bara för att en annan operatör använder en liknande idé så skall de inte få göra det? Ärligt talat skulle jag kunna tänka mig detta sätt. Om nu ett företag utvecklar något nytt, som möjligen inte funnits tidigare, så bör dessa kunna ha ensamrätt för denna invention i 3 månader eller något, sedan är det fritt fram för andra att utveckla på samma variant. En liknande grej som vissa teleoperatörer kör med för att locka folk. De köper rättigheterna för att sälja en viss telefon först av alla under en viss tid. Detta kan jag tycka vara en ok sak. Speciellt när det handlar om mjukvaru och design. När det gäller hårdvara så tror jag att en längre ensamrätt kan vara ok som typ 1 år. Självklart skall ett företag få tjäna pengar på sin invention. Vilket de även kommer att göra efter ensamrätten gått ut. Men så är det ju. Det är ju bara i ca 3 månader tekniken är helt fräsch, sedan är den gammal skåpmat.

 • Igår så inkräktade jag också på samma patent, jag skrev en sökfunktion som sökte från flera källor. Apple, come at me bro? Och ni kan ju passa på att stämma resten av internet när ni ändå håller på, för det är betydligt fler som har samma funktion.

 • Daniel Elofson

  Deras ”patent” är i just mobila enheter..

 • M1ntos

  Apple är inte bara världen största IT-företag, utan också världens största advokat arbetsplats! 

 • Det är det väl inte? Patentet härstammar från Macintosh om jag inte har fel.

 • Alex

  Ja, i det här fallet var det ju ett riktigt bakslag för oss konsumenter! 
  En funktion som jag dagligen använder och som enligt mig är en GRUNDLÄGGANDE funktion, kommer alltså försvinna OM jag uppdaterar!

 • Torbjörn Lööv

  Lite så här är det faktiskt, från mitt inlägg på Google+ :
  Tur att inte Apple säljer bilarIdag körde jag efter ett par bilar i jobbet. Jag ska erkänna att jag inte är så hemma på bilar, men en god vän till mig kör Mercedes och därför trodde jag att jag för tillfället låg bakom en sådan. Det trodde jag ända till jag såg märket på bakluckan. Det var två ovaler som korsade varandra, vet inte vilket märke det är.Efter det började jag lägga märke till hur många bilmodeller som liknar varandra och jag insåg snart att om Apple hade sålt bilar, då hade patentkrig härjat i bilbranschen utav bara den och advokaterna hade haft glada tider.Det är väl det som det handlar om, advokaterna har stora möjligheter till inkomster genom att missbruka de system som finns. 

 • Simon

  Jag hade ignorerat den om jag viste vad det innebar tidigare. Du missar inget väsentligt nytt, vad jag har märkt hittills, förutom att de tagit bort sökfunktionen vilket är skitstörigt. Jag kommer definitivt roota telefonen och lägga in den gamla igen.

 • frisedel

  för visst är det funktionen och inte koden de har skyddat?

 • Leffe

  Vad hade kopieringsmaffian väntat sig?
  Det var bara en tidsfråga innan samsug & Co. skulle få säljstopp på sina plastiga kopior.

 • danne

  Ja du Leffe. Nu är det ju inte designen som är på tal

 • Werner

  Kan ju inte påstå att jag använder den funktionen särskilt ofta, då man oftast söker igenom internet efter information. Men det är ändå ett steg i helt fel riktning och väldigt tråkigt att se att stämningar som dessa kan gå igenom.

 • Hazx74

  Ni glömde en feature, exklusivt för SGS2: Hardbrick.

 • mejlforskit

  Det är ju precis vad Apple gör också. De stämmer konkurrenterna för att skapa rubriker och få konsumenterna att tro att andras produkter är kopior av deras original.

  Apple är gigantiskt stora och tillhör världens mest innovativa teknikföretag. Den som på fullt allvar tror att stämningarna görs i desperation bör tänka om. Det är frågan om marknadsföring. Ingenting annat.

 • tunhuk66

  Ja, att använda det juridiska systemet i reklamsyfte är ju innovativt. Men annars då?

  Nå, det verkar ju funka på dig iaf… Själv undrar jag vad de gjort på det tekniska området som är så innovativt egentligen. På sistone alltså, det där andra dravlet, tror inte jag behöver specificera vad jag syftar på, har jag redan hört…

 • Michael Rodin

  Det var ju illa. Jag som fortfarande satt och hoppades på att vi skulle få Jellybean till SGS2, men nu vet jag inte om jag vågar uppdatera någon mer gång. Den här sökfunktionen använder jag inte alltför ofta, men då jag använder den är den ovärderlig.

 • phr1

  Samsung brukar vara rätt så öppna när det kommer till hobby utvecklare så det lär inte förvåna mig om de gör det enkelt för duktiga programmera att slå på sökfunktionen igen

 • Google borde blockera alla användare av IOS och Mac OS X, från att använda Google och Youtube, som svar på detta. 

  Då hade vi fått se hur kul Apple tycker att det är…

 • Intemicke

  Tragiskt att detta är verklighet.. Finns ingen funktion jag använder lika mycket som denna. När man med en launcher kan binda den till vad man vill och i gränssnittet även kan få tillgång till translate, appar, kontakter, google med mera.

  Tacka för CM..

 • Simon

  Nej!!! Så min SGS2:a går inte att roota nu då utan att bricka telefonen? Hoppas i så fall att någon kommer på ett sätt i alla fall…

 • mejlforskit

  Ännu en som inte förstår hur marknaden fungerar. Det vore förödande för Google att blockera Appleanvändare från deras tjänster.

  Det enda som skulle hända är att det skapas utrymme för en ny aktör att etablera sig på marknaden och Google som i praktiken har monopol på söktjänster riskerar att förlora det.

 • mejlforskit

  Ja det är faktiskt precis vad Apple sysslar med! De använder rättsväsendet till sin marknadsföring. Ingenting annat.

  Hur moraliskt det är, är en annan femma. Men det är genialiskt. Något annat kan man inte säga.

  Innovationen ligger inte på det tekniska området utan i att stoppa befintliga prylar i en tilltalade förpackning. Den viktigaste innovationen av alla är att skapa produkter som konsumenterna vill ha. Inte den tekniskt bästa.

 • mejlforskit

  Så du menar att ett av världens största företag, värderat till över 400 miljarder dollar skulle ha idétorka?

  Jag vet att du hatar Apple, men det är dags att tänka om på den punkten.

 • mejlforskit

  Det finns inget storföretag som spelar ”schysst”. Google har i praktiken skaffat sig monopol på söktjänster. Hur ”schysst” är det att låsa ut alla andra? Man borde väl börja hålla en lite lägre profil och försämra sina tjänster för att andra ska ha chans att ta sig in på marknaden? Alla ska med! Ellerhur?

  Kort sagt: Alla storföretag är girigia svin som tar alla chanser att tjäna pengar. Det finns ingen som är bättre än någon annan. Sluta handla av dem om ni inte kan acceptera deras beteende.

 • mejlforskit

  Dåligt beteende av Apple kan tyckas och jag håller med. Men finns det något storföretag som inte tar alla chanser att tjäna pengar?

  Google har ju i praktiken monopol på söktjänster. Hur moraliskt är det? Borde man inte försämra dem så att andra har en chans att ta sig in?

  Skämt åtsido: Alla storföretag är svin på ett eller annat sätt. Accepterar man inte det gör man bäst i att inte handla från något av dem. Varken Apple, Google, Samsung, Microsoft… 

 • tunhuk66

  Wow, ni verkar kunna rabbla det där både fram och baklänges. :-)

 • Ludde80

  nu var det ju inte det som artikeln handlade om.. 

 • Emil Fredriksson

  de har ju knappast byggt upp sitt kapital de senaste året. Microsoft som hade sina glansdagar på 90-talet och som fortfarande är ett gigantiskt företag verkar lida av ordentlig idétorka. 

 • Mavro
 • Mavro
 • mejlforskit

  De har byggt upp sitt kapital de senaste åren, jo. Framgången kom med Iphone och intel-macar. För 15 år sedan var Apple nära konkurs.

 • Emil Fredriksson

  man kan ändå lida av idétorka. Han som räddade dem från konkurs och som sedan lyckades göra dem till ett av världens största företag är tyvärr död och han tog sitt innovativa tänkande med sig i graven

 • tramsgar

   Om /alla/ androidanvändare crappulerade i ett kuvert och sände till Apple, skulle de ändra sej då?

 • mejlforskit

  Så du menar att EN person kom på alla idéer på ett av världens största företag? Steve var en grym företagsledare, men teknik kunde han inte mycket om. Innovatörera finns kvar. Rekommenderar att läsa hans bigrafi.

 • Hazx74

  Nej, uppdatera inte. Det finns en risk för permanent hardbrick(som inte ens JTAG kan rädda, måste byta ut da motherboard) om du gör någon fabrikåterställning eller liknande(både stock och CVM gäller)

 • ab

  ja men vem var det inte apple som kom på surfplattan det var microsoft. slide to unlock var nenods ide. htc gjorde dem första tuch-skärmarna till sina HANDDATORER som APPLE INTE heller kom på och så ja ju också självaste din hjälte steve jobbs sagt ´´ vi lånar andras ideer och jör dem bättre. men det får också tydligen bara apple göra 

 • mejlforskit

  Måste man komma på helt nya saker för att det ska vara ”ideer”? Man kan väl ha en ”ide” om hur man gör någon annans uppfinning bättre? Apple kan ta betalt som ingen annan för sina produkter. Det säger väl allt om vad marknaden tycker?

 • Ab

  Ja dem tar ju överbetalt. En iphone kostar 1500 att tillvärka men dem tar ändå 5-6tusen för den eller en macbook som man får en bubbelts så bra dator för halva priset.
  Den ända ända anledningen att dom är ett av världens rikaste företag är för att dem tar överbetalt

 • mejlforskit

  Ja och varför kan de ta överpriser?

  Jo för att de tillverkar produkter som folk är beredda att betala överpriser för.

  Samsung önskar att de kunde samma sak. Det kan jag försäkra dig om.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Systemansvarig Publicerad 21 Nov 2017
Chief Information Officer Publicerad 21 Nov 2017
Kvalitetsutvecklare till Precise Biometrics i Karlstad Publicerad 21 Nov 2017
Developer BI, Sundsvall/Härnösand Publicerad 21 Nov 2017
Projektkoordinator till Atlas Copco i Örebro Publicerad 21 Nov 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Vilken smartphone fick dig att hoppa på Androidtåget?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

8.4

Test av Huawei Honor 9

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 2. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 3. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 4. Minitest av Google Pixel 2
 5. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9
 6. Rapport: Android skickar platsdata till Google även när platstjänster är av

Mest läst

 1. Hands on med OnePlus 5T
 2. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 3. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 4. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 5. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T
 6. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Nexus-telefon var mest lyckad för sin tid?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons