Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Sex nya androidtelefoner från Acer under första halvan av 2010

Postat:
05:14 - 2009-12-11
Skribent:
Manny B
Kommentarer:

Not LOL, Acer

För ett par veckor sedan kunde vi läsa om Acer som utlovade en mycket mer balanserad fördelning mellan Windows Mobile och Android i deras telefonsortiment under 2010. Under 2009 lanserade Acer hela 10 telefoner, men alla utom en (Acer Liquid) rullade med Windows Mobile, vilket förstås är allt annat än balanserat.

De allra flesta, inklusive redaktionen på Swedroid, tolkade Acers uttalande om en balanserad fördelning som att det skulle bli en prydlig 50/50-uppdelning mellan de två operativsystemen, och då Acers Aymar de Lencquesaing i samma intervju på Reuters sade att deras ”sweet spot” är 8-10 telefoner per år så räknade vi förstås med 4-5 androidtelefoner från Acer under 2010, vilket inte vore fy skam på något vis.

Nu visar det sig emellertid att verkligheten ser ännu ljusare ut, ur androidsynpunkt, då Acer bekräftar att de ämnar lansera hela sex nya androidtelefoner, och detta redan under första halvan av 2010. Vad resten av 2010 har att bringa återstår förstås att se, men vi tvivlar på att Acer nöjer sig och helt sonika tar semester ett halvår.

Acer Liquid ser ut att vara en finfin start på Acers androidkarriär och telefonen diskuteras flitigt på vårt forum, så vi på Swedroid ser naturligtvis med spänning fram emot 2010.
 

Via AndroidAuthority.

 • Ulvhamne

  Man får hoppas att Acer höjer ribban för hårdvaran. Det är ganska sorglig hårdvara som tex HTC kör på.
  Och nu får nog SE sätta fart med X10, annars sitter de där och blir omkörda.

 • Framtiden ser bättre och bättre ut för Android! :)

 • hiro

  Bra! Jag köpte en Tattoo nu för att jag inte gillar att gå omkring med dyra prylar i fickan. Jag gillar acers datorer. Bra hårdvara för pengarna. Om 1,5 år när mitt kontrakt går ut kommer jag att skaffa en ny Android, jag hoppas att nästa generation acermobiler har kommit ut då! Kankse finns det bättre alternativ, men fler telefoner är alltid bättre.

 • danielh

  Jag tycker det är bra att hårdvaran inte är för kraftfull och är inte lika sugen på ett mhz race som vissa verkar vara. Helst ser jag att man lägger energi på att göra mjukvaran snabb och lättdriven än att man slänger in ett kärnkraftverk i telefonen.

  Ju snabbare processor och sämre programmerade program desto mer batteri drar telefonen. Jag tror många är så vana att det ska uppgraderas på PC att man överför samma tänkande på andra enheter.

  Däremot är det önskvärt med bättre kamera, mer lagring för bilder etc och liknande.

 • @danielh
  Jag håller med dig här. Det borde fokuseras lite mer på batteritiden. Många tillverkare överdriver kraftigt med sina siffror nu för tiden. :(

 • @Skerved
  @danielh
  Självklart bör man sikta på att alltid försöka optimera sin kod så gott det går, men när hårdvaran man exekverar denna kod på börjar bli närmare 5 år gammal finns det all anledning till att vifta med armarna i luften och skutta runt av glädje så fort en uppföljare kommer.

  Sedan är jag tveksam till om fokus fortfarande ligger kring ett MHz-race, i varje fall bland halvledartillverkarna. Talar inte flertalet om prestanda i form av strömförbrukning/MHz nuförtiden?

Lediga jobb inom data / IT Företag
Teknisk Senior Konsult Publicerad 13 Apr 2017
Network technician Publicerad 13 Apr 2017
Tekniker / IT / Nätverk / Juniper Publicerad 13 Apr 2017
Tekniker inom drift - direktrekrytering Publicerad 13 Apr 2017
Pyramidkonsult/utvecklare sökes! Publicerad 13 Apr 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Fyra topptelefoner i stort kamerablindtest - vilken är bäst?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8 Plus
Huawei P10
Samsung Galaxy S7 Edge
LG G6
Samsung Galaxy S7
8.8

Test av LG G6

8.3

Test av Huawei P10 Plus

8.5

Test av Huawei P10 – en kompakt prestandatelefon

7.8

Test av Moto G5, prisvärd och funktionsrik instegsmodell

8.5

Huawei Mate 9 Pro

8.4

OnePlus 3T – hur mycket snabbare är telefonen än sin föregångare?

8

Sony Xperia XZ

7.8

Sony Xperia X Compact

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS