Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Sony Ericsson lanserar nytt Android-tillbehör: LiveView

Postat:
10:27 - 2010-09-28
Skribent:
Eric N
Kommentarer:

Sony Ericsson har en ny pryl på gång för Android-telefoner med namnet ”LiveView™”. Enheten som påminner om ett armbandsur är tänkt att fungera som en sekundär display och visar vad som kan beskrivas som en rad widgets. Utöver att visa information om inkommande samtal och SMS, så har man också bakat in stöd för exempelvis Twitter, Facebook och musikuppspelning.

Förutsättningen för att det hela skall fungera är att man har en telefon med Android 2.x, Blutooth-stöd samt applikationen LiveView™ installerad. Tillbehöret är med andra ord inte unikt för Sony Ericsson-telefoner, utan skall fungera på flertalet Android-modeller. Lanseringen kommer att äga rum under 2010 och något cirkapris är ännu inte känt.

Uppdatering: En interaktiv demo finns upplagd på Sony Ericssons hemsida – klicka på tumnageln till höger.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=KN2qoA0FfHQ

Tredjepartsutvecklare kan också implementera stöd för LiveView™ med sina applikationer, varför användningsområdet kan utökas. Ett exempel på detta är SportyPal som implementerat stöd för att visa träningsdata, något som framgår av videon ovan och av galleriet nedan. Dokumentation och API:er kommer att tillgängliggöras på Sony Ericsson Developer World.

Sett till hårdvaran så finns fyra stycken rörelsekänsliga knappar i fronten på vardera sida och på ovansidan av enheten sitter två taktila knappar, dels en power-knapp och dels en meny-knapp. Vad berör bildskärmen så rör det sig om en 1,3″ stor OLED-skärm med 128×128 pixlars upplösning och måtten är 3.5 x 3.5×1.1cm. Vid normalt användande uppger Sony Ericsson att batteriet skall räcka i cirka 4 dagar.

It’s basically like an Android desktop widget but in physical form and its controlled over Bluetooth from an application in your phone called LiveView™ Application. This application will be available for download from Android Market and after it’s installed other 3rd party application can through different APIs plug into that and make use of the LiveView™ device. In the LiveView™ Application on your phone you can also scan Android Market for LiveView™ enabled applications to find more cool stuff to download. More information for developers such as documentation, APIs etc will be made available at our Developer World web site.

Music player control Play, pause, next, previous track and volume adjustment. Track title display
Social Networking Services Display Facebook™ updates. Display Twitter™ updates
Messaging Display incoming texts. Display RSS feeds
Calls Show phone number for incoming calls. Mute ringer for incoming phone calls. List of missed calls.
Other Calendar reminders. Find your phone. Display time and date.
Connectivity Bluetooth™ technology. Micro USB connector. Bluetooth™ range approximately 10m
Screen 1,3”colour OLED display, 128×128 pixels
Compatibility Compatible with the Sony Ericsson Xperia™ X10, Sony Ericsson Xperia™ X10 mini and Sony Ericsson Xperia™ X10 mini pro and most other brands on Android 2.0 and above. For updated compability chart seewww.sonyericsson.com/liveview
Facts 1)2) Size:3.5 x 3.5×1.1cm. Typical consumer battery usage time: 4 days
Availability and versions Available in selected markets from Q4 2010
Colour
 • Black
Standard kit content
 • Sony Ericsson LiveView™
 • Clip
 • Wristband
 • MicroUSB charger
 • User guide

I galleriet nedan ser ni bland annat bilderna från Sony Ericssons demonstration av LiveView under GTUG Stockholm den 16/9.

[Sony Ericsson Live View]

Genom Sony Ericssons produktblogg och Google Technolgy User Group Stockholm

 • zulee

  Och det roligaste med denna är: ”Förutsättningen för att det hela skall fungera är att man har en telefon med Android 2.x” :P

 • John Bäckstrand

  Klockrent! Men varför inte en lite snyggare formfaktor, lite mer som en klocka i metall? SE har ju redan BT-klockor.

 • Johan

  @ zulee: instämmer. dock visar det ju på ett större (och i mitt tycke, felriktat) engagemang än man kunde tro. Förmodligen har gruppen bakom LV utgått ifrån att Xperia skulle ha 2x vid det här laget, ungefär som vi har gjort :)

 • henke

  spännande nu måste ju 2.1 lanseras

 • :O?

  Dock förstår jag inte användningen för det där… visst om alla börjar använda tablets som ligger i en väska på ryggen eller något, men en mobil har man ju i princip _alltid_ med sig i fickan. :P, och är man te x ute och springer som han nämner så hade det ju varit bra om man kunde lämnat telefonen hemma, men det är ju blåtand anslutning och mobilen måste ändå finnas i fickan… hur svårt är det då att ta upp den och titta. Och detta var ju det egentligen enda användsområdet….

 • 200dl

  Oj… min geekometer slog just i botten.

 • henrik

  Så dom har lanserat en pryl som inte kan användas på nån av deras egna produkter? Bra se! Nu vet vi hur dålig koll dom har.. suck!

 • HT3

  Spännande
  Hög vill-ha-faktor!

 • :O?

  @ :O?
  Glömde att man inte fått priset ännu, kostar den 99:- kan det ju vara värt att ha med när man är ute och springer kanske. Man kostar den mer än 99.. säg 100, så säljs det nog bara runt 10 st.

 • Bengt

  Vad är problemet med att den kräver 2.1? Det finns ju när prylen släpps (Q4).

 • Blomsternisse

  ”Förutsättningen för att det hela skall fungera är att man har en telefon med Android 2.x, Blutooth-stöd samt applikationen LiveView™ installerad.”

  Fick aldrig LiveView att korrekt snacka med mobilen när jag körde 2.2 medan 2.1 gick alldeles utmärkt. Andra kanske har bättre lycka?

 • ravve

  @ :O? För mig är den här klockren då det är ett mähä att dra upp telefonen ur byxfickan och ur ”skyddspåsen”. Är du ute och springer blir det ju ännu knöligare. Jag har min LiveView som armbandsur vilket gör att jag bara behöver lyfta på armen för att t.ex. se inkommande samtal.

  Den enda nackdelen med den är att den helt sporadiskt kan bestämma sig för att sörpla i sig all energi ur batteriet men det är förhoppningsvis något de fixar innan release.

 • ar

  Om Cardio Trainer får support för denna blir jag intresserad direkt.

 • Stab

  Ser noll användning för denna… Man har mobilen lättåtkomlig och vem fan använder en ”påse”, löjligt. Sen är skärmen liten och ful och varför ta upp denna inse att man har ett missat samtal för att sen ta upp mobilen och ringa, nej tack då tar jag hellre upp mobilen direkt istället.

 • carl

  hoppas man kan få upp en enklare telefonlista på den o använda den med tex MW600 BT.

 • Kirk

  Det här MÅSTE jag ha, det är inget snack om saken. Jäklar vad praktiskt för oss i industrin!

 • Johan

  Visst vore det grymt att ha med sig musiken och träningsprogrammen direkt på armen, men anledningen till att det är grymt från första början ÄR ju att man slipper ha med sig telefonen. Jag vill i vart fall inte skumpa runt med min telefon. Det känns som att SE har gått helt fel väg här, ungefär som med Timescape. Någon kommer på något som KAN vara genialiskt, bortser från vad som egentligen VORE genialiskt, och släpper en halvdassig produkt. Hur man än vänder och vrider på det – och visst, en del av er/oss kommer säkert ha nytta av det – så är det en paradoxal produkt som egentligen inte gör någon nytta.

  Vad som VORE genialiskt med LiveView är att släppa den som en självständig enhet, med Android. Vilket ger möjligheten att ta med sig all musik i t.ex. Spotify, Grooveshark eller den inbyggda spelaren vart man än går. Samt spela upp film osv. RSS och annat kan den ju synka via BT när telefonen är i närheten ändå, och synka musik skulle den kunna göra via WiFi.

  Vilken enhet skulle man då slå hårt mot? Jo, iPod Nano – som är i mitt tycke en optimal formfaktor för en mediaspelare, men den kan inte köra Spotify eller andra liknande tjänster. Och Nano ligger ändå rätt högt i prisklass.

  Det känns som att SE totalt missat ett optimalt segment här, en möjlighet att profilera sig mot andra konkurrenter, spela vidare på samarbete med Sony och varumärket Walkman. All in all, så kommer den där säkert sälja bra, men jag blir nästan förbannad när jag ser hur de fuckar upp ett så starkt (och till hälften svenskt) varumärke genom att släppa ännu en ny underpresterande produkt.

 • Fan va användbart. Allvarligt talat!

  Sitter man t.ex på möte med ljudlös telefon med vibration och vill titta vem som ringer (om det är väldigt viktigt osv) kan man göra det diskret.

  Nåt jag också kommer använda de till är lätt att ha som musik-kontroll!

 • aGGe

  jag håller med ar.
  Om Cardio Trainer fungerar med denna så kommer jag garanterat köpa.
  Eller ja, den får inte kosta mer än 1000kr.

 • ravve

  Stab :Ser noll användning för denna… Man har mobilen lättåtkomlig och vem fan använder en “påse”, löjligt. Sen är skärmen liten och ful och varför ta upp denna inse att man har ett missat samtal för att sen ta upp mobilen och ringa, nej tack då tar jag hellre upp mobilen direkt istället. Rapportera inlägg

  Jag har till min Samsung Galaxy S. Samtliga som har en Nexus One här på kontoret använder den medföljande påsen :( Har du den här på armen behöver du inte ta upp något, men visst, vill du hellre ha den i fickan så är du nog inte målgruppen.

 • Christoffer

  Kan faktiskt tänka mig en Android-armbandsur.

  Tänk på det, den kan visa tid, nedräkning, kalkylator, kalender, osv – ganska smart!

 • Johan

  För det första ser man ut som en mupp med den där på. För det andra är användbarheten förmodligen väldigt begränsad. Det återstår ju som sagt att se, och vissa kommer SÄKERT ha användning för den, men det känns ändå som en förmodligen hyfsat dyr leksak. :)

 • Holi

  Beroende på priset är jag ruskigt intresserad av den, ett steg närmare min dröm om en alldeles egen pip-boy 3000 (varför finns den fortfarande inte på marknaden eller en liknande produkt har varit en återkommande fråga ganska länge för mig)

 • Anonym

  zulee :Och det roligaste med denna är: “Förutsättningen för att det hela skall fungera är att man har en telefon med Android 2.x” :P Rapportera inlägg

  Och? I likhet med 2.x är inte denna produkt släppt heller. :)

  Johan :Visst vore det grymt att ha med sig musiken och träningsprogrammen direkt på armen, men anledningen till att det är grymt från första början ÄR ju att man slipper ha med sig telefonen. Jag vill i vart fall inte skumpa runt med min telefon. Det känns som att SE har gått helt fel väg här, ungefär som med Timescape. Någon kommer på något som KAN vara genialiskt, bortser från vad som egentligen VORE genialiskt, och släpper en halvdassig produkt. Hur man än vänder och vrider på det – och visst, en del av er/oss kommer säkert ha nytta av det – så är det en paradoxal produkt som egentligen inte gör någon nytta.Vad som VORE genialiskt med LiveView är att släppa den som en självständig enhet, med Android. Vilket ger möjligheten att ta med sig all musik i t.ex. Spotify, Grooveshark eller den inbyggda spelaren vart man än går. Samt spela upp film osv. RSS och annat kan den ju synka via BT när telefonen är i närheten ändå, och synka musik skulle den kunna göra via WiFi.Vilken enhet skulle man då slå hårt mot? Jo, iPod Nano – som är i mitt tycke en optimal formfaktor för en mediaspelare, men den kan inte köra Spotify eller andra liknande tjänster. Och Nano ligger ändå rätt högt i prisklass.Det känns som att SE totalt missat ett optimalt segment här, en möjlighet att profilera sig mot andra konkurrenter, spela vidare på samarbete med Sony och varumärket Walkman. All in all, så kommer den där säkert sälja bra, men jag blir nästan förbannad när jag ser hur de fuckar upp ett så starkt (och till hälften svenskt) varumärke genom att släppa ännu en ny underpresterande produkt. Rapportera inlägg

  Uhh… Det är en massiv skillnad mellan en liten bluetoothansluten skärm med några knappar och en fullfjättrad android-driven mediaspelare. Det finns en anledning till att nya iPod nanon inte kör iOS, och det är av samma anledning denna pryl inte kör Android.

  Kostar den dessutom under 500:- är det en garanterad vinnare (känns som att den borde kunna göra det, utan massa musikkretsar och annat).

 • Joppe

  @Anonym
  Klämmer de ut den till ett pris om 499:- kommer de sälja som schmör.

 • phrusher

  Det här är något jag har väntat på att det skulle dyka upp! För min del skulle det vara väldigt smidigt att ha snabb tillgång till viss info via klockan på armen (plus att det kan vara kul att växla klockans utseende om man känner för det). Tyvärr tycker jag att den ser lite för klumpig ut, särskilt på tjockleken…

 • Mr_Snarl

  Ganska onödig pryl för mig… men, det är en pryl, så då kan jag inte låta bli att vilja ha den. Fiffigt armbandsur. (har en gammal klocka hemma från casio, med inbyggd fjärkontroll till tv)

 • xaphod

  Det här känns jäkligt spännande, kul och innovativt av SonyEricsson!
  Kan bli riktigt användbart. Kommer säkert att köpa beroende på pris.

  Bra jobbat SE!

 • Karl

  Garanterat köp. Hoppas på ett pris nära 299 kronor. :-)

 • xaphod

  Finns det nåt liknande för iPhone?

 • Andreas

  Vafan? Säg att detta är ett skämt, fyfan vad onödig pryl.

 • Kluster

  @Andreas
  Låt försäljningssiffrorna vittna om detta, en personlig åsikt väger tyvärr ingenting i sammanhanget.

 • None

  Den kommer kosta runt tusenlappen enligt SE

 • Jonas

  Stab :

  ravve :

  Stab :Ser noll användning för denna… Man har mobilen lättåtkomlig och vem fan använder en “påse”, löjligt. Sen är skärmen liten och ful och varför ta upp denna inse att man har ett missat samtal för att sen ta upp mobilen och ringa, nej tack då tar jag hellre upp mobilen direkt istället. Rapportera inlägg

  Jag har till min Samsung Galaxy S. Samtliga som har en Nexus One här på kontoret använder den medföljande påsen :( Har du den här på armen behöver du inte ta upp något, men visst, vill du hellre ha den i fickan så är du nog inte målgruppen. Rapportera inlägg

  Ofan, ni finns alltså på riktigt. Ni som skiter i hur ni ser ut, såg din bild och det bekräftade mina misstankar. Att ha ett skal/fodral/påse på mobilen är ungefär som att ha sex med kondom, inte riktigt samma sak. Rapportera inlägg

  Ja, precis som det finns såna som du som inte bryr sig om hur korkade de låter så finns det folk som inte bryr sig om hur korkade de ser ut. :)

  Jag tycker att själv att det är ett perfekt tillbehör för att se vem som ringer, vem som skickat mail/sms/mms, byta låt på musikspelaren om man bara har vanliga hörlurar inkopplade i mobilen mm. Men sen finns det folk som alltid ska klaga också…

 • Linus

  Kommer skaffa en till min wildfire ;)

 • danielh

  Coolt av SE att inte låsa den till SE telefoner!

 • Roffes morsa

  Jäkligt cool pryl, hög ”vill-ha-faktor”.

 • B O R G

  @None
  Säker? Har du någon URL som styrker det påståendet? En tusenlapp låter lite saftigt.

 • Kul pryl. Kostar den bara 2-300kr blir det ett köp.

 • Twisted1

  Smart pryl, tror det finns en växande marknad för denna typen av extra prylar. En av fördelarna med android, den är kompatibel med alla androids. Men jag kan tycka att SE borde tänka lite mer på sina nuvarande kunder också(2.1??), och inte bara på sina blivande kunder.

 • ravve

  B O R G :@None Säker? Har du någon URL som styrker det påståendet? En tusenlapp låter lite saftigt. Rapportera inlägg

  Det var vad de sa på GTUG också. Runt tusingen. Vi får hoppas att de lägger sig betydligt lägre än så.

 • zulee :Och det roligaste med denna är: “Förutsättningen för att det hela skall fungera är att man har en telefon med Android 2.x” :P
  Rapportera inlägg

  Ingen av er som reagear på att han använder den tillsammans med en Xperia X10??

 • bezk

  tycker det är skrattretande när det först står att den kräver android 2.x och sen tittar man på vilka telefonen som stöder denna så står X10 familjen där. Visst den kommer i q4 och de säger att de ska ha uppd. X10an då men se hur det gick denna gång de sa att de skulle ge ut uppdateringen. Lägg ner lite mer pengar på att uppd telefonerna istället för att ge ut tillbehör som för tillfället ej stöds av sina egna telefoner ens….

 • bezk :tycker det är skrattretande när det först står att den kräver android 2.x och sen tittar man på vilka telefonen som stöder denna så står X10 familjen där. Visst den kommer i q4 och de säger att de ska ha uppd. X10an då men se hur det gick denna gång de sa att de skulle ge ut uppdateringen. Lägg ner lite mer pengar på att uppd telefonerna istället för att ge ut tillbehör som för tillfället ej stöds av sina egna telefoner ens….
  Rapportera inlägg

  Än en gång. Uppdateringen är nog i stort sett färdig då de använder sig av en X10 i filmen här ovan ;)

 • Defeat

  HAHA! ”Kräver android 2.x”. Sonyericsson lanserar alltså ett tillbehör som inte ens funkar med deras egna mobiler =D

 • @defeat

  Eller så är SE mer eller mindre klar med uppdateringen och pysslar med Q&A för att släppa den inom kort?

 • Defeat

  Pinsamt att höra svenskar prata engelska btw…

 • Kristers Bensin

  hahaha fyfan va värdelös pryl…

 • Arne

  Ser definitivt användbar ut t.ex. när man är ute och cyklar eller sitter i bilen och behöver fjärrstyra sin telefon. Betydligt smidigare än att jonglera med telefonen i sådanna lägen. Utseendemässigt, ser den väl inte så märkvärdig ut. Förhoppningsvis upplevs den som snyggare i verkligheten. Under 500:- tycker jag den kan vara värd. Mer än så är högst tveksamt.

  Defeat :HAHA! “Kräver android 2.x”. Sonyericsson lanserar alltså ett tillbehör som inte ens funkar med deras egna mobiler =D
  Rapportera inlägg

  Så länge den inte finns att köpa, så ser jag inte riktig vad det är för problem du försöker belysa ?

 • Roxpace

  Defeat :HAHA! “Kräver android 2.x”. Sonyericsson lanserar alltså ett tillbehör som inte ens funkar med deras egna mobiler =D Rapportera inlägg

  Smarta klubben idag ? Denna pryl är inte ens lanserad, lovar dig att när denna är lanserad så har också X10 fått sin uppgradering.

  Dessutom om pris, denna kommer inte kosta 500 kr som vissa hoppas på, räkna med närmare 2000 kr

 • pellen

  Fyfan vad fräck pryl! Lätt att den ersätter mitt armbandsur om den har rätt pris.

  För övrigt, vad är det med alla crybabies som tror att den här produkten kommer ut före 2.1 till SE’s androidlurar? Vissa anser väl att SE är dumma, men så jävla dumma är de nog inte :)

 • Carl

  2.1 kommer väl i början av Q4 och Liveview strax efter, eller t.o.m samtidigt? Jag vill ha!

 • Karamellkungen

  Skulle lätt köpa en om den inte vore så ful. Skulle den vara rund och se ut som en klocka så är det ett givet köp.

 • Daniel

  Najs! Kul me lite innovation från SE.
  Verkar grym att ha till träning!

 • Ashtray

  Ca 800kr enligt Gustav Brusewitz, presschef på Sony Ericsson. Kan det kanske vara värt om den får ett brett stöd av appar.

 • Groppe

  Synd att den inte kräver Android 2.2 eller nyare, hade känts som lite av en garanti för att få 2.2 till X10

  Tycker den ser för stor ut, annars verkar det lovande förutsatt att mobilen kan vara ansluten både till den här och ett bt-headset.

 • Magnus

  Den vill jag ha! undrar om den kommer funka 100% till Desire HD ?
  [EDIT]och jag som trode SE var på väg utför gällandes android.[/EDIT]

 • Mr_Snarl

  Ja, några olika klockwidgets att välja på, så blir den nog tuff :)

 • thorsten

  Kommer kosta 60euro så dyr är den inte

  Rikard Skogberg says:
  September 28, 2010 at 11:28 am

  Hi all!
  What will it cost?
  That will depend a lot on which coun you’re in and if it’s sold stand-alone or in different packages. We expect the retail price for the stand alone unit to be somewhere around the 60€ mark.

 • Hgberg

  Hoppas Spotify gör en widget till denna kolla. Då kommer den bli överlägsen :)

 • Johan

  ”hh… Det är en massiv skillnad mellan en liten bluetoothansluten skärm med några knappar och en fullfjättrad android-driven mediaspelare. Det finns en anledning till att nya iPod nanon inte kör iOS, och det är av samma anledning denna pryl inte kör Android.”

  Ja, det var min poäng också. Det finns ett behov för den här produkten, men det är förhållandevis litet – däremot har många här uppenbarligen ett begär för den – jämfört med behovet av en ”fullfjädrad android-driven mediaspelare”. Denna produkt kommer säkert sälja också, men hur enormt stort hade det inte blivit om SE faktiskt gjort en Android-driven mediaspelare i det här formatet?

  För övrigt är det ingen större skillnad i storlek på LiveView och X10 Mini undantaget skärmen. Med mindre komponenter behöver enheten inte heller bli större än LiveView. Jag menar inte att man ska ha en liten minitelefon på armen utan snarare en mediaspelare som klarar av specialskrivna Android-appar – precis som att de som vill ha stöd av LiveView måste skriva in stöd för det. Ett typexempel på det vore SEs egna mediaspelare som isf skulle utgjort den centrala ”hubben” för enheten, och därtill skulle Spotify nog snabbt kunna fixa en variant, vilket skulle innebära att en sådan liten mediaspelare skulle sälja enormt mycket åtminstone i Sverige. Får man in mer globala liknande appar t.ex. Grooveshark så skulle den nog kunna slå väldigt hårt mot iPod Nano.

  Problemet som jag ser det är att SE mest handlar om telefoner. Och det är inget fel i det, men både S-och-E skulle må bättre om de gjorde mer gemensamma produkter.

  Varför inte en Android-driven Walkman i Nano-storlek som jag föreslår? :)

 • David

  Hade varit roligt om den bara var för 2,2 och uppåt :)
  SE har ju gjort blunders innan

 • Nicklas

  Kan bli en bra pryl om priset är rätt. Undrar bara hur vattensäker den är. Kan ju vara en bra lösning då man är ute i detta regn land. Tänk att slippa ta upp telefonen när man är ute och det regnar utan istället kan styra telefonen med denna lilla manick. fungerar ju visserligen bra med mitt BT-headset men denna ger ju fler möjligheter om den inte är lika känslig som telefonen för lite ”fukt”. Vet inte hur många telefoner som dom säger är fuktskadade. Kan ju vara värt lite pengar för att slippa köpa nya telefoner för det regnar ute och telefonen blir fuktskadad när den ser regnet genom fönstret.

 • Mr Mr

  Priset är ca 60 EUR, kanske billigare om du köper den med telefon.

 • Magnus :Den vill jag ha! undrar om den kommer funka 100% till Desire HD ? [EDIT]och jag som trode SE var på väg utför gällandes android.[/EDIT] Rapportera inlägg

  Det står på Sony Ericssons hemsida att den är kompatibel med HTC Desire, sen att den stöder Desire HD får vi hoppas.. :)

 • Roffes morsa

  som ni ser i videon här i artikeln så använder man den tillsammans med X10 så det lär alltså inte bli något problem (hoppa in ca 1.15 min in i videon och se efter själva)

 • tramsgar

  Ho ho ho så den funkar alltså inte med SE:s egna mobiler =).

 • Roffes morsa

  om du kan läsa så står det ”Compatible with the Sony Ericsson Xperia™ X10, Sony Ericsson Xperia™ X10 mini and Sony Ericsson Xperia™ X10 mini pro and most other brands on Android 2.0 and above. For updated compability chart ” och kan du inte läsa så kan du ju kanske iaf titta och se att man i videon till artikeln använder en X10 tillsammans med den.

  tramsgar :Ho ho ho så den funkar alltså inte med SE:s egna mobiler =). Rapportera inlägg

 • Slappy

  tramsgar :Ho ho ho så den funkar alltså inte med SE:s egna mobiler =). Rapportera inlägg

  Du är inte den skarpaste kniven i lådan va? Lanseras Q4, android 2.1 kommer till se x10 i slutet av oktober, hur mycket vill du sätta på att den släpps efter att SE släpper 2.1?

 • bezk

  Läste lite på kommentareran på SEs produktblogg och där hade Rikard Skogberg svarat på några frågor. En var om denna produkt skulle fungera med den kommande x8. Tycker ärligt hans svar var skrattretande…. ”Will it work with X8?
  Yes it will when X8 gets it 2.1 update later this year. (no finalized timing just yet but within this year is our target).” Det jag utläser av det svaret är ju att ja x8 kommer bli uppdaterad men att det blir innan detta tillbehör ser dagsljus är inte säkert….. Bra jobbat..

 • Oskar

  HELVETE? 1000 spänn kan fan inte stämma :s
  500 är mitt max iaf

 • Johan

  Mer spännande härledning från den kommentaren är ju att 2.1 kanske dröjer till 2011 innan den når alla Xperia-enheter. Nu vet vi ju redan att utrullningen börjar först om ca 3-4 veckor, och den kommer ske under lång tid. Frågan är ju ”hur” lång tid om man läser det där svaret. Xperia X8 torde ju kunna få den ungefär samtidigt som Mini-familjen eftersom man kör samma UXP. Det antyder ju antingen att man måste göra någon slags customization för X8 (pga drivare, upplösning?) eller att Mini-familjen mycket väl kan bli sent ute med 2.1!

 • Finns det något publicerat om API:er?

 • Jocke

  Men Steve Jobs har sagt att widgets är onödigt? :)

 • Stab

  Ser fortfarande noll användningsområde för denna…

 • Raffe

  Grymt kul idé… Synd bara att den är så jävla fugly!

 • daniel

  Är det värt 1000 kr att slippa ta upp telefonen ur fickan, när den ändå behöver finnas inom BT-radie? Jag är tveksam…

 • Johanove

  Verkar som en kul pryl men är det bara jag som tycker batteritiden är viktig?
  Som sagt, kul med innovation från SE och hoppas den är lite snyggare när man väl ser den.

 • ThoughtMeld

  @ Johan

  Fast jag tror du underskattar hur mycket kräm det krävs för att köra android, både i hårdvara och batteri. Jag tror det blir en alldeles för dyr enhet, om det ska vara i samma storlek och ska köra android osv. Även om det är möjligt kommer inte tillräckligt många köpa den för att det ska bli ekonomiskt försvarbart.

  Men däremot skulle man kunna göra en X10 ”Touch” eller liknande för framtida telefoner, där man får android utan telefonen till ett lägre pris. Tänk en ny 2.2 X11, som finns i som telefon eller touch-modell.

 • Anton

  Hehe lite knagglig engelska

 • Hugge

  Haha, jag var med och gjorde en undersökning om detta. Fick titta på prototypskisser och dylikt, fick lämna feedback. Tyckte detta var en rätt bra idé, så länge den inte blir för dyr. ;)

 • Totalt onödig OM den kostar mer än 300kr. SE kommer troligtvis prissätta denna runt 1000-1500kr, alltså lika mycket som en billig komplett android-lur kostar. De säljer max 100st till återförsäljare som i sin tur bara delar ut dom till sina säljare på företaget. Precis som deras tidigare ”coola” tillbehör genom åren. Jag lägger inga sådana summor på att slippa plocka upp min lur ur fickan iaf…

 • Tidsoptimist

  Citat

  +1 på det känns ganska dumt att träna med något som inte tål vatten tex om det börjar regna eller om man svettas så den blir fuktskadad.

 • Softarn

  @ Anonym
  Mer än 300 kr kommer den garanterat kosta. Skulle kunna lägga 1000 kr på en sån här pryl om den var lite snyggare.

 • fristil

  Kan bli en rolig pryl, men SE får inga mer pengar av mig, hoppas att det kommer något liknande från något annat företag.

 • Danne

  Tusan vad ni var stingsliga här då ;-) Jag vet inte vad jag ska ha den till (förutom som häftig gadget i joggingspåret möjligtvis) men jag vet att jag garanterat kommer att köpa den dagen den når butikerna. Gadgets är livet :-)

  Och vad ni gnäller på X10 serien här. Jag köpte en Legend åt frun (har själv N1 och hade G1 innan) och rådde henne att köpa en X10 mini pro som arbetsmobil. Efter att ha klämt på minin så är jag nästan redo själv att köpa en sån också. Otroligt häftig liten nalle för rimliga pengar. Att den ”bara” har 1.6 är ju inte hela världen eftersom de väl dolt detta i och med sitt egna UI ovanpå (som funkar bra ska jag tillägga).

  Detta säger jag som flitig nyttjare av de flesta av CMs nattliga byggen…

  M v h

  Danne

 • sq

  Gillar denna pryl skarpt. dem borde dock jobba med armbandet så det inte ser så billigt ut, men annars var den bra. good job SE

 • Anonym

  @ softarn
  Det jag vill säga med mitt inlägg är att det kommer vara ytterst få som kommer köpa en sådan här typ av pryl om den kostar 1000+. Hade den vart riktigt billig hade t.o.m folk som inte ens tänkt sig nått åt det här hållet troligtvis handlat. Julklapp, spontan-present eller bara testa på pryl. Alla som är imponerade av hela android grejen skulle köpa en, eftersom den inte är knuten till bara SE.

 • Johan

  ThoughtMeld :@ Johan Fast jag tror du underskattar hur mycket kräm det krävs för att köra android, både i hårdvara och batteri. Jag tror det blir en alldeles för dyr enhet, om det ska vara i samma storlek och ska köra android osv. Även om det är möjligt kommer inte tillräckligt många köpa den för att det ska bli ekonomiskt försvarbart.Men däremot skulle man kunna göra en X10 “Touch” eller liknande för framtida telefoner, där man får android utan telefonen till ett lägre pris. Tänk en ny 2.2 X11, som finns i som telefon eller touch-modell. Rapportera inlägg

  Jag tror vi båda menar samma sak, men formulerar oss annorlunda. Vad jag menar är kort sagt att SE skulle kunna lansera en mediaspelare á la iPod, fast med Android istället, och gärna under Walkman-märket. Personligen kommer jag att skaffa en iPod Touch för att köra Spotify på och dylikt; men kunde jag ha en iPod Nano (eller vad jag försöker argumentera för här, en Android-motsvarighet) som kunde göra det skulle jag ju absolut köpa en sådan. Kort sagt, jag vill ha Spotify i mp3-spelar format. Min poäng är alltså att jag vill se en X10 Mini utan telefon, och därmed också kanske till 25-50% mindre pris. iPod Touch och iPhone har ju i princip samma kritiska hårdvara (RAM, CPU, display etc) men lyckas ändå landa på 75% billigare än iPhone..

  Men även om man bortser från min specifika önskan där, så skulle en Android-baserad mediaspelare á la iPod utan telefon förmodligen sälja i massor. Det är bara att kolla på iPod-serien som sagt. Varför ska Apple ha ensamrätt på bra mediaspelare med smarta operativsystem? :)

 • En sån ska jag ha! Så är det bara!

  Det verkar ju också som att den är något sånär öppen med lite APIer och annat mysigt, riktigt bra SE att bjuda in till utvecklare sådär! Starkt!

 • Phred

  Najs! Perfekt när jag är ute och tränar att slippa mecka upp mobilen ur väskan/fickan så fort jag behöver göra något mer än att byta låt.

 • Davve

  Till rätt pris kommer den här säljas i miljoners exemplar.

  Kul att SE kommer med OLED skärm också…

 • Moody

  Lustigt. En kompis och jag satt i veckan och snackade om hur awesome det skulle vara med en 10″ skärm som bestod i stort sett bara: Skärm, batteri och blåtand/wifi. Den skulle sedan användas som en ”companion” till en befintlig androidtelefon…all datorkraft skulle vara i telefonen medan den fristående skärmen användes som ett alternativ till en tablet.

  Det här känns som en miniversion av den ölinspirerade idén.

 • Martin

  Kul att SE tänker nytt! Synd att armbandet var så fult bara, kunde varit kul att ha som klocka annars.

 • Jag skulle nog kunna tänka mig att köpa den här om skulle den få ett vettigt pris och få betydligt bättre batteritid då jag skulle vilja använda den som avancerad klocka men då vill dt ju till att den klarar absolut minst en dag på en laddning.

 • HyvelTjuven

  Neat!

 • Ozborne

  Exakt vad jag tänkt att jag skulle vilja ha! Just faktiskt för Sportypal. SE lyfte sig några steg i mina till SE kritiska ögon efter detta och gör mig lite nyfiken och intresserad… vad mer är på gång därifrån?

 • Raffe

  Är SE först med denna typ av pryl eller finns det ngn annan som gjort samma sak?
  Ju mer jag läser om den, ju mer vill jag ha en… :-)

 • 2infinity

  Bra jobbat SE!! Äntligen vågar satsa på nytt och ballt! :D Sedan öppenhet också. HELT i rätt riktning :)! Fan man blir sugen på en. Det rycker i nördtarmen :D

 • Ziboez

  fungerar även med 1.6 om man har XPERIA X10 mobilen!

 • ErikHTC

  Vet inte om någon nämt priset på denna pryl, men här på Androidmässan så sa de 60euro

 • None

  ravve :

  B O R G :@None Säker? Har du någon URL som styrker det påståendet? En tusenlapp låter lite saftigt. Rapportera inlägg

  Det var vad de sa på GTUG också. Runt tusingen. Vi får hoppas att de lägger sig betydligt lägre än så. Rapportera inlägg

  Helt säker. Jag var på GTUG mötet när de presenterade den.

 • Ulvhamne

  helt klart intressant.
  Då kan man ha den på armen när man kör hoj, så att man kan svara när det ringer. Eller byta låt om man inte är helt sugen på den som spelas just nu.

  Nice.

 • None

  Lägg också märke till att det står:
  ”Display incoming texts”
  ”Display Facebook™ updates.”
  osv.

  Det handlar alltså INTE om att man kan läsa SMS osv som ligger på telefonen, utan man kan se SMS som levereras när LiveView:n är syncad med telefonen. En stor svaghet.

 • Ulvhamne

  @None
  Med tanke på att tydligen kan koda nya påhitt till den så borde det inte varaomöjlgit att göra en liten pryl som kan visa allt somf inns på telefonen, om man nu skulle vilja det.

 • Leon

  Otroligt coolt måste jag säga!
  Jag tittade innan på en ipod nano innan där de visa den som ”iwatch” men eftersom den saknar bluetooth var det egentligen poänglöst. :P Men den hade jag allt o lite till. Hoppas batteritiden inte allt för dålig.

 • Anonym

  @Ulvhamne

  Dom borde inrikta sej på att uppdatera sina X10or istället!

 • robert@swedroid

  Anonym :
  @Ulvhamne
  Dom borde inrikta sej på att uppdatera sina X10or istället!
  Rapportera inlägg

  Klicka för att redigera  (44 minuter och 20 sekunder)

  +1!!!!

 • ravve

  None :

  ravve :

  B O R G :@None Säker? Har du någon URL som styrker det påståendet? En tusenlapp låter lite saftigt. Rapportera inlägg

  Det var vad de sa på GTUG också. Runt tusingen. Vi får hoppas att de lägger sig betydligt lägre än så. Rapportera inlägg

  Helt säker. Jag var på GTUG mötet när de presenterade den. Rapportera inlägg

  Japp, 100%. Jag var också där :) Jag har för mig att det var när de konsulterade hon PR-kvinnan som stod vid sidan om.

 • Bone

  Anonym :@Ulvhamne Dom borde inrikta sej på att uppdatera sina X10or istället! Rapportera inlägg

  Tror du på riktigt att dom inte jobbar med det allt vad dom kan redan?

  Det bör inte vara en alltför stor nyhet för dig att företag av denna storleken har flera parallellt arbetande organisationer. Personalen på varje enskild enhet är naturligtvis inte bäst på precis allting som övriga enheter jobbar med.

 • HampStamp

  Frän grej?
  Ja

  Värd mer än 400kr?
  Nej

 • Viktor

  Kan tänka mig ge 600-700. Kostar den över 1000kr lär de inte sälja många ex. Förstår inte varifrån ni får att den inte skulle kunna läsa sms. Går ju att läsa RSS utan problem.

 • JohanL

  Hade kunnat tänka mig en sådan om den inte är allt för dyr. Men jag tror att det blir en sån som bara blir liggande bland allt annat mobil tillbehör som man bara använde några gånger sen var de tråkiga.

 • xo

  funkar cardio trainer, den har en vettig klocka som default bild & pris max 1000 så fine, jag köper en, bra tänkt se.

 • Ulvhamne

  @ Anonym
  Man kan inte kasta in hur många devs på ett projekt som helst. Man når en punkt där det går långsammare ju mer devs man lägger till. Det är ett dokumenterat fakta dessutom. :) Så, nej, de ska helst hålla det slimmat och effektivt istället för att peta in alla de har på samma sak.

 • FreddeG

  Men snälla, tror ni dem lägger ner utvecklingen för X10 bara för att släppa denna. Denna kanske utvecklades i Kina där X10 inte utvecklas. Ni är så satans stressade på denna uppdatering. Så fort man läser något om SonyEricsson så kommer någon sporre och skriver, ”Kan dom inte satsa på uppdateringen av X10”

  Det sitter säkert 100-tals utvecklare och fixar uppdateringen nu, dock försenade de den lite för att de vill släppa en bättre mjukvara. Sluta gnälla förfan, tänk er in i deras situation istället.

  Så fort de är ”klara” med en version så kommer nästa osv.

  HTC har ju haft övertag då de var med och utvecklade Nexus och 2.2 (2.1).

  Vem vet, kanske SonyEricsson är först ut med Gingerbread eller nästa efter den.

  Det är ett beslut som någon har tagit, att inte co-branda en Google telefon, därför släpps inte SE telefoner med Vanilla-android.

  Tagga ner för i helvete, ni är som ett gäng Pre-Menstruösa-Kvinnor

 • Bone

  FreddeG :Men snälla, tror ni dem lägger ner utvecklingen för X10 bara för att släppa denna. Denna kanske utvecklades i Kina där X10 inte utvecklas. Ni är så satans stressade på denna uppdatering. Så fort man läser något om SonyEricsson så kommer någon sporre och skriver, “Kan dom inte satsa på uppdateringen av X10″Det sitter säkert 100-tals utvecklare och fixar uppdateringen nu, dock försenade de den lite för att de vill släppa en bättre mjukvara. Sluta gnälla förfan, tänk er in i deras situation istället.Så fort de är “klara” med en version så kommer nästa osv.HTC har ju haft övertag då de var med och utvecklade Nexus och 2.2 (2.1).Vem vet, kanske SonyEricsson är först ut med Gingerbread eller nästa efter den.Det är ett beslut som någon har tagit, att inte co-branda en Google telefon, därför släpps inte SE telefoner med Vanilla-android.Tagga ner för i helvete, ni är som ett gäng Pre-Menstruösa-Kvinnor Rapportera inlägg

  Thumbs up!

 • Kriilla

  Shit vilken dålig engelska. Jag är 14 och har grymt mycket bättre engelska än den där snubben XD

 • hakke

  Vet inte varför men tycker denna är jäkligt onödig

 • Kan man bada med klockan? Är den vattentät?

 • ZIGGEN

  Beställde en för 499 på internet igår, kolla prisjakt.se , ni som är intresserad! :D

 • Tomas Carlsson

  Ascool pryl men den funkar verkligen urdåligt! Tappar kopplingen mot telefonen och låser sig hela tiden…

 • ddd

  As part of your blog, I see the real comments! Did not exist many junk articles and reviews…… Your blog being in love I guess that’s it! At least I was such a delicacy. Looking forward to you a better article since i subscribed…

Lediga jobb inom data / IT Företag
Network Engineer Publicerad 20 Jan 2018
Information Security Manager Publicerad 20 Jan 2018
GRAFISK DESIGNER TILL TELEKOMFÖRETAG! Publicerad 19 Jan 2018
Junior programmerare till Telenor Publicerad 18 Jan 2018
Securities Operations Analyst till spännande uppdrag i Stockholm Publicerad 18 Jan 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Så här kan Samsungs flexibla smartphone se ut
 3. OnePlus inaktiverar kontokortsbetalningar efter att vissa kunder drabbats av bedrägeri
 4. OnePlus bekräftar stöld av kortuppgifter, upp till 40 000 kunder kan ha drabbats
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 3. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 4. Är det här kartongen för Samsung Galaxy S9?
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Får vi se ett Sony-flaggskepp med OLED-skärm i år?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vad anser du är minsta acceptabla nivån RAM i en Androidmobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons