Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Sony Ericsson lyssnar på kunderna – utlovar Gingerbread-uppdatering för X10i

Postat:
12:36 - 2011-03-25
Skribent:
Manny B
Kommentarer:

När Sony Ericsson i höstas uppdaterade sin androidflotta från det åldersstigna Android 1.6 till Android 2.1 så var det många som drog en lättnadens suck – äntligen kunde de känna att även om uppdateringen kom sent och att den inte helt kom ikapp konkurrenterna som var uppe på 2.2 så var telefonerna återigen mer än konkurrenskraftiga.

Något senare meddelade Sony Ericsson att 2.1 var den sista stora uppdateringen för X10-serien, samt X8, vilket genast fick konsekvenser i form av ett smärre uppror – kanske främst på Sony Ericssons egna produktblogg.

Sony Ericsson har nu, några månader senare, tänkt om och meddelar att X10i kommer att uppdateras till Android 2.3/Gingerbread trots allt (närmare bestämt Android 2.3.3), och att uppdateringen förväntas vara redo antingen i slutet av andra kvartalet eller i början av det tredje – alltså i juni eller juli månad.

Saxat från Rikard Skogbergs inlägg på Sony Ericssons blogg:

I have been working with this blog for almost 1 ½ years. After lots of interaction and discussion, by far the most intense discussions lately were around XperiaTM X10 Android upgrades. We earlier stated that we did not have plans for further upgrade of the XperiaTM X10 beyond Android 2.1 Éclair, which was correct at the time.

However, I am happy to inform you that this has changed. We plan to bring an upgrade to Android Gingerbread for the XperiaTM X10 to generic trade kits end Q2 / early Q3 this year. We have heard your requests all along but until today have not been able to confirm this. The great work on our 2011 products XperiaTM PLAY, XperiaTM arc and XperiaTM neo actually has enabled us to start the work in a special project bringing Gingerbread to the XperiaTM X10.

 
Uppmärksamma läsare har säkerligen snappat upp att det alltså handlar om X10i, det vill säga ”stora” X10. X10 mini, X10 mini pro och X8 kommer förbli på Android 2.1 – inga uppdateringar till 2.3 är i dagsläget aktuella. Efter uppdateringen till 2.3.3 så gör Sony Ericsson klart att det inte blir några fler större uppdateringar till X10i.
 

Via Sony Ericsson Product Launch Blog. Tipstack till Per, rodak, Roxen och Alexander!
 

Lägsta pris på Sony Ericsson X10 på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia neo på Prisjakt just nu:

 

 • Simon

  WOW det där kommer ge dom mycket gratis PR

  Starkt drag SE

 • fan vad rätt de gör! osåst bootloader, implementerar MT trots att det ”inte går”, fixar uppdatering ”för att kunderna ill det”… :) BRA jobb, SE! Kunderna är viktiga, lyssna på dem! :)

 • sajhe

  Detta kommer från den största (förut i alla fall) SE motståndaren som finns: Fucking good job. verkligen. jag är imponerad.

 • x10fan

  Härligt! Rätt väg att gå SE

 • Anonym

  Det var goda nyheter! Bra av SE att ta till sig av kritken och starkt att ändra ett beslut där efter.

 • Exore

  Känns som detta kom från ingenstans, mycket roligt att höra och grattis alla X10 ägare. Det är också ett ganska smart PR drag från SE:s sida strax före lanseringen av deras nya mobiler. Om denna positiva trend håller så ser SE:s framtid ljus ut.

 • jj

  Wunderbar! Då kanske det bli en SE nästa gång trotts allt! De gör ju lätt de läckraste lurarna.

 • Daniel

  Simon: tror du verkligen att det är gratis att rulla ut uppdateringar till mobiler?

 • Sneaky

  Verkligen goda nyheter. Detta kommer nog göra underverk för Sony Ericssons rykte. Verkar som de äntligen förstått att om kunderna känner sig väl behandlade, kommer de välja SE-mobiler igen.

 • Klashosh

  Man blir grymt sugen på en SE nästa gång när de bättrar sig så pass mycket hela tiden. Framtiden ser riktigt lovande ut för SE och dem med deras mobiler.

 • Kenneth

  SE verkar ha fatta två saker.
  1. En telefon kan inte bara vara snygg, den måste ha ett innehåll med.
  2. Man skall lyssna på sina kunder.

  Bra jobbat.

 • Groppe

  Väldigt bra av SE, men ärligt talat, på XDA är de ju i full färd med att porta Arc-romen till X10 så hur svårt kan det va för SE:s ingenjörer. Tio spänn på att de gör copy-paste från xda…

  (eller snarare, en långsiktig PR-strategi från SE, de så att säga ger sig själva möjlighet att lyssna på kunderna…)

 • Kenneth

  Haha, jag sålde min X10 för två dagar sedan eftersom den aldrig skulle uppdateras. Men grattis till er som fortfarande sitter med den.

 • Noctrl

  Kul nyhet. Kanske man kan tänka sig en SE i framtiden. Detta drag stärker nog SEs position i Android-världen!

 • Pzycic

  Underbart!

 • Lobo

  Gissningvis beror den här plötsliga kovändningen på att SE till Arc/Play/Neo ska ha tagit bort den tidigare så hårda integrationen mellan SE:s egna gränsnitt/apps och vanilla android. De använder mindre egen kod och mer av googles.

 • Villi

  @ Lobo
  Precis. Och detta är precis det vi hardcoregeekar har efterfrågat och sagt sedan dag ett. Ett alldeles för tungt och för djupt integrerat eget skal ställer till med elände för tillverkaren – och dess kunder.

  Tråkigt att inte kostymnissarna i SE:s ledning förstod det… men de ska ha beröm för att de nu har lyssnat på kritiken och tänkt om, snarare än att låta stoltheten stå i vägen och vägra ändra sig.

 • Gabriel

  Detta är vad jag kallar ett ultimatum! Tack Sony Ericsson, ni är bäst! Och till er haters, in your faces som tvivalde på SE:s service! SE won’t let you down!
  Sony Ericsson Make Believe!

 • stab

  Bra jobbat, bara 6 månader efter 2.3.3 släpptes.

 • Fnatte79

  Jisses… slog ner som en bomb.
  Tänkte byta ut min mot en Arc men nu sparar jag nog pengarna istället och uppgraderar min dator med en SSD och ett nytt grafikkort istället!
  :)

 • Khan

  Fett cred åt SE. Speciellt när de redan tagit all skit för att inte uppdatera X10i och alla mer eller mindre accepterat det nu. Att ändra sig så sent när det bara är kunder som redan köpt luren som kommer att ta till sig denna nyhet, desto mer respekt.

 • Villi

  @ stab
  Årets surkart: stab.

  Hur många andra tillverkare har hunnit släppa lurar med Android 2.3? Jag vill nog påstå att SE ligger i framkant numera.

 • Exore

  stab :Bra jobbat, bara 6 månader efter 2.3.3 släpptes. Rapportera inlägg 0

  Men dessa 6 månader lär vara likvärdigt eller snabbare än konkurrenterna. Jag räknar inte att min Desire lär få en officiell uppgradering innan mitten eller slutet på sommaren. Men som tur så finns det alternativa vägar så länge inte man låser ner bootloadern HTC!

 • Cim

  Detta gör mig ärligt talat förbannad….Gick och beställde ARC av den anledning att den ska hållas mer up-to-date osv. och för att X10:an inte skulle updateras mer…… Så går dem ut med detta när jag redan sålt min X10…..

  Känner mig lite smått lurad här ärligt talat. Dem säger: Nej det blir inga mer uppdateringar! Så kommer 2.3 ändå….. Inte helt OKEJ!

 • tobbe

  Hallelulia!!!!!! Då får den tjäna mig ett tag till då :D

 • Anders

  @ Cim
  Äh sluta nu. Det du får tänka på är att arcen är bättre på ALLT
  som x10 kunde. Och så kan den mer. Det är INTE samma telefon
  med ny mjukvara bara. Så, ta’t lugnt. Njut av fina arcen istället
  som är bättre än x10an på allt. :)

  Dessutom får arc vidare uppdateringar.. T.ex 2.4 osv.

  X10an kommer få 2.3.3 troligtivs – inget mer.
  Förutom patchar då.

 • Gabriel

  @Villi
  Så sant, och det var deras mål dessutom att vara främst när det gälelr android. och nu verkar det som att de levererar ny mjukvara. Everyone give it up for Sony Ericsson!

 • Anonym

  Kanon SE!!!!

 • Candyraver

  Tja…. dom har ju sagt dom vill va bäst på Android, nu bevisar dom det!
  Hoppas de kommer nått till oss Mini-ägare men orka vänta tills hösten… blir nog en annan mobil innan dess…

 • Gutt, det gillar vi ;)

 • Lobo

  Villi :@ Lobo Precis. Och detta är precis det vi hardcoregeekar har efterfrågat och sagt sedan dag ett. Ett alldeles för tungt och för djupt integrerat eget skal ställer till med elände för tillverkaren – och dess kunder.
  Tråkigt att inte kostymnissarna i SE:s ledning förstod det… men de ska ha beröm för att de nu har lyssnat på kritiken och tänkt om, snarare än att låta stoltheten stå i vägen och vägra ändra sig.
  Rapportera inlägg 0

  Absolut. Och det är även schysst av SE att släppa den här nyheten före Arc/Play börjat säljas på allvar då det helt säkert kommer påverka folks val av telefon.

 • Robert S

  To little, to late.
  Dom kan inte göra nånting för att reparera x10 fiaskot tycker jag.
  Att ge x10:an gingerbread som förmodligen kommer landa i höst då telefonen börjar bli rätt gammal tycker då jag är ett bevis på hur trögtänk och korkad dom är på SE.
  Kommer inte bli SE på riktigt länge för mig och kommer fortsätta så när dom fortsätter visa sin ignorans och okunskap.
  Men för den delan är det ju positivt att x10:an får det den förstjänar i slutändan. Om ändå på tok för sent då i alla fall jag har bytt ut den.

 • Tiny Turtle

  Simon :WOW det där kommer ge dom mycket gratis PRStarkt drag SE Rapportera inlägg +4

  Gratis?

  Cim :Detta gör mig ärligt talat förbannad….Gick och beställde ARC av den anledning att den ska hållas mer up-to-date osv. och för att X10:an inte skulle updateras mer…… Så går dem ut med detta när jag redan sålt min X10…..Känner mig lite smått lurad här ärligt talat. Dem säger: Nej det blir inga mer uppdateringar! Så kommer 2.3 ändå….. Inte helt OKEJ! Rapportera inlägg 0

  Prova att använda den riktiga multitouchen på Arcen och tyck synd om de som sitter kvar med X10:an istället. :)

 • Twisted1

  Har fan inte mycket till övers vad gäller SE men detta är ju riktigt bra gjort. I min mening är gingerbread en minst lika stor uppgradering som att gå från 2.1 till 2.2. I synnerhet vad gäller användarupplevelse och hur mycket mera smooth UI’t är.

 • Per

  Daniel :Simon: tror du verkligen att det är gratis att rulla ut uppdateringar till mobiler? Rapportera inlägg 0

  Nej det kostar MÅNGA miljoner i utveckling, dokumentering, tester, godkänningar från operatörer med mera… så det är DYRT!

 • Karl

  Robert S :To little, to late. Dom kan inte göra nånting för att reparera x10 fiaskot tycker jag. Att ge x10:an gingerbread som förmodligen kommer landa i höst då telefonen börjar bli rätt gammal tycker då jag är ett bevis på hur trögtänk och korkad dom är på SE. Kommer inte bli SE på riktigt länge för mig och kommer fortsätta så när dom fortsätter visa sin ignorans och okunskap. Men för den delan är det ju positivt att x10:an får det den förstjänar i slutändan. Om ändå på tok för sent. Rapportera inlägg 0

  För gammal för vadå?

 • Anonym

  @Robert, är någon annan snabbare med 2.3 menar du? Noterar ingen HTC, Samsung med 2.3 av dagens modeller… tycker du har helt fel när du säger att det är ”för sent”.

  SE gör rätt som omvärderade att _INTE_ uppdatera och nu uppdaterar med det senaste.

 • Bo

  SE lyssnar på kunderna som har X10, och skiter i de som har X10 mini, etc.

  Som det ser ut nu iaf.

 • Mohammed

  Bra för alla som har x10 alla vi som har x8an lär väl ändå inte få nån jävla uppdatering det suger ju!

 • jerpo

  Måste få gratulera SE marknadsstrateger för ett ypperligt arbete. Först vågar man spela kortet ”Ingen uppdatering” och få ta en del skit för det. När man sedan presenterar denna uppdatering, dessutom i samband med Arc releasen. Vänder man allt motstånd i ett slag. Imponerande skickligt arbete !

 • Ante

  Men hur blir det för oss som sitter med operatörs brandade lurar??
  Kommer Telekom att släppa sin brandning så det går att uppgradera?

 • Anonym

  @ stab 2.3.3 släpptes för ca 1 månad sen.

 • doktorn

  Självklart är det ju X10i som först och främst ska hållas vid liv längst. Det är ändå den som var flaggskeppet. Jag förstår inte de som klagar på att mini och x8 inte får uppdateringar av SE. Hur kan ni förvänta er något sådan med priset ni betalade för dem?
  Det här däremot är ett beslut som man som kund har förväntat sig. Bra att det också blir av.
  Min nästa telefon blir antagligen en från Sony Ericsson.

 • m

  jerpo :Måste få gratulera SE marknadsstrateger för ett ypperligt arbete. Först vågar man spela kortet “Ingen uppdatering” och få ta en del skit för det. När man sedan presenterar denna uppdatering, dessutom i samband med Arc releasen. Vänder man allt motstånd i ett slag. Imponerande skickligt arbete ! Rapportera inlägg +1

  Håller med. Detta är både bra och dåligt med andra ord…gillar inte firmor som spelar med sina kunders förtroende.

 • Bo

  @ doktorn

  Åh, nej, vad dumma vi är. Att tro att tillverkaren ska uppdatera sina produkter, så korkat.

 • simon

  gratis pr genom att det inte är en reklamkampanj
  Kallas gratis pr i företagsvärlden då för alla ni som undrar

 • Martin

  Oj, vilken oväntad vändning! Tycker det är starkt av SE att vara tydliga vad som gäller, och att kunna ändra sig. Synd såklart att X8 och X10 mini inte får 2.2, lite märkligt också eftersom det inte finns någon SE ersättare för dessa modeller och de fortsätter att säljas.

 • Slappy

  HOLY SHIT VI SKALL FÅ GINGERBREAD :D:D:D:D:D:D::D:D:D:D:D:D:D FUCKING AWESOME!

 • Johan

  Detta förklarar varför det kom en uppdaterad certifierad mjukvara till X10 den 10 Mars. Först ttodde jag att det var för USA och 2.1. Håller tummarna att det är 2.3.3

  http://www.ptcrb.com/ctiastaff/complete/view_complete_request.cfm?modelid=16755

 • Thoast

  @ Bo
  ni fick ju uppdateringen till 2.1!

  Tycker inte heller man kan kräva oändligt med uppdateringar till en telefon man betalat ca 2000kr för när det kostar massor massor att göra det…

 • Svempa

  Kan någon vänlig själ berätta om vad förbättringarna är då från 2.1 till 2.3 för oss som inte är så superinsatta i saker och ting? :-)

 • Amiga

  Hmm först blev jag glad över nyheten, men efter att glädje ruset lagt sig är jag mest arg. Medlemmar på XDA har nästan en färdig 2.3.3 idag, hur kan det ta 3-4 månader för SE att få fram sin egen?

  Att dom sen inte uppdaterar hela x10 flottan är skamligt. Jag ser många fler på stan med en mini än med storebror x10i. I kväll skall jag installera 2.3.3 på min x10i :-P

 • nioh

  Detta gör mig jätteglad. X10i den bästa Nalle jag har ägt!
  Då får X10:an äntligen ett operativ som kan utnyttja resurserna i den.
  Tack SE!

  Detta drag gör helt plötsligt ett köp av X10i intressant igen, den är prisvärd just nu och med gingerbread på ingång får man framtidssäkerheten. För hårdvaran är inte high-end längre, men den är fortfarande bra!

 • Thoast

  @ Svempa
  läs och begrunda =)

  http://developer.android.com/sdk/android-2.2-highlights.html
  http://developer.android.com/sdk/android-2.3-highlights.html

  Personligen tycker jag det känns en rätt stor skillnad i hela systemet mellan 2.2 och 2.3, fast då bytte jag visserligen från en Galaxy S till en Nexus S

 • Toha

  @Amiga

  Sluta gnälla! Gå och ladda ner en XDA developer version…..
  Har själv ingen SE men är glad för alla SE ägare som får en uppdatering. Främst för att det inte fastna på 2.1 vilket 2.2 är den stora anledningen till en uppgradering. 2.3.3 är dock en fin bonus :-)

 • Anonym

  Bra val av Sony Ericsson även om det kanske kunde tagits beslut om det tidigare.
  Att x10 mini/pro/x8 inte får det är väl ingen större förlust eftersom majoriteten som äger dessa nog inte bryr sig så mycket att det skulle kännas värt för SE att lägga resurser på det nu. Har själv en X10 mini pro.

 • Nervsjuk

  Hoppas de uppdaterar kerneln också till senaste Linuxversionen.
  Det skulle vara mumma. Då kan ju ”hjältarna” på XDA uppdatera den ännu längre fram i tiden.
  Denna uppdateringen är bra gjort av dem i vilket fall som helst.
  1 års uppdateringar tycker jag är ett krav på en ”flaggskeppsmobil”.

 • Daniel

  Tycker det är skamligt att strunta i Mini-ägarna. Om man nu vill ha en stor klump till telefon i fickan finns ju Arch att tillgå, för oss som inte vill det finns ju inget alternativ!

 • J.

  @ Amiga
  XDA behöver inte dokumentera eller göra någon som helst acceptanstest på sin kod. Det är inte heller någon som skulle får för sig att stämma XDA om telefonen slutar fungerar p.g.a. en custom rom.

  Att de inte uppdaterar mini/pro och x8 är synd, men förståeligt. X10i uppdateringen är antagligen väldigt likt mjukvaran från Arc medans en uppdatering till övriga i familjen skulle kräva genomgående ändringar i gränssnittet för att få det att fungera på de mycket mindre skärmarna. Sen att mini/pro och x8 ligger lite i budget-nischen gör att det är lättare att acceptera att SE inte lägger ner lika mycket resurser som på x10i.

 • pippen1001

  FAN jag vill också ha flash satans idioter på se

  sitter på en x10 mini pro

 • Skinksallad

  @ pippen1001
  Fast du hade ändå inte fått Flash, din hårdvaruplattform är inte tillräckligt kraftig…

 • Christian

  pippen1001 :FAN jag vill också ha flash satans idioter på se
  sitter på en x10 mini pro
  Rapportera inlägg 0

  Flash får vi inte som sitter på en den plattformen
  tex. x10 mini, x10 mini pro, x8 och även Zte blade som jag själv sitter med.
  Varken 2.2 eller 2.3 kan göra något där då vår 600mhz prolle är lite för trött för det tyvär.

 • diordnA

  Trevligt att SE vågar tänka om. X10i var när den kom en flaggskeppstelefon, klart att man ska hänga kvar vid en sådan modell och uppdatera lite längre än de billigare syskonen.

 • daki

  Hmm, om jag inte missminner mig betyder detta att SE den enda tillverkaren som officiellt uppdaterat sin första android telefon 3 hela android versioner.

 • Welph

  Tur att det finns proffsiga kodare på XDA-forumt som löser detta åt oss mini-användare. Vad ska vi med SE till egentligen, förutom att leverera hårdvaran…..

 • Defacto

  Hatten av för SE. Stärker även deras position för deras nya telefon.

 • jg

  Bra jobbat Sony Ericsson, se nu till att fixa 2.3.3 för x8:orna också, vi har en del sådana i familjen….

 • Jonas

  Amiga :Hmm först blev jag glad över nyheten, men efter att glädje ruset lagt sig är jag mest arg. Medlemmar på XDA har nästan en färdig 2.3.3 idag, hur kan det ta 3-4 månader för SE att få fram sin egen?Att dom sen inte uppdaterar hela x10 flottan är skamligt. Jag ser många fler på stan med en mini än med storebror x10i. I kväll skall jag installera 2.3.3 på min x10i :-P Rapportera inlägg +1

  Men seriöst, klart nån IDIOT måste klaga, nu när vi faktiskt får 2.3. Ja då är det klart det skall klagas på att det tar lite tid. Ja, killarna över på XDA har lyckats med 2.3. Men har du testat den? Det har jag och visst den fungerar, om man står ut med låsningar, omstarter, en så varm telefon att du kan stega ägg på den under laggning osv. Jag antar att SE, liksom dom flesta andra tillverkare vill att mjukvarorna skall testas och kontrolleras NOGA, INNAN uppdateringarna nåt slut konsumenten. Ursäkta att jag i början av mitt inlägg kallade dig idiot, men jag tyckte det va det namnet som verkade passa dig bäst.

  mvh Jonas.

 • Anonym

  @daki

  Samsung Galaxy S har gått från 2.1 till 2.2 och 2.3 är på gång.

 • daki

  @ Anonym
  Mmm. Men det är bara två versioner, X10 började på 1.6 och slutar på 2.3 dvs tre versioner :). Visst de släppte aldrig en 2.2 uppdatering men jag tycker ändå det är mer imponerande än det Samsung gjort.

 • Jonathan

  Men resten av xperia-familjen då?!

 • Anonym

  @daki

  Jag tycker inte det är så imponerande.
  Android-versionen för X10 har hela tiden legat efter Android-versionen för Galaxy S och 2.3 verkar också komma före till Galaxy S (på våren, möjligen i slutet
  av mars enligt Samsungs officiella Twitter-konto).
  Och antal uppdateringar har varit lika många.

 • mr carter

  Jonathan :Men resten av xperia-familjen då?! Rapportera inlägg 0

  får inget

 • Robert

  Detta avgör det hela, nu bokar jag en Arc! :)

 • Jonas

  Robert :Detta avgör det hela, nu bokar jag en Arc! :) Rapportera inlägg 0

  Ja, denna nyhet är faktiskt ett VÄLDIGT bra argument för att nästa telefon skall bli en ARC, nästan att man tror det var planerat från Sony Ericssons sida ;)

 • Johan

  SE är helt klart på rätt spår nu.

 • freezylocc

  På tiden..

 • Nickek

  Detta höjde SE något enormt i mina ögon, way to go SE ;)

 • sneaky

  @ Jonas
  Definitivt planerat. Tror de märkte att ingen litade på deras löften om att bli bättre på att uppdatera. Men nu tror jag få kan tvivla längre. Väldigt bra drag.

 • Ante

  Mycket trevlig nyhet!
  Är riktigt nöjd med CyanogenMod med Android 2.2.1 men att få 2.3.3 är så nice!
  Stort tack SE!

 • Bylund

  Till alla er som klagar på att det inte kommer till X10 Mini/Pro och X8 förstår jag mig inte på.
  SE har sedan LÄNGE sagt att de inte kommer uppdatera någonting i X10 serien så ni borde väl fått in detta vid det här laget. Att dom sedan ändrar sitt beslut är ENORMT starkt gjort och visar att dom lyssnar på oss som konsumenter. Visst det är ”bara” till X10i men det är uppdatering som ingen vågat tro på egentligen.
  Skönt att man har en Arc bokad för det känns ännu mer rätt nu efter detta!

 • jjulia

  bra, kan inte samsung banka in lite vett i skallen och fixa en uppdatering till spican då, för oss som inte orkar bry oss om att roota?

 • Twisted1

  CM7 finns väl till x10i också, den är väl i RC2 stadiet redan? För den som vill ha 2.3.3 redan nu, och garanterat mkt snabbare bättre än SE stock rom.

 • mrNoodles

  Kul att läsa allt gnäll, först var det fel att det inte kom, nu är det fel när en nyare version kommer..
  Ni är pinsamma!

 • Anders

  Det jag saknar med att 2.2 inte kommer på X10mini (och X8) är detta (från Androids webbplats):

  ”Dalvik Performance Boost: 2x-5x performance speedup for CPU-heavy code over Android 2.1 with Dalvik JIT.”

  Det är bara detta som jag saknar, resten är ok. Men man kan ju inte få delar av uppgraderingen :) Som någon skrev, det är en budgettelefon, man kan inte kräva samma saker som en top of the line-telefon som X10 var. Hårdvaran är helt enkelt billig men inte tillräckligt bra för nyare Android.

  Men jag skulle vilja se en ny Android från SE med samma formfaktor men med bättre HW som klara av Android 2.3.

  Ni som klagar på SE för att det tar så lång tid, tänk på att det är MÅNGA som är beroende av att uppdateringen av telefonen fungerar bra. Så de måste göra MÅNGA omfattande tester för att hitta många buggar.
  Sedan skall operatörerna åxå göra många tester innan de skickar ut uppdateringarna till kunderna. Snubbarna på XDA skiter i (som i ”tar inget som helst ansvar”) om uppgraderingen misslyckas och din telefon blir lika användbar som en tegelsten. Det är bra för de som vågar/vill och är medveten om riskerna (de är inte helt försumbara) med deras uppdateringar. Även om kameran inte klarar av att filma i samma upplösning som SE och att massa saker inte fungerar 100%. De gör ett bra jobb utan att ha stöd från SE om hur hårdvaran exakt ser ut.

  Nej, heder åt SE att de i vart fall uppdatera X10i till 2.3.3. Speciellt som de ju redan har mycket av detta gjort i SE Arc.

  Nej, snyggt jobbat säger jag.

 • Vispen74

  Ni som sitter på en mini eller mini pro, upp med hakan!

  Jag kör Android 2.2 på min X10 mini, och det är som en ny telefon. Så otroligt rapp och följsam. Vill ni också göra det? Busenkelt!
  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=961707
  Stabilt och bra, fungerande kamera och hela kittet. Så varför sitta och tjura med 2.1 när 2.2 finns färdigt, bara att slänga in. När ni slängt in 2.2 är det sedan bara att installera Adobe flash från market. Funkar kanon och rekommenderas skarpt! Jag kör min X10 mini som jobb telefon vilket kräver stabilitet, och detta ÄR stabilt.
  Ångrar man sig finns ju SEUS att återställa till original med, så vad är problemet?

 • Bosse

  Tydligen gäller det i första hand obrandade lurar. Hur det blir för oss andra är inte klart än. ”Regarding possible customized operators kit we will have to get back with more information on this at a later stage. But we want to be very clear already at this stage on the fact that some of you may not get this upgrade.” Bara att hoppas att även brandade mobiler i Sverige kan få uppgraderingen.

 • Dawe199

  @ daki
  Ja visst är dom, men det är väl klart när dom släpper den med 1.6 när redan 2.1 fanns. korkat!

 • Vispen74

  Blev jag plötsligt osäker om jag har flash på min mini (som ligger kvar op jobbet)… Kanske var det bara på min stora rootade X10 som jag hittade flash på market. Oavsett blev det en 10 ggr bättre telefon i alla fall med 2.2 på mini.

 • rx
 • Adolf

  Grattis alla x10ägare!

 • Grotesco

  Fördelen med en officiell SE-Rom vs de XDA-Romar som finns nu är ju att SEs är en äkta 2.3.3 med t.ex inbyggd wi-fi-tethering. XDA-romarna har ju fortfarande en 2.1-kärna. SE behöver ju inte knäcka boot-loadern, de har ju ”nyckeln”

 • Twisted1

  @ Grotesco

  Det är därför man använder en AOSP rom’s som CM7 tex.

 • VonL

  Sony Ericsson är helt klart påväg in på rätt spår. Bra att höra.

 • Sentow346

  Vad är den stora skillnaden på 2,1 och 2,3?

 • Groppe

  @ Sentow346
  2.3 är mycket snabbare, flyter bättre på i stort sett allt.

  Steget är antagligen lika stort som när vi gick från 1.6 till 2.1

 • Grotesco

  Andra viktiga förbättringar med 2.3 är att du kan dela ut internetuppkopplingen, inbyggt exchangestöd (utan tredjepartsprogram och root). Flash fungerar också på Android 2.2 och högre.

 • Grotesco

  @Twisted1

  Men drn ROMen bygger har ju ändå 2.1 i grunden eftersom att bootloadern inte ör knäckt. Så ingen native tethering på den, eller hur.

 • uno

  diordnA :Trevligt att SE vågar tänka om. X10i var när den kom en flaggskeppstelefon, klart att man ska hänga kvar vid en sådan modell och uppdatera lite längre än de billigare syskonen.

  Vet inte om jag köper ditt reonemang. Om telefonen inte är flaggskeppig eller inte har ingen betydelse. Om man köper en produkt ska man kunna lita på att den blir uppdaterad oavsett modell. Du betalar pengar för märkesnamnet SE, och märkets status definieras av samtliga produkter som säljs under märkesnamnet. Kan såväl Apple som Kinesiska billighetsmärken leverera uppdateringar så borde det vara möjligt även för SE.

  Detta är dock en bra början, och skulle de ombestämma sig även i fråga om X8 och X10 mini serien, så skulle SE definitivt återigen hamna på min lista över köpbara telefoner. Såväl ARCen som deras nya skapelse med tangentbord är sanslöst väldesignade och skulle lätt kunna frammana ganska mycket ”vill ha känsla” om jag visste att SE brydde sig om sina kunder även efter köpeskillingen erlagts. Att dessa nya SE telefoner dessutom kommmer med ganska nya OS versioner gör inte saken sämre.

  Kanske finns det hopp för SE trots allt.
  men de måste ändra sin uppdateringspolicy från ”upp tilll två år” till ”minst två år”. Och dessa mint två år måste räknas från när du köper telefonen inte fårn när telefonen släpptes på marknaden.

  Hur som helst, bra gjort SE

 • Grotesco

  Amiga :[SNIP] Medlemmar på XDA har nästan en färdig 2.3.3 idag, hur kan det ta 3-4 månader för SE att få fram sin egen?[SNIP]Rapportera inlägg +3

  Det är lite skillnad på att släppa en ROM som mobilleverantör och som XDA. Som XDA kan du ju säga. Nä… det funkar inte med ”standardprogrammet”, men om du laddar hem Det här från Market så funkar det.

  Som professionell levernatör av prgramvara som företag så finns det en hel uppsättning testfall för telefonen som ska gås igenom. Alla specade funktioner bör gås igenom och vid en ändring av någon del av programvaran så körs regressionstester på resten av programvaran.

  Att du överhuvudtaget ens kan komma på tanken att jämföra SE med XDA visar ju bara att du inte har en aning om hur mjukvaruutveckling fungerar.

  Att XDA gör ett jättebra jobb håller jag med om, och jag har installerat Multi-Touch, JIT m.m. enligt deras guider på min privata X10.
  Alla XDA-fixar och ROM’ar har ju en disclaimer: Om det inte funkar, skyll inte på mig. Den här programvaran kan ”bricka” din telefon

  Om SE skulle släppa en ROM som i vissa lägen kunde bricka telefonen så skulle de få så mycket skit att det vore helt rökta på mobilmarknaden för ett långt tag framåt. De kan inte heller säga: Nej vår sms-programvara funkar inte att skicka sms till telefoner av det här slaget… Eller: Om du vill surfa: ladda hem Dolphin Browser för då funkar det.

  Om nu SE har tagit ett beslut att ändå uppdatera X10 till 2.3.3 så välkomnar jag det! Och så får man förlita sig på XDA om man vill ha en nyare programvara på X10 mini, mini pro och X8.

  Tumme upp SE!

 • Don

  uno
  …men allvarligt talat hur många idag har en telefon längre än 2 år???
  och med ditt resonemang så skulle du alltså kräva minst 2 år om du köpte än X10 idag…? Vilken värld lever du i…?

 • Jonas

  uno :

  diordnA :Trevligt att SE vågar tänka om. X10i var när den kom en flaggskeppstelefon, klart att man ska hänga kvar vid en sådan modell och uppdatera lite längre än de billigare syskonen.

  Vet inte om jag köper ditt reonemang. Om telefonen inte är flaggskeppig eller inte har ingen betydelse. Om man köper en produkt ska man kunna lita på att den blir uppdaterad oavsett modell. Du betalar pengar för märkesnamnet SE, och märkets status definieras av samtliga produkter som säljs under märkesnamnet. Kan såväl Apple som Kinesiska billighetsmärken leverera uppdateringar så borde det vara möjligt även för SE.Detta är dock en bra början, och skulle de ombestämma sig även i fråga om X8 och X10 mini serien, så skulle SE definitivt återigen hamna på min lista över köpbara telefoner. Såväl ARCen som deras nya skapelse med tangentbord är sanslöst väldesignade och skulle lätt kunna frammana ganska mycket “vill ha känsla” om jag visste att SE brydde sig om sina kunder även efter köpeskillingen erlagts. Att dessa nya SE telefoner dessutom kommmer med ganska nya OS versioner gör inte saken sämre.Kanske finns det hopp för SE trots allt. men de måste ändra sin uppdateringspolicy från “upp tilll två år” till “minst två år”. Och dessa mint två år måste räknas från när du köper telefonen inte fårn när telefonen släpptes på marknaden.Hur som helst, bra gjort SE Rapportera inlägg 0

  Du är galen. Det är självklart att man kan förvända sig mer av en dyrare modell än av den billigare. Köper man en premium telefon så kan man förvänta sig en premium support och uppdateringstakt. Väljer man däremot att gå på ett billig budget alternativ, ja då får man vad man betalar för.

 • Gyllen B

  fasen va nice, efter att man blev besviken över att inte komma över 2.1 är detta jätte kul. Men mycket man läser om här är gnäll, vilket tar mycket av glädjen.

  Tack SE.

 • Patrik

  Blir lite irriterad på alla X10-ägare som nu klagar på att vi med ”småsyskonen” fortfarande är irriterade på SE.
  När ingen telefon skulle uppdateras klagade vi TILLSAMMANS på SE.
  Nu tycker ni att bara för att ni ska få en uppdatering ska vi vara nöjda?
  Jag har köpt en telefon med ett OS som bygger runt uppdateringar från Google, att sedan SE anser att dom inte har lust att uppdatera mer än stora X10an gör mig bara mer förbannad än om ingen av telefonerna blivit uppdaterade.
  Är i min bok oväsentligt om telefonen kostade 5000 eller 2500. Varför ska en billigare telefon inte uppdateras?
  Min nästa telefon kanske hade blivit en Arc/Xperia Pro om jag fått min Mini Pro uppdaterad, men efter detta är det : Hej då Sony Ericsson

 • Danne

  @ Robert S
  Smaken är delad, kör SE och kommer göra det länge än. Det är rätt att ha en SE, Volvo, SjööSandström et c när man är ute i Europa och träffar kunder. Det är ytterligt få länder med 10 milj. invånare som har något liknande. SEs alla modeller är inte fullträffar, men vilken mobiltillverkare lyckas med det …

 • M

  Danne :@ Robert S Smaken är delad, kör SE och kommer göra det länge än. Det är rätt att ha en SE, Volvo, SjööSandström et c när man är ute i Europa och träffar kunder. Det är ytterligt få länder med 10 milj. invånare som har något liknande. SEs alla modeller är inte fullträffar, men vilken mobiltillverkare lyckas med det … Rapportera inlägg 0

  Här förstår jag ingenting. Varken SonyEricsson eller Volvo är svenska företag.

 • Anonym

  Anledningen till att X8, X10m/pro inte kan få 2.3 är att de inte stöder MT bland annat. så man undrar hur dom har fåt in 2.3 i X10 som bara har DT?

 • Anonym

  Patrik :Är i min bok oväsentligt om telefonen kostade 5000 eller 2500. Varför ska en billigare telefon inte uppdateras?</p

  Därför att en budgetlur kanske inte klarar av de senaste versionerna vettigt?
  Därför att en budgetlur inte har lika mycket avsatt för utveckling?

  Sen är jusst X10 mini lite speciell, med riktigt låg upplösning som behöver en hel del speciallösningar av android för att fungera vettigt, hurvida det är lätt eller svårt att porta till nyare versioner av android vet jag inte men SE har själva sagt att man förlitat sig på odokumenterade funktioner för att få ihop det och sådant kan ändras friskt mellan androidversionerna så jag kan mycket väl tänka mig att det är betydligt svårare att få in gingerbread på en mini, t.ex.

 • Anders

  Att SE valde att köra gb till stora är självklart. Lilla kräver mycket jobb, ej den lilla. Ej binärkompatibla med varandra.
  Har bägge. Nöjd med 2.1 till den lilla.

 • Chrille

  Om SE vore det minsta smarta skulle de släppa gingerbread till X8 också. De skulle sålt X8:or som aldrig förr och de mängder av kunder som redan köpt X8 skulle kunna tänka sig en SE nästa gång de köper telefon. Det är troligtvis den SE telefon som är lättast att fixa uppgraderingen till också.

 • Patrik

  Anonym :

  Patrik :Är i min bok oväsentligt om telefonen kostade 5000 eller 2500. Varför ska en billigare telefon inte uppdateras?</p

  Därför att en budgetlur kanske inte klarar av de senaste versionerna vettigt? Därför att en budgetlur inte har lika mycket avsatt för utveckling?Sen är jusst X10 mini lite speciell, med riktigt låg upplösning som behöver en hel del speciallösningar av android för att fungera vettigt, hurvida det är lätt eller svårt att porta till nyare versioner av android vet jag inte men SE har själva sagt att man förlitat sig på odokumenterade funktioner för att få ihop det och sådant kan ändras friskt mellan androidversionerna så jag kan mycket väl tänka mig att det är betydligt svårare att få in gingerbread på en mini, t.ex. Rapportera inlägg 0

  Har heller aldrig krävt 2.3.3 eller att en ”budgettelefon” ska uppdateras i evighet och alltid ha det senaste, MEN, SE’s problem från början är att dom inte skippade 2.1 uppdateringen och gick direkt till 2.2.
  Sen gjorde man bort sig ännu mer genom att säga att dom inte tänkte uppdatera förbi 2.1, och i min bok har man återigen gjort bort sig genom att bara uppdatera en liten del av sina 2010-års Xperia telefoner.
  HTC lyckades ju fått ut 2.2 till Wildfiren, och Samsung är på gång/har uppdaterat sina ”budgetlurar”, vad är det som gör SE’s utvecklare så inkompetenta att dom inte kan slutställa uppdateringar även till Xperia 10 Mini, Xperia 10 Mini Pro och Xperia 8?

 • Hasse

  Att få in 2.3 i mini/pro/x8 borde väl vara lika lyckat som att installera Windows 7 på en 486:a med 8 MB ram och 400 MB HDD? Eller kanske streama HD-film över 56 Kb.

 • Patrik

  Hasse :Att få in 2.3 i mini/pro/x8 borde väl vara lika lyckat som att installera Windows 7 på en 486:a med 8 MB ram och 400 MB HDD? Eller kanske streama HD-film över 56 Kb. Rapportera inlägg 0

  http://androidandme.com/wp-content/uploads/2010/12/morrildl-gingerbread-tweet.jpg

 • rx

  Jag tror att något som många missar är målgruppen. En riktigt ”tekniknörd” eller någon med lite större krav väljer i 9 fall av 10 en X10 över en X8 eller en X10 mini/mini pro (vilket de flesta läsare här borde ha gjort).

  Så av de användare som har en X10 mini/mini pro eller X8, så är nog över 90% omedvetna om vad Android version är, och av de 10% som vet, så bryr sig kanske 10-30% (dvs 1-3% av alla) att köra det senaste.

  Min kusin har en X10 mini pro. Jag frågade henne vilken version hon använde, hon visste inte. När jag fick klämma på den så hade den version 1.6. Jag frågade om jag skulle uppdatera till 2.1 åt henne. Hennes svar var nej.

  Av X10 användarna däremot så vet nog över 80% vad en android version är för något. Och säkert 25-50% av de (dvs 20-40% sammanlagt) vill köra det senaste och ”hetaste”.

 • Yellowzombie

  Som att kasta pengar i sjön SE..

 • Grotesco

  Vet inte hur många jag har hjälpt att uppdatera sina x10 mini, mini pro och x8 till 2.1 som inte hade en blekaste om vilken androidversion de hade och vilken som var den senatse. De var glada att de hade en mobil med mejl, facebook och kamera. ;)

  Så versionshetsen är bara bland vissa tekniknördar ;)

 • uno

  Jonas :

  uno :

  diordnA :Trevligt att SE vågar tänka om. X10i var när den kom en flaggskeppstelefon, klart att man ska hänga kvar vid en sådan modell och uppdatera lite längre än de billigare syskonen.

  Vet inte om jag köper ditt reonemang. Om telefonen inte är flaggskeppig eller inte har ingen betydelse. Om man köper en produkt ska man kunna lita på att den blir uppdaterad oavsett modell. Du betalar pengar för märkesnamnet SE, och märkets status definieras av samtliga produkter som säljs under märkesnamnet. Kan såväl Apple som Kinesiska billighetsmärken leverera uppdateringar så borde det vara möjligt även för SE.Detta är dock en bra början, och skulle de ombestämma sig även i fråga om X8 och X10 mini serien, så skulle SE definitivt återigen hamna på min lista över köpbara telefoner. Såväl ARCen som deras nya skapelse med tangentbord är sanslöst väldesignade och skulle lätt kunna frammana ganska mycket “vill ha känsla” om jag visste att SE brydde sig om sina kunder även efter köpeskillingen erlagts. Att dessa nya SE telefoner dessutom kommmer med ganska nya OS versioner gör inte saken sämre.Kanske finns det hopp för SE trots allt. men de måste ändra sin uppdateringspolicy från “upp tilll två år” till “minst två år”. Och dessa mint två år måste räknas från när du köper telefonen inte fårn när telefonen släpptes på marknaden.Hur som helst, bra gjort SE Rapportera inlägg 0

  Du är galen. Det är självklart att man kan förvända sig mer av en dyrare modell än av den billigare. Köper man en premium telefon så kan man förvänta sig en premium support och uppdateringstakt. Väljer man däremot att gå på ett billig budget alternativ, ja då får man vad man betalar för. Rapportera inlägg +4

  Ja, du har rätt i att man vanligtvis får vad man betalar för, men det stämmer inte riktigt i det här fallet. En del billiga Kinesiska märken har varit ganska bra på att uppdatera. Kan dessa märken uppdatera sina billiga lurar så borde SE också kunnA göra det. Man skulle ju naturligtvis kunna förklara skillnaden på att dessa märken har sämre produktkvalitet, men jag är inte så säker på att det är så stor skillnad. Det är faktiskt inte så länge sedan en del SE modeller försvan från brittiska butikshyller just på grund av dålig produktkvalitet. Visserligen inga Android modeller, men ändå.

  Du får heller inte glömma att många är beredda att betala lite mer för att få en mobil av ett känt märke som SE, än någon okänd Huawei lur. De är beredda att göra detta för att de förväntar sig bättre kvalitet och bättre service.

 • uno

  Don :uno …men allvarligt talat hur många idag har en telefon längre än 2 år??? och med ditt resonemang så skulle du alltså kräva minst 2 år om du köpte än X10 idag…? Vilken värld lever du i…? Rapportera inlägg +1

  Bilfabrikanter håller support en viss tid efter att sista bilen av en viss modell rullat av bandet, varför skulle inte telefontillverkare kunna göra detsamma. Du har rätt i att de flesta av oss nog vill byta telefon oftare än vart tredje år, men det finns en hel del arbetsplatser där chefen tittar snett på dig om du vill ha en ny smartphone oftare än så.

 • ZaInT

  Riktigt dåligt att bara låta Minin vara en gång till.

 • Pontus

  X8:n släpptes efter 2.2 och då hade den 1.6 och sen släppte de en uppdatering till 2.1
  Och ni som tror att mobilen blir lånsammare av nyare android så har ni fel för den blir snabbare (Dalvik-JIT i 2.2, garbage collector i 2.3…)

 • Istvan

  Min kommentar till det hela:
  ”Frankly my dear, I don’t give a damn…”

  (även om jag själv har Mini Pro och inte storebror)

 • dragontrumpetare

  M :

  Danne :@ Robert S Smaken är delad, kör SE och kommer göra det länge än. Det är rätt att ha en SE, Volvo, SjööSandström et c när man är ute i Europa och träffar kunder. Det är ytterligt få länder med 10 milj. invånare som har något liknande. SEs alla modeller är inte fullträffar, men vilken mobiltillverkare lyckas med det … Rapportera inlägg 0

  Här förstår jag ingenting. Varken SonyEricsson eller Volvo är svenska företag. Rapportera inlägg 0

  Tja… Beror ju på vilken del av volvo du snackar om. Personvagnar är Kinesiskt, men lastbilstillverkning m m är Svenskt så jo, Volvo är svenskt. Sony Ericsson är Svensk-japansk Joint venture företag där Sony och Ericsson äger hälften vardera, så jo Sony Ericsson är svenskt, lika mycket som det är Japanskt.

 • dragontrumpetare

  Patrik :Blir lite irriterad på alla X10-ägare som nu klagar på att vi med “småsyskonen” fortfarande är irriterade på SE. När ingen telefon skulle uppdateras klagade vi TILLSAMMANS på SE. Nu tycker ni att bara för att ni ska få en uppdatering ska vi vara nöjda? Jag har köpt en telefon med ett OS som bygger runt uppdateringar från Google, att sedan SE anser att dom inte har lust att uppdatera mer än stora X10an gör mig bara mer förbannad än om ingen av telefonerna blivit uppdaterade. Är i min bok oväsentligt om telefonen kostade 5000 eller 2500. Varför ska en billigare telefon inte uppdateras? Min nästa telefon kanske hade blivit en Arc/Xperia Pro om jag fått min Mini Pro uppdaterad, men efter detta är det : Hej då Sony Ericsson Rapportera inlägg +1

  Jag tycker det handlar om prioritering. Jo, jag har stora X10, men även haft de mindre. Just nu är det väl någon snäll tekniker på Sony Ericsson som fortsatt knåpa på just X10 och därför lyckats bevisa för ledningen att 2.3 kan föras in i X10 utan problem. De andra 3 har ju ett interface som nog tar mycket längre tid att fixa till. De måste alltså kompilera ifrån början och troligen därför tar det längre tid. Men jag tror faktiskt att de små också kommer att höjas i slutändan. Men de har en ny flotta 2011 att putsa på också, och den är förstås prioritet 1, sedan X10, och troligen så kommer nog X10mini/mini pro och X8 få en ansiktslyftning också. Men det är ju så också att de mobbarna inte kommer få så mycket bättre fart än tidigare eftersom de jobbar redan nu på max eftersom operativet i sig stöder dess processor. Men det handlar om prioriteringar. Jag tror helt fast på att den kommer till de billigare också. Fortsätt tjata, så de inte glömmer dem. :-)

  Det tråkiga är att X10 troligen blir en sämre kamera mobil med 2.3.3 än tidigare. Stockandroids mjukvara är tyvärr mycket sämre på sitt jobb än den mjukvara SE själva skapat. Så troligen kommer X10 bli sämre än ARC och Neo, ligga på något liknande som Nexus S Och då slå Xperia Play eftersom den också kör stock och 5Mp. Vilket jag inte riktigt gilla. Visst, det kan hända att de inte lyckats få till programvara till kameran, och tycker att vi för över den ändå, så kanske vi kan fixa till kameramjukvaran i en senare uppdatering. men det är lite synd att mobilen som kameramobil faktiskt blir sämre än tidigare.

 • John

  SE X10i har idag dualtouch.
  Vad jag minns kräver Gingerbread ytterligare multitouch. Eller?
  I så fall har SE gett sig ut på ett ordentligt uppdrag, som är förståeligt att x10 mini och x8 ej kan hänga på, man får vad man betalar för.

 • Anonym

  Internminet är också för litet i de tre på bara 125MB mot X10 1GB. Det krävs minst 560MB.

 • theodor7094

  FAAAAAANNNNNNNNNNAAAAAAAAAAAAAAAALLLLLLLLLLLLLYYYYYYYYYYYYYYYYY (FINALY) äntligen! har sony ericsson gjort vad de ska och HATA ATT det inte uppdateras idag det skulle vara bättre!

 • theodor7094

  John :SE X10i har idag dualtouch. Vad jag minns kräver Gingerbread ytterligare multitouch. Eller? I så fall har SE gett sig ut på ett ordentligt uppdrag, som är förståeligt att x10 mini och x8 ej kan hänga på, man får vad man betalar för. Rapportera inlägg 0

  en fråga är du dum i huvet jag betalade 5000:- för x10:an

 • theodor7094

  John :SE X10i har idag dualtouch. Vad jag minns kräver Gingerbread ytterligare multitouch. Eller? I så fall har SE gett sig ut på ett ordentligt uppdrag, som är förståeligt att x10 mini och x8 ej kan hänga på, man får vad man betalar för. Rapportera inlägg 0

  en fråga är du dum i huvet jag betalade 5000:- för x10:an

 • Anders

  Få saker skapar fler debatter än när SE gör något ;)

 • theodor7094

  The current plan is that the XperiaTM X10 will get the Android standard Camera user interface and therefore features like e.g. face recognition, smile shutter etc will be lost.
  Moxier is replaced by the gingerbread native EAS functionality.
  Mediascape is being replaced by the media experience widgets and music player included in our new 2011 products.
  DRM keys for protected content on your phone will be lost in the upgrade process.
  The Sony Ericsson Backup and Restore client is not supported in the Gingerbread version and will therefore be lost.
  Support for bi-directional languages will be reduced compared to the latest version of the 2.1 version of the XperiaTM X10

 • M

  dragontrumpetare :

  M :

  Danne :@ Robert S Smaken är delad, kör SE och kommer göra det länge än. Det är rätt att ha en SE, Volvo, SjööSandström et c när man är ute i Europa och träffar kunder. Det är ytterligt få länder med 10 milj. invånare som har något liknande. SEs alla modeller är inte fullträffar, men vilken mobiltillverkare lyckas med det … Rapportera inlägg 0

  Här förstår jag ingenting. Varken SonyEricsson eller Volvo är svenska företag. Rapportera inlägg 0

  Tja… Beror ju på vilken del av volvo du snackar om. Personvagnar är Kinesiskt, men lastbilstillverkning m m är Svenskt så jo, Volvo är svenskt. Sony Ericsson är Svensk-japansk Joint venture företag där Sony och Ericsson äger hälften vardera, så jo Sony Ericsson är svenskt, lika mycket som det är Japanskt. Rapportera inlägg +1

  Du kör lastbil privat?

  100 spänn på att du inte har en aning om vad ett joint-venture-företag är, och att du skrev det första som stod på wikipedia!
  Fortfarande inte ett svenskt företag.

 • John

  theodor7094 :

  John :SE X10i har idag dualtouch. Vad jag minns kräver Gingerbread ytterligare multitouch. Eller? I så fall har SE gett sig ut på ett ordentligt uppdrag, som är förståeligt att x10 mini och x8 ej kan hänga på, man får vad man betalar för. Rapportera inlägg 0

  en fråga är du dum i huvet jag betalade 5000:- för x10:an Rapportera inlägg 0

  Med tanke på att det länge talades om att X10i inte ens kunde få dualtouch, pga hårdvaran, anser jag detta vara ett väldigt stort steg – som jag aldrig hade trott på om nån sagt till i höstas.

 • Patrik

  dragontrumpetare :

  Patrik :Blir lite irriterad på alla X10-ägare som nu klagar på att vi med “småsyskonen” fortfarande är irriterade på SE. När ingen telefon skulle uppdateras klagade vi TILLSAMMANS på SE. Nu tycker ni att bara för att ni ska få en uppdatering ska vi vara nöjda? Jag har köpt en telefon med ett OS som bygger runt uppdateringar från Google, att sedan SE anser att dom inte har lust att uppdatera mer än stora X10an gör mig bara mer förbannad än om ingen av telefonerna blivit uppdaterade. Är i min bok oväsentligt om telefonen kostade 5000 eller 2500. Varför ska en billigare telefon inte uppdateras? Min nästa telefon kanske hade blivit en Arc/Xperia Pro om jag fått min Mini Pro uppdaterad, men efter detta är det : Hej då Sony Ericsson Rapportera inlägg +1

  Jag tycker det handlar om prioritering. Jo, jag har stora X10, men även haft de mindre. Just nu är det väl någon snäll tekniker på Sony Ericsson som fortsatt knåpa på just X10 och därför lyckats bevisa för ledningen att 2.3 kan föras in i X10 utan problem. De andra 3 har ju ett interface som nog tar mycket längre tid att fixa till. De måste alltså kompilera ifrån början och troligen därför tar det längre tid. Men jag tror faktiskt att de små också kommer att höjas i slutändan. Men de har en ny flotta 2011 att putsa på också, och den är förstås prioritet 1, sedan X10, och troligen så kommer nog X10mini/mini pro och X8 få en ansiktslyftning också. Men det är ju så också att de mobbarna inte kommer få så mycket bättre fart än tidigare eftersom de jobbar redan nu på max eftersom operativet i sig stöder dess processor. Men det handlar om prioriteringar. Jag tror helt fast på att den kommer till de billigare också. Fortsätt tjata, så de inte glömmer dem. :-)Det tråkiga är att X10 troligen blir en sämre kamera mobil med 2.3.3 än tidigare. Stockandroids mjukvara är tyvärr mycket sämre på sitt jobb än den mjukvara SE själva skapat. Så troligen kommer X10 bli sämre än ARC och Neo, ligga på något liknande som Nexus S Och då slå Xperia Play eftersom den också kör stock och 5Mp. Vilket jag inte riktigt gilla. Visst, det kan hända att de inte lyckats få till programvara till kameran, och tycker att vi för över den ändå, så kanske vi kan fixa till kameramjukvaran i en senare uppdatering. men det är lite synd att mobilen som kameramobil faktiskt blir sämre än tidigare. Rapportera inlägg 0

  Har SE prioriteringar gällande uppdateringar är ju det något dom har börjat med nyligen,
  för under 2010 visade dom ju klart att dom inte prioriterade sina Xperia-telefoner,
  med fiaskot med 2.1 uppdateringen som kronan på verket. Man undrar ju lite vem som
  beslutade att dom skulle fortsätta utveckla 2.1 och inte skippa den och gå direkt till
  2.2, den personen har ju förhoppningsvis redan fått sparken.

  Deras stora fel i samband med detta är att man inte meddelade vad man har för tankar
  med att exkludera X10 Mini, X10 Mini Pro och X8:an från denna uppdatering.
  För sett till telefonernas hårdvara är det ju inga
  problem att även uppdatera dessa till 2.3, men jag skulle bli lika nöjd med 2.2.
  För att skylla på resurser gör mig bara irriterad, dom får det att låta som att dom har
  3-4 snubbar som sitter och pular med detta på kafferasterna.
  Kan ett gäng ”amatörer” på XDA göra 2.2/2.3 på ett par veckor borde SE klara av det
  på ett par dagar, med tanke på att dom har tillgång till allt som XDA inte har.

  @rx
  Tror att dina nummer för X10 är lite väl höga, och siffrorna för småsyskonen lite för
  låga, men sett till hur många X10 vs X10M/X10MP/X8 som sålts så är det nog ungefär
  lika många som har koll på vilken version av android man har i telefonen.
  Har man inte koll på det förstår jag heller inte varför man har en Android,
  då hade nog en Ip**ne varit ett bättre val. (men det är en annan diskussion.

 • John

  @ theodor7094
  Med tanke på att det länge sades att X10i inte ens kunde få dualtouch, pga hårdvaran, är detta ett stort steg som jag inte hade trott på om nån berättat i höstas.

 • Grotesco

  @Patrik

  Att dra parallell mellan XDA och SE är pinsamt. Du verkar inte ha en aning om hur många testfall som de ska testa när de lanserar en ny mjukvara till en mobil. Dels för deras egen skull, de vill ju inte släppa en programvara med buggar. Dels så ställer operatörerna krav på att telefonerna ska uppfylla krav.

  Samma sak med ditt resonemang om att man inte har någon koll på Androidversionen. Jag vet många, oavsett ålder, kön och tekniska kunskaper som inte har den blekaste om vilken Androidversion de har. I bästa fall uppdaterar de om det kommer en OTA-uppdatering. Annars kan det vara väldigt troligt att de inte gör det.

  Hur gammal är du egentligen? 14 år?

 • Patrik

  Grotesco :@PatrikAtt dra parallell mellan XDA och SE är pinsamt. Du verkar inte ha en aning om hur många testfall som de ska testa när de lanserar en ny mjukvara till en mobil. Dels för deras egen skull, de vill ju inte släppa en programvara med buggar. Dels så ställer operatörerna krav på att telefonerna ska uppfylla krav.Samma sak med ditt resonemang om att man inte har någon koll på Androidversionen. Jag vet många, oavsett ålder, kön och tekniska kunskaper som inte har den blekaste om vilken Androidversion de har. I bästa fall uppdaterar de om det kommer en OTA-uppdatering. Annars kan det vara väldigt troligt att de inte gör det.Hur gammal är du egentligen? 14 år? Rapportera inlägg 0

  Jag är mycket väl medveten om att det är en stor skillnad på det som SE utvecklar och det som personerna på XDA utvecklar, men skillnaden i hur dom utvecklar saker är inte så stor, sen att SE naturligtvis har en mycket längre testperiod är väl självklart, men jag väl heller aldrig påstått nått annat?
  Det jag försökte få fram är att det borde gå mycket fortare för SE att utveckla själva programvaran än vad det gör idag.

  Så varför kan man inte få anse att om man har en produkt så bör man väl veta en del om den? För mig är det självklart att man uppdaterar de saker man äger som bör uppdateras, oavsett om det är mjukvaran i sin telefon eller om det är något program i datorn eller om det är mjukvaran till sin digital-box osv osv.
  Är man inte intresserad av det kanske man inte ska ha tekniska prylar?
  Vi lever trots allt på 2010-talet.

  Och hur du kan tolka mitt förra inlägg som att jag skulle vara 14 bara för att jag har lite svårt att förstå mig på folk som inte är uppdaterade på vad dom äger för saker kan jag inte förstå.

  Men för din information så är jag 33 år.

 • Anonym

  @Patrik

  Varför måste man vara intresserad av uppdatera mjukvaran om man har tekniska prylar ?
  Det är många som är nöjda med hur prylen de köpt fungerar och är mindre intresserade att byta mjukvara.

 • Jani

  Chrille :Om SE vore det minsta smarta skulle de släppa gingerbread till X8 också. De skulle sålt X8:or som aldrig förr och de mängder av kunder som redan köpt X8 skulle kunna tänka sig en SE nästa gång de köper telefon. Det är troligtvis den SE telefon som är lättast att fixa uppgraderingen till också. Rapportera inlägg 0

  Telefonen blir definitivt bättre med 2.3.3. Och man kan ju alltid hoppas att SE fixar Gingerbreaden till X8 och X10mini/pro

  Anonym :Anledningen till att X8, X10m/pro inte kan få 2.3 är att de inte stöder MT bland annat. så man undrar hur dom har fåt in 2.3 i X10 som bara har DT? Rapportera inlägg 0

  Vad snackar du om? Vad har MT med operativet att göra? Jag har en custom Gingerbread rom på min telefon.

 • Anonym

  Jani :

  Chrille :Om SE vore det minsta smarta skulle de släppa gingerbread till X8 också. De skulle sålt X8:or som aldrig förr och de mängder av kunder som redan köpt X8 skulle kunna tänka sig en SE nästa gång de köper telefon. Det är troligtvis den SE telefon som är lättast att fixa uppgraderingen till också. Rapportera inlägg 0

  Telefonen blir definitivt bättre med 2.3.3. Och man kan ju alltid hoppas att SE fixar Gingerbreaden till X8 och X10mini/pro

  Anonym :Anledningen till att X8, X10m/pro inte kan få 2.3 är att de inte stöder MT bland annat. så man undrar hur dom har fåt in 2.3 i X10 som bara har DT? Rapportera inlägg 0

  Vad snackar du om? Vad har MT med operativet att göra? Jag har en custom Gingerbread rom på min telefon.
  Rapportera inlägg 0

  För Custom Gingerbread är baserad på 2.1 och har därför inte all hårdvaru
  mjukvara som 2.3.

 • Anonym

  För att custom gingerbread är baserad på 2.1. Och inte på 2.3. så då kör du inte med 2.3. Du har bara hem skörm, vidget och program från 2.3. plus att de har optimerat och tagit bort procesorns fabriks spär.

 • Anders

  Och hur vet du att x10 inte går på 2.1-kernel som SE nu kommer med?
  Är högst osäker på om de kommer ge en ny kernel ;)

 • JohnDoe

  Det vore trevligt om tillverkarna kunde låsa upp telefonernas bootloader, och göra det enklet att roota lurarna ordentlig.
  Jag menar att detta bör göras när de bestämmer att själva sluta utveckla en telefon.

 • Anonym

  Patrik :

  Hasse :Att få in 2.3 i mini/pro/x8 borde väl vara lika lyckat som att installera Windows 7 på en 486:a med 8 MB ram och 400 MB HDD? Eller kanske streama HD-film över 56 Kb. Rapportera inlägg 0

  http://androidandme.com/wp-content/uploads/2010/12/morrildl-gingerbread-tweet.jpg

  Och?
  Att det skulle finnas en viss frekvens som gräns är bara efterblivet. Däremot finns det givetvis en gräns där hårdvaran är för gammal för att det ska vara värt det. Det går kanske med lite trixande att få in windows 7 på en 486a – men den skulle ju vara betydligt mer användbar om man installerade windows 95 istället…

 • Hasse

  Anonym :

  Patrik :

  Hasse :Att få in 2.3 i mini/pro/x8 borde väl vara lika lyckat som att installera Windows 7 på en 486:a med 8 MB ram och 400 MB HDD? Eller kanske streama HD-film över 56 Kb. Rapportera inlägg 0

  http://androidandme.com/wp-content/uploads/2010/12/morrildl-gingerbread-tweet.jpg

  Och? Att det skulle finnas en viss frekvens som gräns är bara efterblivet. Däremot finns det givetvis en gräns där hårdvaran är för gammal för att det ska vara värt det. Det går kanske med lite trixande att få in windows 7 på en 486a – men den skulle ju vara betydligt mer användbar om man installerade windows 95 istället… Rapportera inlägg 0

  Nu var det väl kanske intre frekvensen i sig som var det viktiga. Jag gjorde bara lite liknelser i snacket om att de mindre versionerna kanske inte håller måttet helt enkelt för den uppdateringen.

 • Corran

  Skrämmande. Precis lika illa som att jag inte kan köra Windows 7 på min 386’a med 2MB RAM och 30MB hårddisk som jag köpte 1995.

  Dessa eländiga storföretag! De borde skämmas! Bojkott! Ramaskri! Uppgraderingschock! Panik!

  Hade telefonerna levererats med en garanti att uppdateras i 5 år hade det varit en annan sak – och en helt annan prislapp. Telefoner är dock slit-och-släng, och då får man pris & funktion efter det.

  Fördelen med Android är ju att du KAN installera något annat. Ge lite pengar till utvecklare av tredjepartare så löser det sig ju. Jag själv kör CyanogenMod med 2.3 på min ”officiellt 2.1”-telefon.

  Men ingen har ju garanterat något. Precis som inom den riktiga datorvärlden. Eller bilvärlden, för den delen. Ingen förväntar sig uppgraderingar för sin gamla 240.

 • Anonym

  Don :uno …men allvarligt talat hur många idag har en telefon längre än 2 år??? och med ditt resonemang så skulle du alltså kräva minst 2 år om du köpte än X10 idag…? Vilken värld lever du i…? Rapportera inlägg +2

  Oj, nu saknar jag tumme ner-knappen. Alla masskonsumerar inte mobiltelefoner. Själv hade jag min första i 9 år och är nu inne på min andra. Hade inte den första gått sönder så hade jag inte bytt. Det handlar om hur man väljer att spendera sina pengar. Du väljer mobiltelefoner. Jag väljer annat.

 • Joakim Larsson

  Jag tror att många förstår att det kan vara svårt att få in en 2.3 i en mini, men att få in en 2.2 så att man kan installerat program på minneskort skulle ta död på mycket kritik.
  Att inte SE fattar det över går mitt förstånd.

  Man kan ju inte använda den som det är tänkt idag.

  när Google börjar fundera på att ställ krav på att tvinga uppdeteringar till det senaste under 2år så förstår man hur alvarligt detta igentligen är.

  //Jocke

 • Blev så pass sur på att Sony Ericsson är efter med uppdateringar så jag sålde min X8 :3, Optimus istället :D

Lediga jobb inom data / IT Företag
Junior programmerare till Telenor Publicerad 18 Jan 2018
Supporttekniker till Handelsbanken Publicerad 18 Jan 2018
Securities Operations Analyst till spännande uppdrag i Stockholm Publicerad 18 Jan 2018
Systemutvecklare till mobiloperatör i Kista Publicerad 18 Jan 2018
IT Projektledare med erfarenhet inom Telekom Publicerad 18 Jan 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Så här kan Samsungs flexibla smartphone se ut
 3. OnePlus inaktiverar kontokortsbetalningar efter att vissa kunder drabbats av bedrägeri
 4. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 5. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 6. Motorolas nya smartphones läcker ut, inklusive Iphone X-liknande Moto X5

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 3. Är det här kartongen för Samsung Galaxy S9?
 4. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Får vi se ett Sony-flaggskepp med OLED-skärm i år?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vad anser du är minsta acceptabla nivån RAM i en Androidmobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons