Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Sony Ericsson medger missar i sin första generation androidlurar – lovar bättring i 2011

Postat:
06:03 - 2011-01-13
Skribent:
Manny B
Kommentarer:

Spaltkilometer har skrivits om Sony Ericssons första generation androidtelefoner; X10, X10 mini, X10 mini pro och X8, och kanske främst då om androidversionen som telefonerna levererades med.

Att lansera en topptelefon i april 2010 med Android 1.6 (Dount) under skalet var något som retade upp väldigt många, även om Sony Ericsson hade gjort sitt bästa för att själva bygga ut och kompensera för vissa av bristerna i 1.6 kontra Android 2.0 och 2.1 som flertalet konkurrerande tillverkares modeller var utrustade med.

Sedermera uppdaterades hela Sony Ericsson-flottan till Android 2.1 vilket gjorde att den värsta kritikstormen lade sig, kanske främst då kompatibiliteten med applikationer på Android Market förbättrades avsevärt. Men, när Sony Ericsson i förra veckan lät meddela att dess nuvarande androidflotta inte skulle uppdateras förbi Android 2.1 så blåste stormen omedelbart upp igen.

Sony Ericsson går nu genom den tillförordnade marknadschefen Steve Walker via en intervju med Pocket-lint ut och visar upp en del ödmjukhet inför en del mindre välgenomtänkta val som de har gjort och meddelar att 2011 kommer att bli bättre.

It’s important to remember that 2010 was the first year for mass market Android handsets. Yes there had been one or two things out from HTC previously, but when we started to design our 2010 handsets in 2008, nobody really knew the dynamics of the Android smartphone market or even what the smartphone market was going to be.
[…]
None of us could predict 2 years previously, to what extent users would switch into smartphones. None of us could really predict what would be more important and less important for consumers.
[…]
As we do every year, we’ve taken those learnings and applied them to the new products in the new portfolio. We do think we’ve taken a big step forward for 2011.
[…]
Last year we didn’t anticipate the strength of feeling that consumers would have towards the Android release. And again that was a learning experience of the first year of mass market Android smartphones.

Olyckligtvis för ägare av Sony Ericssons första generation androidtelefoner så verkar det som att den utlovade bättringen under 2011 främst handlar om de nya modellerna som är på väg ut, med början med Xperia arc i slutet av mars, vilka enligt Sony Ericsson själva skall vara betydligt mer i fas med uppdateringscykeln och därmed alltid ligga närmare den senaste tillgängliga androidversionen.

Att det redan 2008, då Sony Ericsson påbörjade arbetet med sin nuvarande androidflotta, var svårt att veta hur marknaden för smartphones skulle se ut i 2010 kan vi köpa. Situationen var dock densamma för alla tillverkare, utom HTC och möjligtvis Motorola, så det säger inte hela sanningen om varför just Sony Ericsson hamnade så långt efter vad gäller att tillhandahålla en någorlunda uppdaterad androidversion.

Vi tvivlar på att Sony Ericsson kommer vilja göra om samma tabbe en gång till, så vi tror dem när de säger att 2011 kommer bli bättre. Frågan är bara hur mycket bättre.
 

Via Pocket-lint. Tipstack till Daki!
 

Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc på Prisjakt just nu:


 

 • Hans

  Känns som en ganska överdriven ”storm”. Skillnaderna mellan 2.1 och 2.2 är ju inte så stora. De har ju dessutom sagt att de ska rulla ut mindre uppdateringar för 2.1.

 • djchester

  ”Vi tvivlar på att Sony Ericsson kommer vilja göra om samma tabbe en gång till, så vi tror dem när de säger att 2011 kommer bli bättre. Frågan är bara hur mycket bättre.”

  Håller med om att det finns ett ganska stort spann att förbättra sig i så ditt sista stycke är spot on manny!

 • Oka

  Tar man allt det som skrivits om SEs androidversioner 2010, och kastar det som skrivits av folk som inte äger en Sony Ericsson-telefon. Då har man inte mkt kvar

 • John

  @ Hans
  Alla har förstås sina egna åsikter kring allt detta, om stormen har varit befogad eller överdriven… men ingen kan förneka att stormen har existerat, och existerar. Sony Ericsson har tagit mycket stryk såväl bland journalister som teknikbloggare och konsumenter på grund av dess oförmåga att tillhandahålla hyggligt moderna androidversioner.

 • Jan

  @Hans Öhm, jo det är en stor skillnad på 2.1 och 2.2 prestandamässigt.

 • jyrgas

  Problemet är att SonyEricsson tillhör den äldre generationen Mobil tillverkare
  vilket inne bär som de skriver, att de utvecklar mobiler segt 2008 –> 2010 hinner det hända en hel massa saker på. förr i tiden hände det inte så mycket och OS utvecklades sakta så 2år i utvecklings tid var ingenting.
  Nu måste alla de gamla företagen ändra om hela sin strategi vilket kan vara smärtsamt för dem men nödvändigt. frågan är om de kommer de göra om de mobiler som de utvecklat under 2009 eller så kommer vi inte riktigt se resultatet av denna lärdom förren tidigast 2012 då de är inne på sin 2010 mobil utvecklings fas så att säga.

 • kabuki

  ”Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc på Prisjakt just nu: 14374:-”

  LOL

 • Anonym

  @ Hans
  Jag testar just nu android 2.2.1 på min x10i och det är minst dubbelt så snabbt som 2.1. Tyvärr är ju bootloadern låst så det går inte byta linux kernel för att få det ännu snabbare + vissa av de funktioner som finns i 2.2.1.

 • madz

  Klart d blir bättre:-) är ganska säker på d..

 • Fritte

  Oka :Tar man allt det som skrivits om SEs androidversioner 2010, och kastar det som skrivits av folk som inte äger en Sony Ericsson-telefon. Då har man inte mkt kvar Rapportera inlägg 0  5

  Kvarvarande inlägg handlar då om varför folk inte hittar ett visst program eller spel på market…

 • Apskrällé

  tror dom behover en stor nördpanel som referensgrupp 6 månader innan lansering. Företaget kanske styrs för mycket av äldre farbröder. Tror och hoppas att dom bättrar sig! Jag vill ju ha pspluren.

 • Emme

  Jag är inte orolig. Nu verkar SE ha strategi och kunskap på området.

 • Kan ju säga att HTC gjorde precis samma fel i början så själv sitter man kvar med en Tattoo som officiellt har 1.6 och som helg glömdes bort av HTC. (Tacka xda för att jag fortfarande är så nöjd med den)
  HTC har ju även de blivit bättre på det på bara ett halvår så jo, SE har insett sitt problem och kommer nog titta på vad de andra tillverkarna gör och gör liknande och förhoppningsvis ännu bättre. (då alla faktiskt är rätt långsamma på att uppdatera)

 • upnorth

  Nu lär jag väl samla på mig några röda tummar här men 2008 fanns iPhone och man borde ha förstått att konkurrensen inte skulle bli mindre, med eller utan Android.

  Dessutom sa man i våras (om jag inte minns fel) att man skulle bli nummer 1 på Android, varför då inte ge full gas från dag ett, eller var det bara en PR-kupp efter att man sett HTCs succé med Hero hösten 2009?

  Till sist; om de nu behöver 2 år på sig att utveckla en telefon (förmodligen 1½ år då de flesta spionbilder dyker upp runt ett halvår innan lansering), hur kommer det sig att Arc som då förmodligen påbörjades 2009 har så mycket godis – SÅÅ mycket hände inte mellan 2008-2009? :P

  Nä, det känns inte som att vi får veta hela sanningen här helt enkelt, eller så är jag bara morgontrött och lite extra konspiratorisk…

 • Murremannen

  Fortfarande vad spelar deras skitsnack för roll för oss som har invesyerat i deras miss..

  Skickat från min X10 som e skit snabb tack vare android 2.2.1 utvecklad av xda-developers som vet vad dom gör…

 • d96jak

  SE betedde sig på precis samma sätt med P990, P1: Släpper telefonen, gör vissa mindre buggfixar, upphör sedan med support och hänvisar till kommande modeller. SE kommer inte att bättra sig. När tillverkare av telefoner fortsätter släppa uppdateringar EFTER dom har slutat sälja en modell, då kommer den tillverkaren att bli populär.
  Aldrig mer SE innan dom har visat bättring….

 • mycket besviken x10 ägare….

  Hej vi som precis köpt en x10 då sla vi bara sitta här med en mobil i ett och ett halft år utan att mobilen,kmmer förändras något dåligt av SE! Istället för att erkänna missar så får dom … Ta och gör något åt dom då!! Sitt nu förfan inte SE,och säg,att vi gjort fel vi som köpt en mobil på 5-6000 sla vi bara vara ödmjuka och bara hålla med er utan att något händer?
  Efter erat utalande om uppdate servic i två år så borde. Jag/vi kunna lämna tbx mobilen för då har ni ljugit oss rakt i ansiktet och usch! Det gör man för helvete inte på en så dyr sak! Fixa det SE kom igen !!!

 • Robert S

  Återigen uttalanden med konstiga ursäkter. SE bara sjunker lägre å lägre.
  Tycker nästan det känns rätt så påtagligt att det är försök att få folk att köpa nya arc och ev andra android lurar som kommer.

 • Emme

  Om du nyss har köpt en X10 för över 5000 spänn får du skylla dig själv. Vad gnäller du här för? X10 har fått massor med uppdateringer sedan förra våren.

 • Twisted1

  Hajjar inte kommentarer som att 2.2 behövs inte, multitouch behövs inte osv. Hallå? vart tog den kritiske konsumenten vägen liksom?

  Luren funkar förvisso med 2.1 men med 2.2 blir den en väldigt mycket bättre smartphone.

 • Michael

  Varför ska dom bättra sig i framtiden och inte göra det nu direkt? Uppenbarligen går det fint att lägga till och förbättra saker redan nu då bla XDA har lyckats.
  Låter som vanligt SE skitsnack. ”Vi lovar att bli bättre med NÄSTA modell så köp den!! Men de nuvarande som vi skulle kunna uppgradera om vi velat tänker vi inte göra något åt..”
  Nej hade dom verkligen velat visa framfötterna hade dom åtminstone kunnat göra vad dom kan med sina nuvarande lurar på marknaden.

 • Johan

  Det är som att säga ”Jag spöade upp min hund varje dag i ett halvår, men det stryker vi ett streck över nu för att jag har bett om ursäkt”. Vad gör det för skillnad för den som varit en SE-fanboy hela livet men som efter inte bara en utan två eller fler Xperia-telefoner insett att pengar är viktigare än kundens upplevelse?

  Problemet är att SE fungerar ungefär som en senil dumsnål pensionär som försöker spara pengar på att dra av några procent här, några procent där. Sen sitter man där med produkter som hypas av varenda en, men som i basfunktionerna ändå är på nivå med, eller sämre än, feature phones. Och kunden sitter där och funderar…

  ”Jaha, så ordförslags-funktionen funkar inte så det går knappt skriva…jaja, får hoppas på att det kommer en uppdatering så jag kan SMS:a igen då” eller varför inte ”Nej men…anslut till datorn sa ju telefonen, nu gjorde jag det och då tog den bort allting på telefonen och la in en äldre mjukvara!?”

  Det största hotet mot Android är inte iPhone, Nokia eller Blackberry. Det är Android, eller med andra ord, tillverkare som Sony Ericsson.

 • Fimpen

  det är skönt att veta att SE vet om att dom har missat massa med deras xperia serie 2010 att dom vet om fel betyder ju förhoppningsvis att dom inte gör om dom… gör dom om samma fel igen så är det dömt för dom…

 • Robert S

  ”Om du nyss har köpt en X10 för över 5000 spänn får du skylla dig själv. Vad gnäller du här för? X10 har fått massor med uppdateringer sedan förra våren”

  Många har nog inte köpt en X10a nyss utan i början när den blev lovordad.
  Och massor är updateringar? Skulle det vara ett skämt eller?
  Finns väll ingen telefon som fått så få uppdateringar.

 • Anders E. S.

  Han säger också:
  …”
  So what went wrong last year?

  “We talked a lot about the platform and the software. The hardware was important but the hardware played second fiddle. What we think is different in 2011 is that consumer attention is swinging back to hardware once more. That’s not to say people aren’t focused on software, but that they are a little more in balance now”.”…

  Jag hoppas att jag läser det fel, men för mig låter det som om dom koncentrerar sig på hårdvaran i kommande modeller och tidigare har koncentrerat sig på mjukvaran.
  Men vi har väl aldrig klagat på hårdvaran på X10:an? Det är ju uteblivna och sena uppdateringar av mjukvaran vi klagat på till 95%. De sista 5 procenten är möjligtvis skärmens slöa uppdatering.

 • Saliciouscrumbs

  Det är ju det som är det återkommande problemet med Eriksson. En bristande förmåga att utveckla sig själva eller ta initiativet. Har alltid varit förundrad över hur de blev piskade av Nokia förr i tiden genom att inte se hur viktigt det var med ”design” på mobilsidan, eller vilken succe ”datorliknande modeller” (Cred till Apple här) skulle ha. Om och om igen ser man hur de alltid hamnar i efter i dessa sammanhang. Ett företag måste kunna förutspå och ta vara på affärstillfällen och hot. Eriksson visar bristande förmåga på detta eller originalitet.

 • DK

  Spelar väl ingen roll vad SE gör? Finns många som anser att dom är bästa på marknaden fast dom släpper gamla grejer, känns lite som apple fanatiker. Så roligt att läsa vissa kommentarer.
  Tex som Hans:
  ”Känns som en ganska överdriven “storm”. Skillnaderna mellan 2.1 och 2.2 är ju inte så stora. De har ju dessutom sagt att de ska rulla ut mindre uppdateringar för 2.1.”

  Man märker att han aldrig kört 2.2 för då skulle han se vilka stora skillnader det är under skalet.

 • kallediallo

  Om dom erkänner att vi var försökskaniner med deras x10-modeller så borde dom sänka priset till 200kr/st. Dom är ju utgångna nu!!!!!
  Om dom nu ska ”bli bättre” så kan dom lägga lite tid o testa uppdatera x10:orna, eller ge rätten till xda-folket att ta över. Dom verkar ju kunna en del, gentemot SE.
  Inte kul att sitta med ett långt kontrakt med skiten heller. Tycker SE kan köpa ut dom som vill eller Ge dom en Arc.

 • Anonym

  Anders E. S. :Han säger också:…”So what went wrong last year?
  “We talked a lot about the platform and the software. The hardware was important but the hardware played second fiddle. What we think is different in 2011 is that consumer attention is swinging back to hardware once more. That’s not to say people aren’t focused on software, but that they are a little more in balance now”.”…
  Jag hoppas att jag läser det fel, men för mig låter det som om dom koncentrerar sig på hårdvaran i kommande modeller och tidigare har koncentrerat sig på mjukvaran.Men vi har väl aldrig klagat på hårdvaran på X10:an? Det är ju uteblivna och sena uppdateringar av mjukvaran vi klagat på till 95%. De sista 5 procenten är möjligtvis skärmens slöa uppdatering.
  Rapportera inlägg 0  0

  Finns väl inte många rätt på den digitizer de valde på X10 ?

 • kaah

  Köper man en smartphone för över 5000 kr år 2010 som bara har 1.6 får man skylla sig själv imo :)

 • Mr T

  För ett tag sedan fick min HTC lur uppdatering från 2.1 till 2.2 Froyo och det är stor skillnad. Den blev snabbare och fick nya funktioner. Vet inte om SE version av 2.1 är annorlunda och anpassats bättre.

 • Kenneth

  Klädsamt, men hjälper inte oss som sitter med en X10.

 • Kenneth

  Emme :Om du nyss har köpt en X10 för över 5000 spänn får du skylla dig själv. Vad gnäller du här för? X10 har fått massor med uppdateringer sedan förra våren. Rapportera inlägg 11  8

  Ehh, hallå? Den har fått EN (1) ”uppdatering” (tveksamt om det ordvalet håller) och ett antal bugfixar.

 • phR1

  Kommer inte våga köpa SE på ett bra tag, iaf tills dom lyckats bevisa att de kan hänga med

 • rotmos

  Jag tror säkert det finns gott om folk som har någon Android-Xperia och är nöjd med den. Jag tror också att dessa personer inte hör till skaran ”early adopters” eller mobilentusiaster därför tror jag det är de som inte äger en Xperia som hörs mest eftersom de kanske ville ha en SE men kunde inte pga att man skulle hamna så efter i en ”OS-sprint” ;)

 • Anonym

  @ Anders E. S.

  Man kan ju hoppas att det betyder att man inte kommer att göra så mycket egna ”förbättringar” av Android, utan gör just vad de är bra på, nämligen snyggt designad hårdvara. Med Android som är närmare orginalet, kommer det bli lättare för dem att hålla telefonerna uppdaterade.

 • Karl S

  Jag var länge en trogen SE-kund, men gav upp när de slutade producera telefoner som jag ville ha. Jag hade stora förhoppningar inför deras Androiddebut, men recensioner och specar imponerade inte och jag valde HTC. SE berör och upprör eftersom det är delvis svenskt. Jag var lite löjligt stolt när Ericsson och senare SE, levererade snygga och innovativa lurar. Jag hoppas innerligt att de börjar med det igen, då kan nästa telefon mycket väl bli en SE.

 • mest använda skillnaden mellan 2.1 och 2.2 är ju självklart funktionen o kunna installera apps/spel till minneskort vilket underlättar en hel del. Själv har jag HTC Legend och nu är allt så mycket lättare. Behöver inte ta bort en massa apps för o få plats med nya. Tycker SE borde uppdatera X10/X8 familjen till 2.2 iallafall.

 • dragontrumpetare

  Alltså, jag kan acceptera ursäkten och förstå det. Men tycker nog som många andra att stora X10 borde de faktiskt göra något åt. Det var trots allt en mobil som kostade 5-6000kr. Att Mini och X8 möjligen inte får 2.2 kan jag ha förståelse för, eftersom hårdvaran ändå är som den är. Tror inte de andra gör så mycket större skillnad på dem i sig. Men X10 har ju inteens nått sin fulla kraft i och med 2.1. Fortfarande har X10 en processor som inte stöds fullt ut av operativet. Så därför borde SE lägga manken till att fixa detta. OM de nu inte kan fixa 2.2,så går det att fixa 2.1 så de blir bättre.

 • j

  ”Vi tvivlar på att Sony Ericsson kommer vilja göra om samma tabbe en gång till, så vi tror dem när de säger att 2011 kommer bli bättre. Frågan är bara hur mycket bättre.”

  SE har gjort denna tabbe på alla deras smartphones genom tiderna. Långt innan Android kom in i bilden.

 • mortuus

  Ska man vara i toppen så ska inte mobilerna ha en gammal android version det funkar bara inte och visar att man skiter i en highend mobil för 1 år sen.. illa gör dom det igen så gräver dom sin grav.

 • Anders E. S.

  Anonym :@ Anders E. S.
  Man kan ju hoppas att det betyder att man inte kommer att göra så mycket egna “förbättringar” av Android, utan gör just vad de är bra på, nämligen snyggt designad hårdvara. Med Android som är närmare orginalet, kommer det bli lättare för dem att hålla telefonerna uppdaterade.
  Rapportera inlägg 0  0

  Aha! Så han menar egentligen att dom koncentrerade sig på mjukvaran men på fel sätt? Fast han sa det som en politiker?

 • mikael

  Ändå håller de fast vid uttalandet att 2.1 är lika bra som 2.2. De borde nog komma överens bättre där.
  Tror de när ja ser de helt enkelt, kvaliteten har varit mitt största problem med se så.

 • Gambit_2K

  Windmark :Kan ju säga att HTC gjorde precis samma fel i början så själv sitter man kvar med en Tattoo som officiellt har 1.6 och som helg glömdes bort av HTC. (Tacka xda för att jag fortfarande är så nöjd med den) HTC har ju även de blivit bättre på det på bara ett halvår så jo, SE har insett sitt problem och kommer nog titta på vad de andra tillverkarna gör och gör liknande och förhoppningsvis ännu bättre. (då alla faktiskt är rätt långsamma på att uppdatera) Rapportera inlägg 12  0

  Dock var ju aldrig Tattoo HTC flagskepps lur eller e lur för strax under 5000 kr.

 • sten

  När är tjatet om androidversioner applicerbart på andra tillverkare än SE kan man ju undra? ALLA tillverkare som har lanserat android-mobiler i år har laserat dem med urgamla Froyo, som har varit ute hur länge som helst…
  Hallå!? Gingerbread släpptes för mer än en månad sen!

  Sony Ericsson är således enda tillverkaren som är med i rejset och enda som man överhuvudtaget kan överväga att köpa om man ska följa någon slags logik här på forum och andra stället där vad det står på ”about phone” är viktigare än helheten. Xperia Arc är enda telefonen som kör android 2.3 Gingerbread idag (förutom Googles flaggskepp såklart).

 • Joppe

  Sten. Jaha så Arc finns redan i butik menar du.

 • Sajhe

  sten :När är tjatet om androidversioner applicerbart på andra tillverkare än SE kan man ju undra? ALLA tillverkare som har lanserat android-mobiler i år har laserat dem med urgamla Froyo, som har varit ute hur länge som helst… Hallå!? Gingerbread släpptes för mer än en månad sen!Sony Ericsson är således enda tillverkaren som är med i rejset och enda som man överhuvudtaget kan överväga att köpa om man ska följa någon slags logik här på forum och andra stället där vad det står på “about phone” är viktigare än helheten. Xperia Arc är enda telefonen som kör android 2.3 Gingerbread idag (förutom Googles flaggskepp såklart). Rapportera inlägg 2  0

  Klart den inte är!

  Mina 15 osläppta android telefoner kör 2.3 med! jag lovar! 4 av dom kör 2.4 också!

  För övrigt förstår jag inte att folk klagar på SE, dom som bara gör perfekta mobiler.

 • robin(cc)

  Swedroid gillar visst SE ARC, kanske lite för mycket? Inte för att telefonen ser dåligt ut, ser riktigt bra ut. Dock så bör man inte hylla dem allt för mycket innan något har sket.

 • Flag

  Jag har svårt att känna mig övertygad av Erikssons resonemang här. Trodde de verkligen – alltså på fullt allvar – att det var ok att släppa mobiler i 5k+-segmentet som säljs med 18 och 24 månaders bindningstid – och sedan strunta i hålla dem uppdaterade? De kanske fungerade på den tiden de sålde sitt hemkokta UIQ som ingen annan konkurrerade direkt med, men det tiden är förbi, SE. Numera är det ett krav att hålla top-end-lurar uppdaterade under åtminstone två år.

  Jag kan inte vara den ende som vill se faktiskt, drastisk och konkret bättring från SE:s sida – alltså inte en massa försäljningsfloskler – innan jag ens överväger en lur från det hållet.

 • upnorth

  Oka :Tar man allt det som skrivits om SEs androidversioner 2010, och kastar det som skrivits av folk som inte äger en Sony Ericsson-telefon. Då har man inte mkt kvar Rapportera inlägg 20  18

  Haha, Word!

  Men jag har faktiskt X10 Mini ;)

 • Andreas B.

  Har en HTC Magic så jag vet hur det är att ha en åldrande programvara. SE Arc en riktig stilikon som jag gillade starkt första gången jag såg den. Dock så har jag fått känna på den bittra verkligheten med gammal buggig programvara. Så aldrig mer HTC, och aldrig SE så länge de inte ökar sin livslängd på sina produkter. Det blir en Nexux S för mig, den ser ändå hyfsad ut, och man vet att den inte är uråldrig inom 6 månader. Vanligtvis prioriterar jag design högt, men om man ska lägga 5-6000 på en mobil är det viktigt att den hänger med i Androids snabba takt.

 • sten

  @ Sajhe
  Nej, alla andra olanserade kör 2.2, Arc kör 2.3.

  För övrigt så förstår jag inte varför folk bara klagar på SE då andra tillverkare inte direkt gör perfekta telefoner dom heller.

 • jokke

  Dom lovar bättring men jag tvivlar, Xperia play är ”beviset” när den visas i barcelona den 13:e februari kommer den vara omringad av dualcore telefoner, något som egentligen inte behövs i en ”vanlig” telefon, men om du ska ha fokus på spel, så är det högt upp på önskelistan.

  fail. igen.

 • Kristers Bensin

  orkar inte läsa alla kommentarer och istället uttalar jag mig om att SE sjunker lägre och lägre. Och nej andra tillverkare gör faktist något, det är ganska stor skillnad på prestandan från en X10 och en gammal galaxy. Samma sak har hänt på iphone marknaden där 3gs blev slö med senaste iOS versionen.

 • karl

  kabuki :“Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc på Prisjakt just nu: 14374:-”
  LOL
  Rapportera inlägg 6  7

  Den är nere på 11000 hos återförsäljaren nu, snabb prisutveckling :)

 • Kjelle

  Jag önkskar SE all lycka i deras planer. Själv hade jag fram till nyligen uteslutande SE-lurar, men deras oförmåga att tillhandahålla support för existerande produkter gör att jag inte kommer att köpa någon SE-lur inom de närmsta åren.

  Intervjun som refereras i artikeln är en kalldusch. Tydligen tror de att det främsta problemet med deras lurar varit att de inte hängt med på hårdvarufronten. Suck… Jag struntar väl i om telefonen har den allra senaste hårdvaran eller ej, nästa månad kommer ändå alltid häftigare grejor. Däremot vill jag garanterat kunna ta del av nya funktioner i mjukvaran under lång tid. För det krävs att leverantören stödjer OS-uppgraderingar i några år. För närvarande verkar HTC vara de enda som fattat galoppen.

 • klingon

  Vaför finns det bara extremer här? Extremer åt båda håll!
  Jag tycker det är fantastiskt att kräva OS uppdateringar i minst två år. Ställer ni samma krav på OS uppdateringar på PC? Har ni som köpt PC med Vista automatiskt och gratis fått Win7? För jag har iaf inte det.

 • Freeman

  Lägsta pris 6000 kronor på Phonehouse som redan har produkten uppe på sin sida, snyggt jobbat tycker jag, Phonehouse! :-)

  kabuki :“Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc på Prisjakt just nu: 14374:-”LOL Rapportera inlägg 6  7

 • aki

  Kjelle :… Tydligen tror de att det främsta problemet med deras lurar varit att de inte hängt med på hårdvarufronten. Suck… Jag struntar väl i om telefonen har den allra senaste hårdvaran eller ej, nästa månad kommer ändå alltid häftigare grejor. Däremot vill jag garanterat kunna ta del av nya funktioner i mjukvaran under lång tid. För det krävs att leverantören stödjer OS-uppgraderingar i några år. … Rapportera inlägg 0  0

  Man skulle ju kunna tolka detta som att man från och med nu inte lägger ner massa arbete på egen ui ovanpå vanilla, vilket ju faktiskt skulle kunna leda till mycket snabbare uppdateringar då dessa verkar vara den största faktorn i förseningarna av uppdateringar. HTC hade ju enorma problem med sitt sense när android uppdaterades också, vad jag förstod.

  Och en gång för alla: det är stooor skillnad mellan androidversionerna som det handlar om. Mellan 1.6 och 2.1 är det stor skillnad (2.0 fick väl typ ingen?), mellan 2.1 och 2.2 ännu större (främst Apps2d som hjälper MÅNGA telefoner och jit-kompilatorn) osv. Så jo, det är en enorm tabbe av SE (liksom andra tillverkare, samsung osv). Sen om man personligen tycker att det är viktigt eller inte, det får alla avgöra själva men det står i kommentarerna till varenda nyhet att det inte är så stor skillnad, vilket är nonsens.

 • doktorn

  @sten
  Det är bara SE som uttalat sig om att bli nummer ett.. Då får man nog ta lite skit om man inte uppfyller kraven. :-)
  Något som SE ska ha beröm för är däremot att de talar till sina kunder. Tråkiga nyheter bättre än inga nyheter alls. För de andra tillverkarna är det gissningslekar.

  @Andreas B.
  Vi vet inte hur det blir med Nexus serien heller. Nexus One har ju fortfarande inte fått 2.3. Vad är det som säger att det inte kommer dröja med uppdateringar för Nexus S?

  Att tro att utvecklingstakten för Android kommer att avtal är småsint tycker jag. Det finns massor med mer att hitta på och stoppa in. Varför vill en del att det ska lugna ner sig?

  Jag tycker det låter helt rätt att SE ska prioritera hårdvaran. De gör snygga skapelser och har alltid varit i frontlinjen med kameror och välljud. När de släpper en telefon med officiellt stöd för att byta mjukvara kommer nog alla att se det som ett bevis för att de prioriterar hårdvaran. Men kommer det att ske?

 • Freeman

  Lägsta pris 6000 kronor på Phonehouse, snyggt jobbat tycker jag, Phonehouse!
  http://www.phonehouse.se/Mobiltelefoner/Sony-Ericsson/Sony-Ericsson-Xperia-Arc

  kabuki :“Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc på Prisjakt just nu: 14374:-”LOL Rapportera inlägg 6  7

 • Mats

  Apskrällé :tror dom behover en stor nördpanel som referensgrupp 6 månader innan lansering Rapportera inlägg 7  0

  Det skulle jag klassa som det största misstag de kunde göra. Tror knappast någon seriös telefontillverkare är intresserad av nördarna. Vi är för få, för besvärliga och för krävande. ”Svensson” är nog den klokaste fokusgruppen om man vill tjäna pengar (vilket är vad företagsamhet vanligtvis handlar om).

 • ljung

  Kan bara vara jag men för en medelsvensson så är Sony Ericssons mobiler bland de bästa då många av dem vill ha ett snyggt interferance, vilket INTE android 2.3 är, då det är så snuskigt gräsligt enligt mig, men även många andra som jag känner.

 • Slappy

  Lovar bättringar? Ja se för fan till att uppdatera min 10 månader gammla telefon då med uppdateringar som alla andra jävla tillverkare…

 • Alex

  @ jokke
  Du måste skoja? Du säger att Xperia play kommer att ”förlora” då alla andra kommer att ha dualcore telefoner? Detta är ett drömsenario för SE då de garanterat kommer att sticka ut från mängden.Tänk dig att alla visar dualcore telefoner utom SE som visar en telefon med en gamepad. Vilket tror du folk kommer att lägga märke till, vem får mest publicitet ? Kom sen ihåg att den stora kundmassan som tillverkarna är ute efter inte är MHz jägare. Skulle tänka mig att 90% av kunderna vet inte och bryr sig inte om vilken processor osv det finns i telefonerna. Tvärtom är det bara bra om ingen hardcore människa köper Xperia play då det är dessa människor alltid klagar på olika telefoner och ger dåligt rykte.

  Ska man ha fokus på spel så är väl fan steg 1 att göra spelen spelbara i form av en kontroll? Dessutom är Adreno 205 tillräckligt bra för 2011. Att du sen tror att prestanda är det som gör att man kommer att sälja mest telefoner är en udda tanke. Vad säljer bäst, den svaga Nintendo Wii eller den starka Ps3 ?

 • Joel

  DK :Spelar väl ingen roll vad SE gör? Finns många som anser att dom är bästa på marknaden fast dom släpper gamla grejer, känns lite som apple fanatiker. Så roligt att läsa vissa kommentarer. Tex som Hans: “Känns som en ganska överdriven “storm”. Skillnaderna mellan 2.1 och 2.2 är ju inte så stora. De har ju dessutom sagt att de ska rulla ut mindre uppdateringar för 2.1.”Man märker att han aldrig kört 2.2 för då skulle han se vilka stora skillnader det är under skalet. Rapportera inlägg 7  2

  Det är dessa kunder som SE lever på. Dom som inte kräver att mobilen ska ha bäst hård och mjukvara trots att den är överlägset dyrast. Dom är bara så nöjda över att ha en SE mobil så resten spelar ingen som helst roll. Men det är iofs tur för Sverige då ett stort antal arbetstillfällen skulle försvinna om man lät SE gå i konkurs :)

 • Pelle

  Flag :Jag har svårt att känna mig övertygad av Erikssons resonemang här. Trodde de verkligen – alltså på fullt allvar – att det var ok att släppa mobiler i 5k+-segmentet som säljs med 18 och 24 månaders bindningstid – och sedan strunta i hålla dem uppdaterade? De kanske fungerade på den tiden de sålde sitt hemkokta UIQ som ingen annan konkurrerade direkt med, men det tiden är förbi, SE. Numera är det ett krav att hålla top-end-lurar uppdaterade under åtminstone två år.
  Jag kan inte vara den ende som vill se faktiskt, drastisk och konkret bättring från SE:s sida – alltså inte en massa försäljningsfloskler – innan jag ens överväger en lur från det hållet.
  Rapportera inlägg 2  0

  Därför köpte jag min X10 kontant utan bindningstid…

 • Mikael Eriksson

  Är det någon annan som reagerat över hur dålig respons det verkar vara i skärmen? I några videor ser man hur användare bläddrar runt i webbläsaren och reaktionen i skärmen ser ut att vara lika dålig som i min gamla X10:a. Dvs det tar ca en sekund från ändrad riktning på fingerrörelsen innan telefonen svarar.

  Den här gummisnoddenseffekten trodde jag att SE vid det här laget skulle ha lyckats bygga bort.

 • mrNoodles

  @doktorn
  Blir nummer 1, ja, men har de sagt när?
  Nä just det!

  @Joel
  Och vad menar de kunderna som inte förstår missar den här gången?
  (kom gärna dragandes med dual core, men vad mer?)

 • mrNoodles

  @mycket besviken x10 ägare….
  Du får väl byta, som alla andra…?
  Vad tror du det handlar om, välgörenhet?

 • Anonym

  @ dragontrumpetare

  Jag kan nästan tycka att det är värre att X8:an inte uppdaterats. När den telefonen kom var allas blickar redan fästa på vad 2.3 skulle innehålla. Och 2.2 hade varit ute ett bra tag. Att då släppa en telefon till med 1.6 kan inte försvaras. Om hårdvaran var för dålig kanske man skulle sett till att få bättre hårdvara Att ge ut en telefon med ett jätteföråldrat OS som sedan efter långt om länge byttes mot ett annat nu nästan lika föråldrat. Som grädde på moset förklarar de sedan att denna ca halvåret gamla lur inte skulle få senare versioner. Detta var ett bergsäkert sett att irritera sina kunder. Med den inställningen till sina kunder, hur tror de att någon ska våga slänga ut gissningsvis fem sex tusen på på en Arc.

  Att 2.3 skulle vara ute under större delen av X8:ans tekniska livslängd borde inte varit svårt att inse. Hade de varit smarta hade de hoppat över 2.1 och 2.2, tagit en massa skit i ett par månader till för att de fortfarande körde 1.6, men sedan varit först på marknaden med att uppgradera till 2.3 och låtit påskina att detta var början på något nytt.

 • Kenneth

  @ Mats

  Men det är nörden Svensson frågar om råd när Svensson vill ha en statuspryl. En missnöjd nörd kan enkelt sänka 15 potentiella SE-aspiranter.

 • madz

  2.2 ute ett bra tag??…vissa har ingen koll.pinsamt…

 • Bjoerne

  Tror det vore bra om folk började köpa en telefon för vad den är idag, och inte för hur bra den kanske kommer bli.

 • Emme

  @Bjoerne
  +1

 • jokke

  @ Alex

  ja, det är precis det jag menar, SE visar upp en telefon med en gamepad, som gjord för att spela spel… men dom tuffa spelen som kommer klarar den inte av att spela, den klarar av det som finns idag men det som kommer, de spelen som är baserade på ID tech 5 eller unreal engine 3, dom kommer näst intill att kräva en tegra2 propp.

  så ja, dom kommer sticka ut ur mängden med en annorlunda design lika mycket som dom kommer falla på sitt eget grepp, för om dom ska ha en plattform att bygga på så måste den vara ”framtidssäker” och det är inte en 205a, den kanske funkar för de flesta spelen som finns nu, men i slutet av året så kommer det inte att hålla.

  jag har varit väldigt intresserad av just den här produkten, men nu är jag skeptisk, kommer vänta tills swedroid testar den för att se hur den presterar jämfört med tegra2 telefoner.

 • zippiz

  Jag tycker att SE åtminstone kunde släppa en vanilla android till de som verkligen vill uppgradera. Borde inte vara så mycket jobb med en Vanilla, och en telefon som X10 borde verkligen levererats med 2.1 och vid det här laget ha 2.2 redan.

  Var så otroligt nära att köra X10, var en av de som tjatade dagligen på deras blogg men när det kom fram att den inte skulle ha stöd för multiouch så drog jag mig ur. Glad för det idag, sitter med en Galaxy S och är väldigt nöjd.

  Men tyvärr är det så att jag gärna hade köpt en SE nästa gång, bara de hade visat att de skärpt till sig vad det gäller uppdateringar och mjukvara. Nu gjorde de precis tvärt om med X8, samt X10 och mitt förtroende sjönk ytterligare nu.

  Känns inte som SE förstår riktigt hur viktigt det är att ha med ”tekniknördarna” och hur vad de säger om företag och telefoner smittar av sig ner till de som bara ska köpa en telefon. Det är många som har frågat mig om råd vad de ska ha för telefon. Det blir svårt att rekommendera en SE nu när de visat att de inte bryr sig om sina kunder.

 • Simon

  SE borde gå ut med exakt vad man kan förvänta sig vid ett köp av Arc, även andra modeller.

  Denna modell kommer få uppdateringar i 2år, uppgradering till 2.4 etc. Så man faktiskt vet vad som gäller, då finns inget gnäll, man vet vad man köper.
  hade dom sagt att när man köpte en X10, enbart skulle få 2.1, ja, då kanske man inte skulle köpa en X10 för 5.500kr. Det är ju vi köpare som måste kräva mer information från leverantörerna.

 • Anders

  @zippiz Om de kunde så skulle de.

  Folk borde titta på hur -alla- andra tillverkare har gjort med sina FÖRSTA lurar.
  De borde även titta på deras ANDRA.

  SE må ha kommit in i matchen och tyvärr gjort samma saker som de andra.
  Sluta gnäll så jädrans mycket. Man kan ju inte bara ändra en funktion som designades på ett sätt först till en annan, just för att marknaden blev annorlunda.

  Ja, det är bra att SE fokuserar på hårdvaran då det är där problemet har legat
  för att de inte kan få in nyare Androidreleaser. Förstå hans uttryck rätt.
  Hårdvarans fel med MT också, Hårdvarans fel med ljudvolymen.

  Prova på att förstå vad som sägs istället för att bara gödsla ur er amatörkommentarer för att ni tycker en massa utan att veta VARFÖR.

  Sen kommer de att uppdatera luren. De har ju flera nya saker på G till x10.
  X10 mini och X8 får ANT+ snart också.

 • Anders

  Vet ni grabbar och töser..

  Det är skönt att vi inte har mer problem i övrigt så att vi
  kan fokusera på att bråka om problem med våra telefoner. :-)

 • @mrNoodles
  ahha det är ju så lätt att byta när man precis köpt den..

 • mrNoodles

  @…
  Ja varför skulle inte det gå?
  Klart det blir en förlust ekonomiskt, men så är det ju med det mesta man säljer, förutom fastigheter då kanske.

 • Emme

  Inte jag som skrivit någon av de tidigare inläggen under nicket ”Emme”. Tycks vara svårt för denne att förstå..

  När det gäller artikeln så får man ju tänka på att det var SE:s första våg av Androidlurar och hur skulle man kunna veta att det skulle ploppa ut nya versioner snabbare än tåget?
  Detta tillsammans med så många intrigerade funktioner tror jag satte lite käppar i hjulen.
  Jag tycker SE har klarat sig mångt mycket bättre än andra tillverkare när det gäller de första lurarna. De har ju varit väldigt stabila och fria från buggar.
  Vad många inte verkar förstå, iaf när man läser runt bland engelska kommentarer på nätet är att de tror att supporten är över för x10 men så är det ju inte. Den kommer dock bara få 2.1 men buggfixar och uppdateringar lär komma.

  Och varför ska man försöka trycka ner en annans telefon för att få sin att framstå som bättre?
  Var nöjd med den du har istället och det finns ingen telefon som passar alla.

 • madz

  Men jokke,om du köper en dator för att spela på idag,så vet väl att det kommer komma spel om 6månader som din hårdvara inte klarar av.vad måste du göra då..?jo just d jag,köpa ett nytt grafikkort för flera tusen.men måste man inte kräma ut max så behövs ju det faktiskt inte.hårdvaran du har nu räcker ju långt ändå.likaså deras spelmaskin.snöa inte inte dig på hur kraftig processorn är.det är fler faktorer som spelar inte.och alla är inte grafikkåta.du ser väl vilken typ av spel som bir stora på mobiltelefoner idag.eller kolla bara på nintendo ds..

 • Loan

  inlägg #72
  BYT NICK SJÄLV DÅ!!! Om han var först med Emme i tråden kan du väl ta nåt annat och lägga av med ditt krigande. Du kvaddade först mobil.se och nu är du här och äcklar dig.

 • Teknikens Under

  @Simon

  Information kan man alltid hitta på tillverkarens hemsida innan man köper en mobil.

  http://www.sonyericsson.com/cws/products/mobilephones/overview/xperiaarc?cc=se&lc=sv#view=overview

  Kan ju vara ett bra tips innan man gör ett köp,oavsett telefon.

  Svårt att tro att någon tillverkare lägger ut information på sina hemsidor vad en telefon inte klarar av.

  Hittar man inte info på hemsidan kan du förhoppningsvis hitta mer här.

  http://developer.sonyericsson.com/wportal/devworld/downloads/download/sonyericssonxperiaarcwhitepaper?cc=gb&lc=en

 • Alex

  @ jokke
  Msm 8655 klarar sig ett år utan problem. Tegra 2 lite längre. Tanken är just att de bara ska klara ett år. Tillverkarna vill att du ska köpa ny telefon så ofta som möjligt. (Gäller verkligen INTE bara SE) Eftersom SE stoppar in lite äldre hårdvara men är de enda som tillverkar en telefon med gamepad så kan de sälja den till samma pris som ”bättre” telefoner eller så blir den billigare men de säljer störe volym. Vi får se vilken taktik de väljer…. men de har ett bra utgångsläge iaf.

  Det är sen upp till speltillverkarna om de redan nu vill göra spel som kräver bästa hårdvara. Är dom smarta så gör dom spel som funkar till telefoner i Nexus s klassen. Dom når då ut till fler kunder, tjänar mer pengar… Skulle de bli Tegra 2 exclusive games så skjuter de sig själva i foten. Det skulle nästan vara som att sälja spel till ps4 när ps3 är den senaste konsolen.

  Jag förstår vad du menar, men du pratar ur ditt egna perspektiv. Så när du säger Fail, så är menar du att du inte gillar den. Men jag har svårt att se att de potentiella kunderna, med allmän datorkunskap eller vad man ska kalla det (som är bra mycket lägre än swedroidbesökare) inte skulle gilla denna telefon.

 • M

  Märkligt det här, för enligt Swedroids SE-ägare så finns det inga missar alls. Telefonen har vart bra från början.

 • Jah

  @ Johan

  +1 =)

 • Jah

  gällande:

  ”Det är som att säga “Jag spöade upp min hund varje dag i ett halvår, men det stryker vi ett streck över nu för att jag har bett om ursäkt”. Vad gör det…”

 • Svårt att göra det sämre ivf…

 • Emme

  @ Loan
  Han var inte först. Jag var först här med detta nick och nej jag har inte kvaddat mobil, jag övergav mobil efter att trollen tog mitt nick där (som jag var först med) så kom inte med anklagelser som inte ens jag rår för?
  Jäklar vad det tycks vara svårt för vissa att förstå?
  Är du också ett troll måntro? Det är väl han som borde äcklat dig som förstör för andra? Men ändå får mina inlägg tummen ner? Helt otroligt. :)

 • Ziboez

  Köpte min X10 i april 2010, aldrig mer Sony Ericsson. Beroende på hur framtida mobilerna ser ut när jag avbetalt klart.

 • Emme

  @ pELLE

  1. Hur många telefoner har det idag då i sådana fall? Hur många har det på Androidsidan?
  2. Spelar det så stor roll?
  3. Batteriet ska väl visst gå att byta?
  4. Byt launcher då i sådana fall?

  Försök igen.

 • rx

  X10 skulle uppdateras till 2.1 (utlovat och förverkligat). Sedan kommer det uppdateringar hela tiden, nu i Januari kommer Dual-touch supporten.

  Sedan fortsätter mest troligt uppdateringarna av 2.1 i 2 år från säljstart som utlovat. Bara för att 2.2+ inte kommer betyder inte att telefonen inte uppdateras. Det blir färre och färre buggar och fler och fler features istället.

  Jag vill ha ett exempel på någon som köpte en lapptopp med Windows XP som sedan uppdaterades till Vista och vidare till Windows 7. Någon? Visst man kan få Vista i extrema fall (om man köpte datorn 6 månader innan släppet av Vista) och sedan får man XP Service Pack 1, Service Pack 2… Det är exakt så man får sina uppdateringar på X10:an. 2.1 service pack 1, service pack 2 samt mindre uppdateringar kan man väl säga.

  Och man kunde fortfarande köpa datorer med XP många år efter att Vista släpptes. Det säljs nog fortfarande XP datorer även idag.

  Det är inte lätt att förutse framtiden och folk klagar på saker som inte stämde med verkligheten när X10:e familjen (och X8:an) utvecklades. Under 2008-2009 räckte fortfarande bugg-fix uppdateringar till på både mobiltelefoner och datorer. Först när Android och iPhone tog på stort av slutet av 2009/början 2010 som folk har ändrat sin världsbild och nu förväntar sig nya ”OS-version” uppdateringar på löpande band, åtminstone utav mobiltelefoner.

  Man kan väl jämföra X10:an med att riva alla vägar i ett hus och bygga upp dem igen (tack vare att Timescape och Mediascape var så inrotade i android) medan en uppdatering av till exempel en HTC Desire som att måla om en vägg. Vilket gör ni snabbare? Målar om en vägg eller river den och bygger upp igen och sedan målar den?

  Nu verkar SE ha lärt sig av misstaget och att folk inte alls bryr sig om det lila ”extra” i form av applikationer som Time- och Mediascape, utom vill ha det senaste version av OS istället. Så vi får hoppas på att Arc och andra kommande telefoner får en lång ”OS-livstid”. Själv ser jag fram emot en Arc-lur.

 • John C.

  Att ha hörlursuttaget på sidan är ingen höjdare. Har mycket hellre något långt i fickan än något nästan lika långt men mycket bredare. Knäckte ”pinnen” på ett par hörlurar när jag hade en mp3spelare som hade det så. Den låg aldrig skönt i fickan heller.. För mig är faktiskt det en dealbreaker. Tycker mycket mer om att ha det som DHD i bottnen…

 • Anton

  Tänkte bara påpeka för alla som gillar att ta windows som exempel på andra saker som inte uppdateras, windows kostar pengar, det gör inte android.
  Android är som bekant ett open source program som delas gratis över internet, precis som linux som är, inte helt oväntat, helt gratis att uppdatera..

 • Anonym

  vet någon hur mycket xperia arc kommer kosta? För på prisjakt stod det 14 374 kr på en återförsäljare och 6000kr på the phone house men de har tagit tillbaka det. Är det för att det kommer att kosta mera eller? Vet någon?

 • Fredrik

  @Anonym Tror inte på mer än 6000:- runt 5-5000:- är min gissning.

  @Anton
  Jobbar de som arbetar med Android ideellt, eller vill dom också ha lön tro?

 • Emme

  @Anonym
  Den kommer inte kosta fjorton tusen kronor i varje fall. Dom sätter ibland sådana priser bara för att gardera sig innan dom fått listpriset. Gissar på intropris mellan 5-6 tusen som vanligt.

  Det är ändå alldeles för dyrt.

 • jah

  @ Anonym
  Priset lär väl lägga sig som alla andra high end-lurar, vid lansering. 6000 kr +/- 500 kr.

 • rx

  @ Anton
  Android kostar pengar. Att utveckla Time- och Mediascape kostar pengar. Att anpassa Android till just X10:an kostar pengar. Att ge support på Android i 2år kostar pengar.

  En användare som köper datordelar och installerar Linux på datorn han har byggt är inte samma sak som en person som köper en färdigbyggt dator med Windows i en butik och förväntar sig 2 års support.

  Windows är en produkt. Du köper mjukvara – thats it – även om visa försäljare förinstallerar det på sina datorer (samma gäller Linux, du betalar för att någon har förinstallerat Linux på en burk du införskaffar – det är inräknat i priset).

  Android är inget du köper/laddar ner och laddar upp på dina telefondelar som du själv skruvat ihop. Du köper en Androidanpassad, färdigkonfigurerad hårdvara. Det är som att köpa en diskmaskin eller TV apparat. Båda kör kanske Windows eller Linux i bakgrunden. Men du betalar för båda, både för hårdvaran och den specialanpassade Windows/Linux som dem kör.

  Det är ingen som ringer Linux hotline och ber om support. Köper du dock en Android-telefon så kan du räkna med att det är oändligt med folk som vill ha hjälp med telefonboken, blåtand, Android Market och vad det nu kan vara. Så även support kostar och sånt finns inte för Linux (med undantag för Linux som man faktiskt betalar pengar för).

 • Emme

  @ Emme
  Hur var det med läsförståelsen? Detta nick är redan taget så kan du sluta skapa förvirring?

  Ser nu att mitt senaste inlägg jag förklarade mig på har fått 26 tummen ner. Visar ju ännu en gång att tummen upp och ned inte fungerar överhuvudtaget.
  Gissar på det fuskas med detta system på något sätt.

 • shadow

  @ jokke

  Eh, Varför ska dual core vara högt på önskelistan för en spelmobil? Annars fungerar den inte? Du har ingen aning om nånting så det är pinsamt att du ens uttalar dig.

  Jag tycker det är tråkigt när nånting blir ”hype” te.x dual core i mobilen…vadåra? Så att man kan spela angry birds hela dan, sjukt. Och om nån tillverkare inte använder sig av dual core så blir det ett jävla liv. Jag är inte intresserad av det (smaksak,visst) men kastar inte skit på alla telefoner som har det. Hoppas trenden lägger sig snart.

 • Alex

  @ rx
  ”Sedan fortsätter mest troligt uppdateringarna av 2.1 i 2 år från säljstart som utlovat.”

  NEJ! SE har INTE sagt att de uppdaterar i 2 år. SE säger: UPP till 2 år.

  Skulle tro att kommande dualtouch uppdateringen blir den sista.

 • Exodite

  @ Mats
  Naturligtvis kommer inte några tillverkare lyssna endast på teknik-intresserade geeks när de designar telefoner.

  Med det sagt bör det väl tas i beaktande att ‘Svensson’ inte köper en mobil för 5-6000kr eller mer, iallafall inte kontant.

  Det är väl där X8an och Wildfire kommer in egentligen, och en stor del av anledningen till att Android växer så snabbt.

  @ zippiz

  Läge att börja lobbya för en Nexus X alltså, eller? :)

 • Tomas

  Har vart mycket tjat om android uppdateringar som har vart överskattade, men jag tror SE har gjort rätt och satsat på att rätta buggar istället.

  Däremot så verkar SE ha klantat sig rejält som inte fattat att folk vill ha ordentligt med minne för appar..512mb i den nya ARC är ju löjligt dåligt, så dåligt att ingen kommer att köpa den.

 • lanatus

  @ Anonym
  Håll det lite mer seriöst, och välstavat…

 • Anonym

  Tycker inte att det låter som om SE tagit åt sig kritiken och ”lärt sig av sina misstag” bara för att de lovar bättring. Flera telefoner är fortfarande högst aktuella och de bör bättra sig NU!

 • Anders

  @ Tomas
  Nej, absolut. Ingen kommer att köpa den :P

  Eller så kunde folk lära sig utveckla program så de inte tar så förbannat mycket ramminne.
  Satt och tittade på mitt installerade tangentbord. 28 MB!!! Tycker du det är rimligt? Låt folk lära sig programmera istället så ska du nog se att du klarar dig fint på 256-384MB ram.

 • Anonym

  @ sten

  Simon :SE borde gå ut med exakt vad man kan förvänta sig vid ett köp av Arc, även andra modeller.Denna modell kommer få uppdateringar i 2år, uppgradering till 2.4 etc. Så man faktiskt vet vad som gäller, då finns inget gnäll, man vet vad man köper. hade dom sagt att när man köpte en X10, enbart skulle få 2.1, ja, då kanske man inte skulle köpa en X10 för 5.500kr. Det är ju vi köpare som måste kräva mer information från leverantörerna.

  Att gå ut och tala om vad som gäller är faktiskt ingen dum ide. Man kunde till och med sälja telefonen till olika pris beroende på hur lång supporttid som skulle ingå. Kunder som köpt för kort tid skulle kunna köpa till supporttid i någon form av kundportal, där man kunde ladda ned nya OS OTA. Man skulle även kunna låta betald support överföras på någon nyare telefonmodell. SE skulle därigenom kunna knyta kunden till sig mycket bättre än idag. För vem skulle inte vilja utnyttja den betalda support man har kvar när ens telefon går sönder eller förkommer.

 • Poontus

  Bra att dom erkänner deras dåliga arbete, första steget till förbättring.
  sen har Ericsson aldrig varit bra på att sia om framtiden.

 • uno

  Anders :@ Tomas Nej, absolut. Ingen kommer att köpa den :PEller så kunde folk lära sig utveckla program så de inte tar så förbannat mycket ramminne. Satt och tittade på mitt installerade tangentbord. 28 MB!!! Tycker du det är rimligt? Låt folk lära sig programmera istället så ska du nog se att du klarar dig fint på 256-384MB ram.

  Tyvärr tror jag att utvecklingen kommer att gå åt andra hållet. Många appar kör på flera plattformar och att hålla separata kodbaser för var och en av dem blir dyrt. Detta gör att verktyg av typ Appcelerator Titanium där man genererar kod för respektive platform från en gemensam kodbas kommer att bli allt vanligare. Sådan genererad kod är ofta inte alls så optimerad som handskriven dito och leder ofta till större applikationer. I Titanium fallet kan man dessutom, vad jag vet, inte se till att programmen installeras på SD kortet

 • gunnar-medial

  Oavsett vilken modell som lanseras kommer det finnas jättemånga ”gråtare” dvs personer som långt innan en modell finns på marknaden är ursinniga över att finesser de vill se inte finns med i specen, att en minnes-storlek är för liten eller en operativsystem-version eller uppgiven prestanda för låg. Det finns inte mkt ”njutare” i debatten eftersom de inte behöver skriva. De kan bara sitta och njuta av det de köpt eller väntar på.

 • Stab

  Alex :@ rx “Sedan fortsätter mest troligt uppdateringarna av 2.1 i 2 år från säljstart som utlovat.”NEJ! SE har INTE sagt att de uppdaterar i 2 år. SE säger: UPP till 2 år.Skulle tro att kommande dualtouch uppdateringen blir den sista. Rapportera inlägg 3  1

  Då kan de lika gärna lova upp till 200 år… Löjligt med ”upp till” borde vara en minimitid istället så man vet.

 • uno

  klingon :Vaför finns det bara extremer här? Extremer åt båda håll! Jag tycker det är fantastiskt att kräva OS uppdateringar i minst två år. Ställer ni samma krav på OS uppdateringar på PC? Har ni som köpt PC med Vista automatiskt och gratis fått Win7? För jag har iaf inte det. Rapportera inlägg 1  2

  För mig är problemet inte att jag inte ”får” updateringar. Problemet är att jag inte kan installera dem. Jag kan köpa windows 8 och med hyfsad sannolikhet installera det när den dagen kommer. Min mobiltelefon blir därimot för evigt omodern, eftersom telefontillverkarna gör allt för att vanliga dödliga ickenerdar inte ska kunna byta OS.

  En annan skillnad mot PC världen är att telefoner oftast säljs med abbonemang med bindningstid vilket gör det svårt att byta telefon hur ofta som helst till ett rimligt pris. Det hade därför varit rimligt att man inkluderade åtminstone två års uppgraderingar i priset. Eller i vart fall att man klargjorde för kunderna hur man tänkte uppgradera produkten, och att den som så önskade kunde köpa till uppdateringar när supporttiden som ingår gått ut.

  Sedan är det faktiskt så att Apple håller sina produkter uppdaterade mer eller mindre så länge det är tekniskt möjligt och vad jag har förstått går Apple inte direkt dåligt på grund av denna merkostnad. Tvärtom tror jag att det är en viktig faktor för att deras kunder ska välja Apple nästa gång de köper mobiltelefon. Så nog borde det vara ekonomiskt görbart även för andra tillverkare att hålla denna service. Faktiskt borde det vara avsevärt enklare för tillverkare i Android världen då de till skillnad från Apple kan lämpa över stora delar av utvecklingskostnaden för OS:et på Google

 • Joel

  @ mrNoodles

  Det är inte dualcore som är grejen, det är hela Tegra 2 plattformen som åker 8or runt gamla Snapdragon. För att göra det enkelt för dig, Desire HD kom som du kanske känner till ut för ett bra tag sen, den har samma plattform som SE Arc som släpps om ett bra tag. Släppet av Arc visar att SE inte har lärt sig ett jävla dugg, dom ligger konsekvent 6-12 månader efter men tar nästan lika bra betalt som Apple. Deras Playmobil kommer floppa som inget annat eftersom du endast kommer kunna spela gamla emulatorspel på den när den väl kommer ut på marknaden.

  Visst, bryr ni er varken om hård eller mjukvara utan endast om designen på telefonen så då spelar det väl ingen roll, men då kan ni egentligen köpa er en featurephone istället.

  Och detta kommer från en person som alltid kört SE pga. att jag gillat deras menyer, design samt bra kameror. Men nu när man inte köper en vanlig mobil utan en datorliknande mobil så vill ja ha det bästa och det är tyvärr inte SE.

 • mrNoodles

  Är detbara SE som hänger kvar med Snapdragon, eller vilka märken mer än LG har en Tegra 2 baserade telefoner på g?

 • Bjoerne

  @Tomas
  Det är ju lugnt nu med ram. i o m 2.2 går det ju att installera apps på sd-kortet.

 • Ister

  Det har kommit en uppdatering till X10 ungefär varannan månad. Är det så dåligt?

  Det verkar som att det är viktigare ATT det kommer uppdateringar än VAD själva uppdateringen gör. Skumt.

  Hur kan ni ens begära att en telefon ska uppgraderas i OS version i två års tid? Ställer ni samma krav på en PC? Gratis uppdatering till ny Windows version när en blir tillgänglig?
  Ni ställer kravet att en telefon för 2000kr (tex X10 mini) ska uppgraderas i OS i två år, medan ni kan köpa en PC för 30000kr utan att ställa samma krav? Ni är SÅÅÅ j-vla konstiga, är ni medvetna om det.

  Det enda jag kan säga till ert försvar är att man åtminstone kan begära att telefonen har senaste tillgängliga OS i sig när den kommer ut på marknaden. Fast har den inte det så kan ni ju alltid köpa en som har. Så ni borde ändå inte klaga. Det är väl ingen som tvingar er???

 • Majkey

  Ericsson trådar blir alltid roligast att läsas kommentarer i. :D

 • Joe

  Jag kan förstå att SE inte vill lägga utvecklingstid på en mängd olika mobiler efter som arbetet med att anpassa deras egna UI till respektive modell är alltför kostnadskrävande. Men att säga att telefoner som är mindre än ett år gamla redan är skit är obegripligt.

  Som jag ser det så finns det två alternativa vägar de borde ta och den ena är att ”släppa” all info som krävs för att vi användare ska kunna roota och lägga in egna roms på lurarna (tänker främst på bootloadern). Det andra alternativet är att enbart lägga in ”rena” vanilla versioner av senaste Android versionerna och skippa all kosmetika från det egna UI:t.

  I dessa fall får användarna själva göra en större del av det kostnadskrävande arbetet.

 • Robert S

  Ister :Det har kommit en uppdatering till X10 ungefär varannan månad. Är det så dåligt?Det verkar som att det är viktigare ATT det kommer uppdateringar än VAD själva uppdateringen gör. Skumt.Hur kan ni ens begära att en telefon ska uppgraderas i OS version i två års tid? Ställer ni samma krav på en PC? Gratis uppdatering till ny Windows version när en blir tillgänglig? Ni ställer kravet att en telefon för 2000kr (tex X10 mini) ska uppgraderas i OS i två år, medan ni kan köpa en PC för 30000kr utan att ställa samma krav? Ni är SÅÅÅ j-vla konstiga, är ni medvetna om det.Det enda jag kan säga till ert försvar är att man åtminstone kan begära att telefonen har senaste tillgängliga OS i sig när den kommer ut på marknaden. Fast har den inte det så kan ni ju alltid köpa en som har. Så ni borde ändå inte klaga. Det är väl ingen som tvingar er??? Rapportera inlägg 9  2

  Nej det är inte viktigare att det kommer uppdateringar än vad dom gör. Vilket är huvudproblemet med SE då deras uppdateringar är få och snåla.
  Datorer har oftast gratis uppdateringar i flera år. Skillnaden mellan Eclair och Froyo är som Vista och Vista SP1 (Vilket man nu får gratis). Så sluta snacka skit och skaffa bättre koll och argument.
  Det finns inge bra försvar för SE bara korkade användare som inte förstår bättre.

 • Emme

  Majkey :Ericsson trådar blir alltid roligast att läsas kommentarer i. :D Rapportera inlägg 0  1

  Haha, du har så rätt! Alla har någon känsla för SE:s produkter. Antingen man älskar eller hatar dom. Gag gillar SE och tycker det är jättebra att dom nu har en strategi för hur dom ska hantera Androidreleaserna.

  Jag tycker det är bra att man får tillverkarens tillägg till operativet. Både funktions-appar och GUI-förbättring/förändringar. Men alla tillverkare bör löskoppla sina tillägg och förändringar så man kan konfigurera bort det om man vill. Jag vill välja om det ska vara ett blått SE-GUI eller ha standardutssendet. Precis som jag vill välja om jag ska använda Mmotoblur eller Sense.

 • Micke

  mrNoodles :Är detbara SE som hänger kvar med Snapdragon, eller vilka märken mer än LG har en Tegra 2 baserade telefoner på g? Rapportera inlägg 2  3

  @ mrNoodles

  De stora (HTC, Samsung, Sony Ericsson, LG, m.fl.) inom Android kommer alla med dualcore-mobiler under 2011, INRÄKNAT Sony Ericsson, de flesta i början av året. SoE kommer gå över till ST Ericssons dualcore kretsar som det ryktas även skall levereras till HTC. Mobiltillverkarna gör visserligen vitt skilda mobiler men chippen inuti är oftast från några få leverantörer, det är därför prestanda är så snarlika.

 • Exodite

  @ Micke
  Ser fram emot MWC2011, kanske vi får svar på vad vi kan se fram emot iallafall första halvan av året då!

  Det vore onekligen trevligt om SEs kommande handset, t.ex. Neo, använde ST-Ericsson U8500. Inte bara för att det verkar vara en väldigt kraftfull platform, väldigt like Samsungs Orion, men för att det kul att SE verkar ha ett unikt tillfälle att integrera teknologier från både Sony och Ericsson i sina handset.

  Good times!

 • Exodite

  Redigeringsfunktionen verkar vara ofungerande för övrigt.

  Tänkte försöka filtrera bort lite typos från föregående inlägg men där gick jag bet.

  Edit: Gick att lösa med att kopiera länken och klistra in i ett annat fönster, icke desto mindre irriterande.

 • jokke

  @ shadow

  har jag ingen aning om någonting i spelvärlden eller följer jag inte androids utveckling ? jag va en av de första i sverige som fick sin hero, jag har följt swedroid sedan deras första månad online och jag har spelat spel i snart 30 år, så lite koll har jag nog.

  http://www.swedroid.se/dungeon-defenders-first-wave-nu-pa-android-market-speltips/

  ja, varför skulle man vilja ha så mycket kraft som möjligt i en spelmobil ? för att få bäst prestanda och bästa upplevelsen så klart! hur enkelt som helst, men det verkar inte SE bry sig om, eller så är Xperia Play ännu ett bevis på deras pinsamt långa utvecklingstid för nya produkter.

  I mina ögon har Xperia Play en potential att ta upp kampen med iphone och nintendo på den bärbara spelfronten, men utan rätt hårdvara så blir det bara platt fall, det faktum att det idag finns spel på market som den planerade spelmobilen inte ens kan hamna i ”rekommenderad hårdvara” fältet känns mycket tvivelaktigt.

  Jag hoppas att någon annan tillverkare gör efter, och gör rätt.

 • Lasse

  Dom uppdaterar ju iaf sina modeller. Jag har HTC Magic där får man nöja sig med 1.5 och det skall jag absolut ha i åtanke när bidningstiden gått ut och det är dags att byta upp sig.

 • Micke

  Exodite :@ Micke Ser fram emot MWC2011, kanske vi får svar på vad vi kan se fram emot iallafall första halvan av året då!Det vore onekligen trevligt om SEs kommande handset, t.ex. Neo, använde ST-Ericsson U8500. Inte bara för att det verkar vara en väldigt kraftfull platform, väldigt like Samsungs Orion, men för att det kul att SE verkar ha ett unikt tillfälle att integrera teknologier från både Sony och Ericsson i sina handset.Good times! Rapportera inlägg 0  1

  Ja äntligen ligger ST Ericsson med i utvecklingen och kan konkurrera med liknande prestanda som Tegra2 förhoppningsvis. Det är kanon för alla som känner sig något patriotiska… :)

 • Alex

  @ jokke
  Har du ens läst artikeln du länkar till? Xperia play ligger ju i ”mid-range” precis som DHD som folk för övrigt rapporterar klarar av spelet. Med lite tur så kanske gingerbread kan ge någon extra procent prestanda.

  Dungeon defenders är ju dessutom ett spel som kräver nyaste hårdvaran. Tror inte att spelen blir mer krävande än såhär 2011.

  Sen så verkar du absolut inte vilja förstå att en gamepad kan öppna upp möjligheter i spel som du inte kan få när du endast har en touchscreen?

 • madz

  Jag utdelar en virituell örfil till alla dom tror dig veta allt om hur man bedriver ett stort mobilföretag.frågan är om världen hade gått under utan det vetande…

 • mrNoodles

  @Micke
  Ja det spekulerades ju i att ‘Anzu’ skulle vara en dual tidigt men..
  Men visst är det så att i dagsläget är det väl ännu ‘bara’ LG som har presenterat en dualcore?
  Så det jag är lite nyfiken på är om Snapdragonplatformen är så outdated som jag fick sken av att joel menade på i några inlägg ovan – eller så missförstod jag inlägget.
  Är Tegra2 strömnålare än senaste Snapdragon, eller hur skiljer de olika platformarna på den punkten?
  Får SE ut Arcen i tid så tycker jag det ser lovande.
  Sen är det ju bara ett faktum tyvärr (eller tack och lov;)) att utvecklingen går framåt och nya modeller, platformar mm släpps.
  Men ska man vänta på det som kanske snart kommer, lär man aldrig få handla en ny mobil.
  Jag vill också påpeka att jag inte säger att allt SE gjort (minns X1an med ett leende, W960n var inte så superkul heller osv).
  Men än en gång, Arcen ser ut att på rätt spår.

 • Andreas B.

  Att jämföra Android med Windows gällande versionsnummer är ju som att jämföra äpplen med päron. Det är inte lika stor skillnad mellan en Androidversion som en Windowsversion. Windows släpper dessutom uppdateringspaket för att fixa buggar, vilket inte Android gör. Så visst kan man kräva att telefontillverkarna uppdaterar sina telefoner, inte i all framtid, men betydligt längre än vad de gör nu. Någon gång måste de självklart sluta släppa uppdateringar, dock så tycker jag att de ska fortsätta släppa buggfixar om några sådana kvarstår.

  Dessutom så får de ju ett komplett OS serverat på ett silverfat, som dessutom är gratis.

 • jokke

  @ Alex

  Ja, jag har läst artikeln jag länkar till, där står det:
  Best:
  All Tegra 2 Based Devices

  om man köper en telefon med en gamepad på så visar det att man är seriös i sitt spelande och då vill man inte att telefonen hamnar i ”fungerar ok men kunde vara bättre” segmentet, iaf inte till spel som finns ute flera månader innan telefonen lanseras!

  Det är ju som att lansera en ”spel-dator” idag som knappt kan spela dom mest krävande spelen och du kommer med argumentet ”du kan ju spela min-röj och sänka upplösningen så funkar dom nya, ganska bra iaf”

  skärpning!

 • Alex

  @ jokke
  ?????

  Du ser det fortfarande BARA ur ditt egna perspektiv och kunskap som inte representerar en ”average” kund. SE och ALLA andra tillverkare struntar 100% i vad vi tycker. Dom vill sälja produkter och tjäna pengar.

  Med ditt resonemang så kan jag säga. Du köper en gamingdator som är jätte snabb (tegra2) men datorn är blockad så att du inte kan koppla in tangentbord. Vilken seriös gamer använder bara musen när man spelar? Då kommer du med argumentet ”ja men man kan ju titta på när cpun spelar final fantasy åt dig, samt att min-röj inte kräver tangentbord”

 • Twisted1

  @ jokke

  Kan bara hålla med ang. Xperia Play, redan nu så har Adreno 205 gpu’n det tufft att klara dom senaste spelen. Och då ska vi komma ihåg att Xperia play inte är släppt än ens. Om den hade släppts när DHD kom hade det vart en sak, menar inte att snapdragon gen.2 är dålig på något sätt men i en Spel-telefon som inte ens är släppt än, njaa.

  Förvisso så har SE kanske inte så hemskt mycket att välja på, Hummingbird plattformen som vore betydligt vettigare i en speltelefon finns väl bara i SGS i princip.

  Om SE på ngt sätt integrerar programvara där du kan ladda ner spel som är optimerade för xperia play så skulle det nog kunna bli riktigt bra dock. Men det känns ganska orealistiskt då det sannolikt skulle kosta enorma summor pengar att sitta och optimera mjukvaran för just xperia play luren.

  Ska bli intressant när den släpps och lite fler tester dyker upp, kanske blir världens hit, vem vet :)

 • Anonym

  mrNoodles :@Micke Ja det spekulerades ju i att ‘Anzu’ skulle vara en dual tidigt men.. Men visst är det så att i dagsläget är det väl ännu ‘bara’ LG som har presenterat en dualcore? Så det jag är lite nyfiken på är om Snapdragonplatformen är så outdated som jag fick sken av att joel menade på i några inlägg ovan – eller så missförstod jag inlägget. Är Tegra2 strömnålare än senaste Snapdragon, eller hur skiljer de olika platformarna på den punkten? Får SE ut Arcen i tid så tycker jag det ser lovande. Sen är det ju bara ett faktum tyvärr (eller tack och lov;)) att utvecklingen går framåt och nya modeller, platformar mm släpps. Men ska man vänta på det som kanske snart kommer, lär man aldrig få handla en ny mobil. Jag vill också påpeka att jag inte säger att allt SE gjort (minns X1an med ett leende, W960n var inte så superkul heller osv). Men än en gång, Arcen ser ut att på rätt spår. Rapportera inlägg 1  0

  Tänkte bara kommentera ang. Snapdragon.
  Snapdragon som du känner till den nu och i SE:s senaste, är outdated svar ja.
  Qualcomm visade upp nya Snapdragon processorn på CES, dual core och möjlighet att streama 3D material till 3DTV till och med.
  SE verkade ha mer bråttom att få ut telefonen än att vänta in nästa generations Snapdragon, som för övrigt kommer under 2011.
  Här kan du se en förtitt på nästa Snapdragon:

  http://www.youtube.com/watch?v=9zO5rX5tL1Y&feature=player_embedded

  Ska funka till telefoner och tablets.

 • jokke

  @ Alex

  men… suck, det jag säger är att hårdvaran i Xperia play är för långsam, att det BÖR vara en tegra 2 och inte ”dagens” plattform….

  tänk dig om playstation 4 skulle släppas idag och inte lyckas hålla hämna steg med en core i7 930 med ett geforce 460, dvs hårdvara som fanns tillgänglig i somras. vad skulle hända då ? massiv kritik ifrån spelare som vill ha det bästa, men den kommer fortfarande sälja för att märket säljer, men den kommer lämna en bitter eftersmak när man inser att det finns bättre hårdvara för samma peng som gör att man kan spela samma spel. och man gör inte om misstaget att köra en SE lur (se alla som köpt en X10 verkar det som)

  Det vi landar på som skiljer den telefonen ifrån alla andra är en ”gamepad”, det ger andra möjligheter att styra spel än bara via skärmen, detta ser ut att vara inbyggt i kommande androidversioner och inget som SE själva moddar in, därför skriver jag att jag hoppas att andra tillverkare kopierar konceptet och ”gör rätt”

  i grunden mynnar diskussionen ut i vad man vill ha när man köper en telefon med extra möjlighet att kontrollera spel, jag vet inte vad alla andra vill, men jag vill spela spel. och när jag spenderar dyra pengar på en telefon för att spela spel vill jag INTE gå på market med min nya produkt och se att den nätt och jämnt orkar med dom tunga spelen som finns idag. angry birds är inte framtiden.

  Artikeln handlar om att SE säger sig ha rättat sig och kommer inte göra om samma misstag som dom redan har gjort när det gäller android, medans jag menar att dom redan håller på att falla på eget grepp med Xperia Play.

 • pux

  Men hej…
  Inte är Play plattformen för dålig. Dhd kör för övrigt endast på 800mhz men splay på 1 ghz.
  Visst är Tegra 2 bättre. Men varför behöver du mer kräm?, Play spelar det du vill i 60 fps.
  Det är ju inte så att du kan välja att öka upplösningen på telefonern för att du har bättre grafik.
  När skärmarna ökar upplösnng så kan man börja se meningen med 70 milj trianglar per sekund. Men inte på 850*500 upplösning

 • Anders

  @ Ister

  Som många redan påpekat, så är skillnaden att man utan problem kan köpa ett nytt operativsystem till sin dator (gäller både windows och mac osx), även om datorn har många år på nacken. Att låsa telefonen vid ett OS som inte uppdateras är som att sälja en dator med Windows XP år 2008, och nu inte tillåta att någon köper Windows 7 till den. Det beror alltså på att mjukvaran åldras fortare än hårdvaran, inget konstigt med det.

 • Twisted1

  pux :Men hej… Inte är Play plattformen för dålig. Dhd kör för övrigt endast på 800mhz men splay på 1 ghz. Visst är Tegra 2 bättre. Men varför behöver du mer kräm?, Play spelar det du vill i 60 fps. Det är ju inte så att du kan välja att öka upplösningen på telefonern för att du har bättre grafik. När skärmarna ökar upplösnng så kan man börja se meningen med 70 milj trianglar per sekund. Men inte på 850*500 upplösning Rapportera inlägg 0  0

  DHD’s cpu går i 1Ghz, Desire Z däremot är nerklockad till 800Mhz.

  Men spelprestandan påverkas inte enormt av cpu’n, det är grafikkretsen som inte håller måttet för att vara en speltelefon. Hade den släppts för 2mån sedan så visst, men utvecklingen går så sjukt fort nu och nya mer avancerade spel börjar ju dyka upp till android.

 • Thex

  @ pux

  Jag har provat Dungeon Defenders på min SGS och kan säga att det inte är blixtsnabbt direkt. Då är ändå en SGS det näst bästa du kan spela på för tillfället där bara Tegra 2-enheter är bättre.

  Jag skulle tro att det knappt är spelbart ens på en DHD och eftersom Play bygger på samma plattform så… det ungefär som de sk speldatorerna som märken som HP, Acer mfl säljer. Oftast är grafikkortet i princip kass redan när datorn är ny, detsamma kommer gälla för Play när den släpps. Ska man bygga nåt för spel ska man ju självklart ha komponenter som är bäst för spel och senaste generationen Snapdragon är helt enkelt inte särskilt bra på det. Helt okej för att sitta i DHD och andra ”vanliga” lurar men inte en riktad mot spel.

 • pux

  Om SE och Sony släpper en speltelefon där spelen inte funkar så sover Dolly på mage. Givetvis räcker plattformen.
  Kolla yuotube. Där flyter Dungeon D utmärkt på DHD.
  Så om du inte kan visa mig spel som hackar på adreno 205 så tror jagtenhårt på Play.

 • Alex

  @ jokke
  Det är inte Adreno 205 som är för långsam i detta fall. Det är speltillverkaren som går för snabbt fram.

  Enligt ”Thex” så funkar ju spelet inte bra på SGS. Hur många telefoner med Tegra 2 finns det på marknaden just nu? Kan det vara så att eftersom Dungeon Defenders finns till iOS så tänkte man att det var lika bra att redan nu släppa spelet till android så kan kunderna efterhand som prestandan ökar köpa spelet?

  Adreno 205 telefoner är inte för slöa. I detta fall har Unreal gjort ett ps4 spel. När konsolen släpps om några månader.

 • Exodite

  @ Micke
  Lite lokalpatrotism är det nog, för min del vill säga, men jag blir ofta påmind att SE och Nokia är två företag som ännu inte glömt bort själva telefon-funktionaliteten på sina handset.

  Något som det annars ofta är lite så och så med i hårdvaru-racet.

 • Twisted1

  @ Alex

  Det funkar fint på SGS, men det är inga 60fps hela tiden. Du kan ju själv tänka dig hur det då funkar på Adreno 205.

  Kolla videon där swedroid testar det på galaxy tab tex.

 • Kadaver

  satan vilken prissättning :D
  när det finns androidalternativ för 1500 kr tror jag få kommer betala 7000 kr för en mobil med enkelkärnig processor och som inte kommer från apple om jag ska va ärlig.

 • Alex

  Ja, jag har sett det med egna ögon. Det är verkligen inte 60 fps med Adreno 205 , inte lika bra som SGS precis som du säger. Men jag bedömer att 30 fps är tillräckligt för ”vanliga” människor.

  Jag menar, hur många människor har klagat eller vet ens om att X10an är låst till 30 fps? Ingen alls. All kritik man läser handlar bara om android version. Så ännu en gång, Adreno 205 funkar bra för vanliga människor året 2011 ;)

 • Twisted1

  @ Alex

  Det droppar ner bra mycket under 30fps när det är mycket action kan jag ju säga :) Förvisso kan man dra ner grafiken på Dungeon defenders, men man vill ju köra max på sin nya play telefon. Det nya Gangstar Miami Vindication HD tex. är ganska tungdrivet, men det ser sjukt bra ut jämfört med Westcoast hustle.

  Det jag menar är att det släpps spel nu som Adreno 205 har svårt att fixa, och när xperia play släpps så lär det finnas ännu fler spel med tung grafik.

  Notera att jag syftar på att Adreno 205 känns tunnt i xperia play, eftersom det ska va en speltelefon. I Arc är det ju en annan femma då det är en vanlig lur.

  Men som sagt, framtiden får utvisa hur den funkar i praktiken.

 • M

  Märkligt. Alla berättar varför det är så svårt och dyrt för se att uppdatera telefoner, när faktum är att alla andra märken sköter detta. I olika takt visst, men man tar i alla fall sitt ansvar.

 • dumphone

  SE har tyvärr skitit i det blå skåpet en gång för mycket enligt mig.
  Jag och mitt företag har haft SE i över 10 år men kvaliten har bara blivit sämre och sämre.
  Nuförtiden kan dom inte ens göra BT headset som fungerar, för några år sedan kunde man köpa SE headset för 199:- som fungerade perfekt, nu är tom deras dyraste fullkomligt värdelösa.
  Hela SE mjukvaruavdelning borde få sparken, se bara hur dom våldtog windowstelefonen X2 som dom la in massa skit i så den inte fungerade utan bara strulade.
  Samma sak med X10, så fruktansvärt mycket mjukvarufel, ibland bestämmer den sig för att skicka grupp sms till hela telefonboken tex, vem fan vill ha en sådan lur?
  Det är så synd när SE hårdvara oftast är så bra, man ska inte behöva vara it-tekniker och byta mjukvaran i en telefon, den ska fungera out of the box.
  Jag tror att om inte SE skärper sig jäkligt snart så är dom helt körda när det gäller smartphones, det fungerar inte och bara sluta uppdatera gamla telefoner och hänvisa missnöjda kunder till nya, man lurar bara en kund 1-2 gånger sen är man rökt.
  Nä skärp er SE, vissa av oss tycker fortfarande det är charmigt att äga en ”svensk” telefon, men snart är måttet rågat…

 • Spoon

  @ dumphone
  Har aldrig haft problem med mina SE BT headset, har iofs bara ägt 3st men dem har funkat klockrent till jag har fastnat med dem men det e ju mitt eget fel. Har själv en x10 och visst den gjorde lite omstarter ett tag men sen damp det ner en uppdatering och så va det fixat.

 • mrNoodles

  @Kadaver Vilken prissättning syftar du på?
  Tur det inte räcker med vad du tror för att SE ska sälja bra eller dåligt. :)

 • dumphone: jag har själv en x10a och jag har inte alls upplevt det mjuvarufel som du skriver om. Mina vänner med utvecklingen desire har haft mycket mer mjukvaruproblem.
  Och headseten har jag inte heller haft några problem med.
  Den enda stora anmärkningen är ju att de varit massa på att uppdatera, men förklaringarna här är ju förståeliga. Man kan ju inte ställa on hela mjukvarvaruavdelningen på ett så stort företag över en dag utan det krävs långsiktiga strategiska beslut. De gjorde ett felbeslut i 2008 men nu verkar de ha lärt sig…

 • Jonte

  Varfçr skall dom förtjäna ytterligare förtroende när de visat att deras kunder gång efter annan inte betyder nämnvärt mycket. Att säga att de ”inte visste” betyder inte att de inte vet idag och av den anledningen inte köpa den förklaringen de kommer med. De kan, med vetskapen de har idag göra något vettigt av det och inte börja köra fulspel igen… ”Köp våra senaste produkter så lovar vi verkligen” Den har man hört förr och varför skall man bli lurad som man blivit förr?

 • Jonte

  @dragontrumpetare
  Om de inte kan fixa…hmmm klart de kan. Kan XDA så borde SE kunna, annars bör de lägga smartphones på hyllan och satsa på hypade musikmobiler med flashiga skärmsläckare, om de tror att det är det kunderna vill ha….:)

 • Jonte

  ”As we do every year, we’ve taken those learnings and applied them to the new products in the new portfolio. We do think we’ve taken a big step forward for 2011.”

  Varför skall de ta lärdom av de tidigare misstagen och sedan putta in erfarenheten i de nya lurarna när de kan, om de bara ville uppdatera de gamla och göra sina kunder nöjda?
  Jag läste ett inlägg att detta är varje mobiltillverkares mardröm, att kasta pengar på produkter som vi redan har betalt för. Som en kommentar kan jag säga så här…Vi kunder är mer: Vakna, smarta, klipska och alldeles för svårmanipulerade idag. Förr i tiden kunde tillverkarna säga ”köp det här så får ni det här” precis som de skrev i sitt meddelande…Idag funkar det inte så. Idag kostar telefonerna mer, utan att för den delen hårdvaran kostar den skillnaden i pris för tillverkarna som vi konsumenter får betala. Vi varken ska eller kan köras över mer med lättflyktiga kommentarer som jag nämnde ovan. Köp den senaste så får ni det här, vi loooovar. Vi har accepterat det för länge utan att för den delen vetat om de bakomliggande faktorerna som vi idag vet, med öppna källkoder etc. Förr kunde vi inte ställa krav för att vi helt enkelt inte visste. Det kan och ska vi göra hädanefter. Den som vinner matchen är den som lyssnar på vad deras kunder vill ha, och levererar det annars skall de inte ha med mobiltelefoni att göra. Om SE följer med och hänger sig kvar får man se. Jag tvivlar av den enkla anledningen att de tror det funkar med de traditionella tillvägagångssätten, som vi förr accepterade, som vi idag inte accepterar…

 • Twisted1

  X2’an då, är det ingen som har nån skön bortförklaring till den? Typ ”joo men alltså hur nödvändigt är det med en fungerande telefon egentligen” … ? Vad gör det om styluspennan spräcker displayen när det är lite kyligt ute? :P

 • gunnar-medial

  S

  M :Märkligt. Alla berättar varför det är så svårt och dyrt för se att uppdatera telefoner, när faktum är att alla andra märken sköter detta. I olika takt visst, men man tar i alla fall sitt ansvar. Rapportera inlägg 2  3

  Tillverkare har inget ansvar att leverera sådant som de inte utlovat. ”ta sitt ansvar” är här grundat på att forumebattören anser att det finns ett ansvar att ta. Men detta ansvar har inte vid något tillfälle utlovats existera. Mkt av debatten grundar sig på att man tror att saker kommer hända utan att det funnits utfästelser om det. Och om det inte sker blir man mkt upprörd och en hel community vibrerar av ilska.

 • Anonym

  Vilka jäkla nötter, skönt att dessa höns börjar inse att mjukvaran är viktig.
  Undrar om de gjort någon marknadsanalys för att se varför HTC lyckas sälja så enormt bra, kanske för att man har följt uppgraderingarna relativt bra och därav haft nöjda kunder. Mycket gratis bara för att de haft Nexus One som varit primära utvecklingshårdvaran, men nu verkar det ju vara Samsungs tur.

  Vi spenderar redan rekordsummor på mobiler, vill man verkligen spendera 8000kr på en mobil som bara innehåller mer begränsningar? Nej, vi behöver inte fler sånna här Steve Walker fjollor, sånna finns det gott om, tycker han borde köpa en spade och gräva ner sig. Det vi behöver är en lur som har användarna i fokus. T.ex. Nokias N900 var ju i rätt riktiktning även om inte drivrutinerna var helt öppna, men bootloadern var det vilket gör att man kunde köra Maemo/Meego/Android ja till och med Windows Mobile.

  Låt hellre användarna välja vad de vill köra och sluta sätt käppar i hjulen, jag har inga problem med att en lur kommer bundlad med mjukvara bara det går att byta ut och underhållas så att mjukvaran känns fräsch, samma sak med datorer.

 • Jonte

  Det är så härligt att se att SE – Rikard skogberg talar emot sig sjäv…Först säger han att han inte tror att 2.2 eller 2.3 kommer innebära någon större förändring för användarna. Konstigt nog puttar de in 2.3:an i Arc´en. Varför, om nu 2.1an är så otroligt bra…(Läste ett sådant inlägg själv på SE´s blogg)

 • Anonym

  @ Jonte
  Hade de lagt in 2.1 i Arc så hade du istället sagt: Varför la de in 2.1 när de kunde lägga in 2.3. Så kom inte här och kommentera :)

  Att lägga in något nytt i en ny produkt om man har möjligheten är väl ganska självklart. Speciellt när det är det folk vill ha (visar det sig). X10:an hade extra mjukvara som Sony Ericsson trodde att folk skulle vilja ha. Det visade sig dock som att många vill ha mjukvara, bara inte den mjukvara som Sony Ericsson la in. Det finns troligen minst lika många som föredrar Time- och Mediascape som det är folk som gnäller på vilken androidversion som körs. Men det är de som gnäller som hörs.

  Detta kommer nog se annorlunda ut i framtiden.

 • Anonym

  @Anonym
  Det resonemanget kan man ju fundera över, när de putta in 1.6:an i en telefon som kom ut i…mars? rimligtvis borde haft 2.1:an från scratch… och av den anledningen finns det tillräckliga skäl att anse att X10´an är den telefon som fått obefintliga eller rent av inga uppdateringar (Beroende på synsättet).

  Precis som du säger så är det ganska självklart att man lägger in det nya i en telefon om man kan. Men det är ju där haken ligger. DE har inte lagt in något nytt i X10´an. Det har inte gjort nämnvärt mycket alls med den modellen (Som för övrigt var deras flaggskepp) och istället bara släpat efter och kommit med usla bortförklaringar. Och nu, lämnar sina kunder i sticket efter allt självberöm de kom med innan telefonen släpptes för mindre än ett år sedan.

  För att svara på ditt påstående att jag istället hade ifrågasatt att de ”bara” hade lagt in 2.1 kan jag svara dig att Ja jag hade kommenterat det med, självklart men problematiken ligger ju i att de kan göra sina kunder nöjda, om de vill. Istället sviker de kunderna som för mindre än ett år sedan gav 5000 + för en telefon som har kapaciteten att bli så mycket mer än vad den är idag. Och det visar ju lite vad SE står för tycker jag. Och nej, jag kommer inte sluta kommentera (Vad skulle annars syfte med detta forum vara, hålla käften??).

 • gunnar-medial

  Anonym :@Anonym Istället sviker de kunderna som för mindre än ett år sedan gav 5000 + för en telefon som har kapaciteten att bli så mycket mer än vad den är idag.

  Det där är kundens vilja om den produkt man köper. Man hetsar varandra i diskussioner tills man tror på att 2.2 är på väg. Att den skall bli mer än den var från början. Även om tillverkaren egentligen inte sagt så mkt om vad som kommer.
  Har Sony Ericsson utlovat att X10 skulle tas till Android 2.2 ? Den stora ilskan verkar komma från att det har funnits en förväntan om det. Det är nog alltid säkrast att köpa det man vid köpet ser att man får. Och där stod det 1.6 på databladet. En tillverkare som dragit ner till nästan halva arbetsstyrkan samtidigt som man skall ta fram världsledande prylar kan väntas agera med viss sparsamhet så länge resurserna är begränsade. Jag tycker de åstadkommit otroligt mkt givet konjunkturen. Mini Pro var ju en säljsuccé till exempel. Och nu har man kommit ut med Arc.
  Otroligt starkt för att komma från en liten spelare.

 • Sasori

  Satan vilken fin telefon.

 • Jonte

  @gunnar-medial
  Huruvida resonemanget gäller när det handlar om uppdateringar hit och uppdateringar dit, kan jag till viss del hålla med dig om att ilskan beror på att vi användare förväntar oss mer än vi borde. Men vad man kan se så har ett trendbrott skett. Medvetna kunder som kräver mer än vi gjort tidigare (vilket jag inte anser är fel). Lägg då till att SE inte var förberedda på den här typen av förändringar i beteendet hos sina kunder och trodde de kunde bete sig som de alltid ha gjort. (Ett ganska trångsynt sätt att behandla sina kunder på när förandringens vindar blåser) Därför borde de någon gång börja lyssna på sina kunder och inte operatörerna vilket de gör mer än många tror.

  I sådana lägen brukar det ofta vara den som kör sitt gamla race vara den som förlorar. Vill då Fredrik ha kvar sitt jobb på SE bör nog han och hans lag börja agera nu och inte när det är för sent. Trots att en minoritet kanske har ”rätt” och på något sätt tycker synd om SE och sympatiköper telefoner bara för att SE är SE är det den stora massan som bestämmer huruvida SE är värda ytterligare chanser. Det finns en anledning till varför de tvingas skära ner, varför de dras med urdåliga siffror jämfört med förr och det är inte för att de har övernöjda kunder direkt….

  Men som jag sa, uppdateringar kanske inte är ett moget argument för varför man ska köpa en telefon eller inte. Men när man ser telefonanvändarna till konkurrenterna till SE får uppdateringar, förbättrade enheter med mer funktionaliteter som allt som oftast följer med en uppdatering förstår jag att kunderna lessnar och ser över vilka tillverkare man väljer att sponsra i fortsättningen.

  Rent krasst beror ilskan inte kort och gott på uppdateringsfrågan i sig utan snarare sättet SE behandlar sina kunder på. Folk blir inte ilskna utan anledning. Folk blir inte förbannade utan anledning. Därför är det fullt förståligt att kunderna känner sig svikna och övergivna (Med enda förklaringen man fick…Köp den senaste produkten för 7, 8000 kronor så lovar vi att ni får mer än ni tidigare fått.) Oavsett om kunderna har rätt eller fel måste SE satsa på att inte göra sina kunder ilskna och visa lite goodwill….

 • Man måste ju också komma ihåg att detta är SEs första satsning på Android och det är ju näst intill omöjligt att få en sådan satsning att bli prefekt, speciellt inte såpass begränsade resurser som SE har.
  De har gjort ett grymt bra jobb med hårdvaran i hela x10-serien tycker jag och de har väl missat lite när det gäller mjukvaran. De var helt enkelt tvingade att prioritera för att kunna få en bra produkt på marknaden. Prioriteringen var att göra en riktigt bra telefon hårdvarumässigt vilket de lyckades med. De underskattade nog behovet och marknaden en aning när de prioriterade ned uppdateringarna såpass mycket som de gjorde.
  Men nu verkar de ju tagit åt sig kritiken och jobbar för att göra det bättre i deras fortsatta satsning. Jag är ganska säker på att hårdvaran i Arc och deras kommande mobiler kommer vara av högsta klass, vi får bara hoppas att de tar sig i kragen när det gäller att underhålla mjukvaran. Efter ett relativt väldigt bra år så finns det goda förutsättningar för att vi kommer få se det under 2011 så jag är hoppfull :)

 • Örjan L

  X10 Mini-serien har väl största säljvolymen och säljs fortfarande. Pleease SE för er skull vad gäller fortsatt säljframgång, fortsätt lös de problem som uppstår löpande pga av omvärldens utveckling, och för de som är inne i Android-versionerna, ge den en ny sådan oxå!

Lediga jobb inom data / IT Företag
Lösningsarkitekt Publicerad 17 Dec 2017
Scrum Master for Sales IT Publicerad 17 Dec 2017
Software Developer Publicerad 17 Dec 2017
Junior systemutvecklare med databasintresse Publicerad 17 Dec 2017
Systemförvaltare/IT-support Publicerad 17 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 3. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 4. Spotify vill att Apple ska sluta missbruka sitt övertag, ber EU om hjälp
 5. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 6. Sensorn MediaTek Sensio mäter din hälsa, är avsedd för smartphones

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Det här Googlade vi mest under 2017
 6. Vi kikar på OnePlus 5T Star Wars Limited Edition – kan beställas idag

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons