Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Sony Ericsson presenterar Xperia X10 Mini och X10 Mini Pro [Uppd. m. video]

Postat:
21:32 - 2010-02-14
Skribent:
Manny B
Kommentarer:

I vad som närmast kan beskrivas som en tjuvstart av Mobile World Congress så gav sig Sony Ericsson direkt ut i hetluften och presenterade tre kommande androidtelefoner; Xperia X10, X10 Mini och X10 Mini Pro.

Xperia X10 är de flesta bekanta med sedan tidigare, men Xperia X10 Mini, även känd som ”Robyn”, är kanske inte riktigt lika omskriven. Enheten är, som namnet antyder, en X10 i miniformat och har en skärm på 2.55 tum med en skärmupplösning på 240×320 pixlar (QVGA). Under skalet finner vi Android 1.6 och en MSM7227-processor på 600 MHz, en 5-megapixelkamera med autofokus och fotolampa, BT (A2DP), wifi, A-GPS och ett 3.5mm-jack för hörlurar. Telefonen, som skall finnas i butik andra kvartalet 2010, kommer i en mängd olika färgutföranden; svart, pärlvit, lime, rosa, röd och silver.

Den stora överraskningen, även om vi fick nys om en Sony Ericsson-lur med fysiskt QWERTY-tangentbord för några veckor sedan, är Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro, vilken som namnet antyder är nära besläktad med X10 Mini men med ett fysiskt utskjutbart tangentbord. En inte alltför vågad gissning är att X10 Mini Pro främst riktar sig till de som SMS:ar, Twittrar och rent allmänt kommunicerar mycket med sin telefoner. Under skalet finner vi exakt samma hårdvara som i X10 Mini, men Pro är av naturliga skäl aningen större och tyngre. Även Mini Pro skall finnas i butik under andra kvartalet, och erbjuds i antingen svart eller röd färg.

Specifikationer, Xperia X10 Mini:
Size: 83 x 50 x 16 mm
Weight: 88 grams
Phone memory: Up to 128MB
Memory card support: SanDisk microSD™, up to 16 GB
Memory card included: 2GB
Operating system: Google™ Android 1.6
Processor: 600 MHz Qualcomm MSM7227
Talk time GSM/GPRS: Up to 4 hours
Standby time: GSM/GPRS: Up to 285hrs
Talk time UMTS: Up to 3.5 hours
Standby time: UMTS: Up to 360 hrs

Specifikationer, Xperia X10 Mini Pro:
Size: 90 x 52 x 17 mm
Weight: 120 grams
Phone memory: Up to 128MB
Memory card support: SanDisk microSD™, up to 16 GB
Memory card included: 2GB
Operating system: Google™ Android 1.6
Processor: 600 MHz Qualcomm MSM7227
Talk time GSM/GPRS: Up to 4 hours
Standby time: GSM/GPRS: Up to 285hrs
Talk time UMTS: Up to 3.5 hours
Standby time: UMTS: Up to 360 hrs


 

Edit: Uppdaterad med ett videoklipp på gränssnittet i X10 Mini, från se-first.com:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=3I3AORUOZlk&fmt=35
 

Via Engadget. Tipstack till alla er som skickade in detta!

 • Olle

  Första hands on filmen har ni här och verkar vara från när Rog på bloggen var i USA dvs i julas? Men rapp och välfungerande redan får man säga eller?

  http://se-first.com/Xperia-X10-mini-hands-on.html

 • Andresin

  Totalt menlösa modeller för mig. Jag hoppas ändå att de säljer bra så att SE håller sig flytande.

 • Viktor

  Blev lite sugen på en X10 mini att ha som fyllemobil =) Slipper man sabba N1 när man är ute å slirar

 • beepboppbopp

  Smart drag av SE! Även om jag hellre vill ha en stor skärm så tror jag denna kan bli en storsäljare, både hos ungdomar och som företagsmobil.

  Verkar flyta på riktigt bra också!

 • @Andresin
  Inte intressant för mig heller, men till rätt pris så kan de nog leta sig ut i händerna på drösvis med ungdomar. Budget, men ändå lite ”lyx”.

  Allt beror på prisnivån, vilken för X10 Mini inte får vara mycket högre än HTC Tattoo. Men känner jag SE rätt så kommer de ta 3500 kr för X10 Mini och 4000+ för Mini Pro.

 • Daki

  Ifall de är tillräckligt billiga så kan de nog sälja som smör.

 • samster93

  Till ungdomar som inte är riktigt lika nördiga som jag tror jag att x10 mini skulle kunna sälja bra om den får ett vettigt pris.

 • Frojd

  Jag tänker lite neonode när jag ser X10 mini. ^^
  Tyvärr känns det formatet rätt ute, ser oerhört tjock ut…

 • klas

  X10 mini pro verkar ju grymt. Sjukt liten fast med feta specs. Tycker de alla ser livande ut och skönt att SE verkar ha en vettig strategi.
  Kudod till ”fab5”

 • Daki

  Snabba som fan är dom iaf :) http://www.youtube.com/watch?v=o7XLvXKtsoM

 • Pajn

  ”lime” Huh!?
  Jag vet inte jag kanske är lite inskränkt men lime??

 • samster93

  Tja jag skulle kunna tänka mig att lime är en sån färg som någon skulle välja bara för att ingen annan har en mobil med den färgen.

 • Kvillen

  Guuuud vad söta de var!
  Små minitelefoner, nästan samma storlek som min brorsas gamla Nokia 8210 :)

  O vad snabba de små rackarna var, som många säger tror jag de här kan sälja som smör till yngre mindre nördiga människor om priset hamnar på rätt nivå, nästan så man skulle vilja ha en pro pga tangentbordet och storlekten på den :)

  Mvh

 • lobo

  X10 mini kan ju bli en riktig hit. Verkar ju vara en perfekt instegsmodell för alla som nu har en ”dumbphone”.

 • Affe

  Batteritiden känns ju lite fel, 3 – 4 timmars taltid i en telefon som har en minimal touchscreen känns lite klent, med en liten skärm borde man kunna klämma ut lite mera tycker jag, men är ett litet batteri kanske. Annars känns Mini Pro som en lovande telefon om den lyckas att hamna på ett pris som inte blir alltför dyrt, dock dålig batteritid.

  När skall batterierna komma ikapp telefonerna så att vi får touchlurar som håller länge, det är där som det står och väger för min del.

  Min Nokia N78 är usel när jag kör 3G på den, men koppla in den på endast GSM-nät och du får utan problem ett dygn extra vid normal användning, några samtal, lite lätt wap (vasttrafiks busstidtabell) och ett par dussin SMS per dag. Detta är ändå dåligt jämfört med min 3 år gamla SE W880i som kunde hålla en vecka utan problem vid normalt användande på runt 1200 mAh batteri.

  Krävs nog att man närmar sig 2000 mAh innan touch kan hålla i närmare en vecka.

  //Affe

 • ormet kruper

  Nu vet jag vilken min nästa mobil blir! X10 mini! Har ju börjat fundera på en med pekskärm men tyckt de har varit för stora. Finns ju ingen man stoppar ner i fickan eller har i byxan på jobbet och som inte känns ivägen. Min nuvarande W995 känns lagom stor och minin är ju nästan samma storlek. Detta ser lovande ut SE, väntar med spänning på Q2 då den ska släppas.

 • aeq

  Är den liten så ryms det inte lika stort batteri heller? Eller är det samma spec på batteriet?

 • Nisse

  Hade den funnits i butik imorgon sa hade det blivit att springa dit för ett köp på lunchen. Pro-varianten är exakt vad jag önskat i flera år.

 • gunnar-medial

  Jag tror på X10 Mini. Den kommer bli en riktig höjdarpryl ute i butikerna i sommar.
  SE är först med att komma ut med en *liten* Android-telefon. De som finns på marknaden hittills är alla åt smartphone-hållet och räknas som lite dyrare/exklusivare där det handlar om iPhone-konkurrens. Kan de nu åstadkomma ett snyggt pris på Mini så kommer det snart finnas en Android-telefon i ”var mans hand”. Strategin med de olika färgerna stödjer detta; att alla skall hitta ”sin färg” och tilltalas. Att nu som telefonanvändare kunna få utbudet av Android-applikationer i kategorin småtelefoner är ett geni-drag, något som inte erbjudits tidigare.

 • Skywriter

  Jag är imponerad, dom ser bra ut och verkar blixtsnabba. Rätt prissatta kommer dom sälja som smör. Det är nog en god nyhet för de som har en Tattoo också. Fler telefoner med QVGA så måste utvecklarna se till att apparna funkar för dom också.

 • jens

  det ja inte förstå, x10 mini är 1 mm tunnare än x10 mini pro som har utskjutbart tangentbord. kunde de inte skalat av lite på tjockleken på mini? :D

 • jens

  ormet kruper :
  Nu vet jag vilken min nästa mobil blir! X10 mini! Har ju börjat fundera på en med pekskärm men tyckt de har varit för stora. Finns ju ingen man stoppar ner i fickan eller har i byxan på jobbet och som inte känns ivägen. Min nuvarande W995 känns lagom stor och minin är ju nästan samma storlek. Detta ser lovande ut SE, väntar med spänning på Q2 då den ska släppas.

  det jag personligen upplevt, är väll att det är tjockleken som stör mest på en mobil. hade nokia n900 först, o bytte till nexus one, de är rätt lika i höjdled o bredd, men nexus one är typ 6-7 mm tunnare, o ja, det är en jäkla skillnad när man har dem i fickan. nexus one märker man knappt, n900 kändes klumpig. o då var den ungefär lika tjock som x10 mini pro är, o inte mycket tjockare än minin heller.

 • Christian

  @Olle
  Enlig kalendern i telefonen så är filmen inspelad idag den 14 februari…

 • Olle

  Ok, såg det nu! 1-2 veckor gammal SW då rimligtvis!

 • Callahan

  Det där…var…coolt!

 • Jag måste säga att jag tycker att Timescape-/Mediascapeversionen vi ser på X10 Mini och Mini Pro är bra mycket mer lockande än det överbloatade sega tramset vi ser på storebror X10.

  Satan i gatan vad snabbt Mini-gränssnittet vore på X10.

 • Groppe

  Frojd :
  Jag tänker lite neonode när jag ser X10 mini. ^^
  Tyvärr känns det formatet rätt ute, ser oerhört tjock ut…

  Jag tänker precis samma sak.

 • Galaxy

  Hur kan dessa två vara så rappa med sämre spec än X10 med fetar spec?

 • Nått säger mig att X10 kommer vara lika snabb, tror SE sparar det bästa till sist.

 • J

  De utvecklas kanske inte på samma siter?

 • lobo

  @J

  Vad jag har ”hört” utvecklas X10 i Japan medan Sverige (Lund) har tagit hand om mini. Men de delar säkert mer eller mindre all kod med varandra.

 • Anonym

  @Galaxy
  Det är inte bara en nackdel att ha en liten skärm att driva. Mindre objekt och färre pixlar att räkna på för varje UI-uppdatering.

 • uno

  Ser inte så dumt ut. Problemet med ett egensnickrat gränssnitt är att det kan ta längre tid innan den får uppdateringar, om det blir några alls. Visserligen är gränssnittet mycket bra som det är, men tredjepartsprogram som t.ex. Adobe Flash kan komma att kräva senare versioner av Android än 1.6. Med tanke på att den inte ska finnas i handeln för än till framåt sommaren borde den nog kört åtminstone 2.1 direkt vid leverans. Hur som helst säljer de den här för en 3-4000 kommer den att sälja bra.

  Trevligt att de även har en version med riktigt tangentbord, låt oss hoppas att den kommer att finnas med riktiga åöä tangenter. För egen del tycker jag dock skärmen är för liten. Det hade inte varit fel om de även släppte en pro version av den stora X10an också.

 • Sgt. Stinger

  Såg fint och välintegrerat ut det där… Tror dock att folk kommer tycka att de är lite för tjocka runt midjan de där telefonerna.

 • Alfresco

  Jag har testat X10 mini och X10 mini PRO. Innan jag testade telefoner tänkte jag att display är för liten men jag hade fel. Alla program fungerar utmärkt. Har testat Abuction… funkar bättre än på andra telefoner…

  Ser ut att 600 MHz räcker eftersom display är 2.55″ (inte 4″) och procesor kan hantera grafik lättare med 320×240 än på 854×480.

  Men med senaste mjukvara X10 är super snabb. Tror inte att det är samma telefon jag hade i mina händer två månader sen.

  Bra jobb SE!

 • Alfresco

  de är inte för tjocka.. telefoner passar riktigt bra i handen…

 • _jonas

  Jäkligt trevlig lur, den där x10 mini. MEN VARFÖR ÄR DEN SÅ TJOCK? =(

 • Cim

  Det enda jag kan klaga på är 17mm tjocka, jag som har mobilen i jeansfickan 40-50% av tiden. Om Mini Pro pris sätts under eller på max 3000kr kan det mycket väl bli ett köp! Sitter nu med en K700i xD

 • Thomas

  Wow! Go SE go! Men jag hade själv hoppats på en X10 Pro, då hade dom haffat mig

 • Simon

  Dom pratade ju om att alla telefoner ska få en uppdateringsplan :) Androiderna ska uppdateras :) minns inte vart jag läste det :)

 • Håller helt med om att priserna på dessa små godingar blir helt avgörande. För högt = flopp. Det måste bli många sålda enheter och bra support på dem. Håller en tumme. :-)

 • S. Jobs

  De priser jag sett (i tyskland, har tyvärr inte länken kvar) sa €319 för mini och €349 för mini pro.

 • Karim

  I di.se säger vd Bert att SE tackade nej till utveckla Nexus när dom blev tillfrågade av google. Phew, hur många chanser får man missa?

 • För en gångs skull (?) tycker jag SE tänkt helt rätt. Med rätt prissättning och marknadsföring kommer mini-varianterna att bli storsäljare i SE-täta länder (som Sverige). Bra för SE, bra för Android generellt.

 • Gustaf

  @S. Jobs
  Kan det vara denna site? http://www.chip.de/news/MWC-Sony-Ericsson-Vivaz-pro-X10-mini-mini-pro_41493538.html

  Hoppas det stämmer för jag kan lätt tänka mig en mini pro.

 • wigtor

  Får dom ut den här telefonen i tid så man inte hinner glömma bort den så kan den sälja som smör, ser faktiskt väldigt lovande ut med hela UIt. Det enda som jag inte gillar på x10an heller är programmet timescape, det är liksom en bra ide som liksom inte funkar lika bra i verkligheten.

 • Affe

  Vad som slår mig när jag läser är hur katten stand-by tiden är högre med 3G än med GSM anslutning, måste ha blivit någon siffra fel där tror jag.

 • Kashve

  @Karim
  Hmm… Ja, intressant att spekulera kring. De kanske kände att deras ”Nexus” ändå hade blivit X10 och att de _bevisligen_ inte skulle hinna med ändå. Det kanske var en MASSA turer kring det där men att slutresultatet blev det här. I di.se-artikeln ser det ut som om de knappt ens funderade över det och det är nog lite missvisande.
  Tror jag… :-)

 • johan

  Nexus har väl hittills inte sålt speciellt bra.

 • lurane

  @wigtor
  tror nog det är där man hänger när man tröttnat på telefonen i övrigt. har man inget för sig går man in i timescape och kollar av läget helt enkelt. men jag kan ju ha fel.

 • Ulvhamne

  Oj. :) mini PRO ser ju ut att faktiskt ha vettiga knappar på sitt tangentbord (ÄVen om sifferrad saknas, men det är ju en rätt liten telefon ändå.)
  Känns som om SE faktiskt har överraskat positivt för en gångs skull, och faktiskt lyckats träffa rätt. Dels så har de en fet version, X10, med lullull och mums, sedan har de ett par billigare, men rappa och snygga saker. Inte minst då mini pro som siktar in sig på ett androidsegment som typ inte finns idag.
  Jävlar. Jag är överraskad. :)

 • Johan

  Jag har haft nöjet att leka med både X10 och en X10 mini och jag kan bara säga att minin är helt fantastiskt användbar trots att den är så liten. Döm absolut inte ut den för dess storlek, för den har trots allt en snabbare processor än t.ex. Hero och S-E har gjort ett riktigt bra och lite annorlunda custom UI ovanpå Android 1.6.

 • _jonas

  @Johan

  Det är ju det lilla formatet som lockar! =)
  Tror absolut inte det är något problem. Dock hade man väl kunnat önska lite högre upplösning.

  Vad säger du om tjockleken? Ser ju vansinnigt tjock ut. Något du störde dig på?

 • _jonas
 • Alfsson

  Hade telefonen och kan säga att det känns inte att den är tjock. Super responsiv telefone är X10 min. Jag är förvånad.

 • Andreas

  Ser ju grym ut på SE:s hemsida (mini), det bara skriker ”Vill ha!”, fast jag är supernöjd med min Hero…

 • Simon

  X10.n kommer inte med Radio men det ska tydligen både Mini och Pro göra, ganska intressant att stora X10 inte har radio, stort minustecken på det säger jag.

 • WmB

  X10 mini är ju betydligt kvickare än min Hero med MoDaCo 3.0 iaf!

 • @lurane
  Jo det kanske är sant men när den officiella facebook appen är så smidig som den är och alla dessa twitter appar som finns känns det inte så skoj att dra igång ett tungt program bara för att få polarnas statusuppdateringar lite snyggare.

 • Khan

  Kan inte hitta info om detta någonstans, men vet någon om den har kapacitiv skärm?

 • Fredrik

  Mailade och frågade Sony Ericssons kundtjänst om lansering i Sverige. Fick följande svar:

  Xperia X10 Mini Pro är planerad att lanseras under vecka 26.
  Med vänliga hälsningar,
  Daniel
  Sony Ericsson Contact Center

 • eric

  vet någon vart man kan låsa en mobil till tre

 • Krängaren

  Eric, det var en ovanlig önskan?

  Mmmm vill ha en x10 mini pro….

 • pigo

  Ska man ta x10mini eller x10mini pro? :/

  x10mini pro ska väl ha samma inmatningsfunktion med skärmen som x10mini?

 • pigo

  Fredrik :
  Mailade och frågade Sony Ericssons kundtjänst om lansering i Sverige. Fick följande svar:
  Xperia X10 Mini Pro är planerad att lanseras under vecka 26.
  Med vänliga hälsningar,
  Daniel
  Sony Ericsson Contact Center

  Rapportera inlägg

  finns det en möjlighet för mini att lanseras som senast i början på juni månaden tro?

 • Ivarmedi

  Vi hade Mini Pro inne i förra veckan. Den kändes riktigt skön i gränssnittet, men alldeles för ”bulkig” i själva formatet. Skulle jag välja mellan de två lutar det åt Mini utan Pro =)

 • pigo

  Ivarmedi :
  Vi hade Mini Pro inne i förra veckan. Den kändes riktigt skön i gränssnittet, men alldeles för “bulkig” i själva formatet. Skulle jag välja mellan de två lutar det åt Mini utan Pro =)

  Rapportera inlägg

  får jag fråga vad ”vi” menas här? är ni en butik eller nätbutik? kan man redan få tag på mini och pro? xD
  har frågar 3, phonehouse och tele2, alla svarade med att inte de inte har fått nån lanserings datum än.

 • Maria

  Funderar på mini-pro, någon som vet om 3butikerna kommer att få in den, och i så fall när?

 • jonathan

  _jonas :
  @Johan
  Det är ju det lilla formatet som lockar! =)
  Tror absolut inte det är något problem. Dock hade man väl kunnat önska lite högre upplösning.
  Vad säger du om tjockleken? Ser ju vansinnigt tjock ut. Något du störde dig på?

  Rapportera inlägg

  Nja, telefonen är ju väldigt liten, och på bågot sätt måste dom ju ändå få in allt, så tjock tkr jag inte

 • Någon som vet om den är rörelsekänslig? Vet inte hur jag ska förklara för jag vet inte vad det heter med om man vinklar skärman på ett sett styr man åt ett håll på racing apps.
  Som iPod touch, iPad och iPhone har!
  Hoppas ni förstår vad jag menar…

 • Larsa

  Hade en galaxy spica och köpte igår en x10 mini pro, Kan bara säga att jag är nöjdare med x10 mini pro än jag var med spican. Toppentelefon rekommenderas verkligen

 • Caroline

  Har alltid haft nokia men köpte x10mini pro igår. Helt underbar, släng er i väggen nokia.

 • Tomas

  har oxå köpte en X10 Mini Pro men är besviken på alla problem med WIFI och googlar man lite så är det många som verkar ha problem med det, antingen kopplar den itne upp alls eller så kopplar den ner lite då å då annars en jäkla bra telefon =)

 • Sandra

  Är det bara jag som har problem att logga in på mitt twitterkonto? Jag har ett som fungerar bra på datorn men jag kommer inte in via timescapen på min telefon… Nån som vet hur man ska få till det?

 • Irriterad Tommy

  Hej, jag har köpt x10 mini( utan tangentbord) och helt plötsligt slutade kameran att fungera så jag skulle starta om den och nu går det äns inte att få igång den. den bara vibrerar till :/ hälp någon?

 • chasse

  ska man ta en med tagentbord eller inte? Ni som har nån x10 mini. Vilket är smidigast och bäst ? :)

 • Kakiz

  Hej, har en mini pro, och jag kanske inte är HELT överteknisk, men jag har råkat radera mina bibliotek, både foton och ringsignaler är helt väck. Kan man få tillbaks åtminstone ringsignalerna på något enkelt sätt?

 • Anders

  @ Andreas.L

  Ja. Jag provade en app som heter Tricoder.I det programmet går det att mäta hur telefonen lutar och om den utsätts för acceleration.

 • Anders

  @ chasse

  Jag var helt säker på att jag ville ha en med tangentbord och köpte en Pro. Nu har jag installerat en app som lägger upp ett svenskt tangentbord på skärmen. Det är det tangentbordet som jag använder mest. Om jag ska skriva mycket (långa texter) använder jag det utskjutbara tangentbordet. Kolla på storleken och om inte den större pro stör dig och du kommer att skriva långa texter förespråkar jag Pro den är smidigare att skriva på. Min uppfattning.

 • mia

  hej!
  min touch funkar inte, mycket besviken. kundtjänst kunde inte heller hjälpa till är det reklamation som gäller nu?

 • Anonym

  om man smsar mycket ska man ju ha med tangentbord. det har jag :)@chasse

 • linus

  Jag vet inte ens om jag ska köpa den…? Jag har bara 3 000… jag vet ínte. Fast jag är bara 10 bast, men ska jag???

 • lovisa

  heeej :) jag fattar inte hur man använder bluetooth ? för mog går det inte att skicka över låtar , vet nån hur man gör ?

 • gunnar-medial

  Om du är säker att andra sidan har ordning på Bluetooth så är det bara X10 mini som återstår att ställa in.
  Gå till ”Inställningar”
  Välj ”Trådlösa styrenheter”
  Aktivera Bluetooth (ruta ibockad med lysande markering)
  Välj ”Bluetoothinställningar”
  Aktivera ”Synlighet” som gör att andra enheter kan se din telefon.
  Välj ”Sök efter enheter”
  Nu skall din X10 mini hitta den andra enheten
  Välj den i listan över hittade enheter
  Ange pinkod (oftast 0000 eller 1234)
  Du får upp en fråga på andra enheten. Mata in samma kod där,
  Nu parkopplas enheterna. Men det behöver inte betyda att de är anslutna.
  Prova att skicka något med Bluetooth. Nu skall telefonen förhoppningsvis hittas och
  kan användas att skicka filer till.

 • Micke

  I vanlig ordning för min del ( har aldrig köpt något som fungerar felfritt )
  så fungerar inte heller ”touchen” på den telefon som jag köpte till sonen igår!

  Flera gånger då jag skulle ställa in funktioner så slutade skärmen att fungera!
  Har aldrig använt så avancerade telefoner förr men det måste väl finnas gränser för galenskapen?

  Ibland är symboler så små att det knappt går att trycka på dem utan att aktivera andra saker samtidigt….bara rörigt,irriterande och knappast praktiskt!
  Samt…hur f.. vet man om flera saker körs samtidigt?…( hur stänger man av uppstartade funktioner? )

  Sonen dock överförtjust ändå tills i morse då telefonen inte fungerade…inget gick att göra då touchskärmen inte fungerade….(kunde inte ens stänga av alarmet eller för den delen telefonen)

  Tog den med mig,ilsken som ett bi över att skiten inte fungerat en hel dag!
  Plötsligt fungerar den nu igen och återförsäljaren kommer garanterat bara tycka att jag inbillar mig och kommentera att sådana problem har de ALLLLLLLLLLLdrig sett!

  Jävla skit…funderade själv på att beställa ett par Iphone men nu vet i f..

 • linda

  hur loggar man ut från e-posten??

 • Micke

  Man skall tydligen kunna gå in i ”shopen” och tanka hem ett program som gör det möjligt att stänga ner program!
  Vi har ännu inte lyckats med detta!
  Det vore kanske lite mer praktiskt med en knapp för att stänga ner icke önskvärda program men det vore kanske för enkelt?

  Alla program som efter en kort stund är aktiverade ligger öppna utan att man kan se dem…vilket leder till att telefonen ganska snabbt låser sig!

  Hoppas verkligen att det finns en logisk förklaring på varför man har valt att bygga upp telefonen/systemen så! ( eller att vi bara är ”korkade” och gör fel )

 • mirko

  snälla hjälp har skit mycket problem med bluetooth !!!!!

 • mp

  Varför går det inte ansluta bluetooth? Den säger att enheterna är parkopplade men det går inte att ansluta när man vill överföra någonting.

  Dessutom är det verkligen meningen att man bara skall kunna skicka bilder som mms från fotoalbumet? Varför finns det inget val att skicka via bluetooth?

 • mp

  @mp
  Hittade precis svaret på min fråga på SonyEricssons supportsida. Hur kan man släppa en telefon utan att bluetooth funkar?

  07-27-2010
  Filöverföring via Bluetooth™ kommer att bli möjligt i kommande programvarurelease.
  Telefonen kan inte överföra filer via Bluetooth™. Sony Ericsson planerar att införa den här funktionen i kommande programvarurelease.

  Obs! Det går att överföra filer via Bluetooth™ med hjälp av tredjepartsutvecklade applikationer från Android™ Market.

 • sony ericsson x10 mini pro med tangentbord är semst i hela världen.man ska bara köra med lg eller samsung eller ipone.när jag felde upp min x10 mini pro så knektes den mitt av.ett råd köp aldrig mini pro.jävla piss.fan att man ska behöva slösa så mycket pängar på det jävla företaget.dåm som kom på x10 mini pro är så jävla dumma i huvudet.jag hattar sony ericsson.jävla idiot företag.jag bor i öneslöv i dalby skåne.mitt mobil nummer är 0768662033 ring mig gärna när någon ser deta.jag går på nyvångskolan i dalby.

 • Micke

  Den här telefonen syns nu överallt och målas upp som något fantastiskt!
  Har väldigt svårt att se alla dessa fördelar då jag inte alls kan komma överens med den!
  Om man betänker chansen att vi kan ha fått ett dåligt ex så återstår ändå det faktum att telefonen inte är användarvänlig p.g.a sitt lilla format!
  Hur man kan lansera en telefon utan fungerande Bluetooth är en annan svår fråga…
  Blir bara mer och mer förbannad för varje vecka som går och vore det jag själv som använde den varje dag hade den redan varit stendöd…
  Får nog nöja mig med en telefon som det går att ringa på även framöver,..och det blir aldrig en SonyEricsson!

 • Micke

  Lämnar nu in skiten idag efter att telefonen låser sig flera gånger varje dag.
  Allt som går att göra då är att plocka ur batteriet.
  Att göra detta är fruktansvärt irriterande då plastlocket kräver en hel del våld för att få av. ( väntar bara på att det skall spricka eller nåt )
  Batteriet sitter sedan väldigt tajt och det är lätt att skada det vid återmontering. ( vilket sonen nu har gjort vilket gör det ännu svårare att få dit det )
  Knappen till att höja/sänka volymen tar stryk då man plockar av locket och sitter bara fäst med en liten gummisnodd som ramlar ur varje gång.
  ( absolut ingen förtroendefull lösning )

  Får nu se om det hjälper att lämna in den eller om de kommer att påtala att batteriet ju nu är skadat och måste ersättas först!? ( telefonen slutade ju som sagt att fungera innan batteriets hölje blev skadat )

  Suck

 • hanna

  @Irriterad Tommy

  Har haft lite problem med min xperia mini pro. Ibörjan så startaden inte med mitt simkort men så fort man tog ut det så fungerade den. Ngn dag senare så fick jag igång den men tre dagar efter att jag hade köp den så slutade kameran att fungera jag hade bara fotat ungefär 5 bilder.

 • Camilla

  Har precis köpt denna telefon och är inte alls hemma på det här med appar och allt vad det innebär…. Någon som kan svara på hur man loggar ut från facebook??och är internet ingång fast man inte har sidan uppe på displayen? (om man tex stänger facebooksidan och bara har bakgrundsbilden framme. tänkte eftersom jag fortfarande verkar vara inloggad….)

 • Pia

  Barnen har x10 mini. Jag har nu flera gånger varit med om att telefonerna låser sig helt och inte går att få igång igen. De har fått lämnas in på lagning. Börjar ruttna eftersom även vi har efter köp märkt av den icke fungerande blåtanden. Ungarna vill ju kunna dela med sig som kompisarna av bilder och låtar. Har inte råd att köpa ungarna nya mobiler. Kan verkligen inte rekomendera denna telefon!

 • Micke

  Det hela blir bara ”bättre och bättre”,..fick snabbt tillbaka telefonen och man har gjort en uppdatering samt utav någon anledning bytt ut högtalaren!)
  Det råder numera ingen tvekan om att bolaget vet om en hel del fel med denna modell,..men det hjälper ju inte oss som redan har betalt 3000kr för skiten!

  Det händer hela tiden nya saker som t.e.x igår då klockan plötsligt backade ett par timmar!
  Trots att barn är bra mycket tålmodigare än sin äldre generation vad gäller teknikprylar så börjar ändå sonens tålamod att tryta.
  Han använder inte telefonen alls mycket eftersom att han inte orkar med alla brister.
  Telefonen har bra ljud men det är nog det ända + med denna pisslur!

  Det skall finnas ett program som jag tror heter Taskmanager Camilla som man kan ladda ner ifrån Appstore…med det programmet kan man stänga ner program som har använts.
  Tanken är att det skall fungera så,men trots att vi använder denna funktion ofta så verkar det ändå ligga uppe program!
  Tar vi bort startade program och sedan kollar direkt efter så visar luren att det ändå finns program som kör!
  Verkligen intelligent att sätta ihop en telefon där man inte kan stänga ner programmen efter användning!

 • Lovisa

  det går att logga ut från facebook om man scrollar längst ner på sidan så står det bla logga ut och då är det bara att klicka där :) tog lite tid att hitta.

 • Jennifer

  jag har också försökt att logga ut från facebook men inte lyckas …

  vilken sida scrollar man från, o hur länge ?? på min sida kommer de ju bara upp äldre inlägg ….. maila gära :) jenniferbackstedt@hotmai.com

 • Majster

  hej.har problem med min mini pro.när jag ringer eller nån ringer mig blir det typ statisk resonans i högtalare, låter som när man går nära en högtalare med mobilen…..nån som har samma problem?

 • Micke

  Lämnade in skiten igen för en vecka sedan,eftersom att touchen låst sig igen.
  Hämtade den igår och förklarade då också mitt missnöje för säljaren i butiken.
  Han förstod ingenting då detta är den mest populära telefonen….tydligen bara jag som har klagat..!?
  Om touchen hade teknikern bara noterat att den fungerade utan anmärkning och JO,det gör den också varje gång man har plockat ur batteriet och startat om.
  (problemet är bara att detta händer ofta)
  Givetvis har även en uppdatering gjorts igen och i vanlig ordning är då också allt i luren raderat!
  Vid nästa lagning skulle telefonen bytas ut om den lämnades in för samma fel!!!
  Då får man alltså en ny skit-telefon….Nä,snart bombhotar jag någon!

 • Majster

  Själv väntar jag på min som är på lagring just nu, undrar hur det blir, undrar om de kommer fixa högtalare

 • Micke

  Hmmm,…Gissa om touchen slutade att fungera nu igen i helgen?
  Noterade att vi hade ringt för 39 kr under den senaste månaden,övriga kostnader ca 300kr är vad det kostar att äga ett av världens underverk…verkligen förmånligt!
  Skall kanske börja att fakturera bolaget för all tid som nu har använts för att lämna/hämta skrället ifrån butiken?
  Under tiden som telefonen varit på lagning så sitter kortet i en 5 år gammal Nokia
  som inte är så duktig eller poppis men den fungerar att ringa med i en vecka med ett laddat batteri….( kände mig plötsligt väldigt gammal och omodern som kräver att även nya prylar skall fungera )
  Blir till att besöka butiken i eftermiddag igen!…..SUCK

 • adam

  En fråga.. hur gör man så man har flera widget på en sida? xd
  (sony ericsson x10 mini pro) :P

  tacksam om jag får svar

 • jade

  En fråga… hur många appar kan man ha på en x10 mini med 2gb?
  När jag skulle ladda ner lite appar så stod det att mitt minne börjar bli lågt, sedan kollade jag hur mycket minne jag hade kvar då stod det att jag hade 1.22 gb kvar.
  Man kanske bara kan ha ett vist antal sidor med appar på?

  Tack för svar :)

 • calle

  total värdelös mobil… hackar, stänger av sig lämnat in 3 gånger och tillochmed fått en ny men samma sak, nu senast gick skärmen i sönder.. KÖP INTE!

 • Micke

  Skiten har nu fungerat hyfsat d.v.s utan låsningar och dyl. sedan den senaste lagningen.
  Man uppdaterade även till 2.1 och av någon anledning så var innehållet inte tömt denna gången…
  Antar att luren nu fungerar så bra som den kan och det får duga så länge som den inte buggar….
  Slutbetyg och kommentar: – Usel batteritid,tveksamma funktioner,för liten skärm för att fungera dugligt som ”surftelefon”
  + Tangentbordet är ett stort plus enligt mig att jämföra mot touch.
  = Köp inte denna produkt om du inte har VÄLDIGT lågt ställda krav eller svagt sinne…Varning för raseri-utbrott!

 • Christian

  VARNING.
  Troligtvis det sämsta som sålts på marknaden dem senaste åren. Hackar, seg, låser sig, stänger av sig, mm mm
  men största problemet är att man tappar mottagning på 3g & wifi funkar inte…

 • Thomas

  Har köpt en x10 mini. Till min fasa upptäcker jag att det bara är ca 30 minuters taltid respektive 12 timmar stand bi. tid. Mycket dåligt av Sonyericsson. Har försökt att få den utbytt efter ca 12 dagar. Var bortrest 10 av dessa 12 dagar. Men icke. De behöver två veckor på sig för att kolla det.

 • Patricia

  vad kostar ett skal till experian mini pro 10? och vart kan man köpa det?

 • Bryan

  @ Krängaren
  x10 mini pro är dåliga jag har den och när de stänger av sig så tar de åratal för att starta den just nu har den varit av stäng i 2 dagar :(

 • Anonym

  hej min experia10 har låst sig ,om jag har en säkerhetskod som jag har glömt bort hur gör man då ?

 • josefine

  jag hade en x10 mini pro i ca 6 månader och jag lämnade in den minst en gång i månaden. den fungerade helt enkelt inte. världens sämsta telefon!!!!

 • Jag

  Hej!
  Hur gör man för att ladda ner bilder från mobilen till datorn min!?
  Har prövat jätte mkt, men ingenting går -_-!
  HJÄLP MIG! :D

 • Jag

  Jag har en x10 mini pro , jag älskar tangentbordet! Fast det beror väl på om du ska skriva mkt lr lite sms o sånt. Jag rekomenderar tangentbord iallefall! ;) @ chasse

 • Jag har haft min x10 mini pro sen oktober -10 och har ungefär haft problem med den sen jag fick den. Innan den hade jag en nokia och då trodde jag att jag hade haft det sämsta. Är OTROLIGT onöjd med den här telefonen! Den är seg, hackar sig, stannar, startar om sig, tappar teckning. Bluetooth fungerar inte heller korrekt. Det enda som är bra med den här telen är tagentbordet! Underbar att skriva på. så länge resten av telefonen fungerar..
  Inget jag rekomenderar!

 • Michal Lysek

  Jag fick min Sony Ericsson Xperia X10 Mini för ett par dagar sedan och jag har testat igenom den grundligt. Det är den sämsta telefon jag haft!

  Menysystemet är inte helt logiskt och därför är användningen ganska seg och mycket irriterande. Jag kastade skiten och gick tillbaka till min Nokia N900.

 • berfin

  hej hur mycket kostar xperia x10 mini pro?

 • Marie

  Hur får jag ur batteriet ur mini? Telefonen har hängt sig.

 • Berfin, du vill inte köpa denna tele. Men som svar på din fråga så är den väldigt billig o tror du inte behöver betala mer än 1500.

  Marie, du plockar av baksidan, finns ett litet hack på sidan där du kan börja pilla upp ifrån, i sen tar du ut batteriet. :)

 • Marie

  Tack, jag har tagit bort bakstycket men jag ser inte hur jag ska göra sen allt ser att sitta i ett stycke, går det att byta på mini då?

 • Du ser där simkortet syns? Där kan du stoppa ber ett finger o enkelt ta ut batteriet :)

 • mary

  vad e det för fel på denna skit telfeon??? sämsta skiten att man inte ens ska kunna stänga av en telefon för att kunna starta upp den igen vad är problemet?? Den startar ju inte????

 • mary

  snälla hjäp någon?????

 • Anonym

  @Jag
  de är ju bara att sätta i överförninssladden och sedan klicka på ”föröver/ exportera bilder/videos till datorn” när den ”menyn” kommer upp??

 • jawwen

  Jag har haft äran att äga denna miserabla ursäkt till telefon! Kan förmedla en lista på saker jag stört mig på:
  1. Telefonens batteritid är patetisk! Jag behövde säkert ladda manskapet 2-3 ggr om dagen
  2. Den fick för sig att hänga sig lite då och då, och då släcktes skärmen och stannade svart i säkert 10 sekunder
  3. När man var ute på internet och skulle scrolla ner på hemsidor kunde den helt plötsligt automatiskt scrolla ner långt på sidan, vid enklaste beröring

 • Anonym

  xperia mini-x10 pro e tvär dålig jag köpte den för 1 dag sen nesta dag stanade tautchen av sig själv jag vet it hur men en sjänst tll dig som ska köpa den köp it den den sugerr fufan

 • Anonym

  xperia mini-x10 pro suger fufan så synd om dom som har köpt den tvär synddd för den sugerrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!önskar att den inte fanssssssss

 • Anonym

  köp inte xperia för den suger !!!!!!!!!!!!!!!!

 • Jag…

  Jag har (tyvär) en x10 mini pro..
  Och min störriga kompis gjorde så jag måste skriva in  säkerhets koden för att skriva andra koden.. Och jag har glömt den!! Vet inte hur jag ska göra för att öppna den igen! Någon som har ett tips?

 • Malin_ivic

  Hejsan hoppas ni kan hjälpa mig!
  Jag har ett problem med xmini, när jag ska låsa upp skärmen så måste jag klicka på den fyrkatiga knappen istället för och dra som ”iphone” hur ska jag kunna ändra den?? NÅGON SNÄLLA, 

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?
 3. OnePlus bekräftar stöld av kortuppgifter, upp till 40 000 kunder kan ha drabbats
 4. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Här är de bästa Google-apparna för Android

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 3. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 4. Är det här kartongen för Samsung Galaxy S9?
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Får vi se ett Sony-flaggskepp med OLED-skärm i år?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons