Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Sony Ericsson Xperia arc s [IFA 2011]

Postat:
16:14 - 2011-09-03
Skribent:
Eric N
Kommentarer:

  
Sony Ericssons senaste produktnyhet har ett välbekant namn – arc – fast med ett s på slutet. Enheten är på alla sätt och vis lik systertelefonen med den skillnaden att klockfrekvensen på systemprocessorn ökat från 1GHz till 1,4Ghz. Sony Ericsson hävdar att detta skall ge en surf- och ”nöjesupplevelse” som i runda slängar är 20-25% snabbare än på föregångaren.

  

Vi börjar med att kontrollera att minnesmängden, både lagringsutrymmet samt arbetsminnet , inte förändrats och Android System Info bekräftar att så är fallet – i varje fall på displayenheten. I  benchmarkingprogrammet BenchmarkPi får vi fram ett resultat som kretsar kring 900ms och i Linpack ett resultat som kretsar kring 47-48Mflops. Xperia arc (dvs den utan s i modellbeteckningen) presterar omkring 1055ms i Benchmark Pi och 37,2 Mflops i Linpack  enligt våra tidigare tester.

[Sony Ericsson xperia arc S]

 

 • HyvelTjuven

  Måste väl nästan kännas lite surt för de som köpt en vanlig Arc?

 • en halv gig ram huh?

 • rx

  Finns det information om batteritid? Blir det sämre eller kanske bättre då beräkningen sker mycket snabbare?

  Är det bekräftat att bara den svarta och den vita kommer till Sverige eller kommer alla fem färgerna även här?

  Om batteriet håller bra så blir det nog en sån, tjejen har vanliga Arcen och är sjukt nöjd.

 • thorsten

  Den vita är riktigt snygg! Synd att den inte fanns när jag köpte min silvriga

 • TMO

  Tycker det är lite underligt att man inte använder en kraftfullare SoC i sitt flaggskepp om man ändå får för sig att släppa en ny version.

 • Tobbe

  TMO :
  Tycker det är lite underligt att man inte använder en kraftfullare SoC i sitt flaggskepp om man ändå får för sig att släppa en ny version.

  Rapportera inlägg
  +1

  Det är inte konstigt. SE har ju sagt att de vill ligga i framkant vad gäller uppdateringar och det är mycket enklare att uppdatera om alla har samma hårdvaruplattform.

 • rx

  @TMO

  Tänk denna mer som samma telefon fast med en bättre processor, inte som en ny telefon. Typ som om du bygger en dator, så kommer det ett nytt spel så köper du nytt grafik-kort.

  Du får inte mer minne, du får inte nytt moderkort, din processor är samma, din hårdisk är samma som innan… MEN du har ett nytt grafik-kort.

  Det är inte svårare än så – fast jag forstår om du tillhör den gruppen som kallar en dator för en ”hårddisk”, bara tänk på denna mobil som samma som vanliga Arc fast lite bättre ”hjärna” så kommer alla att må bra.

 • Exodite

  @HyvelTjuven
  Nah, när arc S släpps kommer jag att ha haft min arc i ett halvår redan.

  Det är mer än en generation i smartphone-år räknat. :)

 • Husknuten

  @TMO
  För att det skulle vara mycket mer jobb att byta ut plattformen. Vanliga Arc har Qualcomm MSM8255. Arc S har Qualcomm MSM8255T. Sannolikt är det nästan bara klockfrekvensen som skiljer dessa emellan så i princip behövs inga andra förändringar i mjukvaran.

  SE har garanterat en ny generation androidmobiler på gång med Qualcomms dubbelkärninga plattoformar. Varför skulle man sätta i dessa i en befintlig modell? Sedan behövs ärligt talat inte kraftigare hårdvara idag och då är det bättre att satsa på billigare komponenter.

 • rx

  @TMO

  Skall förtydliga lite. Du behöver inte skriva nya drivrutiner, du behöver inte testa allt så noga som om det vare en ny telefon. Du behöver inte investera miljoner/miljarder i nya fabriker osv.

  Att bara uppgradera processorn är ganska enkelt, och slutkunderna blir nöjdare (tänk om du skall köpa en ny telefon idag, då vill du ha bättre telefon än för 6 månader sedan). Hade de bytt plattform så rör det sig om en helt ny telefon, du vill säkert ha en quad-core med 3D skärm osv. Om det vare så enkelt att bytta ”allt” och bara behålla skalet så hade alla tillverkare haft 8-kärniga telefoner med inbyggt projektor och 7.1 ljud i sina telefoner som kör Ice Cream Sandwitch eller bättre.

  Det tar tid och nya telefoner kommer ju så småningom. Men denna uppgradering ger nytt liv i en redan bra telefon.

 • TMO

  @rx
  Det är en rätt onödig uppdatering i mitt tycke, istället för att släppa en något uppdaterad modell bör SE fokusera på att göra en modell som faktiskt skakar om lite i Android-världen. Självklart kan man inte bara slänga in tex MSM8260 i samma chassi och vara klar utan det kräver en relativt lång utvecklingstid som resulterar i en helt ny modell. Men det är också en sådan modell som måste släppas framåt hösten för att kunna konkurrera med andra modeller i samma prisklass.

 • Me

  Att göra den här ”uppgraderingen” på Arcen kostar ju inte extra om man säger så eftersom det ända skillnaden är 1.4 GHz processor.

  Lika snygg som Arc, fast i olika färger också.

 • Me

  Undra vad Htc säger om namnet :P

 • Husknuten

  @TMO
  SE har definitivt nya modeller på gång. Men varför skulle man låta bli att uppgradera en befintlig för det? Det kostar i princip ingenting och gör att man får ut mer av konstruktionen.

  Sedan tror jag inte alls att det är bråttom med häftigare hårdvara. SE riktar sig inte till sifferkåta androidfanboys utan till gemeneman, som vill ha en snygg och välfungerande mobil.

 • Arc

  Nja, det var väl en del fler uppdateringar så som 3d funktionerna och ännu bättre kamera prestanda när det handlar om uppstart. (det är ju inte bara processorn som avgör uppstarten så detta är ju välkomnat! Även renderingen av hemsidor skall vara snabbare..)@Me

 • Simon

  Undra vad Samsung säger om namnet

 • Arne

  rx :Finns det information om batteritid? Blir det sämre eller kanske bättre då beräkningen sker mycket snabbare?

  Att dömma av produktsidan på SEs hemsida ser Arc S ut att få något bättre standbay och taltid.

 • twisted1

  Roota och överklocka era Arc till 1,4Ghz ist, blir mkt billigare ;)

 • Kenneth

  HyvelTjuven :
  Måste väl nästan kännas lite surt för de som köpt en vanlig Arc?

  Rapportera inlägg

  +1

  Nej.

 • rx

  @TMO

  Det är en enkel och bra uppdatering – för 40% extra processor kraft är inget man tackar nej till (allt blir snabbare).

  Vi gör lite grova antaganden nedan:
  Tänk dig att 100 testare sitter och testar telefonen och 100 andra personer är involverade i projektet. Alla lägger i snitt en vecka på att jobba med detta (dvs 5 dagar).

  Kostnad: ( 100 + 100 ) * 5 * 8 = 8000 mantimmar.
  Vinst för konsumenten: 40% snabbare processor dvs en snabbare och bättre telefon allt som allt som tar i princip ingen tid att utveckla och kostar lika mycket som sin föregångare.

  Om vi tar utveckling av en ny telefon istället. 1500 personer jobbar i snitt 9 månader, 4 veckor per månad 5 dagar per vecka.

  Kostnad: 1500 * 9 * 4 * 5 * 8 = 2160000 mantimmar (27000% av uppgraderingskostnaden).
  Vinst för konsumenten: En ny och kraftfulare telefon som konsumenten får vänta ett år på.

  Som du ser så är skillnaden enorm (27000% dyrare/längre tid tar det att få en ny telefon). Och som sagt, 40% mer kraft är inte illa. Det är ”NÄSTAN” som att gå från en Volvo till en Porche. ;)

 • rx

  @Arne

  Låter lovande.

  Kan också vara så att de mäter med den nya mjukvaran (samma som Arc har idag), det har nog hänt en del på mjukvarufronten sedan lanseringen av Arc.

  Hur som helst blir det nog en Arc S snart.

 • Simon

  @Husknuten

  Fast vid släpp fungerade inte arcen vidare bra alls
  HD inspelningen buggade, Random reboots pga dålig byggkvalite som gjorde att batteriet tappade kontakten vid ett lätt knack på baksidan
  Sprickor runt proximity sensorn

 • 159

  Undrar om prestandaboosten räcker för att spela upp 720p?

 • Andreas

  Verkar lovande, kanske blir en sån!

  Men varför lägger alla på ett S på namnet?
  – iPhone 3GS
  – HTC Desire/Incredible/Wildfire S
  – Samsung Galaxy S / SII / Nexus S
  – SonyEricsson Arc S

  Vilken blir nästa telefon med ett S i namnet?

 • Sneaky

  Nexus S S ?

 • Anders S

  Andreas :
  Verkar lovande, kanske blir en sån!
  Men varför lägger alla på ett S på namnet?
  – iPhone 3GS
  – HTC Desire/Incredible/Wildfire S
  – Samsung Galaxy S / SII / Nexus S
  – SonyEricsson Arc S
  Vilken blir nästa telefon med ett S i namnet?

  Rapportera inlägg

  0

  S som i second version? Speed som i Iphone3GS? Superior, smarter osv. Men S som modellbeteckning går ju långt tillbaka, det finns ju mängder av bilar som har det som tillägg på lite ”häftigare” versioner.

 • JohanAR

  @Andreas

  Jag gissar att ”S” kommer från japanska spel, där det är benämningen på det bästa resultatet man kan få. Nu för tiden brukar det även dyka upp i anime och västerländska spel. Googla ”s rank” för lite mer info

 • Kalle

  Men det är ingen front-kamera på denna heller?

 • Anonym

  Inte en jävel kommer att märka av detta i verkligheten. Benchmark är för idioter, tester i verkliga livet är de som betyder nåt.
  Se bör lägga tid på att få till bra finish och få bort knarr i sina telefoner istället

 • Andreas

  Tror det här med att SE kör med samma plattform på alla mobiler kommer löna sig om tre år. Då kommer alla märka att Sony Ericssons samtliga tre år gamla modeller får senaste Android och andra uppdateringar medan andra tillverkare gett upp de flesta gamla modeller för längesen.
  Stabilt och tryggt, och för 98% av alla användare räcker vanliga Arcs processor alldeles utmärkt. Det märks ju faktiskt ingen skillnad alls i princip i vanligt användande mellan SGS2 och Arc, bara i benchmarks.

 • Me

  @Andreas

  Nja, för att få de senaste uppdateringarna måste mobilerna ha tillräckligt mycket RAM. Något som SE håller på gränsen, men jag förstod det också eftersom 1000GHz hos Xperia mini är ju snabbare än Wildfire S 600GHz! Såna mobiler kommer att hålla under en längre period.

 • Wilden

  S som i SNIK telefon.:)

 • twisted1

  rx :
  @TMO
  Det är en enkel och bra uppdatering – för 40% extra processor kraft är inget man tackar nej till (allt blir snabbare).
  Vi gör lite grova antaganden nedan:
  Tänk dig att 100 testare sitter och testar telefonen och 100 andra personer är involverade i projektet. Alla lägger i snitt en vecka på att jobba med detta (dvs 5 dagar).
  Kostnad: ( 100 + 100 ) * 5 * 8 = 8000 mantimmar.
  Vinst för konsumenten: 40% snabbare processor dvs en snabbare och bättre telefon allt som allt som tar i princip ingen tid att utveckla och kostar lika mycket som sin föregångare.
  Om vi tar utveckling av en ny telefon istället. 1500 personer jobbar i snitt 9 månader, 4 veckor per månad 5 dagar per vecka.
  Kostnad: 1500 * 9 * 4 * 5 * 8 = 2160000 mantimmar (27000% av uppgraderingskostnaden).
  Vinst för konsumenten: En ny och kraftfulare telefon som konsumenten får vänta ett år på.
  Som du ser så är skillnaden enorm (27000% dyrare/längre tid tar det att få en ny telefon). Och som sagt, 40% mer kraft är inte illa. Det är “NÄSTAN” som att gå från en Volvo till en Porche. ;)

  Rapportera inlägg

  +1

  Bla bla bla.

  Roota och överklocka en vanlig Arc ist så kostar det noll kr.

 • :)

  Är dom lika i modellen eller Jag måst köpa ett skal…

Lediga jobb inom data / IT Företag
Karriär-alert! Juniora testsystemingenjörer till 5G-projekt i Kumla Publicerad 24 Nov 2017
Bli IT-konsult på 12 veckor genom Academy Publicerad 24 Nov 2017
Frontendutvecklare till unika Mitigram Publicerad 24 Nov 2017
Utvecklare för industrilösningar till Sprymer Publicerad 24 Nov 2017
Scrum Master to Global Gaming Publicerad 23 Nov 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Vilken smartphone fick dig att hoppa på Androidtåget?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

8.4

Test av Huawei Honor 9

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 2. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 3. Rapport: Android skickar platsdata till Google även när platstjänster är av
 4. Samsung Galaxy S9 dyker upp redan under CES enligt @evleaks
 5. Tipsa om bästa Black Friday-fynden här
 6. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9

Mest läst

 1. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9
 2. Hands on med OnePlus 5T
 3. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 4. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 5. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 6. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Nexus-telefon var mest lyckad för sin tid?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons