Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Sony tillkännager Honeycomb-surfplattorna S1 och S2 – båda släpps i höst

Postat:
11:57 - 2011-04-26
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Sony S1 och S2

Under en presskonferens i Tokyo igår offentliggjorde Sony två nya Honeycomb-surfplattor: 9.4-tums S1, samt en tablet med dubbla vikbara 5.5-tumsskärmar med kodnamnet S2. Båda surfplattorna kommer att vara PlayStation-certifierade, vilket innebär att de precis som spelmobilen Sony Ericsson Xperia Play kommer att kunna köra utvalda PS1-titlar.

Sony S1 och S2 har utrustats med Tegra 2-processorer, främre och bakre kameror, DLNA-stöd, Wi-Fi, och 3G/4G-anslutningar. Enheterna kör Android 3.0 Honeycomb, och det har rapporterats om att Sony dessutom ska använda sig utav ett skräddarsytt gränssnitt – även om pressreleasen inte nämner detta.

Den större av surfplattorna, Sony S1 med 9.4-tumsskärm, har en fysisk design som inte är helt centrerad, vilket enligt tillverkaren ska göra den lättare och behagligare att hålla i. Man får en god bild av vad detta innebär i demovideon nedan. Under presskonferensen sa Kunimasa Suzuki att den unika designen är tänkt att ge känslan av att hålla i en tidning.

Sony S2 har som sagt dubbla 5.5-tumsskärmar som går att vika ihop – en tämligen unik design för en tablet, även om Android-mobilen Kyocera Echo har en liknande lösning. S2 ska levereras med skräddarsydda applikationer som utnyttjar de två skärmarna – bland annat visar mejlappen inkorgen på undre skärmen och själva meddelandena på den övre.

Båda enheterna ska börja säljas nu i höst – mer exakt releasedatum än så har Sony inte angett. Vad tror ni läsare om dessa två läsplattor? Ser ni möjligheter med S2:ans dubbla skärmar, eller tycker ni mest de känns som en gimmick?

Tack till alla som tipsat! Genom This is My Next

Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia Play på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc på Prisjakt just nu:

 • K

  S1an ser helt klart intressant ut! Kul att de vågar lite mer i designen, vet dock inte om de faller mig i smaken

 • Pickadoll

  Jaså Sony släpper dessa själva utan Ericsson. Trodde det skulle bli Sony Ericsson plattor.

 • Kalvin

  Så utomordentligt poänglöst utan fysiska knappar att spela med. Då hade det möjligen varit intressant.

 • Spännande!

 • Tomas

  Släpper de möjligen en spelkontroll till dessa eller hur är de annars tänka att erbjuda samma spelkänsla som Xperia play?

 • Saimon

  Designen på 1:an är najs, 2:an ser ut som ett skämt…

  Ser fram emot den dagen jag kan fimpa min PC för en tablet, men än så länge finns det för mycket att önska…

 • Olavbolaski

  Varför så stor ram runt skärmen på 9,4 tummaren?? För övrigt verkar det väl vara en vettig platta.. Frågan är väl vad priset blir! Heter den Sony, så lär ju priset hamna på 5-6000kr+!

 • bara jag som tänker nintendo ds här?

 • janne

  @pickadoll
  undra om ericsson släpper eget

 • mort

  Smart av Sony att göra egna storlekar på skärmar, så inga tillbehör passar = mindre utbud, högre priser. Ogillar sånt

 • nioh

  Håller med Studio23 om tankarna på Nintendo ds.
  S2 tror jag kan bli väldigt praktisk att ha med sig. Ihopvikt tror jag den passar bra att stoppa i någon ficka. Medan en surfplatta med 9 till 10″ skärm går inte ned i någon ficka.

 • apefly

  S2:an är snygg om inget annat.

 • Lars

  Kyocera Echo – Varför har det inte skrivits något om denna tidigare?
  Har aldrig hört talas om den förens ni nämner den här.

  Hur som helst, S1:an ser ju riktigt ball ut. Kul att de stora tillverkarna verkligen satt fart så Ipad hysterin kan dämpas något!

 • Svant

  tror det är vettigt med en ”greppyta” på ena sidan av plattan. Känns som det vore betydligt enklare att hålla den i en hand då, istället för att satsa allt på så tunna plattor så möjligt så bör dom ju göras användbara.

 • Daniel

  @ Olavbolaski

  Man måste ju hålla den på nåt sätt.

 • Förstår inte hur man ska kunna spela på dessa bara. Man måste ju använda två händer för att kunna spela och då måste ju antingen kontrollerna vara längst ut i kanterna så att man når dem med tummarna eller så måste man ha den i ett ställ så att man kan peta på den med båda händerna. Att peta på den i ett ställ har jag svårt att se hur det skulle fungera vid spelande då man har en tendens att ”dutta” ganska hårt då(iaf jag)

  Känns inte helt genomtänkt att lansera dem som spel-tablets. Men de ser ju ut som de kan bli rätt trevliga ändå. De är ju de snyggaste moderna tablets som jag har sett.

  Edit: Såg filmen igen, och det var en snabb bild där de spelade Crash Bandicot på S1an med kontollerna längst ut i kanterna. Vet inte riktigt vad jag tycker om det. Känns lite jobbigt och otympligt att hålla den så och spela utan stöd.

 • Flygfisk

  Hade ju varit coolt, om än lite omständigt, om de bygger in en blåtandsmodul så man kan använda PS3-kontroller för att styra spel i den med.

  Det som tilltalar mig med denna är annars designen, tycker den ser riktigt bra ut. Förhoppningsvis riktigt skön att hålla i också. Det som jag tycker talar emot den är Tegra 2 / Honeycomb som dels antagligen kommer kännas lite smågammalt när plattan väl släpps, dels redan visat sig inte fungera helt klockrent (iaf de ASUS transformer-reviews jag läst). En platta måste kunna spela upp högupplöst film utan problem för att jag ska kunna motivera priser uppåt 4-6000.

 • Wormie

  Vet inte om de redan går, men skulle va riktigt tungt om de skulle gå att synca plattorna med sin PS3 kontroll. Underlättar vid spel.

 • Staffan

  @ Peter
  Fast enheterna är väl inte specifikt lanserade som speltablets, de är bara certifierade för att kunna användas med vissa PS-titlar. Mitt problem med S2 är att jag nog skulle störa mig på den svarta randen i mitten rätt snabbt. S1 däremot verkar vara riktigt najs.

 • pelle

  Är det första april lite sent i år?
  Det luktar jätte-kalkonvarning på dessa tycker jag..

  Nästan så att man hoppas på att det är ett skämt.

  @janne: Jo det verkar ju troligt att Ericsson som levererar telenät satsar på att släppa androidtelefoner

 • Pål

  Jag tycker det är mycket uppiggande att Sony vågar ta steget i design och inte följa trenden om att alla tablets ska vara så platta, fyrkantiga, jämntjocka som möjligt utan satsar på hur användaren vill ha det. Ser riktigt intressant ut och jag tror att S2 kommer vara grunden till många nya idéer där företagen lanserar plattor som skyddar skärmen ordentligt och är mindre. Ser fram emot när böjbara skärmar kommer (vilket dicennium som helst xD), men detta är en bra början!

 • tramsgar

  Jag skulle vilja ha en rund.

 • putte

  ser snygga ut. Ser fram emot full lista på specsen. EN RUND? HUR?VARFÖR?PÅ VILKET SÄTT?

 • Dreo

  Den ena ser ut som en tablet och den andra ser ut som en flopp.

 • Joel

  Helt klart intressant, S2an verkar ju vara något slags hopkok av trams bara, men ok. Låt gå.

  Måste säga att min Notion Ink Adam har en fördel med den tjockare kanten på ena sidan som gör den väldigt bär-vänlig, kul att fler gör liknande lösningar!

 • Anonym

  studio23 :bara jag som tänker nintendo ds här? Rapportera inlägg +2

  tänkte också det

 • moody

  Så länge man kan ”låsa” S2 i både öppnat och stängt läge kan den bli riktigt användbar.

 • Nervsjuk

  Till ni som undrar vart Ericsson är i detta så är det ju så att SonyEricsson är deras delägda företag som gör telefoner.
  Detta är inte en telefon utan faller in under dator som Sony sysslar med under namnet Vaio. Så detta är inget konstigt alls. Och varför skulle Ericsson gör en egen platta? De sysslar inte med sånt. De skapar teknik och bygger tele/datanät—

 • okt15

  S1 påminner lite om Adam tablet från Notion Ink
  http://www.notionink.com/techspecs.php

 • totte

  Bara jag som hade tyckt de var nice med en mindre modell av s2, tänk 4-4.3 tums skärmar som desire hd.. Skulle kunna vara den perfekta spelmobilen.. inte för stor för att ha i fickan o inte för liten för att spela på med två sånna skärmar!

 • Dr Ost

  Tycker inte det är helt självklart att de lanseras under Sony-märket. Förvisso ingen telefon, men operativet och möjlighet att ringa (jfr Samsung Galaxy Tab) hade mycket väl motiverat en SonyEricsson-stämpel…

 • AdamK

  bra att det kommer fler 3.0 plattor så kanske 3.0 kommer igång på riktigt istället för alla buggiga varianter som redan finns.

 • hnk

  För första gången så känner jag att jag vill köra ett hands on test med en tablet. Intressant!

 • tobias

  varför tycker folk att s2’an ser ut som ett skämt?

  såg väldigt snygg ut när den va stängd, och det ser dessutom ut som att den får plats i en ficka,till skillnad ifrån alla andra plattor. Att kunna ha med sig sin tablet överallt utan att behöva släpa den i en väska är det nog många som uppskattar mer än att den har en(1) stor skärm att leka med.

  Alla som ska köpa tablets är inte spec-nördar som vi som hänger här…

 • jacke

  Till alla er som tycker att S2an ser ful ut: det är för att ni är vana vid att en surfplatta ska ha en stor skärm, när ni vant er tror jag iaf att ni kommer tycka att den e smart. Jag tror att s2an kommer bli poppis! :)

  Såg att de va nån där uppe som skrev nåt om att de va kul att andra företag började tillverka tablets, så att iPad hysterin avtar. Det kommer den ju göra, men det kommer alltid finns folk som inte är så insatta och som köper en iPad bara för att dom tycker att allt med ett ”i” framför (iPod, iPhone, iPad) är status…

 • Anonym

  har länge velat ha möjlighet att vika ihop surfplattan så den är lättare att ha med sig S2 är klart ett steg i rätt riktning

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?
 3. OnePlus bekräftar stöld av kortuppgifter, upp till 40 000 kunder kan ha drabbats
 4. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Här är de bästa Google-apparna för Android

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 3. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 4. Är det här kartongen för Samsung Galaxy S9?
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Får vi se ett Sony-flaggskepp med OLED-skärm i år?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons