Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Sony är världens tredje största smartphonetillverkare [Uppdaterad]

Postat:
13:08 - 2012-11-05
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

För ett par dagar sedan skickade ZTE ut en pressrelease för att meddela att de för första gången blivit världens fjärde största smartphonetillverkare. Marknadsanalysföretaget IDC publicerade även en topp-5-lista som visar världens fem största smartphonetillverkare baserat på antal levererade enheter under årets tredje kvartal.

Sony finns inte ens med i den listan. Swedroid har senaste dagarna fått ett förhållandevis stort antal tips om att Sony i själva verket nu är världens tredje största smartphonetillverkare. Uppgiften kommer från ett inlägg på Xperiablog som hävdar att Sony levererade 8,8 miljoner smartphones under tremånadersperioden som ledde fram till den 30:e september i år. 

Att Sony benämner tredje kvartalet som årets andra kvartal sägs bero på att företaget har brutet räkenskapsår och rapporten visar att tillverkaren sålda 8,8 miljoner smartphones under perioden.

Anledningen till att marknadsanalysföretaget IDC inte inkluderade Sony i sin topplista beror enligt tillverkaren på att IDC gick ut med sin lista ungefär en vecka innan Sony släppte sin kvartalsrapport.

Sony är således världens tredje största smartphonetillverkare: Enligt deras siffror sålde de fler smartphones än RIM, ZTE och HTC under tremånadersperioden som ledde fram till 30:e september i år.

Förtydligande: Sony har hört av sig till Swedroid, bekräftat siffrorna och klargjort vissa frågetecken. Artikeln har uppdaterats.

Tack till alla som tipsat!


 • pixlas

  Well…
  FY12 (34 miljoner) är ju deras forecast. men Q1(7.4) och Q2 (8.8) är faktiska siffror

 • B923ls

  well done

 • Viktor Andersson

  Jag hade varit väldigt glad om Swedroid kunde skriva ett par rader om Xperia V:n innan den dyker upp. Det rycker i köpnerven!

 • Vidde

  De ligger då först på några listor: #1 Sämst smartphones. #1 Mest modeller-som-är-samma-telefon-i-stort-sett. #1 Användare av förra årets hårdvara. #1 Verkar inte kunna göra något rätt senaste åren. #1 Leverera telefoner 2012 med Gingerbread. #2 Uppdatera mjukvaran. (LG) ^^

 • Melmac

  Kan inte hålla med dig om punkt 1, 3 och 4. Min Xperia S var bättre än det mesta när den kom. Skärmen är fortfarande bland det bästa.

  Däremot håller jag med dig om att de släpper alldeles för mycket som liknar varandra.

  Och andra sidan vill jag ha en Xperia P fast vatten och dammtät, så kan jag få det, för de har de modellerna också.

  Uppdatering av mjukvaran vet jag inte varför det skulle vara dåligt, ICS kom inte först men den fungerade. Bättre att testa grundligt än att släppa något halvtaskigt.

 • MrM3

  Håller inte med dig om speciellt mkt heller. Precis som Macab är jag väldigt nöjd med min SXS. Sony har bättrat sig väldigt mkt vad gäller uppdatering av mjukavara, support och göra saker rätt. Enda jag väl egentligen kan hålla med dig om är hårdvaran. Men som sagt, min SXS fungar finfint utan att vara prestandamonster.

 • Vidde

  Jo jag skämtar lite förstås. Men jag är inte förvånad över att det inte går bra för Sony. Är så grymt besvikna på vad som hänt sen Smartphone-eran tog vid. De är på något sätt väldigt frånvarande med support och info. SXS hade en bra skärm, men batteritiden, bakstycket, knapparna var under all kritik. Det på en ”liten” 4.3 skärm! Min förra tjej har min gamla Ray. Skrattar när jag ser den telefonen nuförtiden. What a piece of shit! 

 • Nicklas

  Sony är anmärkningsvärt efter konkurrenterna. Men det är förvisso inget som kommit plötsligt, redan under Sony Ericsson-tiden ramlade man efter. Att man levererar telefoner med Gingerbread 2012 är ju rätt talande för det. Inte ens kommande Xperia V levereras med Jelly Bean utan sägs ”uppdateras under första kvartalet nästa år”. Jay…. Att dessutom Timescape känns hopplöst slött och tramsigt även på Xperia V (baserat på hands on) gör ju att väldigt lite talar för Sony.

 • pixlas

  De ligger då först på några listor: #1 Bäst smartphones. #1 Minst modeller-som-är-samma-telefon-i-stort-sett. #1 Användare av årets hårdvara. #1 Verkar kunna göra allt rätt senaste åren. #1 Leverera telefoner 2012 med ICS . #2 Uppdatera mjukvaran. (LG)

 • Homan Zahedi

  Kanske inte bästa slogan ”Make believe” =)

 • Håller inte helt med. Visst ligger de lite efter om man endast ser till de tekniska specifikationerna och att de kanske inte är snabbast med mjukvaruuppdateringarna. MEN Sony är nog den tillverkare som lyssnar mest på sina kunder och skapar riktigt bra telefoner för sin målgrupp. Jag tycker de har den klart intressantaste produktportföljen av alla telefontillverkare. Jättekul att de satsat på lite nishtelefoner tycker jag också. Det berikar verkligen smartphonemarknaden och ger oss mycket större valmöjligheter. De flesta bryr sig inte så mycket om det är den senaste processorn eller senaste versionen av Android i telefonen så länge den fungerar bra är där levererar Sony verkligen.

 • Ole Johan Sollie

  Grymt nøjd med min Sony lur æven om den inte helt hænger med længre.
  (Xperia play) Får se vad næsta blir men stor chans att det blir Sony :)
  Men man blir inte sugen på att byta då man førlorar fysiska kontroller, guld vært om man gillar att spela gamla klassiska spel! :)

 • Grattis SONY!  Kvalitet lönar sig. Men det är utvecklingsavdelningen i LUND som ska kred.

 • Guest

  Grattis grattis! Nu iom alla intäkter kanske ni äntligen kan uppdatera Ray till JB, dvs nästa Android som blivit tillgänglig 9 månader efter telefonens release. Tick tock! 

 • Facit

   Ehh nej, de ska ha sparken hela bunten.

 • Facit

   Håller med, extremt trött företag där deras ”toppmodell” redan är gammal när den släpps. De får ta sig i kragen.

 • Nicklas

  Ja är målgruppen trogen trots att telefonerna är sämre än konkurrenternas alternativ är det ju såklart jättebra :-) den enda ”nisch”-grupp där man faktiskt är bättre är väl möjligen tåliga telefoner, men där får man som vanligt offra hårdvara…. Vilket Sony ju alltid gör :-)

 • Emil Laxeta

  Men kan Sony inte se till att uppdatera åtminstone Xperia Neo V, Arc S och Ray till Jelly Bean då? De är inte ens ett år gamla modeller och de klarar av ICS och JB är mindre krävande än ICS är! Herregud…. ://

 • Sour

  Jag är ganska säker på att alla tre av de modellerna är äldre än ett år, och Ray med råge. Varför skulle JB vara mindre krävande än ICS?  För Ray t.ex. tror jag att ganska få uppdaterade till ICS och en hel del av de som gjorde tyckte inte att det blev något bättre. Det rimmar inte med mängden minne i telefonen som jag förstår det.

 • Gillar deras Xperia Go, funderar på att köpa denna som min telefon på jobbet.

 • Sour

  Make.Believe ska det va. Stor skillnad. (typ: Make it. Believe in it.)

 • Björn Danielsson

  Jag tycker de varit efter sedan X10 kom. Den levererades ju med 1.6. Arc var väl rätt ok faktiskt men det stora felet med den var ju att skalet runt displayen sprack. Lämnade den för lagning och efter 1.5 mån så sprack det igen… Xperia S var ju för kantig, hade Android-systembugg i både GB och ICS. Touchknappar som driver en till vansinne. Nu har jag som trogen SE/S-kund sedan 2004 och 11 mobiler senare tröttnat och bytt till SGS3 som ju t.om fick JB nyss. Xperia S får det ju inte förrän nästa år. Bara och inse att vill man ligga i framkant så ska man inte köpa en Sony.

 • De som tycker Android-version och det allra senaste i hårdvaruväg är det allra viktigaste är som jag antydde inte Sonys primära målgrupp.

  Men Sony har varit väldigt välvilliga till open source-communityn som de hjälpt och gett mer support än någon annan tillverkare(utav de stora) har gjort. Dessutom låter de användaren låsa upp bootloadern via en webbtjänst. Detta tycker jag de ska ha väldigt mycket cred för.
  Så om du vill ha det senaste i mjukvaruväg är det fritt fram att lägga in någon custom-ROM. Det är inte speciellt svårt, speciellt inte om du är lite teknikintresserad och orkar sätta dig in i det lite, och om man tycker det är viktigt bör det ju vara värt det lilla besväret det innebär. Lägger du in CM10 får du både JB och nightly-uppdateringar om du vill.

 • Martin Gustavsson

  Stark återkomst av Sony! Märkligt av IDC att inte vänta på data från Sony innan man publicerar en ofullständig rapport. Skall bli intressant när Gartner inom en vecka publicerar sin senaste statistik över all mobiltelefonförsäljning.

 • mwr

  Jag gillar skarpt deras nya telefoner som är vatten och dammtåliga. De är ganska ensamma om det speciellt med tanke på att prestandan i kommande SXV håller hög klass. Konkurrenternas telefoner som är vatten och dammtåliga har betydligt sämre prestanda. Jag tar med mig telefonen vart jag än går och veta att man kan ha den på stranden, i skidbacken m.m utan att vara orolig för fuktskador gör att jag tror Sony är helt rätt ute.

 • Robban

  Jag har hela mitt liv ägt Sony (Ericsson) Mobiler, min första var T868 för er som minns den.
  Sen har jag ahft ett antal android mobiler, bla. x10 arc, xperia S. X10 var ju ingen hit, men de vet vi ju!
  De andra har jag varit väldigt nöjda med, min nuvarande Xperia S kanske inte har vassaste hårdvaran eller liknande, men provade en kompis SGS3 och min är betydligt snabbare, men Sony har ju alltid vart bra på mjukvaran! Visst är det trist att vänta på nya uppdateringar men när dom kommer så funkar dom då.
  Hur som ska jag nu byta mobil igen och ge Nexus 4 en chans får vi se.

 • Sami

  jag hoppas att Xperia Go inte blir deras sista vattentäta mobil i storleken 3,5″!!!

 • Xperia Go är ganska kul att lägga i ölen på krogen.

 • Abbe

  Inte för att försvara dom, jag hade också gärna sett tidigare mjukvarureleaser, men som insnöad teknikfreak är det lätt att missa att den stora köttmassan inte känner till de olika Android-versionerna. Sen skulle jag inte kalla det ”anmärkningsvärt” efter, de är t.ex. i framkant när det gäller vattenskydd. (Sen är Timescape en app/widget och inte deras UI).

 • Vktr

  usch faaan!! tänker aldrig mer köpa en sony! fick lägga min xperia S på hyllan, använder min sgs nu :) inte en repa och den är över två år, på sonen är det repor fulla skärmen… Första och sista gång jag valde sony!

 • scrp

  Stackars din son!

 • Guest

  Ray är 1 år gammalt nu, men var bara ~9 månader gammalt när JB släpptes, alltså under 1 år. 

 • Skogstobbe

  fan vad alla gnäller, ja har en Sony Xperia S, tycker den fungerar klockrent

 • Adrian

   Skulle vara rätt nöjd om dom släppte deras nyaste och bästa version av ICS till Arc S.

 • hm

  Men ta av rep/splitterskyddet på sxs då.
  Trodde alla visste att det är reptåligt glas på de flesta xperiorna och att reporna sitter i rep/splitterskyddet. Tog av mitt på Xperia p och kan dra med nycklar över glaset utan att något händer.

 • Yrgas1980

  Aha ingen aning om det. Vet duom garantin fortfarande gäller ifall man plockar bort splitterskyddet?

 • Rolf

  ”Väldigt lite talar för SONY”, näja enligt dom senaste siffrorna har man ju ökat försäljningen och 8,8 milj sålda senaste kvartalet och att man gått förbi HTC, LG, RIM och Nokia tyder ju att ganska mycket talar för Sony om dom fortsätter på den inslagna vägen.

 • Rolf

  8,8 miljoner användare och köpare håller tydligen inte helt med dig – på någon punkt :–))

 • Rolf

  Undrar på att det är din f d tjej eftersom du ger henne en skittelefon som du skrattar åt :–))

 • pixlas

  Klistra på det igenn om det händer nått vetja :)

 • mjeekah

  Dröm vidare att nån Xperia S skulle vara snabbare än S3an..

 • Sasori

  Frugan kör Xperia S och inte har det vart något problem allt på snart ett år. 

 • Mattias

  Sony är bra på att optimera mjukvara, han är inte den första som säger liknande. Min Xperia V är även den snabbare, trots två kärnor mot SGS3:s fyra. Kan ju inte bli annat än bättre med JB om nån vecka.

 • Mattias

  Om det är Xperia V du pratar om så slår den SGS3 på fingrarna och hårdvaran är den senaste. Två kärnor som slår fyra och 1GB ram lär nog funka för de flesta. Kanske ska lära dig nått? Sen vänder dem på steken och levererar Xperia Z.. Hoppsan!

 • Mattias

  Framkant stavas hädanefter Xperia Z ;)

Lediga jobb inom data / IT Företag
Systemansvarig Publicerad 21 Nov 2017
Developer BI, Sundsvall/Härnösand Publicerad 21 Nov 2017
Projektkoordinator till Atlas Copco i Örebro Publicerad 21 Nov 2017
Chief Information Officer Publicerad 21 Nov 2017
Kvalitetsutvecklare till Precise Biometrics i Karlstad Publicerad 21 Nov 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Vilken smartphone fick dig att hoppa på Androidtåget?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

8.4

Test av Huawei Honor 9

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 2. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 3. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 4. Minitest av Google Pixel 2
 5. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T
 6. Hands on med OnePlus 5T

Mest läst

 1. Hands on med OnePlus 5T
 2. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 3. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 4. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 5. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T
 6. Android 8.0 för Samsung Galaxy S8 ett steg närmare skarp version

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Nexus-telefon var mest lyckad för sin tid?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons