Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Sony Xperia XZ Premium, Huawei P10 och P10 Plus samt Samsung Galaxy Tab S3 dyker upp på Prisjakt

Är någon av dessa pjäser ditt nästa inköp?

Postat:
23:30 - 2017-03-06
Skribent:
Hugo
Kommentarer:
Under Mobile World Congress i Barcelona i slutet av februari presenterades i vanlig ordning en rad nya enheter av Androidintresse. Även om vi i år gick miste om den traditionsenliga Samsung-presentationen där den senaste generationen telefoner ur Galaxy S-familjen presenteras så såg vi ändå en rad nya intressanta enheter från tillverkarna.
På prisjämförelsesajten Prisjakt ser vi nu att några telefoner och en platta har letat sig fram, inklusive prislapp, även om det i dagsläget bara handlar om förbeställningar för de som vill ha sin nya enhet snabbast möjligt.

Huawei P10 och P10 Plus

Huaweis kompetente minsting P10, med bland annat en 5,1 tum stor HD-skärm, 4 GB RAM, 64 GB lagringsminne, ett för storleken mycket väl tilltaget batteri om 3200 mAh och dubbla SIM-platser listas i skrivande stund för 5 990 kronor och en säljstart som varierar mellan den 15:e mars och mitten av april. Vilket datum som är korrekt är ännu oklart.


Lille P10 har som många redan vet även ett större syskon, P10 Plus, som har fått en större 5,5-tumsskärm med WQHD-upplösning. P10 Plus säljs i två olika grundkonfigurationer, en med 64 GB lagring och 4 GB RAM för 7 990 kronor i skrivande stund, samt en med 128 GB lagring och 6 GB RAM vilken anmärkningsvärt nog även den i skrivande stund listas med samma pris, 7 990 kronor. Utöver RAM- och lagringsmängd är dessa tu P10 Plus-modeller identiska, och vi ser exempelvis stöd för dubbla SIM-kort, lagringsexpansion via MicroSD-kortplats (använder SIM-plats 2) och ett batteri på hela 3 750 mAh.

Sony Xperia XZ Premium, Xperia XZsSony lanserade under MWC det kommande flaggskeppet Xperia XZ Premium, en telefon med en så kallad 4K-skärm: det vill säga en upplösning på hela 3840 x 2 160 pixlar, över en 5,5 tum stor skärm. Vi såg redan 2015 en 4K-skärm i en telefon från Sony, i Xperia Z5 Premium, så upplösningen i sig är om än anmärkningsvärd inte något nytt. Vad som däremot är nytt är att skärmen har ett fullt HDR-stöd och lanseras i samarbete med Amazon Prime Video som har stöd för strömmad och med XZ Premium kompatibel HDR-video. Kontentan är en i teorin mycket imponerande videoupplevelse med fantastisk skärpa och detalj, samt färger och kontraster som upplevs vilja tränga sig ut ur skärmen.

Sony Xperia XZ Premium kan skryta med sin 4K HDR-skärm, en officiell IP68-klassning som garanterar en viss damm- och vattenresistens, samt Android 7.1 redan ur kartong (mot 7.0 i P10 Plus). P10 Plus å sin sida skryter med mer RAM (6 GB mot 4 GB i XZ Premium) och lagring (128 GB mot 64 GB i XZ Premium) samt ett större batteri (3 750 mAh mot 3 250 mAh i XZ Premium).

När Sony Sony Xperia XZ Premium nu har letat sig ut på Prisjakt finner vi att den i dagsläget har en prislapp på 7 990 kronor – det vill säga exakt samma pris som ovan nämnda P10 Plus från Huawei. Väldigt spännande kamp dessa tu telefoner emellan. Vilken lockar mest?

Xperia XZs som endast kommer att säljas i en begränsad upplaga finns ännu inte upplagd hos någon svensk återförsäljare.

Samsung Tab S3

I år var Samsungs närvaro på MWC tyvärr tämligen blygsam jämfört med tidigare år då den nya Galaxy S-generationen med buller och bång har presenterats. Även om S8-duon inte presenterades så var dock Samsung ändå representerade bland annat i form av plattan Galaxy Tab S3.

Tab S3 har fått en 9,7 tum stor skärm med en upplösning på 2 048 x 1 536 pixlar, Snapdragon 820 under skalet samt 4 GB RAM och låga 32 GB lagringsminne. Lyckligtvis finns en MicroSD-kortplats för lagringsexpansion med upp till 256 GB. Batteriet är på 6 000 mAh och vi finner Android 7.0 förinstallerat, naturligtvis med Samsungs TouchWiz ovanpå.

Enheten säljs i två olika versioner: en med Wi-Fi-stöd med en dagsfärsk prislapp på 6 990 kronor, och en version med Wi-Fi och 4G/LTE-stöd för det till synes ständigt återkommande priset om 7 990 kronor.

Lockar någon av enheterna som presenterats under MWC och vad anser ni om prissättningen?

 • Perkele

  Prissättning är väl det förväntade, men men, är som det är

 • Anders

  Vill ha kameran i XZ premium, kanske om den sjunker ner under 6 000 på nån kampanj fram mot sommaren.

 • Hassan Shah

  Xperia XZ Premium ser extremt obekväm ut att använda med de där vassa kanterna.

 • Anders

  Tycka vad man vill om designen men jag tycker Sonys Xperia är överlägsa när det kommer till ergonomi. Mycket enklare att greppa än t ex galaxy s7/edge och iphone iaf.

 • T. An

  Vassa? Att man skär sig? Kom igen, har du hållit i en Xperia XZ? Den har samma form och inte ett dugg problem med! Och dessutom så stör mig inte att den har större kanter på ovan och nedre delarna, telefonen håller bättre och man kan hålla om den bra vid läsning och spel!

 • pao

  Beställde en Note 7 som brann upp. Sitter idag med en trött Note Edge som dessutom har sprucken skärm. Kommer S8 med stöd för s-pen så är frågan om man byter annars kanske en Tab S3 i väntan på Note 8. Mycket trevligt att Samsung ger stöd till s-pen funktioner på fler enheter

 • Otto Stuk

  Så du fick en Note7 som brann upp? De hann väl inte ens börja leverera dem här i Sverige? Fake news på G?

 • senaste quickcharge

  Något jag upptäckte på sonys hemsida är att trots SD 835 så är det Qualcomm® Quick Charge 3.0 som gäller och inte 4.0? eller är 3.0 senaste?

 • Johnny K

  Han beställde en och Samsung återkallade alla p.g.a att dom brann, du behöver väl inte göra dig lustig över det? :)

 • Emil Oskarsson

  Tror Sony valde att köra på Quick charge 3.0 för att batteriet ska hålla längre? Sony är en av få tillverkare som faktiskt satsar på livslängden på sina batterier idag :) Och sett till tidigare Xperia enheter så har faktiskt Sonys batterier varit de som hållt längst mot de andra tillverkarna :)

 • Perkele

  Den där tar alltid chansen att försöka göra sig lustig, bara för att han själv inte har råd med ny mobil ?

 • hehe

  vill nog köra utan snabbladdning överlag känns det som.. eller? vill inte förkorta batteritiden så mkt. min s7 edge är awesome men jag har alltid snabbladdat den..

 • Emil Oskarsson

  Snabbladdning ska man använda ytterst sällan vad jag hört :) fick en snabbladdare till min x Performance när jag köpte den men använder fortfarande min gamla laddare till min Xperia z istället :)

 • prisjakt

  Nokia 6 finns också

 • Mint

  Om valet är mellan Sony XZ Premium och Huawei P10 Plus så vinner den senare utan minsta tvekan.

 • Perkele

  Nu kommer du med massa lögner igen, ärligt, vore nog på sin plats med en stor sinnesundersökning

 • Mint

  Det är du som inte kan hålla dig till sakfrågor och slänger ur dig en massa personliga påhopp istället för att diskutera mobiler. Det är väldigt trist att se.

  Jag talar om vad jag tycker eftersom Swedroid frågade i artikeln och du behöver inte hålla med. Enligt min uppfattning så gör Huawei betydligt bättre mobiler än Sony i dagsläget och därför tycker jag att valet är enkelt.

 • Perkele

  Hur ska du kunna veta, xz p är inte släppt ännu, förklaring tack

 • Mint

  Jag bygger det på hur Sonys och Huawei mobiler varit de senaste två åren. Huawei har gått ifrån klarhet till klarhet och bygger idag kanske världens mest välbyggda mobiler. Sony har haft en hel del kvalitetsproblem med sina mobil och jag upplever dem inte som välbyggda.

  Jag har känt på Xperia XZ och den känns väldigt plastig och den har också en plastram, inte en metallram, jag tycker inte att det är okej i den prisklassen. Sen om vi kollar på XZ Premium så är materialet en fingeravtrycksmagnet, det framgår av bilderna och den kantiga designen med stor bezel är långt ifrån tilltalande i mina ögon.

 • Mint

  Jag bygger det på hur Sonys och Huawei mobiler varit de senaste två åren. Huawei har gått ifrån klarhet till klarhet och bygger idag kanske världens mest välbyggda mobiler. Sony har haft en hel del kvalitetsproblem med sina mobiler och jag upplever dem inte som välbyggda.

  Jag har känt på Xperia XZ och den känns väldigt plastig och den har också en plastram, inte en metallram, jag tycker inte att det är okej i den prisklassen. Sen om vi kollar på XZ Premium så är materialet en fingeravtrycksmagnet, det framgår av bilderna och den kantiga designen med stor bezel är långt ifrån tilltalande i mina ögon.

  Sony ligger efter Huawei på en rad områden som skärm, kamera och design. Men framförallt ligger Sony efter vad gäller kvalitet.

 • Perkele

  Spekulationer, din trovärdighet är körd i botten, gissningar håller inte, mycket dåligt, skärpning

 • Mint

  Du är som vanligt väldigt osaklig och oförskämd. Du bad mig om en förklaring till varför jag tyckte som jag gjorde och jag gav dig en utförlig och artig förklaring.

  Vad fick jag tillbaks? Personliga påhopp och inga som helst motargument. Ditt sätt att ”diskutera” är ju direkt sorglig och kan omöjligt leda vidare till något vettigt.

 • Mint

  Du är som vanligt väldigt osaklig och oförskämd. Du bad mig om en förklaring till varför jag tycker som jag gör och jag gav dig en utförlig och artig förklaring.

  Vad fick jag tillbaks? Personliga påhopp och inga som helst sakligt motargument. Ditt sätt att ”diskutera” är ju direkt sorglig och kan omöjligt leda vidare till något vettigt.

  Du skämmer bara ut dig själv genom att hålla på, på det sättet.

 • Perkele

  Spekulationer, hur ska någon kunna lita på det du skriver hädanefter, över 2 månader till den släpps å du vet hur den är, börja spela på lotto, miljonerna kommer bara rasa in

 • Mint

  Jag har bara beskrivit saker som jag känner till. Jag har inte sagt exakt hur XZ Premium kommer att vara.

  Men vi vet hur den är designad, vi vet vilket material den har och vi vet hur Sonys och Huawei föregående modeller har varit. Detta är vad jag baserar mina åsikter på.

  Swedroid bad om en åsikt och de har fått min åsikt och jag har motiverat åsikten.

  Du å andra sidan har inte gjort någonting annat än att hoppa på mig som person. Det är riktigt lågt.

 • Perkele

  Du kör bara med gissningar som vanligt, noll trovärdighet, men det är ju bra att det kommer fram. Du har inte provat P10 heller, bekräftar ju saken bara ännu mer. För min del så kanske jag köper båda, vill ju prova, faktiskt den ända kinamobil jag kan tänka mig att lägga pengar på, hmm blir nog så haha ? ?

 • Mint

  Du ljuger ju. Designen är ingen gissning och heller inte materialvalet, detta vet du om.

  Det är heller inga gissningar om hur Sony och Huawei presterat de senaste åren.

  Jag har också sagt att jag inte vet exakt hur de kommer att vara och jag har noga talat om vad min uppfattning baseras på.

  Jag är inte intresserad av någon av dessa mobiler, men skulle jag tvingas välja så blir det Huawei.

 • Fraz

  Det är inte P10 heller. Rimligtvis talar Mint baserat på tidigare modellerna.

 • Drzap

  lugn nu, ingen kan hävda att den ena är bättre än den andra än, grejorna finns ju inte att tillgå för vanligt folk. vi får helt rnkelt vänta till de släpps och testa sen, kom ihåg vad som hände med den nya ”världsbästa” note7.
  Personligen lockar båda sonyn och p10. sonyn pga att jag gillar deras ui, de är vattenskyddade (på riktigt) och den jag äger (z3c) har suverän batteritid och hållbarhet.
  p10 pga att jag gillar kameran i honor8/p9, känner mig sugen på nåt nytt samt att den troligtvis är billigare.
  överlag tycker jag dock att telefoner har blivit för dyra.

 • Mint

  Vissa saker vet vi dock redan och det är designen och materialvalet. I min ögon är Huawei stora vinnare där.

 • Mint

  Vissa saker vet vi dock redan och det är designen och materialvalet. I mina ögon är Huawei stora vinnare där.

  Note 7 var världens förmodligen bästa mobil, sen hade den batteribekymmer, men i övrigt så.

 • Mint

  Det finns ingen större anledning att köpa en mobil för 8000-9000 SEK när det finns mobiler som OnePlus 3T för i runda slängar halva priset. OnePlus har dessutom klart bästa mjukvaran (renast, inget bloatware överhuvudtaget).

 • Mint

  Det finns ingen större anledning att köpa en mobil för 8000-9000 SEK när det finns mobiler som OnePlus 3T för i runda slängar halva priset. OnePlus har dessutom klart bästa mjukvaran (renast, inget bloatware överhuvudtaget). Pixel mobilerna är de enda som har vassare mjukvara.

 • Drzap

  skulle inte ta emot en oneplus om de så slängde den efter mig! kan ge dig några dealbreakers enligt mig.
  1. FÖR STOR SKÄRM! och kom inte dragande med ditt ”enhandsläge”, en telefon där det behövs är inte en telefon utan en tablet.
  2. INGEN SDPLATS! jag använder mer än 128gb, begrips!
  3. AMOLED, PENTILE MATRIX! tycker inte om amoledskärmar.
  4. EJ VATTENSKYDDAD! vattenskydet har räddat min telefon ett antal gånger, andra telefoner jag haft har dött fuktdöden.

  sen är inte 4300kr så billigt för en telefon, möjligtvis ok pris inte mer.

  vad gäller UI så gillar jag inte Pixel (clean android) då det är för begränsat. jag tycker sonys tillägg till stock passar mig perfekt. en hel del användbara funktioner i ui och en del appar. använder t.ex sonys musikapp som jag tycker är bättre än google music, den medföljande proversionen av HERE WeGo, TrackId osv.

 • Perkele

  Finns inga tvång, är nåt intressant så köper jag, grejen är att är man intresserad så måste man prova, man kan inte dissa förrän man provat, vad sk experter eller hobbyexperter säger skiter jag fullständigt l, det är jag som bestämmer om en produkt är bra eller inte

 • Perkele

  Nope, note7 är det största fiaskot någonsin i mobilvärlden, den finns inte så vi kan inte säga om den va världsbäst, det ända som är säkert är att den va ett missfoster ?

 • Mint

  Då förmodar jag att du är ute efter en kompakt modell ifrån Sony? Men de gör dom ju inte vattenskyddade längre.. Det har dock inte mycket med denna artikel att göra.

 • Mint

  Mycket kan man ju dock veta utan att testa. Design, material, vikt, storlek, upplösning, antal kameror, funktioner och så vidare.

 • Mint

  Det är klart vi kan veta, Note 7:an blev testat ordentligt och fick absolut toppbetyg. Det var synd att det var problem med batteriet.

 • Perkele

  Jo en del kan man veta, men jag vill prova dom å se om dom passar mig å mina behov

 • Mint

  Då förmodar jag att du är ute efter en kompakt modell ifrån Sony? Men de gör dom ju inte vattenskyddade längre.. Det har dock inte mycket med denna artikel att göra, Sonymobilen som nämns i artikeln har lika stor skärm som OnePlus 3T och betydligt större yttermått.

 • pao

  Tack
  Bokade faktiskt två en till min fru och en svart till Maestro ?
  Fick bra deal hos Telenor
  Köpte en massa häftiga skal inklusive laddningskalet och objektiv skalet. Som tur var tog dom tillbaka allt. Vi får se antingen på brännet igen med Note 8 eller om S8 har stöd för s-pen och det finns skal men pen hållare så får vi se ?

 • Alex

  Puhhh… Webhallen tar 8500 för en Sony telefon! vem hade trott det?

 • Otto Stuk

  jag.. vi får leva med de här priserna tills förhållandet mellan dollar och krona rättar till sig..

 • Otto Stuk

  Snart är det glömt.. alla tillverkare kan bli drabbade av problem i tillverkningen. ex. på att även solen har fläckar: http://teknikensvarld.se/mercedes-aterkallar-en-miljon-bilar-for-brandrisk-403711/

 • Otto Stuk

  Pratar du om dig själv? Jag har råd att köpa vad jag vill..

 • Werner

  Tror också att snabbladdning har kommit till den nivå att det är tillräckligt snabbt. Självklart är funktionen användbar men laddar ändå varje natt och klarar mig på en laddning över en hel dag. Använder luren lagom mycket.

 • Nilzie

  att folk lägger sådana pengar på smartphones. man får ju en helt ok Xiaomi för typ 1400 spänn.

 • Drzap

  Det var du som drog in en telefon som inte har med artikeln att göra!
  Jag skrev vad jag tyckte var positivt med de telefoner som finns i artikeln. Att du sen kom dragandes med en helt ovidkommande telefon får faktiskt stå för dig, mitt första inlägg handlade ENBART om telefonerna i artikeln.
  Vad du förmodar eller inte får också stå för dig, jag har inte sagt att jag ”är ute” efter en telefon, det har du inte en aning om. OM jag skulle fundera på en ny telefon vet jag i alla fall att en OnePlus kommer det INTE att bli. Dina inlägg överallt om att ”oneplus är bäst” och ”köp oneplus” har gjort att jag blivit totalt anti oneplus.

 • perkele-loser

  Perkele, skaffa ett liv.

 • Alias joje67

  Jag skulle oxå välja Huawei 7 dagar i veckan framför en Sony i samma prisklass. Nu föredrar jag ju att betala betydligt lägre pris för en bra mobil som med min N6p för fyra lax för nåt halvår sen. One+ 3 om kameran är så bra som du påstår samt Honor 8 verkar vettiga i daxläget..

 • Alias joje67

  Då kan man ju lika bra slå till på en Pixel eller en Bmw

 • Telge Von Anka

  Eller mellan säljare och verkligheten..

 • Ganska dryg..

  Rimligtvis borde säljarna ta en förlust för att ha nöjet att sälja oss saker. Fullt rimligt i Kalle Ankas värld.

 • Dreistein

  Somliga har rimligra priser i vår värld..

 • Telge Von Anka

  One plus mfl har en rimligare prisnivå..
  och visst kan de sätta fantasipriser om de vill men tappar köpare på kuppen. Just saying..

 • Alias joje67

  Tycker tvärtom att Oneplus blir mer intressant när jag läsar att folkmgillar den och har sakliga skäl som grund. Den äger prismässigt tillsammans med tex Honor 8. Jämförelsen med dessa lurar har en uppenbar koppling till temat om man jämför vad en mobil bör kosta.

 • Zweisteiner

  Japp och vi väntar med en försiktig optimism att de ska ta oss med storm..

 • Alias joje67

  Intressant, det är en av de få ”minusarna” på min N6p att kanterna känns vassa i handen..

 • Elekrep

  Ja fy..

 • Otto Stuk

  Fråga folket i Schweiz vad de tycker? deras valuta har gått åt andra hållet och för dem har de blivit billigare de senaste åren…

 • Ganska dryg..

  OnePlus höjer priserna för varje modell de släpper. Men om vi bortser från detta så är de övriga tillverkanas priser i linje med (eller i vissa fall t.o.m. lägre) vad de var för 3 år sedan om man kompenserar för hur stark vår valuta är mot dollarn idag vs. då.

 • Perkele

  Pajas ?

 • Mint

  Du drog in att du tyckte att mobiler har blivit för dyra så därför nämnde jag OnePlus 3T som ett gott alternativ till mobilerna i artikeln. Jag har aldrig någonsin sagt att OnePlus är bäst.

 • Mint

  Jag kommer högst troligen köpa kommande OnePlus modell till sommaren om de inte har gjort något helt tokigt med mobilen.

 • Drzap

  jag skrev kommentaren om priset som svar på artikeln, har du ens läst artikeln? jag undanber mig alla kommentarer om alternativa telefoner, det är inte alternativen som denna artikel handlar om.

 • Drzap

  inte så länge vissa ägare verkar få lika trånga skygglappar som en del appleägare.

 • Mint

  Jag förstår inte varför du reagerar så hårt. Jag har inte menat något illa överhuvudtaget. Ta det lugnt, ta ett toy.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Lösningsarkitekt Publicerad 17 Dec 2017
Scrum Master for Sales IT Publicerad 17 Dec 2017
Software Developer Publicerad 17 Dec 2017
Junior systemutvecklare med databasintresse Publicerad 17 Dec 2017
Systemförvaltare/IT-support Publicerad 17 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 3. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 4. Spotify vill att Apple ska sluta missbruka sitt övertag, ber EU om hjälp
 5. Sensorn MediaTek Sensio mäter din hälsa, är avsedd för smartphones
 6. Google släpper två experimentella fotoappar för Android

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Det här Googlade vi mest under 2017
 5. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 6. Vi kikar på OnePlus 5T Star Wars Limited Edition – kan beställas idag

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons