Spelsession med ASUS Eee Pad Transformer Prime

Postat:
06:36 - 2011-12-10
Skribent:
| Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
48

httpvh://youtu.be/ESzbbLGfiqc

Vi har tagit ASUS kommande platta – Eee Pad Transformer Prime – på en speltur och samtidigt dokumenterat det hela på video. Inledningsvis provar vi ett antal titlar från Android Market i form av actionspelet Shadowgun och Riptide GP samt det svenskutvecklade Reckless Getaway. Vidare passade vi också på att testa en rad klassiker från plattformar så som Super Nintendo, Playstation One och Nintendo 64.

Resultatet är precis som videon ovan illustrerar överväldigande positivt. EeePad Transformer Prime presterar riktigt fint bland de titlar vi testar inklusive de emulatorbaserade spelen. Därutöver visar det sig att Prime precis som föregångaren (Eee Pad Transformer) fungerar utmärkt tillsammans med sonys Playstation 3-kontroll under förutsättning att en USB-kabel används. I spel som Shadowgun och Riptide GP finns likaså fina inställningsmöjligheter för att konfigurera spelkontrollen efter eget behag, men vi nöjer oss med standardinställningarna som vi anser fungerar utmärkt.

Tyvärr har endast ett fåtal titlar stöd för att ställa in en extern spelkontroll vilket kan ställa till det.  I exempelvis Reckles Getaway kan vi inte aktivera power-ups eftersom ingen knapp på vår gamepad är knuten till just denna funktion. I inställningsmenyn finns heller ingen möjlighet att ändra på detta; varför vi stundvis får trycka på skärmen framför spelkontrollen. Detsamma gäller alltså det stora flertalet titlar på market i dagsläget, men med tanke på hur bra stödet är i ovan nämnda titlar förväntar vi oss att utvecklarna implementerar bättre stöd för externa styrdon framöver. I flertalet emulatorer visar det sig däremot inte vara några större problem då stödet oftast finns där.

Titlarna Riptide GP och Shadowgun tillhör troligtvis några av de mest tungdrivna på Android Market. Bägge flyter på bra och då har vi också maxat inställningarna i Riptide GP – där det fanns möjlighet att höja detaljnivån. Antalet bilduppdateringar per sekund håller sig alltså kring en överlag hög och jämn nivå vilket bidrar till en fin spelupplevelse. Vad berör de emulatordrivna titlarna ligger antalet bilduppdateringar även där högt – omkring 50-60FPs i de flesta av fallen. Av spelen i videon ovan är det endast i ”Legend of Zelda: Majora’s Mask” som vi önskar att det hade flutit på en aning bättre.

Här följer länkar till de emulatorer vi använt oss av i videon ovan: N64oid (Nintendo 64), FPse (Playstation One), SuperGNES (Super Nintendo)

Lägsta pris på ASUS Transformer Eee Pad Prime 16GB Wi-Fi på Prisjakt just nu: