Statistik och trivia från Androidenheter.se – första månaden

Postat:
20:21 - 2012-04-23
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Androidenheter.se - en guide i androiddjungeln

För lite drygt en månad sedan släppte Swedroid sajten Androidenheter.se som visar specifikationer, videor och användaromdömen för de enheter i Sverige som kör Googles plattform. Genom databasen och betygen kan man få fram en hel del androidstatistik och trivia som vi nu tänker presentera en del av i artikelform.

Först och främst är det uppenbart att Sony/Sony Ericssons androidmobiler är mycket uppskattade i Swedroids community. Tillverkaren har hela sex enheter på topptiolistan och det är även en Sony-enhet som innehar det allra högsta betyget just nu, närmare bestämt Xperia S. Det ska bli intressant att se om den trenden håller i sig.

HTC har endast en enhet bland topp tio i form av flaggskeppet One X, men den ligger å andra sidan på en andraplats. Det är även One X som allra flest medlemmar vill ha – över tre gånger fler än antalet som vill ha den näst mest åtråvärda Xperia S.

Efter att Samsung Galaxy S3 presenterats lär den dock sannolikt peta ner One X. Enheten som just nu åtnjuter det tveksamma nöjet att inneha bottenplaceringen är Huawei Ideox X1 med blott 2,7 av 10 stjärnor i medelbetyg.

Avslutningsvis kommer lite blandad information från statistik- och topplistesidorna:

Allra lättaste mobilen – 88g

HTC Desire Z är fortfarande tyngst med sina 180g.

Tunnaste mobilen – 7mm

Motorola RAZR är hittills tunnast, även om den å andra sidan inte är lika tunn på alla ställen.

Störst skärm – 5,3″

Bjässen Note är naturligtvis störst med sina 5,3″ och steget ner till de näst största 4,7-tumsenheterna är rätt stort.

Högst pixeldensitet – 342PPI

Om man är ute efter en riktigt högupplöst skärm kan det vara idé att kika på Sony Xperia S som med sina 342PPI har överlägset högst pixeldensitet av alla androidmobiler i Sverige just nu. Som jämförelse har One X 312PPI medan Galaxy Nexus har det något högre 316PPI.

Minst enhetsvolym

Kanske lite otippat så är det Sony Ericsson Xperia ray som har allra minst totalvolym av de androidmobiler som finns i Sverige, trots att det finns enheter med betydligt mindre skärmar. Det beror på att ray är relativt tunn och modellen hamnar även nia på listan över de enheter som har störst skärm i förhållande till höjd och bredd.

Vi har flera nya funktioner på gång som vi förhoppningsvis snart kan presentera. Målet är att hela tiden göra tjänsten bättre och feedback är mycket uppskattad i vanlig ordning. Alla topplistor och all androidstatistik går att läsa på Androidenheter.se.
Lediga jobb inom data / IT Företag
Elkonstruktör till Malmberg Publicerad 30 Nov 2015
PROJECT MANAGER FOR Innovative NORWEGIAN TECHNOLOGY COMPANY Gelato Group Publicerad 30 Nov 2015
xWDM Network Planner Publicerad 30 Nov 2015
Tekniker / IT / Windows Server / Strukton Publicerad 30 Nov 2015
IT-tekniker Publicerad 30 Nov 2015
Se fler jobb