Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Statistik och trivia från Androidenheter.se – första månaden

Postat:
20:21 - 2012-04-23
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Androidenheter.se - en guide i androiddjungeln

För lite drygt en månad sedan släppte Swedroid sajten Androidenheter.se som visar specifikationer, videor och användaromdömen för de enheter i Sverige som kör Googles plattform. Genom databasen och betygen kan man få fram en hel del androidstatistik och trivia som vi nu tänker presentera en del av i artikelform.

Först och främst är det uppenbart att Sony/Sony Ericssons androidmobiler är mycket uppskattade i Swedroids community. Tillverkaren har hela sex enheter på topptiolistan och det är även en Sony-enhet som innehar det allra högsta betyget just nu, närmare bestämt Xperia S. Det ska bli intressant att se om den trenden håller i sig.

HTC har endast en enhet bland topp tio i form av flaggskeppet One X, men den ligger å andra sidan på en andraplats. Det är även One X som allra flest medlemmar vill ha – över tre gånger fler än antalet som vill ha den näst mest åtråvärda Xperia S.

Efter att Samsung Galaxy S3 presenterats lär den dock sannolikt peta ner One X. Enheten som just nu åtnjuter det tveksamma nöjet att inneha bottenplaceringen är Huawei Ideox X1 med blott 2,7 av 10 stjärnor i medelbetyg.

Avslutningsvis kommer lite blandad information från statistik- och topplistesidorna:

Allra lättaste mobilen – 88g


HTC Desire Z är fortfarande tyngst med sina 180g.

Tunnaste mobilen – 7mm


Motorola RAZR är hittills tunnast, även om den å andra sidan inte är lika tunn på alla ställen.

Störst skärm – 5,3″


Bjässen Note är naturligtvis störst med sina 5,3″ och steget ner till de näst största 4,7-tumsenheterna är rätt stort.

Högst pixeldensitet – 342PPI


Om man är ute efter en riktigt högupplöst skärm kan det vara idé att kika på Sony Xperia S som med sina 342PPI har överlägset högst pixeldensitet av alla androidmobiler i Sverige just nu. Som jämförelse har One X 312PPI medan Galaxy Nexus har det något högre 316PPI.

Minst enhetsvolym


Kanske lite otippat så är det Sony Ericsson Xperia ray som har allra minst totalvolym av de androidmobiler som finns i Sverige, trots att det finns enheter med betydligt mindre skärmar. Det beror på att ray är relativt tunn och modellen hamnar även nia på listan över de enheter som har störst skärm i förhållande till höjd och bredd.

Vi har flera nya funktioner på gång som vi förhoppningsvis snart kan presentera. Målet är att hela tiden göra tjänsten bättre och feedback är mycket uppskattad i vanlig ordning. Alla topplistor och all androidstatistik går att läsa på Androidenheter.se.
 • gordz

  usch fyfan, en vän till mig inhandlade en xperia S med 3-erbjudandet.

  2 veckor senare och han upplever den redan smålaggig i gränssnittet. Webbläsaren är fortfarande lika laggig som mobiler från sent 2010. Dessutom ”klickar” baksidan på skalet.

  Det enda bra är kameran, och upplösningen på skärmen. Dock kassa betraktningsvinklar vilket gör den irriterande att titta på. Föredrar skärmen på One X och även S2an även fast den har väldigt lägre upplösning.

 • Morkl

  Vilken storhet är det som mäts i Tillverkare-diagrammet? Antal telefoner
  per tillverkare? Tillfredsställelse per tillverkare? Antal anställda
  per tillverkare? Marknadsandelar per tillverkare?

  Berätta gärna också vilka enheter vars processor, enligt venndiagrammet
  över processortyper, är både ”Dual-core” och ”Single-core 1GHz”, och
  vilka vars processor är både ”Single-core 1GHz” och ”<1GHz".

 • fluff

  Knallar fortfarande runt med SE X10 mini pro :)
  Den är jag riktigt nöjd med.

 • Thorsten

  Har 3st Xperia S i min familj och ingen har de problem du beskriver. Skulle säga att skit bakom spakarna är den mest troliga anledningen till problemen

 • Radagast

  Förlåt för OT, men när kommer eran recension av HTC One S. Har väntat ganska länge nu och trodde att den skulle komma ut ungefär samtidigt som One X..

 • Markus Tälth

   Min SXS laggar inte överhuvudtaget, webläsaren flyter på bra (dock använder jag inte stock längre, men den flyter) och baksidan låter ingenting, och det är trots att jag tappat den i marken.

  Förstår inte vad folk gör med sina mobiler för att det ska bli problem hela tiden, jag har inte haft typ några problem med mina mobiler som jag haft av vad folk har rapporterat om dem.

 • gordz

  redan ur lådan är det konstant microlagg när man zoomar och rör sig i webbläsaren, inga riktiga hackningar men konstant micro-lagg.

  Det är något man får varken på iPhone eller Galaxy s2. Stör mig otroligt mycket på att en telefon med 1.5ghz Dualcore inte kan ha bra flyt i en webbläsare.

 • Kan inte säga att jag är förvånad över SE’s mobiler. Många av dom har varit klockrena. Tycker det är synd att dom inte haft lika stora ekonomiska muskler som konkurrenterna, men det ändrar sig förhoppningsvis iom Sony-köpet. :)

 • Inte min Ray heller. Eller jo, nu med ICS har det kända androidlagget kommit fram. Men på GB rullade det på lika bra som iPhone 4/4s, dvs bättre än alla andra androidtelefoner. 

 • Mirza

  Anledningen till ditt upplevda irritationsmoment kan vara att telefonen körs på Gingerbread, dvs den låter telefonen nyttja 1 kärna. Därmed upplever du endast singel core i webbläsaren, vänta på ICS, döm därav. :) har en vit själv, håller med om att enSamoled plus skärm går att se på från alla vinklar men du får allt kämpa för att nå samma bildkvalitet när man faktiskt ser på telefonen så som den är skapad för. Snart släpps sync med Dualshock 3, finns redan via smartdock men lär explodera så skönt de kmr va :)

 • Oscar Stegland

  What? SAMOLED Plus erbjuder knappast sämre bildkvalité än LCD/SLCD. Tekniken är överlägsen alla andra skärmtekniker på marknaden. Att alla inte kalibrerar sina skärmar innan de börjar sälja dem är ett annat problem…

  Dualshock 3 med kabel finns det stöd för i ICS och Honeycomb så där behöver man bara en USB-hona om telefonen stödjer det.

 • Vi är många som föredrar LCD-tekniken framför experimentella SAMOLED-tekniker som inte är mogna för marknaden. Jag skulle säga att LCD oftast har bättre färger, ljusintensitet och vinkar än dom SAMOLED-skärmarna jag testat. Experimantiell teknik vs bevandrad teknik, enkelt att lista ut vilken som är bättre. :P

 • anders nyberg

  håller med dig jag undrar det samma
  jag har läst på utländska siter att htc one s slår htc one x i många benchmarks så det kanske beror på att de inte vill få one x att se dålig ut

  jag har köpt en s och jag är helt nöjd . det som folk klagar på angående skärmen fattar jag inte . i mina ögon så är den ju inte sämre än min gamla desire utan förr bättre

  läs denna så länge
  http://www.nordichardware.se/smartphone/45746-htc-one-s-en-videofoerhandstitt-med-snapdragon-s4.html

 • tramsgar

  HTC vann ju iaf antalet släppta modeller – grattis!
  (för övrigt anser jag att tårtdiagram bör förstöras, alt. ätas)

 • tramsgar

   Den kommer när Uranus skymmer solen. Här haru två hyggligt bra:
  http://www.engadget.com/2012/04/02/htc-one-s-review/
  http://www.engadget.com/2012/04/05/htc-one-x-vs-one-s/

 • J.

  Du kanske helt enkelt ställer lägre krav på telefonerna ;-)

 • tramsgar

   Helt OT men jag tycker den är sämre – på Desire skiftade inte färgerna så fort man vred skärmen bara lite lite. Eller så kanske det är min det är fel på, men jag tvivlar. Fast framifrån helt ok, framför allt i dagsljus.

 • Werner

  Min skiftar inte det minsta i färger, riktigt bra betraktningsvinkel på den. Däremot ser man ju att det är pentile på vissa sidor som använder en font med lite vassare kanter. Pentile är dock en vanegrej, man tänker inte på det efter ett tag.

 • Mackan

  Vad är det som varit klockrent med dessa? Hårdvaran är inget speciellt då flera mobiler har samma eller bättre. Utseendet på mobilerna är inte de bästa. Xperia S ser värre ut än nerbajsat skit som är löst och sneskitet.

 • insight_66

  Håller med och det är skälet till att de inte säljer så bra utomlands där större fokus läggs på senaste hård- och mjukvara. SE och nu Sony ligger en bra bit efter Samsung, HTC med flera på de bitarna och deras tidsplaner för uppdateringar är ju katastrofala, jag menar vem säljer ens telefoner av modell 2012 med Gingerbread?
  Tramsigt att skylla på bristande ekonomiska muskler när det är uppenbart att det är produkterna som är sämre än konkurrenternas.

  De går bra i Sverige pga av nostalgi och lägre pris.

 • SE är ju den enda som kan detta med design i sina telefoner, sen att dom är den enda tillverkaren som har bra kameror i hela sitt sortiment är också något positivt. Men det bästa med SE är gränssnittet som är så perfekt att man skäms över att vissa går runt med Vanilla. 

 • Det går sämre utomlands på grund av att SE inte har lika tydlig marknadsförning där. Med Sonys nya muskler kan detta förhoppningsvis ändras. :)

  Samsung säljer än idag telefoner med GB. ;)

 • En av SEs klockrena telefoner. :)

 • insight_66

  Samsung lanserar inte ”toppmodeller” 2012 med GB, det är bara SE och Sony som gör det. Faktum är att telefonerna är mediokra jämfört med Samsung, HTC och andra och det begriper man utomlands. Det räcker med att hålla en SII eller en Note i handen och jämföra med en Sony så ser ser man själv. Och då ska vi ju inte ens tala om One X och S3.

 • The Loyalist

  Säg till när Samsung/HTC uppdaterat ALLA 2011 års modeller till ICS! Just nu har 3 modeller från 2011 fått ICS, hur många av Samsungs/HTC’s modeller?

  Sony (Ericsson) har aldrig tävlat genom hårdvara (möjligtvis kamera) utan snarare genom att ha en annorlunda (vissa gillar andra gillar inte) approach och helt eget designspråk. 

  Deras mediaintegration är överlägsen, deras Gingerbreadversion är det närmaste stock man kommer och det är stabilt.

  Men du har rätt i en sak: De går bra i Sverige pga nostalgi – det gillar jag!

 • Mackan

  Håller med om att Sony har är bäst på att skilja sig från mängden gällande designe men om deras telefoner är snygga eller inte är ju upp till var och en, dock håller jag mig kvar vid min åsikt där uppe. :)

 • gordz

  Galaxy SII på Gingerbread saknar dock microlagget helt och hållet i både browser och interface, även fast den är nästan ett helt år äldre.

  Tycket fortfarande att det är slappt gjort av sony att inte kunna fixa sånt. dock har även motorola, htc, lg etc samma problem, så det är väl inte enbart sony.

  hade SXS’en haft bättre betraktningsvinklar, inget microlagg i browser & även ibland i menyerna, så hade det helt klart varit en telefon jag kunnat tänka mig att äga.

  HTC lyckades ju dock få riktigt bra betraktningsvinklar i sin One X, så man tycker ju att Sony som är en stor LCD-tillverkare också borde lyckas.

 • Oscar Stegland

  Absolut att man får tycka som man vill men AMOLED är inte någon experimentell teknik längre. Färger har att göra med kalibrering, och ja många AMOLED skärmar ser överexponerade ut på den här fronten men det har ingenting med tekniken i sig att göra.

  Betraktningsvinklar på AMOLED är bättre än någon LCD-baserad skärm. Tror du något annat bör du nog läsa på lite om de olika teknikerna. IPS har skapliga betraktningsvinklar men jag har då inte sett många IPS-skärmar som har samma betraktningsvinklar som en vettig AMOLED eller Plasma.

  Ljusintensitet är oftast lite bättre på LCD men kontrasten är ett skämt i jämförelse. Responstid likaså. En bra IPS hamnar någonstans vid 25+ ms medan en AMOLED skärm generellt ligger under 1 ms.

  AMOLED är den bättre tekniken oavsett vad man har för smak. Däremot så används den på samma sätt som exempelvis Samsung och många andra använder LED-tv. Ett marknadsföringsknep där de medvetet skickar med urusla färginställningar för att det skall se häftigare ut.

 • Carljn

  Xperia S släppdes väldigt tidigt i år, och skulle varit först i världen med ICS om den släppts med det (Nexusarna ej inräknade)

  S2an hade en usel skärm med en PenTile på 217 PPI (ca 150 om man räknar subpixlar), samt att alla deras telefoner släpps översaturerade  för att de ska stå ut ur mängden.Sony har den bästa versionen av android (igen utan att räkna Nexus) och uppdaterar överlägset längre bak och klenare telefoner än någon annan tillverkare.

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 3. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 4. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 5. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 6. Spotify vill att Apple ska sluta missbruka sitt övertag, ber EU om hjälp

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Det här Googlade vi mest under 2017
 6. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons