Swedroid packar upp Galaxy Nexus [Video]

Postat:
16:23 - 2011-11-24
Skribent:
Manny B
Kommentarer:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=aCkolH71tV0

Efter ett par smärre förseningar och stora problem för icke-britter att lyckas lägga vantarna på en Samsung Galaxy Nexus redan på premiärdagen så damp slutligen ett par Galaxy Nexus ner på Swedroid-redaktionen.

Den efterlängtade telefonen, den tredje i Nexus-serien, har utrustats med en 4.65 tum stor Super AMOLED Advanced-skärm med så kallad 720p-upplösning, det vill säga 720×1280 pixlar. Under skalet finner vi så klart en dubbelkärnig Cortex A9-processor i 2×1.2GHz tillverkad av Texas Instruments och enheten har vidare fått grafikkrets av typen PowerVR SGX540 med en rejält högre klockfrekvens än i exempelvis Nexus S, samt 1 GB RAM och 16 GB lagringsutrymme, varav cirka 13 GB finns tillgängligt för appinstallationer eller lagring – helt upp till användaren att fördela utrymmet.

Det första intrycket är imponerande. Byggkvalité, material, passform och känsla håller riktigt hög klass. Det är kanske som att svära i kyrkan, men den av Samsung tillverkade Galaxy Nexus känns gedigen på HTC-vis. Trots ett tämligen hårdhänt klämmande och bändande så lyckas vi inte framkalla minsta knäpp eller knarr.

Om mjukvaran kan vi efter ett fåtal minuter med telefonen i hand inte säga så mycket mer än att flytet på hemskärmen känns som snäppet bättre än med Galaxy S och Gingerbread, samt att levande bakgrunder verkar inverka mer än önskvärt på sagda flyt. Vi återkommer naturligtvis framöver med ett fullvärdigt test av telefonen.

Lägsta pris på Google Galaxy Nexus på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy Note på Prisjakt just nu:

Lediga jobb inom data / IT Företag
Utveklare inom webbteknik Publicerad 02 Dec 2015
Senior systemutvecklare Publicerad 02 Dec 2015
Webbredaktör Publicerad 01 Dec 2015
Maintrac expanderar och söker en duktig nätverkstekniker med Linuxkompetens Publicerad 01 Dec 2015
Maintrac expanderar och söker en duktig nätverkstekniker med Linuxkompetens Publicerad 01 Dec 2015
Se fler jobb