Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Swedroids kamerablindtest – här är resultatet

Postat:
17:40 - 2017-05-29
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
Förra måndagen, 22 maj, publicerade vi sommarens stora kamerablindtest där vi ställde fyra toppmodeller från olika tillverkare mot varandra i en rad olika bildkvartetter. Vi lät er läsare analysera bilderna ingående och sedan rösta på er favoritbild i respektive bildkvartett, för att på så vis hitta den enligt er läsare bäst presterande telefonkameran.
De fyra telefonerna vi valde att testa är LG G6, Huawei P10 Plus, Samsung Galaxy S8+ och slutligen Sony Xperia XZs.

Vi fotograferade utan undantag med kameran inställd i autoläget. Vi lät alltså kameramjukvaran själv avgöra vilka inställningar som den tror resulterar i absolut bäst bilder i respektive bildscenario. Enda hjälpen kameramjukvaran fick var att vi manuellt lade fokuspunkten på precis rätt ställe vid behov. Det här testet handlar alltså inte bara om hur kompetenta kamerasensorerna är, utan även om hur väloptimerad kameramjukvaran är.

Vi lämnade de resulterande bilderna helt oredigerade med undantag av att vi krympte alla bilder till exakt samma pixelstorlek, samt rensade ut all EXIF-information. Vi utförde dessa åtgärder för att förhindra att läsare med skarpa ögon på ett alldeles för enkelt sätt skulle kunna lista ut vilken bild som var tagen med respektive kamera.

Av sammantaget 21 405 stycken räknade röster blev resultatet enligt nedan.

Första plats: Samsung Galaxy S8+

På första plats, med en betydande marginal till silvermedaljören, finner vi Samsung Galaxy S8+ som även delar kamera med Samsung Galaxy S8. Med sammanlagt 41 procent av era röster och seger i hela 6 av de totalt 10 delmomenten visar Samsung att de tar sina telefonkameror på allvar. Inte minst fullkomligen utklassar Samsung Galaxy S8+ konkurrenterna i kameratestets tre mörkerbilder, där Galaxy S8+ har fått 59,9 procent av läsarnas röster.

Även frontkameran tycks uppskattas av många läsare, trots vad vi uppfattar som svårigheter med vitbalansen, och Samsung Galaxy S8+ tar i frontkameratestet en hedrande silvermedalj. Tämligen förvånande för oss på redaktionen, och tvärt emot vår egen uppfattning, uppvisar Galaxy S8+ enligt er läsare sina sämsta resultat i testets två bilder med svåra ljuskontraster/motljus, och får nöja sig med en tredjeplats och 28,8 procent av rösterna.

Andra plats: LG G6

Testets silvermedaljör är ytterligare en sydkoreansk telefon, i form av LG:s G6. Med sammanlagt 23,7 procent av era röster hamnar G6 en god bit efter konkurrenten Samsung Galaxy S8+, men har samtidigt en klar marginal ned till testets tredje- och fjärdeplatser.

LG G6 starkaste gren tycks enligt er läsare vara bilder med svåra ljuskontraster, såsom motljus, där G6 vinner med 31,9 procent av rösterna, tätt före Huawei P10 Plus och med en liten men betryggande marginal ned till Samsung Galaxy S8+. Rent generellt får G6 tämligen höga poäng i bilder i dagsljus.

LG G6 enskilt största svaghet är enligt blindtestet dess frontriktade kamera, något som vi helt och fullt håller med om i vår recension av G6. Vi ser även att ni läsare straffat G6 kraftigt gultonade bilder i en av kvartetterna med mörkerbilder, även om G6 sammantaget lyckas stjäla andraplatsen i mörkertestet, före Xperia XZs och P10 Plus.

Tredje plats: Huawei P10 Plus

På tredje plats finner vi Huawei P10 Plus, som optiken undantaget har exakt samma sensor som syskonet P10. Med sammanlagt 19,1 procent av rösterna har Huawei P10 Plus en trygg marginal ned till Sony Xperia XZs som i det här blindtestet hamnar sist.

Huawei P10 Plus bjuder utöver bra resultat rent allmänt under goda ljusförhållanden på höga poäng i de två bilderna med svåra ljuskontraster och motljus, där P10 Plus glider in på en andraplats tätt efter segraren LG G6. Vi anser i våra recensioner av P10 och P10 Plus att Huawei har lyckats mycket bra med frontkameran, men ni läsare tycks inte hålla med och P10 Plus frontkamera återfinns först på tredje plats.

Huawei P10 Plus enskilt största svaghet är mörkerkameran, och detta stämmer mycket väl in med vad vi har funnit i våra recensioner av P10 och P10 Plus. P10 Plus ramlar i mörkertestet in på sista plats, hack i häl på Sony Xperia XZs, en god bit efter LG G6 och en smärre evighet efter testets mörkersuverän Samsung Galaxy S8+.

Fjärde plats: Sony Xperia XZs

I blindtestet finner vi att Sony Xperia XZs tyvärr inte kan mäta sig med de tre utvalda konkurrenterna, åtminstone inte enligt er läsare, och inte i våra tio delmoment. Med blott 16,2 procent av era röster hamnar Xperia XZs långt efter testets segrare Galaxy S8+ och andraplatstagaren LG G6, och även en bit efter Huawei P10 Plus på tredjeplatsen.

Sony Xperia XZs lyckas allra bäst i frontkameratestet där ni läsare röstar fram XZs som segrare, med 36,6 procent av rösterna, tätt före Samsung Galaxy S8+, långt före Huawei P10 Plus och distanserar LG G6 med ett smärre avgrundsgap.

Allra svagast resultat ser vi i bilder med svåra ljuskontraster där Xperia XZs hamnar sist och långt efter konkurrenterna. Även i mörker misslyckas Xperia XZs imponera på er läsare och även om XZs med liten marginal lyckas slå Huawei P10 Plus så är marginalen upp till LG G6 stor och till Samsung Galaxy S8+ rent astronomisk.

Delmomenten i tabeller

Totalpoäng

TelefonTotalpoängMörkerbilderMotljus/svåra ljuskontrasterFrontkamera
Samsung Galaxy S841,0 %59,9 %28,8 %35,4 %
LG G623,7 %18,3 %31,9 %8,5 %
Huawei P10 Plus19,1 %11,6 %30,8 %19,4 %
Sony Xperia XZs16,2 %10,1 %8,6 %36,6 %

Slutord

Vi vill påpeka att vi det här blindtestet först och främst har valt ut fyra stycken aktuella toppmodeller, varken mer eller mindre. Långt ifrån alla telefonkameror på marknaden har alltså testats, och man kan därför inte heller säga att vår segrare nödvändigtvis är den bästa Androidkameran på den svenska marknaden just nu, även om vi anser att segraren i det här blindtestet faktiskt är den bästa telefonkameran med Android som operativsystem som finns i butik just nu.

Vi vill än en gång poängtera att vi i vårt blindtest har valt att använda respektive telefonmjukvaras automatiska kameraläge. Vi har låtit telefonens mjukvara bestämma allt själv, fokuspunkt undantaget, och resultaten är således inte bara en reflektion av hur bra telefonernas kamerasensorer är utan även en reflektion av hur väl kameramjukvaran presterar.

Med manuella kamerainställningar, tid och tålamod kan alla fyra kameror i det här testet ta bättre bilder än vad autoläget kan prestera, och det här blindtestresultatet säger således inte hela sanningen. Den medvetna, intresserade och skickliga fotografen kan med lätthet ta rasande vackra bilder oavsett vilken av dessa kameror som används – kanske med undantag av mörkerbilder där sensorns ljusupptagningsförmåga tillsammans med optikens ljusinsläpp är avgörande i större grad än kameramjukvarans inställningar.

Med ovanstående sagt så vill vi gratulera Samsung Galaxy S8+ till segern i vårt stora kamerablindtest. För närvarande anser vi att Galaxy S8+, och syskonet S8, har Androidmarknadens med marginal bästa telefonkamera. Möjligen kan HTC U11 som numera innehar DxOMarks hittills högst registrerade poäng vara en värdig utamanare. Kanske kan Oneplus 5 överraska, och kanske kan Googles uppföljare till Pixel och Pixel XL utmana i höst, om de senare ens lanseras i Sverige. Tiden får utvisa huruvida Samsung Galaxy S8+ och Galaxy S8 står sig hela året ut som regerande stillbildskamerakungar på Androidmarknaden.

Galleri

Kvartett 1: Galaxy S8+, LG G6, Huawei P10 Plus, Sony Xperia XZs

Kvartett 2: Galaxy S8+, LG G6, Huawei P10 Plus, Sony Xperia XZs

Kvartett 3:  Galaxy S8+, LG G6, Huawei P10 Plus, Sony Xperia XZs

Kvartett 4: Galaxy S8+, LG G6, Huawei P10 Plus, Sony Xperia XZs

Kvartett 5: Galaxy S8+, LG G6, Huawei P10 Plus, Sony Xperia XZs

Kvartett 6: Galaxy S8+, LG G6, Huawei P10 Plus, Sony Xperia XZs

Kvartett 7:  Galaxy S8+, LG G6, Huawei P10 Plus, Sony Xperia XZs

Kvartett 8: Galaxy S8+, LG G6, Huawei P10 Plus, Sony Xperia XZs

Kvartett 9: Galaxy S8+, LG G6, Huawei P10 Plus, Sony Xperia XZs

Kvartett 10: Galaxy S8+, LG G6, Huawei P10 Plus, Sony Xperia XZs

 • Anders

  Hade varit kul med röstningsresultatet under varje bild så man kan se hur folk röstat, lite bökigt att bläddra fram och tillbaka. Speciellt när de bytt plats. Röstade på S8 eller G6 i alla förutom i selfiekameran där jag röstade på XZs.

  Lite trist, jag var sugen på en XZ premium och leka lite med 960 fps.

 • finnbo2

  Allt som vanligt. Sony sist..

 • Anders
 • putte40

  hm, ser jag får ögna igenom bilderna igen och se var de kom från så jag kan se vad jag röstade (skrev upp min tipsrad men det hjälpte föga här)

  Tack för testet annars! Mycket bra!

 • putte40

  Nejdå, selfiekungen ju! Och sonytelefoner om man kör i manuella läget tar ju ytterst kompetenta bilder.

 • Gurkburk

  Det är väl klart när deras bilder ser ut som skit?

 • Benno

  Skulle vilja se ett test av videofunktionen i toppmodellerna oxå.

 • Blackstar

  Till nästa test skulle ni kunna ha med en system kamera i testet som referens ? en kamera som man kan lita på att den reflekterar och inte förskönar verkligheten,

 • Anders

  En systemkamera är ju knappast en garant för att man inte ska få ”förskönande” bilder. Däremot håller jag med om att det hade varit bra med en referensbild med framförallt korrekt färgtemperatur och mättnad.

 • estetare

  22 314 24232
  Mina ögon valde G6an mest, några på huwaii och någon s8

 • Anders

  Jo min Z5c fick en liten återfödelse när jag upptäckte att man kunde styra ISO och slutartid själv i Lightrooms app. Sonys manuella läge är ju tyvärr ett skämt vad gäller inställningar.

 • mannybianco

  Det är vår ambition att fixa just detta till vårt nästa blindtest!

 • Nadia Ernesta

  Kolla här> >ZIPFILEPEDIA.BLOGSPOT.SE för att få den senaste filmen och få 1 enhet av Samsung Galaxy S8 edge + smartphone, från en omdirigering.

 • blackstar

  om man gör vissa efterforskningar kan man nog hitta kameran och med rätt inställningar ger en rätt bra bild av verkligheten i de flesta miljöer.
  Det är igentligen bara när man jämför med en riktig kamera som man kanske får fram s8ans eller andra kamerors brister man då man inte har en referens at falla på så blir det svårt att se dom.

 • Freddify

  Tack för testet, redaktionen!

 • ClowneN

  Det dom flesta gillar med G6 är nog vidvinkel kameran också :) Önskar fler telefoner utrustades med en sådan.

 • Emil Oskarsson

  Inte på x serien :p

 • Adrian969

  Blev lite besviken då på Sony XZ då deras hårdvara och sensor är bra. Hoppas dom läser detta och tar fram en kraftigt förbättrad mjukvara.

 • Thoast

  Jag upplever Sonys bilder som väldigt realistiska, men tråkiga. Känns som skillnaden mellan en LCD och en OLED, LCD:n är mer verklighetstrogen, men gillar man starka färger så är OLED:en roligare att titta på.

 • Anders

  Min poäng är att även med en bra systemkamera så är det inte bara att köra ”point and shoot” för att få en bra referensbild.

 • KC

  Vad har skärmen men bildkvalitén på bilden att göra? Jag ser dessa bilder på en LCD dator monitor och s8an tar finast bilder helt enkelt.

 • Anders

  Nä på XZ och senare verkar man fått med det viktiga lätt åtkomligt. Men på min z5c är det bara vitbalans och exponeringskompensation jag kan välja lätt, ISO finns i en undermeny.

 • Drzap

  för mig vann g6 överlägset testet. hade g6 på första plats 5 av 10, s8 3 av 10 samt med xzs och p10 en plats var.
  andra plats s8, tredje p10 och sist xzs.
  mycket synd då jag älskar den fysiska kameraknappen på sonys mobiler, speciellt möjligheten att trycka ner till hälften för att låsa fokus och exponering innan bilden tas.

 • Drzap

  jag skulle varit nöjd med att ni INTE flyttade runt bilderna, det gjorde att det blev extra svårt att se vilken man röstade på….

 • Daniel Ellegaard Nordström

  Mycket bra ambition! Jag vet att det är svårt, men det vore även väldigt intressant att se samma bildserie med ”bästa möjliga” inställningar för att se kamerans fulla potential. Jag är medveten om att det skulle behövas en riktig expert samt mycket tid men jag har inte kunnat hitta någon på internet som gör detta och med tanke på att Swedroid är nätets sannolikt grundliga recensenter finns detta trots allt på min personliga önskelista (som i övrigt är ganska kort).

 • Anders

  ja manuellt tagna bilder samt lättare redigering typ ”RAW framkallning” hade varit väldigt intressant att se i tester. Har inte lyckats hitta några sådana bilder förutom tillverkarnas reklambilder och då alltid utan referens.

 • Pyttemjuk69

  Suveränt test swedroid. Har varit inne och röstade men kommer inte ihåg vad jag röstade på. Tack för att ni gör sådant här test då jag inte har sett något liknande ute på nätet.

 • Christian

  Va glad jag blir! får min g6 i morgon, hade röstat på g6:n på flera av bilderna. Nu känns inte förlusten av n6p lika tung…

 • Zteam

  Sony Xperia XZs / XZ Premium har inget stöd för RAW överhuvudtaget, så den telefonen skulle inte kunna delta i ett sådant testmoment.

 • Razken

  Så jävla kul att få vatten på kvarn. Fick ta mycket skit när man hävde ur sig att kameran i Z2an var komplett skit. Men nu visar det sig att ett helt forum är enliga om att Sony är sämst i blindtest. Hihi!

 • Nicklas Persson

  Hahaha vilket intelligent svar 🤔

 • mortuus82

  och sen undrar ni alla varför alla köper samsung idag? jo bäst kamera, bäst display osv. osv… även gamla tanter vet idag att man ska köpa samsung ? hur kommer det sig undrar man…

 • TomBlueMoon

  Bäst i premiumsegmentet, ja. Det finns dock betydligt mer prisvärda alternativ från andra märken än samsung om du letar efter en telefon och inte är beredd att lägga ut 7000. Dessa missas tyvärr oftast av många konsumenter då det ”bara finns” Samsung och iPhone.

 • William Norberg

  Nej, vidvinkel är överskattat. 35mm är den mest allsidiga vinkeln IMO.

 • Emil Oskarsson

  Tyckte s8 saknade detaljer i gräset tex, där Sony lyckades mycket bättre, men smaken är som baken, kluven, som man brukar säga… :)

 • Emil Oskarsson

  Xperia z2 var dock bättre än galaxy s5 vid sin tid när det kom till kameran :) Eller i de flesta fallen iaf :)

 • gordz

  Det är ju lite det som är poängen, du ska rösta på bilden du tycker är bäst, inte på den mobil du vill ska vinna. Objektivitet är nog vad swedroid vill ha.

 • Mattias Börjesson

  ”överskattat”.
  ”Bil med automatväxel är överskattat” —

  Eller så beror det på vilka features man vill ha. De som gillar LG’s kamera påstår ju iallafall att de inte tänker skaffa en telefon utan vidvinkel. Så överskattat är nog fel ord att använda.

 • Thoast

  Ingenting, det var ju bara en liknelse. Att det som är mest realistiskt, inte alltid är det som man gillar mest.

 • Thoast

  Du förstår inte liknelsen eller?

 • Gustav

  Hade en xz ett tag och då är iso i en undermeny också. Inställningen för iso nollställd dessutom när man ändrade shutter (tror jag det var)

 • C3d3r08

  Har själv en S8+ och hade röstat på de bilderna, riktigt nöjd med kameran på den. Hade vart kul att jämföra den med HTC U11 som ska vara bättre enligt DxO

 • Onkel

  Varför tog ni inte med iPhone 7+?

 • Drzap

  Självklart var själva röstningen så. Men för oss som är intresserade av vilken telefon man personligen röstade på så var det inte så smart att ändra ordning på bilderna mellan omröstningen och denna artikel. Om man (som en del gjorde) skrev ner i vilken ordning man rankade bilderna i omröstningen och var intresserad att se vilken telefon man personligen rankade som bäst är det irriterande att bilderna i denna artikel inte är i samma ordning som i omröstningen. För att förklara, vilka telefoner röstade man på om man röstade 1.1.1.4.1

 • Gestur

  Fast bara för att kameran i Sonys telefon fick minst röster betyder det ju inte att den är skit, så om du häver ur dig det igen så tycker jag nog att du förtjänar mothugg. Det var ju inte vilka telefoner som helst som var med i testet t.ex.

  Sedan bör du nog fundera på definitionen av eniga. :-)

 • Thomas M

  Tror att de väljer vilka de vill testa och inte utgår från alla telefoner på marknaden och sedan börjar utesluta olika modeller.

  Är väl inte så orimligt att blindtestet fokuserar på Androidtelefoner då det sker på SweDROID.

  Sen så skulle man ju kunna tycka att det vore roligt att ha en iPhone modell som jämförelse, men personligen skulle jag i första hand vilja se en system- eller bra kompaktkamera som referenskamera som flera här redan efterfrågat.

 • Mac

  Alla vet att en Xperia ska ta bilder i manuellt läge för att bilderna ska bli bra

 • Otto Stuk

  Med en mobilkamera ska man snabbt kunna ta bra bilder i autoläge. Manuellt ställa in och krångla gör man med en systemkamera…

 • KalleKn

  Folk köper ändå på avbetalning så kostnaden ser de flesta inte som ett problem.

 • KalleKn

  Skall man hålla på att trixa så kan man lika gära ta steget fullt ut och gå till en systemkamera och få bättre bilder och kunna välja brännvid på ett annat sätt.

 • Mac

  I feel you, men har man inte råd med eller inte vill/kan konka runt på en systemkamera så funkar det alldeles utmärkt att ha mobilkameran automatiskt inställd på manuella läget så slipper man kludda iaf i första hand.

 • Mac

  När jag startar kameran går den automatiskt in i manuellt läge så det går lika snabbt. Men jag förstår vad du menar. Håller med om att Sony borde fokusera mer på stora massan genom att göra autoläget minst lika bra som alla andra som använt Sonys sensorer i sina mobiler i så många år.
  Men då blir Sony lika mkt tråkiga hipster som iPhone och Galaxy ;)

 • Anders

  Okej, fortfarande inte perfekt alltså :/

 • Anders

  Det var ju ett märkligt beslut från Sony. Men det jag menade med ”RAW framkallning” år ju redigering färgtemperatur, exponering, kontrast, högdager mm så det går ju att göra på en .jpg om än med lite sämre resultat.

 • sls

  Nej! 35mm är ej den mest allsidiga IMO

 • Anders

  Gillar inte hur termen vidvinkel används i mobilbranschen. Ska man gå på definitionen <35mm så har ju i stort sett alla mobiler redan vidvinkel. Själv gillar jag Apples lösning med 28 och 56 mm betydligt mer.

 • PhotoNatura

  Det är svårt för alla kameror att återge ”verkligheten” (om man med verkligheten menar hur våra ögon återger saker).
  Tycker det viktigaste för att bedöma en kamera är hur väl den återger detaljer – och då speciellt under svåra förhållanden (tex en bild med både ljusa och mörka partier – hur mycket detaljer lyckas den behålla). Inbillar mig att många även väger in färgbalans tungt. Detta väger jag ofta inte in alls då det är korrigerat på 2sek i efterhand. Men detaljer som inte finns går inte att trolla fram i efterhand :)
  Det kan dock vara användbart med någon form av referensbild, men frågan är om den hade gjort nytta eller skada.

 • PhotoNatura

  Problemet är att ljus har olika temperatur. En kamera som mäter ”korrekt” kan se konstigt ut i våra ögon eftersom de (hjärnan) kompenserar hela tiden.
  Tycker också att färgbalansen är det minst viktiga ”direkt ur kameran” då det är så lätt att korrigera. Det finns andra saker jag tycker är viktigare – som inte går att korrigera i efterhand. :)

 • William Norberg

  Jamen då kör vi på 12mm på alla mobiler istället

 • Sämst av de fyra bästa?

 • Svahn

  Det finns ingen sån kamera.

 • Svahn

  Och vad skulle ni använda för inställningar i kameran och vilket objektiv skulle ni använda? Rätt meningslöst att jämföra med systemkameror, eftersom poängen med en systemkamera är att det är ett system som man anpassar efter situationen för att få optimalt resultat.

  Vore bättre att ha med en riktigt bra point-n-shoot-kamera, typ Fujifilm X100F, för det är såna som mobilkameror kan jämföras med (även om de naturligtvis förlorar stort ändå) – inte systemkameror.

 • Svahn

  Bildjustering menar du.

 • Svahn

  Det är inte bara svårt för kameror att återge det vi ser, det är omöjligt.

 • Zteam

  Jag antog att du menade att fota bilder i RAW-format och redigera dessa.

  Att redigera bilder i jpg-format är naturligtvis fullt möjligt med vilken lur som helst (även om det såklart inte ger samma möjligheter som att redigera bilder i RAW).

 • Anders

  Tackar, det var ordet jag letade efter :)

 • Andreas Larsson

  Det enda test Sony vunnit är ett svenskt test där Sony har starka kopplingar, pålitligt :p

 • Andreas Larsson

  Hur vet du att det är dom fyra bästa? Sony ligger långt bakom dom andra 3 i testet och både HTC u11 och pixel ska vara bättre än dom flesta i detta test med

 • Ja, alltså, om man är superpetig med att man ska göra ett test med exakt de fyra bästa mobilkamerorna av alla, så måste man ju först göra ett test med alla mobilkameror i hela världen.

  Men testet gjordes med fyra av de allra hetaste och mest aktuella toppmodellerna. Pixel säljs inte i Sverige och börjar bli gammal i sammanhanget, medan HTC U11 är för ny för att hinna komma med i testet.

  Att påstå att detta är de fyra bästa telefonerna på den svenska marknaden idag, är alltså inte helt fel. Och att då säga att Sonyn har den sämsta kameran av de fyra bästa telefonerna, är inte heller helt tokigt. Det beror lite på hur roligt man tycker det är att märka ord i påståenden som man helt uppenbart ändå förstår poängen med.

 • Andreas Larsson

  Nej men jag störde mig på att du försökte insinuera att Sony har en av dom 4 bästa mobilerna på marknaden idag kameramässigt, medans sanningen är att Sony antagligen inte ens är med i top tio.
  Däremot kanske det är dom 4 mest aktuella kamera mobilerna på den svenska marknaden just nu, men fortfarande finns mate 9, honor 8, p9, g5, s7 och iPhone 6,7 m.m att köpa som alla säkerligen presterar bättre än Sony på kamera fronten.

 • Zteam

  Liksom, Samsung, LG och HTC menar du….?
  För övrigt ser jag inte riktigt hur det skulle spela någon roll, i ett blindtest?

 • Zteam

  Z2an var ju erkänd som en riktigt kompent kamera på sin tid.
  XZ vann för ju för övrigt förra blindtestet så din logik håller dessvärre inte alls.

 • Andreas Larsson

  Samsung LG och HTC har dock inte lika starka kopplingar som Sony har här, sen sony Eriksson.
  Men det som var uppenbart i det testet var att en av fyra bilder hela tiden hade annat bildförhållande än resterande tre, vilket givetvis var sonyn och det var enormt märkbart. Vilket gjorde att blindtestet inte var fullt så blint som man hade velat för att undvika bias. Jag säger inte att det behöver vara så att det påverkade resultatet, men faktum är att det är det enda blindtest som Sony presterat bra i :p

 • gti

  Bra test! Min synpunkt är bara att få en yrkesfotograf testa kamerorna i helt manuellt läge

 • Cheefin

  Kolla på bilderna i omröstningen då, de verkar ha namngivit filerna med rätt telefon så de har ändras där med. Men i original ordning då…

 • Perkele

  Ett totalt förvirrat å korkat inlägg, jisus

 • Cheefin

  Gammal telefon.

 • Andreas Larsson

  Ska jag vara förvånad att du inte förstår? ^^

 • Perkele

  Man ska inte yttra sig om saker man inte förstår, lär läxan

 • Andreas Larsson

  Det räcker att memorera det, skriver du det här tror folk att du säger åt nån annan

 • Perkele

  Enligt dig så är Swedroid köpta av Sony å du dissar förra blindtestet, vad skriver du här då för, är det inte lite taskigt att dissa dom så totalt, men som sagt var, tror inte din ärta funkar som den ska, men än sak har du klargjort, du tycker swedroid är skit, jag däremot tycker deras artiklar är intressanta

 • Andreas Larsson

  Oj inget av det har jag sagt, någonsin 😂 hur är det med läsförmågan egentligen?

 • Drzap

  Bilderna var inte omdöpta när jag skrev min kommentar. Nu när de är omdöpta så blev det mycket lättare att se att min personliga favorit var g6. :-S

 • Perkele

  Hahaha 😂, förvirrad var det jaa 😂

 • Andreas Larsson
 • Fraz

  Ni gjorde det jääääääääävligt svårt att jämföra resultatet med egna svaren. Hade ni haft bilderna i samma ordning som ni hade i grundartikeln kunde man ju jämfört sina svar.

  Nåväl, ser ut som att det var G6 som var vinnaren för mig.

 • Damas

  Personen till höger i artikelns första bild kunde väl ha klippt nageln rakt??

 • Perkele

  Du märker det säkert inte själv, men du verkar jävligt förvirrad, doktor kan säkert hjälpa dig

 • Andreas Larsson

  Jag förvirrad? Nä jag försöker bara hjälpa dig

 • MrLonghair

  För fy bubblan vad P10 Plus tappade i poäng för mig, bara JPEG automatik och inte RAW vi ser men jag litar mer på P9ans direkt-ur-kameran JPEG.

 • Rubert

  Xperia har här bäst bildkvalitet vad jag kan utröna personligen.

 • Rubert

  ps. obs: Inget Sony fan direkt, vill hellre ha GearVR men så är det.

 • Iphone 7

  lite sent med kommentaren men jag önskar att ni hade haft Iphone 7 med i testerna också. Många baserar sitt mobilköp på just Kameran som är en stor del av livet idag och då är jag ändå nyfiken på Iphone 7 i det här fallet och hur dess kamera presterar i blindtestet :) släng gärna in den nästa gång!

 • Iphone 7

  jag är ändå nyfiken på Iphone 7 i det här fallet och hur dess kamera presterar i blindtestet :) släng gärna in den nästa gång?!

 • Iphone 7

  jag är nyfiken på Iphone 7 i det här fallet och hur dess kamera presterar i blindtestet :) släng gärna in den nästa gång?!

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. LG V30 dyker upp i svensk nätbutik, sägs vara i lager 20 december
 3. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 4. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 5. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 6. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner

Mest läst

 1. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 2. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 3. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Det här Googlade vi mest under 2017
 6. Kommer Huawei P11 ha samma sensorfält som Apple Iphone X?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons