Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Swedroids redaktionsmedlemmar väljer sina tre favorittelefoner 2013

Postat:
13:28 - 2013-12-20
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
Vi är nu en god bit in i december månad och 2013 lider mot sitt slut. Vi har under året sett att Android som operativsystem och Androidenheter rent allmänt har fortsatt växa och bli allt bättre – lägstanivån är klart högre i år än under fjolåret – men vissa telefoner sticker detta till trots naturligtvis ut mer än andra.
I den här artikeln har vi bett våra redaktionsmedlemmar att kortfattat sammanställa en lista över sina tre personliga favorittelefoner som lanserades eller presenterades under 2013. Notera att det inte nödvändigtvis är telefoner som vi själva har haft möjligheten att testa utan det kan exempelvis även handla om rena koncepttelefoner som vi finner osedvanligt intressanta, eller om prisvärda och unika budgetsatsningar.

Då personliga värderingar vägs in kan resultatet skilja sig kraftigt från slutsatserna vi drar i våra recensioner, där vi i möjlig mån försöker vara så objektiva som möjligt. Våra personliga värderingar kan (och kommer säkerligen) även skilja sig kraftigt från vad andra konsumenter, Swedroids läsare bland annat, värdesätter.

– – –

Bernard B

1. LG G2 [Swedroids recension] [Prisjakt]
lg-g2-front-00
Min absoluta favorit för 2013 är LG G2. Man har lyckats hålla vikten nere samt ge G2 yttermått som är lika små, eller i vissa fall till och med mindre än konkurrenterna med klart mindre skärmar, utan att göra avkall på vare sig prestanda eller batterikapacitet.

Skärmen är den bästa LCD-skärmen jag har haft nöjet att använda i en Andridtelefon och ett extra plus utdelas för den smarta skärmtekniken som bidrar till den goda batteritiden. Funktionen för att dubbeltrycka för att väcka respektive släcka skärmen är numera så självklar att jag tar den för givet, vilket leder till ledsna miner varje gång jag använder lurar utan den här funktionaliteten.

Sist men inte minst gör det mig glad att LG inte har snålat in på lagringsminnet: 32 GB räcker till det mesta och jag är tacksam för att de till skillnad från somliga konkurrenter inte valde att snåla in här, trots det låga priset.

2. HTC One [Swedroids recension] [Prisjakt]
htc_one_top
HTC One fastnade jag för på grund av formspråk, materialval och byggkvalité. HTC Sense tillhör fortfarande ett av de allra snyggaste gränsnitten för Android. Eftersom jag är podcastfantast fastnade jag kvickt för det ljud One producerar i och med sina frontriktade stereohögtalare som levererar både ljudkvalité och volym utöver det vanliga. Även vid inspelning av ljud utmärker sig HTC One.

Skärmen i HTC One var länge den bästa LCD-skärmen på marknaden och det var inte förrän LG G2 kom som den fick sig en ordentlig konkurrent. Skärpa, färger, betraktningsvinklar, ljusstyrka och svärta hör alla till den yttersta eliten bland LCD-skärmar. En ren fröjd att vila ögonen på.

3. HTC One Mini [Swedroids närmare titt] [Prisjakt]
swedroid-htc-one-mini
Eftersom jag ofta befinner mig på resande fot hamnar även One Mini på listan. Telefonen har samma fantastiska ljud som storebror och bjuder i mångt och mycket på samma användarupplevelse i en mindre och mer resvänlig formfaktor. Visst är hårdvarubestyckningen mindre imponerande än storebror One, men skillnaden är vid normalt användande knappt noterbar. Det lyxiga skalet och kvalitetskänslan är enligt min åsikt guld värd.

Manny B

1. LG G2 [Swedroids recension] [Prisjakt]
lg-g2-01
Min absoluta och ohotade favorittelefon år 2013 heter G2 och tillverkas av LG. Skälen till mitt val är många, men framför allt har jag charmats av de lite annorlunda lösningarna, den aggressiva prisnivån, den klassledande batteritiden, den briljanta skärmen, prestandan och LG:s uppenbara ansträngning att på allvar utmana konkurrenterna på alla plan. G2 är den otippade ”underdogen” som håller hela vägen in i mål – trots det taffliga plastskalet och osäkerheten kring framtida mjukvaruuppdateringar.

2. Sony Xperia Z1 [Swedroids recension] [Prisjakt]
sony-xperia-z1-software
Z1 är en telefon jag inte förväntade mig mycket av, en telefon som jag ärligen inte förväntade mig att jag skulle tycka om. Jag fruktade att den bara skulle vara en mindre putsning av Z som släpptes tidigare under året. Ack så fel jag hade. Sony gav oss med Xperia Z1 en telefon som enligt min åsikt slår alla andra androidtelefoner på fingrarna vad gäller design, material och byggkvalité – till och med HTC:s hyllade One. Att hålla den i handen är hart när sensuellt, och att man därtill får den bästa kameran på androidmarknaden, snabbast möjliga hårdvara samt ett snabbt och lättarbetat gränssnitt gör inte saken sämre.

3. ASUS PadFone Infinity [Swedroids recension] [Prisjakt]
asus-padfone-infinity-docked-01
Min förälskelse i den här underskattade telefonen håller fortfarande i sig, ett halvår efter att den anlände till redaktionen. Asus lyckas med konststycket att kombinera väldigt hög material- och byggkvalité med bra komponenter och en mjukvara som bjuder på smarta funktioner och trevlig estetik utan att kännas tungt och överbelamrat som vissa konkurrenter. En värdig utmanare till sommarens storsäljande giganter Samsung Galaxy S4 och HTC One.

Lars A

1. LG G2 [Swedroids recension] [Prisjakt]
lg-g2-cyanogenmod-10.2-bild-1
Fantastisk skärm, ypperlig batteritid, en slimmad konstruktion, en gedigen kamera och snabb hårdvara – det här är den bästa mobil jag haft. LG lyckades även lägga in en rad praktiska funktioner i sitt gränssnitt. Androidpuritaner må förfäras, men möjligheten att dra ner rullgardinsmenyn och öppna menyer genom virtuella knappar längst ner är guld.

Tyvärr tycker jag samtidigt att LGs gränssnitt är fult som stryk och fullt av designmissar och ologiska estetiska val. Efter 90 dagar la jag in CyanogenMod 10.2 och blev ännu nöjdare med telefonen. Kuriosa: LGs turkosa ikoner i statusfältet har samma nyans som förtexterna till Stanley Kubricks mytomspunna rysare The Shining.

2. Sony Xperia ZR [Swedroids närmare titt] [Prisjakt]
sony-xperia-zr-test-4
Den här rackaren från Sony har inte världens bästa skärm, med lite urvattnade färger och dåliga betraktningsvinklar, men är en av de telefoner jag tyckt allra mest om att använda i år. Xperia ZR bjuder på ungefär samma komponenter som Nexus 4, med 2GB arbetsminne och chippet Qualcomm APQ8064.

Sonys telefon är dock smidigare till formatet, vattentålig och har en fullt acceptabel kamera med 13MP. Den går lätt ner i fickan, känns robust och 4,5-tumsskärmen gör gränssnittet enkelt att använda med en hand. Sonys interface är tillsammans HTC Sense i min mening det bästa tillverkargränssnittet på marknaden – elegant och praktiskt. Akilleshälen är nallens blott 8GB stora lagringsutrymme, vilket är alldeles för knapert för appoholiker.

3. Motorola Moto X [Prisjakt]
motorola-moto-x-gron
Moto X – den obesvarade kärleken från USA. Google-ägda Motorola har gett sin toppmodell intressanta och unika finesser. Användare kan till exempel prata med telefonen och få svar fastän skärmen är avstängd. Genom något som kallas Active Display är det även lätt att få tillgång till aviseringar. Tillverkaren undvek specifikationsracet och satsade istället på användarupplevelsen.

Mobilens ruggigt snygga design i vissa färgsättningar och väldigt nätta yttermått i förhållande till skärmstorleken gör att det här är en av mina favoriter i år. Moto X hade av reklambilderna att döma förvandlat oss alla till trendiga San Francisco-hipsters om den kommit hit. Välbyggda Oppo Find 5 – min första bekantskap med 1080p i en mobilskärm, är en annan het kandidat som förtjänar ett omnämnande.

Viktor Å

1. Sony Xperia Z1 [Swedroids recension] [Prisjakt]
sony-xperia-z1-front-box
Jag är ingen aktiv mobilfotograf, och således var kameran i Sony Xperia Z1 inte den största anledningen till att jag var så förväntansfull inför testet av den, eller varför jag efter testet fortsätter rekommendera telefonen så varmt. Istället var det den absoluta topprestandan i kombination med Sonys lättviktiga förändringar av Android som svepte bort mina sista tvivel på telefonen med den i min mening bästa byggkvalitén någonsin.

Rejäla skärmkanter och ett inte helt nätt format i förhållande till skärmstorleken blir mer än acceptabelt när det bidrar till att telefonen kan användas även i det värsta hällregn, vilket inte skall underskattas i en regnig stad på Sveriges västkust.

2. Phonebloks / Motorola Project Ara
phonebloks-3
Phonebloks och Motorolas efterföljande Project Ara är utan tvekan de mest intressanta telefonkoncepten jag sett på länge, eftersom dess modulära uppbyggnad låter oss uppgradera våra telefoner utan att behöva byta ut dem. I mitt fall hade det varit utmärkt att kunna byta ut bildskärmen mot en bättre och mer högupplöst sådan, utan att för den sakens skull behöva betala för kamera- och processoruppgraderingar som jag inte behöver. Monsterbatteri för hajken, kompetenta högtalare för grillkvällen med vännerna.

Sannolikt kommer slutprodukterna inte innehålla moduler som är utbytbara för gemene man, men även om den behöver lämnas in till en serviceverkstad kommer kostnaden förhoppningsvis bli lägre än för en ny telefon. Om vi dessutom kan minska miljöpåverkan genom att mängden elektronikskrot minskar så är det förstås som grädden på moset, men det beror på för många faktorer för att vara garanterat, och det är inte heller därför jag ser fram emot den första konsumentversionen av hårdvaran.

3. HTC One [Swedroids recension] [Prisjakt]
htc-one-virkad-android-4.3-uppdateringar
HTC One var bland de första telefonerna som kom ut på marknaden med en 1080p-bildskärm, och medan konkurrenterna satsade på allt större skärmar så höll sig HTC kvar vid föregångarens 4,7 tum för One. Detta gav upphov till en pixeldensitet som ingen i nuläget tillgänglig telefon kan slå, och tittarupplevelsen hos HTC:s flaggskepp stod på topp ända tills LG presenterade redaktionsfavoriten G2 ett halvår senare.

Aluminiumchassit med unibody-konstruktion vidhåller jag fortfarande är det estetiskt mest tilltalande på marknaden, även om jag föredrar det sammantagna kvalitetsintrycket hos Z1. Jag har inte heller stött på en mobiltelefon som kan rå på de båda framåtriktade högtalarna i HTC One, vare sig det gäller ljudkvalité eller volym. Och det är just det som gör att One kniper den tredje platsen på min lista, framför näsan på den formidabla LG G2; efter närmare tre kvartal på marknaden är den fortfarande – på flera vis – telefonen att slå.

Jonas H

1. LG Google Nexus 5 [Swedroids recension] [Prisjakt]
lg-nexus-5-book-bild
Sedan februari 2010 – då jag importerade Nexus One – har jag inte haft någon anledning till att kolla åt annat håll, jag blev kär direkt. På den tiden var det mest för att Nexus-telefonerna var de som hade bäst stöd för custom-ROMs. Nu är det mer för orginalmjukvarans skull, funktioner som andra tillverkare lägger till är mest ivägen (och inte sällan väldigt fult). Trots tillkortakommanden vad det gäller skärm och batteritid, i jämförelse med andra toppmobiler, så faller mitt val på Nexus 5.

2. Motorola Moto G [Prisjakt]
motorola-moto-g-pressbild-promo
Google startade förra året något jag verkligen gillar i och med de billiga enheterna Nexus 4 och Nexus 7 – i år tar Motorola det hela ett steg längre (eller lägre?). För $180 kan amerikanarna köpa telefonen utan abonnemang och får då inte en 3″ liten skärm med en upplösning som ett halvdyrt kylskåp slår. Nej skärmen är 4,5″ med HD-uppösning och såväl skärmen som hela telefonen har mottagit god kritik bland sajter som testat telefonen. Kommer vi behöva betala mer än 2000 kronor för en riktigt bra telefon under år 2014?

3. Oppo N1
oppo-n1-cyanogenmod-telefon-bild-6
Jag undrade länge när den första telefonen som verkligen fokuserar på en bra ”selfie-kamera” skulle komma. 2013 blev det året i och med släppet av Kinesiska Oppo N1, inte på sättet jag trodde – utan genom en vridbar kamera. Det faktum att Oppo vågat satsa på idéen tillsammans med den schyssta inställningen företaget har till det så kallade ”communityt” gör att N1 kvalar in på min lista.

Björn E

1. HTC One [Swedroids recension] [Prisjakt]
htc_one_back
HTC är ett utmärkt exempel på att det är farligt att slappna av när man ligger i topp. Medan de dominerade bland Android-telefoner i början av Androids livstid tappade de allt under de senaste åren när deras toppmodeller inte övertygade samtidigt som deras modellprogram blev spretigt och svårt att förstå. Med HTC One visade företaget dock att de fortfarande kan släppa en telefon som är om inte perfekt, så inte långt ifrån. Telefonen är inte bara fruktansvärt snygg utan hade även för tiden utmärkt prestanda. Jag gillar även personligen vad HTC har gjort med Sense och det är en sak jag ibland kan sakna nu när jag har gått vidare till en Galaxy Note 3.

2. Motorola Moto X [Prisjakt]
motorola-moto-x-promo
Moto X må inte ha den mest upphetsande hårdvaran men platsar ändå på min lista av flera anledningar. Först och främst är det den första telefonen från Motorola som togs fram från grunden efter Googles uppköp. Dessutom är det en telefon som visar att man faktiskt inte behöver ha en 8-kärnig superprocessor för att få bra prestanda. Telefonen är ett utmärkt exempel på hur bra det kan bli när det är ett tätt samarbete mellan de som jobbar med mjukvaran och hårdvaran, något som Windows Phone- och IOS-användare länge har känt till.

3. Sony Xperia Z [Swedroids recension] [Prisjakt]
sony-xperia-z-front-1
Jag hade möjligheten att uppleva Sony Xperia Z för första gången på CES 2013 i Las Vegas. Redan då imponerades jag av Sonys första satsning på en flaggskeppstelefon med vattentåligt yttre. Det är dock varken den utmärkta hårdvaran, den relativt lätt-skinnade versionen av Android eller kameran som gett den en plats på min lista. Det är istället det faktum att Sony har visat att det går utmärkt att skapa en telefon som är relativt damm och vattentät utan att behöva kompromissa med övriga specifikationer. Alla som har småbarn och regelbundet badar dem vet hur lätt det är att du blir dränkt av vatten och mer än en gång har jag insett att min Note 3 ligger i fickan och riskerar bli blöt, något jag aldrig behövde oroa mig för när jag testade Xperia Z.

– – –

Vi välkomnar er läsare att själva, i kommentarerna här nedan, kompilera era egna listor med en kort motivering. Och nej – det måste inte vara telefoner med just Android som operativsystem. Vi tackar för året som gått, önskar alla läsare en riktigt god jul, och ser fram emot vad 2014 har att erbjuda i mobilväg.

 • Fotbollsgräs

  Det är dem här tre telefonerna som jag helst (i denna ordning) hade velat ha idag om jag köpt ny.

  Xperia Z1f
  iPhone 5
  HTC One

 • Lukas

  Så jävla gött, inget jävla plast skit från Samsung med här! HELT UNDERBART.

 • Oskar Bergvall

  LG G2 är helt i plast. Vidare är Note 3 bättre än samtliga enheter testade, utom möjligen just G2 som också är riktigt bra.

 • Dave

  Moto G är den klart mest spännande telefonen 2013. Aldrig varit med om något så grymt för så lite pengar.

  Bästa är svårare att kora. Håller nog Nexus 5 (stock android, snabba uppdat. grym pris/prestanda) och Moto X (en förbättrad Android, riktigt snygg, individuell design, bra pris) högst.

 • Hest

  *Bättre på papper

 • Hest

  Trevlig läsning!

 • erifk

  aldrig i livet LG igen, sämsta tillverkaren och kommer troligvis aldrig släppa några uppdateringar till luren, håll er borta från skiten

 • Oskar Bergvall

  Verkligen inte. Dessutom har N3 läderliknande baksida, känns inte plastig överhuvudtaget.. S4 kan jag hålla med om är plastig, om det nu är en nackdel för en telefon då det är det bästa materialet i många aspekter…

 • Carljn

  Jag vet ej om jag skulle sätta Nexus 5 eller Z1 på översta platsen. Men batteriet gör att jag föredrar Z1.
  1. Z1
  2. Nexus 5
  3. G2
  Med Z Ultra och HTC One som nästan platsar.

 • phpanos

  Jag köpte Nexus 5 och är GRYMT nöjd med telefonen. Med Franco Kernel är batteritiden riktigt bra jämfört med min gamla HTC One X. Däremot ska LG ha en eloge för G2:an, det gjorde dom bra. Hoppas det kan tvätta bort deras dåliga rykte :)

 • Oskar Bergvall

  Ja, eller så har Kitkat redan börjat komma till G2, men det är såklart ok att ha felt fel också:

  http://www.androidcentral.com/lg-g2-kitkat-update-coming-korean-model-starting-month

 • Sami Mrabet

  Den vita N3 känns så långt bort från Läder man kan komma… Känns som hård och räfflad plast

 • Tony Lek

  Nexus 5 är lätt bästa jag har haft i år och xxperia z är den absolut sämsta.

 • Oskar Bergvall

  1. Note 3 eller G2, beroende på vilken skärmstorlek man vill ha är dessa överlägsna särskilt när det gäller skärm och hårdvara.
  2. Nexus 5, bra mjukvara. Tyvärr släppt med lite för vekt batteri och inte lika vass skärm.
  3. S4, något utdaterad hårdvara jämfört med de ovanför men är fortfarande en grym telefon.
  4. Z1. Onödigt stor och tung och glasbaksida drar rejält ner mitt betyg, skärmen är inte super heller. Vattentåligheten och kameran är bra grejer dock!

  Finns säkert andra enheter som är nice, t ex Oppos, men har aldrig haft chansen att testa någon av dessa.

  One tycker jag är grymt överskattad, särskilt med 2 knappar istället för 3 som en normal telefon har och det är tyvärr en dealbreaker för mig..

 • Oskar Bergvall

  Därför köper man en svart. Den vita är sån för att den inte ska bli färgad från annat, om jag förstått det rätt..

 • Wimz3n

  Skulle isåfall vara första gången de ligger i fas. Vanligen är LG minst en version efter (normalt två).

 • Wimz3n

  Kan inte mer än hålla med!!!

 • mannybianco

  Bra lista, trevlig feedback!

 • elpapo

  Intressant läsning! Kul! :)

  Snabbfråga, använder ni G2:an till vad det just är i huvudsak (iallafall för mig), en telefon? Där har ni min största kritik till luren! 2 olika abb (Tre och Telia) på 3 olika G2:or och lika dålig ljudkvalite vid samtal (gäller både samtalshögtalaren och headset, statiskt brumm och sprakande ljud.Sss ljud svåruppfattade bla)! Jag/vi jämför med Galaxy serien. 4 vänner fick testa samtalskvaliten, 3 tyckte det var dåligt och 1 sade att det var ok men inte mer. Referens då var min gamla Note 2.

  Så jag är faktiskt uppriktigt förvånad att ni hyllar den så… sen finns andra störande inslag på telefonen men det är inte av vikt.

  Mitt LG G2 betyg skulle trots allt vara vara 3 utav 5, för skärmen och OIS är kanon. :)

 • JonasHa

  +1 på Z1f.
  Generellt får vi hoppas på fler lurar under 2014 med bredd mindre än 65mm!

 • Sebastian

  Själv älskar jag vart Motorola är påväg, Moto X var absolut ingen perfekt telefon men designmässigt älskar jag vad de gjorde. Samma med Moto G. Sjukt mycket telefon för pengarna och ser fram emot uppföljaren som säkert får Qualcomms uppföljare till 400-chipet. Uppföljaren får ju LTE!

 • David Aceituno

  LG G2! Har aldrig varit så nöjd med helheten tidigare! Det har inte snålats på något alls! Minne, kamera, batteri och cpu/gpu naturligtvis, men även allt annat som bygger upp en helhetsbild, ljudkvalité (hörlurar), gps, digitizer, betraktningsvinkel, laddningstid, samtalsljud och kompassens, gyrons och accelerometerns precision. Allt är väldigt bra eller åtminstone över medel. Personligen är mjukvara sekundärt eftersom det alltid går att byta ut så länge det finns utvecklare på xda, vilket det finns för G2. Men LG har lyckats så bra med sin egen mjukvara att det inte alls känns lika akut som med mina tidigare telefoner. Xposed räcker.

 • forenkla

  Av de jag testat i år så skulle jag vilja rangordna dem så här:

  1. LG G2: + Grym skärm, kamera och batteritid – LG’s UI lämnar en del att önska.
  2. Nexus 5: + Bra hårdvara, stock UI – Klen batterikapacitet
  3. Samsung Galaxy S4: Grym skärm, bra kamera, Smart stay-funktioner, blockeringsläge m.m. – Slöa firmwareuppdateringar, plastig…

  Bonus:
  Mest överskattade telefonen i år: Z1

 • Tyerlo

  Plocka alla funtioner och bakar in till en awesome mobil. HTC one stereohögtalare och byggkvalité. Moto X integrerade funktioner. Oppo n1 batteri. Vanilla android ui. Det vore något. 5 tum ~ 5,3 tum max.

 • mannybianco

  Jag kan inte svara för mina kollegor, men jag själv använder telefonen som telefon max 15 minuter per månad – det är således en av de minst betydelsefulla faktorerna för mig personligen.

  Jag har vidare inte stört mig på något brummande, men jag vet att jag har lätt nedsatt hörsel i vissa låga frekvenser så om det brummar lätt är det inte säkert att jag hör det lika tydligt som någon med perfekt hörsel.

 • Robert Martinsson

  Håller med helt! hade en optimus 2x ifrån LG, sämsta smartphonen någonsin. Har aldrig varit med om något liknande, därför blir det aldrig en LG framöver. Köpte en HTC one och kan bara säga WOW vilken telefon! :) bra ljud och fin design, flyter på som smör utan något problem alls + uppdateringar är dom rappa med jämfört med LG.

 • SeaTHX

  Mest överskattade skulle jag vilja säga Galaxy S4 kanske därför den är inte med på någons lista

 • snusdus

  Håller med dig. S4 har jag inte alls sett mycket hype runt och vet knappt vad det är för enhet. Känns inte alls like bra som föregångaren när den kom.

  Btw, ett kommatecken eller en punkt skulle göra gott, behövde läsa meningen ett par gånger innan jag förstod vad du menade.. :=)

 • Albin Loán

  Jag håller med. LG G2 är otroligt bra, har en själv och är supernöjd. :)

 • Oskar Bergvall

  Den är fortfarande lätt bättre än t ex One.

 • HumanReplica

  Har oxå haft en O2X, men jag gav LG en ny chans och jag är löjligt nöjd med G2:an.

 • Oskar Bergvall

  Tack! Glömde Motorolan men vet faktiskt ändå inte så mycket om den eller testat den så inte så mycket att säga..

 • mannybianco

  Galaxy S4 är en jättebra telefon som skulle hamna högt upp på de flesta listorna om det handlade om de BÄSTA telefonerna 2013 snarare än de subjektiva och personliga favorittelefonerna. Bäst telefon och favorittelefon är inte alltid samma sak.

  Samsungs problem 2013 tror jag är att deras lurar bara är ”mer av samma sak”. Designspråket är grafiskt sett mer eller mindre likadant som i SII, eller till och med S. Det känns, trots alla häftiga funktioner, gammalt och slitet. Samma sak gäller telefonens design och allmänna känsla – det är i princip exakt samma upplevelse som en SIII, bara lite snabbare.

  Kort sagt lyckas inte S4 skapa den där ”x-faktorn” som gör att man älskar den.

 • Viktor Å

  Instämmer till fullo.

 • Rumpelstiltskin

  Håller med. Samsung har verkligen tappat fotfästet i mina ögon under den senaste tiden. Jag hoppas att dom tänker i nya banor med S5. Att fräscha upp TouchWiz på samma sätt som HTC gjorde med Sense skulle kunna ge Galaxy-serien nytt liv, men som det känns nu så ligger dom långt efter.

  Bäst hade det kanske varit om dom övergav Android och satsade alla resurser på att förbättra Tizen?

 • Robin

  Nöjd LG G2 ägare är man ju själv :)

 • Mumms

  Visst är det desperata tider för haters? Blir svårare och svårare att hålla nivån på hatet till och med när LG Släpper bättre telefoner än andra tillverkare.

 • Marcus Karlström

  Att ingen av er har Note 3 på er lista förvånar mig?

 • Robin

  Ska bli mycket intressant att se vad Samsung väljer att göra med S5.

 • Oskar Bergvall

  Som den bästa telefonen på marknaden förvånar det verkligen, ja..

 • Emanuel Dahlberg

  Är en läderliknande baksida (av plast) verkligen ett argument?

 • mannybianco

  Jag kan inte svara för mina kollegor, men phablets är helt enkelt för stora för att platsa på min personliga topp 3-lista. Storleken gör att jag inte trivs med dem lika mycket som lurar kring 5 tum.

  Rent objektivt så är Galaxy Note 3 extremt bra dock, det enligt mig näst bästa totalpaketet efter G2.

 • är den bra då ? va..

 • pelle pall

  Nu har jag inte testat Z1:an själv. Det är säkert en bra telefon.
  Men är det bara jag som tycker att den är ruskigt ful? Den ser så gammal och tråkig ut med så extremt tjocka kanter runt skärmen. De får 5″ skärmen att se ut som en 3″ skärm.
  Pga detta kollade jag inte på någon video eller ens läste om Z1 när jag skulle köpa ny mobil. Det blev en Note 3 och jag är hur nöjd som helst.

 • Gäst

  oppo n1 är ju med….

 • mannybianco

  Helt sant, my bad!

 • King of the hill

  Min lista:
  Jolla Jolla
  Galaxy note 3
  Z1 Ultra

 • King of the hill

  Precis, ja z1 ultra. nu börjar ni fundera lite hoppas jag ;)

 • Oskar Bergvall

  När man vant sig vill man inte gå tillbaka ;)

 • Oskar Bergvall

  Varför inte? Känslan är väl det viktigaste? Dessutom har den ju alla fördelarna som plast har samtidigt som att det är lätt, tåligt och enkelt utbytbart. Man kan byta batteri och sätta i SD-kort. Dessutom kan man använda flip/view-cover.

 • Robert Walldén

  LG G2 är en fantastisk mobil på många sätt, men jag vill höja ett varningens finger för byggkvaliteten. Ett fall ned i golvet på ett par decimeter totalkrossade skärmen på mitt exemplar.

 • SeaTHX

  Ja det är du och några till som tycker att Z1 är ful personligen tycker jag att den är det snyggaste mobil någonsin! och nej den har inte extremt tjocka kanter, jag har exakt samma kanter på min Samsung GS2, det är inte många som tänker på det!

 • patrik

  Men skämtar du eller? Inte snålat på något? Tycker det är otroligt ironiskt att alla klagar på Samsungs plast men när LG slår till med årets plastigaste telefon så säga det inget om det.

  Vart är micro SD platsen? Vart är det avtagbara batteriet? Att det är världens bästa lcd – skärm är även det ett skämt, kolla Erica griffins video om det.

 • mannybianco

  Mja, det stämmer inte nödvändigtvis. Jag äger såväl Note som Note II och Note 3, samt Xperia Z Ultra. Man vänjer sig för all del vid storleken, och den har utan tvekan sina fördelar, men i slutänden faller jag alltid tillbaka på lurarna med skärmar i femtumsklassen – det är helt enkelt min personliga sweet spot.

 • mannybianco

  Haha, det är alltid lika lustigt när folk verkar vara oförmögna att förstå att utseende är en smaksak. Ungefär som att bli helt ställd av att det finns människor som tycker att orange är en fin färg.

  Nu menar jag inte ditt inlägg specifikt, pelle pall, utan det är mest något som länge har roat mig rent allmänt att folk faktiskt kan gräla om utseende som om det vore en fråga om fakta – inte smak.

 • Björn Endre

  Med tanke på att min telefon nu är just en Note 3 så kanske det är konstigt att den inte är med på min lista. Jag tycker det är en utmärkt telefon och jag håller med att för min del så har jag svårt att gå tillbaka till en 5″-telefon. Jag testade ett tag med en G2 men gav snabbt upp.

  Men de tre jag valde valde jag utifrån en tanke på att de visade något speciellt. Note 3 är ändå för mig bara en naturlig vidareutveckling av Note 2 och känns som en evolution. Moto X, Z1 och HTC One för mig betydde mer utifrån de saker jag skrev.

  Men Note 3 är fortfarande en utmärkt telefon, särskilt med Spigen-skalet jag köpte.

 • mannybianco

  Detta gäller för all del alla telefoner med stora skärmar. Nämn en modell, vilken som helst, och jag törs lova att man kan hitta mängder av exempel precis som ditt där skärmen har krossats efter ett ytterst blygsamt fall.

  Det handlar om tur eller otur mer än något annat, men visst – vissa modeller är mer utsatta än andra. G2 saknar t ex en skyddande list runt skärmen, tvärtom är skärmglaset mjukt rundat längs med kanterna, och detta exponerar mer glasyta som kan slå i marken vid ett fall.

 • Faster Grythilda

  Kära redaktionen. Skall vi komma överens om en sak? Skall vi säga att vi aldrig någonsin igen skriver ”androidenheter” med versal begynnelsebokstav, såvida vi inte inleder en mening med det ordet? Skall vi samtidigt komma överens om att aldrig heller skriva ”Iphone” på annat vis än ”Iphone”, på samma vis som vi aldrig skriver ”Ipad” på något annat vis?

 • Lars

  Android är ett namn och bör således inledas med stor bokstav, lite i stil med versalen i ”Stockholmsbo”.

  http://www.mediemanniskan.se/sprak/stockholmsbo-versal-gemen

  Enligt svenska språkregler ska det som sagt skrivas ”Iphone” för att vara helt korrekt, även om det ser tokigt ut. :)

 • Marcus Karlström

  Tack för ditt svar:-) jo, smaken är ju olika och preferenserna likaså. Noten är ju i mitt tycke ett steg framåt med tanke på prestandan, skärmen och batteritiden som Samsung lyckas kräma ur den. Personligen har jag hittat ett format som är perfekt för mig!

 • Bläää..

  Buhuu…

 • Marcus Karlström

  Skulle gärna köra G2 ett tag för den har ju fått så ruggigt fin kritik! Bra smf :-)

 • jahaja

  Just byggkvalite ska du inte ta från HTC One.. materialet kan man dock använda…

 • Emanuel Dahlberg

  Hade dom haft riktigt läder hade det varit kanske lite tillfört lite känsla, men det känns ju bara sjukt tacky. Ja plast är lätt, därför är mobilen lätt. Dvs kvalitekänsla noll (dock utöver plasten en rätt trevlig mobil, men inget jag skulle slösa pengar på).

 • Emanuel Dahlberg

  iPhone med litet i och stort p för att det ska vara helt korrekt ;)

 • David Aceituno

  Har i stort sett tyckt som dig innan så jag förstår väl din ståndpunkt. Men vi tittar närmare punkt för punkt.
  1) Utbytbart batteri: En bra idé, men jag kan nog räkna med en hand gångerna jag har bytt batteri på någon av de mobiler jag ägt, trots att jag burit runt på reserver. Batterier nöts förr eller senare och då ska man väl också byta dem, men jag har inte ägt en android-mobil mer än runt 6-12 månader och jag har aldrig hunnit se behovet. Så jag behöver inte denna ”feature”. Dessutom har jag upptäckt att jag använder mitt lilla externa batteri betydligt mer; även kompisar kan ju låna den när det krisar! Ett internt batteri kan bara jag använda.I gengäld får jag stadga och möjligen en mer kompakt mobil. Kan i och för sig inte påstå att jag saknat stadga och kompakthet med samsungs mobiler heller, men G2:an är styvare.

  2) Plastighet: Jag föredrar det. Det är mer hållbart mot stötar och eventuella skrapmärken blir inte lika fula som på metallchassi. Men den bästa fördelen är låga vikten! På sin höjd kan jag gå med på att plastens vara eller icke vara är en subjektiv åsiktsfråga.

  3) microSD. Ja, det här är första mobilen jag äger utan sdkort. Trodde att jag skulle sakna det, men tycker faktiskt att det är bekvämt med ett enda ställe för lagring. Det har alltid varit lite irriterande när program inte fattat att man hade ett extra sd-kort (t.ex. spotify/google music). Men viktigast av allt är att mitt micro SD class 10 inte presterade särskilt bra vid inspelning i 1080p (S3, xperia z). Tog ett tag innan jag förstod att det var problemet, och nu har jag en drös av hackande filmer. Dessutom har 2 gått sönder för mig, och ett flertal andra har oförklarligen fått korrupta filer i familjens mobiler genom åren. När det kommer till kritan saknar jag inte microSD alls. Finns inget som 2×32 GB löser som jag inte kan lösa med 32GB.

  4) Skärmen: Jag har inga problem alls med den. Kollade lite fort upp Erica Griffin nu och hittar bara hennes recension med AT&T-versionen. Kan det vara någon skillnad mellan den och internationella?. Oavsett så har jag inte sett en bättre helhet på skärm tidigare. Tycker om färgerna, betraktningsvinklarna, och ljusstyrkan.

 • somni

  Jag kan nämna en, nämligen Galaxy Note. Jag har haft min i snart två år och den har fått vara med om det mesta då jag jobbar som byggare. Den första tiden hade jag den i läderficka men det senaste året har den legat bland cement, sågspån, skruv o spik i fickan på snickarbyxorna. De kromade kanterna är sedan länge svarta och kameran är så repig så den inte kan läsa qr-koder längre. Den har tappats minst hundra gånger som mest från ca 3 meter. Jag har köpt nytt kinabatteri till den för att den skulle orka med en hel dag. Suverän telefon, vet inte hur jag skall klara mig utan den när jag byter i mars nästa år.

 • AlexanderKolosoff

  Ingen Plastsung! Helt rätt. Hoppas de slutar göra Android lurar. Vad de gör med gränssnittet borde vara kriminellt. Kul att Padfone infinity är med på ett hörn. Kul koncept som jag uppskattar dagligen.

 • Lars

  Yes – korrekt som i hur Apple skriver det, men tyvärr inte hur det ska skrivas enligt svenskans regler för namn. ;(

 • ui

  Har inte läst eller själv märkt av att det skulle vara vanligt med dåligt samtalsljud på G2an.. Jag har ibland samtal till andra som använder G2or och ingen har märkt av det som du nämner. Jag tycker att brusreduceringen fungerar väldigt bra.

 • Emanuel Dahlberg

  Men den regeln är till för att brytas ;) (typ regeln som bekräftar undantaget,eller om det är tvärtom….)

 • mannybianco

  MItt intryck av första Galaxy Note är precis som du säger att det är en ganska tålig modell.

  Men jag hittar genast, efter bara några sekunders googlande, flera exempel där Note-ägare talar om att skärmen har spruckit efter mindre fall.

  Det handlar som sagt väldigt mycket om tur och otur.

 • TheWierd

  BS, kan ju inte välja Phonebloks då den ej har släppts.
  Kan dock hålla med om LG G2 i topp. Vilken sjukt underbar telefon.

 • Roger

  Blir rädd när man ser så att så många är bakåtsträvande och kallar 5″+ telefoner för phablets. Inse att driften efter små skärmar är förbi sedan länge. Att inte Note 3 kommer med någonstans känns som en 1900-tals (elller iPhone) mentalitet. Min ranking blir:

  1. Galaxy Note 3
  2. Galaxy mega
  3. Sony Z1 ultra

 • Sami Mrabet

  Jag har inte använt något annat än min Z i år fast om jag ska lista de telefoner jag har vart intresserad av i år så blir det
  1. One
  2. Z1
  3. Moto X även fast den inte kom hit

 • Oskar Bergvall

  Att mobilen är lätt är enbart en fördel…Kvalitetskänslan i N3 är mycket bra. Det är konstigt att folk verkar föredra sketet glas som spricker hur lätt som helst över plast, det är ju ingen särskilt bra känsla i glas heller och tappar man telefonen är man körd för man kan inte byta ut glaset enkelt heller som med plast.

  Metall är dock nice.

 • Oskar Bergvall

  I testerna jag sett så har G2 bäst skärm på marknaden.. T.o.m bättre än Note 3 som också har riktigt bra skärm. Plast är för övrigt det bästa materialet på en telefon..

 • Shieldfire

  Om det finns ett undantag är det ingen regel. Grundläggande vetenskapsfilosofi. ;-)

 • Shieldfire

  Alla mina LG-prylar har slutat funka efter max 3 månader. Aldrig mer. (Köpte tre skärmar på mitt första IT-jobb, alla tre pajade efter 1 månad. Några år senare tänkte jag att de har väl utvecklat kvalitetstänket – den skärmen pajade efter 3 månader).

  Sonys hårdvaruknappar … wtf … hemska är bara förnamnet.

  Samsung, visst det är plast. Bakstycket är sladdrigt om man tar bort det, men varför ska man ta bort det? Som helhet är luren helt OK.

 • Alexander Atkinson

  Så om om man föredrar en lite mindre skärm är man bakåtsträvande? Bra där, verkligen spot on.

 • Alexander Atkinson

  En S4 känns inte plastigare än tex en G2 som alla verkar digga som 17.

 • revivalstore

  Ahhh snyfft.. Kom inte din telefon med..? Först och främst innehar du en sk phablett och detta handlade om mobiler. Att kalla det bakåtsträvande att vilja ha så mycket teknik som möjligt i mindre ”kabinett” tycker jag är extremt bakåtsträvande och extremt tragiskt..
  Givetvis så finns det ett underkanter och överkanter i storlekar men note 3 ligger verkligen i överkant och iPhone enligt många i underkant.
  hoppas du överlever julen trots att din phablett inte var med på listan över dom bästa mobilerna.. God jul

 • Alexander Atkinson

  Tur att iPhone inte är ett svenskt namn då.

 • Olle

  Det känns absolut att LG G2 är av plast men jag upplever inte känslan som ”billig och plastig” alls på samma sätt som jag gör med t.ex. Samsungs modeller, varken när det gäller känslan i handen eller utseendet.
  Jag behöver inte utbytbart batteri, jag har ett extern extrabatteri som jag aldrig behövt använda och jag har aldrig ägt en mobil så länge att försämrat batteri blivit ett stort problem.
  Jag behöver inte minneskort då internminnet och molntjänster räckar mer än väl för mig.
  Men visst det hade ju inte gjort mig något om den haft de sakerna också så länge det inte sker på bekostnad av något annat såsom pris, storlek, vikt osv. Jag är helt säker på att ALLTING på LG G2 kunde varit bättre. Men för mig känns detta som en acceptabel eller rentav riktigt bra kompromiss, den bästa på marknaden idag.

 • Paulista

  Minneskort? Det är 2013 nu

 • Olle

  Alltså ursäkta språket men vad är det för jävla idiot som röstat ner det svaret från mannyblanco? Förklara gärna vad det var för fel på det som förtjänade en ner-röstning.

 • wisam othman

  Min lista ser ut så :
  1- Sony Z Ultra.
  2- LG G2
  3- Samsung Note 3

 • revivalstore

  1.lätt LG G2
  2.Xperia Z1
  3.note3 (phablett)

  Bytte min lgg2 mot en Z1 OCH det är med delade känslor. EN sak är helt säker LG G2 är helt klart stråt vassare på det mesta, batteritid, skärm,smidighet,kamera där LG krossar.ja kameran som jag trodde de skulle vara tvärtom på när jag bytte..z1 lider av alla möjliga nederlag på kameran,,brus,oskärpa,konstig vitbalans, suddiga bilder.. Usch vilken besvikelse..
  Och sen går Sony ut med reklam (världens bästa kamera i en mobil) det är så missvisande..

 • Ibanez76

  Min SGS4 har tappats i golvet 4 gånger. I tre av fallen från fickhöjd förutom en gång då den föll ner från en hatthylla rätt ner i ett klinkersgolv. Inte en skråma på vare sig skärm eller telefon över huvud taget.

 • a

  Jag håller med, mindre skärmar hör till det förflutna.

 • Emanuel Dahlberg

  Jag har själv en Xperia Ultra, men saknar 4 tums skärmen på iPhone ibland och smidigheten med en mindre mobil. För det andra…Hur får du med mega på din lista? Den är ju horribel!

 • Emanuel Dahlberg

  Finns ju rätt många undantag när det kommer skrift :)

 • Emanuel Dahlberg

  Skulle samsung köra med metall så skulle jag faktiskt kunna överväga att köpa en :D

 • unikum

  Jag är sugen på ny mobil men kan inte bestämma mig för G2 eller Z1. Jag var i en telefonbutik häromdagen och då sa ena försäljaren att Z1 hade mycket hårdvarubuggar och många kunder hade fått skicka tillbaka sina exemplar. Hittar dock inte mycket negativt när man läser betygen folk har satt på diverse sajter om telefonen.
  G2 verkar grym men känner mig lite negativ till LG.
  Kanske lika bra att hålla kvar på min Galaxy Nexus och vänta vad som dyker upp i vår?

 • Nexus5DaBest!

  1. Nexus 5
  2. Nexus 5
  3. Nexus 5

 • SeaTHX

  Köp Xperia Z1, har ett antal kompisar som har och alla är lika överraskande nöjd med kvalitet, inga har fått minsta problem med sina.

 • elpapo

  Ok, då förstår jag. :) Jag är snarare åt ”ljudallergiker” hållet… pratar dock ca 8h i månaden. Privat, sen lika mycket i tjänst.

  Tack för bla din feedback, såväl i artikeln som kommentarssvaret!

 • Larstommie

  iPhone och iPad. Rätt ska va rätt

 • revivalstore

  LGG2 . Har haft den och bytte till en z1 pga vatten tål och kameran.. Vattentålig är den men kameran är under all kritik.. Funkar väl sådär ok när ljuset är det ”rätta” men man vill väl fotta bra bilder ”alltid” batteritid på lg är utan exakta räkningar minst 30 % bättre och skärmen är sinnessjuk på lgn.. Byggkvaliten är faktiskt schysst på lgn trots plast.. Stabil på nått vis.. Sonyn är snabb och gediget byggd men är klumpig som få. Skulle faktiskt inte bytt men men.. Bytt e bytt ;))

 • revivalstore

  Hehe .. Fan boy deluxe;) bra att du e nöjd.. Hehe

 • Snorty

  Jag håller med dig, jag tycker min LGG2 är lite i största laget. Trivdes bättre med min Optimus G. Men stor skärm är trevligt.
  I framtiden kanske vi får se skärmar på 5 tum som upplevs som 7 tum (ni förstår vad jag menar).

 • Robert Sydbrink

  Antar att Note 3 inte räknas som telefon då?

  Helt klart bästa luren just nu precis som dom föregående.

 • Favoriter

  Listan handlar inte om de bästa mobilerna.. Favoritmobilerna.

 • KalleKn

  Känns väl som alla telefoner bara är vidareutveckling (frånsett phonebloks som ju bara är ett koncept än så länge), men ändå inte riktigt i närheten av Samsungs toppmodeller, men det är lite inne att inte gilla dom för ”alla” har samsung. Ser man totalt så är dom i topp, sen finns det givetvis folk som vill ha vattentät men efter att ha läst kommentarer kring Sonys policy och hur vattentäta dom egentligen är så känns det som man skall ta deras ipklassning med ett ton salt eller de som absolut vill ha aluminiumkaross på sin mobil (penisavundsjuka på iPhone?) men sen precis som äpplefolk sätter ett stort skal i plast eller gummi på den… Jag säger inte Samsung är perfekta, långt ifrån…

 • truth

  Jag kollade igenom Erica Griffins recension om LG G2 och hon verkar tycka att skärmen är riktigt bra!
  Färgerna är såklart överdrivna men det är den ju på alla telefoner.

 • truth

  Se svaret ovanför till dig ”patrik”.

 • Robert Sydbrink

  Ja men vad brukar vara favoritmobilen då, jo luren man tycker är bäst. Och ja jag vet att detta är en subjektiv lista.

  Enda anledningen varför den inte finns med på någons lista borde bara vara storleken tycker jag, men isf borde G2 vara gränsfall också.

 • AlexanderKolosoff

  Där har du rätt. Men jag är mycket mer kritisk till att de gör Android krångligare och därför sämre med sin mjukvara. Alla mina kollegor har S4 som vi alla får som jobbtelefon. Fullständig katastrof att hjälpa alla behövande med olika inställningar. Plastsung är mest roligt namn som följd av deras vägran att använda andra material. Men det är absolut inte det värsta med dem.

 • Koftek

  Fast både z1 och Oppo N1 är större än G2. Där vinner förövrigt Oppo N1 rejält även mot Note 3.

  Så tyvärr så tror jag inte storleken spelar någon jättestor roll här för recensenterna. Utan de har presenterat sina personliga favoriter, där är Note 3 inte med.

 • Micke

  Dessa jättemobiler som Note 3. seriöst får man plats med en sån i fickan om man har hyffsat tajta jeans? Alla går inte runt i hiphopjeans med gigantiska fickor som nån blatte i rosengård precis. Eller går ni runt å håller den i handen hela tiden? Ofattbart för mig hur man kan släpa runt på ett sånt stort helvete, jisses, gudars skymning.

 • jahadu

  Precis som ovan, Note 3 håller helt enkelt inte måttet. Och så är den även helt abnormt stor vilket inte är någon fördel, i den storleken finns paddor som fyller behovet avsevärt mycket bättre. Vart är utvecklingen påväg? Vi vill ha kraftmobiler i ”normala” storlekspaket mellan 4″-5″! Släpa runt på en padda som knappt får plats i fickan är helt horribelt. Visst ett fåtal udda konsumenter gillar den men dessa individer är knappast märkbara i statistiken.

 • mosfett

  Helt klart härligt att Samsung inte är representerade i någon av dessa listor.
  Väljer helt klart allt utom Samsung, Sony har helt klart dom bästa lurarna, precis som föregående.

 • Sam

  Vi har nyss fått in ett gäng Note 3 på företaget och ingen har haft några problem att få ner mobilen i fickan än.

  Men jag antar att hela kontoret är fullt av wannabe blattar.

 • Björn Endre

  Gudars skymning över ordvalet IMHO.
  För övrigt så tycker jag inte det är svårt att få plats med min Note 3 i mina vanliga jeans-byxor. Men det kanske är så att ni hipsters ;) har svårt med att få plats i era tighta jeans.

 • Björn Endre

  Ummm, försäljningssiffrorna visar ganska tydligt att det är mer än några ”fåtal udda konsumenter” som gillar våra Note 3.

  Jag älskar min Note 3’a och tycker den utan tvekan är en av de bästa telefonerna i år. Men listan var inte nödvändigtvis vilka de bästa telefonerna är. Det är möjligt det var lite otydligt hur de valdes. Jag valde mina tre utifrån sådana som jag tyckte var intressanta och betydde något speciellt. Hade det endast handlat om ”bästa telefon” hade Note 3 utan tvekan fått plats på min lista.

  Jag har även Nexus 7 och det är en stor skillnad i storlek mellan en 7″ och en Note 3 så jag skulle inte säga att det är en padda. Men visst, Note 3 har gjort att jag använder mina paddor mindre. Och du, den får utan problem plats i normala fickor.

 • Björn Endre

  Det fanns inga begränsningar till att ha med ”phabletts” på listan. Oppo 1 är t ex en av dessa.

 • Björn Endre

  Jag skrev tidigare för IDG och skriver nu även för Datormagazin och det är stenhårt så att man ska skriva Iphone etc. främst därför att man ska ha en enhetlig standard och inte följa företagens påhitt. Så ett företag som skapade en produkt som hette PrOdUkT skulle få leva med att tidningar som följer skrivregler kaller den Produkt.

  En lustig avvikelse dock på IDG var att Macworld var de enda som fick skriva iPhone etc. När jag var ny på IDG där så skrev jag en artikel och skrev då iPhone då jag sett Macworld göra så och fick världens utskällning av de som korrade.

 • Emanuel Dahlberg

  Då får man tacka och bocka för rättelserna! Trodde att det skulle skrivas så när det är ett registrerat varumärke!

 • anonym

  Haft min xperia arc s i snart 2 år. Tappats ungefär 30-40 gånger. Håller än. Bara en liten spricka i plasten på baksidan.

 • Pontus Edgren

  Kör med Galaxy Mega (den har en 6.3″ skärm) och den går ner i alla mina jeansfickor utan problem!

 • PerUtanZ

  Får plats med min nexus 7 i de flesta av mina fickor, även om en cm elr 2 sticker upp.
  Har inga sladderbyxor helr då det på en lång o spinkig kille skulle se sjukt ut.

 • PerUtanZ

  Nu har jag inte senaste samsungprylarna utan en s3a och det enda jag ogillar med gränssnittet är att det är lite färgglatt och fult annars tycker jag det är bra med smarta funktioner.
  De enda problemen jag har haft med telefonen är at USB uttaget pajade så den är på lagning annars gillar jag den.

 • PerUtanZ

  Måste säga att designen är grym!… Tills man ser skärmen. Som du sa så får kanterna skärmen att värka mindre vilket är riktigt synd.
  Skulle varit sjukt läcker ifall den hade varigt lika slimmad som g2.
  Men kanske inte skulle varigt lika stöttålig isåfall vad vet jag

 • Nixon

  Urusel telefon.

 • Gavin_Gadget

  Oj här duggar fördomarna tätt… Är du nazist i ”superslim” jeans och hängslen kan du få problem men annars slinker den lätt ner i en kavajficka. På beachen går den ner i allt utom speedos vilket jag står över av andra anledningar.

 • Robert Nilsson

  Haha vilken lökig kommentar :-)

 • Robert Nilsson

  Sitter å en note3 nu och ”jättemobilen” galaxy s2 brevid. S2 ser så fjuttig ut att den nästan är gullig. Man ringer väl nästan minst med telefonerna idag och då har man bt headset. Varför man nöjer sig med mindre skärm kan inte jag förstå. Om det inte är ekonomiska. Alla jag visar den för blir kära, även tjejer, vilket förvånade mig i början.

 • Helt Klas.

  Störst vokabulär, helt klart.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Projektledare med intresse för informationssäkerhet Publicerad 22 Jan 2018
Strukturerad Projektledare Publicerad 22 Jan 2018
JUNIOR KUNDSUPPORT TILL WORLDLINE Publicerad 22 Jan 2018
Digital Projektledare med kundansvar till ett av Sveriges st Publicerad 22 Jan 2018
Junior designer till marknadsavdelning på Bredband2! Publicerad 22 Jan 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?
 3. OnePlus bekräftar stöld av kortuppgifter, upp till 40 000 kunder kan ha drabbats
 4. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. LG ansöker om patent för vikbar smartphone – öppnas som en bok

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 3. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 4. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 5. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 6. Motorolas nya smartphones läcker ut, inklusive Iphone X-liknande Moto X5

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons