Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Swedroids redaktionsmedlemmar väljer sina tre favorittelefoner 2014

Postat:
22:38 - 2014-12-20
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
Julen närmar sig med stormsteg och 2014 går mot sitt slut. Under året som gått har vi, som vanligt, sett allt bättre telefoner och plattor lanseras. Det här var året då skärmar med WQHD-upplösning (1440 x 2560 pixlar) fick sitt genombrott i Androidmobiler, även om de flesta flaggskeppen fortfarande nöjer sig med 1080p (1080 x 1920 pixlar).
I övrigt har det mest handlat om finputsningar av redan tidigare välanvända tekniker: processorer, RAM-moduler och flashminnen har blivit snabbare, batterier har blivit större och laddar dessutom fortare. Telefonerna får även ett allt bättre stöd för blixtsnabba överföringar, via exempelvis standarden 802.11ac.

Vidare har vi sett att flera av tillverkarna har moderniserat sina grässnitt enligt det för tillfället så populära designspråket flat design (”platt design”) som kort beskrivet handlar om att förenkla och minimera det grafiska lull-lullet som var så populärt för några år sedan. Ett par bra exempel på platt design är Microsofts Windows Phone-gränssnitt och Apples nya IOS-gränssnitt.

I november landade den största och bästa uppdateringen av Googles operativsystem någonsin, enligt oss på Swedroid-redaktionen, i form av Android 5.0 Lollipop. Plattformen hade redan sedan tidigare, åtminstone delvis, anammat den platta designen, men i Lollipop tog Androids chefsdesigner Matias Duarte steget fullt ut.

Varje år blir det allt tätare mellan tillverkarnas olika telefoner, och framför allt har lägstanivån blivit väldigt hög. Vad som får oss att omfamna en telefon och vara mindre förtjusta i andra privat handlar i regel således mest om våra egna preferenser än om fakta, specifikationer och benchmarkresultat.

I den här artikeln har vi bett våra redaktionsmedlemmar att vardera lista sina tre favorittelefoner från året som gått. Det är alltså modeller som lanserats under 2014, eller koncept som presenterats under året, som diskuteras.

***

Lars A

1. Sony Xperia Z3

Jag var trött på stora telefoner i början av hösten och hade mer eller mindre bestämt mig för att skaffa Sony Xperia Z3 Compact som erbjuder bra specifikationer i ett nättare format. Därför blev jag själv förvånad när jag föredrog det större syskonet Xperia Z3, inte minst på grund av dess metallramar och känslan av enheten i handen.

Enastående batteritid, en gedigen konstruktion, den kompetenta LCD-panelen, främre stereohögtalare och god prestanda gör Xperia Z3 till min favoritmobil hittills. Det finns många smartphones med liknande specifikationer och det var egentligen enhetens konstruktion som utgjorde avgörande faktorn för mig.

2. Motorola Moto X 2014

Av samma anledningar som Moto X blev en favorit förra året är uppföljaren det i år. Motorola använder en nästintill oförändrad variant av Android, med en del smarta tillägg, inställningar och appar.

Utöver att det är en fördel för de som föredrar Googles vision av plattformen innebär det snabbare uppdateringar – ibland har Motorola rentav varit rappare än självaste Google. Enhetens estetik, med bakstycken i material som läder och bambu, gör även att Moto X 2014 hamnar på min lista. För mig föll köpet på grund av ett batteri med blott 2300 mAh.

3. Samsung Galaxy Note 4
samsung-galaxy-note-4-promo-2
Jag velade mellan LG G3 och Samsungs senaste bjässe, men valet föll till sist på Galaxy Note 4. Till skillnad mot Big Papa Joe är TouchWiz ingen personlig favorit, men en suverän Super AMOLED-skärm och ett överflöd av funktioner och sensorer i ett läckert format gör Note 4 till en favorit i år.

***

Manny B

1. Motorola Nexus 6

Motorola har genom åren, särskilt i begynnelsen, varit en viktig Androidspelare. Försäljningsframgångarna har dock, åtminstone utanför USA, uteblivit och Motorola har fört en tynande tillvaro där de har köpts och sålts gång på gång.

Trots detta, trots all turbulens, har Motorola enligt undertecknad med Nexus 6 lyckats skapa den med marginal bästa Nexus-telefonen någonsin. Kvalitetskänslan är hög, skärmen är vacker, prestandan är fantastisk och Android Lollipop är ren kärlek. Att använda telefonen gör mig helt enkelt glad, och när man är glad är det lätt att ha överseende med att telefonen egentligen är alldeles för stor. Den osedvanligt ljussvaga skärmen är lite av en skam för den här i övrigt magnifika telefonen, men även solen har sina fläckar. Je t’aime toujours, Nexus 6. Tack, Motorola.

2. HTC One M8

HTC har lyckats med konststycket att ta en redan bra mobil (fjolårsmodellen One M7) och förbättra den på i princip alla tänkbara sätt. Att en uppföljare är vassare är inget nytt, men HTC har lyckats bättre än de flesta. One M8 var tack vare HTC:s rejäla ansträngning min favorittelefon ända till november månad då Nexus 6 damp ner i brevlådan. Om HTC lyckas förbättra One lika mycket till nästa vår, då One M9 förväntas släppas, kommer M9 bli mycket svårslagen.

3. Samsung Galaxy Note 4

Det dröjde en god bit in i december innan jag lyckades lägga vantarna på den ack så omskrivna och hyllade Samsung Galaxy Note 4. Genast stod det klart att Nexus 6 har fått sig en utmanare av rang, och om jag skall vara helt ärlig och objektiv så bjuder Samsung på den bästa hårdvaran av de tu. Det som får Galaxy Note 4 att falla ned till en tredjeplats, trots den fantastiska hårdvaran, är mjukvaran. Samsung lägger helt enkelt in för mycket överflödig mjukvara som inte går att avinstallera. Telefonen upplevs därför periodvis till skillnad från Nexus 6 som trött och seg och Note 4 känns tyvärr inte som en nämnvärt snabbare och bättre telefon än den numera sex månader gamla Samsung Galaxy S5.

***

Eric N

1. Xperia Z3 Compact

Z3 Compact är en kvalitetslur med hygglig kamera i en för min del lagom storlek som gör det möjligt att i de flesta fallen använda den med enhandsfattning. Sony levererar också en relativt avskalad Androidupplevelse som fungerar väldigt bra och inte upplevs som påträngande. Kameran lämnar förvisso lite att önska och vissa enheter verkar, av vårt forum att döma, drabbats av problem med spänningar i glaset som givit upphov till sprickor. Trots en del brister är Sony Xperia Z3 Compact min favorittelefon för 2014.

2. OnePlus One

OnePlus får nog kallas för årets nykomling trots att tillgängligheten av företagets hittills enda telefon One under en längre tid varit begränsad. Enhetens specifikationer i förhållande till pris gav mycket prestanda per krona och med en officiell version av det mycket populära CyanogenMod i ryggen vann telefonen många hjärtan. Ingen mobil är dock felfri och OnePlus One har bland annat fått kritik för kameran och kvaliteten, samt företagets oförmåga att leverera telefonen i tid/stora volymer. Trots detta är det svårt att inte gilla OnePlus One och det är en av mina favorittelefoner i år.

3. Motorola Moto G 2014

En telefon med HD-skärm och fyrkärnig processor från en etablerad tillverkare, med en till 95% oförändrad version av Android, med snabba uppdateringar, för under femtonhundra kronor låter kanske för bra för att vara sant, men så är inte fallet. Moto G 2014 är just detta. Även om man tvingas kompromissa på en del punkter, såsom kamerakvaliteten och avsaknad av LTE, är Moto G 2014 i mina ögon årets med marginal mest prisvärda telefon från de etablerade tillverkarna.

***

Viktor Å

1. LG G3

LG gjorde ett utomordentligt jobb när de följde upp G2, Swedroids favorittelefon från förra året. G3 har en bättre skärm, trevligare användargränssnitt och en i min mening mycket trevligare design. Av alla telefoner jag testat före och efter G3 är det ingen som känns lika behaglig att använda. De minimala kanterna kring skärmen imponerar lika mycket som förra året, och även om jag gärna hade sett ett bakstycke i aluminium, vilket det först ryktades om, så ligger telefonen bra i handen.

2. HTC One M8

HTC One M8 tar sig in på listan mycket tack vare sin design. I synnerhet i mörkgrå är M8 den mest tilltalande telefonen jag sett till dags dato, och jag ser med stort intresse fram emot dess uppföljare. De utomordentliga, framåtriktade högtalarna gör också sitt för placeringen bland årets telefoner, och skärmen lämnar mycket lite att önska.

3. OnePlus One

OnePlus har med sin första telefon visat på något som vi ibland kan behöva påminnas om; att en flaggskeppstelefon inte behöver vara dyr för att vara bra. Med en hårdvara som motsvarade sina samtida konkurrenter och ett pris som var flera tusenlappar lägre skapade OnePlus en ”hypestorm” kring One. Företagets reklamkampanjer har i vissa fall varit tveksamma, för att uttrycka det snällt, och Internet är fullt av rapporter på misslyckade garantiärenden. Jag anser ändå att telefonen i sig är bra nog för att knipa åt sig tredjeplatsen på min lista, inte minst för att den gjorde det möjligt för fler att äga ett flaggskepp.

***
Då personliga värderingar dominerar ovan kan resultatet skilja sig kraftigt från slutsatserna vi drar i våra recensioner, där vi naturligtvis försöker vara så objektiva som möjligt. Våra personliga åsikter kan (och kommer säkerligen) även skilja sig från vad andra konsumenter, Swedroids läsare bland annat, värdesätter.

Vi välkomnar er alla att bidra med era egna topp 3-listor, gärna med en kort motivering om varför ni tycker om just de telefonerna.

 • Atnot

  Viva la Viktor!

 • red

  Tycker det var ett ganska trist mobilår faktiskt. Visst, nya modeller av allt men inget riktigt som slog till med dunder och brak. Det bästa med mobilåret 2014 enl. mig var Googles lansering av Material Design.
  Får hoppas på ett bättre 2015!

 • gg

  Alla mobiler här är trevliga.
  Z3 tycker jag personligen mycket om men måste erkänna att man fick lite avsmak när den lanserade så pass sent med ”endast” samma gamla SD801 och ett fullpris.

 • jahaja

  De som har designat ”flat design” kan aldrig ha upplevt windows 3.11… Varför gå tillbaka till den fula tidiga 90-tals designen??? Helt obegripligt…

 • Johan K

  1. z3c
  2. Moto G
  3. lg g3

 • Thomas

  Har själv en Xperia Z3 och Nexus 6 .. så det är klart bra :D

 • jahaja

  1. Galaxy Note 4
  2. Galaxy Alpha
  3. Galaxy S5

  hehe…

 • bakgrund

  Vad är det du gillar med touchwiz?

 • Tralala

  Utan hänsyn till pris:
  1. Moto X
  2. HTC one (m8) GPE
  3. Note 4

 • gg

  Det var roligare med mobiler innan smartphones kom, då fanns det riktigt innovativa lösningar och gränslösa mobiler.( Mycket variation )
  Jag brukar ta en återblick tillbaka och det slår mig alltid hur alla telefoner idag är designad extremt lika med snarlika funktion. På det sättet är det tråkigt.

 • jahaja

  Många bra finesser och användbara extraprogram som Sonyfansen här inte gillar… jag gillar inte ”en ren upplevelse”

 • Tralala

  jahaja

 • jahaja

  Vi får nog accaptera att det blivit ”tråkigt” det är nog så det blir när utvecklingen har stannat av.. Titta bara på smartklockorna där alla ser olika ut nu i början.

 • jahaja

  Tralala

 • Tralala

  Close enough

 • geggamojja

  1. LG G3
  2. HTC M8
  3. Z3 Compact

 • gg

  Tror inte utvecklingen har stannat av, allt bara väldigt bra idag fast repeterat av alla. Företag experimenterade mer förr menar jag bara. :)

 • Seade

  Det skiljer rätt lite mellan årets flaggskepp så det mesta är en smaksak. För mig blev de, efter en fruktansvärd massa om och men, en Note 4 och jag kan utan tvekan säga att den är bäst av alla smartphones jag har sett och haft på allt utom mjukvaran. Fyfaaaan vad jag hatar TouchWiz. Hade rootat den och slängt in vad som helst annat om det inte hade gjort att hälften av alla features som gör Note 4 så bra hade försvunnit. Har beställt en Nexus 6 också, så jag får se om jag fortfarande har kvar denna om en månad. Jävla Samsung. Jag hatar er mjukvara men älskar era displayer. #hatkärlek

 • osc

  Att det inte finns plats för EN ynka mobil med qwerty-tangentbord är underligt. Saknar också en tuffatagmobil med riktigt bra batteri och fler små modeller med toppprestanda. Likriktningen är konstig.

 • elpapo

  1. OnePlus One
  2. Z3
  3. Note 4

 • Sebastian

  Min topp är nog mest lik Björns. Sony och Motorola är mina två topp Android-oem:er.

 • Daniel

  Ingen telefon som lockat nog till att byta från Nexus 5.

 • God jul

  Finns ingen som heter Björn? Du menar Lars?

 • mannybianco

  Kan inte annat än hålla med. Med bättre mjukvara hade Note 4 varit min favorit också, utan tvekan.

 • gmm

  Man kan navigera med det. Det gillar jag.

 • Samsung note 4 G3

 • shivan

  Note 4

 • Norris

  Kan inte bestämma mig för en lista men av alla jag testat är Note 4 den klara vinnaren för mig. Väldigt fin hårdvara, bästa batteritiden jag varit med om på en smartphone, samt att TouchWiz nu faktiskt flyter på och har flera funktioner jag faktiskt tycker höjer upplevelsen.

  Jag antar att jag måste göra något annorlunda än Manny då jag inte har några problem med att Noten är seg, annat än att det är en liten fördröjning på att öppna ”recent apps” (vet inte om det har att göra med att långpress på den knappen ger den gamla menyfunktionen, vilket är en strålande funktion i sig då avsaknad av menyknapp är negativt).

 • PowerFluffy

  Rätt tråkigt år. Jag ser mer fram emot nästa. Hoppas 64bitars kan revolutionera mera. Jag köpte ingen mobil detta år. Jag sitter här med två stycken Nexus 5. En som är min daily driver med 4.4.4 och xposed + root. En som kör lollipop + senaste root som är min experiment nexus som jag försöker få bli snarlik min 4.4.4 lur i avseende till funktioner.

  Det blev dock en ny surfplatta detta året. En stabil shield blev de! Som dock måste ha marknadens sämsta wifi antenn. Både min, polarens och flera på nätet klagar. Surt men det finns inte mycket bättre alternativ om man vill ha nåt med lite roliga streaming funktioner och fet gpu. Närmst blir väl Xperia Z3 tablet i så fall kanske.

 • GrinigGammalGubbe

  Marknaden har mognat, så de stora stegens tid är förbi.
  Nu är det klockor, glasögon, handledsband, TV enheter, Bilenheter som är ”Next big thing”

  Telefonerna kommer bli som laptop branschen, race to the bottom, så det gäller för företagen att hitta nya kassakor.

 • Alexander Atkinson

  1. Note4
  2. Nexus 5
  3. … Nexus 6?

 • Tobias Mattsson

  1. Oneplus One: Mest prisvärda telefonen nånsin.
  2. Samsung Galaxy Alpha: för att samsung äntligen vågar tänka om.

  3. LG G3: innovativ design

 • Henke

  Huawei Mate7 bäst i år. Sämst Oneplus One då den saknar 4G. Undrar varför Swedroid inte testat Huawei, världens tredje största aktör med riktigt bra telefoner

 • Micke Appelfeldt

  Jag håller med dig. Tycker också att det har varit ett ganska tråkigt år.
  Sitter också på Nexus 5 och kan inte hitta en enda av årets flaggskepp jag hellre skulle äga.
  Första gången jag haft en mobil i mer än ett år. Och det är ett sjukt bra betyg då jag köpte min första mobil 1999!
  Så bästa mobilen i år för mig blir fjolårets Nexus 5.

 • Alex

  Note 4 är underbar men att säga att den har bra batteritid? Jag krämar på ganska bra på mina smartphones och kan lätt säga att min Note 4 inte är i närheten av min Z3, vilket är synd. För jag älskar note 4.jag använder telefonen till nästan allt. Köpte z3 när jag skulle till London och det är en fröjd att ta ur den ur laddaren, använda Google maps, läsa nyheter, ta 70 80 foton, facebooka, instagrama och prata och smsa en stund….. Allt för komma hem på kvällen vid 23 och ha kvar 20%….. Får inte min Note4 att räcka en hel dag vid heavy use.

 • Patrik

  Saknar 4G? Wut?

 • cesse00

  Nexus 7?

 • cesse00

  Oneplus One
  Nexus 6
  HTC M8

 • Emil

  Mina är nog Z3, One M8 och LG G3 tror jag

 • JonKanon

  1. Jolla
  2. Note 4
  3. LG G3

 • Alexander Atkinson

  Håller med, den är rätt seg i multitaskingmenyn tex. Kan vara otroligt enerverande i vissa lägen. Skärmen får faktiskt bara medelbetyg av mig eftersom den liden av ganska kraftig ghosting (dvs i vissa färgkombinationer så syns skuggor bakom saker när man rullar). I övrigt är den extremt bra vad gäller ljusstyrka, färger och skärpa.

 • Hasse Gillberg

  Gillar min S5 ;)

  Men är bra sugen på en Sony nästa gång..Får se hur Sanasung galaxy s6 blir dock

 • Micke

  Smaken är som baken kan man ju konstatera efter att tagit del av denna lista. Finns det verkligen ingen mobil som är ”bäst” år 2014?

 • Alvin

  1+1. För det priset. Den prestandan. Den batteritiden.

 • Mina 3

  1. LG G3
  2. Note 4
  3. Alpha

 • pp

  LG G3, Nexus 6 och htc one m8

 • JonKanon

  jolla

 • nickewi

  Mina favoriter i år är
  1. Sony z3, grymt bygge, bra kamera och fantastiskt batter. Vattentät med!
  2. Nexus, har allt i mina ögon men faller på storleken för mig.
  3. HTC m8 one. Hade valt denna om de inte vore för bildkvalitet på kort och att den inte e vattentät. Föll på de, valde z3 istället.

  Tycker att Sony är på helt rätt väg, z3 är verkligen den bästa mobil ja ägt i särklass. Kameran är sjukt bra, den känns otroligt välbyggd och skärmen är bra!
  De som ja kan sakna nu efter att ha ägt den ett tag är bättre front kamera och snabbare kamera. Men de är nog allt..

 • mfmx

  64-bitar kommer revolutionera ditt mobilanvändande mindre än vad 8 kärnor har gjort…

 • Seade

  Har inte märkt av någon ghosting på min. Trodde först att jag hade en gradient tvärs över skärmen men det visade sig vara en synvilla.
  Pennan är Förvånansvärt bra!

 • Seade

  Ja, tänk vanilla Android 5 fast med alla S-pen funktioner, stöd för alla sensorer (UV, HR SpO2, fingeravtryck, stegräknaren), energisparlägena (jag gillar att kunna köra svartvitt), alla kameralägen och funktionen för ökad touch sensitivity.

  Sen måste jag erkänna att det finns en riktigt bra feature i TW, nämligen att swipa en kontakt till höger för att smsa och vänster för att ringa. Funnits åtminstone sedan S2:an och är den bästa enskilda featuren i hela TW enl. min åsikt.

 • mfmx

  Det finns massor med ruggade mobiler med stora batterier, men du får nog leta utanför felgiganten om du ska hitta dom. qwerty-tangentbord är det bara du som vill ha.

 • Seade

  Jag får min Note 4 att räcka två heldagar och en natt. Första smartphonen jag kan ladda varannan natt.

 • mfmx

  Ja tänk Android 5 med en vettig powerknapp-meny, utan spontana omstarter, vettig ljudhantering (dvs som Android 4.4), vettig dropdown-meny, möjlighet att blockera nummer, möjlighet till ”tysta timmar”, möjlighet att faktiskt använda en notifierings-LED, möjlighet till dubbla SIM-kort, kunna styra IR-blaster och FM-radio, möjlighet att justera displayen, möjlighet att spela in samtal direkt i dialern (självklart utan att använda mikrofonen), möjlighet att ställa in rättigheter för program etc etc…

 • MaLund13

  Mina favoriter 2014:

  1. Nexus 6. Riktigt bra specs kombinerat med ren android lollipop, går inte att slå just nu iallafall. Synd bara att den är så stor, men ändå min favorit.

  3. HTC One M8. HTC verkar ha lyckats riktigt bra med årets flaggskepp. Bra specs och fantastisk byggkvalité, minuspoäng för kameran dock. Plus för att den finns som GPE.

  3. Xperia Z3. Valde mellan denna och Note 4, men pga vattentäthet, bra batteritid och mindre storlek får den tredjeplatsen.

  Jag äger dock ingen av dem, så egentligen baseras dessa endast på första intryck. Nexus 6 har jag bara sätt på bild än, men enligt reviews verkar den lovande.

 • Seade

  Ja, allt det du skrev + det jag skrev och då Jävlar snackar vi drömmen… Fast inte dubbla simkort, vad ska man med det till? Jag föredrar nog en andra telefon isf.

 • mfmx

  Hellre dubbla SIM-kort än att springa runt med två telefoner hela tiden? Vilket många på mitt jobb och folk jag träffar på jobbet gör…

  Det är jättesmidigt när man är utomlands och har sitt svenska nummer om någon SMSar eller behöver ha tag på en, medan man har ett lokalt SIM-kort för att använda en massa mobildata och kanske ringa/smsa/ta emot sms ibland.

  Men visst, i Sverige behöver jag det inte, men det är bara för att jag har samma abonnemang privat och på jobbet.

 • Seade

  Jag ser samma sak på mitt jobb, men löser det mha. automatisk vidarebefordran från mitt jobbnr till min privata. Har man ett flatrate-abb spelar det ingen roll vilket nr man ringer från. Men det kanske inte är praktiskt för alla.

  Det är så sällan jag är utomlands att jag har svårt att befoga dubbla simkort för den sakens skull.

 • Robin

  1. Note 4
  2. Xperia Z3
  3. G3

 • qvisten

  LG G3 all the way :)

 • mfmx

  Ser du vilket nummer folk ringer från då när du vidarebefordrat?

  Jag är utomlands ca 2 månader per år så jag har ganska stor nytta av det. Men får se hur jag gör i framtiden, för jag vill ha stöd för många LTE-band och det är inte helt lätt att kombinera med dubbla SIM-kort.

 • Myamo

  Tycker Note 4 och Z3c är givna vinnare i respektive klass. Sen blir det tuffare… Nexus 5 (håller fortf.) och HTC M8 kanske. Gäller att man orkar släpa runt en separat kamera i fickan bara :P

 • Carl-philip Virdelo

  1. One m8
  2. Xperia Z3
  3. OnePlus One

 • Seade

  Japp, det ser jag.

  Funkar det inte att köpa en internationell version av godtycklig LTE-lur? Jag har för mig att det bara är USA som har egna frekvensband. Men även där funkar våra telefoner med EN av deras operatörer. Minns inte vilken, om det är T-mobile, Sprint eller AT&T.

 • Tyerlo

  1.Oneplus one Priset och prestandan
  2. Nexus 6 för Lollipop och snapdragon 805
  3. Note 4, verkar riktigt vass med funktioner och spec men tok för dyr.

  Tablet
  1. Sony Z3 compact tablet för 3 gb ram
  2. Nexus 9 för lollipop
  3, Nexus 7 fortfarande, priset.

 • mfmx

  Nja, det är inte så lätt. Inte många ”internationella” mobiler stödjer t.ex. band 41 (Kina) eller band 28 (700 MHz för Asien/Oceanien).

  Nu stödjer Nexus 6 båda dessa men andra faktorer gör mig mer tveksam till den mobilen (som allt vi räknade upp ovan som inte finns). Sen om man vill ha dubbla SIM-kort så är utbudet ännu mindre. Av de som finns stödjer Z3 Dual-SIM flest band (men ändå inte något av de uppräknade men en del amerikanska band i alla fall).

  De flesta svenska telefoner fungerar inte med någon amerikansk operatörs LTE-frekvenser alls även om de flesta 3G-frekvenser brukar stödjas utom 1700 MHz för T-mobile.

  Internationella Samsung-modeller brukar stödja Europa, Korea och Mellanöstern och inte så mycket mer. Sen har iallafall Samsung och LG begränsningar av vilka SIM-kort som får använda LTE också, så jag fick roota för att kunna använda LTE på min S4 i Taiwan (annars fanns bara WCDMA/GSM som nätläge), uselt…

  Så det finns väldigt många hinder för ”den globala LTE-mobilen” och det redan utan dubbla SIM-kort.

 • Seade

  Ah, okej. ja, då blir det väl inte helt lätt nej. Det är svårt att få allt hårdvarumässigt men på mjukvarufronten ser jag inte några skäl till att man inte ska kunna ha ”extra allt” med god kvalitet. Vill man ha en mobil som ”just works” utan alltför många finesser kan man skaffa sig en iPhone, anser jag.

 • Kai

  64 bitars, nyare chipset, bättre kamera… bah.. Det enda vi egentligen väntar på är väl att slippa ladda telefonen hela jävla tiden?

 • Norris

  Vad jag gör med telefonen varierar men jag har aldrig haft något problem med att få den att räcka en hel dag ens när det inkluderat en hel del spelande, vilket är den överlägset största batterislukaren jag hittat. Använder jag den sparsamt (med det menar jag ca 1h skärmtid/dag) räcker den över fyra dagar och överlag kan jag nog ladda den varannan dag med normalt användande, utan att det är någon panik alls när jag sätter i laddaren. Just nu har jag haft en mindre aktiv laddnigscykel och i skrivande stund har det gått 3,5 dagar sedan laddning, batteriet har 25% kvar och skärmtiden är 3h 41 min.

  Det ska sägas att jag brukar sätta telefonen i flygplansläge när jag sover för att slippa bli störd, men det är det enda jag gör som sparar batteri. Skärmen är inställd på maximal ljusstyrka i det automatiska läget.

 • Janken

  Samsung Galaxy Note 4.

  Finns/Fanns ingen annan lur som på riktigt var något alternativ när man väl läste på om lurarna.

  Nexus 6 lockade, men saknar ju flera av ”basic grundstenarna” så den gick bort totalt. Likaså Z3, som jag var riktigt sugen på där i nån minut.

  Glad för att de blev noten, ni som har problem med batteritid och lagg, kolla lite snabbt på tuben. It’s not your phone’s fault…easy fix!.

  God jävla jul på er androidsmurfar! :)

 • Seade

  länka gärna ngn video!

 • Rome73

  Att utse årets mobil är totalt omöjligt…
  Dels som du skriver att smaken är som baken…
  Dels vänder dig telefonerna faktiskt till olika målgrupper…

  Möjligtvis skulle man kunna dela upp det i flera undergrupper, tex årets budgetlur, årets phablet, årets mellanstora lur osv osv i kanske närmare 10 undergrupper…

 • Alexander Atkinson

  skål!

 • Gustav

  Oppo fond 7a. Snabb med otrolig byggkvalitet, batteriet laddas typ 4ggr så snabbt som z2 och bra ljud. Det enda som saknas är väl vattentäthet men det stör inte mig än så långe

 • sebbes

  Inget LTE på band 20 ex.

 • revivalstore

  Iphone6
  Z3
  Note4

 • jompish

  Fungerar för det mesta klockrent ändå. Om det är ett stort problem så kan man själv gå in och hacka lite och lägga till band 20, som folk verkar avguda.

 • mfmx

  Aha, själv tycker jag att iPhone ”just doesn’t work” och är en katastrof att supporta. Fram till nyligen gick den automatiskt bort pga den lilla skärmen.

 • max

  Iphone? Wat

 • Christer Östman

  ”Ett stort problem är 4g-uppkopplingen. Den har inte frekvensband anpassade för Europa, vilket innebär att det bara är ett av dess fyra band som stämmer överens med svensk LTE. Och det är ett som inte används utanför storstäderna. Så väldigt ofta kan du behöva gå mer på 3g när du surfar.”
  Saxat från m3.

 • mfmx

  Ni som säger Note 4: Hur är mottagningen och GPS-prestandan? Dessa små detaljer är tydligen inget man testar i recensioner, men det finns rapporter på forumet att om att dessa är katastrofalt dåliga.

 • KalleKn

  Underligt att inte S5 kom med på nån lista. Z3 är ju rätt överprissatt om man nu jämför och sen har ju Samsung plockat bort massa junk, men kanske är det så att recensionsexen har allt som man kan ladda ner av samsungs programvara installerad från början. Att note 4an kom med flera ggr är oxå underligt, visst pennan är nice men bristen på vattentäthet är en klar miss.

 • mfmx

  Alla vill inte ha sämre ljud (pga membran) och sladdriga luckor, särskilt vi som aldrig har vatten på våra mobiler…

 • Andreas

  2014 har varit ett skitår på ren svenska när det gäller mobiltelfoner, inte samma aggresiva utveckling utan har varit smääre förbättringar.. QHD var väl det största som hännde i år, men frågan var om någon vill offra battertid för bättre upplösning som är svårt att se med blotta ögat ?

  Annars tycker jag det är Huawei och xiaomi som varit det bästa under 2014, varför ? jo för att det är intressant att kina också börjar konkurrera.. vilket lär dra ner priserna..

  Note 4 var en enorm besvikelse.. på alla sätt och vis, Skärmen var jävligt nice men formfaktorn var tråkig.. Samsung har blivit jävligt tråkiga.. Note 4an är helt okej lur jävligt bra kamera men det prislappen gör att jag känner att dom förtjänar en boycotte.. Blev därför en Mate 7 för mig som har fungerat väldigt bra. Visst… den har inte lika bra hårdvara.. men den har preimum känslan och en bra skärm..

  Sedan har den bättre screen to body ratio vilket jag ser som viktigt, bättre finger trycksläsare, och ingen fysisk hemkanpp vilket är positivt, den har inte heller någon penna, vilket jag också tycker är positivt, känns helt ärligt som en gimmick för kontorsnissar, men även om jag hade note 4 har jag svårt att tänka mig att jag skulle sitta med den jävla pennan.. jag var nära att köpa note 4, då jag blev totalt förförd av skärmen, men som sagt..priset..är åt skogen.. Köpte Mate 7 för att stödja konkurrensen, tror många med mig har gjort samma val att köpa Mate 7 istället för Note 4, även om Note 4 vinner på dom flesta punkter rent hårdvaru mässigt, så är Mate 7 bra mkt billigare, med bättre premium känsla och helt okej hårdvara, skärmen är faktiskt väldigt bra ljusstark och levande färger, hade förväntat mig en mkt tråkigare display.. men många har sagt att det är den bästa LCD display som sett på en mobil.. framförallt betrakningsvinklarna är imponerande för att cara lcd..

  LG G3 var årets största besvikelse, den hade verkligen all potential att bli den ultimata mobilen, den hade den perfefekta form faktorn, och var rent utseende mässigt perfekt med bra screen to body ratio och Knock on, Bra Kamera, men dessvärre är det den under dimensionerade gpun som förstör allt den hade varit bättre med snapdragon 805, då hade den fått bättre batteritid, men det är framförallt den horribla och dunkla skärmen som gör den oanvändbar. Ska bli spännade att se var G4an blir av.. kanske blir en LG nästa år ?

  eller en Huawei igen ? eller xiaomi ? jag är dock rätt säker på att det inte blir någon samsung, såvida dom inte börjar med radikala förändringar som dom ifos har utlovat 2015, men jag är skeptisk, samsung verkar drivas av väldigt konservativa typer, som förvisso kan det där med att tillverka hårdvara…

  Fortsätter Huawei så här tror jag dom kommer få mer respekt här framöver.. många ratar dom bara pga av att dom kommer från kina och man förknippar det med dålig kvalite men faktum är att Mate 7 har Iphone Kvalite, deras nya Honor 6 plus likså.. tror absollut att dom kommer bli en spelare att räkna med..Visst dom har inte lika snabba cpuer som snapdragon men faktum är att cpuerna har kommit upp i en sådan nivå att även om dom inte är snabbast så räcke det fullt tillräckligt för att få en bra och snabb användar upplevelse.

 • Boris

  Intressanta reflektioner. Gör gärna även en lista om Årets 3 bästa appar. Mjukvaran förtjänar också att uppmärksammas. God Jul!

 • Filip

  1. Nexus 6

  2. Nexus 9

  3. Brist på annat så fortfarande Nexus 5.

  4. Sony Z3 och Compact/Motorola lurarna

  5. HTC M8

  6. Inget värdigt att få 6e plats.

 • brynte5

  regnar det aldrig där du bor?
  går du aldrig på toaletten?
  risken för att utsätta mobilen för vatten, medvetet eller omedvetet, finns i dom flestas liv…
  note 4 gick iaf bort som alternativ för mej pga detta.
  behöver både vattenskydd och dammskydd i mitt jobb kan jag tillägga.

 • snorg

  Skulle verkligen inte vilja ha sladdriga luckor och sämre ljud pga membran. Tur att jag skaffade en z2 så jag slipper sånt ;)

 • snorg

  Är nyfiken på vad du tycker är ”basic grundstenarna”v

 • mfmx

  När det regnar stoppar jag mobilen i fickan.

  IP-klassning är bara negativt för mig personligen. Det är ett plus för Note 4 att den inte har det, men finns mer avgörande saker som frekvensband, gps, mottagning etc…

 • snorg

  Ja, frontkameran är underskattad

 • Fadi Obaya

  mår du bra bror?

 • mfmx

  Z2 har ju allvarliga problem med ljudet redan utan membranet… På S5 kan man överleva genom trådlös laddning, till skillnad från Z2

 • snorg

  Ja, samtalskvalitet lämnar helt klart en del att önska vid vissa tillfällen. Inte jämt, men för ofta. Jag tänkte mest på ljudkvaliten i högtalarna, vilken jag tycker är jättebra.

 • PowerFluffy

  Håller med till 100%. Tänk om samsung fick göra nästa Nexus men google står för mjukvaran. Gärna med Samsungs senaste aluminium val också. Skulle nog kunna bli ett köp då.

 • PowerFluffy

  He he typ så. De jag tänker på är att kanske kan 4gb ram bli sweet spot för aldrig få hemskärmen att ladda ur. Hmm eller de är en rätt löjlig ursäkt för mer ram egentligen. Men mer är ju alltid bättre har man ju fått lära sig.

 • gg

  Glöm inte årets 3 bästa skärmskydd också.

 • KalleKn

  Det är underligt hur många männsikor som aldrig är ute och som aldrig använder lurar. Nu har ju jag qi laddning på min och kör bara med blåtandlurar.

 • KalleKn

  Så du använder aldrig din telefon i regn utan väljer att ha den i fickan och det har aldrig hänt att det faktiskt regnat så mycket att det blivit blött i fickan?

 • bj

  Inget under 2014 har varit speciellt intressant att jag har velat byta bort min LG G2.

 • nickewi

  Hade gärna sett en lite bättre faktiskt.. Men de är lite de.. :-)

 • revivalstore

  Inshallaah abo.. Tycker verkligen iphone6 e skönaste luren atm.. Sorry bror

 • Fadi Obaya

  Du måste verkligen vara så efter (no offence) att du gillar iPhone 6. Finns hundratals flera mobiler som är bättre än det jävla ruttna äpplet!

 • Zteam

  ”Z3 Compact är en kvalitetslur med hygglig kamera i en för min del lagom storlek”
  Hygglig kamera? trodde Z3 Compact lirade i topdivisonen när det gällde kameran annars?

  Eller har jag fel?

 • revivalstore

  Tyvärr e jag inte efter för Jag har i princip full koll på ,i alla fall iOS och android produkter och har jusst nu känner bäst totalupplevelse och kompabilitet när det gäller appar och airplayfunktioner, kamera samt känslan överlag av iphone… Helheten sitter som en smäck kan kanske tycka att kamera linsen inte borde sticka ut rent fysiskt om jag ska klaga på nått på iphonen.. Nu sitter jag visserligen på en jailbreakad iphone6

 • mfmx

  Jag brukar inte stå ute i regnet och fippla med mobilen.

  Sen om läser forumet så verkar 50% av alla ”vattentäta” Xperia-lurar ta in vatten när det väl gäller…

 • KalleKn

  Material Design är ett sätt att dölja att inget egentligen hänt.

  Designen som sådan är dessutom fel ur ett ergonomiskt perspektiv.

 • KalleKn

  Xperia ja, men nu tog jag upp S5.

  En mobil skall man ju kunna använda även om det regnar men du kanske bara är ute och rör på dig fint väder dagar?

 • Micke Appelfeldt

  De flesta high-end-lurar klarar en rejäl skur, även utan ip-klassning. Har hänt ett antal gånger med min Nexus 5a och den har överlevt med bravur.
  Många av dom klarar ju till och med att vara nedsänkta i vatten under en halvtimma uran problem.
  För min del är ip-klassning bara en gimmick för klantiga personer. (inget ont om klantiga människor för det).

 • Fadi Obaya

  Jailbreak:ed iPhone är nog likadant som en vanlig android lur.

 • Janken

  Utbytbart batteri, plats för minneskort, LED notifiering t ex.

 • Janken

  Orkar inte leta nu. Hade du verkligen haft problem så tror jag nog att du hade sökt lite själv.

  Lycka till! :)

 • Walter Iego

  One+ är den enda som jag tycker verkar intressant av alla dessa, förutom Moto X, men då är det två (duh) …

 • Emil Oskarsson

  Och den dagen olyckan är framme och du tappar mobilen i en grund sjö typ? :o

 • Emil Oskarsson

  Sony är väl kung vad gäller batteritid, iaf i Sverige :)

 • Rome73

  Jag förstår inte hur vissa har överlevt innan det kom vattentåliga mobiler? Vattentåligheten är en bra extrafunktion men jag skulle aldrig våga lita på att den när det gäller verkligen tål vattnet…

  Alltså skulle jag hantera mobilen på samma sätt oavsett om den tål vatten eller inte.
  Därmed blir vattentålighet inget som för mig är värt något extra…

 • nickewi

  Jo hårdvarumässigt är den kanske de bästa.. Men mjukvara och hur dom optimerat kameran är sådär.. Iphone och Samsung note 4 tar bättre kort och snabbare.. Men om man optimerar manuellt kan de bli helt sjuka kort..

 • Thoast

  Finns ju en laddningsdocka till Z2.

 • Bill

  Viktigare för mig är att garantin gäller om någonting mot förmodan skulle hända med luren pga t.ex. regn eller olycka av något slag. Med Nexus 5 var jag alltid lite orolig när det började regna även om jag kallt räknade med att det inte skulle leda till några problem.

 • R

  Ser fram emot 2016 års lista där Nokias flaggskepp lär toppa…

 • blue mike

  varför borde Nokia toppa listan 2016? får dom tillverka egna mobiler redan då?

 • blue mike

  varför skulle IP klassning vara negativt?

 • mfmx

  Det skrev jag ju ovan, sämre ljud och sladdriga luckor.

  Om jag köper en S5 måste jag köpa till laddskalet och en trådlös laddare.

  Men detta tjat om IP-klassning är verkligen tröttsamt och meningslöst, är det Seadroid jag hamnat på?

  Jag är mer intresserad av sådant man kan göra med en faktisk mobiltelefon som mottagning/sändning och GPS. Varför är det ingen som är intresserad av sånt?

 • Hoppas Swedroid ser detta.
  Går inte tipsa om nyheter och det går inte att skicka meddelande. Får bara error.

 • oliverorskov

  1# Sony Xperia Z3

  2# OnePlus One

  3# HTC One M8

 • blue mike

  Även det är viktigt, men ganska irrelevant om du tappat en icke vattenskyddad telefon i tillexempel en toalett. Min fru lyckades med det… På en 3 månader gammal M8 är det inte så kul

 • Scarface

  1. HTC One M8
  (Fortfarande oslagbar Androidlur enligt mig, både vad det gäller design/konstruktion och snabbheten)

  2. Samsung Galaxy Note 4
  (Enda luren med QHD som lockar mitt intresse, föredrar fortfarande FHD skärm… Även på Phablets)

  3. Samsung Galaxy Alpha
  (Riktigt snygg lur i bra storlek för de som föredrar mindre telefon med lagom bra prestanda, och 312 PPI på 720×1280 pixlar räcker gott och väl för en 4,7″)

 • mfmx

  Nu använder jag 3G/4G och GPSen mer än jag kastar telefoner i toaletter, så det är fortfarande intressantare.

  Om jag ska ut i sjöoväder tar jag en VHF-radio och en mobil som är billigare än Note 4.

 • Micke

  Denna lista blir för personlig och säger inte alls vilken som egentligen är bäst.

  Jag menar klart att man kan utse den ”bästa mobilen” och lägga alla personliga preferenser åt sidan. Prestanda, kamera , pris är bara några kategorier att ta hänsyn till och där det kan skilja ganska mycket mellan de olika flaggskeppen.

 • kk

  Ja, det kontraktet går ut då. Hoppas, hoppas de köper upp Jolla och kör på det spåret.

 • hk

  Här haft mobiler sen gsm startade och aldrig ägt ett skärmskydd eller fodral och aldrig sabbat ett glas… Vad gör ni med era telefoner? Ni kanske skulle fundera på det istället.

 • gg
 • Seade

  Nä det enda jag fann var hur man tar bort fördröjningen på hemknappen och det var typ det första jag gjorde med luren. Trodde du syftade på att man kunde få allt att bli snabbare.

 • nickewi

  Ja! Nokia kan ju bli riktigt spännande som Android tillverkare, dom går ju sin egna lilla väg och är bra på innovationer.. Men ser gärna en relativt ren Android version och satsningar på hårdvaran istället.. Monster kamera lr nått.. Tror på Nokia faktiskt om dom lär sig av tidigare misstag då vill säga..

 • nickewi

  Min z3 har blivit tappat i badkar, har filmat under vatten utan att något har ändrats alls.. Alltså inga problem.. Laddar via magnet laddaren så luckorna har aldrig öppnats..

 • blue mike

  det är ju bra om du är nöjd med det. Många andra verkar gilla iden med vattenskyddade prylar. det är ju tur att man kan välja enhet själv!

 • blue mike

  spännande…. får se om Finnarna tycker att det trots allt är bättre att pinka i byxorna på vintern eller ej ;-)

 • blue mike

  gillar M8:an men den har ett problem…den är VÄLDIGT hal

 • Scarface

  Förstår det men snygga telefoner i aluminium brukar vara hala… One M7 var ganska hal den med. iPhone 6 och 6 Plus är två andra exempel på hala telefoner i aluminium men ändå är det miljontals människor som skiter i hur hala dem är och tar dem före plast/gummi telefoner. Betalar man 5000 SEK uppåt för en smartphone så är aluminium konstruktion det minsta man förtjänar, så nja jag tror jag kan leva med ”hala” premium konstruktioner men det är en smaksak :)

 • Myamo

  Note 4>Galaxy S5:
  Bättre skärm, metallkonstruktion, användbara appar > vattentät

 • R

  Mid-range tillverkat av Foxconn, är nog snarare för att inte försvinna helt från marknaden under 2015..

 • R

  Håller med. Det lär ju bli ett ton appar (Z Launcher, Here maps, Nokia Mix m fl) men hoppas de blir möjligt att avinstallera det man inte vill ha. Sedan är det byggkvalitén jag vill åt framför allt.

 • nickewi

  Ja risken e ju att dom ska särskilja sig som samsung.. Hoppas inte de dock..

 • Stoof

  1. One Plus One
  2. One Plus One
  3. One Plus One

  ;-)

 • R

  1. Sony Z3
  2. LG G3
  3. One Plus One

 • Sebastian

  Haha silly me.

 • PaO

  Helt rätt, skaffar man Note serien och inte använder s – pen så är det fullständigt förkastligt. Då kan man lika gärna köpa en stor telefon. Note serien och framförallt Note 4 har en tröskel att ta sig över. Själv kan jag inte klara mig utan s – pen och min Note 3. Men behoven är olika det är ju det som är tjusningen :-)

 • Niclas Maiolino Karlsson

  Oneplus One hade alldeles för dålig antenn = sålde den vidare.

 • elpapo

  Trist och höra. Min one plus upplever jag som en av de bättre gällande antennen i de områden jag rör mig (Sörmland). Jämför då med s4, note 3 och z ultra.

 • darkly

  Viktor Å vet vad som gäller.

 • Boss

  Vi får väl se.. Men det kan väl knappast gå sämre än med microsoft vid styrspakarna.

 • zvva

  Jag var också svinnöjd med min G2 tills jag för några dagar sedan tappade den….

 • foslof

  1. LG G3
  2. OnePlus One
  3. Sony Z3
  dom självklara pallplatserna 2014.

 • Mattias Magnusson

  1. Motorola NeXuS 6
  2. Samsung Galaxy Note 4
  3. Oneplus One

 • speedmaster1000

  ”en återblick tillbaka” lite tautologi ;)

  Visst var det mer experimenterande förr hos tillverkarna men samtidigt väldigt mycket som försvann i glömska. Tekniken styr i olika riktningar och visst är det spännande vad som komma skall.

 • Janken

  Då söker du dåligt eller kollar knappt igenom dina sökresultat. Här har du en av de jag menar.
  https://www.youtube.com/watch?v=RAXtjgrfgEY

  Som sagt lycka till, småtrött på folk som begär att bli serverade på silverfat för att de inte orkar söka bara.

 • Alias Subjektivitet67

  1 Motorola Nexus 6 trotts priset. Pga vanilj, specsen och hårdvarans överlägsna look.

  2 One plus One tack vare bra grejer och lite mer för pengarna även om 64gb-aren som är den åtråvärda av varianterna ändå är för dyr.

  3 Sony Eriksson Z Ultra som är mest prisvärd av alla mobiler idag – om den inte kom 2013 – annars Z3 Compakt som jag iof inte vet så mycket om och med motiveringen att den ändå är grym och ensam i sin smidiga storlek om man önskar detta.

  Ser dock fram emot större konkurens från tex kinesiska aktörer 2015 med grymma mobiler som inte kostar skjortan. Vore kul om det kommer slagkraftiga windowsmobiler, tizenmobiler och fler ekosystem som etableras över lag..

 • sebbes

  Nej, det går inte att lägga till band 20.

 • Fredrik J

  Det finns två sorters smartphone-ägare, de som har spräckt skärmen och de som kommer att spräcka skärmen. :)

  Jag tillhörde länge kategor två och hade liksom du då svårt att föreställa mig hur vårdslös man måste vara för att behöva skärmskydd.

  Jag kunde dock använda min Nexus 5 med krossat glas i flera månade tack vare ett skärmskydd. Jag har också varit med om att få repor i plastlagret som sitter ovanpå glaset på en Xperia Z. Så nog finns det anledning att använda skärmskydd på vissa mobiler.

 • Dkdkdkdkskd

  1 Nexus 5
  2 Nexus 5
  3 Nexus 5

  Jag köpte min 2014 så därför ;)

 • taliz

  Samma här, fast med Samsung Galaxy S2.

 • KalleKn

  Du menar metallramen som gör varken från eller till? Du vet att det är en metallkonstruktion i alla Samsungs mobiler där det gör skillnad. På insidan. På utsidan är det däremot ett bekymmeer med metall. Det har nämligen bättre värmeöverföringsegenskaper, nått som inte är så lämpligt i en klimat som vårat.

 • jonasbjork

  Ett bra partytrick. Min Z1compact har badat i många ölglas på krogen. Folk blir fortfarande lika förvånade över att den fungerar i ölen :p Skönt att kunna spola av den under vattenkranen också utan att vara rädd för att den blir fuktskadad.

 • jonasbjork

  Det är lite skillnad på Sony Xperia och Samsung Galaxy. Just sayin’

 • jonasbjork

  Två dagars batteritid på Sony Xperia Z3. Det går att få bra batteritid, om man vill.

 • KalleKn

  Exakt, följer du tråden så tog jag upp S5, han började snacka på Xperia inte håller tätt vilket jag just påpekade.

 • Thnxcya

  Note 4 edge. Allt annat vore ett hån.

 • Sven

  Första, andra och tredje plats går till Z3.

 • Brian Samuel

  Samsung Galaxy Note 4 självklart !

 • Thnxcya

  Fast nu är ju inte HTC premium dock.

 • Scarface

  Nahe? Vad är premium då när det kommer till konstruktion på luren? Konstruktion av sågspån eller?

 • Thnxcya

  Visa en telefon som är gjord av sågspån först så ska jag förklara för dej sen.

 • Komikern

  Vadå oanvändbar skärm? Du får gärna utveckla det litet mer. Vad exakt kan du inte använda den till?

Lediga jobb inom data / IT Företag
Projektledare med intresse för informationssäkerhet Publicerad 22 Jan 2018
Strukturerad Projektledare Publicerad 22 Jan 2018
JUNIOR KUNDSUPPORT TILL WORLDLINE Publicerad 22 Jan 2018
Digital Projektledare med kundansvar till ett av Sveriges st Publicerad 22 Jan 2018
Junior designer till marknadsavdelning på Bredband2! Publicerad 22 Jan 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?
 3. OnePlus bekräftar stöld av kortuppgifter, upp till 40 000 kunder kan ha drabbats
 4. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. LG ansöker om patent för vikbar smartphone – öppnas som en bok

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 3. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 4. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 5. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 6. Motorolas nya smartphones läcker ut, inklusive Iphone X-liknande Moto X5

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons