Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google Allo kommer kanske kunna köras på flera enheter samtidigt

Postat:
15:30 - 2017-12-04
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Google släppte sin nya meddelandetjänst Allo i slutet av september förra året. Appen har samma upplägg som WhatsApp – det vill säga att ditt telefonnummer agerar både användarnamn och lösenord.
Det innebär att Allo endast kan köras på en enhet i taget – och det behöver dessutom vara en telefon. Även om Google släppte en webbklient i somras är det inte samma sak som att kunna köra Allo överallt, oavsett plattform och enhetstyp.

I koden för Allo 24 har det upptäckts tecken på att tjänsten eventuellt kommer gå att använda på flera enheter samtidigt (GaiaMultiDevice_ _enable_multi_device).

Exakt vad ”multi_device” syftar på är oklart och det verkar konstigt om Google helt skulle ändra upplägg för Allo, men kanske kommer någon form av alternativ inloggning framöver som gör att appen kan köras på flera enheter.

Senaste artiklarna om GOOGLE ALLO

→ Besök Androidarkivet

 • Philip Karlsson

  Hade varit trevligt om det fanns någon form av standard för meddelande tjänster så att man kan använda allo, med personer som kör typ Messenger. På samma sätt som man kan ha olika SMS-appar. Nu finns det väl inte en snöbolls chans i h-vete att det händer, men men.

 • Fred .

  Den kan nog ha telefonen som huvudenhet men sen är andra enheter knutna till identiferaren som backar Allo-kontot, så då använder den typ Google Cloud Messenging (GCM) eller något för att tillåta anslutning från alla enheter som använder samma Googlekonto.

 • pacman_42

  Det finns, men de som utveklar meddelandetjänster vill inte ansluta sig.

 • Fraz

  RCS har varit under utveckling rätt länge nu, nästan länge nog för att man ska börja undra om det nånsin blir utrullat.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Rich_Communication_Services

  Finns en del problem med att ha ett gemensamt protokoll med dagens tjänster (från företagens perspektiv).

  – Vem ska äga datan om du t.ex. skriver till någon som använder Allo från Whatsapp?
  – Hur ska de locka användare när du likaväl kan använda någon av de andra apparna?

  I dagsläget är värdet på deras tjänster baserat helt på hur många aktiva användare de har, de som har många användare kommer INTE vilja öppna upp för att användare lättare ska kunna gå över till en annan app.

 • Philip Karlsson

  Jag har mer fått intrycket av att RCS på sikt ersätter SMS, just på grund av det du skriver. Det känns ju inte speciellt troligt att en större aktör som facebook skulle vilja ansluta sig, utan mer som något som skulle intressera t.ex. Allo (Google).

 • Philip Karlsson

  Fanns, som i implementerat i dagens tjänster och inte bara ett repo på GitHub alltså.

 • Fraz

  Jo, klart en ersättare till SMS då det är operatörerna som ska ha hand om det. Men IM-tjänsterna är ju även de bara ersättare för SMS (som vi nu ser bristerna i med fragmentering).

  Det jag är fundersam på är hur operatörerna tänkte tjäna pengar på det, för det kan man ju iskallt räkna med att de vill :)

 • Något som hade varit guld var om Allo hade stöd för sms.
  Att kunna skriva sms från webbklienten hade varit smidigt!

  Ja, det finns sådana appar redan, men ingen är direkt bra.

 • bobo

  Gett upp på Googles meddelandeappar sedan länge. Vem fan orkar byta app för meddelande vartannat år!? Det är ju nog att få morsan och farsan att lära sig apparna en gång per 20-års period…. och alla andra för den delen oxå. Kör uteslutande Facebook Messenger eftersom i princip ALLA har Facebook och därmed Messenger. Vilket är det minsta man kan säga om precis alla andra meddelandenappar!

 • Philip Karlsson

  Ja, bara jag inte börjar få reklam sms baserade på vad jag skickar till folk så är jag nöjd dock :P

 • Alexander Atkinson

  Jag begär inte att Allo ska ersätta messenger men däremot kanske hangouts när/om multidevice fungerar fullt ut och man inte behöver telefonnummer (som är otroligt gamamlmodigt).

 • pacman_42

  Det finns en standard för detta som är interoperabel med SMS mm. Flera stora företag har varit med och tagit fram standarden, men inga mobiloperatörer och tjänsteleverantörer vill riktigt ansluta sig. Några har stöd i sina appar, men väljer att inte lägga annonsera ut det eller ens ha konfigurationen synlig.

 • pacman_42

  Men hangouts är ju faktiskt bra…

 • Patrik

  Ja det är ju långt ifrån alla som använder nappar. Nästan bara småbarn faktiskt.

 • Alexander Atkinson

  Jo men dom vill ju inte att man ska använda det, Allo är väl den tilltänkta ersättaren till Hangouts vad jag förstått.

 • Alexander Atkinson

  sms?

 • Patrik

  *harklar mig lite*

  Hangouts VAR bra…

 • Patrik

  Sms står för short message service och är sedan 25 år typ den enda standarden som i princip alla mobiler kunnat använda för att kommunicera via text över mobilnätet (gsm? Vet inte vilket nät det använder idag), istället för att använda sig av mobildata.

 • Alexander Atkinson

  Mjo det var ett trolligt försök till att påpeka hur sms är nånting som folk inte borde behöva känna till idag. Det finns en person jag känner till som använder sms och det är min morbror, och det är för att han vägrar uppgradera sin gamla stötsäkra nokia. Så jag har all förståelse till varför google inte har integrerat SMS i sin nya fina meddelandeapp.

 • Rikard Jerner

  en meddelandetjänst som inte går att köra multidevice på är för mig helt meningslöst det är därför jag inte gillar whatsapp, allo, snapchat… jag har 3 telefoner.. 1 privat ”huvudtelefon”, 1 jobbtelefon, 1 privat telefon till som jag spelar pokemon, ingress osv med… att inte kunna använda meddelanden hur man vill däremellan lämnar eg bara fb messenger och telegram kvar.. hangouts oxå.. whatsapp och snapchat hävdar ju säkerthetsproblem men eg är det så enkelt att man kan ha en huvudinstallation och vill man ansluta en device till räcker det med en pin som sänds till sin huvudinstallation för verifiering. Ett ilandsproblem kanske men jag tycker det är jättejobbigt :D… eget framställt problem förvisso men det är ju inte ofta jag vill gå med alla 3 telefoner på mig heller.

 • Fred .

  Men det tog lång tid för Hangouts att bli bra. Det led dessvärre länge av buggar…

 • Fred .

  Det finns standarden XMPP. Google Talk och Facebook använde den förut. Men nu har dom övergivit den.

 • Ganska dryg..

  Bland oss Swedroidnördar är SMS på andraplats. Globalt sett är det å andra sidan ÖVERLÄGSET vanligaste meddelandeformen. Tror siffrorna för 2017 var något på 700-800 miljarder SMS i månaden. Så jo, folk ‘borde behöva’ känna till SMS även idag.

  http://www.swedroid.se/vilken-meddelandetjanst-anvander-du-framst-idag/

 • Patrik

  Trolligt?
  Jag antog att du skämtsamt frågade vad sms var, så jag svarade skämtsamt.

  Ledsen om jag missförstod dig, men då måste jag få fråga vad du egentligen frågade, så jag kan svara på ett lämpligt vis.

 • Paz E

  Hatar sms. Helt passé. Klumpigt och snålt med möjligheter. WhatsApp tex funkar för flertalet. Men en crossoverstandard av nåt slag vore grymt mycket bättre anser en okunnig användare som jag.. 😁

 • Alexander Atkinson

  Nej jag menar att det var jag som var trollet :) Istället för att bara säga direkt vad jag menade. Skitsamma :p

 • Sebastian Lilja

  Google kan läsa allt som skickas när RCS blir aktuellt, så jag kommer inte använda det i alla fall. Tacka vet jag WhatsApp :)

 • Ganska dryg..

  Hur är det bättre att Facebook får del av din data? Google använder bara det för att tjäna pengar, Facebook öppet experimenterar med sina användare.

 • Marcus Roos

  Allo kan bara köras på en enhet. Dessutom sparas inte ens chatt/meddelande-historik. Möjligt att det går ta backup på något vis, men det behövde man inte göra på Hangouts.
  Hangouts hade jag på alla enheter och alla datorer. Var det någon som ville mig något fick man garanterat tag på mig.

  Allo fyller säkert något tomrum för någon.
  Men varför dödare Google Hangouts?
  Man hade kunnat skeppa det som Androids standard-app för meddelanden och därmed haft hundratals miljoner aktiva användare.
  Inte ens det gjorde man.

 • Emil Jungmar

  Skulle ju vara skönt att slippa Facebooks appar. Har ingen annan app som krachar men Facebook och Messenger blir vita nästan dagligen så jag måste starta om dem för att de ska fungera igen. Tröttsamt…

 • Patrik

  Jaha! :)

 • Sebastian Lilja

  Så vitt jag vet är WhatsApp krypterat end-to-end och samma möjlighet finns i Messenger, så jag är säker.

 • Fraz

  Korrekt, dina meddelanden är krypterade så FB kan inte se vad du skriver. Men de kan se när du skriver och till vem du skickar det, inte för att jag vet hur den informationen ger dem något.

  Det jag är mer oroad över med en FB-ägd tjänst är att de utnyttjar sina användare som försökskaniner. Minns t.ex. när det kom fram att de avsiktligt gjort så att FB-appen kraschade för sina användare för att testa hur lojala de var.
  https://www.theverge.com/2016/1/4/10708590/facebook-google-android-app-crash-tests

  Jag hade inte velat vara en kugge i deras maskineri, oavsett vilka bekvämligheter det medför.

 • Philip Karlsson

  Varför kommer de kunna det? Och om Google kan så kan väl teoretiskt sett vem som helst?

 • Philip Karlsson

  Som sagt, så formulerade jag mig lite olyckligt. Jag menade inte att det inte fanns, utan att det inte är implementerad så som jag hade önskat.

 • Sebastian Lilja

  För att det går via Googles servrar, okrypterat.

 • DmBzls

  Sms funkar bra?

 • DmBzls

  Sms är enkelt.

 • DmBzls

  Jag använder bara SMS. Hatar Facebook messenger och allt vad Mark Zuckerberg tjänar pengar på

Lediga jobb inom data / IT Företag
Systemförvaltare Peab Support Publicerad 17 Dec 2017
UX/UI Designer Publicerad 17 Dec 2017
C ++ developer within artificial intelligence Publicerad 17 Dec 2017
Frontendutvecklare till Etraveli Technology Publicerad 17 Dec 2017
VEHCO SÖKER EN KUNDORIENTERAD PROJEKTLEDARE! Publicerad 17 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 3. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 4. Spotify vill att Apple ska sluta missbruka sitt övertag, ber EU om hjälp
 5. Sensorn MediaTek Sensio mäter din hälsa, är avsedd för smartphones
 6. Vinterrea på Nova Launcher Prime, kostar 7kr

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Det här Googlade vi mest under 2017
 5. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 6. Vi kikar på OnePlus 5T Star Wars Limited Edition – kan beställas idag

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons