Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Test av äventyrsspelet Broken Sword: Director’s Cut

Postat:
16:46 - 2012-09-13
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Broken Sword är ett klassiskt äventyrsspel av peka-och-klicka-slaget från utvecklaren Revolution Software som först kom 1996. Tidigare i sommar landade Director’s Cut-versionen av spelet i Play Store och vi ska nu kika lite närmare på titeln.

Spelet går ut på att försöka nysta upp en mordgåta och lösa en konspiration. Berättelsen börjar med ett filmiskt intro med vyer över Paris och sedan får man i egenskap av franska reporten Nicole Collard uppleva ett mord av en mediemogul under en intervju. Den journalistiska nyfikenheten och jakten på en bra story driver Collard att vilja lösa mordet själv, före polisen. 

Man förflyttar sig mellan de olika scenerna genom att helt enkelt peka på skärmen dit man vill gå. I varje scen, eller interaktiv bild, kan man peka på olika objekt för att hitta ledtrådar och undersöka omgivningen. Det går att plocka på sig föremål som sedan antingen kan kombineras eller användas separat för att ta sig vidare i handlingen. Ibland behöver man även lösa pussel.

Broken Sword är alltså ett klassiskt äventyrsspel och alla som har erfarenhet av ett sådant kommer att känna sig som hemma. Värt att nämna är att när man drar ett föremål från sitt förråd så ska man inte gå efter ikonen för föremålet – det är där man håller fingret som avgör var föremålet släpps. Det kan tyckas ologiskt till en början men fungerar smidigt.

Den här en typ av spel som passar utmärkt för pekskärmsformatet. Vi tar för givet att upplevelsen blir bättre ju större skärmen är. Spelet har testats på en Galaxy Nexus med 4,65-tumsskärm, men även iOS-versionen har fått höga betyg så det bör också fungera bra med mindre skärmar.

Känslan och mystiken i storyn påminner lite om Da Vinci-koden och Polanskis The Ninth Gate. Röstskådespeleriet och manuset får klart godkänt och ibland är dialogen lite ekivok med vuxna anspelningar. Broken Sword blev hyllat i sitt originalutförande och det är fortfarande ett mycket bra spel. Det har en engagerande story, man dras in i handlingen och Broken Sword bjuder på många timmars speltid.

Broken Sword: Director’s Cut skiljer sig en del från originalet. Storyn har bland annat utökats och det sägs att spelet blivit mildare i vissa sekvenser och att man inte kan dö. Undertecknad har ingen erfarenhet av originalet, men vissa Broken Sword-nostalgiker kanske invänder mot tillägen och ändringarna.

Vi ger spelet full pott i betyg och alla som gillar äventyrsspel kommer sannolikt inte att bli besvikna. Broken Sword kostar 35kr och tar upp förhållandevis mycket plats. För de som kör fast och vill fuska lite finns en guide att vända sig till.

Lägsta pris på HTC One X på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Google Galaxy Nexus på Prisjakt just nu:

Lediga jobb inom data / IT Företag
Code Quality Consultant till spännande Verifa! Publicerad 15 Mar 2018
1st Line Support till Fujitsu i Östersund Publicerad 15 Mar 2018
Förvaltningsledare till Central förvaltning PA-system Publicerad 15 Mar 2018
Kommunikativ driftoperatör till Teracom Publicerad 15 Mar 2018
Service Spot-medarbetare Publicerad 15 Mar 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Hur mycket kostar det egentligen för Apple och Samsung att tillverka sina toppmodeller?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Hands on med Samsung Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS