Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Test av Huawei Watch – lyxigaste Android Wear-klockan hittills?

Postat:
15:46 - 2015-10-15
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
De som är ute efter en smartklocka med samma design som ett traditionellt analogt armbandsur har numera flera alternativ att välja mellan. Modeller som LG Watch Urbane 2nd Edition, Samsung Gear S2 Classic och andra generationens Motorola Moto 360 ser alla mer eller mindre ut som vanliga klockor.
Den tillverkare som lyckats allra bäst med den klassiska looken är kanske Huawei med ”Watch” som kör Android Wear. Enheten får tidiga försök att efterlikna analoga armbandsur, som LG G Watch R, att framstå som leksaker.

Skärmen består av en 1,4 tum stor och rund AMOLED-panel (400 x 400 pixlar / 286PPI) vilken skyddas av safirglas. Under panelen finner vi chippet Snapdragon 400, 512MB RAM, 4GB lagring, Bluetooth 4.1, Wi-Fi, pulsmätare, barometer, gyroskop, accelerometer, en inbyggd mikrofon, vibrationsmotor, samt ett 300mAh-batteri.

Utöver att skärmen har snäppet högre upplösning än vad som hittills varit standard har Watch samma komponenter som de flesta Android Wear-klockor. Det är istället designen och kvalitetskänslan som får klockan att sticka ut.

Kartongen

huawei-watch-swedroid-test-12

En mobil enhets kartong förtjänar sällan att uppmärksammas men Huawei Watch levereras i en ovanligt lyxig förpackning. Själva kartongen är kubformad och framstår antingen som gråblå eller svart beroende på ljus.

huawei-watch-swedroid-test-10

Huawei har inte knusslat med första intrycket då Watch presenteras som en lyxvara i kartongen – vi låter bilderna tala för sig själva. Det är inte något vi personligen värdesätter eftersom kartongen inte fyller någon praktisk funktion och bara kommer ses under mycket kort tid. Men det är säkert uppskattat av vissa och bidrar om inte annat till premiumkänslan.

Utöver själva klockan rymmer kartongen informationshäften, Huaweis egenutvecklade laddningspuck, samt en USB till micro-USB-kabel och tillhörande väggkontakt.

Konstruktion och passform

huawei-watch-swedroid-test-40

Vi har testat den guldfärgade metallarmbandsmodellen av Huawei Watch som vid ett första intryck kändes för extravagant och ”flashig” för vår smak. Vi vande oss dock snabbt vid guldfärgen, även om vi fortfarande hade föredragit en mer nedtonad och diskret modell.

Metallarmbandet (18mm) är lätt att ta av och på men vissa metallarmband är ännu smidigare på den punkten. Vänstra och högra sidan av armbandet viks in mot ett fäste i mitten. Fästet lossas genom att trycka samtidigt på knappar på vardera sida av spännet. Vi vill poängtera att metallarmbandet är väldigt stort från början. Det behöver därför med stor sannolikhet anpassas till just din handled.

huawei-watch-swedroid-test-61

De som har rätt verktyg och inte har något emot att pilla lite kan förminska armbandet själva genom att ta bort länkar, något som även går bra att göra hos urmakare. Vi behövde ta bort två länkar på varje sida för att få rätt passform.

EnhetSkärmDjup (mm)Höjd (mm)Bredd (mm)Vikt (g) Batteri (mAh)
Motorola 360 2 (46mm)1,56", 360x330,
233 ppi
11,4464649400
Huawei Watch1,4", 400x400,
286 ppi
11,3434355300
Motorola 360 2 (42mm)1,37", 360x325,
263 ppi
11,44242-300
Gear S 21,2", 360x360,
302 ppi
11,442,349,847250
Gear S 2 Classic1,2", 360x360,
302 ppi
11,439,911,442250

Själva klockan är tillverkad av rostfritt stål (316L) och är ”vattentålig”, men någon specifik IP-certifiering nämns ej. Watch har en enda knapp, även den i metall, som sitter i nivå med klockan två. Ett tryck på knappen växlar mellan skärmens aktiva och passiva läge.

Bakstycket rymmer pulsmätare och en magnetkontakt för laddningspucken. Klockan är 11,3 millimeter på djupet – med andra ord en rätt tjock historia, något som dock gäller nästan alla smartklockor (och många vanliga klockor också för den delen).

huawei-watch-swedroid-test-37

Huawei anger tyvärr ingen vikt men metallarmbandet och metallkonstruktionen gör att Watch känns relativt tung. Jämfört med en Pebble Time Steel gör sig klockan därför mer påmind på handleden men samtidigt inte mer än många vanliga analoga armbandsur i metall. Efter att längden på armbandet justerats har vi upplevt att Watch sitter som en traditionell, något tyngre klocka.

huawei-watch-swedroid-test-63

Skärmen är egentligen det enda som avslöjar att Watch inte just är en vanlig klocka och vi är imponerade av byggkvaliteten och konstruktionen. På den punkten anser vi att Huawei Watch är mycket svårslagen just nu.

Skärmen

huawei-watch-swedroid-test-66

Huawei använder sig av en rund, 1,4 tum stor AMOLED-panel med 400 x 400 pixlar, vilket ger 286PPI i pixeldensitet. Det kan jämföras med 263PPI för andra generationens Motorola Moto 360. Av Android Wear-enheterna är det bara LG Watch Urbane 2nd Edition som är mer pixeltät, med 348PPI.

Skärmen i Watch kan inte mäta sig med mobilpaneler med 1080p eller högre. När text visas mot vit bakgrund framstår inte innehållet som helt skarpt men skärmen är samtidigt bättre än snittet för årets Android Wear-enheter.

huawei_watch_1

AMOLED-tekniken är därtill en fördel för smartklockor då urtavlorna ofta visar en helt svart bakgrund i energispararläget. Eftersom skärmen bara behöver tända pixlarna som visar tiden drar enheten mindre energi än en LCD-panel.

På lite håll kan det rentav vara svårt att se huruvida Huawei Watch är en smartklocka eller ett analogt armbandsur när vissa urtavlor används.

huawei-watch-swedroid-test-57

Huaweis egna appar

screen(2)screen(10)

Tillverkare får inte ändra Android Wear. Således får du samma system oavsett vilken smartklocka du köper och bortsett från eventuella appar och urtavlor är det bara hårdvaran som skiljer enheterna åt.

Därför kommer vi inte gå in på Android Wear här utan hänvisar istället till vårt löpande test av plattformen. Huawei skickar så vitt vi kan se med tre egna appar: Daily Tracking, Fitness Tracking, samt en app för att mäta pulsen.

screen(11)screen

Daily Tracking låter dig mäta vardaglig motion som antal steg, förbrända kalorier och hur lång tid du rört dig. Appen särskiljer på vanliga steg och springsteg. Fitness Tracking mäter istället enskilda löprundor.

Pulsmätaren fungerade hyfsat för oss. De flesta pulsmätare i smartklockor verkar mest ge en fingervisning snarare än ett exakt resultat. En mätning tog i regel 10-15 sekunder. När vi mätte flera gånger i rad fick vi vilt olika resultat – en gång under 50, en gång över 100 men flest gånger ett 60-tal BPM.

screen(7)screen(8)

Ett par gånger bad klockan oss att spänna armbandet då det satt ”för löst” för mätning. Vi hade störst framgång när vi vände på klockan och mätte mot undersidan av handleden. Kontentan är att pulsmätaren inte är helt att lita på.

Flytet i gränssnittet har varit bra och i nivå med andra Android Wear-klockor. Chippet Snapdragon 400 och 512MB RAM har varit standard hittills för plattformen.

Batteritid

Om god batteritid är högsta prioritet rekommenderar vi en Pebble Time Steel, som håller igång i flera veckor för oss när vi stänger av enheten om nätterna. Batterierna i Android Wear-enheter räcker i regel en dag om de används flitigt, eller upp till tre dagar vid sparsamt användande.

Enligt Huawei kan 300mAh-batteriet hålla igång Watch i 1,5 dagar. Tillverkaren stoltserar med en slags snabbladdning som ska ladda batteriet till 80 procent på 45 minuter. Uppgifterna stämmer även med våra erfarenheter.

Vi har inte lyckats få slut på batteriet på en dag utan har kommit upp i cirka två dagar. Säkrast är ändå att ladda Watch varje dag om du inte vill riskera att batteriet ska ta slut. Det bör påpekas att Watch inte har någon ljussensor så ljusstyrkan kan inte justeras automatiskt.

Slutsats

huawei-watch-swedroid-test-12

Om du är ute efter en elegant och stilig Android Wear-klocka med hög byggkvalitet och en design som liknar ett vanligt armbandsur är Huawei Watch svårslagen. Till och med förpackningen är ovanligt påkostad och Huawei tycks inte ha snålat på någon punkt.

Watch känns som en vanlig klocka på handleden, även om modellen med metallarmband (som vi testat) är ganska tung. AMOLED-panelen är ovanligt pixeltät och ger djup svärta åt urtavlorna som använder svarta bakgrunder i standbyläget. Flytet i gränssnittet är bra och Huawei skickar med ett par träningsappar för att kartlägga motion. Pulsmätaren är dessvärre lynnig och gav varierande resultat.

SWEDROID-REKOMMENDERAR-UTMARKT-PRODUKTBatteritiden är ett problem som Huawei inte lyckats lösa. För att vara på säkra sidan bör Watch laddas varje dag, även om du bör komma upp i två dagars batteritid om enheten används sparsamt. Först när det går veckor mellan laddningarna, som i Pebble Time Steel, anser vi att batteriproblemet är löst. Android Wear har fortfarande en bra bit på vägen.

För de som ändå vill hoppa på Android Wear-tåget och prioriterar en elegant och robust design rekommenderar vi Huawei Watch. Det är en av de allra bästa smartklockorna med Android Wear hittills men du får vara beredd att betala lite extra – modellen med stålarmband kostar 4449kr i Sverige just nu.

Huawei Watch

Från ~4 500 kr
Huawei Watch
8.5

Betyg

9/10

  Styrkor

  • Hög kvalitetskänsla
  • Bra display
  • Utmärkt design
  • Ser ut som ett klassiskt armbandsur

  Svagheter

  • Nyckfull pulsmätare
  • Batteritiden
  • Ingen automatisk ljusstyrka

  • zyax

   Haft min i några veckor och är faktiskt mycket mer nöjd än vad jag trodde. Bättre batteritid. Enda gången batteriet suger kraften är när jag kör träningsprogrammet genom appen Exercise trainer, men det är å andra sidan en helt grym feature som jag nu absolut inte vill vara utan, man får se till att ladda batteriet lite före man ska iväg till detta.

  • Daniel

   Vill inte låta dryg, men ser nästan ut som den som tog korten råkat låsa kameran på ett väldigt högt ISO värde.. Väldigt, väldigt gryniga bilder, lite ljusare miljö eller ta ner ISO värdet något så borde de bli lite finare kort

  • nick sweden

   God damn this was a sexy little thing;-)

  • Jonathan Berntsen

   Var köpte du klockan? Har letat efter en svensk återförsäljare, men har inte lyckats…

  • Oavsett

   Smartklockor är forfarande helt ointressanta i dagsläget. De fyller ingen vettig funktion och kräver en massa tid för laddning.

   Det krävs mycket utveckling innan de blir verkligt användbara. Jo, jag har två smartklockor. De är roliga leksaker men inte praktiskt särskilt vettiga att använda. Mycket enklare att bara använda smartmobilen.

  • Jonatan Andersson

   Denna skärmen på moto 360 och jag hade slagit till direkt, men tror jag väntar till nästa gen av smartklockor även om jag är väldigt sugen på en 360 ändå.

  • mikk

   smidigt med kakburk på handleden

  • jesters

   Om någon köper en Playstation 4 men inser att tvpspel inte är deras grej så innebär det automatiskt inte att tv-spel är helt ointressant för alla andra. När du inte inleder med ”jag tycker att” upplever jag det som att du tror att du talar för alla, vilket jag hoppas att du inte tror :)

  • Oavsett

   Ordet är fritt. Har du en annan uppfattning så dela den gärna med oss tillsammans med en bra motivering.

  • Micke på taket

   Snygg men lite för bulkig .. Kör själv en 38 milanese loop från Apple o den storleken e perfekt för mig trots att jag grov benstomme…

  • s2weden2000

   Huawatch…

  • zyax

   Jag köpte den från Amazon i Tyskland.

  • MashedByMachines

   Köpte en i Berlin i helgen och jag är helt otroligt nöjd! För det första är den väldigt snygg! Att se notifikationer utan att plocka upp telefonen är väldigt trevligt, men mest nytta tycker jag man får när man kör bil eller på möten på jobbet, att under möten snabbt kunna se ifall det är något viktigt istället för att plocka upp telefonen är sjukt smidigt.

   Batteritiden är fenomenal för att vara en smartklocka. Igår hade jag 43% batteri kvar när jag gick och la mig efter att ha haft klockan från laddaren i 17 timmar, och då hade jag ändå lekt med den ganska mycket och fått många notifikationer. Jag får mycket bra reaktioner från folk när man visar klockan, många blir mycket förvånade och imponerade när man visar att det är en smartklocka. Att den har en AMOLED skärm som alltid visar urtavlan gör den också så mycket snyggare och mer praktisk än en LCD klocka som slocknar. :)

   Är man sugen på att köpaen Android Wear klocka så är detta det absolut bästa köpet just nu!

  • Martin Rask

   Själv köpte jag Zenwatch 2.
   Blev den större varianten i silver med brunt band. Rätt sjukt att jag bara betalade 1640kr med frakt och moms i tullen för den då den har samma spec som denna klockan, minus heartrate sensor.
   Är sjukt nöjd med Zenwatch 2 och tycker inte smartklockorna som kostar 2-3 gånger mer är värda priset. Dom rider på vågen och tar för mycket betalt mot vad som faktiskt finns under skalet.
   Sen är jag ju inget fan utav en klocka som påminner om en tonfiskburk då de blir så höga.
   Sen gillar inte alla bezel för det är ju årets ord, så inte säkert zenwatch 2 passar alla. ☺

  • Otto Stuk

   Laddar min Gear 2 neo efter 3-4 dagar.. drar 15-25% om dagen efter sista uppdateringen. Fattar inte det där ”kräver en massa tid för laddning” du skriver om.

  • Oavsett

   Du förstår inte skillnaden mellan att ladda flera gånger i veckan, ofta dagligen och att inte behöva ladda sin klocka på åratal.

   Det är mycket märkligt. De flesta bör första skillnaden utan allt för mycket tankeverksamhet.

  • Christer Östman

   Hur orkar du?…

  • Gunnar Lindqvist

   Hur lång tid tog leveransen? Beställde min från Amazon.de i osndags. Är oerhört taggad för att få klockan på handleden.

  • Ola Petersson

   vart köpte du den ifrån?

  • zyax

   Jag valde Express och det gick sjukt fort. Dagen efter dem hade skickats från Italien hade jag den. Men tyvärr är det ju UPS som levererar och de är anpassade efter amerikanska hemmafruar så man får nog ha tur om man ska få den snabbt.

  • Gunnar Lindqvist

   Okej! Härligt. Står för mig ”Beräknad leverans: tisdag 27 oktober”

  • Christer Östman

   ”Har du en annan uppfattning så dela den gärna med oss tillsammans med en bra motivering”. Var det inte det jesters just gjorde?
   Sen förstår jag inte varför du tycker att det är så jobbigt att ladda. Att sätta enheten på laddning tar ett par sekunder.
   Men du kanske laddar med cykeldynamo…

  • Oavsett

   Det är ett nöje. Inte ett besvär

  • Appdroid

   Ok men en seriös fråga. Apple Watch eller en Moto 360 2??

  • Martin

   Ebay US. Ny i oöppnad förpackning såklart. Totalt ca 190 dollar med frakt.
   Finns även i tyska Amazon och Amazon US.

  • Lars

   Tack för bra feedback!

  • geggamojja

   Ser väldigt trevlig ut måste jag säga. Var inställd nya LG Watch Urbane, att ha simkort (4g) på klockan är sjukt nice.. Men den här kan absolut vara ett alternativ. Man får gå och klämma på dom i butik och se hur dom känns antar jag :)

  • joppe

   Ok, men en seriös fråga, pluto eller mars??

  • ergo

   Ja, ja, en till ordbajsare som vill uttrycka sina egna åsikter. ointresant för dig, mne kan vara intressant för någon annan, Vem är DU att att döma över vad andra tycker.

  • Oavsett

   Det är snarast du som ägnar dig åt ordbajseri eftersom du är fullständigt osaklig.

   Jag uttrycker min uppfattning och det är fritt att argumentera för att den är fel om man så vill.

   Men du har varken påvisat att du har argument eller vett.

  • Whats up

   Nöje, som i personligt tillfredställelse. Avsaknad av objektivitet, hänsyn till andras åsikter. Behov att framföra sina egna åsikter och nedvärderas andras för att man anser att de är mindre värda?

  • Oavsett

   Beskriver du dig själv?

  • hje

   Nja, att du tycker att något är ointressant, betyder inte att någon annan tycker det och det är inte osakligt, det är relevant. Våra åsikter differentierar, men du vill pådyvla din åsikt. Det innebär enligt vilken som helst standard, filosofi eller logiskt intelligens att du är en skitstövel :-)

  • Oavsett

   Jag har inte sagt vad andra tycker. Jag har delat med mig av min uppfattning.

   Du är osaklig och oförskämd.

  • whats up

   Näh, för att skriva upprepade kommentarer som saknar helt objektiva, relevanta fakta, så behöver jag inte beskriva mig själv, jag kommenterar bara dina.

  • Oavsett

   Du är fullständigt osaklig och har inga som helst belägg för vad du påstår. Du är direkt oförskämd.

   Du borde istället kolla på vilken dynga du skriver, den dyngan stämmer mycket bättre in på dig.

  • hje

   Osaklig är nog svårargumenterat, då jag inte inte framfört någon sak. Oförskämd hade jag hoppas att jag var efter att ha läst dina kommentarer. Men kan konstatera att jag bara har rätt, du är en skitstövel utan logisk intelligens enligt dina inlägg, oavsett standard.

  • Oavsett

   Nej, precis. Du ägnar dig smaklöst nog inte åt sakfrågor, utan åt personliga påhopp.

   Det är direkt olämpligt och ditt beteende hör inte hemma i ett forum. Nej, det finns inget rätt i ditt sätt att uttrycka dig. Varken i sak eller annat.

  • Oavsett

   Nej, någon bra motivering såg jag inte till.

   Varför det är så jobbigt att ladda har jag redan förklarat. Det är redan många enheter som ska laddas även utan smartklocka. Det är tröttsamt med allt som ska laddas ofta och ha ledig laddare för varje enhet och se till att ha med dem när det behövs.

  • hje

   Ok, tycker synd om dig. Det måste kännas svårt för dig då jag läst dina tidigare kommentarer. Känner du att din senaste kommentar stämmer överens med dina tidigare kommentarer och objektivitet och sakfrågor? Nja, vi måste hävda vårt ego, såååå lämnar det här.

  • Oavsett

   Du bör nog tycka mer synd om dig själv. Det är en stor svaghet att inte kunna hålla sig till sakfrågor. Något för dig att jobba med.

  • hej

   Nope, såg det i ditt inlägg, ingen intelligent inlägg från dig.

  • Oavsett

   Du är inte förmögen att bedöma det. Bevisligen.

  • hje

   Är sakfrågor dina åsikter?

  • Oavsett

   Nej, men jag motiverar mina åsikter sakligt och med hjälp av fakta.

  • hej

   Och du är förmögen att bedöma det? Vilka bevis framför du? Redovisa dessa för oss.

  • hje

   Japp, saknar dina fakta………
   Inte dina åsikter.

  • Oavsett

   Vilka fakta saknar du? Det är fakta att smartklockor kräver laddning ofta, inte sant?

  • Oavsett

   Det framgår av min text och mitt sätt att argumentera. Det är vida överlägset ditt.

  • hej

   ja, din åsikt……
   Men du är är inte kvaliciferad eller kompetent att bedöma detta, men tack för din åsikt, trots att du inte har haft produkten i din ägo och har haft möjligheten att utvärdera den.

  • Oavsett

   Du har fel. Jag är mer än väl kompetent för detta.

  • hje

   Men skämtar du? För det första så får du definierar vad smarta klockor är, vilka omfattas av din definierng. Hur ofta är definitionen av behovet av att ladda dessa är? Är du personen som skall bedömma det

  • Oavsett

   Nej, jag skämtar inte. Jag behöver inte alls definiera vad en smartklocka är.

   Jag jämför med en vanlig armbansklocka. Det är det mest logiska.

  • hej

   jaha, grattis då för din kompetens. Vi vidarebefodrar din kompetens och omdöme till universum.

  • Oavsett

   Jag hade hellre pratat om för- och nackdelar med smartklockor. Men du har en annan agenda.

  • hje

   Vad är en vanlig armbandsklocka?

  • Oavsett

   Det tror jag du klarar av att lista ut.

  • hje

   Nej, det klarar jag inte av att lista ut ut. Det finns en mängd av varianter av dessa. Klockor som inte kopplar upp sig mot mobiltelefoner. klockor som kopplar upp sig mot Samsung mobiler, klockor som kopplar upp sig mot Android Wear mobiler, klockor som kopplar upp sig mot ”apple” vad det nu heter.

  • Oavsett

   Fråga din mamma.

  • Bill

   Fyfan vad billig den ser ut i guld med guldarmband

  • ribbon

   Var köper man vagnen man släpar fram den på?

  • Wasti

   Jag var orolig att den skulle vara för stor då jag inte har överdrivet stora handleder men använt den i två veckor nu och är grymt nöjd med storleken och då är jag som sagt ingen förespråkare för större klockor.

   Med andra ord, du behöver nog ingen vagn så länge du inte går på lågstadiet.

  • Wasti

   Beställde min från Amazon Frankrike och hade den på två dagar, även här var det något express-val för en extraslant, så värt det! =)

  • Henke

   Köpte en Garmin Fenix 3 Sapphire och den är smart just för att den har trevliga funktioner utan en smartphone kopplad. Plus att den utan omsvep klarar en vecka på en laddning och säkert mer :).

   Sedan vet jag att skärm, OS etc inte är att jämföra men för mig så är den mycket vettigare än den här styggelsen :)

  • Oavsett

   Det låter klokt!

  • finnbo2

   Ja men den går säkert hem hos fjortisarna i förorten..

  • Oskar Karlsson

   Vad är Exercise trainer för app? Jag hittar den inte i play store…

   Jag har läst att klockan inte har kontinuerlig pulsmätare, betyder det att den inte kan läsa av pulsen hela tiden när man har igång en träningsapp?

   Hur funkar den till träning?

  • zyax

   Jag skrev tydligen fel, denna jag menade https://play.google.com/store/apps/details?id=com.neurondigital.exercisetimer&hl=sv

   Verkar vara enda möjliga appen som gör det jag vill. I telefonen lägger man upp ett cireklträningsprogram med tider och pauser med olika inställningar så att man som tränare kan vara med själv och köra passet. Man får i klockan upp övningen man kör och nästa två övningar (eller paus + övning)

   För egenträning eller standardtider typ tabata och sånt finns väl mängder med appar, men denna var det enda som passade mitt behov där övningarna tar olika lång tid och pauserna inte heller är lika. Jag har inget behov av att pulsmäta eller så heller.

  • dyrt

   till svagheter bör tilläggas priset på nästan 5000kr :O

  • Sgt_Stinger

   Jag tycker alltid att urtavlan på klockan ser ut att sitta off center. Jag har också sett den flytta på sig när jag sett video-recensioner. Det låter lite löjligt, men bara en sån sak får mig att inte vilja ha klockan, speciellt till det priset.

   Den är väldigt snygg i övrigt dock.

   Är lite besviken att Moto gick ifrån designen på 360 v1. Jag gillade att det bara var en rund boett med remmar, utan de utstickande armbandsfästena. Den designen med en riktig AMOLED utan platt botten hade vart perfekt.

  • Konrad L

   Så den här har inget simkort? Dvs man måste släpa med sig mobilen när man är ute och springer?
   Har LG Watch Urbane (gen 1) nu, det enda som skulle få mig att byta är just den funktionen, att kunna skippa mobilen men ändå kunna ta samtal och lyssna på musik med blåtandheadset.

  • Thoast

   Lyssna på lokalt lagrad musik går nu.
   Jag använder runkeeper, och den klarar inte av att tracka en runda utan att telefonen är inkopplad (är ju tekniskt sett inga problem på klockor som har egen gps).
   Håller med att det hade kunnat vara skönt att kunna ta samtal osv, men då hade man ju behövt ett tvillingkort som inte alla abonnemang stödjer…

  • Thoast

   Eftersom du verkar köra iPhone som telefon så skulle jag nog säga Apple Watch. Provade på jobbet att köra min Moto 360 tillsammans med en iPhone och tyckte den kändes ganska så begränsad i jämförelse med när den är parad med en Android…

  • Kim

   ”den kändes ganska så begränsad i jämförelse med när den är parad med en Android…”

   Vilket ju känns OK, som Appleanvändare.. :)

  • Kim

   Ser fram emot en framtid utan SIM-kort.. Så mycket trevligare med en inloggning för att få access till nätet istället för ett fysiskt kort.

  • geggamojja

   Jag hade en klocka för nåt år sen nu som körde Android (inte wear) 4, och hade GPS / Simkort (har ett tvillingkort).. Kunde ta en löprunda, lyssna på spotify i bluetoothheadsetet, tracka med vanliga runkeeper, se notifikationer om t ex facebookuppdateringar och ta samtal om någon ringer, medans telefonen ligger hemma. Efter att ha testat det var man hooked, det var helt sjukt smidigt. Däremot var kvallan på den klockan skrot och föll i bitar efter ett tag, men en gedigen Wear-enhet med samma möjligheter har stått på önskelistan sen dess, lutar åt en Urbane nu, förutsatt att det finns/kommer standalone-apps för ovanstående saker.

  • max

   Batteritiden skulle då antagligen bli ännu sämre.

  • Jj

   Anledningen till att urtavlan inte är statisk är för att man vill motverka inbränningar i skärmen.

  • Sgt_Stinger

   Ja det kan jag ju förstå såklart. Men det hade gjort mig knäpp när urtavlan inte är centrerad på skärmen.

  • Just Spam

   Känner liknande, men när de lyckats halvera tjockleken samt ökat drifttiden till en vecka då är jag med på banan.

  • Oavsett

   Vi följer utvecklingen. Givetvis!

  • Pirre™

   laddar min fullt på morgonen när jag vaknar och innan jag drar till jobbet. 1h räcker gott.

  • Oavsett

   Ja, precis. Den måste laddas dagligen oftast.

  • moparlinke

   Verkar ju riktigt nice men jag väntar nog ett tag till.
   Orkar inte ha en klocka ja måste ladda varje dag

  • MashedByMachines

   Min är inte off center över huvud taget, men det kan se ut så beroende på i vilken vinkel man tittar på den. Det är dock likformigt så det är inget produktionsfel :)

  • pao

   Håller med har med Urbane och GPS / stand alone är det enda jag saknar :-)
   Vilken lur har du kopplat den till?

  • I_Hate_iPoop

   …och fjortisarna inne i stan.

  • I_Hate_iPoop

   Pluto = iPoop och eftersom detta är en sida för Android-telefoner (då sidan heter Swedroid och inte iPoop-community), så blir svaret ”Mars” och Mars = olika producenter av Android-klockor

  • Martin Neterowicz

   Vet du hur det blir med garantin då? Är det globalt täckande garanti från Huawei eller är det Amazon som man får kontakta? Är väldigt sugen på att klicka hem en klocka från Amazon men det är just garantin som får mig att tveka…

  • zyax

   Det är inte som svensk garanti, det men Amazon har något de kallar basic warranty, vilket jag antar är något EU kräver:

   We warrant the Product to you against defects in materials and workmanship under ordinary consumer use on delivery and for a period of 12 months from the date of delivery.

  • Viking

   Och var hittar man en återföseljare?

  Lediga jobb inom data / IT Företag
  Systemansvarig Publicerad 21 Nov 2017
  Developer BI, Sundsvall/Härnösand Publicerad 21 Nov 2017
  Projektkoordinator till Atlas Copco i Örebro Publicerad 21 Nov 2017
  Chief Information Officer Publicerad 21 Nov 2017
  Kvalitetsutvecklare till Precise Biometrics i Karlstad Publicerad 21 Nov 2017
  Se fler jobb

  Aktuellt

  Vilken smartphone fick dig att hoppa på Androidtåget?

  Android på Prisjakt

  Samsung Galaxy Note 8
  Sony Xperia XZ1 Compact
  Samsung Galaxy S8 Plus
  Samsung Galaxy S8
  OnePlus 5
  Huawei Honor 9
  9.2

  Minitest av Google Pixel 2

  9.1

  Test av Google Pixel 2 XL

  8.8

  Minitest av Huawei Mate 10 Pro

  7.3

  Minitest av Asus Zenfone 4

  7.8

  Test av Essential Phone PH-1

  8.6

  Test av Nokia 8

  8.1

  Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

  8.4

  Test av Huawei Honor 9

  0

  Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

  Visa fler recensioner

  Populära ämnen

  Senaste nyheterna om

  Allt om

  Sweclockers RSS

  Mest kommenterat

  1. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
  2. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
  3. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
  4. Minitest av Google Pixel 2
  5. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T
  6. Hands on med OnePlus 5T

  Mest läst

  1. Hands on med OnePlus 5T
  2. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
  3. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
  4. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
  5. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T
  6. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9

  7. Visa topplistan

  Undersökningar

  Vilken Nexus-telefon var mest lyckad för sin tid?

  Visa resultatet

  Loading ... Loading ...

  Undersökningar

  Sponsrat

  Annons