Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Test av mediaspelaren TizzBird Stick N1 – Android för teven

Postat:
03:22 - 2012-10-21
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Manicken TizzBird Stick N1 kan sammanfattas i en mening: en Ice Cream Sandwich-baserad mediaspelare med tillgång till Play Store för din TV i form av en liten sticka som ansluts till en vanlig HDMI-port. Det är en miniatyrdator som är tänkt att göra din dumburk smart.

Vi skrev om TizzBird i våras och förhandsintresset har varit ganska stort. Efter att ha använt enheten en tid kan vi konstatera att TizzBird N1 är en förtjusande manick. Den testades tillsammans med en fyra år gammal 32-tums LCD-TV och TizzBird lyckades med konststycket att få den relativt ålderstigna apparaten att kännas modern.

Vi börjar med en snabb genomgång av hårdvaran och finesserna. TizzBird ser ut som ett USB-minne och ansluts till din teves HDMI-port. Den har en ARM Cortex A5-baserad 800MHz-processor, grafikdelen Mali-400, 1GB RAM (finns även en variant med 512MB RAM), 4GB inbyggt lagringsutrymme och plats för minneskort. Stickan stödjer Wi-Fi (b/g/n, dock blott 2.4GHz-bandet, ej 5GHz), NFS, DLNA och Samba. Mediafiler kan enligt TizzBird strömmas i upp till 15Mbps och om man istället läser från USB så klarar TizzBird av ända upp till 30Mbps.

Under vår testperiod har vi, med senaste uppdateringen installerad, haft lite blandade framgångar med strömmande av tunga 1080p-filmer (bitrate på över 10Mbps) via TizzBirds egenutvecklade program TizzNFS. Vi mäter upp 19Mbps via WiFi-uppkopplingen med Bredbandskollens app, så prestandan ska på pappret vara mer än nog för att strömma film på 10-12Mbps. Vi har ändå ibland gått bet och filmen startar helt enkelt aldrig. Vi ser då vi stöter på det här problemet bara en snurrande indikator som berättar för oss att enheten arbetar, men inget mer händer hur länge vi än väntar.

Även för TizzBird N1-användarna på vårt forum verkar framgångarna precis som för oss vara blandade. Strömmat material med lite lägre bitrate (i regel 720p- eller SD-upplösning) har inte varit några problem alls utan startar nästan omedelbart och utan hackande eller ”laggande”. Ej heller ställer DTS till några som helst problem – TizzBird N1 klarar detta galant via nedkonvertering, eller passthrough för den som så önskar.

Enheten kör Ice Cream Sandwich (4.0.4) med ett eget OpenGL-accelererat gränssnitt. Tack vare access till Play Store (om man väljer att installera GMT-versionen av TizzBirds mjukvara) får man tillgång till en uppsjö androidappar. YouTube och webbläsare följer med från början och tjänster som Voddler och Spotify kan installeras. Vi har testat Spotify samt nyss Sverigelanserade streamingtjänsten Netflix på TizzBird med mycket gott resultat, och även strömning från SVT Play, med högsta valbara kvalité, har med några få undantag (buffring) fungerat bra.

Det följer med en fjärrkontroll och det går även att koppla trådlös mus och tangentbord till stickan. Vi har använt fjärrkontrollsappen för Android som fungerar utmärkt. Appen är delvis virtuell fjärrkontroll men kan även användas som mus och tangentbord.

Installationen av TizzBird var enkel. Det var bara att sticka in den lilla enheten i en HDMI-port. TizzBird får ström från USB och lyckligtvis satt det en USB-port precis ovanför den lediga HDMI-porten på vår test-TV. Saknar teven USB-port kan man istället använda den medföljande strömadaptern eller valfri annan extern strömkälla som exempelvis en laptop eller en vanlig mobilladdare (5V 0.5-1A).

Ice Cream Sandwich startades på cirka 35 sekunder och vi möttes av ett snyggt och inbjudande virtuellt vardagsrum med genvägar till TizzBirds funktioner: filutforskare, foton, musik, filmer, inställningar, appar och webbläsare. Detta är enhetens hemskärm. Här visas engelsk text även ifall man valt svenska som systemspråk. Däremot visas de rena androidinslagen på svenska och tredjepartsappar använder vårt språk ifall de har stöd för det. Gränssnittet är rätt snabbt även om det blir en del små fördröjningar emellanåt. Trots att TizzBird kör Ice Cream Sandwich ser man egentligen bara ICS-designen bland androidinställningarna och i vissa appar.

TizzBird har gott om inställningsmöjligheter via åtta kategorier med alternativ. Vi finner bland annat inställningar för undertexter, video- och musikuppspelning och för Android. Man kan även välja hur listinnehåll ska visas vilket kallas för ”coverview”. Efter att vi anslutit TizzBird till Wi-Fi blev vi meddelade om att det fanns en firmware-uppdatering. Den installerades därefter utan problem.

Vi provade först att ansluta ett 16GB USB-minne med videofiler till TizzBird. Det gör man genom att helt enkelt stoppa minnet i TizzBirds egna USB-port. Vi kunde bläddra bland minnets innehåll och testade därefter att ansluta en extern hårddisk på 1TB. Även det fungerade fint och det gick att utforska diskens innehåll från TizzBirds filmsektion.

Om man trycker på Meny-knappen i filmläget kan man genom en funktion som kallas ”scrape” låta TizzBird skanna ditt bibliotek och automatiskt hämta information om filmerna, inklusive synopsis och bilder. Enheten lyckades bra med detta överlag. Här stötte vi dock på ett av få irritationsmoment. Omslagen visas nämligen inte i listan förrän man öppnat varje enskild film, något som naturligtvis inte är särskilt praktiskt.

Informationen som visas om varje film är annars tjusig, med bilder i helskärm tillsammans med filmomslaget i mindre format. En summering av handlingen visas intill information om regissör och skådespelare, längd, genre och releasedatum. Vyn för att bläddra bland musik har liknande finesser.

TizzBird har gediget stöd för undertexter och kan hantera formaten SMI, SUB, SRT, SSA, ASS, UTF och LRC. Undertexternas utseende kan anpassas och det är inga problem alls med kontrast och läsbarhet. Man kan få undertexterna att se ut som de som visas på SVT, med mörk bakgrund. Det går även att justera undertextstajmingen manuellt ifall det skulle behövas.

För det mesta startas undertexterna automatiskt men ibland får man lov att aktivera eventuella undertextsfiler för hand. Filmer kan för övrigt återupptas på samma ställe som man slutade titta på dem. Om man klickar på pilikonen uppe i högra hörnet av det virtuella vardagsrummet kan man dessutom få upp en lista över alla filmer och videoklipp som går att återuppta.

Vi har som sagt styrt TizzBird N1 med hjälp av enhetens androidapp. Den kommunicerar med TizzBird över Wi-Fi. Appen innehåller en virtuell variant av den fysiska fjärrkontrollen men kan även användas som mus och tangentbord. Genom att använda pekskärmen som trackpad kan man styra muspekaren vilket för det mesta fungerar bra och pekarens känslighet går att ställa in.

Ett tryck på skärmen framkallar musklick. De gånger man behöver mata in text i TizzBirds gränssnitt kan man helt enkelt skriva med hjälp av mobilens vanliga tangentbord – mycket smidigt. Ett undantag är dock de gånger vi behövt mata in en e-postadress. När vi försökt skriva in ”.com” med mobilens keyboard (SwiftKey) har nämligen ”punkt”-tecknet av någon märklig anledning raderat tecken, varvid vi istället fått använda TizzBirds inbyggda tangentbord.

Även om fjärrkontrollsappen varit till belåtenhet behöver man sannolikt en riktig mus och ett fysiskt tangentbord för att kunna surfa ordentligt på nätet med TizzBird. Det var nämligen lite väl krångligt att göra med hjälp av appen. Vi nämnde tidigare att vi testat Netflix – en amerikansk strömningstjänst som precis lanserats i Sverige vilken erbjuder ett stort bibliotek av filmer och TV-serier.


Det var enkelt att installera officiella appen från Play Store och Netflix-uppspelning fungerade fint genom TizzBird. Undertexterna var i minsta laget men det är möjligt att det finns en inställning för det som vi inte hittat. Värt att nämna är att om man ska titta på SVT Play så får man använda webbläsaren, något som dock inte utgjorde något hinder.

Summa summarum: det här är en utmärkt mediaspelare, med ett litet frågetecken för WiFi-prestandan vid strömmande av riktigt tunga filmer. Vi är glada att TizzBird Stick N1 faktiskt levde upp till förväntningarna och var lika bra i verkligheten som på pappret. Kräsna och inbitna smartTV- och HTPC-fantaster kanske inte låter sig charmas lika lätt, men undertecknad ger tummen upp för TizzBird.

TizzBird kostar strax under 1400kr och säljs utöver hos TizzBird själva även hos bland andra DustinHome och NetOnNet.

Uppdatering: Vi har stött på en del problem efter en längre tids användning av enheten som tyvärr drar ner helhetsintrycket. Ibland går det inte att byta undertext, snabbspolning fungerar inte överhuvudtaget för vissa videofiler, ljudet blir ibland osynkroniserat (händer dock inte ofta) och enheten har hängt sig vid flera tillfällen (tycks ske när Wi-Fi är påslaget i TizzBird men själva WiFi-uppkopplingen avslagen). Detta är sannolikt sådant som går att lösa genom firmwareuppdateringar men i nuläget är buggarna lite väl många. • Andreas

  Verkar stabil, men alltför dyr för den minst sagt mediokra hårdvaran. Får jag tipsa om denna istället? http://dx.com/p/mk808-dual-core-android-4-1-1-google-tv-player-w-1gb-ram-8gb-rom-wi-fi-tf-hdmi-160535?item=1

  En tredjedel av priset och med Jelly Bean. Rockchip 3066, dual-core som kom ut på marknaden för ett litet tag sedan och är anpassad för media. Har beställt en eftersom den fått goda omdömen.

 • Gren

  Intressant pryl och billig nog för att man ska kunna impulsköpa för skojs skull bara =) Blev en beställning genast

 • Oskar

  Går det att få internet via sladd till denna? Via adapter till USB tänkte jag. 1161 kr på Dustin(studentrabatt) verkar vara det billigaste alternativet. :P

 • Oskar

  Hmm, formulerade mig konstigt tror jag… menar givetvis att enheten kostar 1161 kr, inte internet via sladd. :D

 • Gäst

  Det är en rolig pryl, men jag skulle inte rekommendera den för den som inte vill mecka, för original-rommen har sina klara brister. Än så länge har ingen fixat wifit stabilt, men det är förhoppningsvis bara en tidsfråga. Lyckas de få bort barnsjukdomarna så kan det bli en riktigt bra pryl.

 • Munketh

  Här är den till ett bättre pris. http://dx.com/p/rikomagic-mk802-android-4-0-network-multi-media-player-w-wi-fi-hdmi-tf-black-4gb-1gb-ram-149382

 • Gissadetdu

  Jag förahandsbeställde en N1 och har alltså haft den ett tag. De första FW som var med var inte roliga alls men de uppdaterades snabbt och nu tycker jag att det fungerar helt ok. Jag har inget problem med wifi. Tizzbird ger snabb support i  forumet på minhembio.com

 • Tommy Ohlsson

  Jag har haft en som jag lämnade tillbaka! Var en massa strul! Ni nämner ingenting om att det var rätg meckigt att bara installera flash och Google play? Den enda Play site som funkar var Svt och den bara ibland! Jag fick själv köpa till en förlängnings hdmi för att få bra wifi….verkar som väldigt många har problem med wifi.

  Jag hade väldigt höga förväntningar på denna lilla pryl men blev inte alls nöjd så jag lämnade tillbaka den!

  Innan ni köper kolla igenom den officiella forumet på MINHEMMABIO

  MVH

  Edce

 • Crille Nae

  Jag har en Boxeebox och den ligger i samma prisklass som denna och verkar fungera aningen bättre. Snabbare wifi samt att film/serie – information verkar visas bättre. Dock är den avsevärt större än denna.

 • Franggio Hogland

   Det är inte det som är problemet. Problemet är att Samsungs använder closed source drivers för både wifi och vägrar öppna upp sin source code så man kan skriva ordentligt. Allt som görs nu är reverse engineered från äldre och sämmre drivers. Dom hade valet att välja open source för wifi eller stödja bägge men dom backade och vägra BSD. Så alla hemma utvecklare. Förbered er för en kod som aldrig kommer bli 100% oavsett hur mycket man försöker :/

 • Peter G

  Har du testat Rikomagic? den ser trots allt ok ut i rena hw siffror.. 

 • inga problem med flash eller google play .hur simpelt som helst.
  min funkar kanon. inte ett enda problem :)

 • har inga problem med wifi

 • Surfdiver

  Jag köpte en för jag tyckte den verkade bra utifrån reklamen men jag blev ordentligt besviken. Den funkar bra i offline-läge men inte via wifi. Även fast routern var 1 meter ifrån så blev signalen för svag för att kunna strömma Svtplay. Inte underligt med tanke på den lilla antennen som får plats. Så jag skickade tillbaka den. Måste varna er som köper den för att slänga kartongen om ni sen tänker skicka tillbaka den. Då får ni betala 600:- för kartongen!! Helt otroligt dåligt av Tizzbird.

 • OHOG

  Samsung??  MK808 har en rockchip.

  Den ska dessutom har riktig bra wifi prestanda. Kanske är det gamla 802 ni tänker på?

 • wH1n3

  men jag tycker boxeeboxen ser ganska snygg ut på tv-bänken :D

 • Tabert

  Köp INTE den. Förra generationens teknik (tizzbird är förförra). Satsa istället på MK808, som ger betydligt mer för samma slant! Mjukvaran är inte perfekt än, men det kommer uppdateringar.

 • lamer71

  Själv har jag beställt en sån här: http://www.aliexpress.com/snapshot/204010584.html

  I svenska pengar betalade jag 580:-…. ska bli intressant och se vad den klarar av. Enligt tester jag sett på Youtube så verkar den ligga i S2 häraden vad gäller prestanda. Helt okej i så fall  :)

 • Nypryl

  Jag får ge alla läger rätt. Fått väldigt uppskatttade recensioner på bl.a Youtube men på forum har den fått klagomål på att den inte använder sina båda wifi-antenner optimalt. Dock så finns ny firmware ute nu och guide till hur man gör eftersom texten är på kinesiska. Då hoppar den upp till den korrekta klockhastigheten på 1.6 Ghz dessutom även om det inte märks, då det redan flyter bra.

 • Saflsandman

  Hdmi Adapter till mobilen eller taben så har du ju en bra mediaspelare

 • Facit

   Vad är det för geni som slänger kartongen innan man testa att den fungerar?

 • Facit

   Boxeebox är ju nerlagt, du kommer aldrig få en enda uppdatering till så den är helt värdelös att köpa i dagsläget.

 • Surfdiver

  Jag tyckte den funkade bra i början så jag tänkte att den behåller jag och slängde kartongen men sen började problemen med wifi signalen. Ni kan följa hela historien på Minhembio.com.

 • Kim Böndergaard

  Kan informera om att problemet med att spela upp HD material har inte med upplösningen på filmen utan vilken bitrate den har. Stickan kan ej spela upp material med en bitrate över 10mbit/s.

 • Oskar Karlsson

  Jag rekomenderar UG802, 

  CPU – dual core 1.2GHz (up to 1.6),Dual Core Cortex A9, Quad Core Graphics  RAM – DDR3 1GBInternal Memory – Nand Flash 4GBMemory External – Support External Storage via. Micro-SD card, Support up to 32GBNetworking – WiFi 802.11b/g/n 10/100Mbps With internal AntennaGraphics Type – Integrated Graphics Mali400, Supports 1080P video (1920*1080)Input/Output ConnectorsPorts1 X USB 2.0 Host for external drive/component1 X MicroUSB for power                                        1 X HDMI1.3 Output – ESD Protection with RClamps1 X Micro-SD card slotPower – 90-230V,50/60Hz input, max. power: 30W, Output: 5V/2AAndroid Market – Support Android Market PlaceFlash Player – Support Adobe Flash 11

 • FredrikAn

  Vilket skräp.

 • Oskar Karlsson

  MK808 eller UG802 rekomenderar jag. Kör UG802 och är super nöjd!

 • Oskar Karlsson

  Köp Ug802, billigare och bättre, jag fick med en USB till nätverk iaf!

 • Oskar Karlsson

  Jag har detta paket, dock är tbordet inte det bästa, men stickan är klockren!

 • Köpte en iomega boxee, 450:- beg. Har inte hittat något som den INTE kan spela upp. SVT play fungerar felfritt. Det är dock en större box och man kan inte köra spotify. Fast den kan spela upp mp3 bibliotek.. skall man göra en sån här grej får den ju absolut inte kosta mer än 1000kr då den är begränsad.

 • ayne

  1400 kr!? Kan vara värt det om man lyckas få xbmc att fungera fläckfritt på den. Annars håller jag mig till jailbreakad ATV2, mitt bästa köp. Rekommenderas dock inte för den som ser skillnad på 720p och 1080p.

 • m1cke

  Det kommer en uppdatering till, sedan släpper de en ny i USA och kommer inte uppdatera den gamla mer.

 • Kalabalik

  Primer! Galet mysig film.

 • pel

  Jag kan bara hålla med – hur lätt som helst.
  De flesta som har problem verkar ha det med egna kopior av media. Jag streamar bara och har inga problem.

 • pel

  Har haft den i en månad och jag är helnöjd (i alla fall efter fw-uppgradering).
  Jag köpte den mest för att kunna använda TVn som en android-device men också för att kunna streama till TVn. Nu har jag inte full-hd på tvn så jag drabbas kanske inte likadant som alla andra men jag är som sagt riktigt nöjd!

  Jag är däremot inte jättenöjd med Netflix-appen. Ibland finns inte alternativet att ta bort textning och texten är på tok för liten för denna device. Men det är inte direkt ett problem eftersom jag oftast inte vill ha texten i alla fall.

 • pel

  Jovisstja, tangentbordsmappningen för svenska tangentbord är åt h-e.
  Men det är ett mindre problem.

 • Jerry Berglund

  Undras om denna lilla mojäng har samma problem med tangentbord och möss som t ex SONY XPERIA S har, då Svenskt tangentbord inte stöds eller andra tecken som används som saknas på ett engelsk version.

 • Jeo

  För att?

 • toxic76

   Det står på netonet att den kopplas direkt via HDMI men här på swedroid så skriver ni USB ? Funkar det med både HDMI och USB eller bara ett av allternativen ?

 • tramsgar

  Ett pris på 499 kr + Netflix och den kommer att göra succé.

 • Jakob Larsson

  Jo förresten, läste du den där artikeln? Du kan läsa den här http://www.svd.se/

 • toxic76

  Det går tydligen att sköta allt med trådlös tangentbord och mus också

  http://www.tizzbird.se/TizzbirdStickN1.htm

 • taliz

   Den kopplas till HDMI, det är ju där bilden kommer ut… USB är för att den ska få ström, men det följer med en nätadapter om man inte har en USB i närheten.  Läser du inte artikeln?

 • Lars

  Vi skriver också att den ansluts via HDMI, men den får ström från tevens USB-port eller från en vanlig väggkontakt :)

 • taliz

  Du skriver bara en massa specs. Specs betyder inte mycket om produkten inte fungerar bra mjukvarumässigt.

 • taliz

  Låter snällt av dom att ta tillbaka den överhuvudtaget. Öppet köp är ingen lag, och även de flesta med öppet köp kräver att produkten är oanvänd och oöppnad. Att du både använt den, och dessutom slängt kartongen, och sen förväntar dig att få alla pengar tillbaka låter i alla fall för mig som att du inte har alla hästar hemma..

 • På ebay får man en dualcore 1.5 ghz för 90$ inkl frakt. 

 •  Det är android på den vad tror du det är för skillnad förutom hårdvaruspecen? På ebay får man en dubbelt så snabb usbsticka för 320 kr.

 • Surfdiver

  Vilken otrevlig ton! Du skall inte uttala dig över saker som du inte vet, titta i Konsumentköplagen så ser du att man kan reklamera varan inom 2 månader efter köp om den är felaktig. Felaktig kan den vara om den inte har de egenskaper som säljaren hänvisade till då man köpte varan. Vilket ej fungerande wifi är att hänvisa till. Givetvis förväntade jag mig inte full återbetalning men att kartongen skulle kosta hälften av vad stickan kostade tyckte jag var för mycket.

 • Kenneth Eriksson

  Gillar den. Enda stora problemet är att  det inte går att ställa in någon säkerhet (låsskärm med pinkod etc). Det går heller inte att ta bort mitt Gogglekonto efter att jag har använt Play-appen och loggat på med mitt konto för att installera andra appar. Riktigt illa eftersom mitt konto (mail etc) då ligger helt öppet om någon får för sig att ”låna” (stjäla) den. Detta måste lösas i någon framtida firmwareuppdatering.

  När jag kör trailer från IMDB-appen hoppar skärmen mellan två olika upplösningar, men detta måste bara ett IMDB-problem eftersom ingen annan app gör så.

 • Vad heter den dom säljer där`?

 • asiatenmedstorkak

  Usb för ström och HDMI för bild.

 • Slicken

  Mitt tips: Lägg till någon tusen lapp och köp en riktig TV dator istället som är 10gr bättre än en sån här lagg pryl.
  Du får minst 5ggr snabbare processor, 100ggr större utrymme, kan spela / strömma 1080p utan problem läsa blueray(om man vill) och köra Windows eller vad som önskas utan lagg för mindre än 5 dubbladde priset.
  Jag skulle aldrig orka lagga med en sån här pryl hur liten den är är.

 • mozzee

  Den är lite vääääl dyr..  en sån där  Raspberry pi kostar knappt nånting och gör nog bra mer än den där ?

 • Adam

  Fast en dator är en helt annan sak, då ska den behöva dras igång och stå och surra bredvid TV:n när man kollar. Det funkar förvisso bra, jag kör så själv, men önskar ofta att kunna kolla på filmerna på min nas eller netflix när jag ligger i sängen och ska sova. Då vill jag kunna somna under eller efter filmen utan att behöva gå bort och stänga av datorn.

 • corb06

  Jag har också haft Tizzbird N1 men skickade tillbaka den eftersom den inte klarade av att stream:a 1080p material med lite högre kvalitet. Det hackade och laggade och allt det där. Detta trots att jag hade mycket bra täckning med Wifi och ”servern” var kopplad till routern med hardwire. 
  Har nu bytt till RaspBerry Pi med Xbian installerat. Fick den på ebay för 400 kr och funkar klockrent med allt material hittills. Har bara kört Hardwire dock. http://www.raspberrypi.org/faqs

  Hade boxee box förut men ville ha XBMC som mediahanterare därav bytet.

 • Fiskslurparen

  Bra mjukvara är något som är väldigt viktigt för att få produkten att fungera bra, även om den har fina spec. 
  Du har la inte missat alla som gnäller på Optimus 2x?

 • FredrikAn

  Kolla priset och jämför med andra produkter.

 • Adam

  Tycker det är du som verkar otrevlig här. taliz har helt rätt i att öppet köp kräver att både produkt och emballage är i ursprungligt skick, och det kräver antingen att den är köpt på distans eller att säljaren har den policyn. Vill du reklamera produkten så kan du göra det förutsatt att den är köpt i sverige, annars gäller inte svensk lag. Då behövs inte förpackningen men å andra sidan kan du inte kräva pengarna tillbaka utan bara en ny eller reparerad produkt. 

 • Surfdiver

  Vi pratar inte om öppet köp här. Detta är en reklamation pga felaktig vara. Du kan visst kräva pengarna tillbaka vid en felaktig vara om felet är av stor betydelse för dig enligt konsumentköplagen.

 • Adam

  Då måste du nog få igenom det i domstol, för butiker jobbar generellt inte så. Är ganska svårt att hävda att det skulle vara av stor betydelse för dig. Man har rätt att häva köpet om 1) Säljaren har misslyckats minst 2 gånger med att reparera eller leverera en fungerande vara 2) Om tillverkaren har en DOA-tid (frivilligt) och det är inom den tiden, och du har alla tillbehör samt emballage kvar. 

  Sen så händer det ju såklart att butiker är schyssta och häver köpen ändå för att behålla en nöjd kund, men det är inget du kan kräva.

 • Daniel Elofson

  Hardwire? Finns det softwire också? Eller är det tuffare att skriva så än kabel? Sen använder väl ändå Boxee XBMC för sin GUI och mediauppspelning…

 • Daniel Elofson

  Har du någon form av öppendörrpolicy hemma eller ;) främlingar kommer och går som de önskar, och håller på med din tv? :P

 • Cool_guy

  En sånn kan man köpa för runt 500kr från China. Då får man 1GHz och 1GB ram.

 • Länk? :)

 •  Eller köp en boxee box. Spelar allt du kan tänka dig och aldrig några problem med videoformat eller uppspelning och kostar 2000kr cirkus.

 • Johan

  Jag har testat den men returnerade den och köpte en Apple TV III istället för 889:-. Mycket bättre Wifi (även 5GHz bandet), Netflix funkar kanon och även SvtPlay via iPhone.

 • Anders Hansson

  Förutom att supergamla buggar inte fixas, Netflix inte funkar utanför USA och Boxee teamet i princip har sagt att efter en framtida liten buggpatch (tror det var uppdatering av flash) kommer de inte att göra något mer med Boxee…

 • Ceji

  Någon tusenlapp dyrare behöver det absolut inte bli. Kolla denna listan.
  En HTPC som slår alla Androidförsök som ingenting.  
  http://www.prisjakt.nu/list.php?l=2180276&view=m

 • anders nyberg

  skämtar du ? har du köpt en äpple skrutt produkt ?
  eller är det så att du har två ?

  oj oj oj

 • twisted_one

  Undrar om man får den 600:- billigare om man köper den utan karton också? ;)

 • Moody
 • twisted_one

  Hmm, Då har du två bra mediaspelare even, helt i onödan! :) Koppla in ett usb minne i luren/tabben ist om du har dåligt med utrymme på den.

 • Börje

  Att slänga kartongen INNAN man testat är ju inte smart = skyll dig själv.

 • Anonym

  Alltså jössen vilken hater. Skulle inte förvåna mig om du också är den typen av människa som kritiserar andra för deras tro på religioner.

 • Bb
 • Ampa

   Nypryl… vart hittar man den firmwaren då? är det till ug802 maskinerna du menar

 • Kenneth Eriksson

  Jepp :-) Nej, men jag anser att en enhet som kör Android och använder mitt Gogglekonto också måste gå att låsa. Det kan ju vara så att man vill ta med den till stugan, en polare etc… Små saker försvinner lätt.

 • Oskar Karlsson

  jag skrev ”rekomenderar UG802” och dess spec, när jag skriver rekomenderar så rekomenderar jag den, dvs den är bra och den är funktionsduglig.. Nöjd? hade inte rekommenderat den om den är inte är bra, Kör 4.1.1 också.

 • Hur är det själv Anonym!! ;-)

 • sleep 7200 && shutdown -h now
  enklare än sådär blir det ju inte för att stänga av datorn automatiskt. för dom som kör Android är ju hardcore och då kör dom väl Linux? För Windows kan man ju knappt modda. Det är ju viktigt, säger ni ofta :D

 • unikum

  Vad lägger man in för OS på en sån?

 • Fredrik

  Boxee är en fork på XBMC. I min mening en kass sådan…

 • Oscar Brandt

  Har haft min N1 i ungefär en månad och allt som körs via wifi tar evigheter att ladda.. eller så hänger det sig.
   
  Stoppar man i ett USB minne så orkar den inte driva mus och tangentbord..Kan det gå att ansluta en USB-adapter med närverkskort för att få lite mer bandbredd?

  Tror den hamnar i botten på lådan med div sladdar och bra att ha prylar tills vidare och så beställer jag ett Cubieboad då de har mer processor än Raspberry Pi  (http://cubieboard.org/)

 • Jag har en UG802, en efterföljare till Rikomagic MK802. Likheterna med Tizzbird  är stora. Samma 1 GB minne, samma 4.0.4-OS, samma portar och mycket annat som är nästan identiskt. Skillnaderna, att döma av denna artikel, att det finns ingen fjärrkontroll till UG802, jag hittar ingen app som man ska kunna styra den från sin mobil med, den inbyggda, anpassade mjukvaran är betydligt enklare (och i grov grafik, men det gör inget, jag kör i vanliga GUI:et i stället), jag vet inte om DLNA finns, jag märker inga fördröjningar alls, jag har inga WiFi-problem och priset är hälften. Jag köpte min på Tablettkungen ( http://www.tabletkungen.se/android-tv-boxar/204-ug802.html ). Jag är nöjd, även om vissa appar inte fungerar, t ex inte SR-radio och någon VOD etc.

 • jishi

  Måste säga att ni var nästan verkar vara lite vinklat positiva till den här grejen. Då jag har den och i omgångar försökt få igång den den senaste månaden, så måste jag säga att den inte alls levde upp till några förväntningar, pga:

  TizzRemote-mjukvaran är ganska dålig. den hanterar inte multitouch bra, och tangentbordet, som ni även märkte, kan inte skriva punkt, utan raderar då. Detta gäller även för space och diverse andra ”bra att ha-knappar”. Dessutom funkar inte långtryck för att få siffror, för då får man siffra plus tecken. Detta gäller då när man kör SwiftKey, vet inte hur den blir med original. Dock verkar det vara ett konstigt sätt att läsa av tangentbordet på.

  Till netflix duger den inte alls. Navigeringen går svinlångsamt, ett tryck på en filmposter ger en väntetid på ca 5-10 sekunder innan info om filmen kommer upp. Du får ingen loading-indikator eller nånting. Detta är förvisso kanske främst Netflix fel, men om det är vad ni vill komma åt, så glöm det (tänk också på att netflix bara erbjuder 480p via Android-appen). Subtitles blir dessutom så litet så det knappt är läsbart på behörigt avstånd från TVn.

  Och ja, jag körde firmware 3.04. Jag behövde också ha en 1m HDMI extension för att få dräglig WiFi signal. Har en TV där bakstycket är i metall, så föreställ er vilken WiFi interferens det innebär.

 • Dalnet

  Funkar fin fint, bara fin lilare som gnäller :D

 • Kim

  Skulle aldrig i mitt liv köpa ett Gigabyte moderkort. :)

  Själv köpte jag på mig en Xtreamer Ultra 2 funkar riktigt bra. :)

 • Kim

  Lämpligast att dra in på en sådan skulle jag säga är Ubuntu med XBMC integrerat. Finns att tanka på xbmc.org.

 • Dan Snis

  Som andra skriver så finns det fler än bara Tizzbird.
  Följer XBMC’s utveckling med spänning, då främst till Android.

  För som en utvecklare av XBMC skrev så kommer en fungerande port av XBMC till Android att ge en ny boost till XBMC, när/om den kommer.
  För oss som använt XBMC på gamla XBOX’en så vet vi fördelarna med att kunna ha den som ‘dashboard’ och starta spel och andra appar direkt från XBMC (visst det fungerar hjälpligt idag), men tänk XBMC som en ersättare till hemskärmen med full access till Google Play, Netflix, Spotify etc är inte längre några problem.

  Framtiden får utvisa.

 •  Netflix ej utanför usa är knappast en bugg. Utan netflix har inte varit tillåtet med dnser från sverige. Vilket det gör nu!
  Boxee kan man roota nu men skulle inte rekommendera den endå. Då man kan få datadelar för mindre som man kan installa vad man vill på.

 •  Tips ladda ner go locker tex.

 •  http://www.ebay.com/itm/MK808-TV-Box-Dual-Core-A9-Processor-RK3066-HDMI-Google-Android-4-1-Jelly-Bean-/150927727165?pt=US_Internet_Media_Streamers&hash=item2323fe5a3d

  Den tex

 • Johan

  openelec, http://openelec.tv/ , http://releases.openelec.tv/OpenELEC-Fusion.x86_64-2.0.0.tar.bz2

 • Den här prylen fungerar ganska bra (bättre och bättre med tiden och FW-uppdateringar), men kräver en bra WIFI-signal om ”streaming” skall fungera vettigt. Detta är väl ingen stor överraskning för någon förhoppningsvis. 
  En sak som är av betydelse för mig är den support man får, i detta fall alldeles utmärkt (dessutom verkar kontakten med Korea fungera på ett effektivt sätt). 
  Hur det fungerar om man köper ett Kina-alternativ vet jag inte, men gissningsvis inte helt smidigt om man handlar direkt. 
  Min gamla platt-TV har fått ett helt nytt liv med denna sticka, prisvärt om man jämför med att köpa nytt för att få en Smart-TV / mediaspelare. Totalt sett över förväntan, trots vissa barnsjukdomar. 
  Vad man kan åstadkomma med root osv. ligger utanför min kompetens (och intresse att pilla med).

 • DoctorDroid

  Fundera på en Äpple tv box till sovrummet också, billigt alternativ för streaming av Netflix och youtube

 • Janne

   att streama 1080p material över wifi är … inte så smart. kolla bandbredden… allt uppemot 20 mbit och uppåt kan du i princip glömma.

 • snajk

  Att tro på något utan några som helst bevis bara för att det står i en gammal bok kanske är värt en viss kritik?

 • snajk

   1080i låter inte så lovande…

 • snajk

  @Adam Självklart kan man reklamera en produkt som inte motsvarar vad säljaren lovat. Säger säljaren exempelvis att den klarar 1080p och den inte gör det så är det tillräckligt för en reklamation.

 • TheWierd

  Om man kollar priset och jämför med andra på marknaden är den DYYYR och dålig..

  Jämförelser
  http://tabletrepublic.com/forum/android-mini-pc/mini-pc-benchmark-comparison-2537.html
  http://vondroid.com/threads/android-tv-sticks-which-is-best-which-runs-best-xbmc.1040/

  Priser
  http://www.aliexpress.com/store/803232

  Tror det blir en Droid Stick T10 eller Droid Stick A2 väldigt snart för mig!

 • Ceji

  Kör själv Gigabyte nu och min förra HTPC hade också ett Gigabyte moderkort. Funkar hur bra som helst. Vad har du emot Gigabyte?

 • Mahi_1977

  Har haft den sen den släpptes. Nu har den helt lagt av och kommer inte förbi boot-skärmen. Kontaktat Tizzbird och fick till svar att det är ett känt problem när ”vissa appar” installeras och då måste skickas in till dem för återställning. Enda anledningen att jag inte handlade från Kina var att slippa sånt jävla strul. Kan också meddela att det enda som installerades innan den fastnade var Flash. Om Flash får stickan att dö så finns det nog inte mycket hopp, det måste väl ändå testats för Flash.

 • Vi beklagar verkligen att en del kunder har fått problem med hängningar och gör vårt bästa att lösa detta på ett så smidigt sätt som möjligt. Från att vi konstaterat problemet tog det oss ett dygn att få fram en lösning med hjälp av systemutvecklarna i Korea. Tack vare detta snabba agerande har vi tills idag begränsat problemet till endast ca 2% av kunderna.

  Vi har inte bara löst det problem som var, vi har dessutom nu en inbyggd funktion som ger användaren möjlighet att göra ”emergency recover” på egen hand utan att behöva skicka in stickan. Vi ser helst att den nya funktionen inte behöver användas, men Android är en ”öppen” värld till skillnad från iOS och det är en större utmaning att gardera för alla tänkbara problem som kan uppstå.

 • Zipzap

  Bara särskrivare som inte gnäller…

 • Om man har den rätt ansluten i sitt WLAN så klarar den 18-19Mbps i Brendbandskollens App. Detta är fullt tillräckligt för det den ger sig ut för att klarar. Eftersom Bredbandskollen mäter bandbredden mot internet är den beroende på hur mycket bandbredd man har in till sin fastighet. När man skall strömma media inom sitt nätverk, är det utlovat att den skall klarar 10Mbps via WiFi och 30Mbps från USB-disk. Det är verifierat att den klarar. Den är beroende av hur väl nätverksprotokollen fungerar för sammankoppling med NAS, PC etc. Om man har så dåligt prestanda som du beskriver Oscar, så är det någon eller flera av förutsättningarna som inte är optimala. Och det bör gå att få till det bättre. Det finns tex en Guide för WLAN inställning här: http://www.tizzbird.se/Tizzbird-manual.htm

 • Eftersom Stickan kan stoppas direkt i TVns HDMI ingång, finns risken att WiFi signalen dämpas av TVn och inte blir tillräckligt stark. Detta ligger i en del av begränsningen med den fysiska utformningen av stickan. Långt ifrån alla kunder har en nättopologi som begränsar, men en burk som placeras på TV-bänken har mindre risk att bli avskärmad. Vi har två andra modeller som kan vara ett bättre alternativ när kunder inte får tillräckligt bra WiFi-signal för N1, TizzBird F11 och F20.

 • Du får självklart beklaga dig över saker du är missnöjd men håll dig till fakta angående din retur. Vi har gjort ett avdrag på priset för N1 med 300:- plus moms. Våra returvillkor säger att man skall skicka tillbaka varan komplett inkl. emballage och i nyskick. Det du knölat ner i ett vadderat kuvert och skickat in till oss, uppfyllde inte reglerna för ångerrätt. Den mus du köpt för subventionerat pris 79:- tillsammans med stickan godkände vi ej Ångerrätt på eftersom den var helt förbrukad.

 • Surfdiver

  Jag betalade 1196:- för stickan och musen. Musen kunde jag iofs behålla för den var ok men eftersom jag köpte den för att ha den med stickan så returnerade jag den också. Musen var det inget fel på när jag skickade in den i alla fall. Jag fick tillbaka 624:- alltså behöll ni 572:- (ca 600 som jag nämnde förut) för kartongen, inte 300:- plus moms!

 • Janne

  Köpte en idag.. riktigt nöjd hitills, det gick snabbt att installera och få allt på plats, funkar kanon !

 • Bossonoxe

  Horisontalskrollningen i Netflix funkar inte för mig. Finns det någon lösning på det? Kör med TizzBird Remote-appen i Nexus-lur samt med medföljade fjärrkontroll. (Har inte trådlöst tangentbord eller mus inkopplat i dagsläget.)

 • taliz

  wifi-problem beror extremt sällan på att en produkt är felaktig, snarare beror det på att wifi-miljön inte är optimal. Störande objekt och signaler etc. Det är som att reklamera en mobil för att den har dålig mottagning(det har åtminstone aldrig jag hört någon lyckas med). Allt beror på omständigheterna.

 • taliz

  Den ”fungerade bra i början” säger du, men sen ”började problemen med wifi signalen”. Ja, det är inte helt ovanligt att tex en grannes router byter kanal på sin wifi till en som stör din wifi. Eller att din router byter kanal till en som krockar med nån grannes osv. Många routers byter kanal automatiskt default, och är det då många i samma miljö så blir det onekligen krockar titt som tätt och störningar som är svåra för gemene man att förstå varför de uppstår. ”jag har ju inte ändrat något”, typ.
  wifi-problem överlag är alltså väldigt vanligt och beror extremt sällan på en felaktig produkt, utan snarare på störningar i omgivningen.

 • taliz

  Du kanske har glömt bort fraktkostnader etc?

 • taliz

  Goddag yxskaft. Du jämför äpplen och päron.
  Detta är en device med Android som grund, och med mjukvara som Tizzbird sedan lagt ovanpå. Den mjukvaran får du alltså INTE på din ebay-sticka. Och det är ju just den mjukvaran som är grunden för hela testet.

 • Anders Hansson

  Missat att du svarat här. Det jag menar är givetvis att nu när Netflix finns i Sverige borde Netflix funka i Boxee Box? Nehepp… det gör det inte… och en fix för det är not likely….

 • Newman1972

  Finns det någon app eller något som gör att man kan kolla på ppt?

 • Problemet med Apple TV (som är en bra produkt) är att den inte har inbyggt stöd för SVTplay utan då måste man ta det via Airplay från en iPhone eller iPad, vilket i sin tur har två begränsningar:

  1. SVTplay är begränsat på mobila devices vilket gör att du inte har samma utbud som via en vanlig webbläsare.
  2. Du måste även skaffa en iPhone eller en iPad (om du inte redan har en som du kan dedikera för uppspelning)

 • Mikael

  Jag köpte en Tizzbird N1 sticka för några dagar sedan och tycker den är fantastisk. Om man försöker använda den med fjärrkontrollen är den ok, men med fjärrkontroll-appen till telefonen fungerar det 100 gånger enklare.
  Det var enkelt att komma igång, fungerade direkt med koppling mot mitt nätverk, mot mina NAS (LaCie) och att streama film från SvtPlay och Tv4Play eller spela filmer från mina NAS – inklusive iso-format.
  Eftersom jag inte alls kan android, har jag inte utforskat alla möjligheter som finns med olika appar änne  – så det kan alltså bli ännu bättre!

Lediga jobb inom data / IT Företag
Metro söker frontendutvecklare Publicerad 14 Dec 2017
IT-Projektledare till Bilvision Publicerad 14 Dec 2017
JavaScript-utvecklare (MERN) till Bilvision/Bilprospekt Publicerad 14 Dec 2017
Windows konsult Publicerad 14 Dec 2017
Javautvecklare med fokus på e-Hälsa Publicerad 14 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. LG V30 dyker upp i svensk nätbutik, sägs vara i lager 20 december
 3. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 6. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Det här Googlade vi mest under 2017
 6. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons