Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Test av ROM:en CyanogenMod 10.1 för Samsung Galaxy Nexus

Postat:
19:50 - 2013-01-27
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

cyanogenmod-10.1-galaxy-nexus-20cyanogenmod-10.1-galaxy-nexus-3

Androidanvändare har möjligheten att låsa upp bootloadern på sin mobil eller surfplatta och därefter själv lägga in andra varianter av Android än den som följde med från början. Dessa så kallade ROM:ar kan både ge enheten ny funktionalitet och ett annat utseende. Hårdvaran kan få alla möjliga typer av Android att vakna till liv.

Några av de största ROM-projekten är CyanogenMod, MIUI, Paranoid Android och AOKP. Sedan finns det naturligtvis en mycket stor mängd enskilda ROM:ar för olika modeller, men nyss nämnda projekt har stöd för ett flertal enheter. De allra mest kända anpassade androidversionerna är sannolikt CyanogenMod och MIUI och nu ska vi titta närmare på just CyanogenMod för Galaxy Nexus.

Vi kommer inte gå in på hur man låser upp en androidenhet eller installerar ROM:ar utan istället förklara och utvärdera vad man får för nya funktioner genom CyanogenMod och vad det kan innebära att själv lägga in en annan androidversion. Vi har specifikt testat den första månatliga releasen av CM 10.1 för Samsung Galaxy Nexus (cm-10.1-20130121-EXPERIMENTAL-maguro-M1.zip) som går att ladda hem härifrån. Alla Google-appar behöver installeras från en separat fil.

Test av CyanogenMod 10.1 för Samsung Galaxy Nexus

CyanogenMod är till skillnad mot exempelvis MIUI en ROM som är mycket lik Android i sitt grundutförande. De som köpt en telefon med ett tillverkaranpassat gränssnitt för att hårdvaran lockade, men ändå föredrar Googles vision av Android, kan därför med fördel lägga in CyanogenMod för att få ungefär samma användarupplevelse som med en Nexus-mobil. Det bör nämnas att vissa av skärmdumparna i testet är tagna med teman aktiverade och att färgerna därför ibland skiljer sig åt.

CyanogenMod 10.1 baseras på den allra senaste versionen av Googles plattform, närmare bestämt Android 4.2.1. Teamet har dock lagt till en mängd olika rätt smarta och smidiga finesser. CyanogenMod har kanske inte lika många anpassningsmöjligheter som till exempel AOKP och ROM:en tar heller inte ut svängarna lika mycket som Paranoid Android. CM är dock ett bra och seriöst mainstream-alternativ som bör passa de flesta användare. Det går för övrigt utmärkt att ha svenska som systemspråk men CyanogenMods tillägg är inte översatta.

Nya systeminställningar och anpassningsmöjligheter

cyanogenmod-10.1-galaxy-nexus-9cyanogenmod-10.1-galaxy-nexus-11

Ett bra ställe att börja på när man ska berätta om CyanogenMod är de nya inställningarna och anpassningsmöjligheterna. Vi har valt att hoppa över CM:s egna hemskärmsapp Trebuchet då vi inte ser någon anledning att använda den istället för mer kompetenta appar i Play Store som exempelvis Nova Launcher.

Vi börjar istället med låsskärmen som tillåter att man skapar fyra olika genvägar så att man kan öppna appar med samma rörelse som man låser upp enheten. Många vill nog dock ha någon form av säkerhet och istället låsa upp mobilen med en typ av kod. Här är vi särskilt förtjusta i alternativet som låser upp enheten så fort den korrekta numeriska koden knappats in, istället för att man först måste bekräfta koden.

Det försämrar naturligtvis säkerheten en smula då en eventuell tjuv inte behöver veta kodens längd utan kan knappa in siffror hej vilt och råka låsa upp enheten, men det är endast en liten nackdel som vägs upp av det smidiga i att telefonen öppnas automatiskt. Användare som lagt in CM på en telefon med fysiska androidknappar kan även välja att låsa upp telefonen med hem-knappen eller meny-knappen.

Under kategorin System finner vi desto fler trevliga nya inställningar och det är här CyanogenMods största styrka ligger. Till att börja med kan statusfältet högst upp anpassas: man kan välja att dölja klockan, byta mellan olika layouter för batteristatus (inklusive procentvisning) och man kan även dölja signalmätaren eller ändra den till en textbaserad layout.

cyanogenmod-10.1-galaxy-nexus-17cyanogenmod-10.1-galaxy-nexus-7

CyanogenMod har därtill gjort snabbinställningarna i notifikationsfältet som följde med Android 4.2 användbara på riktigt, till skillnad mot den begränsade originalvarianten. Vi kan säga åt systemet att visa inställningarna när man sveper ned med ett finger på ena sidan av skärmen, precis som på surfplattor. Den största fördelen är att man själv kan välja vilka inställningar menyn skall innehålla och hur de ska agera när man trycker på dem. Man kan därtill addera inställningar tills hela skärmen fylls, vilket vi uppskattar.

Egentligen behöver man dock inte de snabbinställningarna eftersom man dessutom kan placera inställningar direkt i notifikationsfältet. Lösningen är lik den som följer med vissa telefoner från Samsung och HTC, med skillnaden att knapparna i CyanogenMod är anpassningsbara. Man kan själv välja knapparnas ordning och vilka inställningar man vill ska visas – det finns många att välja mellan. Det går även att helt ta bort inställningarna från notifikationsfältet om man så önskar.

cyanogenmod-10.1-galaxy-nexus-4cyanogenmod-10.1-galaxy-nexus-29

Vi går vidare bland CyanogenMods systeminställningar och finner en anpassningsbar ström-meny, det vill säga den meny som dyker upp när man håller inne ström-knappen. Även här kan man placera diverse snabbinställningar men det bästa med den här menyn är att man kan välja att starta om mobilen eller boota till recovery och bootloadern.

En av favoriterna från CyanogenMod är att man kan anpassa navigationsmenyn längst ner på enheter med virtuella androidknappar, som exempelvis Galaxy Nexus och Nexus 4. Det betyder bland annat att de som vill kan återinföra den klassiska dedikerade sök-knappen. Man kan därtill byta ordning på knapparna samt ta bort och addera knappar genom en smidig och lättanvänd redigerare.

cyanogenmod-10.1-galaxy-nexus-27cyanogenmod-10.1-galaxy-nexus-34

Vi vill avslutningsvis som hastigast nämna en sektion med avancerade inställningar från vilken man bland annat kan ändra färgvärden (RGB) och gamma för skärmen, men de flesta kommer sannolikt föredra standardinställningarna och inte behöva pilla bland dessa alternativ.

Teman

cyanogenmod-10.1-galaxy-nexus-10cyanogenmod-10.1-galaxy-nexus-1

CyanogenMod 10.1 har stöd för teman som kan ändra gränssnittets utseende. Dessa teman är inte lika avancerade som i exempelvis MIUI men är ändå en rätt trevlig finess. Efter att man använt en viss enhet en längre tid kan man tröttna en del på dess interface och då kan teman utgöra en frisk fläkt – omväxling förnöjer.

Tema-motorn är dock rejält buggig i den release av CyanogenMod 10.1 vi testat på Galaxy Nexus. Den fungerar, men man måste starta om enheten, slå av och på originaltemat mellan byten och stå ut med allsköns felmeddelanden om felaktiga upplösningar och inkorrekt kompilerade teman.

Tema-filerna kan bland annat ändra utseendet på ikoner, byta diverse färger (även för tangentbord och laddningsanimationer), ändra utseendet på inställningsknappar och på de grafiska elementen i notifikations- och statusfältet. Man laddar hem teman direkt från Play Store genom att söka på ”CyanogenMod 10.1 themes” eller dylikt.

Ett par teman vi testat och kan rekommendera (även om de strular precis som alla andra teman för den här CM-releasen) är Noir, Flow och Dream. De kostar runt 12kr styck och vi har infogat ett par skärmdumpar av dem nedan.

cyanogenmod-10.1-galaxy-nexus-40cyanogenmod-10.1-galaxy-nexus-6

cyanogenmod-10.1-galaxy-nexus-19cyanogenmod-10.1-galaxy-nexus-36

Profiler och tangentbordet

cyanogenmod-10.1-galaxy-nexus-45cyanogenmod-10.1-galaxy-nexus-43

CyanogenMod har stöd för profiler som gör att man snabbt kan aktivera en hel uppsättning inställningar för olika ändamål, inte alls olikt profilerna på exempelvis gamla Nokia-telefoner med Symbian. Det fanns fem profiler från början i vår release av CyanogenMod 10.1 vilka dock inte var konfigurerade för att överensstämma med deras namn, som exempelvis Silent (ljudlös). Funktionen fungerade dock som den skulle.

Tangentbordet i CM 10.1 är samma som i Android 4.2. Man kan således svepa fram ord och autokorrigeringen och förutseendet ligger på hög nivå. Skillnaden är att teamet bakom CyanogenMod återinfört de långtrycksfunktioner som försvann i Android 4.2. Med andra ord har nästan alla knappar ett extra tecken som man kan få fram genom långtryck – tummen upp för det.

Prestanda, batteritid och buggar

cyanogenmod-10.1-galaxy-nexus-18cyanogenmod-10.1-galaxy-nexus-21

Vi upplever att det här exemplaret av Galaxy Nexus som tidigare körde en helt oförändrad version av Android 4.2.1 direkt från Google blev något rappare efter installationen av CyanogenMod 10.1. Om det beror på placebo, på att enheten nyss återställts och rensats eller på att CyanogenMod faktiskt gjort grässnittet snabbare törs vi inte svära på.

Saken skulle naturligtvis kunna undersökas genom benchmarkprogram, men högre värden i prestandatester behöver inte nödvändigtvis innebära mer flyt i gränssnittet i den faktiska användningen av enheten. Vi kan dock konstatera att Galaxy Nexus i alla fall inte blivit långsammare av CyanogenMod.

Batteritiden är en viktig faktor och ingen vill naturligtvis att den skall påverkas negativt av att lägga in en ROM. Även här håller CyanogenMod 10.1 måttet på Galaxy Nexus. Vi har inte märkt av någon försämring utan upplever att batteritiden är ungefär lika god (eller dålig, beroende på hur man ser på saken) som tidigare. Flitig användning av kameran, Google Maps och GPS har inte resulterat i mer påfrestning på batteriet än vanligt och vi har heller inte märkt att batteriet fått plikta i onödan under standby.

Efter ungefär en veckas användning har vi inte stött på en enda bugg, förutom det fullkomligt labila tema-systemet som får underkänt även om det fungerar i slutändan med lite tricksande, trots krascher, felmeddelanden och omstarter.

Slutsats

cyanogenmod

Vi gillar CyanogenMod 10.1 på Galaxy Nexus och tycker ROM:en har gett det forna android-flaggskeppet nytt liv. Releasen vi testade (cm-10.1-20130121-EXPERIMENTAL-maguro-M1.zip) är tillräckligt stabil för att användas varje dag och vi har efter en veckas användning inte stött på några buggar, förutom i tema-motorn.

Teamet bakom CyanogenMod har likt tillverkare som HTC och Samsung försett Android med nya inställningar och funktioner, med skillnaden att Googles grunddesign är bibehållen i CyanogenMod. Man får alltså en användarupplevelse som är väldigt lik den på Nexus-telefoner, med skillnaden att anpassningsmöjligheterna är långt fler.

Det finns många alternativ till CyanogenMod och vi nämnde några av dem i början av testet. MIUI, Paranoid Android och AOKP är populära projekt för att inte tala om alla mindre ROM:ar för specifika modeller som släppts av enskilda kockar. Allra bäst är nog att prova sig fram för att se vad som passar en själv bäst. För de som inte har lust eller tid att testa en massa olika ROM:ar och gillar Googles design av Android är dock CyanogenMod 10.1 definitivt ett bra och professionellt alternativ.

Processor: 1,2GHz dual-core
Plattform: TI OMAP 4460
RAM: 1GB
Skärm: 4,65" / HD / 316PPI
Skärmtyp: Super AMOLED
Kamera: 5MP

 • frisedel

  jag har efter  lite mindre än en vecka med samma utgåva, inte heller några buggar att rapportera. jag kör CM 10.1 på en gammal Samsung Galaxy S (originalet).
  Jag fick ominstallera Maps, då den åt mitt batteri, men det problemet ahde jag redan på CM 10 så det var jag bara för lat att åtgärda.

  Det jag inte såg något om är de möjligheterna jag har om att lägga in widgets på låsskärmen, och jag har dessutom fem olika snabbvägar när jag ska låsa upp telefonen. frågan är om dessa hör till APEX Launcher då jag har denna istället för Nova.

  Som sagt är det en galet kompetent ROM, med för mig fullgott med inställningar. Det finns mer än vad som ni tog upp, så för den som verkligen vill utforska den så bör det göras! Om man sedan har möjligheten att byta mellan olika launchers så vet jag inte om det finns något slut på möjligheterna.

 • Jojje

  Har kört CM 10.1 sen första ”nightlies”släpptes och är helnöjd. Har även kört AOKP men gillar CM bättre. CM:s support äger!

 • gerhard

  Använde CM10 på min gamla telefon, ZTE Blade. Det finns en hel del jag saknar därifrån på den SGS2 jag uppdaterade till med orginal (men rootad) ROM. Hade tänkt att testa Samsungs JB uppdatering lite innan jag byter till CM igen (vill inte byta ROM varje vecka). Men bara att kunna navigera i textfältet med volymknapparna är en liten men mycket användbar funktion.

 • Daniel

  Samma här, kan bara rekommendera.

 • ArtSwitcher

  Cm är verkligen prima men jag har själv fastnat för slimbean, för både min Gnex och nexus7. Känns stabilt och har allt jag kräver, älskar att man kan byta ut mjukvaruknapparna mot bildfiler. Vet att detta finns i AOKP, men har aldrig tyckt att AOKP varit tillräckligt stabilt. Men jag har testat CM 10.1 och det är verkligen en OTROLIG costum-som :D

 • Edvinoo

  Exakt var får du support hos CM? Har skrivit till dom på twitter i en månad nu

 • Viktorstellansson

  bakgrund till bild nr 1?

 • bberry

  Kör också CM 10.1 nightlies och älskar det

 • bvb

  Riktigt kul att nu tar upp detta. Mer ”developer”-inriktade nyheter skulle uppskattas oerhört! :)

 • TuskelZ
 • Wille

  Kan någon länka Pulp Fiction bakgrundsbilden?!

 • bobkitten

  Jasså, det har uppgraderats till en glad gubbe nu. Cy9 vågade men ju knappt använda efter boot. :)

 • Edvinoo

  Är det fler än jag som har problem med att koppla upp mot bluetooth enheter med cm10.1. Torque app tex fungerar inte alls längre med e m OBD2 enhet medan det fungerade fint med cm10

 • Jojje

  Google +. Svarar alltid där!

 • Andreas Elf

  Älskade cm10 direkt när jag installerade det. Men kör dock en inofficiell cm rom då de är så slöa på att uppdatera romen för HTC Sensation (XE).
  Det enda jag saknar från vanilla romen (uppdaterad) är radion och kameran.

 • Markus
 • blunden

  Troligen har du samma problem i stock 4.2 då Google bytte till en ny Bluetooth-stack där. Inga ytterligare problem bör ha dykt upp av CM.

 • blunden

  Det är ingen av oss utom möjligen ciwrl som svarar på twitter.

 • blunden

  Nej, Låsskärmen är en del av frameworken så den påverkas inte av din launcher.

 • blunden

  Lars: Verifierade du verkligen att temat inte var ”incorrectly compiled”? Har inte hört klagomål om att den skulle vara så buggig innan, särskilt inte till den grad du beskriver. Man tycker att någon av CMs just nu drygt 3,6 miljoner registrerade användare samt alla AOKP och CM-baserade ROMs användare borde ha nämnt det återkommande om det krånglade så. :)

  Rent allmänt kan det väl vara värt att nämnda att man i ett CM-tema kan ändra alla drawables och färger i hela systemet samt även godtycklig app om den är installerad. Det brukar räcka för de flesta. ;) Många teman är dock ganska simpla.

 • blunden

  Den gamla typen av toggles i notification-drawern är förövrigt något vi i UI/UX-teamet vill avveckla då våra modifierade QuickSettings toggles är mer flexibla samt är kodade bättre och rent allmänt är mer finputsade.

  Bristen på översättningar beror helt enkelt på att varken personen som brukar ta hand om dem eller någon annan har skickat in dem än. Känner man för att hjälpa till med det är det välkommet. :)

 • matontai

  wow, Android 4,1 i9300, nyhet, ny design. mycket bättre än iPhone 5. det är ditt bästa val av nytt år! http://11.wf/7R

 • Pontus Holmberg

  Okej, så då måste jag ha gjort ett helt framework när jag gjorde en låsskärm för ett tag sen. hm, på under 3mb? En launcher kan ju ha en låsskärm inbyggd?

 • Edvinoo

  Så det finns inget att göra åt? Mvh

 • Franggio Hogland

   Kallas skit bakom spakarna.

 • Youthless

  paranoid android > the rest….

  CM tycker jag var bra upp till CM7 sen tappade dom spåret helt då dom grenade ut sig så stort.

 • Speedster

  Paranoid Android är baserat på CM

 • Grusto

  Enbart idioter som håller på med ROM:s.

 • blux

  Om man vill hjälpa till med det? Vem skriver man till?

 • Ichi

  Snackar du om?

 • God Why

   Suck.

 • Daniel Jansson

   Nej inte nu längre. De bygger på AOSP numera sedan någon månad tillbaka. De som fortfarande är baserade på CM är äldre versioner av PA som ej blivit uppdaterade.

 • Daniel Jansson

   Alla CM roms jag har kört har haft samma problem. Ibland måste man ställa in system tema och starta om. Inget skit bakom spakarna där inte.

 • Daniel Jansson

   Du är idiot.

 • Guest

  Finns det ingen vanilla Android ROM för alla telefoner?

 • Guest

  CM kör alltså då med hemskärmen Trebuche.
  Vilken hemskärm kör Google’s egna Android med?

 • Nicklas

  BAMF för Galaxy Nexus är en av dom bättre ROMen jag kört, dock har dom inte uppdaterat på ett bra tag vilket är lite sorgligt. Hoppas dom bumpar upp den till 4.2 snart!

 • Nicklas

  Bamf Paradigm* http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1548940

 • Nordh1984

  Nån som kan länka till en grundlig noobie guide om hur man får in denna rom på en s3a?? Om den ens finns med på listan över mobiler som kan ha denna rom dvs.. :)

 • blunden

  Den heter Launcher2 i git-trädet. Launcher är den launcher de hade fram tills 1.6.

 • Guest

  Hur är det med säkerheten?
  Kan vilken installerad app som helst komma åt all information på hela telefonen?

 • blunden

  Det bästa är att man synkar ner CM-koden, lägger in ändringarna i values-sv/strings.xml för respektive del och sedan submittar till http://review.cyanogenmod.org/.

  Om man inte har möjlighet att göra det vet jag inte exakt hur man ska göra. Troligen får man hitta någon annan som kan skicka in ens ändringar till Gerrit. Det är Patrik Kullman som brukar ansvara för de svenska översättningarna så det är möjligt att han kan hjälpa till. Att han inte översatt för CM10.1 än kanske indikerar att han är upptagen dock.

  https://plus.google.com/109350794862542983555/posts

  Tyvärr är inte ciwrl online just nu. Annars hade jag kunnat fråga om vilken bästa kontaktvägen är i detta fallet. Jag får återkomma.

 • blunden

  Nej. CM är dock det projektet som kommer närmast.

  Officiellt stödda enheter listas här:
  http://wiki.cyanogenmod.org/w/Devices

  Ytterligare ett antal inofficiella versioner finns här:
  http://wiki.cyanogenmod.org/w/Unofficial_Ports

 • blunden

  Intressant. Gäller det även med de teman som släppts av CM-utvecklare och därmed verifierat korrekta? Är mest nyfiken. I så fall får jag väl klaga lite på arcee vid något tillfälle. :)

 • blunden

  Nej, du kan nog inte göra mer än att vänta tyvärr. Nästa uppdatering ska åtminstone fixa bluetooth audio streaming-problemen så med lite tur kanske de fixat något annat också men det är som mest en gissning.

  Om du måste få det att fungera och inte har tid att vänta får du backa tillbaka till stock eller CM10.

 • Phpanos

  Någon som testat CM 10 för Htc One X?

 • blunden

  Det jag menade var att den normala låsskärmen var en del av frameworken. Alla de features han listade är en del av CM10.1. Jag vet att det finns appar som kan byta ut låsskärmen men varken APEX eller Nova Launcher gör det så vitt jag vet.

 • $4606017

  (Skulle vara ett svar till Edvinoo)

  Känd issue.
  Men den skall vara fixad (4.2.2?).

  http://code.google.com/p/android/issues/detail?id=39633

  ”#443

  ma…@google.com

  We have fixed the a2dp streaming stutter problem on N7. The next release should have the fix.
  Sorry about the problem.”

  Ähum…
  ”Efter ungefär en veckas användning har vi inte stött på en enda bugg”
  Det är ju lite märkligt…

 • Oskar Bergvall

  Är kär i denna romen (CM10 AOKP ”icecoldjelly”): 
  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2052610
  Senaste betan:
  http://blackice.omca.co.uk/download/icecoldsandwich/IceColdJelly42_tests/
  Obs! Bara för One X och inte One X+ eller någon annan telefon.

 • Buggen är fixad enl. Google och kommer med nästa release.. så det är nog bara att vänta på den.

  Edit: Ja just ja, det var streaming.. om det löser ngt med det andra vet jag ej.

 • blunden

  Naturligtvis inte. Root är deaktiverat som standard och kan tillåtas för antingen inget, ADB, appar eller båda. Appar måste precis som i andra rootade ROMs fråga om root. Du som användare får upp en ruta där du kan neka eller godkänna den gången eller alltid. Annars är de ju bundna av sina tilldelade permissions vid installation same sandboxen mellan appar.

  CM i allmänhet brukar patcha säkerhetshål snabbare än tillverkarna eller redan ha dem patchade när någon släpper en exploit. Det sista har även nämnts flyktigt av Google-anställda, även om det naturligtvis varit deras personliga åsikt.

 • blunden

  Smidigast är om du kan ladda ner source-trädet och submitta översättningarna direkt till vår Gerrit-instans på http://review.cyanogenmod.org

  Mer information finns på: http://wiki.cyanogenmod.org/w/Main_Page

 • blux

  Tackar! Ska kolla in det :)

 • Rumpelstiltskin

  CM 10.1 är utan tvekan den bästa ROMen jag kört i min S3a, så det är bara positivt när fler telefoner får ta del av det goda :D

 • Eigurt

  Kör romen Xylon jag och är sjukt nöjd! :) att kunna göra statusbaren och homeknapparna mindre och genomskinliga är snyggt som fan.

 • blux

  Ja gör det! Vore intressant att veta :p

 • Edvinoo

  Tackar för svaret! Hoppas verkligen att det löser sig då för det är en rätt viktig grej för mig.

 • Phpanos

  Tack så mycket! Har alltid kört Mikes ARHD men är sugen på något med mer prestanda… Är betan stabil?

 • blunden

  Det bästa är fortfarande att submitta ändringarna direkt till Gerrit då det blir så mycket merjobb annars. Fördelen är ju också att committen får rätt author. :)

 • blunden

  De officiella instruktionerna hittar du här:

  http://wiki.cyanogenmod.org/w/Install_CM_for_i9300

  Vad jag vet ställer Samsungs bristande källkodssläpp för Exynos 4 till med problem i CM10.1 så det kan vara värt att testa CM10 istället.

 • Lars

  Skit bakom spakarna på CM-teamet i så fall.

 • Lars

  Ja, jag verifierade det :) Många som släppt CM 10.1-teman skriver uttryckligen i Play Store-beskrivnigen att man först måste aktivera standardtemat och sedan starta om enheten för att kunna applicera temat.

  Jag kontaktade dessutom ett par av personerna bakom några av de populäraste temana för CM 10.1 och de sa att det buggar för alla och att de inte kan göra något åt saken. Citat från Play Store:

  ”*** PLEASE READ CAREFULLY ****** IF YOU GET THIS MESSAGE: ”This theme was improperly compiled and cannot be applied. Please report this incident to the theme author” APPLY DEFAULT THEME, RESTART DEVICE AN APPLY THIS THEME. ***”

 • Robin Grönberg

  Jag installerade CM 10.1.3 STABLE som kom i förgår (130923) Min telefon hängde sig med jämna mellanrum varje timme. Testade 10.1.3 RC2 och de reagerade precis lika dant. Jag superdiggade annars alla features men när telefonen hängde sig när jag pratade i den besköt jag mig för att köra native android som fungerar utmärkt :)

Lediga jobb inom data / IT Företag
Metro söker frontendutvecklare Publicerad 14 Dec 2017
IT-Projektledare till Bilvision Publicerad 14 Dec 2017
JavaScript-utvecklare (MERN) till Bilvision/Bilprospekt Publicerad 14 Dec 2017
Windows konsult Publicerad 14 Dec 2017
Javautvecklare med fokus på e-Hälsa Publicerad 14 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. LG V30 dyker upp i svensk nätbutik, sägs vara i lager 20 december
 3. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 6. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Det här Googlade vi mest under 2017
 6. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons