Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Test av svenska hörlurarna Nocs NS400 Aluminium (Android)

Postat:
13:53 - 2013-04-13
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
Nocs är namnet på ett svenskt, Stockholmsbaserat företag som bildades 2008 utifrån en kärlek för design och prestanda. Gängets ambition var att släppa unika produkter på ljudelektronikmarknaden med fokus på både stil och funktionalitet. Swedroid har fått in ett exemplar av företagets in-ear-hörlurar NS400 som vi nu ska ta en titt på.
Vårt testpar av Nocs NS400 Aluminium är svart till färgen och levereras välpaketerat tillsammans med diverse dokumentation och fyra par utbytbara gummiproppar av olika storlek för att passa alla öron.

test-nocs-ns400-android-2

Det första som slår oss när vi packat upp lurarna är den platta sladden som enligt Nocs är avsedd att råda bot på problemet med sladdar som trasslar och slår knut på sig själva. Den påminner om fettuccine – det vill säga platt spaghetti. Sladden, som är drygt en meter lång, har L-kontakt och hyser även en mikrofon, samt en fjärrkontroll med knapp för paus/spela upp. Fjärrkontrollen kan även användas som svarsknapp vid telefonsamtal och konfigureras genom en app i Play Store.

Efter att medvetet ha trasslat till sladden och oförsiktigt stoppat ner lurarna i fickan några gånger kan vi konstatera att det fungerar. Sladden är aningen skrynklig en stund innan den rätar ut sig själv, men inga tendenser till knutar eller ett nystan som tar en halvminut att reda ut.

Då vi testar ljudet i NS400 har vi valt att använda en HTC One som uppspelningsenhet, både med och utan HTC:s särskilda ljudprofil ”Beats” aktiverad. Vi jämför NS400 med lurarna som följde med i kartongen till Samsung Galaxys S III och HTC One.

nocs-promo-2

Med Beats-profilen avaktiverad och på låg till medelhög volym låter alla tre lurarna ganska bra, men vi noterar genast att lurarna från Nocs levererar ett klarare och aningen mer distinkt ljud, inte minst i mellanregister och diskant. Basen är utan Beats aktiv och på låg volym ganska svag i alla tre lurarna.

Då volymen ökas finner vi att NS400 utökar sitt försprång och de två standardlurarna från HTC och Samsung hänger inte alls med. Det distinkta och klara ljudet bibehålls i NS400, medan det blir aningen förvrängt i motparterna. Särskilt Samsungs lurar börjar skorra och låta sprucket redan vid 60-70 % av maxvolym.

nocs-ns400Med Beats-profilen aktiverad kommer alla tre lurar betydligt bättre till sin rätt, åtminstone så länge ljudnivån är låg till medelhög. Samtliga lurar levererar ett fylligt ljud med djup bas, men precis som med Beats inaktiverat noterar vi snabbt att lurarna från Nocs håller en högre klass.

Basen är tung och bibehålls väl även vid högre volym, men då vi går över uppskattningsvis 75 % ljudstyrka börjar även NS400 nå sin gräns och vi förnimmer ett visst bas-skorrande. De två konkurrenterna lyckas aldrig leverera ett lika distinkt ljud, allra minst i högre volym än 50 %.

Eftersom endast HTC:s telefoner från 2012 och framåt har ljudprofilen Beats att tillgå kan inte alla telefonägare dra nytta av detta, men man kan med valfri kompetent musikapp från Google Play (som PowerAMP) själv via appens equalizer med god framgång skapa sig en ljudprofil som i mångt och mycket efterliknar Beats – och mer därtill.

Sammanfattningsvis är vi mer än nöjda med Nocs NS400; såväl bygg- som materialkvalité är hög, fjärrkontrollens plastiga känsla undantaget, men framför allt är ljudet – åtminstone i våra otränade öron – riktigt bra.

Priset ligger i skrivande stund på cirka 500 kronor och uppåt vilket dock gör prisvärdheten aningen lidande – lurarna är bra, men är de bra? Tillfälliga prissänkningar av dessa lurar är dock vanligt förekommande och lyckas man nypa dem under en kampanj där priset landar kring 300 kronor eller lägre anser vi att det är lite av ett kap. Hörlurarna kan beställas direkt från Nocs hemsida och finns även på Prisjakt.

Plus för:

 • Ljudkvalitén
 • Bygg- och materialkvalité
 • Trasselfria sladdar
 • Bekväma gummiproppar

Minus för:

 • Det ordinarie priset
 • Aningen plastig känsla på fjärrkontrollen

 • tonii

  Jag tycker att de hörlurar som följde med till Galaxy Note är förvånansvärt bra för att vara sådana som följer med. Har svårt att hitta någon anledning till att byta ut dom till något ”bättre” så länge dom fungerar. Tyvärr dras Note med ljudförlust vid låga volymer som inga hörlurar kan råda bot på dock.

 • Andreas Möller

  Bara jag som ser ett Jays-headset med ett annat namn? Allt påminner om mina Jays a-One+.

 • Gustaf Renman

  Jag köpte ett par av dessa på Dustins Weekend Rush. (Förvisso i Norge men de har i stort sätt samma produkter), betalade något under 300kr med frakt.
  De har riktigt härligt ljud.
  Där emot så började högerluren glappa efter 2 veckor. Skickade ett mail till Dustin och ett nytt par var på posten dagen efter.

 • Neon

  Sony/SE har haft platta sladdar ett bra tag nu och jag måste säga att det är som natt och dag! Att gå tillbaka till vanliga sladdar är som att gå tillbaks till HDD som systemdisk; det finns bara inte på kartan.

  Det enda alternativet jag kommer att tänka på skulle vara trådlöst, vilket ger en enorm frihet, men för med sig begränsningar på ljudkvalitet och batteritid.

 • KC

  Svagheten med de lurarna är kontakten vid telefonen. Kabeln kommer snart få glapp där eftersom kontakten är klantigt utformad. Det hände på mina till min Note, även de nya jag fick på garantin. Samma på min dotters s3a och min arbetskamrats s3a. Jättebra ljud men en konstruktionsmiss.

 • Daniel Johansson

  Jag var ute efter ett par lurar med platt sladd när jag köpte mina men hittade inga med ett bra pris då, var drygt ett år sedan tror jag. Det fick då bli ett par Nocs NS200 och har för mig att jag betalade 399kr. De duger än så länge men nästa gång kan det nog bli NS400 om inget annat kommit ut…

 • Daniel

  Jag har också ett par sådana. Ser ut som samma sladd, samma mikrofon, samma gummi, samma 90-graderskontakt, men själva hörluren skiljer sig, de är platta på Jays.

 • tonii

  Jaså vad synd! Mina används inte dagligen så det är kanske därför de inte har gått sönder (än) då :)

 • Seade

  Det är aldrig någonsin värt att köpa så dyra hörlurar, för alla går sönder i kontakten efter ett halvår ändå, så sitter man med monoljud tills man tröttnar och köper nya. Har hänt på alla hörlurar jag någonsin köpt, inkulsive ”kvalitetshörlurar”.

 • tonii

  Du har alltid ett års garanti på hörlurar. Jag bytte ett par skullcandy-lurar tre gånger på ett och ett halvt år (som gått sönder i kontakten) innan jag gav upp och bytte till ett par koss porta pro. De gick visserligen sönder med, men efter mer än ett år tyvärr.

 • dz321

  Många av dessa typer av hörlurar känns som rebrand:ade kinalurar vilket det också säkert är. :)

  Kan slå vad om att man hittar något som ser likadant ut om man gräver lite här:
  http://www.ebay.co.uk/sch/Headsets-/80077/i.html?_sop=15&_from=R40&_nkw=ear+buds&LH_PrefLoc=2&LH_BIN=1

 • jahaja

  Hmm.. jag har aldrig ens packat upp med skickade original lurar.. kört med Klipsch S4 och Koss spark plug ist…

 • Anders

  Äsch, det beror på hur man behandlar dom. Har haft ett par AKG K 370 i 4 år nu och håller fortfarande. Men det är nog till stor del för att jag förvarar dom i den medföljande fodralet.

 • eketjall

  In ear funkar inte för mig. Även med minsta plopparna så är dom för stora för att sitta kvar i hörselgången.
  Skulle vilja se lurar som sitter tight i ytterörat istället. Men man får väl bita i det sura äpplet och köpa formgjutna.

 • David Aceituno

  Lurar med platt sladd har bara just den fördelen, att de inte trasslar. På alla andra sätt är de sladdarna sämre än de runda och tunna. De väger mer och är därför mer benägna att dras ut ur öronen när man går, de transporterar mer oväsen till örat, de blir stelare på vintern, och de tar mer plats i fickan. Använde platta sladdar i ca 1½ år, tills jag insåg att trasslande sladdar inte är så hemskt, när allt kommer omkring.

 • Steve

  VARFÖR kan man inte få lurar med klämma nu för tiden?? Helt värdelöst när sladden drar plopparna ur öronen hela tiden, speciellt om man jobbar med dom…

 • Seade

  Jo, men det är ändå tröttsamt att behöva byta hela tiden. Det går faktiskt designa kontakterna så att de håller bättre, men det verkar inte intressera tillverkarna.

 • Njae, inte om dom kostar mer än några hundra.

  Sedan ska man inte klaga på ”kinalurar”, mina 200-kronors SoundMagic är några av mina favorit-lurar, trots sitt lite klyshiga namn och hel-kinesiska ursprung.

 • Jag har lite svårt att ta en hörlursrecension som nämner ”beats” mer än en gång seriöst. Antagligen för att ”beats”-funktionerna på min laptop bygger på ren och skär lögn (försämrar aktivt ljudet när dom stängs av), och jag har inte mycket tillit till ”beats” därför.

  En recension med en Galaxy S med voodoo sound (eller liknande lösning) skulle jag uppskattat mera, då den hade sagt mer om själva lurarna.

 • sebastianksn

  Jag är så jävla trött på hörlurar, DE HÅLLER JU FÖR FAN INTE MER ÄN ETT PAR MÅNADEEEEER!!!! Jag lovar att tillverkarna gör det medvetet… Deltaco för 30 spänn styck är det enda jag köper nu, resten är slöseri med pengar.

 • boss

  Ge mig koss plug med platt kabel så är jag nöjd. Köpte ett par jays för flera hundra (för kabeln skull). Saknade helt djupbas o ligger oanvända. kabeln är dock skitbra. :-

  O nej det går ej att EQa allt.

 • tonii

  Det kanske inte har samma garantiåttaganden i andra länder så de tjänar mer på om grejerna går sönder inom ett år.
  Sen tror jag det är rätt få som faktiskt utnyttjar rätten till garanti på hörlurar.

 • leon

  kan starkt rekommendera soundhound e10, de har klämma och mycket bra ljud.

  läs alla omdömen på prisjakt

 • Messerschmitten!

  De heter ju inte ALUMINIUM!
  De heter ALUMINUM!

 • betonghäst

  Samma här! Köpte ett par Jays för 400 kr, dom lät rent ut sagt förjävligt

 • Daniel Ericsson

  Garanti ja, men sedan efter det kommer konsumentköplagen som gäller i 3 år, och glappande kontakter ska definitivt täckas av den. Så länge det inte finns synliga skador på sladd eller hörlurar som du kan ha orsakat så ska alla seriösa försäljare ge dig nya lurar. Dock alltid en fördel att köpa i butik, eftersom det alltid är lättare att argumentera för varför det går på konsumentköplagen när man pratar med dom i person.

 • Daniel Ericsson

  Hur kan dessa lurar hantera tyngre rockmusik? Jag har märkt att de flesta lurar klarar av pop, klassiskt osv relativt bra, även billigare lurar, men när det kommer till rockmusik blir ljudet lätt väldigt vasst och skrikigt om lurarna inte klarar det. Någon som har något tips på headset som klarar denna typ av musik?

 • Steve

  Fint! Skall testas!!

 • Daniel

  På amerikansk engelska ja..

 • asdf

  Han menar nog Soundmagic e10.

 • Fabror Barbro

  ”Beats” ”Beats” ”Beats” det här skrattanfallet ger mig kramper…
  Kom ihåg: Det finns inga genvägar till det perfekta ljudet.

  Bara den perfekta marknadsföringsbluffen.

 • Julius Laurell

  De enda plug in lurarna som duger är Bose IE2. De har bra ljud, sitter bra och håller länge. Dock får du betala det dubbla.

 • Michael Hjertström

  Grymt nöjd med mina Koss KEB79 med sin lilla läderficka så sladdarna inte trasslar i fickan :) Och skönt ljud också tillsammans med min Galaxy S3.

  http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=158496

 • adriancool08

  Dessa känns som ett par re-brandade a-jays one+….? Någon som har båda som kan jämnföra eller nått? skulle verkligen upskatta det =)

 • Peter Hjalmarsson

  Är det något som Sweclockers står för så är det väl ingående och bra recensioner. Det här testet förstör tyvärr bilden av er rätt mycket. Helt meningslösa referensobjekt, inte tillräckligt noggrannt genomfört test, och all tyder på att det gjordes av en person som inte kan så mycket om bra ljud.

  Det är bättre att avstå från att testa om ni inte gör ett bättre jobb än så här…

 • Emil

  Brusar era NS400:or också lite? Märks på mina om man öppnar en app eller bara trycker på skärmen medans man har systemljud på. Låter på min dator också, men inte alls lika mycket.

 • bullerefon

  har a-jays och den tidigare varianten av dessa med rund ”normal” sladd,

  ljudkvaliten på Nocs totalt utklassar a-jays enligt mig,
  sen föredrar jag normal rund liten sladd framför a-jays styva platta som ger bi-ljud så fort man rör sig lite.

 • Tobias Johansson

  Precis! Yes för hängbro-equalizer…

 • Paulista

  Precis min åsikt. Tyckte det var fantastiskt först, men nackdelarna är så många fler.

 • Markus Folkesson

  Hörlurar för 30 spänn??? Du måste skämta. Ljudkvalitén är obefintlig. Själv har jag fastnat för AKG som har väldigt tjocka sladdar och av den anledningen håller väldigt bra. Fast mina Sony-proppar har i och för sig också hållit väldigt bra men då har jag varit noga med att undvika ryck i sladden.

 • Markus Folkesson

  AKG har kommit på något! Bytte nyligen ut ett par K420 som hållit sedan 2005/2006 någon gång. Tittar efter och upptäcker att sladden är rena repet om sladden på t.ex. Koss Porta Pro är en sytråd…

 • sebastianksn

  Jag struntar i ljudkvaliteten, det enda jag bryr om är att jag hör igenom dom.

 • Markus Folkesson

  Era hörlursrecensioner är helt klart inte den starkaste delen.

  Ett par hörlurar som är gjorda för att ge feta beats får rock eller akustisk musik, där en SNABB bas är skitviktigt, att låta skit på ren svenska. Ett juste komp på trummor eller elbas blir ju alldeles luddigt och överdrivet.

  Plus det faktum att ska ni ha en referenslur bör ni ju ha en lur som inte är originaltillbehör till den telefon ni använder. Nä, ta kontakt med Bild & Ljud eller Hifi&Musik så kan nog de komma med lite tips…

  Så här dåliga bedömningar kan jag faktiskt vara utan, hårt sagt men sant!

 • GrinigGammalGubbe

  Bose Quietcomfort 15….OJ säger jag bara….

 • Markus Folkesson

  Då har vi VÄLDIGT olika syn på hörlurar på den punkten….

 • sebastianksn

  Ja men jag orkar liksom inte lägga ut 500 varannan månad bara för att få bra ljud i öronen, då väljer jag hellre att snåla in på hörlurarna eftersom de ändå går sönder hela tiden.

 • Markus Folkesson

  Förstår hur du tänker. Själv har jag börjat se upp med hur jag gör med lurarna och lägger numera 300 spänn vartannat år eller så. Betydligt mer komfortabelt för både plånbok och öron…

 • Nathan

  Köpte ett par Technics RP DH1200 för några år sen och har inte ens sneglat på ett par andra hörlurar, sjukt prisvärda!

 • Railwayman

  För mig låter det underligt att hörlurar slits ut på det vis som beskrivs i tråden. Jag kör mina Grado RS-2 högfrekvent till mobil och tablet utan några som helst problem med kabelbrott eller slitna kontakter. Enda gången en hörlur lagt av var ett par riktigt gamla Sennheiser HD55 som fick ett kabelbrott p.g.a åldern.

  Jag har även kört Koss Porta Pro och Grado SR80 utan några som helst slitageproblem.

  För min del finns det all anledning att köpa ett par bra lurar till mobilen, högfrekventa lurhaverier antyder antingen dålig kvalitet eller vårdslöst handhavande.

 • Messerschmitten

  SÅ kan man ju inte resonera. Lurarna heter Aluminum, Annars heter det Samsung Galax SIII också, och sen har vi HTC Ett och HTC Åtrå.

 • Jag har liknande erfarenhet som flera andra att hörlurarna går sönder vid kontakten inom 2 år.

  Det oavsett pris (jag har haft lurar från ca 150-1500 kr) och därför köper jag numera in-ear lurar för ca 300 kr som brukar ha rätt anständigt ljud för mobilt bruk.

 • Steve

  Ahh.. det var därför jag inte hittade dem…

 • Guest

  Tycker att fler tillverkare borde satsa mer på ”snäckor” istället. Hatar att inte kunna använda in-ear,,,

 • 123

  Jag förstår dock inte varför folk gillar platta sladdar? En bra rund sladd trasslar mindre och är bekvämare.

 • zandman

  Om du inte gillar Sweclockers recension så har Swedroid också testat dessa hörlurar, kolla in testen här

  http://www.swedroid.se/test-av-svenska-horlurarna-nocs-ns400-aluminium-android

  Sorry, kunde inte låta bli muhahaha

 • h8t3r

  finns det inga lurar till android med mer än en knapp? jag skulle vilja ha knappar volym o nästa/föregående låt på fjärren i headsetet…

 • Aser

  De har väl livstidsgaranti på porta pro fortfarande? Har haft mina som träningslurar i minst 10 år (mha garantin). Ska finnas hemsida för att få reservdelar om det inte är självförvållat eller så. Ahh: http://www.myportapro.com/index.php?option=com_content&view=article&id=113&Itemid=54 .

 • solnakisen

  Köpte Jays a-One+ till min SGS3 och den där vinklade kontakten funkade inte alls bra, det glappade direkt. Fick byta till ett part Philips med rak kontakt istället.

 • solnakisen

  Som jag skrev tidigare, den där vinklade kontakten är inte bra. Det glappar. Bättre med rak.

 • Håkan

  Ljud & Bild har också testat NS400. Blev särskilt rekommenderade och fick 5/6

 • Håkan

  Som jag Svarade Markus, vill ni ha ett mer utförligt test så såg jag att Ljud & Bild också testat NS400. Blev särskilt rekommenderade och fick 5/6. Finns på deras hemsida.

 • Kung Boris

  Fungerar ex. PowerAMP med Spotify?

 • Emil Mauritzson

  iPorta Pro. Kanske inte headset, men har mic =)

 • Tobias Vänerlöv

  Gissningsvis menade Markus att Ljud & Bild kunde komma med förslag på ett par vettiga referenslurar istället för originallurarna till testtelefonen.

 • dz321

  Hm, skrev nog lite fel då jag skrev ”kinalurar” som om det vore något dåligt. Västerländska produkter är ju väldigt ofta rebrand:ade kinaprodukter och detta gäller ju även många produkter med högre kvalité, därav behöver inte lite ”dyrare”, som dina SoundMagic, vara dåliga direkt — tvärtom. Man kan hitta billiga (2-500 kr) kinaprodukter där kvalitén motsvarar något som lätt kostar över 1200 kr här hemma. Det knepiga är bara att hitta rätt… :)

 • Sigrid

  Många brands har appar så du kan ställa in fjärren med 1 knapp att ha samma funktioner som en med 3 knappar. Nocs har en iaf och det fungerar fint för mig!

 • Gustaf Renman

  Det var inte vid den vinklade kontakten, det var vid själva luren.
  Vinklad kontakt är perfekt, då kan man ha hörlurarna inkopplade i telefonen som ligger i fickan utan att det förstör sladden.
  Vet inte hur många hörlurar jag förstört på det sättet. På grund av raka kontakter.

 • solnakisen

  I mitt fall var det så. Har aldrig haft nåt problem med ljudet på min S3a men Jay´s var glappa redan när jag öppnade kartongen och testade dom. Men det var väl dom lurarna som det var fel på då antar jag. :-)

 • Jo, men nästa låt behöver nästan alltid dubbelklick (p.g.a. default-androidimplementationen av flera knappar, dvs dom enda ”extra” tilläggen som finns är lite resistans mellan mic och jord och dom två är oftast kopplade till volym).

  Men ett par bra lurar med tre knappar är MH1C som är riktigt ”billiga” i Sverige just nu (rekommenderat pris 500 egentligen). Kan dock behöva en tejpbit över lufthålet i toppen för att låta bra (enligt mig ;) ).

 • h8t3r

  Jag vet att det finns appar med denna funktionalitet, det va inte det jag frågade efter, tack ändå…det blir bara jobbigt o omständigt att komma ihåg hur många klick för att byta låt, hur många för volym upp/ner osv…

 • h8t3r

  Jag vet att det finns appar med denna funktionalitet, det va inte det jag frågade efter, tack ändå…det blir bara jobbigt o omständigt att komma ihåg hur många klick för att byta låt, hur många för volym upp/ner osv…

 • h8t3r

  ska kolla på dem, tack

 • h8t3r

  ska kolla på dem, tack

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. OnePlus bekräftar stöld av kortuppgifter, upp till 40 000 kunder kan ha drabbats
 3. Så här kan Samsungs flexibla smartphone se ut
 4. OnePlus inaktiverar kontokortsbetalningar efter att vissa kunder drabbats av bedrägeri
 5. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 6. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 3. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 4. Är det här kartongen för Samsung Galaxy S9?
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Får vi se ett Sony-flaggskepp med OLED-skärm i år?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons