Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Test av Tvix Xroid A1 – mediaspelare med Android

Postat:
13:40 - 2011-10-24
Skribent:
Björn E
Kommentarer:

Normalt när vi pratar om Android så tänker vi kanske främst på telefoner och surfplattor men operativsystemet är anpassningsbart för långt fler ändamål. I detta test tittar vi på Tvix Xroid A1, en av de första mediaspelarna med Android som operativsystem. Med löfte om stöd för alla upptänkliga videoformat och hd-ljud samt stöd för appar låter det onekligen som en lovande produkt.

Även om det sedan en tid tillbaka existerat mediaspelare med Android från mer eller mindre kända kinesiska tillverkare så är Tvix Xroid A1 en av de första spelarna från en av de mer etablerade företagen. Dvico/Tvix (Tvix är varumärket de använder för sina mediaspelare)  har i flera år varit synonymt med högkvalitativa mediaspelare och det är därför extra intressant när de nu väljer att släppa en Android-baserad spelare.

Specifikationer
Tvix Xroid A1 bygger på en MIPS-baserad plattform från Sigma Design med modellbeteckningen SMP8560 vilken är senaste snitt. På minnesfronten får vi 512 MB DDR SDRAM. Precis som tidigare Sigma-kretsar utlovas ett digert formatstöd med avkodning av bland annat mkv, divx, mp4, vob, m2ts och mycket mer. De kompletta specifikationerna kan ses här.


Hårdvaran

Till det yttre liknar Tvix Xroid A1 både Tvix HD Slim S1 och Tvix HD M-6600. Det ser ut som Tvix återanvänt samma chassi. Det är i sig inget negativt då det är ett stilrent chassi i borstad aluminium med en lcd på framsidan.

Framsidan domineras av en LCD-skärm som visar vad som just nu spelas. På vänster sida hittar vi en sd-kortplats, usb-anslutning och esata-anslutning. Vi kan också se ventilhålen för den inbyggda fläkten. Normalt så är så små fläktar ganska högljudda men vi kunde endast höra den svagt när vi hade stängt av allt annat i rummet.

På högersida hittar vi en lucka som ger oss access till insidan av chassiet där vi kan installera en 3.5”-hårddisk. Det är enkelt att stoppa in en hårddisk och även om Tvix skickar med skruvar för att fästa hårddisken så ska det gå att skippa dessa om man inte tänker ställa spelaren på högkant.

Sist men inte minst hittar vi en radda med anslutningar på baksidan: hdmi 1.3, komponent-video, svideo, analogt ljud, optiskt ljud (både s/pdif och koax), 10/100-lan, 3 stycken usb2-anslutningar och en usb3.0-anslutning. Usb3.0-anslutningen är perfekt när du vill snabbt kopiera över lite filer från en ansluten PC. Vi mätte upp hastigheter upp till 96 MB/s när vi kopierade över filer via usb3.0.

Tvix skickar med hdmi-kabel, usb 3.0-kabel, nätaggregat och en fjärrkontroll. Fjärrkontrollen är adekvat och har bland annat knappar som lyser upp i mörkret.

Mjukvaran

Vi valde att testa spelaren med den senaste betamjukvaran (1.05) då mjukvaran som skickades med både var instabil och buggig. Tvix Xroid A1 använder sig av Android Froyo 2.2 vilket är en version som börjar bli väl gammal med tanke på att Gingerbread / Android 2.3 kom ut för nästan ett år sedan. Vi har inte hittat någon information kring om en uppdatering till Gingerbread eller Ice Cream Sandwich kan tänkas bli aktuell framöver. Troligtvis beror versionsglappet på att enheten som sagt bygger på en MIPS-baserad systemprocessor.

När vi startat spelaren hamnar vi på en startsida/hemskärm som påminner om en hybrid av gränssnittet hos en surfplatta samt en telefon. Det finns mycket som är familjärt för oss som använt Android på våra telefoner sedan tidigare. Fjärrkontrollen är något omständig att använda och gränssnittet känns bättre anpassat för tangentbord och mus framför något annat.

Precis som hos en telefon eller surfplatta så kan vi lägga till widgets och byta bakgrundsbild. Här har vi lagt till en för att få reda på information om det lokala väderläget samt en kalender.

 

En av de främsta poängerna med att använda Android är det breda utbudet av applikationer. Tyvärr visar det sig att app-stödet är synnerligen begränsat med TviX mediaspelare. Först och främst saknas Android Market och vi får därför hålla till godo med en speciell App Store från Tvix. Utbudet av appar här är enormt begränsad. Totalt finns det i skrivande stund omkring ett fyrtiotal applikationer. Det följer förvisso med ett program som ska ge oss möjlighet att installera egna program/APK-filer, men när vi provar med att både installera Market-klienten samt Spotify fungerar det inte – varför det hela känns som en knappfärdig nödlösning framför något annat.

Bland de program som finns i Tvix egen app-store hittar vi till exempel imdb och Pulse. Pulse är ett program som samlar nyheter från många olika siter och visar dem i en stor översiktsvy. Direkt när vi startar programmet inser vi att vi måste koppla in en mus då vi inte lyckas att få bort de inledande texterna som presenteras ovanför huvudvyn (se bild ovan) via fjärrkontrollen. När vi väl får igång programmet inser vi till vår förvåning att det är enormt slött. Trots att vi ansluter oss via trådat nätverk så får vi knappt ner några bilder. Jämfört med hur programmet är på vår telefon eller surfplatta så är det en skillnad som natt och dag.

Vi känner igen en del av programmen som skickas med, till exempel epost-klient, youtube-app, bildgalleri och webbläsare. Webbläsaren är inget att skryta om och stödjer till exempel inte flash, åtminstone ingen av de flash-material vi provar att spela upp (t ex SVT Play).

Med senaste uppdateringen så stödjer Tvix Xroid A1 även Tvix Share. Det är en spännande funktion som låter spelaren ansluta till ett eget litet p2p-nätverk där du kan lägga till andra Tvix-spelare. Du kan sen dela med dig av dina media samtliga uppkopplade enheter emellan. Tyvärr hade vi inte fler Tvix-enheter tillgängliga vid testet och kunde därför inte utvärdera funktionen.

Mediauppspelning
Med tanke på att detta först och främst är en mediaspelare är det den funktionaliteten som kommer att avgöra utifall detta är en spelare värd att köpa eller ej. För att testa dess kvalitéer för sagda ändamål provade vi spelaren med ett bibliotek av testfiler i olika format. Förutsättningar för testet ser ut enligt nedan:

* Mottagare: Denon 1911,  5.1-ljud med stöd för bland annat Dolby True-HD och DTS HD-Master Audio

* TV: Samsung 40″ 1080p med stöd för 23.976Hz/24Hz

* Filer via en Windows Home Server (Samba) eller Synology DJ411 (NFS)

* Diverse testfiler: vob, dvd-iso, br-iso, dvd-mapp, br-mapp, m2ts, wmv, mov, mkv, divx, flac, ogg. I dessa testfiler så finns olika typer av ljud inkodat, t ex DTS, Dolby Digital, AAC, AC3, Dolby True-HD, DTS HD-MA

Resultat: Vi förväntade oss en i stort sett problemfri upplevelse med samtliga av testfilerna eftersom dessa fungerat fint bland andra mediaspelare från ett och samma företag. Tyvärr så visar det sig att det inte riktigt fungerar som förväntat. Vi har till exempel stora problem att spela upp flertalet filmer med Dolby True-HD eller DTS HD-MA-ljud. Denna typ av filmer börjar hacka och tappar därefter ljudet. Det gick emellertid betydligt bättre med filmer som har ett Dolbi Digital-ljudspår (2.0, 5.1).

Våra rippar av Avatar och Transformers: Revenge of the Fallen fungerade inte heller speciellt bra. I Avatars fall startade inte ens filmen varken som en Blu-Ray-iso eller med filerna placerade i en mapp. I Transformers: Revenge of the Fallen fick vi visserligen igång filmen, men ljudet föll bort snabbt och därefter började det att hacka. Det blev lite bättre när vi flyttade filmen från nätverket till den lokala disken – men inte bra nog för att kunna ses på. En BR-rip av filmen Bläckhjärta fungerade bättre och det gick till och med att växla till Dolby-TrueHD-spåret.

Med den senaste mjukvaran går det att välja undertexter i bluray-rippar samt att välja en undertextfil som ligger i samma mapp som filmfilen. Vi hade inga problem att få fram rätta undertexter och det gick även bra att flytta runt dem och ändra storlek samt utseende.

Filmer paketerade i mkv-ramverket och med h.264 eller x.264-avkodare fungerar överlag bra och vi hade inga problem med varken DTS-, AC3 eller Dolby Digital-ljud. När vi spelade upp filer med AAC-ljud fick vi dock lite problem. Vår mottagare kan inte avkoda AAC-ljud som i vanliga fall inte är något problem eftersom mediaspelaren skall klara av att mixa om det till ett annat format. Xroid A1 genererade dock endast höga knäpp i våra högtalare och vi blev oroliga över att den skulle ha sönder något.

Bildkvalitén var överlag bra även om vi tyckte färgerna var lite väl starka i många fall. Det finns dock möjlighet att justera färginställningarna.

Enligt Tvix ska spelaren stödja att spela upp film i 23,976/24Hz men det visar sig vara något som man kommer lägga till ”i framtida uppdateringar”. Det innebär att vi får hålla tillgodo till 576p/720p50/720p60/1080p50/1080p60 just nu.

Att spela upp musik fungerar rätt bra och de flesta funktioner som vi förväntar oss av en musikspelare finns där. Vi testade olika låtar i formaten mp3, wav, ogg och flac-format och hade inga problem med att spela upp dem. Ljudkvalitén lämnade oss inte häpna, men är klart godkänd och fullt jämförbar med vad övriga liknande produkter levererar.

Buggigt

Precis som vi konstaterar ovan lider Tvix mediaspelare av en hel del problem utöver en utdaterad Android-version utan något rejält appstöd. Tyvärr är det bara början på sagan och nedan finner ni ett axplock av övriga problem som vi stöter på. Xroid A1 är trots ett häftigt namn och valet av OS en av de sämre mediaspelare vi haft tillfälle att testa. Spelaren är helt enkelt inte färdig och om Tvix vill konkurrera får de satsa på antingen Google TV-versionen av operativsystemet eller lägga långt större resurser på att bygga en egen upplevelse.

Svenska eller? – Trots att vi ställer in Sverige och svenska som land/språk så är hela gui’t på engelska. Vi får inte ens åäl på tangentbordet. Varför erbjuda möjligheten när det inte gör något?

Fel tid – Trots att vi säger åt spelaren att hämta tiden automatiskt från nätverket och ställer in att vi är i tidszonen CET (Central European Time) så ställs klockan 1 timme fel. När vi väljer att manuellt ändra så vägrar spelaren att acceptera ändringen.

Krash – Vi råkar ofta ut för att olika program i spelaren krashar.

Seg – Hela gränssnittet är segt. I vissa fall innebär det att vi råkar ut för intressanta konsekvenser som när vi råkade flytta bort undertexten i en av filmerna då den först inte registrerade att vi ändrade placering och sen bestämmde sig att i efterhand registrera alla knapptryckningar.

Omstart krävs – När vi ställer in att den ska släppa igenom HD-ljud så krävs det att vi startar om hela spelaren.

Problem med att backa kapitel i BR – Istället för att hoppa tillbaka ett kapitel hoppar man tillbaka till mappen.

 

Osmidig nätverkshantering – Istället för att kunna bläddra i nätverket efter servrar och utdelade mappar måste vi gå in i inställningar och lägga till utdelade mappar där. Endast 4 stycken mappar kan läggas till. Vi lyckades få våra Samba-utdelningar att fungera men våra NFS-utdelade mappar från vår Synology-NAS vägrade att fungera.

Spellistor – Spellistor som vi skapat tidigare fungerar inte utan spottar ut väldigt konstiga tecken och låtnamn. Vi kan skapa spellistor i spelaren men när vi sparat dem så hittar vi dom inte längre så vi kan ladda in dem.

Upnp-stödet fungerar ej – Just nu fungerar det inte att använda upnp för att strömma media till spelaren.

Slutsats
Vi hade stora förväntningar på Tvix Xroid A1 då det ändå var ett företag som ”kunde” mediaspelare som låg bakom. Tyvärr visar det sig att Tvix levererar enheten med vad som i bästa fall kan beskrivas som en halvfärdig upplevelse som i sin tur bygger på en gammal Android-version. I sin nuvarande form är spelaren både långsam och buggig.

Spiken i kistan är priset. Tvix Xroid A1 kostar just nu 2790 kronor, och det utan hårddisk. För det priset får du till exempel nästan två Boxee Box som i vårt tycke är en långt bättre mediaspelare (stöd för Spotify, SVT Play etc). Är du specifikt ute efter en mediaspelare med Android råder vi dig att invänta bättre lösningar.

Lägsta pris på Tvix Xroid A1 på Prisjakt just nu:

 • Mr_Snarl

  Riktigt bra platta ni valde att lyssna på :)

 • Hessi

  Ni borde testa Logitech Revue.

 • Ludvig

  Kul med andra tester än bara plattor och lurar :-) keep em coming

 • Ha ha, spännande! Undrar hur man tänker när man släpper en produkt som inte fungerar till 100%?

 • Shit vilken sågning och med all rätt! Fattar inte hur Tvix kan sänka sitt varumärke på detta sätt, de äldre spelarna är ju kanonbra ju! Sitter själv med en 6500:a som jag är nöjd med. Enda nackdelen den har är att man kan endast ftp’a över i 40mbit vilket är långsamt.((det skall gå snabbare men jag har då aldrig lyckats med det))

 • PBateman

  Köpte denna på release dagen, lämnade tillbaka den efter nån dag bara, va den sämsta skit jag testat.

 • SkogsTrollet

  Även då det är lite som att svära i kyrkan, så blir det nog en jailbreakad Atv2 med xbmc när min nuvarande htpc ger upp.

 • Pefsin

  HDMI 1.3 heter det, inte 3.1 :)

  Denna spelare skippar jag mer än gärna. Känns som att en Arc ansluten till tv’n är mer funktionell.

 • Patrik

  Tvix har aldrig vart något i mina ögon, hade en tvix hd n1. Fungerade bra förutom faktumet att man var tvungen att tejpa en ir bender mot tvixens ir-öga för att kunna använda fjärrkontrollen.

 • Mr*Gibson

  Kul med tester av andra produkter än endast telefoner och plattor. Fortsätt gärna med det!
  Spelaren i sig verkar dock inte mycket att hänga julgranen. Behåller nog min Xtreamer ett tag till :)

 • Retur

  Tanken var så god, om den ändå fungerade som tänkt med Svenska och allt.

 • Json_81

  Fint med en USB3 port, men varför snåla med bara 10/100 på nätverket?`
  Man vill väl inte springa och koppla in datorn via USB om man ska kopiera något.

 • J.

  Jag ser inte på något sett att Android på TV någonsin kommer att överträffa att använda XBMC.

 • doktorn

  @SkogsTrollet

  Jag har en men skulle nog i ärlighetens namn nog välja en boxee eller en htpc idag. Processorn i atv2 är klen och jag får ofta buffra stora filmer på grund av det. Nätverket är inget fel på då det bara är på den som det bråkar.
  Visst är den grymt prisvärd med tanke på att den levererar mycket för pengarna, men några hundralappar till och boxee så hade jag sluppit hack. Kommer inte sälja den då jag använder airplay också, men har man inte det behovet så är det dumt att vara snål. Den är inte bäst, även om jag är förhållandevis nöjd och står mitt kast.

 • Carlos

  Varför skulle man vilja ha Android i en sån här produkt? Finns många bättre alternativ.

 • SkogsTrollet

  @doktorn
  hmm, okej. Kör XBMC på en gammal PC, den klarar visserligen inte 1080P men strömmar 720p utan problem. Men jag borde kanske kolla upp Boxee, det är ju ändå en fork av xbmc. Tack för tipset!

 • SwedBear

  Jag håller helt med doktorn. Jag har en ATV2 och la in XBMC på den och är inte så imponerad. Hårdvaran känns helt enkelt för klen. Nu har jag inte uppdaterat den sen några månader så det är möjligt de har förbättrat den ordentligt men då så funkade det inte så bra. min ATV2 kommer nu få fungera med AirPlay och de få filmer jag nu kan köpa.

  Jag har även en Boxee Box och för mig är det den bästa mediaspelaren, särskilt med alla uppdateringar. Spotify funkar bra, det finns ett rudimentärt Airplay-stöd, när jag bläddrade bland TV-serier så insåg jag plötsligt att den helt automatiskt inkluderade material från SVT Play och kanal 5 Play. Hittills har den fungerat klockrent med allt rippat material (filmer/tv-serier) och hämtat ner synopsis och bilder. Den har även inbyggt VPn-stöd så jag har skaffat konto hos overplay (?) och kan köra BBC iPlayer, Netflix, Vudu etc.

  Jag har också byggt lite htpc med XBMC och de är inte alls dumma men det tar lite jobb att konfigurera upp allt.

 • Gabriel

  LOL kan inte splea Flash min nya Samsung TV klarar det

 • fryguy

  Jag har nyligen köpt en D-Link Boxee som jag är nöjd med. Den har väl vissa buggar också men käkar dom flesta filformat.

 • RoosterX

  @Gabriel
  Synd dom har så kass bildkvalité bara. ;)

 • Anonym

  psst, länken om man klickar på första bilden pekar fel

 • Anonym

  Har en ATV2 också och har inga problem alls, kör t.om 1080p filmer med hög bitrate från min NAS utan vare sig hack eller buffrande (trådat), vet inte vad ni har hittat på? Det enda skulle vara att gränssnittet är en aning segt men det kan man konfa rätt mkt så det blir en hel del bättre.

 • Jojje

  Synd. Hade högre förväntningar på denna. Kör en Tvix 6500 idag som är bra.

 • Daniel

  Kolla gärna in xtreamer prodigy 3d som precis fått android stöd. Släpps i november!

 • doktorn

  @Anonym
  Vad har du då för build? Jag har iof inte uppdaterat sedan 19 september så min nightly kanske är lite skakig, men tycker nog att jag alltid haft minst en bufferpaus per film.

 • Malte Lewan

  ”Först och främst saknas Android Market”… Och dääär dog mitt intresse…

 • Johan B

  Bra recension. Kommer inte köpa en sådan här mediaspelare, så tack för varningen Swedroid.
  Tänkte på ett par saker bara som flög i mig under läsning av recensionen.

  Under beskrivningen av anslutningsmöjligheterna beskrev ni de digitala ljudutgångarna som ”optiskt ljud (både s/pdif och koax)”. Formuleringen ringer fel i mina öron.
  Rätta mig nu om jag har fel, men är inte både den optiska (TOSLINK) och den koaxiala (RCA) bara två olika anslutningsformat för S/PDIF-standarden?

  Senare i artikeln skrev ni om att tiden visade en timme fel. Det kan ha (om denna apparaten är någorlunda smart) att göra med att vi under somrarna befinner oss i tidszonen CEST (Central Europan Summer Time (GMT+2))
  Om detta inte fanns att välja, eller om det inte fanns en bockruta för sommartid så har ju mediaspelaren fortfarande gjort fel. Tänkte bara inflika med detta.

  Ha det bra alla.

 • b

  Mycket bra recension just för att det går att såga en Androidprodukt på en pro-Androidsida. Hittar ni det hos Mactalibanerna? Tror inte det. Det bästa med denna artikel är att jag fått upp ögonen för vad jag ska titta extra efter när jag letar mediaspelare.

 • Peter

  Daniel: Du är min nya hjälte denna hade helt fallit under min radar. Nu snackar vi spex som kan vara något att ha, mer sånt här till folket.

  Synd bara att den var så otroligt ful.

 • Kajowi

  Dennis :
  Ha ha, spännande! Undrar hur man tänker när man släpper en produkt som inte fungerar till 100%?
  +7

  Så har aldrig skett, och kommer aldrig heller att ske.

  Det handlar dock om att hamna så nära 100 som möjligt innan man släpper, men det har aldrig, och kommer aldrig, att släppas en 100% elektronikprodukt.

 • Abbe

  b :
  det går att såga en Androidprodukt på en pro-Androidsida. Hittar ni det hos Mactalibanerna? Tror inte det.
  +1

  Väx upp

 • Anonym

  @doktorn
  Det har aldrig varit ngt problem oavsett build, även cydia har funkat kanon.

 • Jonas

  Jag har en Tvix av något äldre modell, och kan bara varna all för att köpa någon av deras media spelare av ”hög kvalite”. Enheten låser sig, hänger sig vid uppspelning och är allmänt buggig. Detta trots flertalet uppdateringar av deras firmwares.

  Deras produkter är aldrig färdiga vid leverans, och intresset försvinner att fiaxa något när det släppt en ny produkt.

  Välj något annat märke!

 • Dave

  Jonas :
  Jag har en Tvix av något äldre modell, och kan bara varna all för att köpa någon av deras media spelare av “hög kvalite”. Enheten låser sig, hänger sig vid uppspelning och är allmänt buggig. Detta trots flertalet uppdateringar av deras firmwares.
  Deras produkter är aldrig färdiga vid leverans, och intresset försvinner att fiaxa något när det släppt en ny produkt.
  Välj något annat märke!
  0

  Svårt att hålla med. Jag har tvix 6500, nöjd! Spelat allt hittills. Dålig musikspelare men för det använder jag squeezebox.

 • Andreas

  Kollar man i databladet för CPUn så ser man att det är MIPS och inte ARM som sitter i. Detta kan vara anledningen till att vissa appar inte fungerar.

 • soyd

  Själv sitter jag med popcornhourn(A-100)… Vilket är en guld maskin.. Men den har 3 nackdelar:

  1. Den kodar inte av DTS själv
  2. Den klarar inte VOBSUB (*.SUB/IDX)
  3. Saknar gigabit nätverk

  Så för att jag skulle idas kasta ut 2-3000kr så vill jag ju att den har allt som popcornhourn har, pluss de 3 saker som popcornhourn saknar…

  Men good effort for trying Tvix… mabye I buy the next one…

  /mvh soyd

 • puff

  SwedBear: Lyckades ni få ut bild i 1080p med enheten? Eller var det uppskalat 720p?

  Jag köpte en liknande produkt på import, lyckades bara få ut 720p. När jag frågade producenten fick jag som svar att Android 2.2 bara stödde 720p, men att 1080p kommer fungera i nästa firmware-uppdatering med 2.3 de tänkt släppa.

 • SeeK

  Nog för att Boxee Box är en väldigt trevlig maskin, men den har haft sådana enorma problem med buggar och regressions i mjukvaran så jag vet inte riktigt hur länge till jag kommer stå ut med den. Den här ser ju okay ut, men jag föredrar rena streaming-maskiner.

 • lagarbetaren

  Jag har slutligen fått A1an att hitta Synology DS 411j men det var inte helt enkelt.

  På NASen: under ”NFS-rättigheter” Hostname: *.* /// Privilege R/W /// Root Squash No mapping samt fast IP inställd på A1 och reserverad på routern.

  På A1an: I network disk settings: NFS /// Shared dir volume1/video /// Server IP (NASens IP) och klicka sedan ”Mount”

  Skapade för säkerhets skull också homes på NASEN.

 • Anonym

  Vet inte om ni missat i era tester att du kan använda mus och tangentbord till xroiden? Senaste betafirmwaren har fixat till alla buggar samt att ni verkar allmänt okunniga om hur just xroiden fungerar , då ni klagar på massor av problem som egentligen inte finns, Denna recension får under all kritik av mig iaf då jag , fick hem den första xroiden till sverige och har haft den snart 1 år för test,
  Tar man sig bara lite tid att lära sig hur spelaren fungerar så , försvinner många av dom saker som ni klankat ner på !
  Tex

  ^^Svenska eller? – Trots att vi ställer in Sverige och svenska som land/språk så är hela gui’t på engelska. Vi får inte ens åäl på tangentbordet. Varför erbjuda möjligheten när det inte gör något?^^

  Och även

  ^^Omstart krävs – När vi ställer in att den ska släppa igenom HD-ljud så krävs det att vi startar om hela spelaren.^^

  Och även

  ^^Problem med att backa kapitel i BR – Istället för att hoppa tillbaka ett kapitel hoppar man tillbaka till mappen.^^

  Trycker man på RÄTT knapp så backar den kapitel och inte tillbaka till mapp…..

  En sak till också,

  ^^Upnp-stödet fungerar ej – Just nu fungerar det inte att använda upnp för att strömma media till spelaren.^^

  Det fungerar Hur bra som hellst för mig????

  Ja som sagt innan så känns inte detta ”test” särskilt seriöst utfördt, eller kanske rent utav ren okunnighet hos testpersonerna skulle nog vara det rätta att säga…?

  SLUTSATS? Ni får folk att tveka på att köpa en riktig kanonmediaspelare pga okunnighet…………

  EDIT: Ni hade inte kunnat testa tvix share, Då kan jag även där meddela att jag (vi på BRL) testat det välldigt noggrannt och det fungerar klockrent det också!Dock så kräver det en ganska stadig uppkoppling(minst 100mbit om det ska flyta på bra) om du ska kunna streama en bluerayfilm med tex Dolby True HD utan lagg av en polare.

  Jag vet inte om ni har testat ngt söndagsexemplar eller ni inte har lyckats lägga in firmwearen rätt, men något har ni då gjort fruktansvärt fel iaf, det är en sak som är säker!

  Nästan så jag tycker att denna artikeln borde tas bort då välldigt många personer nog redan avstått att testa denna underbara spelare pga en urusel recension!!!! ,
  Jag använder tex knappt min laptop längre sen jag skaffat denna spelare (Och lärt mig hur den fungerar) tex, då jag har trådlöst tangentbord och mus, som den känner av direkt du stoppar i en mini usb trådlös mottagare, så fungerar musen och tangentbordet direkt , och skaffar man då tex en annan browser än orginal som tex Opera mini web browser (Som finns att ladda hem på deras hemsida till android) till spelaren så kan du surfa, kolla tv4 Play , ja you name it!

 • Anders

  Jag har precis köpt en xroid, och är väldigt glad att BRL skrev ert inlägg, då jag också fick lätt panik då jag läste recensionen. MEN trots att jag nog kommer att klara av att fixa iordning det mesta (hade BRL inte skrivit hade jag nog lämnat tillbaka den), så stämmer det heller överens med det som tillverkaren vill ge sken av. Jag hade OCKSÅ förväntat mig en i stort sett problemfri plug-and-play maskin med stöd för ett helt gäng android-appar. Jag är lat och bekväm av mig (ja – jag har en iPhone) och vill att den knapp jag trycker på, ska göra det jag tror att den ska göra. Att ladda ner en betafirmware är inte direkt något min mamma, eller min syster – ELLER de flesta av mina kompisar gör. Eller jag heller för den delen! Vore det en PC skulle jag fixa det, men hur fasen gör jag det på Xroiden?

 • Henrik

  * Uppladdning av större filer trådlöst (typ 1080p, 9GB) fungerar inte. Avbryts efter 50-60%. Har en en ASUS RT-56U router som klarar det mesta.

  * Snabbspolning 2x, 4x, 8x, 16x i filmer som (se nedan) gör att ljudspåret tappas. Går inte få något ljud. Måste starta filmerna från början och se början hela tiden för att inte gå miste om ljudet. Har inte testat att pausa om ljudet försvinner. Under all kritik!

  Captain.America.The.First.Avenger.720p.Bluray.x264-MHD
  Cowboys.And.Aliens.2011.EXTENDED.720p.BluRay.x264-CROSSBOW

 • Henrik

  @Anders

  Jag laddade ner firmwaren TViX_Xroid_A1_1.1.2.fwp och lade denna i E:\ direkt. Inte E:\STORAGE utan E:\ (kanske heter D:\ på din dator). Därefter trycker man bara på knapparna. Att uppdatera firmware är inte svårt, däremot är den jätteseg att ladda ner från deras hemsida :(

Lediga jobb inom data / IT Företag
Metro söker frontendutvecklare Publicerad 14 Dec 2017
IT-Projektledare till Bilvision Publicerad 14 Dec 2017
JavaScript-utvecklare (MERN) till Bilvision/Bilprospekt Publicerad 14 Dec 2017
Windows konsult Publicerad 14 Dec 2017
Javautvecklare med fokus på e-Hälsa Publicerad 14 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. LG V30 dyker upp i svensk nätbutik, sägs vara i lager 20 december
 3. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 6. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Det här Googlade vi mest under 2017
 6. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons