Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Test av uthålliga smartklockan Pebble Time Steel

Postat:
17:27 - 2015-09-06
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
Lilla amerikanska tillverkaren Pebble släppte en av de första smartklockorna som faktiskt kan kallas någon slags succé, innan både Google och Apple gav sig in på marknaden. Cirka tre år senare har Pebble mött tuff konkurrens från bland annat Android Wear och inte minst Samsungs Tizen-klockor, men sticker fortfarande ut tack vare e-pappersskärm och lång batteritid.
Pebbles senaste handledsenhet är Time Steel som vi kommer undersöka i styckena nedan. Manicken bjuder på en ständigt aktiv och LED-bakbelyst e-pappersskärm i färg, vattentålighet (30m), mikrofon och utbytbara armband. Enligt Pebble kommer det gå att lägga till funktionalitet längre fram, som GPS och pulsmätare, genom att sätta dit särskilda armband med inbyggda sensorer.

Som namnet indikerar är själva klockan tillverkad av rostfritt stål och klockan har 22mm-armband. Vår testexemplar har ett läderarmband men det går även att köpa Time Steel med armband i rostfritt stål.

Konstruktion

pebble-time-steel-blargh-6

Time Steel har en rektangulär form och fyra fysiska knappar: en knapp högst upp på vänstersidan och tre symmetriska knappar på högersidan. Bakstycket hyser en magnetkontakt för laddning men är i övrigt slät. Klockan använder 22mm-armband och det går att byta armband själv, vilket är relativt enkelt då armbanden kan lossas med hjälp av en liten knapp.

pebble-time-steel-kons

Själva konstruktionen består som tidigare nämnts av rostfritt stål. Enheten ger ett robust intryck och känns välbyggd. Vi gillar även hur knapparna känns att trycka på och de erbjuder ett trevligt alternativ till pekskärmsstyrning, något vi kommer diskutera närmare i avsnittet om mjukvaran.

pebble-time-steel-swedroid-21

Läderarmbandet som följer med anser vi håller hög klass – det både känns behagligare och ser mer elegant ut än det som exempelvis följer med LG G Watch R, även om vi knappast är experter på den punkten.

Undertecknad har inte stört sig nämnvärt på saken men skärmen har ovanligt grova ramar. För att använda engelsk internetslang – ”dat bezel”. Det ger inte ett lika läckert intryck som om skärmen sträckt sig ända ut till kanterna men Time Steel ser i vår mening betydligt bättre och mer elegant ut i verkligheten än på bilder.

pebble-time-steel-swedroid-16pebble-time-steel-swedroid-14

Hur bekvämt en klocka sitter är en viktig faktor då den bärs på handleden hela dagarna och kommer användas i en rad olika situationer. Vi har inte stört oss på komforten, varken vid skrivbordsarbete, vid spelande (PC och konsol) eller i någon annan situation. Klockan har suttit på handleden utan att den direkt gjort sig påmind.

pebble-time-steel-swedroid-22

Skärm

pebble-time-steel-swedroid-27

E-pappersskärmen i Time Steel är en blandad kompott. Emellanåt påminner den om en Game Boy Color, vilket kan vara bra eller dåligt beroende på din eventuella nostalginivå och dina erfarenheter av gamla bärbara spelkonsoler. Skärmen ser helt enkelt rätt retro ut emellanåt, med låg upplösning och bleka färger. En bonus är att det finns ganska gott om urtavlor med pixelkonst och 8-bitarsgrafik som drar fördel av detta.

I andra lägen, särskilt med viss ljussättning, ser skärmen istället fräsch och modern ut. Du kan dock inte räkna med tillnärmelsevis samma livfulla färger eller ljusstyrka som i någon av Android Wear-klockorna med OLED-paneler.

pebble-time-steel-blargh-3

Till skillnad mot Android Wear-klockor mår e-pappersskärmen i Time Steel bra av ljus. Har skärmen god yttre ljussättning kommer du se innehållet utan problem och det framstår i god dager medan du inte kommer se något alls i dunkel, förutsatt att du inte aktiverar LED-bakbelysningen. Det innebär att Time Steel överlag går utmärkt att använda utomhus.

Bakbelysningen slås för övrigt igång automatiskt med hjälp av sensorer, något som mestadels fungerat bra. Emellanåt har dock skärmen inte tänts när vi önskat att den hade gjort det. Något vi stört oss på ibland är att ljusstyrkan varit lite väl klen, även när vi satt in den på ”bländande”-läget.

Mjukvara och funktioner

pebble-time-steel-timeline

Time Steel kör Pebbles egenutvecklade operativsystem för smartklockor. Eftersom enheten inte har en pekskärm styrs gränssnittet med hjälp av de fyra fysiska knapparna. Pekskärmar har sina fördelar men med tanke på att smartklockor har så pass små paneler har det på ett sätt varit lite befriande med knapparna.

Att trycka ner en knapp som ger ifrån sig en förnimbar respons kan dessutom vara tillfredsställande jämfört med att trycka på en minimal pekskärm. Knappen längst upp på vänstersidan fungerar som en tillbakaknapp – gå ett steg tillbaka i gränssnittet.

pebble-time-steel-swedroid-25pebble-time-steel-swedroid-23

Mittenknappen på högersidan används för att bekräfta menyval, medan den övre och den undre knappen används till att bläddra med. Du kan ange vad som ska hända när du långtrycker på den övre och den undre knappen. Vi programmerade exempelvis långtryck på nedre knappen att öppna alla aviseringar och på övre knappen att välja ny urtavla.Trycker du på undre eller övre knappen från urtavlan startas Pebbles så kallade ”tidslinje”. Det är en vertikal lista som bland annat visar kalenderinlägg, väder och solens upp- och nedgång. Tidslinjen är rätt grundläggande och vi har inte använt den till något annat än för att se just nyss nämnda information.

pebble-time-steel-blargh-5

Ett tryck på bekräftelseknappen från urtavlan öppnar istället en lista med alla appar. Bläddrar du uppåt direkt når du en slags statusmeny där du kan se aktuell batterinivå, tid och datum samt huruvida aviseringar släpps fram eller inte. Det är även därifrån du når enhetens inställningar. Systemet har rätt få alternativ men det går bland annat att ställa in fontstorleken för aviseringar, hur starka vibrationerna ska vara, huruvida aviseringar ska släppas fram och bakbelysningens styrka.

Screenshot_2015-09-06-14-24-41Screenshot_2015-09-06-14-24-49

De appar som ingår är en timer, ett tidtagarur, alarm, en aviseringsmeny, en musikspelare (som kontrollerar din musikapp på mobilen), samt en app som visar tillgängliga urtavlor och låter dig växla mellan dessa. Butiken innehåller applikationer av alla möjliga slag men vi har inte känt att vi behövt någon av dem, förutom träningsappen Endomondo.

När du startar Endomondo på mobilen startas även Endomondo på Time Steel och du kan se liveinformation om träningsturen direkt på klockan. Genom att installera appar som Jawbone eller Misfit kan Time Steel även användas som stegräknare, till att analysera sömn och för att hålla reda på din allmänna aktivitetsnivå.

pebble-time-steel-z3-plus

Avslutningsvis är vi nöjda med prestandan även om vissa appar måste laddas under ett par sekunder och en del av animationerna i vår mening är lite väl påträngande (om än gulliga).

Aviseringar

En grundstomme för alla smartklockor är att visa aviseringar från den telefon klockan är ansluten till. Time Steel sköter detta utmärkt och kan visa alla former av mobilaviseringar, som exempelvis inkommande samtal, SMS och meddelanden på WhatsApp och Hangouts. Du kan välja att svara på aviseringar genom röstdiktering på svenska (eller annat språk) direkt från Time Steel, något som fungerat utmärkt för oss.

Vi rekommenderar dock starkt att du går in i Pebble Time-appen för Android och själv väljer vilka aviseringar du vill ska vidarebefordras – annars visas allt, inklusive helt meningslösa aviseringar som exempelvis att ett Twitter-inlägg skickats. Vi valde att bara visa SMS, e-post, inkommande samtal samt meddelanden från Hangouts och WhatsApp.

Screenshot_2015-09-06-14-25-01Screenshot_2015-09-06-14-25-11

En miss är i vår mening att det inte går att svara på aviseringar i efterhand från aviseringscentret där alla meddelanden visas. Du kan alltså inte öppna ett meddelande du fått tidigare och svara på det i efterhand, utan måste svara samtidigt som du får en avisering.

Batteritid

pebble-time-steel-blargh-7

Batteritiden lär variera beroende på hur och hur ofta du använder Time Steel. Vi fick smartklockan för två veckor sedan och laddade den första dagen. Det finns fortfarande batteri kvar och då har vi använt Time Steel varje dag.

Enheten har dock stängts av om nätterna, något alla förmodligen inte kommer orka eller vilja göra. Med tanke på hur snabbt klockan startar kändes det helt enkelt som slöseri att låta den vara igång om nätterna.

Även om det som sagt lär variera från person till person ser vi ingen anledning att tvivla på Pebbles uppgift om tio dagars batteritid. Du kan komma upp i nästan det dubbla om du stänger av klockan när det är sovdags och mest använder den till aviseringar, att kolla tiden och till alarm och tidtagarur. De som använder enheten som besatta bör ändå nå 4-7 dagars batteritid.

Vissa menar att eftersom de ändå laddar mobilen varje dag kan de lika gärna ladda en enhet till, som en smartklocka. I vår mening gör dock Time Steels långa batteritid stor skillnad. Att behöva ladda enheten var tionde dag eller rentav varannan vecka känns nästan som att inte behöva tänka på laddning alls, vilket är skönt.

Slutsats

pebble-time-steel-swedroid-12

Vi ser Time Steel som en ovanligt avancerad digitalklocka, snarare än en smartklocka i stil med Android Wear. Enheten erbjuder ett smidigt sätt att se och hantera smartphoneaviseringar från handleden och låter användare köra enklare appar.

Vi har många gånger kollat på nya meddelanden på Time Steel (och ibland även svarat på dessa direkt genom röstdiktering) istället för att plocka fram mobilen, vilket är en av grundidéerna med smartklockor.

Vi har även frekvent utnyttjat enkla funktioner som timer och alarm i klockan istället för att plocka fram mobilen för samma ändamål, helt enkelt för att det känts smidigare. Tiden visas alltid på den ständigt aktiva e-pappersskärmen så Time Steel uppfyller även grundkravet för ett armbandsur.

pebble-time-steel-swedroid-34

Att använda fysiska knappar för att navigera i gränssnittet istället för att peka på en pytteliten pekskärm har inneburit en trevlig omväxling. Skärmen kan för övrigt inte alls mäta sig med vissa Android Wear-klockors betydligt mer skarpa, inbjudande och ljusstarka paneler men den har något charmigt retro över sig och är väldigt strömsnål.

Det Time Steel gör, gör den bra. Men det finns smartklockor som kan göra mycket mer och Time Steel ser inte ut som ett traditionellt armbandsur, till skillnad mot vissa konkurrenter. Samtidigt behöver inte alla användare de avancerade funktioner som finns i Android Wear och Samsungs Tizen-klockor.

För de som prioriterar riktigt god batteritid, gillar den fysiska designen och klarar sig med grundläggande finesser drar vi oss inte för att rekommendera Time Steel. Klockor som Samsung Gear S2 Classic ser dock ut att sätta en ny nivå för smartklockor i höst men då får du vara beredd att plocka fram laddaren var och varannan dag.

Pebble Time Steel med läderarmband kostar 300 euro (2830kr) när den beställs från företagets hemsida, medan modellen med armband i rostfritt stål kostar 349 euro (3290kr).

 • Oavsett

  En otroligt ful och mycket begränsad armbandsklocka för 3000:- Nej tack.

 • Kiwi

  Tack för recensionen. Intressant läsning och bra bilder!

 • FredrikAn

  Grymt skönt att ha så bra batteritid och den gör det den ska jäkligt bra. Dessutom betydligt snyggare i verkligen tycker jag än vad den är på bild.

  Föredrar man något med riktigt bra batteritid, always-on skärm och som fungerar klockrent så finns endast Pebble att välja.

 • Oasvett

  Har du läst hela artikeln? Vart står det att den kostar ”3000:-” ? Blir så jäkla trött när folk kommenterar utan att läsa hela texten, det är ju helt förfärligt hur samhället förändrat sig. Förresten är det bara din åsikt att den är ful och begränsad, alla andra tycker annorlunda.
  Skärp dig nästa gång?

 • Af

  Du orkade inte läsa sista stycket?

  ”Pebble Time Steel med läderarmband kostar 300 euro (2830kr) när den beställsfrån företagets hemsida, medan modellen med armband i rostfritt stål kostar 349 euro (3290kr).”

 • Oavsett

  Exakt, båda kostar runt 3000:- Tack.

 • Daniel Jansson

  ”Pebble Time Steel med läderarmband kostar 300 euro (2830kr) när den beställsfrån företagets hemsida, medan modellen med armband i rostfritt stål kostar 349 euro (3290kr).”

 • Oavsett

  Exakt, båda kostar runt 3000:- Tack..

 • Captain Kay

  Måste tilläggas att det är menat att det kommer armband med nya features, typ inbyggt gps och liknande. Är nöjd med min än så länge. Det är kanske lite för dyrt, misstänker dock att man måste pröjsa för att vara early adaptter

 • FredrikAn

  *adopter. ;)

 • Reijo Turunen

  Lite sugen på denna med rostfritt armband.

 • Jesper Forssblad

  Mycket begränsad?
  Jag har haft pebble från första dagen den kom ut i tre olika utföranden, berätta för mig hur den är begränsad jämfört med en annan smartklocka?

 • Oavsett

  Ja, ta som exempel att titta på bilder och video. Ingen höjdare med Peebleklocka. Vad gäller funktioner så ligger Pebble långt efter Android waer och Samsungs Tizen.

 • Jesper Forssblad

  Menar du allvar med att det är begränsande att inte kunna titta på bilder och film på klockan?
  Varför skulle man någonsin vilja titta på film eller bilder på klockan om du har en telefon med dig? Det är nog bland det knasigaste jag har hört :D

 • Jesper Forssblad

  Jag har en pebble time än så länge men använder den inte för att jag fortfarande älskar min pebble steel med metalbandet och ”färglösa” skärmen.
  Kommer nog köra den tills den dör och sedan byta till pebble time steel.
  Vem vet dom kanske hinner släppa en modell till innan den lägger av.

 • Reijo Turunen

  Har kollat lite på steel vad är det för skillnad på den och den här nya förutom färgskärmen? Gillar utseendet mer på steel.

 • Jesper Forssblad

  Nja, alltså första versionen kom i en plast och sedan i en metalvariant.
  Det är samma mjukvara i dom men den i metal är mycket snyggare och tåligare men båda har också monokrom skärm.
  Den nya är andra versionen (generationen) och har färgskärm.
  Även denna har släppts först i en plastvariant och nu en i metal.

 • Oavsett

  ”Menar du allvar med att det är begränsande att inte kunna titta på bilder och film på klockan?”

  Givetvis är det begränsade, det är ju saker som inte går att göra. Du vet väl vad begränsningar är för något?

  ”Varför skulle man någonsin vilja titta på film eller bilder på klockan om du har en telefon med dig? Det är nog bland det knasigaste jag har hört :D”

  Varför skulle man överhuvudtaget vilja använda en smartklocka om man har en smartmobil med sig? Allt är enklare och bekvämare att göra med smartmobilen.

 • Oavsett

  Varför tror du att metall är mer tåligt än plast?

 • Jesper Forssblad

  Helt klart har du aldrig använt en smart klocka eller ens en armbandsklocka av icke smart natur.
  Det är mycket enklare att på en smartklocka/klocka: kontrollera tiden.
  Det är mycket enklare att på en smartklocka: kolla meddelanden du just fick och svara med korta meddelanden.
  Styra musiken, byta låt, höja/sänka volymen, paus, play, stopp osv.
  Snabbt kolla nästa möte i kalendern.
  Att ta tid eller sätta ett larm.
  Att ringa upp via klockan när du har headset ikopplat och mobilen i fickan, osv osv.
  Men nu orkar jag inte skriva mer mitt i natten, återkom när du har testat en smartklocka ett tag så kommer du se att titta på film inte tillhör dom sakerna man använder dom till.
  Om man tänker som du så finns det ganska många begränsningar med en smartklocka det ger jag dig rätt i.
  Man kan inte spela ps4 spel i den, (inte ens Nintendo spel).
  Man surfar inte gärna på nätet i en smartklocka.
  Man blåser inte upp ballonger så bra med en smartklocka.
  En smartklocka är även rätt begränsad (men även mobilen) när man ska hoppa fallskärm och behöver något som bromsar upp farten INNAN man når marken.

 • Jesper Forssblad

  Läs på om original modellen så förstår du snart.
  Den första var gjord i en plast som var mycket repkänslig.

 • Oavsett

  ”Helt klart har du aldrig använt en smart klocka eller ens en armbandsklocka av icke smart natur.”

  Där ser man hur oerhört lite du vet. Jag äger en smartklocka och har så gjort länge.

  ”Det är mycket enklare att på en smartklocka/klocka: kontrollera tiden.”

  Jag använder en armbandsklocka. Så vad tillför en smartklocka?

  ”Det är mycket enklare att på en smartklocka: kolla meddelanden du just fick och svara med korta meddelanden.”

  Inte alls, jag plockar fram mobilen på någon sekund och ser meddelandet direkt på skärmen utan att behöva låsa upp mobilen. Smartmobilen är långt trevligare att läsa och framförallt att skriva på.

  ”Styra musiken, byta låt, höja/sänka volymen, paus, play, stopp osv.”

  Det sköter jag via BT-headsetet.

  ”Snabbt kolla nästa möte i kalendern.”

  De tar några få sekunder. Knappast ett bekymmer.

  ”Att ta tid eller sätta ett larm.”

  Visst, men de funktionerna hittar du i vilken digitalklocka som helst. Det är inget unikt för en smartklocka.

  ”Att ringa upp via klockan när du har headset ikopplat och mobilen i fickan, osv osv.”

  Jag kan ringa upp via mitt BT-headset. Osv..?

  ”Men nu orkar jag inte skriva mer mitt i natten, återkom när du har testat en smartklocka ett tag så kommer du se att titta på film inte tillhör dom sakerna man använder dom till.”

  Du är väldigt okunnig och verkar inte ha läst det jag skrivit. Att du inte kan kolla på film i din klocka betyder inte att det inte används av de som har riktiga smartklockor.

  ”Om man tänker som du så finns det ganska många begränsningar med en smartklocka det ger jag dig rätt i.”

  Javisst. Pebble har dessutom fler begränsningar än de flesta smartklockor.

  ”Man kan inte spela ps4 spel i den, (inte ens Nintendo spel).Man surfar inte gärna på nätet i en smartklocka.
  Man blåser inte upp ballonger så bra med en smartklocka.
  En smartklocka är även rätt begränsad (men även mobilen) när man ska hoppa fallskärm och behöver något som bromsar upp farten INNAN man når marken.”

  Okej. Men man kan spela spel med en riktig smartklocka. Som Android Wear.

 • Oavsett

  Repor är inte snyggt, men det påverkar knappast hållbarheten.

 • Ricky Johansson

  Jobbigt att Time tvingar en att ta av sig klockan för att ladda, gamla gjorde inte det.

 • Captain Kay

  Skrev när det var sent :)

 • Captain Kay

  Måste tillägga att den är ingen klassisk skönhet men den är inte ful utan har sin charm, som de där Casioklockorna från 80-talet. Tror det passar typ de äldre också då gränssnittet är väldigt enkelt och den försöker inte vara så ”smart”

 • Mattias

  ”Vi ser Time Steel som en ovanligt avancerad digitalklocka, snarare än en smartklocka i stil med Android Wear.”

  Gulligt, så nu definieras ”smartklocka” utifrån om den har touch-skärm och flashig grafik. Ska jag vara ärlig är det bara Pebble som jag definierar som en smartklocka, övriga på marknaden är för mig gadgets. För en klockas grundfunktion är att ”bara vara där” och ge mig information på ett ögonkast. En smart klocka bör alltså fortfarande uppfylla det kravet,och det är det bara pebble som gör. Övriga klockor är snarast tamagotchis som kräver ständig uppmärksamhet, med pill eller tydliga armryckningar för att de ska vakna till liv. De ska laddas varje natt, vilket gör att du inte kan ha dem som väckar-klocka eller sömnanalys. Grundfunktionen med att ge information begränsas om det är sol ute, att interagera med dem begränsas om det regnar eller är kallt…. kortfattat så fungerar de endast riktigt bra om du är inomhus eller om det är mulet.

  Men varför ska vi definiera begreppet smartklocka efter hur faktiskt användbar den är efter en månad, när första wow-faktorn har lagt sig… kola animationer och flashiga färger är ju så mycket smartare än faktisk funktion.

 • Martin Andersson

  Om den klarar sig en vecka är det väl det minsta problemet? Ladda den medan du tar en dusch eller sover… – vem sitter man stilla vid laddaren med klockan på armen och väntar på att den ska ladda klart?

 • Martin Andersson

  Var riktigt nära att köpa en Time Steel, men efter ha bråkat med Bestbuy som vägrar ta utländska kreditkort etc gav jag upp och köpte en LG G Watch R begagnad istället för under halva priset för att ha ”så länge” Men efter en tid med denna ser jag varken batteritiden eller Pebbles ”always on” skärm som några argument för att köpa en Pebble.
  Läget ”ambient mode” gör att skärmen alltid kan vara på även på Wearklockorna och att ändå få ut två dygn på en laddning är tillräckligt för mig, den får laddas samtidigt som mobilen…
  Pebble Steel tycker jag hanterar sorgkanterna runt skärmen bättre än vanliga Time, synd att de inte fläskade in en större skärm i den..
  Tyvärr tror jag att stödet för Android Wear gör att den plattformen kommer utvecklas bättre än Pebble och det förhållandevis höga priset i förhållande till det billiga utseendet och vad den har hårdvarumässigt kommer ligga dem i fatet..

 • Emil

  ”Blir så jävla trött när folk kommenterar utan att läsa hela texten”

  Om det nu är så, varför kommenterar du själv utan att läsa hela artikeln? Det står faktiskt i artikeln att den kostar omkring 3000 om du tar dig tid och läser artikeln. Utifrån din kommentar så verkar det vara DU som inte läst artikeln.

  ”Förresten är det bara din åsikt att den är ful och begränsad ”

  Ja? Och det är bara din åsikt att den inte är det, alla tycker olika och man har rätt till en egen åsikt, varför har du så stort problem med det? Om du tycker att den är snygg och bra så köp den om du vill, men du kan inte gå omkring och kräva att precis alla ska tycka likadant. Jag tycker själv att den är begränsad samt inte tillräckligt snygg i min smak för det är just vad design är, en smaksak.

 • Alexander Atkinson

  Eller hur, den ”korta” batteritiden hos smartklockor är verkligen ett ickeproblem. Att ta av sig klockan och ladda 30 min varannan eller var tredje dag är liksom ingenting som är jobbigt men folk jämför av någon anledning med traditionella klockor och börjar gråta innan de funderat över huvud taget.

 • Kiwi

  Håller med helt och hållet.
  När man jämför olika smart-klockor är det dock intressant (och av stor vikt) vilken typ av laddning den använder sig av.
  Jag har själv Moto360 och Smartwatch3 som båda använder sig av olika lösningar.
  Med Moto360 är det grymt smidigt och man får en bra laddare som även fungerar som perfekt ”natt-klocka” på nattduksbordet.
  Smartwatch3 har en microusb som är ”pillig” att använda – men du kan ladda den överallt – på jobbet, på resan mm

 • Ricky Johansson

  Eller så kan jag ladda den medans jag sitter vid datorn och jobbar utan att behöva ta av o på den en gång i veckan.

 • pao

  Håller med dig fullt ut. Så länge batteriet räcker i ett dygn är jag nöjd :-)

 • Micke på taket

  Som sjuttitallist så får jag smått depressiva känslor av gränssnittet.. Sen att klockan är magiskt ful gör inte saken bättre ???

 • jesters

  Min Moto 360 överlever natten och det räcker att jag laddar den i 20 minuter på morgonen för att den skall klara av en hel arbetsdag. Om jag dessutom skulle ladda den 10-15 minuter innan jag går och lägger mig skulle den alltid gå att ha på under natten och under dagen.

 • Eldaria

  Tack! Har inte tänkt på att stängt av den sen jag fick den för ett bra tag sedan, den gamla Pebble var ju en bra stund om att starta upp men ni har rätt den startar ju blixtsnabbt. Däremot var det en hiskelig massa tryckande att stänga av den. Men nu kommer även jag att stänga av den på natten.

 • Teddan

  Kan ni inte testa Garmin Fenix 3? Den har ju en liknande skärm med veckors batteritid samt inbyggd gps, notifieringar, sömn tracking mm. Samt betydligt snyggare!

 • Broken arrow

  Synd att skärmen inte är så bra, men kanske inte behövs heller.

  Men vill ha mer slimad klocka, likt bilden (har en själv). Släpper Pebble en sådan, funderar i alla fall jag starkt på köp, klocka ska hålla i flera veckor batteriet, den på bilden ska hålla 10 år på ett batteri. Har gått 3 år på samma nu :) så krävs mer förbättringar.

  https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/51Wk6Mj8dWL._SL256_.jpg

 • Martin Andersson

  Kallar du den slimmad? den är ju dubbelt så stor som en Pebble!!

 • Broken arrow

  Beror ju på vinkeln också på bilden:) sen ligger inte klockan på armen utan går runt handleden. Alla smartklockor jag har sett ligger på handleden.

  Vist på den bilden ser klockan minder ut.

 • Martin Andersson

  Din Casio STR-300 ser betydligt bulkigare ut, och är större; 48,20mm x 35,20mm x 12,10mm
  Pebble Time mäter 40,5mm x 37,5mm x 9.5mm

  Kan hålla med om att Moto360 ser ut som att man balanserar en snusdosa på handleden men Pebble Time är lite formad efter handleden;

 • Broken arrow

  Jo det har du rätt i. Får hoppas dom släpper en med större skärm (finns ju plats utan att göra klockan större). Sen gör den inbyggda ljuset starkare.

 • Martin Andersson

  Du har rätt, tyvärr är ju ingen nuvarande smartklocka perfekt, alla har sina brister så det är nog bara att välja en man tycker är hyfsad och räkna med täta byten allt efter som de utvecklas, ingen risk att din nästa smartklocka hinner fylla tio år på din handled..

Lediga jobb inom data / IT Företag
Junior programmerare till Telenor Publicerad 18 Jan 2018
Securities Operations Analyst till spännande uppdrag i Stockholm Publicerad 18 Jan 2018
Systemutvecklare till mobiloperatör i Kista Publicerad 18 Jan 2018
IT Projektledare med erfarenhet inom Telekom Publicerad 18 Jan 2018
Testutvecklare som vill rädda liv! Publicerad 18 Jan 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Så här kan Samsungs flexibla smartphone se ut
 3. OnePlus inaktiverar kontokortsbetalningar efter att vissa kunder drabbats av bedrägeri
 4. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 5. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 6. Motorolas nya smartphones läcker ut, inklusive Iphone X-liknande Moto X5

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 3. Är det här kartongen för Samsung Galaxy S9?
 4. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Får vi se ett Sony-flaggskepp med OLED-skärm i år?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vad anser du är minsta acceptabla nivån RAM i en Androidmobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons