Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

The Wallee! och Wallee M – anpassningsbara fodral

Postat:
12:20 - 2013-05-26
Skribent:
Björn E
Kommentarer:

En fördel (eller nackdel) med att skriva för en site som Swedroid är att det ibland dyker upp produkter i brevlådan oanmälda som företag gärna vill ha testade. Så var det med Samsung Galaxy S3-fodralet och bilhållaren från StudioProper. Det visade sig dock vara en intressant produkt, åtminstone om du har en av de få Android-enheter som stöds.

StudioProper är ett amerikanskt företag som har utvecklat ett lite speciellt system för att göra det lätt att sätta fast mobiler och surfplattor till diverse tillbehör. Namnet på detta system är The Wallee!. Enkelt utryckt så är det fodral för surfplattor och mobiler (då kallat Wallee M) som kombineras med olika tillbehör och där kopplingen är en speciell krysannordning som sitter både på tillbehöret och fodralet.

Fodralen finns förutom till IOS-enheter också till Samsung Galaxy Tab 10.1, Samsung Galaxy Nexus och Samsung Galaxy S3. De ser även ut att jobba med ett fodral till Nexus 7 men det är ännu inte släppt.  Vi antar att vi även kommer få se fodral till Samsung Galaxy S4 inom kort.

wallee_walmount1

Fodralen för surfplattor har ett kryssformat hål. Bilden ovan visar fodralet för Samsung Galaxy tab 10.1. Dessa fodral kan bland andra kombineras med ett väggfäste (syns också på bilden ovan), ett bordsställ och en bilhållare. Det finns till och med en adapter för att ge väggfästet stöd för VESA-standarden så att det går att använda sig av mängden med VESA-kompatibla väggfästen som finns.

wallee_walmount2

 

Tyvärr hade vi inte tillgång till en Galaxy Tab 10.1 för att testa med men vår begränsade ”torrtestning” tycks visa att det fungerar utmärkt. Du hakar på surfplattan genom att vrida den och fodralet 45 grader och sen är det bara att välja om du vill ha surfplattan i landskaps- eller porträtt vy.

walleem

Wallee M har inga hål i sina fodral utan istället sitter det ett metallkryss i fodralet. Detta kan sen sättas fast på speciella tillbehör som kommer med starka neodym-magneter. Fodralet är i ett hållbart plastmaterial och finns i svart och vitt. Det kanske inte är det vackraste fodralet som finns men funkar.

För tillfället finns det tre stycken tillbehör som kan kombineras med Wallee M: ett väggfäste, ett litet bordsställ och en bilhållare.

walee_carmount

Bilhållaren är liten och kompakt. Den har en kraftig sugpropp och vi hade inga problem att sätta fast den på en vindruta. Själva hållaren har en kraftig neodym-magnet som tillsammans med Wallee M-fodralet ser till att hålla telefonen fast.

se_wallee s3_wallee2

Prisnivån för de olika tillbehören och fodralen ligger på runt 350 kr för Samsung Galaxy Tab 10.1-fodralet, ~80 kr för väggfästen, från 250 Kr och uppåt för bordställ och 450 Kr för bilhållaren för surfplattor. Vi har hittat en del tillbehör hos CDON.com och LifeStyleStore men ingen verkar till exempel ha Wallee M för Samsung Galaxy S3 eller Galaxy Nexus (UPPDATERAT: Tack Anderas som noterade att om man söker på Wallee istället så finns faktiskt även Galaxy S3-fodralet hos LifeStyleStore). Det går även att beställa direkt från StudioProper. Ett Wallee M för Galaxy S3 kostar $30  och frakt kostar endast $10 extra.

The Wallee! och Wallee M är intressanta produkter som fungerar bra med de olika tillbehör som erbjuds. Det vi kan hoppas är att företaget fortsätter att utveckla fler tillbehör samt att de börjar titta på att stödja fler Android-enheter än de få som stöds nu.

 • Tozs

  Måste säga att jag finner verkligen Nexus 7-fodralet, om det nu kommer inom snar framtid, väldigt intressant!

 • japp

  Blev nog lite fel med priset, £ för pris och $ för frakt? antar att det är $ även för priset :)

 • Andreas

  Lifestylestore.se har skal för Samsung S3 i lager, både svarta och vita….
  http://www.lifestylestore.se/wallee-m/

 • Andreas

  Såg även att det finns http://www.thewallee.se samt http://www.walleem.se

 • SwedBear

  Ahh, tack. jag gick in på deras Wallee-sida och antog att alla deras Wallee-produkter skulle finnas där men det verkar som de har några fler faktiskt som inte är upplänkade på den sidan. Ska uppdatera artikeln direkt.

  Konstigt nog är endast väggfästet indexerat på Prisjakt vilket gör det lite svårt att hitta alla som har produkterna.

 • SwedBear

  Good find! Jag var inne på vendora och letade försäljningsställen men just för Wallee var inget upplänkat. Men nu ser jag om man klickar på Wallee-loggan på första sidan hamnar man på denna svenska Wallee-sida som i sin tur länkar vidare till Lifestylestore. Tack!

 • Aleksander

  Synd att dom inte har ett skal till Note 2 :(

 • pavelob

  Hmmm kanterna på s3:an verkar vara blottade och kortsidorna, dem vill man ju skydda med inte bara långsidorna som det ser ut på bilderna

 • vampyren

  Har ni tänkt på att det kanske skadar luren med tanke på starka magneten? Visst finns det skall emellan men ändå. Någon som är bra på hårdvaran här?

 • HerrOberIceBitte

  Ska inte vara någon fara såvida du inte råkar ha en HDD i din mobil

 • Peter Höglund

  Du behöver en EXTREMT stor magnet för att skada en HDD med magnetism, typ en sån som lyfter bilar. Däremot kanske kompassen och gyrot får spunk så länge den sitter i hållaren men det borde inte ta skada…

 • Vad gör metallplattan med täckningen?

 • vampyren

  Ja tänkte mest på kompassen och om det blir dålig med tiden…kanske minneskretsarna med.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Systemansvarig Publicerad 21 Nov 2017
Developer BI, Sundsvall/Härnösand Publicerad 21 Nov 2017
Projektkoordinator till Atlas Copco i Örebro Publicerad 21 Nov 2017
Chief Information Officer Publicerad 21 Nov 2017
Kvalitetsutvecklare till Precise Biometrics i Karlstad Publicerad 21 Nov 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Vilken smartphone fick dig att hoppa på Androidtåget?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

8.4

Test av Huawei Honor 9

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 2. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 3. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 4. Minitest av Google Pixel 2
 5. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T
 6. Hands on med OnePlus 5T

Mest läst

 1. Hands on med OnePlus 5T
 2. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 3. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 4. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 5. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T
 6. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Nexus-telefon var mest lyckad för sin tid?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons