Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Träna till högskoleprovet med iHögskoleprov

Postat:
11:30 - 2011-03-25
Skribent:
Henrik
Kommentarer:

Den 2:a april är det dags för årets första högskoleprov, och många studenter är spända inför denna dag. Under hela dagen kommer en serie prov att genomföras för att avgöra en del av ens chanser att komma in på en högskola som man vill studera på. Det finns många alternativ för att studera inför sagda prov, varav ett stort antal kräver att man sätter sig framför datorn för att göra det.

Nu finns ett alternativ för oss androidanvändare eftersom utvecklarna bakom en av de mest populära högskoleprov-applikationerna till iPhone (Boboshi) tagtit fram en androidvänlig version. Namnet på appen är iHögskoleprov, vilket naturligtvis skvallrar om att programmet i första hand är gjort för en iOS-enhet. Det förhindrar dock inte applikationen från att vara bra även för Android.

Applikationen kommer i två utgåvor; en fullversion och en mindre komplett lite-version. Som vanligt erbjuder man mindre innehåll i Lite-versionen, och den innehåller 20 ORD-frågor samt 10 NOG-frågor. Dessutom ingår en guide om ORD-provet som man kan läsa. Fullversionen innehåller å andra sidan över 1700 ORD-frågor och 300 NOG-frågor – alltså gott om frågor om man ska träna korta perioder inför högskoleprovet.

Tanken bakom applikationen är helt enkelt att man under kortare perioder (exempelvis under en bussresa) ska kunna plocka upp telefonen och träna lite extra. Passande nog finns en funktion för att spara pågående test när applikationen stängs ner, vilket är utmärkt om man behöver göra något annat. Testet i sig är väl utformat och har en väldigt nerskalad design som låter en göra precis det man behöver utan att dra ens koncentration till annat. Råkar man svara fel på en fråga är det lätt att ordna i en smidig översiktsvy som låter en bläddra mellan alla frågor i det aktuella testet.

Utöver ORD- och NOG-proven finns en hög med guider tillgängliga som sammanfattar det viktigaste man behöver veta om alla prov samt om hur man borde agera under provtiden. Guiderna är pedagogiskt utformade, texterna är lättlästa och innehållet är lätt att ta till sig. Enligt utvecklarna motsvarar guiderna 15 A4-sidor med material, och allt är anpassat för att kunna läsas utan någon förkunskap.

Något värt att nämna är en applikationens statistikfunktion som kort och gott sparar resultatet från alla genomförda test. Statistikvyn visar hur många prov man har genomfört, ens snittresultat, snittpoäng samt ens bästa resultat (samt tiden för detta). Något jag saknar är en mer detaljerad vy, där man åtminstone ska kunna se varje provtillfälle i detalj (med samma typ av detaljer som snittet). Oavsett så är statistikvyn en oumbärlig del av applikationen.

Allt är dock inte guld och gröna skogar, då jag under testperioden stötte på en del buggar och krascher. Upprepade gånger dök samma frågor upp under olika provtillfällen, och applikationen kraschade ett par gånger relaterat till det. Jag hoppas att det kan åtgärdas med en uppdatering, och oavsett är det trots allt inte ett enormt problem. Något jag dessutom inte gillar helt är hur små knapparna är, åtminstone på ORD-delen där frågorna bara består av enstaka ord (och som ändå tar upp halva skärmytan). Jag ser gärna att knapparna blir större på båda delarna, då man just nu lätt kan råka svara fel.

För alla studenter som ska göra högskoleprovet så kan jag med glädje rekommendera den här applikationen. Det blir lätt att utnyttja bussresor för lite extra plugg, och hur tråkigt det än låter så är det värt det. Priset på 28:- är helt acceptabelt, speciellt med tanke på vad den investeringen kan göra för framtiden. Slår osäkerheten till finns som sagt en Lite-version tillgänglig för utvärdering. Ni som har testat det – berätta gärna vad ni anser om applikationen i kommentarsfältet!

Tänker ni göra högskoleprovet i år? I så fall, kan ni tänka er att använda en applikation av den här typen för att studera inför det?

QR-koden nedan gäller för båda versionerna.

qrcode
 

Lägsta pris på Huawei X5 på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på ZTE Blade på Prisjakt just nu:

 

 • jojje

  Det finns även en app i appstore, som bara behandlar ordförståelsedelen i högskoleprovet för 7 bagis

 • mauswe

  Hoppas du menar att den finns i market? Annars är ditt tips ganska orelevant :) Jag skall göra högskoleprovet så denna app verkar ju bra!

 • Niklas

  Seriöst, heter den verkligen iHögskoleprov? Snacka om brist på fantasi. Varför inte bara skall den för högskoleprov? Jösses.

 • Dingo

  Va trött man blir på alla iNamn. Speciellt till Android.

 • Tiny Turtle

  Dingo :Va trött man blir på alla iNamn. Speciellt till Android. Rapportera inlägg 0

  Verkligen.
  Vet du vad man kallar folket utanför en AppleStore när det kommit en ny modell? – iQueue
  http://www.antipixel.com/blog/archives/images/appleStore/queue_01_lg.jpg

 • Dracoth

  Kommer denna app anpassa sig till det nya högskoleprovet i höst? Eller måste man köpa en helt ny?

 • @ Dracoth

  Hej,

  Vi kommer inte att släppa en separat applikation eller lägga in in-app purchases när det nya provet börjar gälla då även det kommer att innehålla ORD och NOG prov. Hur vi gör med de helt nya delproven vet vi däremot inte i dagsläget.

  Med Vänliga Hälsningar
  Max Börjeson
  Boboshi

 • Sasori

  Svaret på frågan is lutet är självklart. Snacka om bekvämligheten själv. Många skulle nog betala en dyr penning för den där appen. Sedan så är det viktigare att lära sig hur man ska tänka för att göra problemen och inte sitta och nöta en massa svar. Det ser den här appen ut att ha.
  Hade den kostat 100 hade den också vart värd så 28 är ett kap

 • A

  Hoppas dom inte hittat på frågor till NOG-delen för jag undrar om de får ta betalt för högskoleverkets material.

 • Sasori

  A :Hoppas dom inte hittat på frågor till NOG-delen för jag undrar om de får ta betalt för högskoleverkets material. Rapportera inlägg 0

  Så länge som de är ärliga med källmaterialet så får de sälja det vidare, det är trots allt inte själva frågorna utan arbetet bakom appen som säljs.
  Så länge det är ärligt mot kunderna, dvs man berättar att man använder material som finns där ute redan men på ett innovativt sätt ska det vara ok

 • Eldorado

  När ska zte blade uppdateras???? Det är slutet av mars nu!!!!!!

 • Anonym

  @ Sasori
  Såg nu att dem hittat på egna frågor som ska efterlikna de riktiga proven

Aktuellt

Vilken smartphone fick dig att hoppa på Androidtåget?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

8.4

Test av Huawei Honor 9

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 2. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 3. Samsung Galaxy S9 dyker upp redan under CES enligt @evleaks
 4. Rapport: Android skickar platsdata till Google även när platstjänster är av
 5. Tipsa om bästa Black Friday-fynden här
 6. Minitest av Google Pixel 2

Mest läst

 1. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9
 2. Hands on med OnePlus 5T
 3. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 4. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 5. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 6. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Nexus-telefon var mest lyckad för sin tid?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons