Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Träna till högskoleprovet med iHögskoleprov

Postat:
11:30 - 2011-03-25
Skribent:
Henrik
Kommentarer:

Den 2:a april är det dags för årets första högskoleprov, och många studenter är spända inför denna dag. Under hela dagen kommer en serie prov att genomföras för att avgöra en del av ens chanser att komma in på en högskola som man vill studera på. Det finns många alternativ för att studera inför sagda prov, varav ett stort antal kräver att man sätter sig framför datorn för att göra det.

Nu finns ett alternativ för oss androidanvändare eftersom utvecklarna bakom en av de mest populära högskoleprov-applikationerna till iPhone (Boboshi) tagtit fram en androidvänlig version. Namnet på appen är iHögskoleprov, vilket naturligtvis skvallrar om att programmet i första hand är gjort för en iOS-enhet. Det förhindrar dock inte applikationen från att vara bra även för Android.

Applikationen kommer i två utgåvor; en fullversion och en mindre komplett lite-version. Som vanligt erbjuder man mindre innehåll i Lite-versionen, och den innehåller 20 ORD-frågor samt 10 NOG-frågor. Dessutom ingår en guide om ORD-provet som man kan läsa. Fullversionen innehåller å andra sidan över 1700 ORD-frågor och 300 NOG-frågor – alltså gott om frågor om man ska träna korta perioder inför högskoleprovet.

Tanken bakom applikationen är helt enkelt att man under kortare perioder (exempelvis under en bussresa) ska kunna plocka upp telefonen och träna lite extra. Passande nog finns en funktion för att spara pågående test när applikationen stängs ner, vilket är utmärkt om man behöver göra något annat. Testet i sig är väl utformat och har en väldigt nerskalad design som låter en göra precis det man behöver utan att dra ens koncentration till annat. Råkar man svara fel på en fråga är det lätt att ordna i en smidig översiktsvy som låter en bläddra mellan alla frågor i det aktuella testet.

Utöver ORD- och NOG-proven finns en hög med guider tillgängliga som sammanfattar det viktigaste man behöver veta om alla prov samt om hur man borde agera under provtiden. Guiderna är pedagogiskt utformade, texterna är lättlästa och innehållet är lätt att ta till sig. Enligt utvecklarna motsvarar guiderna 15 A4-sidor med material, och allt är anpassat för att kunna läsas utan någon förkunskap.

Något värt att nämna är en applikationens statistikfunktion som kort och gott sparar resultatet från alla genomförda test. Statistikvyn visar hur många prov man har genomfört, ens snittresultat, snittpoäng samt ens bästa resultat (samt tiden för detta). Något jag saknar är en mer detaljerad vy, där man åtminstone ska kunna se varje provtillfälle i detalj (med samma typ av detaljer som snittet). Oavsett så är statistikvyn en oumbärlig del av applikationen.

Allt är dock inte guld och gröna skogar, då jag under testperioden stötte på en del buggar och krascher. Upprepade gånger dök samma frågor upp under olika provtillfällen, och applikationen kraschade ett par gånger relaterat till det. Jag hoppas att det kan åtgärdas med en uppdatering, och oavsett är det trots allt inte ett enormt problem. Något jag dessutom inte gillar helt är hur små knapparna är, åtminstone på ORD-delen där frågorna bara består av enstaka ord (och som ändå tar upp halva skärmytan). Jag ser gärna att knapparna blir större på båda delarna, då man just nu lätt kan råka svara fel.

För alla studenter som ska göra högskoleprovet så kan jag med glädje rekommendera den här applikationen. Det blir lätt att utnyttja bussresor för lite extra plugg, och hur tråkigt det än låter så är det värt det. Priset på 28:- är helt acceptabelt, speciellt med tanke på vad den investeringen kan göra för framtiden. Slår osäkerheten till finns som sagt en Lite-version tillgänglig för utvärdering. Ni som har testat det – berätta gärna vad ni anser om applikationen i kommentarsfältet!

Tänker ni göra högskoleprovet i år? I så fall, kan ni tänka er att använda en applikation av den här typen för att studera inför det?

QR-koden nedan gäller för båda versionerna.

qrcode
 

Lägsta pris på Huawei X5 på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på ZTE Blade på Prisjakt just nu:

 

Lediga jobb inom data / IT Företag
UI designer Publicerad 22 Feb 2018
Junior teknisk ingenjör med intresse för C-programmering Publicerad 22 Feb 2018
Security Lead Publicerad 22 Feb 2018
Ta nästa steg som supportkoordinator på Evry Publicerad 22 Feb 2018
Frontend utvecklare till kund i Sundsvall Publicerad 22 Feb 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Specifikationerna för Samsung Galaxy S9 och S9 Plus, enligt rykte.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Sonys nya toppmodeller Xperia XZ2 och XZ2 Compact erbjuder 18:9, saknar 3,5mm-jack
 2. Vilken Androidversion kör din smartphone?
 3. Första pressbilden på Sony Xperia XZ2
 4. Stor Samsung Galaxy S9-läcka: specifikationer och officiella bilder
 5. Högupplösta bilder på Samsung Galaxy S9
 6. Rykte: Europeiska priser för Samsung Galaxy S9 och S9 Plus

Mest läst

 1. Stor Samsung Galaxy S9-läcka: specifikationer och officiella bilder
 2. Google har tagit bort ”visa bild”-alternativet för bildsökningar
 3. Sonys nya toppmodeller Xperia XZ2 och XZ2 Compact erbjuder 18:9, saknar 3,5mm-jack
 4. Vilken Androidversion kör din smartphone?
 5. Samsung talar varmt om ringsignalen i Galaxy S9
 6. Telenor lanserar VoLTE och VoWi-Fi i Sverige

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Androidversion kör din (primära) mobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons