Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Uppgifter pekar på kommande phablet med 6,4-tumsskärm från Sony [Rykten]

Postat:
14:09 - 2013-01-22
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

sony-big-phone-lead

Galaxy Note och dess uppföljare Note 2 har nått förvånansvärda framgångar med tanke på dess stora format och övriga tillverkare vill sannolikt inte låta Samsung smita med alla phablet-slantarna. Vi har naturligtvis sett en lång rad femtumsenheter men de är egentligen fortfarande tillräckligt nätta för att kallas vanliga mobiler.

Vi såg under CES strax efter årsskiftet ”världens största mobilskärm” från Huawei som då presenterade bjässen Ascend Mate. Nu sägs det att Sony kan ha en phablet på gång med hela 6,44 tum stor skärm.

Ryktet baseras på en komponent som påstås tillhöra en framtida Sony-enhet med 1080p-upplösning. Vi plockar fram saltkaret i vanlig ordning men det verkar sannolikt att Sony och även övriga androidtillverkare förr eller senare kommer följa Samsungs (och Dells) initiativ och släppa riktigt stora mobiler.

 • fripp

  Det här håller fan på att flippa ur helt.

 • Dennis Jönsson

  Fyfan vad fet :D

 • Mangevio

  Ser ut å rymmas fin-fint i handen. Spännande att se vad de kommer upp med.

 • Andreas Lindhé

  Tycker inte den var så snygg…

 • Fredrick

  Phablet, otroligt fult ord. 

 • Andreas Lindhé

  Vad menar du? Om de marknadsför den som phablet är väl detta en helt normal storlek? Hade de sagt telefon hade jag hållit med dig.

 • Calle

  Jag kan tänka mig en lur med Note 2s yttermått, men dom kan gärna slopa frontkameran för att få bort döyta.

  Lutar iofs åt en 5″ 1080p. Tillverkaren(Ej LG) som fixar bäst batteritid får mina pengar. Just nu ligger Sony bra till då jag gillar designen på XZ

 • Jimmy Johansson

  i love it!

 • Rauk

  Vad? Skärmkomponenten?

 • Werner

  Tror ändå Note II svävar på smärtgränsen, vid 6 tum börjar det ju bli lite väl jävligt. Varför inte hålla sig under 6 tum åtminstonde. Det skulle knappast kännas naturligt att ringa med en Nexus 7 vilket inte är allt för långt från 6,4 tum. Visserligen lär Sony ha en betydligt nättare ram men tror den skulle floppa.

 • Robin

  ”Phablet” låter nedvärderande.

 • blue mike

  ser VÄLDIGT tunn ut  ;-)

 • Daniel

  Nu har jag inte hängt med allt för väl i dessa ”phablet” ryktena. Men en sak som gör Noten lite speciell är ju att man har en penna till den. Kommer dessa andra stora ”mobiler” med pennor med bra precision också? Annars tror jag de får svårt att ta delar från Samsung på den fronten. Eller så är jag helt ute och cyklar och ingen använder pennan i princip utan har endast köpt pga storleken? :P

 • rodak

  Här är en som gjort ett experiment med nexus 7 som mobil :P http://www.androidpolice.com/2013/01/05/an-experiment-my-life-with-a-nexus-7-as-my-phone/

 • Jonas

  Senaste transparenta tekniken också. Tro det eller ej, men denna mobil besitter ett 6800mAh batteri. Helt otroligt att man inte ser det. ;P

 • qvisten

  tycker note 2s storlek är perfekt, går ner i det mesta du har på dig men ändå har en lagom stor men behändig skärm där det inte är problem med att behöva zooma för mycket o klydda ja och film är faktiskt bra att kolla på.

 • rodak

  Har själv en Note II, vilken penna snackar du om? :P *ironi* men ärligt så använder jag aldrig pennan mer än när jag ska ta en ”screenshot” på en del av skärmen istället för hela. Då kan man markera ett område som man vill kopiera till urklipp eller skicka vidare me en gång. Annars har jag inte hittat nåt användningsområde för pennan. Kanske blir mer senare då jag bara haft telefonen ~2 veckor.

 • Levvy

  Bra. Highend devicer ska ha stora skärmar. Låt de där ”småhänderna” plaska med budgetmobiler ;) 

 • Daniel Ericsson

  Det tror jag varierar från användare till användare. Jag har en note 10.1 och använder pennan ibland, men mest för spel/program som är gjorda för den. Den kan även vara trevlig att ha när man surfar, t.ex. kan man få större precision på små länkar och dessutom få motsvarande ”hoover” funktion från datormöss. På senare tid har jag även i princip ersatt det vanliga onscreen tangentbordet med skrivstilsigenkänning med pennan, fungerar riktigt bra faktiskt (borde funnits en manual till alla funktionerna bara…)! 

 • Omar

  Tack , skönt att sony pumpar åt kvalitetstelefoner. Som går att kasta och bada med. Dom andra sköra telefoner med dålig byggkvalitet nej tack. 

 • Joppeflopp

  Om detta ar sant blir det ett givet kop. Sneglat pa Huawei Ascend Mate men inte sa varst sugen pa Huawei. Gor den en nexus nar ni anda ar i farten!

 • Exakt samma sak sades av nästan alla om Galaxy Note, både 1 och 2, samt även nästan samtliga andra fall där skärmstorleken ökats mot vad vi är vana vid. Med tanke på detta kan man verkligen inte döma ut den här. Sony är verkligen på gång nu också så det här kan bli intressant. Personligen tycker jag nog den är i det största laget dock.

 • Dödytan är absolut nödvändig för att man ska kunna hålla telefonen. Testa t.ex. att hålla telefonen i landscape och luta dig tillbaka/lägg dig på rygg. Ju större och tyngre enheterna bli ju viktigare blir det med en kant att hålla i.

 • Callmejoje

  Mums

Aktuellt

Verifiering via fingeravtryck på väg till BankID för Android.

Android på Prisjakt

Huawei Honor 8
Samsung Galaxy S7
Sony Xperia XZ
Samsung Galaxy S7 Edge
Sony Xperia X Compact
Huawei P9
8.5

Huawei Mate 9 Pro

8.4

OnePlus 3T – hur mycket snabbare är telefonen än sin föregångare?

8

Sony Xperia XZ

7.8

Sony Xperia X Compact

8

Google Daydream View

7.5

Minitest av Chromecast Ultra

9.2

Google Pixel XL

9.1

Google Pixel

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Tillbakaknappen till höger i Samsungs virtuella navigationsfält?
 2. Galaxy Note 7 ryktas återuppstå, börjar säljas i juni
 3. Xiaomi hävdas offentliggöra egenutvecklat chipp på MWC
 4. Allt vi vet och tror om LG G6 hittills
 5. Samsung Sverige: ”Samsung Pay är här!” [Notis]
 6. Använder du split-screen på din Nougat-telefon?

Mest läst

 1. Systemdump från surfplatta kan ha avslöjat funktioner i Galaxy S8
 2. Galaxy Note 7 ryktas återuppstå, börjar säljas i juni
 3. Använder du split-screen på din Nougat-telefon?
 4. Nya Nokia 3310 sägs ha liknande design, större skärm i färg
 5. Nu kan du beställa från alla länders Google Store – om du har leveransadress i landet
 6. Huawei visar upp Honor V9 i Kina – har kraftfull hårdvara

 7. Visa topplistan

Senaste undersökningen

Använder du split-screen på din telefon?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat