Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Vad har du för erfarenheter av att beställa från Kina?

Postat:
10:20 - 2017-08-07
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Ett flertal kinesiska tillverkare säljer telefoner officiellt i Sverige som exempelvis Huawei och ZTE. Samtidigt är det ganska många entusiaster i Swedroids community som importerat en smartphone från Kina – antingen för att de inte säljs här eller för att få ett mer attraktivt pris.
Det kan exempelvis röra sig om modeller från tillverkare som Xiaomi, Oppo eller Meizu. För ett år sedan svarade hela 64 procent att de har en kinesisk mobil, i en undersökning på Swedroid.

Vi ska nu fokusera på just import av kinesiska smartphones: Vad har du för erfarenheter av att beställa från Kina? Vilken onlinebutik vände du dig till? Hur snabbt skedde leveransen? Har du stött på något problem med tullen?

Har enheten, eller enheterna, du köpt fungerat felfritt med det svenska nätet och vilken modell har du varit mest nöjd med? Ordet är fritt!

 • johan_aa

  Har inte beställt någon telefon utan bara andra saker som varit smidigt.

  Men tänker på om man ska beställa därifrån så är det väl lite bök om det blir problem med telefonen?
  Om jag skulle beställa så skulle det bli någon billig telefon där om den går sönder så gör det inget. Dvs ca 2000kr eller mindre.

 • Andreas

  Jag köpte min Xiaomi på geekbuying.com för 1600kr. Fri frakt. Tog cirka 2 veckor. Köpte Xiaomi Redmi Note 4X. Grym batteritid, snabb och allt flyter på bra. Grym telefon för det priset. Vill man ha bra kamera så kan man köpa en MI5 för 2500-3000. Jag har tröttnat på att köpa dyra Samsungs eller iPhones. Som blir kassa efter nån månad och behöver laddas flera ggr per dag. Rekommenderar Xiaomi!

 • Paulista

  Beställde en OnePlus X och det gick snabbt och smidigt.
  Min sambo handlar hela tiden från Ali Express till vårt hem, men jag har förbjudit henne att handla några elektriska prylar då jag inte vill bli innebränd i mitt eget hem när hon köpt en falsk designlampa för 100 kr.

 • ToungiLou

  Aliexpress beroendet har börjat avta efter några år. Annars köps mycket fortfarande från Sverige/USA pga brandsäkerhet eller garantier.

 • mortuus82

  enda kinamobil jag har än så länge är Ulefone power, köpte från gearbest förra året fast det skickades från deras EU lager så blev ingen tull och leverans på en vecka eller nåt. mobilen funkar lika bra idag.

 • Cornflakesninjan

  Dx.com eller banggood.com för alla möjliga kablar, adaptrar osv..
  även mobiler osv.

  Kolla reviews och CE märkning för varje produkt och ibland så är det lika bra att beställa 2x.
  men tex en kabel där kan kosta 5-10kr vs 90kr på tex kjell o company..

  Gratis frakt men räkna med ca 4-6 veckors leveranstid.

 • Tobias Åberg

  Köpte min Redmi Note 4 från eu lager. Ett par hundralappar dyrare men fortfarande bara 2000 inkl. frakt, två dagar leverans med DHL. Man ska nog ha tight budget eller gott tålamod för att välja bort det. Har köpt lite annat krafs från kineserna, någon gång dröjde det närmare två månader, trots att föremålet skickades nästan omgående. Sitter och väntar på något nu som jag beställde för en månad sedan på pricken men fortfarande inte har ramlat in. Kanske får dyrare föremål en högre prio?

 • DrAvalance

  Köpt både telefon för länge sedan (OPPO Find 5) och en massa andra prylar (MiBand aktivitetsarmband, Android-box till TV:n, billig surfplatta, kablar mm mm) från både Banggood, AliExpress och GearBest. Allt har funkat utan problem. I vissa fall har det tagit lång tid inna grejorna kommit, men aldrig något strul.

 • Sune Sjöström

  Finns det möjlighet att ställa in Xiaomi Redmi Note 4X på svenska?

 • cavveman

  Min erfarenhet är att det går ganska smidigt att beställa från Kina.
  Så länge man väljer att paketet ska vara spårbart så kan man ha koll på det.
  Men försök ändå välja deras EU-lager i den mån de har varan inne. Så slipper man riskera tull. För den processen kan ta lång tid också beroende på hur mycket jobb de har att göra.

  Normala leveranstider har varit allt från 2 veckor till 7 veckor. Beroende på tull, vilket fraktbolag de anlitar sig av osv.

  En viktig aspekt är att lägga undan pengar för eventuell tullavgift+moms och transportörens avgift för att handlägga ärendet. Så slipper man bli överraskad när man får avin.

 • Steve Grasberg

  Jag har köpt från Gearbest några gånger utan problem. Ett par Xiaomi och lite annat. Ett par hörlurar var riktigt dåliga men återbetalade utan problem. Har beställt direkt från Kina och det kan ta lång tid. Manualer är de generellt dåliga på att skicka med.

 • Daddydajmkryss@gmail.com

  Beställde en Xiaomi redmi 4 prime från gearbest.com för totalt 1453kr inkl frakt. Skickades med post nl och försändelsen var försäkrad.

  Lade beställningen fredagen 9 dec och fick hem den måndagen 18 december, totalt 8 arbetsdagar.

 • tidsoptimist
 • Flipp0

  Om man vill ha grejerna på två veckor (eller snabbare) utan tull är det Hong Kong Goldway på Aliexpress som gäller. Tar alltid gratis frakt. Väldigt tillförlitlig. Senaste gången fick jag telefonen på en vecka dessutom. Dock säljer de bara Xiaomi och Leeco. https://goldway.aliexpress.com/store/311331?spm=2114.12010615.0.0.3d7376c4TsJ6vk Har tidigare använt mig av Geekbuying, Banggood, Gearbest, etc men de är inte alls lika tillförlitliga, ibland en månad innan man får paketet. Har man tur går det på två veckor. Visst kan man betala för snabbare frakt men det blir ju dyrare plus att man riskerar att åka på tull.

 • johala02

  Har beställt några Vernee mobiler (Har Svenskt språkalternativ och funkar till 100% med Telias nät) från GearBest och TomTop. Det har funkat bra men med gratis frakt kan leveranstiden bli rätt lång. Fast har man inte bråttom är det okej. Vill man ha snabbare kan man kolla deras EU lager.

 • Tomas

  Jag har köpt flertalet lurar från Kina, mestadels från Ali. Allt har funkat perfekt(ingen tull), jag har haft två reklamationer, den första var min Oppo find 5, batteriet överhettade, efter kontakt med kundtjänst fick jag ett program att ladda ner, sen fick jag skicka in datan som programmet samlade in, efter en dag kom beskedet att jag fick en ny lur, enda ”haken” var att jag fick betala en ny lur, luren skickades då direkt, då slapp man vänta på att den trasiga luren skulle anlända och att dom först då skulle skicka en ny, pengarna återbetalades givetvis, allt fungerade perfekt.
  Andra ärendet var en ulephone(vilken skit lur)som rebootade i tid och otid, efter lite tjafs med säljaren, så fick jag skicka tillbaka den, och pengarna återbetalades.

  På det stora hela, så har mina reklamationer har fungerat LÅNGT över förväntan.

 • Tomas

  Se mitt inlägg nedan, mina ärenden har funkat väldigt smidigt… Men men, man vet aldrig..

 • Wrexthor

  Beställde redmi note 4x från AliExpress, kostade strax över 1200kr för globala varianten med 3gb ram. Tog nån månad att få men i övrigt väldigt smidigt.

 • Damas

  Köpte en Xiomi Mi4c från gearbest. Tog vad jag minns ca 3 veckor (nära jul så det kan ha tagit längre tid). Ingen manual att tala om. Endast laddare, kabel och telefon. Luren var proppfull med skumma applikationer, adressboken vill veta var man befann sig etc.. Slängde ganska fort in en nerbandad miui-rom och luren har fungerat väldigt bra sedan dess. Den höll nog iaf 1½ år innan den gick i golvet och skärmen blev lite halvkass.. Grabben kör dock vidare med den och är nöjd.

 • amidonk

  Många kina företag har avtal med svenska tull verket som DX, men tyvärr fattar inte tullverket det alltid.

 • GrinigGammalGubbe

  Hu, man är rädd för alla fulappar som kan finnas installerade på dessa mobiler.

 • Railwayman

  Flasha om enheten då. Ta en som det finns bra ROMar till.

 • Railwayman

  Mina egna erfarenheter av Kinabeställningar är goda. Leveranserna har fungerat bra med DHL och allt. Däremot märker man en skillnad i snabbheten i utskicken beroende på butik. GeekBuying tenderar att vara lite långsamma där medan iBuygou får iväg produkten snabbt.

  För min del är det numera import som gäller. Den saken är klar.

 • niclas_c

  Men att lämna ut ditt liv till google är inga problem?

 • Är det tull på mobiler från Kina? (Tycks inte vara någon i denna tråd som råkat på det hittills.)

 • Mikael Ulvesjö

  Jag har köpt tre ulefone metal till barnen och de kostade knappt 1000 kr/st. Handlade via aliexpress, fraktfritt, ingen tull och ca en månads leverans. Telefonerna har funkat över all förväntan, min nästa telefon lär bli en kinalur.

 • Teodor Axel Johan Jönsson

  Inte tull (tror jag då det går under elektronik vad jag vet) men moms är det alltid från 1:a öret

 • tomas szigeti

  Jag har köpt ett par Xiaomi mobiler, Onda surfplatta, TV/Android sticka, Miracast, m.m från Kina via ebay eller geekbuying och allt har fungerat bra. Snabbast lev har varit geek.

 • GrinigGammalGubbe

  Ah, ok, bra tips!
  Undrar om Copperhead går?
  https://copperhead.co/android/

 • GrinigGammalGubbe

  Tja, Apple, Google, eller Kinesiska Staten.

  Den senaste går fet bort.

  Återstår Google och Apple.

  Vem litar man mest på….

 • Robert Martinsson

  Ja du måste lägga in en developer rom. Bara att kolla i forumet hur du skall gå till väga.

 • Alias joje67

  Räknas ebay?

  Köpte nyligen en oöppnad Honor Note 8 från Kina. Gick toppen. 3300 + tull. En del mekande rent tekniskt sen dock så nu kan jag det oxå..

 • Alias joje67

  Blir problem i Sverige oxå, tro mej. LG å Netonnet tex litar jag noll på

 • Tornet

  Står ju klart och tydligt på hemsidan du refererar till vad Copperhead är kompatibelt med… ”CopperheadOS currently supports the Nexus 5X and Nexus 6P as a free offering. Pixel and Pixel XL support is available as a product.”

 • Björn Lundén

  Köpte en Xiaomi Mi Mix från AliExpress eftersom telefonen bara säljs där. Fick betala lite till men inga större summor.

 • Erik

  Har köpt massa prylar från Kina, mest småsaker men även ett par surfplattor och en telefon. Har bara positiva erfarenheter. De gånger det varit problem, har säljaren gjort allt för att hjälpa till. Om någon pryl kommit bort på vägen, skickar de oftast en ny utan knussel. En gång skickade jag tillbaka en surfplatta, som de lagade (tog dock en väldig tid). En gång åkte jag på moms, annars inte. Köper mest från Aliexpress, säljarna där är väldigt måna om sina omdömen vilket gör att det känns tryggt. Bra också att kunna läsa andras omdömen innan köp.

 • johan_aa

  Egentligen kan man väl säga att det blir problem oavsett hos vem handlar. Känns ju som de skickar till någon repfirma som kollar på telefonen i 5 sek max och skickar tillbaka med samma fel fortfarande. Här känns det spontant att apple ligger bra mycket före i den aspekten.

 • Alexander Diez Gonzalez

  Har vara beställt billiga skal till mobiler från Kina, Men de levereras snabbt och är väl inpackade. Inga problem för mig på den fronten.

 • swedishchef

  Har beställt en Huawei Mate 9 (den asiatiska versionen utan Edge-skärm) med internationellt firmware från AliExpress till min sambo. Väntar med spänning på leverans. Har varit ”in transit” i över 2 veckor nu, men enligt säljaren kunde det ta upp till en månad så jag är inte orolig att den inte kommer fram.

 • Rikard

  Jag har köpt från Gearbest nyligen. En MiPad 3. 1900 kr + 150 kr frakt (DHL på 4 arbetsdagar) + 300 kr i tull och skatter. Jag fick flasha den till en ”EU”-rom och nu fungerar den hyffsat.

 • Elephonten

  Köpte min första kinalur, Elephone P9000, via Gearbest i Januari. Lång frakttid men annars bara positiva erferenheter. Smidig betalning(PayPal), bra pris, telefonen mycket bättre än jag ens vågade hoppas m.m. etc.

 • Alias joje67

  Japp så Kina ligger minst lika bra till. Vet inget om Apple där. Bara att de lejer ut supporten till andra bakom. Apples fasad.

 • Moddha

  CE märkningen är inte att lita på. Den kan ha den roliga betydelsen China Export istället. På billiga, men dåligt konstruerade (läs farliga), USB laddare finner man CE märkning men är knappast äkta.

 • JohanRudolfsson

  Men vad kostar frakten till Kina då? Jag har reklamerat billigare varor, men då har jag aldrig behövt skicka tillbaka dem.

 • Tomas

  Oj, det minns jag inte, 100-150pistoler kanske….

 • pierre Gothenburg

  Det största problemet enligt mig är PostMORD som skiter fullständigt i posten därifrån.
  Detta pga att dom inte tjänar något på det, det ska inte ta 4-6 mån för vanlig postgång när jag kan se att det skeppats oftast från Singapore inom en vecka.Du skall inte behöva betala xtra för xpress eller tex DHL bara för att du skall veta när det anländer.
  Offtopick: track17 är den bästa sidan som trackar i stort sätt hela Asiens post, tyvärr så verkar inte Svenska Regeringen( el om det är PostMord) veta hur man samarbetar.MVH

 • JohanRudolfsson

  Okej, inte så farligt mao.

 • pierre Gothenburg

  Det är alltid bra att kolla upp försäljaren, folk är fruktansvärt snabba på att klaga ifall det är något som inte stämmer eller att paketet är 1 dag försenat!
  Man läser aldrig om nöjda kunder, därför går jag oftast på omdömen och Företaget(bara googla) och se ifall många är missnöjda. I alla fall så slipper du dom största fällorna.
  MVH

 • Tomas

  Nej det tycker jag inte, har man trots allt köpt en lur från Kina, så har man kanske råd med det, men som jag skrev, det har fungerat över förväntan.

 • janbanan

  De roligaste nyaste telefonerna kommer väldigt inte till eu lagret i första hand. Har inte sett någon än i alla fall. Vill man ha det senaste så blir det preorder från Kina. Och ofta finns bra rabatter i samband med beställningen. Kolla Gizmochina, de har en speciell flik med deals! Under 1500kr så är det dessutom befriat från tull, och i bara farten så blir det ingen moms vad jag märkt, fast än de suttit fast i tullen.

 • Krister

  Larva er inte med att det skulle vara några problem med att handla ifrån Kina. De senaste åren handlar jag nästan uteslutande därifrån. När jag för tio år sedan började handla från Kina så medger jag att kvaliteten kunde vara si och så, speciellt på uppladdningsbara batterier. Redan på den tiden bytte säljarna ut en defekt vara helt kostnadsfritt. Om ni inte visste det så är en väldigt stor del av produkterna i de svenska butikerna idag ändå ifrån Kina. Mitt nästa inköp blir en hel traktor med frontlastare, nu när dessa är EU certifierade. Av någon anledning har jag endast köpt en telefon ifrån Kina, en Deegoo, inköpt på antingen Banggood, Dealextreme, Aliexpress eller Gearbest. Jag kan utan vidare rekommendera samtliga dessa.

 • tidsoptimist

  Enligt tullverkets guide så är det ingen tull på mobiltelefoner däremot är det precis som Teodor säger alltid moms.

 • Dennis Bohman

  OP Fri leverans till dörren, fick vänta 5 dagar från lagd beställning.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Metro söker frontendutvecklare Publicerad 14 Dec 2017
IT-Projektledare till Bilvision Publicerad 14 Dec 2017
JavaScript-utvecklare (MERN) till Bilvision/Bilprospekt Publicerad 14 Dec 2017
Windows konsult Publicerad 14 Dec 2017
Javautvecklare med fokus på e-Hälsa Publicerad 14 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. LG V30 dyker upp i svensk nätbutik, sägs vara i lager 20 december
 3. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 6. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Det här Googlade vi mest under 2017
 6. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons