Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Vad tycker du om Facebook? [Undersökning]

Älska, hata, eller mittemellan?

Postat:
11:17 - 2017-08-17
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Facebook har idag över två miljarder användare varje månad, på en planet med cirka 7,5 miljarder människor. Här på Swedroid dominerar Facebook även marknaden för internetmeddelanden, då 29 procent främst använder Messenger för att skicka meddelanden online.
Det sociala nätverket är en gigant som väcker åsikter – ibland starka sådana vilka går isär. Vissa älskar Facebook och besöker nätverket med glädje dagligen, medan andra motvilligt använder Facebook mest för att det är nästintill allestädes närvarande.

Sedan har vi en skara som tycker direkt illa om Facebook och antingen har inaktiverat sitt konto, eller aldrig ens skaffat ett, av den anledningen. Nu undrar vi helt enkelt: Vad tycker du om Facebook?

Rösten i undersökningen kan naturligtvis kompletteras med en kommentar.

Vad tycker du om Facebook?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

 • Fred .

  Jag avskyr Facebook. Det är bara skräp. Sällan så ser man någon posta något inlägg om något personligt som man är intresserad av, t.ex. vilken film de sett, vilken konsert de varit på, vad dom ritat, målat, skrivit, programmerat, designat, sytt, etc. De mesta är ju bara folk som postar roliga bilder, taggar varandra i inlägg på bilder, och lajkar artiklar som överensstämmer med deras religösa, politiska eller sexuella ideologi.

 • Magnus “masze” Gustavsson

  Är helt överens med vad Fred säger.
  Avskyr Facebook.

 • Emil Oskarsson

  Avskyr Facebook och använder det endast i tredjeparts appar såsom friendly for Facebook då du kan ha tidsflödet i ordning. Däremot så är det inte så nödvändigt längre för min del då jag oftast använder Instagram istället för att lägga upp bilder. Så använder i stort sett bara Facebook för att skriva till kompisar via meddelande funktionen :p Skulle dock aldrig falla mig in att installera officiella Facebook appen eller messenger igen då Facebook inte kan göra appar :)

 • DmBzls

  Facebook är en leksak som enbart är till för att generera reklamintäkter till Mark Zuckerberg, jag tar det därför inte ett dugg seriöst.
  Android appen är dessutom ett skämt, otroligt dåligt optimerad. (Ja jag vet att den finns en ”lite” också.)

 • Martin Gabrielsson

  Är väl neutralt inställd.
  Dock suttit i tankarna att ta bort mitt konto(dock behålla Messenger). Använder mest Facebook för att hålla koll på evenemang, men blir alldeles för mycket ”ska bara kolla facebook” som distraherar mig under dagen

 • ingvar Söderberg

  den mest asociala appen av alla. vvf.

 • Jag avskyr facebook! Raderat mitt konto flera gånger men för att kunna följa det man är intresserad av så finns det tyvärr inget alternativ. Man får göra sitt bästa för att sålla bort allt dravel och skit som sprids. Min åsikt.

 • Dessutom om man gjort misstaget (som jag själv gjort) att ”Logga in med Facebook” överallt så blir det extra jobbigt att stänga sitt konto…

 • Tog bort mitt FB konto för någon månad sedan, har blivit en gladare människa!

 • bjorkis

  Jag tog gillar, mycket eftersom det är till stor hjälp i mitt arbete. Jag jobbar i en ideell barn och ungdomsorganisation, med många frivilliga att hålla kontakt med vid tex planering av läger och andra arrangemang, och det är då ett perfekt redskap att ha grupper mm för detta….

 • Andreas Elf

  Har tyvär börjat använda det lite smått den senaste tiden. Annars så har jag inte haft konto eller bara haft det inaktiverat.

 • HoLT

  Personligen tycker jag att det är under min värdighet hysa några känslor alls för Facebook, varför jag väljer alternativet neutralt inställd.

 • Nisse

  Idag är ju FB bara till för reklam/sponsorer/botar. Använder inte det längre då det tog för mycket tid och jag inte vill att precis all data om mig säljs vidare.

 • Bob

  Pöbeln måste ju underhållas så de inte råkar tänka efter och gör revolution…

  Har inga sociala konto alls och blockerar Facebooks domäner liksom Googles spionerade direkt i brandväggen. Det är inte mitt jobb att göra världens största bolag större och världens rikaste människor rikare.

  Föraktar och tycker synd om alla som är beroende av meningslösheterna. Deras liv passerar medan de är upptagna av andras ytligheter.

 • Jonas Gustavsson

  Tack får påminnelsen, ska ta bort mitt konto nu.

 • Michael Geller

  Här kanske du ska ställa dig frågan om detta är facebooks fel eller om problemet är det urval av vänner som du visar i ditt flöde. Har själv svårt för precis det nu nämner och har börjat plocka port de mest ivriga postarna av ideologi. Man behöver inte dumpa dem som vänner, räcker att lyfta ur dem ur flödet samt välja facebooks egna filterfunktioner för att minska poster från de vanligaste klickjägarsiterna.

 • Exodite

  Jag har inte, och har aldrig haft, ett Facebook-konto.

  Med det sagt så ogillar jag tjänsten i hög grad.

  Problemet är inte att jag anser att sociala nätverks-tjänster är tämligen meningslösa eller att Facebooks EULA är sådant att ingen rimlig person borde använda tjänsten, båda är sant men det är mina personliga åsikter och tjänsten är på pappret valfri att använda.

  Mina två huvudargument är snarare att

  * Det inte är en öppen tjänst. Mycket information som är lämplig att ha allmänt tillgänglig döljs på Facebook, vilket går emot hela poängen med webben.

  * Alltför många andra tjänster förlitar sig på Facebook för att användas för inloggning, kommentarsfält mm. trots att det innebär att man utsätter potentiella användare för väldigt extrema tredjeparts-avtal. Dvs. Facebook är idag inte en fullt så valfri tjänst som man kunde önska.

 • ggmannen

  Facebook är som tjack. Det är enkelt att komma åt och beroendeframkallande men egentligen inte så roligt.

 • Fred .

  Jag har valt ”Dölj allt innehålle från” från Newsner, Buzzfeed, RoligaKlipp, och massvis fler. Men ändå så lyckas det ändå alltid smyga sig in en massa skräp på något sätt. Som att använda hink för att försöka tömma vattnet ur en båt som läcker in vatten.

 • Fred .

  Ja det enda bra med Facebook verkar ju vara Messenger då den är praktisk av den anledningen att så många använder den. Men själva Facebook är rätt så sunkigt.

 • Fred .

  Men det verkar ju inte längre gå att skriva meddelanden via Facebook i Chrome längre. Jag var tvungen att installera Facebook Messenger, även fast jag egentligen inte ville.

 • Peter Gyllander

  Det jag använder facebook till är främst grupper och insamling av nyheter.
  Sen är majoriteten narcisistiska puckon som delar allt om sitt liv bara för att de ska få en like och med det känna sig lite bättre som personer. Så facebook lockar ut de värsta av människor. Men det gör många sociala medier.

  För det jag använder facebook till så gillar jag facebook.

 • Dennis Wallman

  FB är perfekt för att få påminnelser om födelsedagar och event. I övrigt .. meh. Finns ju alltid reddit. Hade gärna sett lite mer folk på G+ också.

 • Victor

  Använde Facebook förr, men har inte använt det sen ett år tillbaka. Nu är jag fri, jag känner mig inte längre tvingad att grattulera massa folk på födelsedagen och läsa massa fake nyheter. Använder endast Messenger.

 • Anders Sandblad

  ”Gated internet”, går inte använda utan konto, alltså inte ens browsa öppna sidor. Går emot ett öppet internet.

 • Victor

  Jag använder Google+ för att följa sånt som intresserar mig.

 • mortuus82

  facebook är bajs….

 • Emil Oskarsson

  Därför jag kör friendly for Facebook, där fungerar det fortfarande utan Facebook messenger :)

 • zyax

  Våga vägra Facebook. Ogillade deras stuk från början och har sett hur mycket tid folk spenderar där. Inget för mig helt enkelt.

 • Ja det är ett alternativ, problemet för mig är att mycket av det som intresserar mig finns tyvärr inte med på google+.

 • Maskinarn

  Jag kör med Friendly for Facebook, gillar att kommentera på nyheter osv så jag är positivt inställd. Använder Friendly mest för att vanliga Facebookappen har bränt in i skärmen på min S7’a. :( Det är ALLTID blått fält högst upp i appen och tydligen fade’ar just blåa pixlarna extra snabbt på AMOLED-skärmar. Friendly har ett OLED-tema som är helt svart, sparar massa batteri och slipper fading (”inbränning”).

 • Jonathan Östansjö

  Ett sätt att skicka meddelanden via Chrome är att öppna ett inlägg och sedan begära skrivbordsversionen (så att du stannar kvar på den mobilanpassade sidan). :)

 • Alias joje67

  Samma här ☹

 • ToungiLou

  Facebook var bra. Enkelt, stilrent, gjort för att få kontakt med varandra.

  Sen lades funktioner på i all oändlighet. Vissa bra men 90% skräp. Statusuppdateringar ändrades ordning, det blev mer reklam och mer roliga bilder/videos. Allt för att få så mycket klick som möjligt. Det rullade på och blev värre och värre och idag är det egentligen bara skräp. Enda anledningen till att jag är kvar är för att fortfarande kunna få kontakt med människor man inte har telefonnumret till och för de olika grupper som finns för tex köp och sälj eller saker man är intresserad av.

 • DroidMe

  Hatar att för många appar kräver Facebook som inloggning. Annars inget emot, använder det till jaga reor och erbjudande bara.

 • Knazig

  Facebook är ett opium för folket.

 • Heiner68

  Mycket skit i FB men är med i en del grupper och där hittar man en hel del nyttigt.

 • Tiredness

  Jag är relativt neutral. Det vanliga flödet är ju ren skit. Som flera påpekat innan är det mest korkade klipp och delningar (mycket skrämselpropaganda och vinklade nyheter sprids genom människors idiotiska vilja att dela). Flödet var trevligare innan när personer laddade upp mängder med bilder från fester mm. Detta verkar dock ha bytt plattform och återfinns nu på Instagram.

  Positiva saker är att det är ett bra verktyg för andra saker som privata grupper, forum av diverse slag samt evenemang. Det är även bra att kunna få information och få kontakt med olika företag och butiker (kundtjänst kan man väl kalla det).

  Även Messenger är ju en del av Facebook och den är väl min huvudsakliga app för meddelanden.

 • Daniel Jansson

  Inaktiverade mitt konto för någon månad sedan och det är det bästa jag har gjort på många år. Så falskt där inne. Postas bara positiva ”titta-vad-bra-jag-och-min-familj-har-det-saker” fast man ofta vet att det inte är så. Jag vill se äkta känslor! Arga som frågandes. Filosofiska saker. Jag var i princip den enda som gjorde det och fick ta skit ibland men även positiva kommentarer från folk i verkligheten när man mötte dem som sa ”du, det där du skrev det träffade mig…” vilket var givande. Men jag tröttnade på allt falskt där inne och har ju inaktiverat kontot för gott. Blev bara massa delade videos/bilder och ”smarta quotes” man såg i flödet i slutet ändå. Facebook har blivit ett skämt. Eller snarare människorna där inne är ett skämt.

  Har dock kvar Messenger då ~90% av all min kommunikation sker därigenom. Tyvärr verkar inte Messenger Lite fungera tillsammans med ett inaktiverat konto?

 • Daniel

  Använder i princip bara FB för att komma åt ett par föreningars diskussionsgrupper och informationskanaler. Gör allt för att minska informationsflödet i övrigt då det är extremt mycket dynga.

 • Emil

  Statusuppdateringar skiter jag nästan helt i, det enda jag använder Facebook till är i princip Messenger samt hålla koll på eventuella evenemang.

 • Sillstrypare

  Jag är inte ofta där. Kollar en del grupper ibland och kan göra ett eller annat inlägg per år i flödet.
  Men generellt tycker jag det är lite väl mycket bilder på söta djur och snusförnuftiga asikter

 • abcd

  Jag avslutade det för flera år sedan, minns inte hur många. Ångrar det inte heller för en sekund. Verkar vara en enorm tidstjuv. Visst måste man tillåta sig viss form av förströelse, men folk kan ju knappt promenera på stan utan att titta på eländet.

 • Desplow
 • Alen Zuzic

  zuckerberg 2020 , säger väl allt

 • Patrik

  Jag avskyr Facebook av samma skäl Fred nämner plus att man inte får ha någon privacy. Folk snokar som fan.

 • Thomas 112

  Det är väl jättebra att man kan meddela sig på ett medium (heter det så?) där så många är med. Många gamla kompisar man återträffat, man har koll på vänner lite sådär lagom och kan följa specialgrupper etc etc. Att det sedan blir väldigt mycket brus är väl som det är, men man kan ju styra dels vad som ska visas till viss del, och dels vilket man bara vill scrolla förbi..
  Glöm inte heller att messenger inte skulle varit vad det är om inte hade varit för facebooks användarbas.

 • Fredrik Ingman

  Har begärt att mitt konto skulle raderas. Ångrar inte begäran.

 • Fredrik Ingman

  Nätet är annorlunda än IRL/LIVE. Gäller inte bara FACEBOOK tyvärr. Till ock med dom som har kontakt annonser beter sig annorlunda.

 • Fredrik Ingman

  När verkligheten är en annan…

 • Fredrik Ingman

  Ligger en viss sanning i detta…

 • Fredrik Ingman

  För mig färdigt snokat.

 • Sillstrypare

  Vad menar du?

 • Kristina Berkehag

  Det finns en del diskussionsgrupper som kan vara trevliga och givande men i övrigt ser jag den mest som en meningslös tidstjuv.

 • Blomsternisse

  Annars kan du väl bara gå till messenger.com och skriva där utan att installera någon applikation?

 • Danne

  Ja, det är väldigt irriterande. Jag vill inte ha appen för den suger så mycket batteri att jag blir galen. Du kommer runt problemet genom att trycka upp menyn för webbläsaren när du är inne på Facebook, och sen klickar du på ”request desktop site”. Därefter kan du se och skriva meddelanden utan appen. Det blir lite konstig längd på sidan, men det fungerar.

 • Werner

  Använder främst Messenger tjänsten, men det händer väl att man går igenom flödet som tidsfördriv ibland. Det gäller att rensa ganska hårt för att få ett flöde som känns vettigt.

 • Rickard

  Samma här, köpte lite aktier den dagen de börsintroducerades. Borde köpt fler.

 • Var väldigt mycket mer på Google+ ett tag, men är mycket mer på Fb nu eftersom jag deltar i ett par grupper som hjälper mig identifiera alla skumma småkryp jag hittar med kameran och som jag aldrig skulle kunna identifiera på egen hand.
  https://www.flickr.com/photos/tinyturtle/22485471831/

 • Jag kör deras Messenger Lite-app istället, den är mycket liten och är inte bloatad som den vanliga

 • Barnis

  Jag tog bort skiten och håller mig till intressegrupper, finns iof på Facebook men så får man alla stackare som vill fejka sitt liv istället för att leva det, Facebook och instagram ligger troligtvis bakom den ökade psykiska ohälsan de senaste åren.

 • Micke

  Bookface blir vad du gör det till. Jag rensar systematiskt bort alla som bara postar fluff och aldrig något av substans.

 • Micke

  Jag har inte dolt något innehåll och jag får kanske en eller två Buzzfeed-länkar i månaden eller nåt sånt där.

 • Micke

  Tjack är inte särskilt beroendeframkallande och betydligt mer givande än Bookface.

 • Micke

  Är det inte jobbigt att känna sig tvingad av webplatser att göra saker? Eller är du en sån som trycker på den stora röda knappen bara för att den är där?

 • Micke

  Är det inte så att du har blivit äldre också? När jag skaffade Bookface så var jag typ 25 kanske och då var ju ”festa” fortfarande ett legitimt intresse. Nu är jag snart 40 och det ses som både suspekt och patetiskt att ha ”festa” som ett intresse,

 • Micke

  Jag kryssade att jag gillar Bookface men det är inte riktigt sant. Jag gillar däremot communities.

  Jag har dock ett ganska väldresserat flöde. Inga randoms från krogen, inga gamla ex, inga personer som jag inte kan tänka mig att svinga en bägare med och inga personer som är dogmatiska eller för hårt styrda av sina ismer. Detta i kombination med att snabbt avföljer grupper och sidor som inte tilltalar mig.

 • Victor

  Man blir mer eller mindre tvingad om folk taggar en i massa grejer i Facebook att kolla vad det är.

 • Micke

  Nej, det är man inte. Det är bara att låta bli. Det är din egen nyfikenhet som är din fiende, inte Facebook.

 • Tiredness

  Ja det är väl en av faktorerna kanske.

 • Patrik

  Facebook är skräp skräp skräp. Har inte haft något riktigt konto på flera år men jag har ett par slaskkonton för t ex spel som jag är inne med ett par gånger per år för att kolla om fb är lika dåligt som jag kommer ihåg det. Det är det inte. Det är ännu sämre.

 • Patrik

  Jag kom på att facebook är som rökning. Alla vet att det är skit, men en jäkla massa människor är för beroende av det för att kunna sluta trots att de egentligen vill.

 • Rob

  Samma här, skål

 • Rob

  Samma här, finns både Facebook Lite och Messenger Lite. Typ en hundradel i storlek (3 MB istället för 300), mycket bättre val

 • Rob

  Messenger Lite går inte med inaktiverat FB-konto säger du, hur märks det? Går vanliga Messenger?

 • Rob

  Vilken information döljs?

 • Dennis Bohman

  ”Hata” facebook? Då får man vara rejält jävla bitter;) Jag som trodde jag var bitter haha

 • bjalverod

  Har ingen uppfattning då jag aldrig använt Facebook

 • Martin Gabrielsson

  3 veckor utan Facebook nu. Dog tydligen inte.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Senior fullstack-utvecklare till Spark Vision Publicerad 10 Dec 2017
Senior fullstack-utvecklare till Spark Vision Publicerad 10 Dec 2017
Junior systemutvecklare med databasintresse Publicerad 10 Dec 2017
Serviceinriktad IT-Support Publicerad 09 Dec 2017
SYSTEMUTVECKLARE JAVA – SUNDSVALL Publicerad 07 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Så här ser Sonys slimmade 18:9-mobiler ut enligt löst rykte
 2. Telia och Google lanserar RCS i form av SMS+
 3. Kommer Huawei P11 ha samma sensorfält som Apple Iphone X?
 4. Hur mycket lagringsutrymme behöver du i en smartphone?
 5. Xiaomi lanserar Redmi 5 och Redmi 5 Plus med 18:9-skärmar
 6. Qualcomm tillkännager Snapdragon 845 – alla detaljer släpps senare idag

Mest läst

 1. Telia och Google lanserar RCS i form av SMS+
 2. IKEA inleder samarbete med Sonos – ny produktserie med fokus på ljud under 2019
 3. HMD och OnePlus förklarar varför de inte ger telefoner Treble
 4. Kommer Huawei P11 ha samma sensorfält som Apple Iphone X?
 5. Så här ser Sonys slimmade 18:9-mobiler ut enligt löst rykte
 6. OnePlus 5T Star Wars Edition kommer till Sverige 14 december

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur mycket lagringsutrymme behöver du i en smartphone?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons