Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Vi kikar på Google Bumper Case för Nexus 5

Postat:
14:35 - 2014-07-02
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Delvis för att återigen testa hur det fungerar att beställa från enhetsavdelningen i Play Store har vi lagt beslag på ett exemplar av Googles officiella fodral för Nexus 5, som kostar 266 kronor. Inklusive frakt gick tillbehöret på 316 kronor.
På kvittot listas Google Commerce Ltd i Dublin, Irland. Själva produkten levererades med UPS från Nederländerna och kom fram efter två dagar. Med UPS-alternativet levereras varan av en person med skåpbil till dörren. Företaget erbjuder även ”budgetleverans” vilken kostar mindre men som samtidigt tar lite längre tid.

google-bumper-case-nexus-5-bild-5
google-bumper-case-nexus-5-bild-4
google-bumper-case-nexus-5-bild-10google-bumper-case-nexus-5-bild-8

Vi har inget att invända mot leveransen, även om det inte låter så miljövänligt att leverera från Nederländerna – vi hoppas att sökjätten löst detta på något smart vis. Hur bra är då själva fodralet, Google Bumper Case?

Först och främst är det inte ett särskilt billigt fodral. Även i amerikanska Play Store kostar Googles fodral mer än motsvarigheter från många andra parter. Fodralet för Nexus 5 har dock en god kvalitet, med Nexus-loggan på baksidan intakt. Det är även kompatibelt med trådlös laddning.

google-bumper-case-nexus-5-bild-topp

Utsidan av skalet är hårt, med ett mjukt inre av gummi för bra dämpning. Fodralet sticker upp en smula på framsidan, vilket skyddar skärmen. Nackdelarna är kanske främst estetiska – Nexus 5 blir klumpigare och i vår mening inte lika tjusig med fodralet på.

Knapparna för volym och ström blir även tyngre att trycka ner eftersom de är täckta av fodralet. Intrycket av att trycka ner knapparna går dessutom förlorad, då skalet tar bort knapparnas fysiska feedback.

google-bumper-case-nexus-5-bild-11

För de som vill göra sin Nexus 5 lite mer stryktålig och vill ha ett officiellt kvalitetsfodral från Google kan det dock vara värt att skaffa Bumper Case, även om det är i kostsammaste laget.

Uppdatering: Enligt rapport i kommentarsfältet nedan kan fodralet missfärgas, även om det inte är något vi märkt av hittills.

 • meowmeow

  har någon ett bra skal för s4:an?? har testat flera och de spricker/nöts snabbt.

 • UrbanBjorkman

  Jag köpte det här fodralet för några månader sedan och är mycket missnöjd. På bara några dagar blev det missfärgat. Nu är kanterna och hörnen svarta.
  Detta bara av normal användning, som tex att ha telefonen i fickan.

  Färgen är också mer ”neonröd” än vad som egentligen framgår av bilder på Play Store. Vilket inte var vad jag tänkte mig.

 • Fred .

  Jag köpte inget skyddfodral dels för att det blir tjockare och fulare, men även för att telefonen var så billig och fodralet var så dyrt.

 • Kent Engström

  Håller i min röda N5 med sitt röda skal medan detta skrivs. Ja, mobilen blir klumpig. Ja, motståndet från knapparna försvinner. Ja, det yttre av skalet nötd ut med tiden och, ja, färgen är förfärligt olik själva mobilens.

  Sen att den skyddar mobilen kan inte förnekas. Har tappat den ett flertal gånger utan en skråma nånstans. Ett skal behövs ju dock pga telefonens glatta yta.

  Tänker nog köpa en S Line på ebay för en femtiolapp cirka snart ändå. Det känns minst lika tryggt om inte tryggare med sina räfflade sidor för bättre grepp.

 • Simon Reis

  Vi köpte nyligen detta skal. Fanns ett i klar hårdplast och ett med frostad plast. Kan dock inte ge någon utvärdering av hur det blir efter en längre tids användning. Lycka till! http://www.telia.se/privat/telefoni/produkter-tillbehor/produkt/aye-flex-galaxy-s4

 • Myamo

  Telefonens glatta yta? Jag tycker inte den är ett dugg glatt.

 • Kent Engström

  Det kanske beror på hur rena händer man har. Är dom nyligen tvåltvättade så upplever jag ytan som glatt.

 • Martin

  Trist med bara ett case i recensionen.

  Jag köpte ett Spigen Slim Armor till min N5. Telefonen är röd och Spigen lyckats få till exakt samma färg på skalet som på telefonen.

  Knapparna känns mycket bra med om inte lika exakta som utan skal men något annat kan man inte förvänta. Utstansningen för högtalare, mikrofon, kamera etc är utmärkt centrerade på alla punkter. Micro USB stansningen är väl tilltagen för att tillåta de tjockaste USB kablarna att ansluta.

  Materialet är hårt och greppvänligt med fasade kanter. Plasten i sig verkar vara ”genomfärgad” dvs hela materialet är färgad och inte bara ytan som är färgad och som skavs bort efter en tid.

  Skalet ska tillåta trådlös laddning men detta är inget jag kan verifiera.

  Jag har även kompletterat N5 med Spigens skyddsglad man applicerar på skärmen. Fördelen med glasskydd är att det försämrar inte bildkvalitén som skärmskydd i plast gör. Dock så är det bra mycket dyrare.

  Min N5 har trillat i backen ett par gånger och en liten repa har jag fått på extraglaset efter en tur skärm först på en grusgång. Annars så syns inga skador på case.

  Jag beställde från Amazon UK och valde det billigaste fraksättet. Jag fick dock samtliga delar inom 5 arbetsdagar. Delarna var förhållandevis dyra jämfört med andra cases men man får valuta för pengarna i min mening. Jag stör mig mer på telefonens döda pixlar och dess backbleeding.

 • Lars Eriksson

  Jag funderade på ett Bumper Case, men valde LG Quick Cover till min N5.
  En aning dyrt och saknar Nexus-loggan på baksidan, annars är jag väldigt nöjd även om jag helst föredrar ett Sena Ultra Slim,

 • FAA
 • Joel

  Köpte ett svart till min Nexus 5 för några veckor sedan. Har knappt använt det men färgen på stora delar av kanterna har nötts bort och det ser ut som fläckar av en blankare plast lite här och var längs kanterna. Ser inte alls bra ut och det är något som jag inte hade förväntat mig av ett skal för dessa pengar. Har inte heller tappat telefonen eller så, slitaget har alltså uppstått enbart genom att ta mobilen upp ur fickan och liknande. Dåligt.

 • Hemulen

  Du kanske ska skölja av tvålen när du tvättar dig så blir det mindre halkigt ;)

 • Kent Engström

  :’ ))

 • Tomas

  Har ett svart Bumper Case som jag köpte på ebay från Taiwan och kostade ca 100kr MED frakten inräknad. Rekommenderar att köpa därifrån istället. Är exakt samma Case men till en tredjedel av priset.
  Tycker även luren blir snyggare med detta på.
  Knapparna är heller inte nåt problem efter att man använt det nån dag så de mjukats upp lite.

 • andreas

  http://www.tech21.com/smartphones/google-mobile-cases/nexus-5-cases/

  är vad jag har, i T-mobile butiken demonstrerade de den genom att alla anställda kastade sina telefoner kors och tvärs över butiken var 5e minut (många iphones av dem) och det verkade inte vara några problem. Hårda genomskinliga plasten på baksidan kan repas, men tapp på betong och liknande har varit helt utan problem än så länge. Det ska väl kanske sägas att galaxy nexus telefonen jag hade innan tappades rejält med en TPU-Diztronic skal och den klarade sig bra också, men det var oftast på trägolv snarare än betong då.

 • Konstigt2

  Kass, IMO. Lämnade tillbaka det direkt och köpte Spigens tunna med samma färg. Knapparna är intakta och mindre profil. Suveränt!

  Har även Ringkes tunnaste till N5 av samma karaktär, bra det med fast lite tråkigare i färgen (mitt är mattsvart).

 • adam

  Kan varmt tipsa om Mofi Smart Case för Nexus 5. Är som LG Quick cover med magnetväckning men har även ställfunktion och är bra mycket billigare (ca 50kr ink. frakt). Bra kvalitet och tillsammans med en Sinji Pouch blir det även en sjukt smidig plånbok :)

  http://www.ebay.com.au/itm/MOFI-Smart-Sleep-Wake-Leather-Stand-Case-Cover-for-LG-Google-Nexus-5-/371011087653?ssPageName=ADME:L:OU:GB:3160

 • adam

  Funkar även med trådlös laddning.

 • Andreas Birgersson

  Har hänt exakt samma på mitt svarta. Tog ett par veckor innan de kom, men runt alla kanter och hål etc försvinner det matta lagret som ligger ovanpå den hårda plasten.

 • Tomas

  kan tillägga att jag haft det i 4-5 månader och haft det i fickan varenda dag utan att nån färg skavts bort. Vette katten hur ni lyckats, eller om Taiwan-versionen är tåligare :)
  Jag är sjukt nöjd iaf.

 • Johan Lawless

  Samma här, tog väl ett halvår men absolut. Beställde det genomskinliga ”snap case” nu istället. Köpte en LG watch och en ny röd nexus5.

 • Fred .

  Jag drömde en mardröm i natt att min kära Nexus 5 hade gått sönder, att den hade spruckit helt diagonalt.
  Det var hemskt, tur att det bara var en dröm!

 • Jens Andersson

  Jag beställde en case, men gör nog inte om det så länge det är UPS som levererar paketet.

 • Emanuelk

  Provade att beställa när det hade gått så bra för er. UPS har på tre försöka misslyckats med att lämna paketet till mig. Första gången vill dom inte lägga paketet i samma brevlåda som mina räkningar, kreditkort, lånelöften, etc hamnar i. Andra gången kunde dom inte hitta tilö receptionen på det mellanstora företaget jag jobbar på. Tredje gången får jag ett SMS om att jag ska ringa dom för att komplettera mina uppgifter. Jag ringde dom och bad dom att skicka tillbaka paketet. Jag kommer inte beställa från Google så länge dom använder UPS som transportföretag. Jag ska tillägga att jag aldrig haft en problemfri leverans från UPS

 • Emil

  Kan du vara snäll och länka den där ebay bumper case som du själv köpte?

 • Tomas
 • Bill

  Mitt grå skal har börjat bli rött. Inte så mycket längre då jag bytt till ett mycket snyggare, smidigare men ändå lika stadigt och välskyddande case från caselogic.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Junior applikationskonsult till Extenda Publicerad 17 Dec 2017
Utvecklare till ledande bolag inom reseservice! Publicerad 17 Dec 2017
Systemutvecklare, Norrköping Publicerad 17 Dec 2017
Testare till Responsive Development Technologies Publicerad 17 Dec 2017
IT-projektledare sökes till Örebro Publicerad 17 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 3. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 4. Spotify vill att Apple ska sluta missbruka sitt övertag, ber EU om hjälp
 5. Sensorn MediaTek Sensio mäter din hälsa, är avsedd för smartphones
 6. Google släpper två experimentella fotoappar för Android

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Det här Googlade vi mest under 2017
 5. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 6. Vi kikar på OnePlus 5T Star Wars Limited Edition – kan beställas idag

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons