Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Vi testar LGs runda smartklocka G Watch R

Postat:
16:04 - 2015-01-19
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
Hur ska tillverkare få klockfantaster att byta till en smartare variant av armbandsur? Många som använder klockor ser dessa som eleganta accessoarer och värderar design lika högt som funktionalitet.
Elektronikföretag verkar tro på att anamma en design som liknar traditionella armbandsur och de runda smartklockorna har skapat största medialt surr hittills. En av smartklockorna med rund design är LG G Watch R, som vi kommer ta en titt på nedan.

Enheten erbjuder en 1,3 tum stor P-OLED-skärm med 320 x 320 pixlar. Hårdvaran består även av 1,2GHz-chippet Snapdragon 400, 512MB RAM, 3GB tillgänglig lagring och Bluetooth 4.0. Sensorerna inkluderar barometer, gyro, accelerometer, kompass och pulsmätare.

lg-g-watch-r-promo

Konstruktionen är IP67-certifierad (vatten- och dammtät) och mäter 46,4 x 53,6 x 9,7 millimeter med en vikt på 62 gram. Batteriet har 410mAh, vilket kan jämföras med 320mAh för Motorola Moto 360 – en annan rund smartklocka.

Eftersom Android Wear ser likadant ut oavsett tillverkare hänvisar vi till vårt separata test av systemet gällande mjukvaran. Vi kommer istället fokusera på hårdvaran.

Konstruktion och design

lg-g-watch-r-swedroid-test-10lg-g-watch-r-swedroid-test-9

G Watch har som sagt en rund design och med rätt virtuell urtavla är enheten faktiskt påfallande lik ett vanligt armbandsur. Längs 1,3-tumsskärmen löper en upphöjd metallram med streck och siffror som indikerar sekunder och minuter. Indikationerna är där för att enheten mer ska likna en vanlig klocka.

Eftersom ramen kring skärmen är upphöjd skyddar den panelen om du exempelvis råkar stöta i något eller om du lägger enheten uppochner. Ramen och hela framsidan av klockan består av metall. Enheten känns mycket robust, även om vi hört att färgen kan flaga vid stötar.

lg-g-watch-r-swedroid-test-1lg-g-watch-r-swedroid-test-8lg-g-watch-r-swedroid-test-6

I mitten på högersidan av klockan sitter en fysisk knapp. Ett tryck på knappen växlar mellan aktivt läge och viloläge. Ett långtryck visar inställningarna för Android Wear. Baksidan är av plast och rymmer en magnetkontakt för laddning samt pulsmätaren.

Armbandet består av äkta läder och fungerar som det ska, även om det känns lite ”torrt” och inte så påkostat. Utseendemässigt gillar vi G Watch R skarpt och tycker LG fått till den snyggaste smartklockan hittills.

lg-g-watch-r-swedroid-test-16lg-g-watch-r-swedroid-test-11

Passform

Förmodligen varierar det från handled till handled, men G Watch R har ofta varit i vägen vid kontorsarbete – så pass att vi valt att ta av klockan när vi skrivit och spelat spel. Dels är själva klockan nästan en centimeter tjock och dels är även armbandet relativt grovt.

Det gör att enheten skaver en del mot skrivbord och klädesplagg. Vi tänkte knappt på att Sony SmartWatch 3 satt på handleden medan G Watch R gjort sig desto mer påmind.

Skärmen

lg-g-watch-r-swedroid-test-7

LG använder sin P-OLED-teknik för klockan. Det står för Plastic Organic Light-Emitting Diode och är samma typ av panel som exempelvis sitter i böjda telefonerna G Flex och G Flex 2. Eftersom det rör sig om OLED erbjuder skärmen god svärta och kontrast. Tekniken passar ypperligt för smartklockor och Android Wear.

När systemet går ner i viloläge visas nämligen en mer strömsnål variant av urtavlan som företrädesvis är svart. Merparten av pixlarna kan då släcka ner sig själva vilket är snällt mot batteriet. Svärtan blir därtill så djup att de svarta partierna knappt ens ser ut som att de visas på en skärm.

Panelen har 320 x 320 pixlar och vi gillar den betydligt bättre än skärmen i Sony SmartWatch 3. Tillsammans med Samsung Gear S har G Watch R bästa skärmen vi testat hittills i en smartklocka. Även betraktningsvinklarna är goda, vilket är en klar fördel då klockor sällan tittas på rakt framifrån.

Pulsmätaren

lg-g-watch-r-swedroid-test-6

Till skillnad mot Sony SmartWatch 3 har LGs klocka en pulsmätare, som sitter på baksidan av enheten så den får kontakt med huden. Pulsmätaren registrerar inte bärarens puls kontinuerligt utan mätningen behöver aktiveras manuellt, företrädesvis genom frasen ”show me my heart rate”.

Mätningen fungerar bäst när klockan sitter lite längre upp på armen, så knotor och beniga partier undviks. För allra bäst resultat bör du snurra klockan så mätningen sker längs underarmen. Mätningen har i regel tagit mellan 10-15 sekunder och har i alla fall med vårt exemplar givit ett lite opålitligt resultat.

Vid första mätningen har klockan ibland angivit runt 150 som puls och vid mätning precis efteråt har vi istället fått en puls kring 60. Det är trevligt att pulsmätaren finns men den är som sagt ganska nyckfull.

lg-g-watch-r-swedroid-test-18

Batteritid och laddning

Enhetens 410mAh-batteri jobbar bra i kombination med P-OLED-skärmen. Såtillvida enheten inte används väldigt intensivt, med musikuppspelning via Bluetooth-hörlurar och så vidare, bör klockan bara behöva laddas varannan dag.

Laddning sker genom att enheten placeras i en liten rund laddningsstation. En magnetkontakt på baksidan av klockan ansluter till motsvarande kontakt i laddaren. Laddningsstationen får sin energi genom en vanlig USB-kabel.

Detta fungerar betydligt smidigare än Sonys lösning med en bökig lucka på baksidan och kabel som måste sättas i direkt i klockan.

Slutsats

lg-g-watch-r-swedroid-test-2

Vi tycker G Watch R är snyggaste smartklockan hittills, även om Motorola Moto 360 inte ligger långt efter. Play Store har redan ett ganska stort utbud av urtavlor och med vissa layouter är enheten nästan till förväxling lik ett vanligt armbandsur.

Skärmen med P-OLED-teknik är ovanligt kompetent för att sitta i en smartklocka, med god svärta och bra betraktningsvinklar. Även batteritiden får fullt godkänt och här ligger LG i framkant gällande Android Wear-klockor.

Till de negativa aspekterna hör en ganska obekväm passform, en stundtals opålitlig pulsmätare och en del frusterande buggar i mjukvaran (i alla fall i vårt exemplar). Vilken modell är då mest lyckad av G Watch R och nyligen testade Sony SmartWatch 3? För de som prioriterar skärmkvalitet och design kan LGs smartklocka vara det bästa valet, medan Sonys motsvarighet erbjuder bättre passform och har inbyggd GPS. Både G Watch R och SmartWatch 3 kostar runt 2500kr.

Fördelar

 • I vår mening snyggaste smartklockan hittills
 • Liknar ett vanligt armbandsur
 • Pulsmätare (dock något opålitlig)
 • Bra skärm med P-OLED-teknik
 • Relativt god batteritid

Nackdelar

 • Saknar GPS
 • Ganska obekväm och klumpig
 • Inte lika ergonomisk som Sony SmartWatch 3
 • Version utan läderarmband för vegetarianer och veganer saknas

 • Malx

  Rätt intressant vad man kan utläsa av pressbilder eller rättare sagt avsaknad i pressbilder. Kommenterade redan på första artikeln om klockan att de undvek vettiga sidobilder vilket tyvärr talade för klumpig tjocklek. Trist men ge det några generationer så blir det nog bra om de inte bara klämmer in fler och fler funktioner.

 • henrik

  Skulle vara intressant att få se en jämförelse med asus zenwatch

 • Bra recension Swedroid, och jag håller med både denna och artikeln om Android Wear. OS:et i sig är lite för ickeintuitivt och småbuggigt. Att komma till inställningar glappar lite ibland via powerknappen, så det krävs ibland två försök. Det samt avsaknad av mjukvaruinput för korta puckar i meddelandeappar och begränsningar i dessa (svarskorten kan inte ens börja att täcka praktiska situationer i snitt, och röststyrning känns inte praktiskt nog), plus att man inte kan byta album direkt i musikspelaren (jag använder inte Google Play Music, så jag har ingen aning om det fungerar att byta album där) gör att man ändå nästan jämt måste plocka upp mobilen i alla fall.

  G Watch R är snygg, vilket gör att den gärna får hänga på armen, men jag använder den inte så ofta som jag skulle vilja. Det är ändå rätt mycket pengar för en person som kanske är teknikintresserad men inte är en klockperson i vanliga fall (typ som jag). Bäst batteritid hittills av de klockor jag testat, mycket tack vare P-OLED-skärmen vilken gör att jag behöver lägga den på laddning cirka var tredje dag (om jag stänger av den under natten och slår på den på morgonen igen). LG kunde gott ha klämt i några fler milliamperetimmar för praktisk veckolig laddning istället.

  Ytterligare synpunkter på G Watch R kan läsas här vid intresse: https://lgmobilescience.wordpress.com/category/lg-g-watch-r/

 • ToungiLou

  Nästa generation av denna med GPS, bättre armband och mer batteri = köp för mig

 • Kalle

  Men vad är meningen med att mäta pulsen då och då? Ska det vara en klocka man kan träna med så vill man ju mäta pulsen konstant under hela passet för att få ut något av det! Pulsmätare borde ju ta en hel del dyrbar plats i klockan så jag kan inte fatta att man har denna funktionalitet.

 • Hatsune Miku

  Appen ”Cardiograph” går att installera på klockan, och denna kollar pulsen konstant. Är endast Google Fitness som bara visar pulsen ”en gång”, alltså statiskt.

 • jonte

  Den är väl rektangulär? Går ju bort direkt….

 • Mint

  Produkten suger. Mer besvär än funktion.

 • Sebastian

  Klämmt lite på en på Elgiganten och hade några invändningar även om jag också tycker att LG är de som säljer den snyggaste Android Wear-klockan.

  1. Hela klockan är inte i metall och känns lite billig.
  2. Ingen GPS
  3. Få utbytbara band, finns tex officiella läderband för jag hittar de inte.
  4. Plocka bort pulsmätaren, inga av dessa pulsmätare är ens i närheten av att mäta pulsen tillräckligt bra. Finns flera tester på detta. Bara en onödig kostnad och tar upp plats som skulle kunna gå till att göra klockan antingen tunnare eller trycka in ett större batteri.

 • Folk betalar bevisligen mer för klockor som gör mindre än denna.

 • Sebastian

  Trots det snygg, i mitt tycke. Den och G Watch R är ju de bästa Wear-klockorna tycker jag. Sedan är de ju inte i närheten av ett traditionellt armbandsur men det är en annan femma.

 • 3. Köp ett standardarmband, måste det vara officiellt?

 • Sebastian

  Gör det betydligt enklare.

 • Mint

  Ja, jag syftade på smartklockor överhuvudtaget. Inte bara just denna. Det krävs mycket jobb för att få smartklockor praktiskt användbara, så att de kan nå en massmarknad.

  Så som de fungerar i dagsläget så är det bara nördar – och folk som vill skryta om att ha det senaste – som skulle nedlåta sig att använda dyngan.

 • Danne

  Konstigt att Swedroid år 2015 inte anser att det under punkten ”nackdelar” skall stå att klockarmbandet är gjort av läder (?!), alltså döda ljud. Är detta medeltiden eller? Hur ska folk kunna ta LG på allvar när de inte tillhandahåller ett alternativ som inte kräver att man har ett avlivat djur runt handleden? Nej tack till denna ”smarta” klocka av detta ”smarta” företag.

 • pacman_42

  Jag fick en i julklapp så jag hade väl inte så höga förväntningar. Förutom lite irriterande mjukvarubuggar (tappar bluetooth ibland, vilket leder till en hel del konstiga fel i mjukvaran i både telefon och i appar – musikspelaren slutar fungera, träningsappen slutar att rapportera kilometertider osv) så är jag mycket nöjd. Räknar med att det mesta av detta löses snart.

  Vitsen för mig är framförallt att slippa ta upp telefonen när det rasslar in notifieringar av alla de slag, nu kan jag prioritera de viktigaste. FUngerar även bra för navigering i bilen. Mycket bättre att ha notifieringarna på armen än på en skärm i fönstret. Har bara testat röststyrningen två gånger, men den är rätt meningslös annat än när man skall använda navigeringen då den enda gången man är ensam på dagen är i bilen och då bullrar det ändå för mycket då man kör (ibland i alla fall).

 • Varför? Det är ju lika standard som att köpa en nätverkskabel.

 • 1. Bara underredet är i plast, vilket är mycket skönare enligt mig då det inte är känsligt mot temperaturer som metall är.
  2. Japp, mycket tråkigt och hoppas att R2(D2) kommer ha detta.
  3. Se nedan
  4. Är nog för att aktivitetsband är så populärt, oavsett hur bra eller inte de fungerar….

 • Jag antar att du inte har använt en smartklocka? Visst är de ganska begränsade och man kan ersätta deras funktioner med mobilen, men tanken är just att dessa ska vara en förlängning utav mobilen, inte ersätta den eller göra stora underverk.

 • Sebastian Lundgren

  Har du ens testat en Moto 360? Bär den varje dag för den e hur snygg o bekväm som helst ;)

 • G Watch R är helt klart mycket snyggare än vanliga G Watch, men jag håller fortfarande fast i att fyrkantiga skärmar är mera praktiska för att läsa text på. Oftast är det gjort så att texten blir kapad för att det inte gjorts stöd för att läsa den eller för att stödet är dåligt. Exempel är när man har navigation med Maps så försvinner jättemycket utav texten på en rund skärm.

  Jag ser gärna att de fortsätter med både fyrkantiga/kvadratiska och runda skärmar, så att de som vill ha en lite mer produktiv skärm kan få det och de som vill gömma att de har en smartklocka kan göra det.

 • Du tror att de dödar djur speciellt för klockarmband och det inte är så att de tar reda på huden efter att de slaktat det för att göra goda hamburgare och annat mums?

 • Joel

  Gillar LG G Watch R skarpt, framförallt konceptet Android Wear. Har skrivit en del om den här: http://63norr.wordpress.com/category/lg-g-watch-r/

  För varje uppdatering tycker jag att röststyrningen blir bättre.

  Det jag saknar mest är en pulsmätare i realtid. Den optiska har väldigt få tillämpningsområden.

  Batteritid på 3 dagar för en klocka må låta mediokert, men man vänjer sig vid att släpa på laddockan!

 • blue mike

  klart dom dödar djur för klockan, en ko eller buffel per klocka har jag hört ;-)

 • Mint

  Jag äger en smartklocka (som jag inte längre använder). Jag tycker det är mycket smidigare att använda enbart smartmobilen. Smartklockan medför bara besvär som jag ser det.

 • Vilken?

 • Mint

  Det är en ganska billig kinesisk sak. Enkel och snygg i metall. Fungerar bra och enligt beskrivning.

 • I rest my case.

 • Mint

  Varför då? Det är inget fel på klockan. Den visar notifieringar och vem som ringer o.s.v. Man kan även svara på SMS o.s.v.

  Det ändrar inte att det är betydligt smidigare att använda smartmobilen.

 • Jennie

  Om jag vill ha Omegas Speedmaster (original) som urtavla, är det någon som vet var man kan hitta den? Vore så snällt!

 • Du skriver att alla smartklockor är dynga och värdelösa, och du baserar det på en billig kinaleksak.

 • Mint

  Den är inte mer leksak än LG, den gör sitt jobb.

  Det som gör smartklockor till dynga är att de inte tillför något som man inte klarar bättre med enbart smartmobilen.

 • Danne

  Trollar du angående LG Watch R2:s läderarmband, eller ser du på allvar inte något större problem i ditt resonemang om att avliva och slakta djur för att du skall kunna trycka i dig dött kött och ”annat mums”?

 • doktorn

  (Risk för sarkasm nedan)

  Jepp. Som när man står i köket och har mycket att göra samtidigt och säger ”set timer 15 minutes”. Mycket lättare att göra med kladdiga fingrar på telefonen man har i fickan för tillfället, eller låser upp och duttar med näsan eftersom händerna är upptagna. Har du prövat ”tap to wake” på G3 med näsan när telefonen ligger på ett bord? Man känner sig betydligt mer korkad då än att vrida upp armen och säga vad man vill till klockan.

  Det är ett finfint komplement för de som anser att det förgyller vardagen och gör livet enklare. Jag tror att de som är mest missnöjda är de som trodde att den skulle vara en ersättning till mobilen och inte ett komplement för främst det som kan vara vettigt att göra med röststyrning.

 • Som jag skrev innan, de ska inte och kommer aldrig att medföra något speciellt som inte mobilen kan, utom att kunna mäta puls och kanske annat i framtiden konstant.

  Jag kan hala fram mobilen om jag får ett mail eller SMS, men är jag lite upptagen är det smidigare att titta snabbt på klockan om det är något viktigt.

  Jag kan ta upp mobilen medans jag springer för att se hur långt jag har kommit, hastighet, byta låta etc, men det är smidigare att titta på klockan och jag riskerar att inte tappa mobilen.

  Jag kan inte sätta fast mobilen när jag lånar en bil (har ingen själv), och då är klockan oumbärlig om jag åker själv och behöver åka någonstans jag inte känner till vägen.

  Det finns en hel drös med snabba saker som man kan ersätta att göra på klockan än att hala upp mobilen ur fickan hela tiden. Synd att du inte kan komma på saker där det kan behövas, men jag skulle inte kalla smartklockor för dynga då de tillför en hel del smidigheter, bara man är lite kreativ och har fantasi.

 • Joel

  Jo. Men problemet är själva tekniken som mäter. Det är väldigt känsligt för rörelse. Flyttas klockan minsta lilla under mätning blir resultatet inte bra.

 • Nej, människan är en köttätare. Skulle jag ha problem med att äta kött? Vi har gjort det i miljontals år.

 • Enkelt, ett hål tightare :D

 • Mint

  Men för mig är det inget besvär att plocka upp smartmobilen. Det är däremot besvärligt med en pillrig liten skärm som försöker agera smartmobil, men inte alls klarar av det, mer besvär än vad det är värt.

 • Joel

  Eller superlim!

 • Det gör inte konceptet eller smartklockor till dynga, det betyder bara att det inte är något för dig. Inte går jag och säger att Photoshop är dynga bara för att jag inte redigerar bilder.

 • Mint

  Jag säger inte att konceptet är dynga, då hade jag inte köpt någon. Jag säger att dagens smartklockor är dynga. De behöver utvecklas ordentligt.

 • Mint

  Det är ingen situation jag hamnat i.

 • Mint

  Det finns inget fel i att äta kött. Tvärtom.

 • Peter

  ”Döda ljud”? Förstår du menar djur men kunde inte låta bli;) Om du inte gillar läderarmband är det ju helt fantastiskt att du har andra klockor att välja på. Har inte heller koll på det hela men kanske LG erbjuder remmar som inte det mördats något för?
  En tanke slår mig när jag läser din kommentar. Du vill inte ha en rem av läder men har inga problem med att köpa elektronik vars innanmäte tär på jordens resurser och fraktas över halva världen? Jag föreslår att du köper närproducerat i fortsättningen för att minska ditt koldioxidavtryck för vår jord är väl lika viktig som en ko?

 • Mint

  Det är dessutom så att nämnda ko inte hade fått leva alls om den inte föds upp för sitt kött.

  Något att tänka på.

 • Pontus Endlessmind Holmberg

  Nej, en per rem. Alltså 2 djur per klocka ;)
  Det är ju mest miljövänligt, färre kor som fiser ut metangas ;)

 • Sebastian

  Usch nej, Moto270 är verkligen inte fin (subjektivt) och med batteritiden är allt annat än acceptabel.

 • Sebastian

  Med andra ord alldeles för många brister för att jag ens ska tänka på att skaffa en.

 • Sebastian

  Knappast en slump att Apple och Motorola båda utannonserat officiella band till sina klockor.

 • Alexander Atkinson

  Är den gjord i metall alltså? Konstigt för jag testade en idag och den kändes extremt plastig jämfört med Smartwatch 3. Även lite för stor och klumpig. Skärmen var dock ljusår bättre, speciellt svärtan.

 • Alexander Atkinson

  Fast jag provade att låta klockan stå för navigeringen (via Google maps på luren) och det var verkligen kasst – eftersom man inte ser någon karta är det svårt att begripa vad den menar med sina små minikyltar tyckte jag. Och det blir bara värre när man är ute och går, jag skulle faktiskt kalla det oanvändbart.

 • Den har enbart plast på undersidan. Skönare känsla enligt mig då det inte påverkas utav temperaturen lika drastiskt som metall.

 • Eftersom du behöver GPS så finns det ju andra sportband som kanske passar dig bättre.

 • Ja, för alla 22mm armband i alla klockaffärer och på nätet etc räcker ju inte…

 • Så länge det inte är jättetätt mellan gatorna så är det inga problem. Vid gång så blir det sämre, men i och för sig kan man ju hålla i mobilen då. Däremot hade en karta varit trevligt i bakgrunden i framtiden, kanske kommer i framtiden när vi får lite mera högupplösta skärmar. Dubbla PPI är ett steg som kommer behövas på smartklockor.

 • Broken arrow

  Jag personligen vill att det ska se ut som en vanlig klocka.

  Men man får vänta några generationer vad det verkar. Wear är ju mest utstressat för det inte ska bli tjugo olika OS på klockorna typ.

 • Jonatan Andersson

  Pengar?.

 • GrinigGammalGubbe

  Laga mat.

 • GrinigGammalGubbe

  Ja, eller så vill inte du ha en.
  Inget fel i det.

  Jag gillar min.

 • GrinigGammalGubbe

  Beror på vilken arm den sitter på…på en finlemmad och kvinnlig arm så är den för stor, tycker jag.

  Så den passar på mig.

 • Håkan Andersson

  Är det verkligen så att vegetarianer har synpunkter på armbandet?

 • Pär Särnö

  Vill så gärna ha då designen tilltalar mig otroligt dock skulle det första som byttes ut på den vara armbandet.

  Så varför har jag inte redan köpt den?
  1. Avsaknaden av GPS
  2. Batteritid, snälla kan de inte få upp batteritiden iallafall till det trippla, det är minimum för mig som inte alltid är i närheten av en laddare 24/7(detta gäller dock alla smart klockorna).

  Så snart det kommer en med snarlikt utseende, med GPS och bättre batteri så är jag bland de främsta i ”köp nu” kön :)

 • Vest

  Jag knäpper ett djur för varje kommentar jag läser från veganmuppar. Börjar bli tomt i skogen nu.

 • Sebastian

  Exakt, eftersom det uppenbarligen finns ett behov av snygga officiella tillbehör. Enkelt och intuitivt dessutom. Annars hade folk alltid köpt billigare tredjepartsprodukter.

 • Sebastian

  Ser din ironi men faktiskt ja. Dessutom enklare med officiella band.

 • Sebastian

  En punkt av massor av andra.

 • beltet

  Jag har inga större moraliska betänkligheter att äta kött. Och jag gillar en god hamburgare/stek etc. Däremot har jag problem med hur man hanterar djuren innan de slaktas. Med den köttindustri vi har framtagit så behandlas inte djuren värdigt. Av den anledningen tycker jag att man kan välja en vegetarisk rätt då och då istället för en kötträtt.

 • Vad blir enklare? Att du får ett mindre utbud för antagligen högre summa tycker jag låter negativt. Inte direkt att klockarmband är något svårt att komma över.

 • Jag tycker om kött, inte misshandlade djur. Om man skulle avstå från allt som någon annan fått lida för, får man nog hajka upp på ett berg och leva som en vis man i en grotta.

 • Perry

  3. Det är standardstorlek 22 mm på armbandet. Det är bara att köpa precis vad du vill. Ebay har sjukt mycket billiga armband av alla de slag….

 • Manuel CB

  Sebastian, vad är det du inte förstår? LG G Watch R kör på en STANDARD, alltså 22mm. Detta betyder att ALLA vanliga 22mm armband du hittar i ALLA butiker är i princip OFFICIELLA. Eller är det bara så att du vill ha ett officiellt armband bara för ordet ”officiellt”?

  Eller tycker du helt enkelt att vanliga armband är för vanliga människor och därav tråkiga/fula/dåliga?

  Sorry men du lyckades irritera mig lite där :)

 • Sebastian

  Jag förstår att det är standardband lilla du. Ändrar inte på någonting. Uppenbart att du ej förstår industrin.

 • Manuel CB

  Oj han kontrar med en ”lilla du”. :) You win!

 • Mint

  Vill inte ha en? Jag har ju för 17 köpt en smartklocka. Jag har en smartklocka.

  Jo, jag vill ha en. Men den ska definitivt vara mycket längre gången i utvecklingen än vad den är idag. Dagens smartklockor suger.

  De kommer aldrig någonsin bli massprodukter så länge de är så begränsade som dagens modeller och fler funktioner kommer inte att locka folk.

  Det som krävs är att de blir enklare att hantera och inte kräver att de ständigt laddas upp. Informationen måste kunna skräddarsys och det måste vara mycket snabbt och enkelt att se informationen. Batteritiden måste bli ansenlig.

 • August Ivarsson

  Angående hur laddningen sker så tycker jag det är en FÖRDEL att Sony Smart Watch 3 laddas med en vanlig Micro-USB, även om det är lite pilligt. Man behöver aldrig tänka på att ha med något annat än sin vanliga mobilladdare.

 • Danne

  Är det en illusion eller är klockuret inte centrerat? Är i så fall en riktig deal-breaker för mig men i övrigt såg den riktigt fräsh ut

 • Danne (Inte OP danne)

  Vad ska han leva på då förutom bergsgetter? :D

 • Stenar, växter har känsel också.

 • cigarbear

  Fick klockan i julklapp och är mycket nöjd. Har haft Sony Smartwatch (1:a generationen) innan och det här är vad jag verkligen vill ha.
  Jag har jourjobb ibland och då är klockan perfekt att ha på sig när man sover. Man vaknar av vibrationerna när det ringer.
  Läsa e-post är guld. Svara på meddelande fungerar också. Enkel att styra Spotify genom Music Boss appen. Tydligen kan man styra Netflix i Chromecast också via klockan. Har inte testat ännu.
  Vad som är helt uselt är pulsmätaren. Kunde man plocka bort den skulle jag gjort det. Istället köpte jag Wahoo Tickr som jag använder på gymmet tillsammans med Endomondo-appen. Kontinuerlig pulsmätning som syns i klockan. Perfa.
  En annan sak är bandet. Skulle gärna vilja ha ett snyggt band i svart stål. Det finns att köpa på Amazon men av ganska dålig kvalitet. :(
  Det befövs ingen GPS så länge man har GPS i mobilen.

  Och de som tycker att Smart Watch är rena rama ”tramsalainen”, så kan jag säga att man blir mer social med Smart Watch. Istället för att fibbla med telefonen så fort den vibrerar så kan du ha koll på alla notifieringar i klockan. Man kan ägna mer uppmärksamhet på mötet, eller med sitt sällskap.

  LG G Watch R är en mycket bra klocka i sin helhet. Ett bra köp.

 • KalleKn

  Det är en fördel. Organiska material är alltid trevliga. Sen finns det naturligtvis hjärntrvättade människor där ute som tror annat.

 • Fredrik

  I standby-läget hoppar urtavlan runt ett par pixlar varannan minut för att motverka inbränning av skärmen så du ser rätt. Dock visas den i mitten när den är aktiv.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Junior programmerare till Telenor Publicerad 18 Jan 2018
Securities Operations Analyst till spännande uppdrag i Stockholm Publicerad 18 Jan 2018
Systemutvecklare till mobiloperatör i Kista Publicerad 18 Jan 2018
IT Projektledare med erfarenhet inom Telekom Publicerad 18 Jan 2018
Testutvecklare som vill rädda liv! Publicerad 18 Jan 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Så här kan Samsungs flexibla smartphone se ut
 3. OnePlus inaktiverar kontokortsbetalningar efter att vissa kunder drabbats av bedrägeri
 4. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 5. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 6. Motorolas nya smartphones läcker ut, inklusive Iphone X-liknande Moto X5

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 3. Är det här kartongen för Samsung Galaxy S9?
 4. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Får vi se ett Sony-flaggskepp med OLED-skärm i år?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vad anser du är minsta acceptabla nivån RAM i en Androidmobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons