Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Vi testar Sony SmartWatch 2

Postat:
16:38 - 2013-11-15
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
 • Tillverkare: Sony
 • Modell: SmartWatch 2
 • Tillgänglighet: I butiker
 • Pris: Cirka 1500kr (med silikonarmband)
 • Webbsajt/Specifikationer: Sony

Sony har gått i bräschen och SmartWatch 2 som släpptes nu i höst är tillverkarens tredje smartklocka på senare år. I slutet av 2010 kom LiveView och förra året landade uppföljaren SmartWatch. Intelligenta armbandsur är på frammarsch och förutspås bli nästa mainstreamprodukt i mobilbranschen, efter smartphones och surfplattor.

Många aktörer i mobilvärlden satsar på smartklockor. Samsung lanserade Galaxy Gear i slutet av sommaren och jättar som Apple, Google, LG och HTC sägs ha handledsenheter på gång. Det kryllar dessutom av smartklockor som blivit till genom gräsrotsfinansiering – amerikanska Pebble är kanske det mest kända exemplet. Till skillnad från konkurrenterna har Sony förfinat en produkt under drygt tre år. När vi testade SmartWatch i fjol fann vi flera brister. Vi kan glatt konstatera att uppföljaren är en betydligt bättre, trevligare och mer lättanvänd manick.

sony-smartwatch-2-test-swedroid-2
sony-smartwatch-2-test-swedroid-1sony-smartwatch-2-test-swedroid-3

Klockan levereras i en slags kub av robust plast. Själva SmartWatch är lindad kring en mjuk kudde och boxen innehåller även en kort laddare (micro-USB till USB) samt en bunt informationshäften. Vi gillar förpackningen som gav ett lite lyxigt intryck.

Sonys senaste smartklocka säljs med både silikon- och metallarmband. Det förstnämnda armbandet är lättare och lämpar sig bättre för de som kommer springa och träna med SmartWatch 2, medan metallarmbandet ger ett elegantare och mer affärsmässigt intryck. Användare kan själva byta ut armbandet då det håller 24mm-standard. De som exempelvis föredrar ett läderarmband kan sätta dit ett sådant på egen hand.

Själva klockan väger 23 gram. Med silikonarmbandet väger allt 48 gram. Metallmodellen är betydligt tyngre och har en vikt på sammanlagt 122 gram. Vi har testat SmartWatch 2 med svart silikonarmband och enheten känns påfallande lätt kring handleden, med tanke på hur stor den digitala urtavlan är. Klockan sitter överraskande bra och behagligt. Inget är nämnvärt i vägen. SmartWatch 2 utgör exempelvis inget hinder vid tangentbordsskrivande eller spelande framför dator – inte för oss i alla fall. Den ser kanske stor ut men känns inte lika stor.

sony-smartwatch-2-test-swedroid-12

Klockan, inklusive armbandet, är gedigen och välkonstruerad. Dess kanter är släta förutom Sonys numera klassiska silverfärgade strömknapp i mitten på högersidan. Den används för att slå av och på enheten (som startar på 3-5 sekunder), men även för att väcka skärmen från sitt standby-läge. Under skärmen sitter tre kapacitiva knappar: tillbaka, hem och en menyknapp. De här knapparna är små men fungerar utmärkt och de bidrar till att SmartWatch 2 är betydligt lättare att använda än sin föregångare.

Parallellt med strömknappen på vänstersidan sitter luckan som rymmer micro-USB-porten. Enheten kan alltså laddas med en vanlig USB-kabel ansluten till dator. Den medföljande sladden är väldigt kort och därför inte särskilt praktisk, men det går bra med vilken micro-USB-kabel som helst.

sony-smartwatch-2-test-swedroid-7

USB-luckan sitter där för att säkra vattentåligheten. SmartWatch 2 är nämligen IP57-certifierad. Du kan exempelvis skölja av klockan under en kran och använda enheten när det ösregnar, men enligt Sony ska du inte duscha eller bada med den. Fliken är precis som 3,5mm-luckan på Xperia ZR svår att öppna. Har du korta naglar behövs ett tunt verktyg att pilla med. Vi föredrar dock att luckan är knepig att få upp framför att den öppnas oavsiktligt.

Det var enkelt att ansluta klockan till en smartphone. Vi startade SmartWatch 2, drog igång NFC på telefonen och lät de två enheterna snudda varandra. Bluetooth aktiverades automatiskt och sedan rullade det på. Två appar behövs: Sony Smart Connect och SmartWatch 2 SW2. Efter den initiala installationen anslöt klockan till telefonen varje gång Bluetooth slogs igång på mobilen och SmartWatch 2 var i närheten.

sony-xperia-z-ultra-smartwatch-2-bilder-19

Klockans nav är en 1,6-tum stor, kapacitiv LCD-pekskärm med 220 x 176 pixlars upplösning. Förra årets smartklocka från Sony har en 1,3-tumsskärm och den utökade skärmarealen gör det lättare att pricka rätt i gränssnittet. Den transflektiva skärmen är enligt Sony optimerad för att erbjuda god läsbarhet i solljus utomhus. Vi är som bekant inne i tiden på året då solen sällan (aldrig…) skiner i Sverige, men vi har inte haft några problem att se skärmens innehåll ute. Tillverkaren verkar ha infriat löftet.

De 220 x 176 bildpunkterna fördelade över 1,6-tumsskärmen ger en pixeldensitet på 176PPI. Med dagens smartphonemått mätt är det alltså en lågupplöst skärm. Den duger faktiskt fint och ser inte alls tokig ut i vissa lägen, men det hade varit läckert med en knivskarp skärm på handleden – något SmartWatch 2 inte erbjuder.

Klockan använder ett standby-läge i vilket urtavlan alltid visas. Ibland är belysningen tillräcklig för att bara kunna slänga ett öga mot handleden för att se vad klockan är. Behövs mer ljus kan du trycka på strömknappen så lyser skärmen upp under någon sekund. Skärmen hade gärna fått lysa längre, trots att det hade försämrat batteritiden något.

sony-smartwatch-2-test-swedroid-6
sony-smartwatch-2-test-swedroid-9

För att öppna klockan trycker du på strömknappen och därefter på hemknappen. Gränssnittet består av ett rutnät med ikoner. Varje sida rymmer sex ikoner och de ligger längs en horisontell linje, som i en launcher. Punkter högst upp indikerar vilken sida du befinner dig på och klockan har till och med en egen liten rullgardinsmeny med aviseringar. Högst upp i högra hörnet av gränssnittet visas alltid tiden medan batterinivåmätaren är placerad i vänstra hörnet.

Bland inställningarna finner vi alternativ för Bluetooth, vibration (klockan har imponerande kraftig vibrationsmotor), ljusstyrka, aviseringstyp, urtavlor, inbyggda appar (alarm, timer och ficklampa), samt datum, tid och språk. Gränssnittet är i regel snabbt, även om det kan ta ett par sekunder att starta vissa appar. Skärmen svarar bra på input och det är inga problem att navigera. Vi tyckte föregångaren kunde vara krånglig att hantera emellanåt men det problemet har Sony åtgärdat. Men precis som i äldre versioner av Android vet användaren egentligen aldrig vad menyknappen gör, om den nu gör något överhuvudtaget. En virtuell knapp i gränssnittet hade varit att föredra, även om det nog blivit ont om plats.

sony-smartwatch-2-test-recension-granssnitt-1sony-smartwatch-2-test-recension-granssnitt-2
sony-smartwatch-2-test-recension-granssnitt-3

Tillverkaren har skapat en rad egna appar för klockan men det finns även en mängd tredjepartsappar att installera. Några av standardapparna är kalender, bildspel, Facebook/Twitter, Gmail, SMS/MMS, samtalshantering, lista med missade samtal, samt en fjärrkontroll för musik.

Alla ser inte fördelarna med en smartklocka så det kan vara idé att diskutera vad den här typen av tillbehör egentligen kan användas till. Klockans funktionalitet kan utökas genom nya appar i Play Store så det går inte att få med alla möjligheter, men här är ett vardagligt exempel. Låt säga att du ska ut och springa. Du lägger mobilen i fickan, tar på dig springskorna och går ut. Istället för att behöva plocka upp telefonen och pilla med träningsappar och musikspelare där, trycker du bara på musikikonen på klockan för att dra igång spellistan.

Tryck på hemknappen och kör igång Endomondo (ett exempel – Runtastic fungerar också bra), tryck på Play och börja kuta. Under löprundan kan du snegla mot handleden för att se avverkad distans, medelhastighet och annan statistik. Vill du byta låt eller pausa registreringen av rundan kan du göra det direkt från klockan. Det här dock inte så praktiskt som det borde vara eftersom skärmen stänger av sig själv i tid och otid, vilket vi återkommer till längre fram.

smartwatch-2-app-1smartwatch-2-app-2

Mjukvaran kan bland annat styra Spotify och Play Music, även om stödet består av att kunna starta, pausa och växla låtar och inte mycket mer. Vad kan användare mer göra med klockan? Vi kompilerade en samling exempel.

 • Fjärrkontroll till din mobilkamera. Du ser vad kameran ser i skärmen på SmartWatch 2, om än pixligt och segt. Funktionen kan exempelvis användas för gruppfoton, självporträtt, eller varför inte som periskop.
 • Kolla väderprognoser.
 • Använd klockan som ficklampa (skärmen blir helvit och ljusstark).
 • Se vem som ringer på klockan och välj om du vill svara utan att behöva plocka upp telefonen. Fungerar även tillsammans med headset. Sägs dock bara vara kompatibelt med Sony-telefoner.
 • Ring direkt från klockan med hjälp av headset och anslutningen till telefonen (som kan ligga kvar i väska eller ficka).
 • Bläddra i din telefons adressbok.
 • Kolla SMS och mejl.
 • Timer och tidtagarur.
 • Alarm.
 • Se inlägg på Twitter och Facebook.
 • Spela enklare spel.
 • Bläddra bland bilderna på din mobil.

Två vanliga invändningar mot smartklockor hittills har varit batteritiden och användbarheten. En bonusinvändning är att klockorna inte är tillräckligt snygga. Sony ror i vår mening i alla fall hem två av dessa punkter. SmartWatch 2 är snygg och ser inte ”bara-för-nördar-aktig” ut (även om en nördig look förstås kan vara åtråvärd) – särskilt ifall läder- eller metallarmband används.

Det är dessutom en uthållig rackare. En enhets batteritid påverkas som alltid av hur den används. Sonys egna uppskattningar stämmer bra i det här fallet; sju dagar vid begränsad användning och 3-4 vid normalanvändning, när SmartWatch 2 ständigt är igång. Vi stängde av klockan på natten och hade den oftast i standby-läget första veckan och den klarade sig då i sju dagar. Klockan laddas på ett par timmar från låg nivå till max.

Batteritiden förbättras av att klockan snabbt återgår till sitt standby-läge, vilket tyvärr kan vara en smula frustrerande i längden. Det är faktiskt vår största invändning mot SmartWatch 2. Låt säga att du är ute och springer och drar igång Endomondo-appen för att enkelt kunna få information om rundan. Efter ett tiotal sekunder återgår skärmen till standby-läget. För att få statistik om träningsturen igen behöver du trycka på strömknappen, hemknappen och därefter starta Endomondo-appen.

Vi förstår att Sony vill vara skonsam mot batteriet men användaren borde själv få avgöra hur snabbt klockan ska återvända till standby. Det är möjligt att appar som Endomondo inte optimerats för SmartWatch 2 och att det hela går att styra genom API-anrop. Hursomhelst är det något som bör kunna åtgärdas genom uppdateringar av mjukvaran. Vi hoppas på ett läge som låter exempelvis Endomondo ligga aktivt under en hel träningsrunda, vilket skulle vara mycket mer användbart.

Vi gillar SmartWatch 2 men samtidigt passar den här typen av tillbehör nog fortfarande bara en intresserad, entusiastisk skara. I nuläget hade det dräpt batteritiden och gjort enheten betydligt större och tyngre, fast om vi får drömma hade vi velat kunna ta emot och genomföra samtal utan att vara beroende av mobil. Klockan skulle ha SIM-kort, egen GPS, Wi-Fi och ett lagringsutrymme så telefonen inte behövs alls under löprundan. Att kunna ge sig ut i löpspåret med bara smartklockan på handleden och ett par trådlösa Bluetooth-hörlurar i öronen hade varit lyxigt.

sony-smartwatch-2-promo-3

Men främst hade vi nog velat kunna använda en smartklocka som en allvetande röstassistent – en futuristisk Star Trek-dator med svar på allt. Här har Google en möjlighet att slå igenom, då sökjättens Now och Search förmodligen skulle lämpa sig utmärkt för smartklocksformatet. Att kunna vända blicken mot klockan, ställa en fråga med vanligt tal och sedan få svar – samtidigt som du jobbar vidare med vad du nu håller på med för stunden, hade varit smidigt.

Vi kan dock såklart inte jämföra SmartWatch 2 med vad som komma skall eller med särskilt många andra befintliga enheter heller för den delen, då smartklockor fortfarande är en nisch. SmartWatch 2 är hursomhelst en värdig uppföljare som är bättre än föregången på alla punkter. Sony har skapat en vattentålig smartklocka med fullt acceptabel batteritid och en samling nyttiga användningsområden.

Är det tillräckligt för att slå igenom till den breda massan? Oklart. Det dröjer nog ett eller ett par år till innan även vissa av skeptikerna blir övertygade. För de som tilltalas av konceptet kan Sonys handledsenhet dock utgöra ett roligt och praktiskt komplement till din telefon redan idag. I skrivande stund kostar SmartWatch 2 cirka 1500 kronor i Sverige för modellen med silikonarmband.

 • Edvin

  Spännande. Men ser som ni nämner inte något användningsområde när den inte har inbyggd GPS m.m. så att den kan vara självständig under löprundan…

 • Thomas Solebrant

  Jag vet själv att jag nog inte har nytta utav en smartklocka, men lik sjutton skriker nörden i mig.

 • Rafael

  Det är väl på smarta klockor vi kan få användning av böjda skärmar, skulle kunna bli djävulskt snyggt…

 • DoctorDroid

  sjukt nöjd med min :)

 • Claes hedblom

  Snygg! Ännu snyggare med metallarmbandet :)

  Har ni någon info om hur långa armbanden är? Är den i metall möjlig att ändra längd på likt en vanlig klocka? Jag har rätt grova handleder så brukar behöva peta i nån extra länk i vanliga klockor…

 • smartman

  Inga problem det är precis som en vanlig klocka med metallarmband och stift man trycker ur och tar av en eller flera länkar. Det är väldigt långt från början.

  Jag är nöjd med min hittills. Har fått trixa en del för att få mail med andra appar då Sonys bara funkar med xperia. Jag kör appen Augmemted smartwatch som ger mig de funktioner jag vill via min Nexus 4. En vecka är inga problem med laddningen om den stängs av på natten.

 • Johan Larsson

  Instämmer. Har lagt ut en oöppnad Galaxy Gear i Köp och Sälj-forumet men börjar fundera på att behålla den – geeken i mig vill ha den.

 • Johan Larsson

  Om integrationen med telefonen fungerar så räcker det ju att den använder telefonens gps. Skulle nog bli för dyr produkt annars.

 • Gustaf Renman

  Annars är det ju standardarmband, som de nämner.
  Så det borde gå bra att sätta i ett armband du gillar.

 • Anzi

  Ljusår bättre än sina föregångare. Speciellt vibratorn är ett välkommet tillskott som gör att man missar färre samtal i bullriga miljöer.

 • James_jR

  Tycker att klockor ska bara vara en förlängning av olika medialösingar, ex info från bilen, mobilen, värmepumpen smarthem funktioner m.m. med enklare funktioner att ändra saker på. Skulle aldrig ha en fristående klocka med sim m.m. För kommer nog alltid ha nån form av display som man kan hållas i en hand,
  Fnyste åt Gear specs. utan ens ha sett den, klockor ska inte ha allt på armen. Förknippar bara det med gamla Casio har allt inkl. miniräknare klocka.

  Sen hade det varit ett intressant test att kolla hur mycket mobilbatteri som dras med smart watch 2 aktivt. För BT3 drar ju en del. Har hört lite på nätet om att det ska dra rätt mycket. Men har ingen aning om hur.
  Min största anledning varför jag inte har köpt. För med både ett BTheadset och denna inkopplad till min S4act. troligtvis tagit slut innan arbetsdagen är slut, har idag med bara headsetet 5% när jag är hemma. Blir väl att vänta på BT4 variant av ”dum” smartklocka.

 • Martin

  Förtydligande 1: ”För att få statistik om träningsturen igen behöver du trycka på strömknappen, hemknappen och därefter starta Endomondo-appen.”
  Så fungerar det inte med runtastic. När väl runtastic appen är startad på klockan så räcker det med att trycka snabbt två ggr på klockans knapp för att runstastic ska synas så att man ser sträcka, hastighet, höjdskillnad etc.

 • Martin

  Förtydligande 2: Klockan har två typer av appar.
  a) Dena ena typen kan visas hela tiden, även när klockan släcker bakgrundsbelysningen i standbyläget. Utan bakgrundsbelysningen visas dessa appar i ”svartvitt”. Det är enbart ett fåtal medföljande appar som fungerar på detta sätt, tex klockan och tidtagaruret.
  b) Den andra typen är appar som enbart visas när skärmen är ”tänd”, dvs när klockan inte är i standby. Dessa appar visas alltid i färg, och Sony har ett öppet API så att alla kan utveckla dessa appar, det finns massor på google play. För att visa denna typ av appar trycker man två gånger på knappen, en för att tända skärmen, en för att visa aktiv app. Har man ingen aktiv app så kommer man till hemskärmen.

 • frippan

  Hade vibrator på min förra Sony smartwatch också.

 • Martin

  Glömde en sak: appar av typ ”a” fungerar även utan koppling till en telefon, dvs de körs i klockan. Om kontakten med telefonen bryts blir alla ikoner för appar av typ ”b” utgråade, eftersom de körs i telefonen.

 • DoctorDroid

  mjaaa tänk så här..du behöver knappt använda mobilen något med SW2+BT headset, du spar massa batteri på att ej behöva tända skärmen på mobilen hela tiden.

 • Xaeg

  Jag instämmer till fullo. Har du kollat på Agent Smartwatch? Den har lågenergiblåtand, monokrom skärm, trådlös laddning och mycket annat trevligt. Ska vara extremt strömsnål. Enda nackdelen är egentligen att den blir lurig att skriva program för om man inte kör Windows eftersom det kräver Visual Studio.

 • adam

  Fick min häromdagen och den bästa appen hittills är lätt AutoLockPhone som håller telefonen olåst så länge man är inom räckhåll. Skulle man komma ifrån telefonen låses den direkt så att man måste mata in sin kod som vanligt. Är toknöjd!

 • Daniel Johansson

  Den verkar ju iaf bra mycket bättre än Samsungs Gear!

  Går det att få en digital klocka istället för den analoga som syns på bilderna ovan?

 • Daniel Johansson

  Låter smidigt!

 • DoctorDroid

  japp

 • DDDD

  Du säger ”en förlängning av olika medialösingar”. Media fattar jag men lösing? Du måste mena lösning. Så du vill kunna styra media (alltså audio och video) som med en fjärrkontroll? Det är inte detsamma som att fjärrkontrollerna och/eller -styra larm, övervakning, belysning etc. Är du för övrigt medveten om att vissa system kräver SIM-kort för autentisering?

  Du tycker att du förknippar klockor med många funktioner (klockor med allt på armen) med Casio. Intressant. Vad säger du till den som anser att klockor inte ska visa annat än tid och kanske datum? Var drar du gränsen?

  DDDD

 • adam

  Får utan problem ut en hel dag med min Nexus 5 + Smartwatch 2 så har inget att klaga på där! Men klockan hade såklart gärna fått ha längre batteritid, även om det inte är något stort problem.

 • Lasse Kinch

  Trodde aldrig jag skulle använda mig av en smartklocka men tji fick jag. Ruggigt nöjd med denna produkt och sen att den matchar i designen med min Z1 gör inte saken sämre.

  Lite skumma blickar har man allt fått på stan eller om man exempelvis har åkt buss då man ser ut som värsta James Bond när man pillar på den.

 • gadgety

  Hade en SonyEricsson MBW-150 analog klocka med digital visning. Den var suverän med tredjepartsapplikation som frigjorde 40 olika funktioner som countdown timer, mail rubriker, väder etc i panelen. Vibratorfunktionen var väldigt bra för att diskret kolla inkommande samtal i möten. Panelen gav up efter viss tid efter produktionsdatum pga dålig fuktresistens. Har en tidigare Sony Smartwatch och det finns mycket kul appar, men designen är för mycket geek för att använda i vissa settings, tycker jag i varje fall.

  För SmarWatch anser jag liksom Swedroids testredaktion att GPS och lagring ändrar användarscenariot, men även BT så att man kan lyssna på musik medan man tränar. Här var Motorolas (av Google nedlagda) MotoACTV suveränt kraftfull, om än dyrare än Sonys produkt. MotoACTV hade tyvärr inte vibratorfunktionen, och för egen gjorde det att jag inte skaffade den.

  Sammantaget är produkterna inte riktigt där ännu varken featuremässigt eller hållbarhetsmässigt. Lite för mycket ”slit och släng” för pengarna. Kanske blir Apple som träffar rätt till slut?

 • Anders Sjölander

  ”Fliken är precis som 3,5mm-luckan på Xperia ZR svår att öppna” – ni måste ha dålig motorik eller något. Luckan på ZR är väldigt enkel att öppna. ;)

 • Thomas

  Är det xperia s på bilden längst upp?

 • Robin Forsberg

  När smartklockorna får QI laddning så blir jag spekulant. Verkar annars rätt trevlig.

 • Arre

  Vad är det för batteritid ? Standby och vid normalt bruk .

 • Erik Alke

  Jag tror jag väntar in en generation till, men produkten är intressant. Trådlös laddning känns dock som något av ett krav, eller åtminstone att batteri kan byggas in i armbandet. Sen tycker jag det är märkligt att man inte kan göra en usb-anslutning vattentät. Jag förstår att man inte får full funktion på den om den är full led vatten. Men om vi kan fostras till att blåsa på spelen till NES för att få igång dom, så kan vi nog lära oss att skaka mobilen innan tunga dataöverföringar. Eller finns det andra problem?

 • James_jR

  A, det har du faktiskt rätt i. Tänkte inte så långt.

 • James_jR

  Media är ett universalt ord för kommunikation. Innebär inte enbart ljud och bild. ex. ”Socialt media”

  ”Media (singular medium) are the storage and transmission channels or tools used to store and deliver information or data.”

  Lösningar menar jag ex. Nexa m.m. Att jag använder plural är för att det finns olika system man vill koppla till klockan.

  Mobilen bör vara sändare av all info till övriga saker. Så då är där inga problem med SIM autentisering. Som jag skriver i texten är jag emot en självständig klocka. Bästa gyllene vägen där klockan inte hamnar överst i byrån oanvänd för sina tråkiga brister är att klockan är en ”extender” av mobilen. Som enbart har en bryggning med mobilen med en svag ex. BT4 kommunikation.

  Menar bara deras http://www.klockgiganten.se/casio-klockor/dbc-611ge-1ef/ är en produkt som få hade någon praktiskt användning av i längden. A, gränsen när det blir för mycket är hårfin. Men att ha kamera och högtalare ex. Gear är steg i fel riktning enligt mig. Men alla är olika.

 • James_jR

  Har tittat på den, men är rädd att där inte kommer vara tillräckligt med folk som backar upp produkten mjukvarumässigt.

  Har redan gjort tabben och köpt nisch s4 active. Kan ju se i stjärnorna att ens få en stabil Cyanogenmod på den för där inte är folk som utvecklar nått till den. Om man inte sätter sig och programmerar saker själv som inte är min starka sida. Samma sak är jag rädd blir denna produkts fall.

  För dom stora kommer köra över dom innan dom kan bevisa att dom har folk i ryggen. Marknaden kommer accelerera snabbt.

 • Christian Bartelius
 • Martin

  Det står i artikeln ”Sonys egna uppskattningar stämmer bra i det här fallet; sju dagar vid begränsad användning och 3-4 vid normalanvändning”.
  Sedan tycker jag att allt över en dag är lite onödigt – telefonen måste ändå laddas varje dag, så varför inte ladda klockan samtidigt? Jag hade gärna sett en mindre klocka (och därmed mindre batteri) än att ha 7 dagars batteritid.

 • Adrian N

  Nope. Xperia S har kameran längre upp på telefonen.

 • Adrian N

  För mig som har korta naglar är det ibland ett problem att få upp lockan på ZR. På SW2 är det väldigt tunn springa där man ska sticka in naglarna för att få upp luckan. Bra eller dåligt vet jag inte.

 • Adrian N
 • Andreas

  Jag använder mig av ett par bluetooth-hörlurar. Är det nån som vet om det är möjligt att använda sig av både smartwatch2 och bluetooth-hörlurar kopplade till telefonen samtidigt?

 • DoctorDroid

  Det ska ej vara några problem

 • bri

  Låter bra men jag tror att jag kommer investera på Samsungs smartklocka istället. Samsungs gear slår smartwatch i nästan allting. Den har röstkontroll, kamera, 800 mhz processor vilket Sonys smartwatch inte har. Den enda nackdelen med gear är att den bara funkar på Samsung enheter medans Sonys smartwatch funkar till vilken mobil som helst. Men det borde inte vara ett problem eftersom jag har en Samsung galaxy S3 ….. :)

 • Max

  Jag använder Bluetooth headset tillsammans med min SW2 och det fungerar utmärkt.

 • Andreas

  Härligt!
  Tack

 • Andreas

  Gött
  Tack

 • Max

  Min klocka är konstant på. Den tar emot meddelanden från gmail, fb, kik, sms och hangouts. Jag använder den som äggklocka och att läsa inköpslistan och kalendern på. En laddning håller i 2-3 (max) dagar för mig. Den varnar vid 15% så man har gott o tid att hitta en laddare.

 • Mattias

  Vad kul att höra att du kan få meddelanden från kik. Vilken app använder du för notifieringar? Jag har testat watchit!JB och den visar t ex facebook notifieringar men inte kik.

 • Sebbe

  Problemet med Samsung gear är att man måste ha en mongo laddare för att kunna ladda skiten.
  Den måste laddas varje dag.
  Du kan inte ha på dig klockan om det börjar regna och måste vara försiktig när du tvättar händerna.
  Kostar typ dubbelt så mycket

  Några enkla punkter som är väldigt viktiga för många och Samsung gear uppfyller dom inte med denna generationen.

 • Martin

  Det börjar komma en del intressanta appar till den nu :-) Kolla te.x Any.do appen, där du kan se dina tasks direkt i klockan.

 • Parsifal119

  Har också undrat detta så tack!:D

 • Andreas Flodman

  Jag har en Samsung Gear (ej 2:an) och den kostade mig ca 900kr, jag laddar den varannan dag och alla notiser som jag får på min telefon syns direkt i klockan.

  Numera kan man dessutom installera ett alternativt OS på den och köra helt vanliga Android apps samt surfa på internet (facebook mm) direkt ifrån klockan. Jag har testat Sony Smartwatch och den var inte ens hälften så bra.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Metro söker frontendutvecklare Publicerad 14 Dec 2017
IT-Projektledare till Bilvision Publicerad 14 Dec 2017
JavaScript-utvecklare (MERN) till Bilvision/Bilprospekt Publicerad 14 Dec 2017
Windows konsult Publicerad 14 Dec 2017
Javautvecklare med fokus på e-Hälsa Publicerad 14 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. LG V30 dyker upp i svensk nätbutik, sägs vara i lager 20 december
 3. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 6. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Det här Googlade vi mest under 2017
 6. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons