Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Vi testar Tizen-smartklockan Samsung Gear S2

Postat:
19:02 - 2016-02-05
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
Senaste Tizen-klockan vi testade är uppkopplade bjässen Gear S. Sverigeaktuella uppföljaren Gear S2 är en betydligt nättare historia som efterliknar ett vanligt armbandsur. Gränssnittet har fått en lite annan utformning och Gear S2 erbjuder en vridbar boett som kan styra mjukvaran på olika vis.
Hårdvaran består först och främst av en rund 1,2-tumsskärm med AMOLED-teknik, 360×360 pixlar och 302PPI. Klockan har vidare utrustats med 512MB RAM, 4GB lagring, dubbelkärnig 1,2GHz-processor (Exynos 3250 Dual), NFC, Wi-Fi, Bluetooth 4.1, pulsmätare, gyroskop, accelerometer, barometer, samt ett 250mAh-batteri. S2 har två fysiska knappar på högersidan i form av tillbaka- och hemknappar. Konstruktionen är IP68-certifierad. GPS saknas.

Till skillnad mot tidigare Tizen-klockor från Samsung är Gear S2 kompatibel med i stort sett alla Androidmobiler. Vanliga upplagan har en sportig utformning, men Samsung säljer även en modell kallad ”Gear S2 Classic” som har en mer elegant design och en högre prislapp.

Häng med när vi undersöker hur Gear S2 och Tizen står sig gentemot Android Wear.

Kartongen

I den runda kartongen som ser ut som en liten ask ligger utöver Gear S2 en bunt informationsblad, laddningsstationen som ger klockan trådlös laddning, samt ett extra armband. Vi tyckte först det var lite märkligt att Samsung skickade med ett reservarmband i samma färg, men det visade sig att det är en kortare upplaga av armbandet för användare med smalare handleder.

Konstruktion och passform

samsung-gear-s2-swedroid-test-3

Vi testar vanliga modellen av Gear S2 som har ett armband i latex och en sportig design. Klockan känns både ovanligt liten och lätt jämfört med många Android Wear-klockor. Det märks även när Gear S2 sitter på handleden – den gör sig sällan påmind och passformen är god. Vi har inget att invända mot konstruktionen då S2 känns som en vanlig klocka. Den är dessutom både lätt att sätta på och ta av.

Urtavlan består av rostfritt stål och mäter 42,3 x 49,8 x 11,4 millimeter. Allt väger 47 gram. Längs vänstersidan, ungefär klockan två och klockan fyra, sitter en tillbakaknapp respektive hemknapp. Tillbakaknappen tar helt enkelt användaren ett steg tillbaka i gränssnittet medan hemknappen för användaren direkt till urtavlan. Den kan även användas till att tända skärmen, visa alla appar och öppna en avstängningsmeny. Enheten är välkonstruerad och gedigen.

samsung-gear-s2-swedroid-test-8samsung-gear-s2-swedroid-test-9

En ovanlig finess och något som fungerar klockrent är den vridbara boetten. Genom att snurra på boetten åt vänster eller höger går det bland annat att växla mellan gränssnittets olika skärmar, göra menyval och ändra nummerval. Boetten kan rätt och slätt användas i nästan hela gränssnittet.

samsung-gear-s2-swedroid-test-5

Det är en riktigt smart idé som vi inte skulle bli förvånade om en annan tillverkare plankar. Dels är boetten praktisk – användare slipper ofta pilla med en relativt liten pekskärm. Dessutom är det tillfredsställande att snurra på den, med lagom motstånd och fysisk feedback i form av små ”hack” som indikerar att du nått nästa steg.

samsung-gear-s2-swedroid-test-16samsung-gear-s2-swedroid-test-7samsung-gear-s2-swedroid-test-14

Baksidan består delvis av glas och rymmer pulsmätaren. Rent estetiskt och subjektivt anser vi att gråa Gear S2 har en ganska tråkig design, till skillnad mot Classic-modellen som ser ut som ett klassiskt armbandsur.

Det går dock att sätta lite piff och personlig prägel på klockan genom att byta ut armbandet. Genom att lyfta fästen på vardera sida kan de två delarna som utgör armbandet enkelt plockas bort. Samsung använder sig inte av ett standardformat så kunder behöver skaffa ett armband som specialdesignats för enheten. Exempel på tillgängliga armband är infogade nedan.

gear-s2-armband-1-ffs

Storlekstabell

Gear S2 har en mindre skärm än exempelvis Huawei Watch, Moto 360 2nd Gen, Sony Smartwatch 3 och inte minst Apples konkurrent Watch.

EnhetSkärmDjup (mm)Höjd (mm)Bredd (mm)Batteri (mAh)
Samsung Gear S 21,2", 360x360, 302 ppi11,442,349,8250
Moto 360 Sport1.37", 360x325, 326 PPI11.54545300
Moto 360 2 (42mm)1,37", 360x325, 263 ppi11,44242300
Huawei Watch1,4", 400x400, 286 ppi11,34343300
Moto 360 2 (46mm)1,56", 360x330, 233 ppi11,44646400
Sony Smartwatch 31.66", 320x320, 283 ppi105136420
Apple Watch Sport (42mm)1.7", 312x390, 302 ppi10.54235.9250

Skärmen

samsung-gear-s2-swedroid-test-11

Samsung har utrustat Gear S2 med en av de mest pixeltäta panelerna hittills i en smartklocka. Inte oväntat använder Samsung en AMOLED-skärm, vilken har 360 x 360 pixlar. Det ger en pixeldensitet på 302PPI – lågt för en smartphone idag men ovanligt högt för att vara handledsenhet.

Vi uppskattar svärtan och färgåtergivningen. Både djupet i svärtan och de livfulla färgerna lämpar sig bra för gränssnittet. Färggranna partier i urtavlor kommer fram bra och hela gränssnittet har en svart bakgrund.

Angående betraktningsvinklarna får vi vilt skilda resultat beroende på reflektioner. Håller vi klockan undan från alla speglingar ser vi innehållet även i skarpa vinklar, medan innehållet skyms helt om reflektioner uppstår.

Om ljusstyrkan skruvas upp till högsta läget går det att se skärmens innehåll utomhus i solljus helt acceptabelt, men du kommer förmodligen ändå vilja skymma solen för att optimera synbarheten. Skärpan är bra för att vara smartklocka men naturligtvis inte i nivå med telefoner.

Summa summarum: Gear S2 har en av de bästa klockskärmarna på marknaden.

Tizen-gränssnittet

samsung-gear-s2-ui-swedroid-1samsung-gear-s2-ui-swedroid-11

Gränssnittet i Tizen kan enklast beskrivas som en lång horisontell lista med skärmar och widgetar. Med andra ord liknar gränssnittet en vanlig hemskärmsapp, vilket förmodligen är anledningen till att det känns så bekant och logiskt.

Om användare behövt svepa för att byta skärm hade det hela inte varit lika smidigt men den vridbara boetten gör att du kan scrolla från vänster ytterkant till höger ytterkant på under en sekund.

samsung-gear-s2-ui-swedroid-6samsung-gear-s2-ui-swedroid-3

Gränssnittet utgår från urtavlan. Om du trycker på hemknappen från urtavlan öppnas en cirkelformad lista med alla applikationer. Det kanske ser grötigt ut vid en första anblick med det är enkelt att välja app med boetten. Du bekräftar ditt val genom att trycka på skärmens mitt. De som vill kan även trycka direkt på en ikon för att öppna appen ifråga.

Ett svep från urtavlans ovansida tar dig till snabbinställningar, precis som i Android Wear. I övrigt innebär ett svep från skärmens ovansida ett steg tillbaka i gränssnittet, som komplement till fysiska tillbakaknappen.

samsung-gear-s2-ui-swedroid-99samsung-gear-s2-ui-swedroid-5

Ett steg åt vänster från urtavlan tar dig till alla aviseringar från den anslutna telefonen. Det är skönt att ha alla meddelanden lättillgängliga och samlade på ett ställe. Det går att svara på meddelanden genom valfria förinställda fraser eller genom att tala in ett svar (röstigenkänning).

Skärmen direkt till höger om urtavlan är som standard en slags launcher som innehåller genvägar till valfria appar. Varje enskild skärm i listan kan för övrigt flyttas till en annan position, och ibland även anpassas, genom att långtrycka på den.

samsung-gear-s2-ui-swedroid-7samsung-gear-s2-ui-swedroid-4

Du kan lägga till och ta bort widgetar (det vill säga skärmarna) efter behag. Några exempel är alarm, nyheter, väder, S Health, pulsmätare, världsklocka, musik- och videofjärrkontroll, kalender och träningsinformation. Fjärrkontrollen fungerar tillsammans med Spotify och Google Play Music.

Allt detta låter förmodligen krångligare än vad det är. Vi anser att Samsungs vision av hur ett gränssnitt för smartklockor ska se ut är betydligt smidigare och mer lättarbetad än Googles. Tizen-gränssnittet är en av främsta förtjänsterna med Gear S2.

Det bör påpekas att även om skärmdumparna visar engelska gränssnittet så finns det även tillgängligt på svenska.

Pulsmätaren

samsung-gear-s2-swedroid-test-7

Du kan enkelt initiera en pulsmätning genom att välja pulsmätarwidgeten i horisontella listan. När vi flyttar klockan något längre upp längs armen, bort från ben och knotor, får vi ett relativt jämt resultat från mätaren. Upprepade mätningar direkt efter varandra gav resultat som på sin höjd skiljde sig med 10bpm.

När enheten är placerad längst ner på handleden får vi ett mer varierande resultat och ibland misslyckas då mätaren helt att registrera pulsen. Att vrida på hela klockan så den sitter mot undersidan av handleden ger också goda och jämna resultat.

samsung-gear-s2-ui-swedroid-8

Mobilmjukvaran

samsung-gear-s2-mobilapp-1samsung-gear-s2-mobilapp-2

Gear S2 är till skillnad mot sin föregångare kompatibel med alla moderna Androidenheter. Kravet är Android 4.4 eller senare och minst 1,5GB RAM. Grundapplikationen som kontrollerar klockan och kommunikationen med mobilen heter Samsung Gear.

Appen kan bland annat användas till att välja urtavla, välja vilka aviseringar som ska visas på klockan, ändra vilken ordning appar visas, samt till att hitta klockan om den tappats bort. Du kan även skapa mallar för snabbsvar, konfigurera inställningar för enskilda appar och välja vad som ska hända när du dubbeltrycker på klockans hemknapp. Gear-appen har inbyggd butik (kräver Samsung-konto) från vilken du kan ladda hem nya urtavlor och applikationer.

På hälsofronten hittar vi S Health – en träningsapp Galaxy-ägare förmodligen redan är bekanta med. Klockan kan naturligtvis utöver puls även registrera olika träningsaktiviteter och antal steg. Informationen från klockan samlas i S Health där det går att se översikter och sätta mål.

samsung-gear-s2-mobilapp-9samsung-gear-s2-mobilapp-110

Batteritiden

laddningsstation-gear-s2

Om vi bortser från Pebble Time Steel som har uppemot två veckors batteritid så har Gear S2 förhållandevis god uthållighet, trots ett till synes klent 250mAh-batteri. Vi har behövt ladda klockan varannan dag. Det bör dock tilläggas att vi inte använt alternativet som gör att skärmen är ständigt aktiv. Skärmen släcker sig själv efter 15 sekunder som standard. Skärmsläckningstiderna pendlar mellan just 15 sekunder och fem minuter.

Det har i vår erfarenhet bara inneburit en smärre nackdel, då skärmen tänds när du vrider handleden uppåt. Ibland har vi behövt knycka på handleden flera gånger för att få igång skärmen men det har överlag fungerat bra. Skärmen kan även tändas genom att trycka på fysiska hemknappen.

Gear S2 laddas trådlöst genom en medföljande laddningsstation. Det räcker med att lägga klockan på sidan i stationen, så användare slipper krångla med sladdar.

Slutsats

samsung-gear-s2-swedroid-test-2

I vår mening har Samsung skapat ett bättre gränssnitt för smartklockor än Google. Vi anser att Tizen i Gear S2 slår Android Wear på nästan samtliga punkter, gällande själva UI-designen. Det är enklare och roligare att navigera i gränssnittet, vilket har en mer konkret och logisk utformning. Som inbitna smartphoneanvändare känns allt helt enkelt mer bekant och inbjudande än det gör i Android Wear. Både klockans gränssnitt och tillhörande mobilappar finns tillgängliga på svenska.

Gränssnittet har ungefär samma upplägg som en vanlig hemskärmsapp, med en horisontell lista skärmar och widgetar. Den vridbara boetten är en förträfflig finess som förenklar navigering och menyval. Samtidigt förstår vi om vissa användare föredrar Android Wear – inte minst på grund av Google Now och den betydligt tightare integreringen med Google-tjänster.

Vilken plattform som är bäst för dig beror på hur du använder en smartklocka och vad du använder den till, men Samsungs utformning av själva gränssnittet bör tilltala de allra flesta. Apputbudet är tyvärr inte i nivå med det för Android Wear. Även om vi inte saknat urtavlor eller applikationer finns exempelvis inte Google Maps, Endomondo eller en separat klient för Spotify. De som vill ha navigering via klockan behöver installera HERE Maps på telefonen.

Andra punkter Android Wear är bättre på är röstkommandon, röstinmatning och geststyrning. Tizen saknar som tidigare nämnts även Google Now-integrering. Allt detta kan innebära ganska stora nackdelar, beroende på ditt användningsmönster. I ett försök att fylla tomrummet av Google Now erbjuder Samsung sin egna virtuella assistent S Voice, men vi hade föredragit Googles motsvarighet alla dagar i veckan.SWEDROID-REKOMMENDERAR-BAST-I-TEST

Skärmen är i toppnivå för smartklockor och Samsung har även lyckats med komfort och passform. Själva klockan består av rostfritt stål och upplevs som robust. IP68-certifieringen (vatten- och dammtålighet) är en bonus. Batteritiden är fortfarande ett allmänt problem för smartklockor och Gear S2 är inget undantag. Räkna med laddning var och varannan dag i den medföljande laddningsstationen.

Samsung Gear S2 är en av de allra bästa smartklockorna vi testat hittills, sett till hårdvara och gränssnitt. Men smakar det så kostar det – Gear S2 Classic kostar cirka 4000 kronor idag medan ordinarie modellen går på runt 3400 kronor.

Samsung Gear S2

Från 3 400:-
Samsung Gear S2
8.5

Betyg

9/10

  Styrkor

  • Intutivt UI
  • Boettstyrning av gränssnittet
  • Bra skärm
  • Kompakt

  Svagheter

  • Apputbudet
  • Anonym design för vanliga modellen
  • Ingen Google Now-integrering

  • Sveakungen

   Är väldigt nöjd med min! Snygg (har classic varianten), lätt och kraftfull!

  • gadgety

   Kul att ni testar. Boettringen är en no brainer. Gissar att Samsung patenterat funktionen för att… förhindra plankning, och/eller för att hösta in lite royalties. Android Wear borde ha det… förstås. Det enda som verkligen lockar. Dessutom ser klockan ut att vara välbyggd, trots att den här lätt. Elegant design på både den vanliga och Classic. Självklart, som ni påpekar, är det apputbudet som är den stora nackdelen. Jag behöver Keep och snabb röstinmatning.

  • Sebastian

   Finner det konstigt att ni är nöjd med kvalitetskänslan. Har ni känt på en dum klocka i samma prisklass?

  • Otto Stuk

   Samsung har haft bra kvalitetskänsla ett par år nu men det skulle hatarna aldrig erkänna…

  • Gustav

   Har kvar min pebble ett tag till. ?

  • putte40

   Låter utmärkt. Snabbfråga: vet jag kan googla men frågar snabbt här, kan man få den till att vibrera (givetsvis blåtandsuppkopplad med en telefon) när det ringer / utvalda appnotiser så man känner igen vad osv.?

  • Binaryian

   Den må vara hur bra som helst men apputbudet gör väl lite att den faller…

  • DH

   ”Samsung-konto”? Glöm denna klocka. Samsungs bloatware-filosofi stannar i butiken. Nexus + Android Wear känns fräschare, eller vad säger ni grabbar??

  • kissidor

   trodde på denna och provade en, men den ville inte alls prata med min nexus 6p. kör huawei watch nu, men jag är inte säker på att jag har tillräckligt mycket utbyte av en smartklocka än – det kanske blir att gå tillbaks till fitbit-armbandet ett tag till. eller så väntar man på att android wear utvecklas lite mer och nöjer sig med det som är så länge

  • gordz

   Nej. Android wear är en lagg-simulator. Jag håller mig till min S2 classic.

  • Rumpelstiltskin

   Tizen verkar vara ett mycket bättre OS för klockor. Jag vet inte, men jag tycker Google flummar på så himla mycket med Android Wear. En nackdel med Tizen är väl apputbudet, men där lär det nog bli ändring i framtiden. Och hur många appar behöver man egentligen i en klocka?

  • Oavsett

   Google har dock förbättrat Android Wear en hel del och de kommer att fortsätta förbättra i högt tempo.

   Det är som det står i artikeln rätt många saker som fattas med Tizenklockan. Trevligt OS, men klart begränsat jämfört med Googles OS.

   Det är som alltid inte frågan om hur många appar man behöver, utan frågan om vilka appar som finns. Det är tydligt att många intressanta appar saknas för Tizen.

  • Oavsett

   Jag säger att smartklockorna har lång väg att vandra än, innan de blir intressanta.

  • Oavsett

   4000:- för en helt onödig leksak som är föråldrad inom ett år. Galet.

  • Oavsett

   Mycket tveksamt att det skulle gå att patentera boetringen. Det har funnits hur länge som helst i otaliga varianter.

  • Piggekotten

   Är det ingen som har provat Garmin vivoactive? Jag är väldigt nöjd med min. Absolut inte lika ”smart” , men den vibrerar vid inkommande samtal och meddelanden. Tre veckors batteritid och 5atm vattentät/tålig.

  • Erik

   De kan patentera boettens sätt att navigera i gränssnittet, men de kan såklart inte patentera boetten :)

   Men sen är det nog inte så svårt att göra varianter av navigationen i ui:t annorlunda för att komma förbi patentet :P

  • gordz

   Nämn en annan smartklocka som har det?

   Samsung har redan patenterat det, och fått det godkänt. Det dom patenterat är att använda boettringen för att styra interfacet på en smartklocka.

   Ska bli spännande att se vilka andra smartklockor som har detta, som du påstår.

  • Oavsett

   Varför ljuger du? Samsung har inte patenterat det och jag har inte sagt att någon annan smartklocka har det.

   Är det något du brukar syssla med, ljuga? Det är en bedrövlig ovana.

  • Otto Stuk
  • Oavsett

   Visst, men nu pratar vi väl om normala inkomster. Det är mycket arbete för att få ihop 4000:- borträknat skatt och basutgifter. Galet att lägga det på en tämligen värdelös leksak som är aktuell i högst ett år.

  • Otto Stuk

   Min Gear 2 Neo är äldre än 1 år och den används varje dag.. inte alls värdelös och den laddas endast var 3-4:e dag.

  • Oavsett

   Jag tycker att den är helt värdelös. Den tillför inget som man inte får med mobilen i mycket bättre version.

  • Otto Stuk

   Hade också den inställningen första månaden innan man upptäckte hur användbar den kan vara..

  • Oavsett

   Jag har två smartklockor. Jag vet vad de kan.

  • NobbeX10

   Som ägare till en Gear S tycker jag att detta är stor besvikelse till efterföljare, skulle aldrig byta min Gear S mot en S2.
   Den är bättre på en punkt, den laddar trådlöst men det är desto fler punkter där den är sämre…

  • Simsalabim

   Är mest sugen på en Casio som jag såg här på Swedroid för ett tag sen… Svindyr men läcker! Tror den har en batteritid på typ tusen år, om frun står över vårkollektionen så blir det en sån ?

  • Sebastian

   Som jag sa, skitlvalité om man känt på en dum klocka i samma prisklass. Att du sedan inte har känt på riktig kvalité säger mer om dig än om kvalitén på Samsungs ”smarta” klockor.

  • Otto Stuk

   Min dumma klocka är dubbelt så dyr som den här Gear S2an.. De har olika användningsområden så jag förstår inte varför man ska jämföra dem, idiotisk kommentar.

  • jesters

   Jag har personligen inte laddat hem en enda app till min Moto 360. Men då finns ju redan stödet för Google Keep, Kalender, Hangouts, osv. Måhända det som saknas i Tizen?

  • Vintersorg

   Även jag tycker att Google är ute och cyklar med Android Wear.. Det är alldeles för flummigt, och även om de förbättrar då och då, så anser jag att de skulle behöva börja om helt. Men en sådan ändring lär förstås dröja ett bra tag..

   Tizen är verkligen bättre, men personliga favoriten är faktiskt Apples Watch OS….

   Jag har ägt flertalet Wear-klockor, bl.a Sony Smartwatch 3 och LG G Watch R, har en Samsung Gear S liggandes och dammar (grym klocka dock, ska säljas), har ägt en Apple Watch Sport 42mm. Men kör just nu faktiskt en Pebble Steel :-)

   Saknar dock Apple Watch.

  • Otto Stuk

   Jag har 3.. köpte 2 kineser också för att testa.. men de är som du säger helt värdelösa.

  • Sebastian

   Därför att en klocka för de flesta primärt är en modepryl, och sekundärt en smart enhet. Känns som att du är idioten här.

  • Otto Stuk

   Haha.. Modepryl? Gäller nog bara dig, fruntimmer och fjollorna i Fjollträsk.. Vad gör du här på en tekniksida? Kanske du ska logga in på Elle, Chic eller Cafe ist..

  • Oavsett

   Jag har aldrig sagt att de är värdelösa. Den första jag köpta var sisådär. Den jag köpte ett år senare fungerar utmärkt.

   Snabb och synkar alltid på en gång. Den fungerar hur bra som helst. Den har de mesta man kan önska från en smartklocka inklusive, utbytbart batteri, SIM-kortplats och minneskortplats.

   Men en smartklocka är fortfarande en onödig leksak. Man göra allt så mycket bättre i mobilen.

   Du är oförskämd som påstår att jag sagt saker som jag inte sagt.

  • Otto Stuk

   Vad är det du syftar på då i ditt tidigare inlägg??
   ”Jag tycker att den är helt värdelös.”`

   Någon annan som skriver åt dig? Skitso?

  • Kex

   Att Oavsett tycker det betyder ju inte automatiskt att det är ett faktum för alla andra.

  • Oavsett

   I förhållande till priset, givetvis. 4000:- är galet. 230:- är god valuta.

  • Oavsett

   Givetvis inte. Det är en åsikt. Men bara 6% funderar på att köpa smartklocka..

  • Kex

   Jag delar din åsikt. Men ville mest påpeka att du förmodligen förstår att din åsikt inte nödvändigtvis reflekterar alla andras, till skillnad från Otto.

   Att 6% funderar på att köpa en smartklocka (om nu det stämmer) betyder ju inte automatiskt att 94% tycker det är värdelösa. En del har redan och behöver inte köpa igen, andra väntar säkert på att det ska bli något vettigare av det.

  • Oavsett

   http://www.mobil.se/nyheter/svenskar-skeptiska-till-sakernas-internet#.VrjAJ9_MDqA

   Väntar på att smartklockan ska bli något mer än en leksak för nördar. Jo, det stämmer säkert. Men det betyder också att den anses tämligen värdelös i dagsläget.

   En del har redan, säkert. Men de är inte många.

  • Sebastian

   Woooow, trash.

  • egendomligt

   Testade den i en vecka men gick gladeligen tillbaka till pebble time. Mest batteritid och urtavleutbud som avgjorde men jag störde mig också på gesten man behövde göra för att ”väcka” den, och att övergången från idle/dimmed till aktiv var lite knackig.

  • gadgety

   Ja, fast här med en annan funktion, och det är funktionen hos ringen som kan patenteras, vilket Samsung verkar ha gjort 2013.

  Lediga jobb inom data / IT Företag
  Metro söker frontendutvecklare Publicerad 14 Dec 2017
  IT-Projektledare till Bilvision Publicerad 14 Dec 2017
  JavaScript-utvecklare (MERN) till Bilvision/Bilprospekt Publicerad 14 Dec 2017
  Windows konsult Publicerad 14 Dec 2017
  Javautvecklare med fokus på e-Hälsa Publicerad 14 Dec 2017
  Se fler jobb

  Aktuellt

  Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

  Android på Prisjakt

  Samsung Galaxy Note 8
  Sony Xperia XZ1 Compact
  Samsung Galaxy S8 Plus
  Samsung Galaxy S8
  OnePlus 5
  Huawei Honor 9
  8.8

  Test av OnePlus 5T

  9.2

  Minitest av Google Pixel 2

  9.1

  Test av Google Pixel 2 XL

  8.8

  Minitest av Huawei Mate 10 Pro

  7.3

  Minitest av Asus Zenfone 4

  7.8

  Test av Essential Phone PH-1

  8.6

  Test av Nokia 8

  8.1

  Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

  0

  Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

  Visa fler recensioner

  Populära ämnen

  Senaste nyheterna om

  Allt om

  Sweclockers RSS

  Mest kommenterat

  1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
  2. LG V30 dyker upp i svensk nätbutik, sägs vara i lager 20 december
  3. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
  4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
  5. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
  6. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner

  Mest läst

  1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
  2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
  3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
  4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
  5. Det här Googlade vi mest under 2017
  6. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?

  7. Visa topplistan

  Undersökningar

  Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

  Visa resultatet

  Loading ... Loading ...

  Undersökningar

  Sponsrat

  Annons