Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Videosamtal med Android [Tips]

Postat:
17:37 - 2010-10-07
Skribent:
Eric N
Kommentarer:

Det finns inte speciellt många program på Android Market för videosamtal, vilket kanske inte är så konstigt då relativt få Android-telefoner hittills haft en frontmonterad kamera. I den här artikeln tipsar vi om två gratisprogram, dels Fring och dels Tango Video Calls, med stöd för videosamtal olika Android-enheter emellan och som också finns på andra plattformar som exempelvis Apples iPhone. På bilden ovan syns Samsung Galaxy S och en iPhone 4 där ett videosamtal äger rum genom programmet Tango Video Calls.

Tango Video Calls
Programmet är väldigt enkelt att komma igång med och kräver inte att man skapar något användarkonto i traditionell benämning. När du startar applikationen för första gången blir du ombedd att skriva in ditt telefonnummer med tillhörande landskod, därefter känner programmet av vilka av dina kontakter som också registrerat sina nummer och presenterar dessa i en kontaktlista. Lösenord och användarnamn eller e-postadresser är med andra ord inget man behöver hålla reda på.

Tango Video Calls kräver inte att bägge parter har en kamera eller ens en frontmonterad sådan, det fungerar med andra ord utmärkt att bara ha envägsvideokonversationer eller att använda kameran på baksidan av telefonen om man vill det. Programmet har i dagsläget för för Android och iPhone.

Tango brings you free, high quality mobile video calls on Android and iPhone over 3G, 4G, and WiFi! It is an easy to use video calling service that connects people around the world in an exhilarating new way. Tell your family and friends “let’s Tango” and have fun with video calling. Go to http://tango.me

[Tango]

Fring
I förhållande till Tango Video Calls så är Fring litet krångligare att komma igång med då man måste registrera ett konto i första hand. Till plussidan hör däremot att Fring har ett helt annat utbud av funktioner, utöver videosamtal och stöd för vanliga röstsamtal så finns även en inbakad chattfunktion för många populära tjänster/protokoll så som Skype, MSN, Gtalk och ICQ mf.l.

Videosamtal fungerar Fring- och Skype-konton emellan i dagsläget och en frontmonterad kamera är inget måste, men vi har noterat att en hel del användare rapporterar om problem när man vill använda kameran på baksidan av telefonen. Programmet finns i dagsläget för Android, iPhone och Symbian.

FREE mobile video calls!
NEW: fringOut call phones worldwide from 1c/min. Way better fring audio calls, now on Samsung Galaxy Tab.
FREE Video Calls, calls & chat on 3G/4G & WiFi (Video calls on capable phones) Communicate with fring friends +MSN®,GTalk™,SIP,Yahoo!™,AIM®& ICQ®. NEW fringOut low cost calls (save $ vs.Skype

[Fring]

Lediga jobb inom data / IT Företag
Förvaltningsledare till Central förvaltning PA-system Publicerad 15 Mar 2018
Kommunikativ driftoperatör till Teracom Publicerad 15 Mar 2018
1st Line Support till Fujitsu i Östersund Publicerad 15 Mar 2018
Code Quality Consultant till spännande Verifa! Publicerad 15 Mar 2018
Service Spot-medarbetare Publicerad 15 Mar 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Hur mycket kostar det egentligen för Apple och Samsung att tillverka sina toppmodeller?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Hands on med Samsung Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS