Vilket abonnemang passar dig bäst? [Apptips]

Postat:
17:46 - 2012-08-30
Skribent:
Marcus N
Kommentarer:

I dagsläget finns det väldigt många olika abonnemang från olika operatörer. Det är lätt att känna sig vilsen och dessutom svårt att uppskatta sitt användande såpass bra att man får fram det mest ideala abonnemanget. Detta är ett problem som KTH-teknologerna Martin Ek och Marcus von Schéele vill hjälpa dig med. Comparific är en gratis app som analyserar ditt mobilanvändande och sedan ger dig ett förslag på vad den anser vara det mest passande abonnemanget för dina behov.

Comparific

När du startar applikationen får du direkt ett förslag på ett abonnemang och hur mycket billigare det skulle bli per månad. För ett mer exakt resultat bör du dock gå in i inställningar och själv ange vad du har för abonnemang. Alla större operatörer finns representerade men skulle du ha ett udda abonnemang går detta att manuellt ställa in också.

Du får sedan fram en lista med 20 förslag där du får en snabb överblick över vilket abonnemang som passar dig bäst. Det är sedan lätt att välja förslaget och få fram detaljer och dessutom en direktlänk till operatörens hemsida. Det är också på detta sätt som Comparific tjänar pengar – genom att du väljer att teckna abonnemanget via en länk du fått av dem.


Tyvärr blir resultatet inte 100% 
om du har något specialabonnemang. Testtelefonen har ett vanligt abonnemang samt är medlem i en familj-grupp i vilken det är gratis att ringa, smsa och mmsa till medlemmarna i gruppen. Detta är såklart nästintill omöjligt för en app som denna att förstå men har du ett helt vanligt abonnemang och funderar på vad som skulle vara billigast för dig är det bara att testa appen!

Vill du läsa mer om appen så har KTH skrivit en nyhet

Genom Comparific