Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Wisp – ett avslappnande spel från svenska Triolith

Postat:
18:55 - 2011-05-15
Skribent:
Henrik
Kommentarer:

Spelmarknaden för Android blomstrar och den svenska spelutvecklaren Triolith Entertainment satsar hårt från början. Så sent som i april recenserade vi deras första spel, Thunder BANG, som mottogs med blandade reaktioner från er läsare. Triolith har kört hårt den senaste månaden och har nyligen släppt Wisp – ett spel som enligt utvecklarna själva är raka motsatsen till deras tidigare skapelse. Hur bra det är får ni läsa efter hoppet!

Wisp handlar om älvan Eira som befinner sig i skog bebodd av onda varelser. Som om inte det vore nog har draken Fáfnirs blod kommit till liv, vilket förstör både skogen och dess invånare. Det är upp till Eira att ta sig igenom alla utmaningar och hinder som står i hennes väg, och det är där som du – spelaren – kommer in i bilden. Genom att styra Eira genom ett tvådimensionellt pussel- och plattformsspel använder du list och elementens krafter för att hjälpa henne hem.

Vad man märker direkt är att spelet är uppbyggt på ett sätt man inte ser allt för ofta – att det är dags att slappna av. Musik samspelar med grafik och handling, och det är sällan man känner sig stressad eller spänd. Kontrollerna är väldigt simpelt utformade, då knappar är ett minne blott. Spelet styrs lätt och smidigt av gyrosensorn i kombination med att kort och gott peka på skärmen – något som även här bidrar till att Wisp inte är lika stressigt som andra spel.

Spelet är redigt långt och innehåller 30 banor för spelaren att avnjuta. Ett eget soundtrack är, precis som med Thunder BANG, inkluderat och har den här gången ett nordiskt tema – något som passar både spelstil och handling ypperligt. Temat i allmänhet håller sig bra, och det känns som att man får det man vill ha från början. Något som sänker helhetsintrycket är spelets tempo då det kändes som att det gick lite väl segt för spelets bästa trots genren.

Något som däremot slog mig var att Wisp är allmänt buggigt. Redan i menyerna tog det flera sekunder innan laddningsskärmen visades, och spelet hade problem med att stänga av musiken när det skulle spelas egen sådan. Som tur är pratar vi om buggar, vilket utan tvekan kan fixas i en uppdatering. 

För att sammanfatta är Wisp ett spel värt att testa. Det är snyggt, välgenomfört och har trevlig musik samtidigt som det inte kostar mer än en tjugolapp. Det är inte för alla, men för den som vill ha ett trevligt tidsfördriv utan någon press är det bara att slå till – var bara redo på att det lär gå segt framåt. Något som verkligen uppskattas är att Triolith i beskrivningen på Market har lagt upp en lista på kända kompatibla enheter – något som fick mig att gräva fram en HTC Desire HD för testet. En Lite-version finns att ladda ner som samtidigt agerar som en prolog till fullversionen, vilket är en riktigt spännande idé.

Triolith är väldigt aktiva här på Swedroid, så passa på om ni har kritik att framföra. En dedikerad forumtråd finns här och kommentarsfältet står som vanligt till ert förfogande.

Lägsta pris på HTC Desire HD på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia Play på Prisjakt just nu:

Lediga jobb inom data / IT Företag
Systemspecialist till Apoteksgruppen Publicerad 18 Mar 2018
Servicedesk IT-support omgående uppdrag Göteborg Publicerad 18 Mar 2018
PLM Professional role in Stockholm (Sweden) Publicerad 18 Mar 2018
Fullstackutvecklare Publicerad 18 Mar 2018
Supporttekniker med hjärta för service till Mercedes-Benz Publicerad 17 Mar 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Hur mycket kostar det egentligen för Apple och Samsung att tillverka sina toppmodeller?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Hands on med Samsung Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS