XBMC får officiell Android-klient

Postat:
03:50 - 2010-07-14
Skribent:
Bernard B
Kommentarer:

För nästan ett år sedan började Xbox Media Center-utvecklaren topfs2 arbeta på en XBMC-fjärrkontroll för Android och efter ett tag fick han sällskap av ett gäng andra utvecklare och projektet tog fart. Medan appen alltid funnits fritt tillgänglig via Google Code, har man inte förrän idag beslutat att offentliggöra en första betaversion på Android Market. Det är som sagt inte en färdig version, men eftersom man har fått mycket positiv feedback från användarskaran som betatestat den, samt att en distribution via Market är en mer bekväm lösning för både utvecklarna och användarna – så har man nu valt att lägga upp den på Market.

Det finns fortfarande mycket att göra, men de huvudsakliga funktionerna bör fungera rätt bra redan nu. Förutom att man kan använda appen som en fjärrkontroll med utseendet från den berömda Xbox DVD-dongeln, så kan du bläddra bland dina musik-, film-och TV-bibliotek.

Det kompletta galleriet hittar du här.

Du kan bläddra igenom dina musikalbum efter genre eller artist, välja att spela upp ett album direkt eller att köa det – utan att ens slå på din TV. Det går även att vid inkommande SMS och samtal visa vem som skickade smset/ringer på teven och automatiskt pausa filmen vid inkommande samtal. Du hittar en fullständig lista över funktioner på projektsidan.

Du behöver minst Android v1.5 (Cupcake) och XBMC 9.11 (Camelot) för att det ska fungera. Vad berör kompatibilitet med framtida version av XMBC så uppger utvecklare att nästa version med kodnamn ”Dharma” kommer att stödjas fullt ut

Om du har förslag eller hittat en bugg, uppmanas du att använda deras bugg-trackeroch inte skapa kommentarer via Market. Deras forum står även till förfogande för er som föredrar det.

Genom XBMC.org

Lediga jobb inom data / IT Företag
Systemutvecklare inom Geografisk IT Publicerad 28 Nov 2015
Senior VMS-utvecklare Publicerad 28 Nov 2015
Tekniker / onsite / support / Linköping Publicerad 27 Nov 2015
Systemintegratör Automation Industri 4.0 Publicerad 27 Nov 2015
Build technician till välkänt spelföretag Publicerad 27 Nov 2015
Se fler jobb