Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Xiaomi Mi Max 2 sägs ha batteri på hela 5000mAh

Postat:
16:08 - 2017-04-17
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Xiaomi kommer presentera nya smartphones i övermorgon och en av enheterna blir eventuellt bjässen Mi Max 2, vilken vi hört rykten om tidigare. Utöver en 6,44-tumspanel (1080p) och chippet Snapdragon 626 sägs telefonen erbjuda ett 5000mAh-batteri.
Trots den massiva skärmen bör Mi Max 2 kunna hålla igång så det står härliga till, om nu specifikationerna stämmer. Övriga uppgifter som nämns är Android 7.1 och en främre 5MP-kamera.

Xiaomi kan eventuellt även sälja en snäppet mer kostsam modell med chippet Snapdragon 660 istället för S626. Priset för ordinarie modellen blir enligt utsago motsvarande 2220 kronor i Kina.

 • Erik

  Snälla söta Xiaomi, jag tycker så mycket om er som företag, ni kan väl släppa en telefon som passar även mig? 5″, minimalt med bezels och bra spec. Skulle sälja bättre än is i Sahara.

 • nZb

  Räkna in mig som köpare på den, vore verkligen en dröm! Det är konstigt att ingen tillverkare ännu lyckats skapa en sådan fin liten smartmobil.

 • Flipp0

  Antagligen för att efterfrågan inte är stor nog. Tror inte det handlar om att mobilföretagen missat detta. De jobbar naturligtvis massor med marknadsundersökningar och analyser av vad folk efterfrågar för kvaliteter när de ska köpa en smartphone.

 • nZb

  Du är berättigad till din åsikt, men jag tror att efterfrågan ÄR tillräckligt stor nog.

 • Patrik Lind

  Får se om man hittar Mi home i Shanghai… Ska tydligen vara klurigt :|

 • Anders
 • Flipp0

  Hur kan de då ha missat detta?

 • Emil

  Är det omöjligt att trycka i ett stort batteri och toppbra specs i en och samma mobil? Tycker det är synd att i princip varenda mobil som får stort batteri aldrig är ett flaggskepp i toppsegmentet. Jag hade gärna tagit en lite tjockare mobil med bra batteritid än en jättetunn.

 • Emil

  Frågan är hur många som köper en phablet för att det i princip är det enda man kan välja om man vill ha ett flaggskepp. Jag har tex en OnePlus 3 med 5,5 tums skärm, men jag hade gärna haft en något mindre. Problemet är att det inte finns några alternativ om man vill ha bra prestanda och så.

 • Jonas Löfström

  Marknadsundersökningar går inte bara ut på att titta vad som säljer bra.

 • nZb

  Ok, så vad menar du med det? :)

 • nZb

  Ja säg det. Eller så har dom inte tillräcklig teknisk kompetens för att få in all bra hårdvara i mindre mobiler

 • Anders

  Diskussionen gällde ju efterfrågan och Xiaomis huvudmarknad för ju ändå ses som Asien, där phablets är populära.

 • Flipp0

  Precis. Utan att veta i detalj hur de faktiskt går till väga för göra prognoser för vilka lurar som som förväntas sälja bäst är det rimligt att anta att de gör en hel del research kring detta utöver att blint titta på försäljningssiffror. Konkurrensen på smartphonemarknaden är mördande och det vore väldigt osannolikt att företagen skulle vara så lata att de inte utreder detta grundligt (och därmed missar en att plocka marknadsandelar). Surfplattor är inte lika populära längre och en bidragande faktor är sannolikt allt fler använder sin smartphone som substitut och då blir 5″ i minsta laget. Samsung har ju mer eller mindre bevarat sina yttermått på S-serien sedan galaxy S4. Antagligen för att den storleken är acceptabel för majoriteten användare. Istället för att göra S8 mindre och bevara skärmstorleken valde de att mer eller mindre bevara yttermåtten och trycka in en större skärm. Det blir ju också mindre plats att trycka in godsaker som stora batterier, stora kamerasensor o s v på mindre yta.

 • Mikael

  Jag är rätt nöjd med min Lenovo P2 med 5100mah batteri😀 Stort batteri är numera ett måste för mig.

 • TomBlueMoon

  Sitter på den nuvarande MI MAXen, 4800mAh i den tror jag? Laddar ändå varannan dag, helt okej batteritid men tycker den är i underkant i förhållande till batteriets kapacitet och min användning.

 • nZb

  Haha ja låter väldigt dåligt. Vad får du ut för screen on time?

 • nZb

  Screen on time och laddar hur ofta?

 • nZb

  Google maps

 • nZb

  Där har du faktiskt en bra poäng! Damn Asians xD

 • Mikael

  Jag sitter inte och kollar statistik men laddar när batteriet når ca 50% vilket är efter ca 24timmar med ganska hårt användande. Läste någonstans att batteriet mår bäst av att laddad vid va 50% och att man inte laddar helt fullt. Många får ut över 10timmar skärmbild och det är nog ungefär vad jag får.

 • Rome73

  Då tror jag att ni inte är tillräckligt många och det tror inte telefontillverkarna heller. ;-)

 • Erik

  Att man inte ska tömma batteriet helt stämmer, men att inte ladda fullt har jag faktiskt aldrig hört.

 • Erik

  Jag är faktiskt inte så övertygad om att de lägger massa tid och pengar på att undersöka behoven på djupet. Kanske lite quick-and-dirty mailundersökningar eller så, men knappast några djuplodande intervjuer eller andra undersökningar av vilka behov deras målgrupp har. De stora, typ Apple och Samsung, har säkert folk som pysslar med sånt, och de har ju också i viss mån gjort mindre telefoner (iPhone SE heter den väl). De mindre företagen (Xiaomi är visserligen stort men ändå) jobbar nog röven av sig bara för att hänga med i den extremt snabba tekniska utvecklingen och förväntan på att släppa minst ett par telefoner per år. Jag tror de mest tittar på vad som säljer.

 • Patrik Lind

  Roligt.. Jag har vpn dock.

 • Mikael

  Läste nyligen om en någon Xperia lur som hade en inställning för att spara på batteriet. Då laddades det bara till 90% oavsett hur länge man har laddaren i. Det var det som fick mig att tänka att det kanske inte är bra att full-ladda varje gång.

 • N0rth

  Saxat från en av otaliga ”battery optimization” artiklar man hittar på nätet. Den här är från PCadvisor.co.uk:

  The rule with Li-ion batteries is to keep them 50% or more most of the time. When it drops below 50% top it up a little if you can. A little a few times a day seems to be the optimum to aim for.

  But don’t charge it all the way to 100%. It won’t be fatal to your battery if you do a full recharge – most of us are forced to do this every now and again in emergencies. But constantly doing a full recharge will shorten the battery’s lifespan.

  So a good range to aim for when charging a Li-ion battery is from about 40% to 80% in one go. Try not to let the battery drop below 20%.

  When should I do a full battery charge?
  Experts recommend that you do a full zero to 100% battery recharge (a ”charge cycle”) maybe once a month only. This recalibrates the battery – a bit like restarting your computer, or, for humans, going on holiday! The same goes for laptops, by the way.

 • FredrikAn

  Då är det ju helt onödigt med en sån klumpeduns för dig..

 • Rob

  Inte ofta man lyckas tömma mobilbatteriet helt. 0% i Android är inte tomt batteri. Betyder bara att det är <=3,2V.

 • Erik

  Jo det stämmer, och det är väl Androids sätt att skydda batteriet. Men detsamma borde gälla fulladdat då.

 • Railwayman

  Jag får ut ungefär 12-13 timmar på Maxen och en standbyförbrukning som ligger på 0.1% per timme. Vad kör du för ROM?

 • Rob

  Att ladda fullt är inte heller förknippat med någon direkt inverkan på batterihälsan.

  Jag tror det förväxlas med maintenance charging, d.v.s. när batteriet är fulladdat och ska bibehållas fullt. Har sett många olika implementationer på det genom åren och vissa har varit katastrofalt korkade. Det bästa för batterihälsan är om det inte stressas, något många tillverkare gör genom att konstant putta i energi efterhand som den faller bort. Bästa implementationerna låter batteriet vila (och ladda ur X antal hunda millivolt) innan de laddar fullt igen.

 • Johan

  Du snackar ju nästintill om Xiaomi Mi5, om jag inte är helt borta har den fortfarande bäst screen to body ratio med sina 73.1% i 5″-klassen och övrgia specs var toppklass. Nu är den väl ett mindre roligt köp idag men.

  Tyvärr verkar det inte finnas någon lur runt 5″ med i närheten av lika små bezels som de större lurarna som börjar komma nu, antagligen av tekniska skäl snarare än efterfrågan. Vi kan väl hoppas på att Mi6 levererar.

 • Erik

  Inte så dum, tack för tipset! Snapdragon 820 och 4GB RAM står sig fortfarande rätt bra, jag är inte mycket för spechysteri, skulle räcka gott och väl för mig :-)

 • Flipp0

  Alla företag gör nog inte stora påkostade analyser det men högst troligt t.ex. Samsung som du är inne på. Dock har ju inte Samsung valt att satsa på mindre telefoner, det har ju A3 men det är väl ingen storsäljare direkt. Nej, jag inte tror inte det är en slump att inga androidtillverkare prioriterar små lurar. Det finns för många företag och konkurrensen är för hård för att alla skulle missat detta. Fanns det potential i flaggskepp på 5″ och under hade de redan funnits ute på marknaden.

 • LigerLT

  Take my money!
  Om den blir välbyggd!

 • Mr Smartpants

  Samma här, nöjd med min P2:an. Får 12-14 timmar screen time per laddning. Laddar varannan dag.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Junior applikationskonsult till Extenda Publicerad 17 Dec 2017
Utvecklare till ledande bolag inom reseservice! Publicerad 17 Dec 2017
Systemutvecklare, Norrköping Publicerad 17 Dec 2017
Testare till Responsive Development Technologies Publicerad 17 Dec 2017
IT-projektledare sökes till Örebro Publicerad 17 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 3. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 4. Spotify vill att Apple ska sluta missbruka sitt övertag, ber EU om hjälp
 5. Sensorn MediaTek Sensio mäter din hälsa, är avsedd för smartphones
 6. Google släpper två experimentella fotoappar för Android

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Det här Googlade vi mest under 2017
 5. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 6. Vi kikar på OnePlus 5T Star Wars Limited Edition – kan beställas idag

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons