Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Xiaomi redogör vilka modeller som erhåller Nougat

Postat:
00:11 - 2017-07-06
Skribent:
Gustav
Kommentarer:
Android Nougat blev tillgängligt för 10 månader sedan och de flesta tillverkarna har vid det här laget uppdaterat sina toppmodeller. En av mobilvärldens största tillverkare, kinesiska Xiaomi, har nu redogjort vilka modeller som de tänker uppdatera till Android Nougat.
Företaget har en kraftigt modifierad mjukvara kallad MIUI som på många plan skiljer sig gentemot Android i grundform. Den saknar bland annat från start den välkända applådan och gränssnittet tycks på det stora hela vara inspirerat av iOS.

Tillverkarens senaste modeller Mi 6, Mi Max 2 och Mi 5C erhåller från start Android Nougat 7.1.1 men övriga telefoner tycks fortfarande stå kvar på Android Marshmallow 6.0.1.

Xiaomi har valt att redogöra vilka modeller som kommer att uppdateras till Android 7.0, samt vilka enheter som får det snäppet mer utvecklade Android 7.1.1.

Av bilden att döma ser den 18 månader gamla Xiaomi Mi 4C utrustad med Snapdragon 808 ut att erhålla Android Nougat 7.0, medan den betydligt nyare Redmi Note 4 från i år, underligt nog (för tillfället) tycks gå miste om uppdateringen.

 • John

  Felet med ” Redmi Note 4″ är troligen Mediatek processorn.. Trist dom inte kan va lite bättre på det området med att få ut uppdaterad mjukvara/drivrutiner etc (MediaTek alltså).

 • Erik

  Vaddå stå kvar på Marshmallow? Det står ju 7.0 på bilden…

 • Sillstrypare

  Det var ju det som stod i texten

 • Emil Oskarsson

  Seriös tillverkare som stenhårt satsar på uppdateringar, eller?….. Nä många tillverkare har en hel del att lära ifrån tex Sony underligt nog. Sony var ju en av de tillverkarna som var segast med att få ut uppdateringar förr men man fick den alltid förr eller senare. Idag är de mycket bättre, varför har andra tillverkare blivit sämre som tex Samsung? :/

 • nZb

  Sony lär uppdatera sina bezels dock.

 • Emil Oskarsson

  Har du sett vad bezelsen är till för på Xperia xz premium? Du kan spela in i 4k i minst 2.5h utan problem, medan galaxy s8 bara klarar av 10 min xD. Sony satsade på att ha så mycket plats som möjligt mellan alla strömslukande komponenter och kunna fördela värmen mycket bättre över hela enheten för att den inte ska bli varm, vilket de lyckats med hel och hållet, en mycket bättre konstruktion än Samsungs där värmeutvecklingen verkligen inte är genomtänkt. Dessutom så satsade Sony på en massor olika antenner i xz premium som aktiveras beroende på hur du håller mobilen så att den alltid använder de antenner som förmodligen inte är täckta av din hand. Men klaga bara på utsidan när de verkligen gjort något extremt innovativt på insidan :)

 • nZb

  Aha det var faktiskt något nytt, bra jobbat av dom med insidan! Jag antar däremot att dom inte lyckats med någon otrolig Screen on Time för det? Tänk dig då den insidan + en justerad utsida. Skulle ju bli top notch!

 • niclas_c

  Det var på tiden. Sony har haft problem med överhettade telefoner vi filming ända sedan första xperia z modellen. Tog bara 3 år att lösa det problemet

 • Erik

  OK de menar att övriga telefoner FÖR TILLFÄLLET står kvar på 6.0, men kommer få 7.0. Det var inte så tydligt tycker jag :-)

 • Anton

  Betan för S625-verisonen har redan Nougat, så det lär komma i stable versionen också så småningom.

 • Borelis

  Denna lista är, som Trump säger ”Fake news” enligt Miui’s forum med ett officiellt uttalande från dem.

 • Borelis

  Dvs gällande Snapdragon. Mediatek enheter får klara sig utan N ser det ut som?

 • Emil Oskarsson

  Batteritiden är ungefär som på Galaxy s8 enligt de tester jag kollat på :p

 • Emil Oskarsson

  Xperia Z hade inga problem, min X Performance har inte haft problem med 1080p i 60 fps under 45 min iaf, inte testat o spela in längre där :p Jo den överhettades när jag använde kameran förra sommaren när jag glömde mobilen i solen en het sommardag, mobilen var redan 55 grader när jag tog upp den så förstår varför den överhettades. Men en sak är säker, Sony har verkligen lärt sig av sina misstag något som Samsung verkligen inte har gjort i det här fallet. För ja Xperia z3+ samt z5 serien kunde bara spela in kring 6-10 min 4k video, ungefär som nuvarande Galaxy s8 :)

 • Flipp0

  Note 4 (MTK) som artikeln syftar på är inte från i år, de släpptes ifjol. Det var 4X som släpptes i år det är även den versionen som de flesta i Sverige valt att importera så artikeln är lite otydlig.

 • niclas_c

  Hade själv en xperia Z och den överhettades hela tiden. Riktig skittelefon.

 • Mattias Carnerheim
 • Emil Oskarsson

  Min vart riktigt varm runt 55-60 grader men den började aldrig throttla eller stänga av appar såsom kameran. Snapdragon s4 pro var ju byggd på 28 nM teknik så den var inte särskilt strömsnål och utvecklade mycket värme. Hade dock aldrig problem med att den vart för varm att hålla i den vart bara lite mer ljummen än andra mobiler kanske :)

 • Llurd

  Tydligen är bilden ovan ”fake news”. Läs tråden http://en.miui.com/thread-679299-1-1.html

  För tillfället finns en global beta för Miui 8 med Nougat ute. Dock ej till alla enheter då de försöker streamlina utvärderingsprocessen.

  MIUI 8 Global Public Beta Supported Devices
  Redmi 2, Redmi 2 Prime, Mi 3, Mi 4, Redmi Note 3 Qualcomm, Redmi Note 3 Special Edition, Redmi Note 4 MTK, Mi 4i, Redmi Note 2, Redmi Note 4G, Redmi Note Prime, Mi Max 32G, Mi Max 64G/128G, Mi 2/2S, Mi 5, Mi 5s Plus, Mi Note, Redmi 3/Prime, Redmi 3S/Prime, Redmi Note 4 Qualcomm/Redmi Note 4X, Mi Note 2, Mi 5s, Mi MIX, Redmi 4/4X, Redmi 4A.

 • Alexander Diez Gonzalez

  Inget om MI MIX? Där ryker den coolaste telefonen från 2016 utan uppdatering

 • ragge

  En fråga
  hur fick du svenska språket i den ??
  har idag Xiaomi mi max, svenska språket finns inte med

 • Mattias Carnerheim

  Beta har svenska.

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. OnePlus bekräftar stöld av kortuppgifter, upp till 40 000 kunder kan ha drabbats
 3. Så här kan Samsungs flexibla smartphone se ut
 4. OnePlus inaktiverar kontokortsbetalningar efter att vissa kunder drabbats av bedrägeri
 5. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 6. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 3. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 4. Är det här kartongen för Samsung Galaxy S9?
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Får vi se ett Sony-flaggskepp med OLED-skärm i år?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons