Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

YouTube Red och Google Play Music kommer slås ihop

Postat:
10:36 - 2017-07-27
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
YouTubes musikchef Lyor Cohen har bekräftat att strömningstjänsterna Google Play Music och YouTube Red kommer att slås ihop och bilda en ny tjänst.
Red lanserades i slutet av 2015 och tar bort all reklam från YouTube. Tjänsten ger även kunder tillgång till bakgrunds- och offlineuppspelning, samt till unikt innehåll som bara är tillgängligt för prenumeranter. I USA ingår dessutom Google Play Music för de som prenumererar på Red.

Till skillnad mot Google Play Music är dock Red endast tillgängligt i ett fåtal regioner som Australien, Nya Zeeland, USA, Sydkorea och Mexiko. Exakt hur det kommer att hanteras och vad sammanslagningen innebär för svenska Play Music-prenumeranter får tiden utvisa.

 • Mars Mountain

  Hoppas det sprider sig hit, med familjeabonnemang som alternativ.

 • nZb

  Går ju blocka reklam i youtube och fixa bakgrundsuppselning ändå – gratis – med xposed :)

 • MrGo

  Då stödjer du inte de som skapar videorna, hur schysst är det?

 • nZb

  Bryr mig inte ett dugg om det som världen ser ut idag och med dom större problem som finns.

 • asdfasdfsf

  Kan man fixa Red i Sverige? Dvs kan jag signa upp via proxy i USA o sedan använda svenskt IP?

 • David Bergman

  Du sitter och glor på youtube på ett otillåtet sätt och tycker det är ok för att världen har större problem. Märklig argumentation minst sagt.

 • nZb

  Nej, jag har inte kvar xposed längre, testade det förut bara. Jag har börjat äta mer vegetariskt för världens skull, vad gör du själv?

 • Patrik

  Otillåtet?
  Vilken lag förbjuder xposed och en Youtube Ad-blocker?

 • Rob

  Ingen. Tror inte ens det bryter mot Youtubes ToS.

 • Profet

  Matteus 24:14

 • Magnus Eriksson

  Jag är vegetarian OCH jag kollar på reklamen på Youtube eftersom jag vill stödja de kanaler jag prenumererar på. Jag vinner! Stjärnstopp! :D

 • nZb

  Lite osäker på vad som menas, menar du att Xposed kommer få sitt slut typ? 😆

 • ZaInT

  KOM IGEN NU DÅÅÅÅÅ!

 • Patrik

  Misstänkte det.

 • Jonatan Andersson

  Yes, använd en proxy och betala via paypal.

  Jag använde tunnelbear.

 • karatesune

  Sammanslagningen innebär väl i god Googlestil att vi med Google Play Music inte kan använda Play Music heller i Sverige.

 • nZb

  Oh snap, den får du äran för faktiskt Magnus ;)

 • tunnland

  Säker på att det funkar sen? Jag fick reklam inne i appen när jag var i Spanien, fråga mig inte varför men fick ingen av den funktionalitet som ska finnas. Åkte till USA någon vecka efter å då funka bakrundsuppspelning osv, var en fröjd! Å här i Sverige funkar det nu inte för mig så känns sådär att behöva betala för :p

 • Jonatan Andersson

  Så länge jag är inloggad på mitt konto så slipper jag reklam. Men för att kunna spela upp i bakgrunden så måste jag gå via en proxy i USA av någon anledning.

 • tunnland

  Ja nu när du säger det har jag nog inte haft nån reklam sen dess! Halleluja! Men ja, saknar bakrundsuppspelning, Samsungs multitasker funkar dock sålänge :) även om man vill kunna låda luren..

 • Fredrik Ingman

  Så som YOUTUBE är dig så funkar nedladdning bara till en viss mån. I siffror så är det frågan om 1280X720 så man max får nedladdat. Sedan så är ljud & bild separerade. Jag har ju inga transaktions uppgifter upplagda för mitt google konto. Så får då se om jag märker någon skillnad.

 • Fredrik Ingman

  Troende? Nå kan nämna att på sikt kan ens tro göra skillnad. Dock inte för YOUTUBE, utan för gemene man. Ladda ner en profetia från 7ehimlen i tiden. Ingen kul läsning presis. Handlade bla om moral upplösning & 3:e världskriget. Sidan finns inte mer, har bytt namn till http://www.solidlove kom Äktheten i profetian anser jag vara hög.

 • David Nordin

  Hoppas verkligen att ni inte är hobbyvegetarianer (lakto ovo vegetarianer) i så fall kan ni lika gärna börja äta kött igen!

 • Guest

  Prova appen stream som finns att ladda ner från play.

 • Pierre GBG

  På detta sättet gjorgde vi när det gällde Google Music som fanns överallt :-) , men logga in via proxy och testa sedan utan,skulle inte tro att dom ädrat detta!
  Mvh Pirre GBG

 • gormet

  Till samma pris som Google Play Music kostar nu då hoppas jag, inte alls intresserad av ett högre pris för att få något jag inte är intresserad av.

 • Det beror väl lite på. Spenderar man en minut på youtube i veckan där 15 sekunder är reklam är det ju genast lite orimligt.

 • nZb

  Nej jag bryr mig lika mycket/lite oavsett det. Eller vad syftade du på?

 • David Bergman

  Det är ganska mycket som är lagligt att göra som är fel, omoraliskt eller dåligt på andra sätt. Är din seriösa argumentation att det är ok att blockera reklam för att det inte är otillåtet?

 • Patrik

  Eh… Ja.

  Det är väl valbart att tacka nej till reklam i brevlådan? Vad är det omoraliska i att täcka nej på internet på samma sätt? Ogillas det så kan man alltid erbjuda en betalsida istället. Och ja, jag är så fräck att jag åtnjuter gratis läsning utan att bidra till finansieringen genom att tillåta annonser. Jag ser det som att jag bidrar på mitt egna vis, nämligen att engagera mig i Swedroids community. Alldeles snart får du upp en liten reklambanner tack vare mig för att jag svarat på din kommentar. Bra va?

 • David Bergman

  Finfint, du elaborerade på helt fel punkt, men visst.
  Det enda som krävs är alltså att tjänster säger att det är otillåtet att blockera deras annonser så kommer du genast att sluta med det. Eller ångrar du ditt svar?

 • Patrik

  Lägg inte ord i mun på mig genom löjliga ultimatum där jag förväntas välja det ena eller andra som du dikterat så kan vi fortsätta diskussionen på en seriös nivå.

 • David Bergman

  Du har precis gjort ett val. Jag frågade om det var ditt seriösa argument att det skulle vara ok att blockera reklam för att det inte var otillåtet. Du svarade ja. Det är ett binärt svar på en binär fråga, det ena eller det andra. Påstå inte att jag på något vis har skapat ett ultimatum EFTER det.
  Det enda jag har gjort är att förtydliga din ogenomtänkta position i frågan. Du jämför adblock på reklamfinansierade youtubeklipp med att tacka nej till reklam i brevlådan. Diskussionen har inte ens börjat om det är din initiala position. Det känns som att vi måste diskutera varför saker och ting är rätt och fel på ett filosofiskt plan innan vi börjar jämföra saker. Ingen av oss orkar nog med det.

 • Patrik

  Då får du gärna förklara vad du menade med ”Det enda som krävs är alltså att tjänster säger att det är otillåtet att blockera deras annonser så kommer du genast att sluta med det. Eller ångrar du ditt svar?”.

  Om du inte menade att jag antingen behöver sluta med att blockera annonser omedelbart om detta blir officiellt otillåtet eller att jag annars inte kan stå för mitt svar så måste jag ha missförstått dig, ledsen för det i så fall.

 • jompish

  Kollar ungefär 1,5 timme youtube om dagen, så blir en del reklam, vissa stödjer jag som gör kvalitétsvideos medans andra som bara klipper ihop lite klipp (typ fotbollsklipp) och sätter på musik på det, där kör jag adblock :)

Lediga jobb inom data / IT Företag
Karriär-alert! Juniora testsystemingenjörer till 5G-projekt i Kumla Publicerad 24 Nov 2017
Utvecklare för industrilösningar till Sprymer Publicerad 24 Nov 2017
Bli IT-konsult på 12 veckor genom Academy Publicerad 24 Nov 2017
Frontendutvecklare till unika Mitigram Publicerad 24 Nov 2017
Scrum Master to Global Gaming Publicerad 23 Nov 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Vilken smartphone fick dig att hoppa på Androidtåget?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

8.4

Test av Huawei Honor 9

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 2. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 3. Rapport: Android skickar platsdata till Google även när platstjänster är av
 4. Samsung Galaxy S9 dyker upp redan under CES enligt @evleaks
 5. Tipsa om bästa Black Friday-fynden här
 6. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9

Mest läst

 1. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9
 2. Hands on med OnePlus 5T
 3. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 4. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 5. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 6. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Nexus-telefon var mest lyckad för sin tid?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons