Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

ZTE lanserar egensinniga telefonen Hawkeye på Kickstarter

Postat:
13:20 - 2017-01-05
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
ZTE har visat upp en mobilsatsning kallad Hawkeye eller Project CSX. Enligt tillverkaren bygger telefonen på förslag från konsumenter i 176 länder och finansiering söks via Kickstarter.
Användare ska kunna navigera i gränssnittet utan att ens röra skärmen. Telefonen registrerar användarens ögonrörelser och på så vis är det tänkt att det ska gå att scrolla i alla riktningar endast med hjälp av blicken. Röstkommandon kan även utnyttjas för navigering.

zte-hawkeye-2

Genom ett valfritt, självhäftande fodral kan Hawkeye tillfälligt sättas fast på vertikala ytor – något som är tänkt att gå hand i hand med ögonstyrningen.

ZTE nämner inte alltför många detaljer om hårdvaran men tar upp punkter som 5,5-tumsskärm (1080p), dubbla bakre kameror, Hi-Fi-ljud, dubbla SIM-kortsplatser, minneskortsplats, fingeravtrycksläsare, samt Android 7.0 Nougat.

Mer information finns på Kickstarter.

zte-hawkeye-5 zte-hawkeye-1 zte-hawkeye-3

 • Patrik

  Ja, de har ju hittat sin demografi i alla fall. Hur många här på Swedroid känner att de behöver händerna fria när de ska sminka sig?

 • Daniel Jansson

  Bra för handikappade. Annars ett grymt fett ”meh”.

 • Johan

  Då resultatet av röstningen om vilket alternativ som skulle förverkligas tyvärr vart löjligt uppenbart manipulerat (för oss som följde hela händelseförloppet), så gissar jag att de inte kommer att få i närheten av det ekonomiska stöd genom kickstartern som de kanske förväntar sig, om de nu använder det manipulerade resultatet som utgångspunkt.
  Jag tror faktiskt att de inte ens kommer att komma i närheten.

  Det manipulerade resultatet var dock förhoppningsvis även löjligt uppenbart för ZTE och kanske är anledningen till att de har valt att testa stödet genom en kickstarter. Vilket är ett smart drag oavsett.

  Egentligen vann nog ”Stock Android flagship phone”, som låg överlägset först genom nästan hela röstningen. Tills det att det här alternativet, som legat i botten genom nästan hela röstningen, i de sista timmarna plötsligt och mystiskt blåser förbi alla andra alternativ och ”vinner”. D.v.s. flera dagar in i röstningen och efter att flera tusen redan hade röstat.

  ZTE borde även testa ”Stock Android flagship phone” på kickstarter för att se om det alternativet egentligen har större stöd i verkligheten.
  Det är jag övertygad om att det har.

 • Jens

  Har inte följt detta alls men hur svårt är det att göra en stock android phone? Tar väl en timme för deras utvecklare så behövs väl knappast en kickstarter för detta.

 • Johan

  Behövs förmodligen egentligen inte för att finansiera ett sådant projekt, nej.

  Jag tänkte mest i ren nyfikenhet att det skulle vara intressant att se vilket projekt som har det mest konkreta stödet.

 • Fiaskomanick

  Styra med ögat? Detta kommer resultera enormt trötta ögon och huvudvärk efter liten tids användande då man anstränger sig allt för mycket. Och i sin tur leder det till avaktiverande av funktionen som till en slutresultat blir ett fiasko.

 • doktorn

  Det var ungefär så jag tänkte också. ”Borde man inte har testat hur detta är att använda innan man väljer att släppa en sån funktion?” Jag kan inte se att det skulle vara någon som vill använda detta egentligen, men de kanske har ställt ner känsligheten så pass att det blir användbart. För egen del så flackar jag för mycket med blicken när jag läser och skriver på telefonen att jag har svårt att tro att det kan vara användbart för mig.

 • Patrik

  Btw, det här är inte direkt nytt egentligen. Samsung introducerade det med Galaxy S4 för snart 4 år sen.

 • Roffe

  Skönt att kunna skela med ögonen för att zooma iaf!

 • nZb

  5.5″ usch för stor.

 • Alias joje67

  Japp, rent trams..

Lediga jobb inom data / IT Företag
Systemutvecklare / Programmerare Publicerad 20 Feb 2017
Metro söker frontendutvecklare Publicerad 19 Feb 2017
Testledare till framgångsrikt bolag i Lund! Publicerad 19 Feb 2017
JUNIOR JAVAUTVECKLARE REDO FÖR NYA MÖJLIGHETER Publicerad 19 Feb 2017
Test Manager to Public, Healthcare & Welfare Business Consulting Publicerad 19 Feb 2017
Se fler jobb